Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Ούτε εσείς δεν εμπιστεύεστε την κυβέρνησή σας

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ.


Προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατό ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, που κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε και όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη.
"Μόνη λύση είναι οι εκλογές" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. "Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τρίτης χάνετε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού".

"Δεχθήκατε" είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό "να παραιτηθείτε για να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας… Κατάλαβα πως ήσασταν ειλικρινής εκείνη τη στιγμή… Οταν ένας πρωθυπουργός φτάνει να παραιτηθεί με αυτό τον τρόπο η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο απόλυτο αδιέξοδο που απαιτεί έκτακτες λύσεις".

"Τι άλλαξε σε μια μέρα ώστε να ισχυρίζεται πως με ένα ανακάτεμα της κομματικής σας τράπουλας έχουν ως δια μαγείας όλα αλλάξει;" διερωτήθηκε, αναφερόμενος στον προχθεσινό ανασχηματισμό.

"Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης… Αφού δεν εμπιστεύεστε εσείς την κυβέρνησής γιατί να σας δώσουμε εμείς ψήφος εμπιστοσύνης;" πρόσθεσε.

Ο Αντ. Σαμαρά επανέλαβε πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη. "Δεν κάνει απλώς χειρότερο το πρόβλημα αλλά δημιουργεί και νέα προβλήματα… Θα ήθελα να μου πείτε έναν αριθμό που να έχει πέσει μέσα…" και αναφέρθηκε στα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. "Το έλλειμμα αντί να πάει στο -4% πήγε στο +13%, αυτό δεν είναι τσάμπα θυσίες του ελληνικού λαού; Μην ξαναπείτε πως αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η τρόικα, αν είναι έτσι τότε θα έπρεπε να ήσασταν μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για επαναδιαπραγμάτευση…"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της για σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του. Μίλησε για "μια τεράστια καμπάνια διστρέβλωσης των απόψεών μας στο εξωτερικό… Νομίζω πως το κόμμα και οι συνεργάτες σας δεν είναι άσχετοι [με τη διαστρέβλωση]… Ζητάτε συναίνεση και από την άλλη όπου σταθούν και όπου βρεθούν οι συνεργάτες σας διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας…"

"Εγώ στο εξωτερικό φοράω την εθνική φανέλα και αν δεν μιλάω το κάνω για να μη βλάψω τη χώρα… Αν το συνεχίσετε, μέσα στην Ελλάδα θα καταλάβετε πως τα αστεία τελείωσαν… "

"Αληθινή συναίνεση είναι η συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων με το σωστό και με αυτό που αντέχει η κοινωνία" σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου