Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η αναδιάρθρωση ξεκινάει ως φάρσα και θα καταλήξει τραγωδία

7 Μαϊ 2011 



Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημανθεί, με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, συμβαίνει ότι συνέβαινε και με το σεξ στη Αγγλία της Βικτοριανής εποχής. Ενώ τους απασχολούσε όλους εντούτοις απαγορευόταν κάθε συζήτηση ή αναφορά σ΄ αυτό.  Έτσι και σήμερα, ενώ....
όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους δανειστές και το λαό μας, τους απασχολεί εντονότατα το θέμα της αναδιάρθρωσης, εντούτοις απαγορεύεται δια ροπάλου οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση ή αναφορά στο θέμα αυτό. Έτσι βρίσκουν ευκαιρία διάφορα συμφέροντα να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια σε βάρος του λαού μας, διαρρέοντας παντός είδους φήμες που σπέρνουν τον πανικό.


Οι προηγούμενοι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της οικονομικής κρίσης της χώρας, μαρτυρούν τον τρόπο του χειρισμού που θα γίνει και στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Ήδη το θέμα αυτό έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε φάρσα και το βέβαιο αποτέλεσμά του θα είναι η τραγωδία.

Για να αντιληφθούμε όμως τι ακριβώς θα μας συμβεί, πρέπει να έχουμε κατανοήσει πλήρως πως λειτουργεί το καθεστώς που διαχειρίζεται την κατάσταση. Το καθεστώς αυτό, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κρατικοδίαιτο και μάλιστα με την νοοτροπία της αρπαχτής. Δεν μπορεί λοιπόν σε καμία περίπτωση αυτό το καθεστώς που τόσες δεκαετίες έμαθε να ζει με υπέρογκες κρατικές προμήθειες, με μίζες και γενικά με διασπάθιση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, των εξωτερικών δανείων και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, να μετατραπεί ξαφνικά σε ένα παραγωγικό και τίμιο καθεστώς, που θα προασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι απολύτως αδύνατο.

Αυτό το καθεστώς λοιπόν, μετά την μέχρι σήμερα αποτυχία χειρισμού της κρίσης, την οποία το ίδιο προκάλεσε, καλείται τώρα να χειριστεί και το θέμα της αναδιάρθρωσης.
Εσείς τι λέτε; Πως θα καταλήξει αυτός ο χειρισμός;; Θα έχει καλή κατάληξη για το λαό ή θα καταλήξει σε λαϊκή τραγωδία;;

Αν λοιπόν, πρώτα δεν καταρρεύσει αυτό το καθεστώς, μην υπολογίζετε σε καμία ανάκαμψη.

Είναι ένα καρκίνωμα που τρώει τις λαϊκές σάρκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου