Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Που αποσκοπεί η Ντόρα;

Που αποσκοπεί η Ντόρα

13.03.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η καλπάζουσα επικαιρότητα των ημερών, έχει περάσει στη δεύτερη μοίρα μια «πονηρή» κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και ηττημένη στη μάχη της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά, για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε να ψηφιστεί στη Βουλή, με πλειοψηφία 3/5, δηλαδή από 180 βουλευτές, το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο θα συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στις 25 Μαρτίου.
Η συγκεκριμένη κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από την πολιτική του μνημονίου, ζητώντας την αναθεώρησή του.
Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που μετά τις προχθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, θα περιλαμβάνει πλέον και «παράταση ζωής» για την Ελλάδα, ικανοποιώντας μέρος των αιτημάτων της χώρας για την υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης, θα έχει τελεσίδικο χαρακτήρα. Θα έχει δε υπερψηφιστεί από αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχονται από την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Δηλαδή, από την πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκουν ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.
Η Ντόρα Μπακογιάννη προωθεί την πρόταση για ψήφιση του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας από την ελληνική Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών, προκειμένου να δεσμεύσει σε αυτή την πλειοψηφία και τη Νέα Δημοκρατία. Και στη συνέχεια, να επενδύσει… στη σύγχυση, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «συνέπραξε με την Κυβέρνηση», έστω κι αν γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν θα έχουν έτσι.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου