Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πολλές οι πιθανότητες να κερδίσει την έδρα στην Πέλλα ο Ιορδάνης Τζαμτζής

9-3-2011
Πολλές είναι οι πιθανότητες να κερδίσει την έδρα που διεκδικεί στην Πέλλα ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, μετά την εισήγηση του εισηγητή κατά την εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε ο υποψ. βουλευτής στην Β' Πειραιά κ.Στέφανος Χρήστου(ΠΑΣΟΚ) κατά του κ. Αναστάσιου Νεράντζη(ΝΔ). Η εισήγηση είναι υπέρ του κ. Στέφανου Χρήστου
 και εάν το Ανώτατο Εκλογοδικείο αποφασίσει σύμφωνα με την εισήγηση, τότε την έδρα που θα χάσει ο κ. Νεράντζης(ΝΔ) στην Β' Πειραιά, θα κερδίσει την έδρα της ΝΔ ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής  στην Πέλλα. Αναμένεται ακόμη η απόφαση από την ένσταση που κατέθεσε ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά  του κ. Βασίλη Γιουματζίδη(ΠΑΣΟΚ).
Όλα αυτά αν δεν...προκύψουν εκλογές.

Συνήγορος Πολίτη: Προαιρετική η μετάβαση από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ σε μικρές κοινότητες

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Την άμεση τροποποίηση των εγκυκλίων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ), σχετικά με την προαιρετική -και όχι υποχρεωτική- ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ βάσει και πληθυσμιακών κριτηρίων, ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς αυτές θίγουν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων. Επίσης, τονίζει με έμφαση ότι η αλλαγή της νομοθεσίας για την κοινωνική ασφάλιση πρέπει να γίνεται με νόμο και όχι με εγκυκλίους.
Ο Συνήγορος του Πολίτη με το νέο πόρισμά του, που έρχεται σε συνέχεια προηγούμενου πορίσματος (23/3/2010) με το οποίο ζητούσε την ανάκληση της συγκεκριμένης εγκυκλίου του ΟΑΕΕ, κάνει λόγο για απόκλιση από την αρχή της νομιμότητας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τροποποιείτο ανεπίτρεπτα ισχύων νόμος που ευνοούσε ελεύθερους επαγγελματίες σε περιοχές με σχετικά μικρό πληθυσμό (π.χ. κάτω από 3.100 κατοίκους), δίνοντάς τους τη δυνατότητα, εφόσον πληρούσαν κάποια εισοδηματικά κριτήρια, να μην έχουν υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ και να μπορούν να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Ήταν μια ρύθμιση που ευνοούσε την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος σε χωριά και κωμοπόλεις της επαρχίας.

Όπως επισημαίνει στο πόρισμά της η Ανεξάρτητη Αρχή, «η δυσχερής δημοσιονομική κατάσταση των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης δεν δικαιολογεί αποκλίσεις από την αρχή της νομιμότητας». Ο Συνήγορος του Πολίτη είχε ζητήσει την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου 113/2009, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε τροποποίηση έπρεπε να γίνει για το μέλλον και με γνώμονα τη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του πολίτη και ότι εισφορές που κατεβλήθησαν στον ΟΑΕΕ βάσει της εγκυκλίου θα έπρεπε να επιστραφούν. Έγινε αποδεκτή η θεσμικά αυτονόητη πρόταση η τροποποίηση να λάβει χώρα νομοθετικά και να μην εφαρμόζεται η εγκύκλιος 113/2009 από τον ΟΑΕΕ. Ωστόσο, στη νομοθετική ρύθμιση που ακολούθησε (άρθρο 25 του ν. 3486/2010) δεν ελήφθησαν αρκούντως υπ’ όψιν οι προτάσεις της Αρχής.

Ειδικότερα, το νέο άρθρο 25 του ν. 3846/2010 θέτει ως προϋπόθεση απαλλαγής από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, «πέρα από το εισοδηματικό κριτήριο (το οποίο επίσης αναπροσαρμόζει) και την αποκλειστική πραγματική άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας σε περιοχές κάτω των 3.100 κατοίκων ανάλογα με τον νομό). Αντικαθίσταται, επίσης, το κριτήριο της έδρας της επαγγελματικής δραστηριότητας από το κριτήριο της αποκλειστικής πραγματικής άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, που απαιτεί συγκεκριμένη απόδειξη από τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία ενώπιον των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ», προσθέτει η Αρχή.

Σημειώνει ότι «με επί μέρους «ρυθμίσεις»-οδηγίες στα έγγραφα αυτά επαναλαμβάνεται το πολύ προβληματικό φαινόμενο της μετατροπής επί τα χείρω για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων νομικών ρυθμίσεων με ισχύ τυπικού νόμου με «ψευδοερμηνευτική εγκύκλιο».

Ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι η απόφαση για υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, παραβλέποντας το σαφές γράμμα της ισχύουσας νομοθεσίας, αντίκειται ευθέως στην αρχή της νομιμότητας. Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών και η ΓΓΚΑ δεν έχουν γενική νομοθετική αρμοδιότητα. Οφείλουν να τηρούν το Σύνταγμα, το κοινωνικοασφαλιστικό νομικό πλαίσιο και τους κανονισμούς λειτουργίας των ασφαλιστικών οργανισμών. Δημοσιονομικοί λόγοι δεν συγχωρούν την ανατροπή της νομιμότητας και τον περιορισμό νομικά κατοχυρωμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τη διοίκηση.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Το δίχτυ του δεσπότη…

 

09.03.2011ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ
Τίποτα δεν είναι δυσεξήγητο στον ελλαδικό χώρο. Καθώς οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, σκέφτηκα ν’ ανατρέξουμε σ’ ένα μύθο που περιλαμβάνεται στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη. Αναφέρει, λοιπόν, ένα μύθο που ταιριάζει απόλυτα στη μυθολογία που «σκαρώνουν», για πολλές δεκαετίες, οι πολιτικοί και τα κόμματα στην Ελλάδα. Κατατρεγμένος ο λαός κι ορφανεμένος από βασιλιά, λέει ο Μακρυγιάννης, έψαχνε να βρει κάποιον καλό άνθρωπο, λιτό και συνετό, που να του εμπιστευτεί τους καημούς του, τα βάσανά του και τα οράματά του. Βρήκανε, λοιπόν, κάποιον δεσπότη, που ήταν κάτι περισσότερο κι από ασκητής. Έβαζε το διάκο, κάθε φορά που βρισκόταν λίγο ψωμί, να απλώνει κάτω ένα δίχτυ κι επάνω ν’ ακουμπάει τη φτωχομπουκιά. Μια ζωή η ίδια ιστορία… Όλοι θεωρούσαν το δεσπότη υπόδειγμα λιτής και ευπρεπούς ζωής, έναν άνθρωπο του Θεού με την καλοσύνη του να διαχέεται στον περιβάλλοντα χώρο του…
Τον παρακάλεσαν να γίνει βασιλιάς τους. Το δέχτηκε ταπεινόφρονα για το καλό του λαού. Ο διάκος, κατά τη συνήθεια του δεσπότη, άπλωσε κάτω το δίχτυ όταν ήρθε η ώρα του πρώτου βασιλικού γεύματος, έβαλε πάνω το ψωμί και περίμενε σεμνά τον ποιμενάρχη του. Ο δεσπότης του λέει άγρια: Τι είναι αυτό ωρέ; Το δίχτυ και το ψωμάκι, δέσποτά μου, όπως πάντα – απαντά ο διάκος. Μάζεψέ τα ωρέ και φέρε τραπεζομάντιλα μεταξένια, μαχαιροπήρουνα αργυρά και μαγέρεψε, ωρέ, βασιλικά! Μα δεσπότη μου, ψελλίζει ο διάκος… Άντε… ωρέ, μια ζωή άπλωνα το δίχτυ για να πιάσω το μεγάλο ψάρι, λέει οργίλος ο δεσπότης, και τώρα που το πιάσαμε, σκέτο ψωμί θα τρώμε; Ο διάκος έμεινε άναυδος. Έτσι, την… πατάει κάθε φορά και ο λαός. Μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις περί «λαού στην εξουσία», ακολουθούν τα Λουκούλεια γεύματα των ιθυνόντων, που συνήθως τρώνε με χρυσά κουτάλια…
Τα παραπάνω έλεγε ο Μακρυγιάννης για τον Καποδίστρια, που ήταν αποδεδειγμένα ένας λιτός κυβερνήτης. Για φαντασθείτε τι θα έλεγε για τους σημερινούς ποδηγέτες στην Ελλάδα, οι οποίοι συχνά μπαίνουν στην πολιτική «ανυπόδητοι», κατόπιν πολλών εξευτελιστικών προσωπικών καταθέσεων, ενώ σε μερικά χρόνια «βλακωδώς» ανταγωνίζονται μεταξύ τους κάνοντας επίδειξη σπατάλης ζωής… Και δεν είναι καθόλου περίεργο που ουδέποτε σκάνδαλα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από ανθρώπους της εξουσίας ή χρηματισμού τους από τους ελλοχεύοντες – κρατικοδίαιτους μεγαλοεπιχειρηματίες, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή. Επί τέτοιων επίμαχων θεμάτων όλοι κρατούν αρποκράτεια σιγή!..
Αυτή είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Με τις όποιες εξαιρέσεις προσώπων στον ευρύτερο χώρο της πολιτικής να εμφανίζονται απογοητευμένοι και οι ολίγοι που επιμένουν να συγκρούονται μετωπικά με το κατεστημένο, να νιώθουν ότι δονκιχωτίζουν…
Φοβούμαι ότι διατρέχουμε μια χρονική περίοδο, που λίγοι μπορούν να επιστρατεύσουν τα αποθέματα των ψυχικών δυνάμεών τους, ώστε να ξεφύγουν από την καταλυτική ραστώνη, που είναι και σύμπτωμα της κοινωνικής παράλυσης. Για εκείνους δε που αντέχουν να πολιτικολογούν και να «προβληματίζονται», χωρίς να διανοούνται ότι η πολιτική συνυφαίνεται με την πράξη, από τον Πλάτωνα μέχρι τον Μπένθαμ και τον Μαρξ, δεν μπορεί παρά να συμφωνούν ότι δύο πράγματα συμβαίνουν εναλλακτικά: Ή ο σοσιαλισμός απέτυχε στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ή η «Δεξιά», ως όνομα κυρίως, έχει τραγική συνέπεια για τον τόπο, οπότε εξορκίζεται πάση θυσία. Αν πάλι επιστρατεύσουν το δογματικό λόγο, όπου κατέληξε η «αριστερή ιδεολογία» και τελικά… γκρεμοτσακίστηκε, γίνεται κατανοητό πού βρίσκεται ο λαός και οι λαϊκές δυνάμεις και πως χρειάζεται μόνο ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα υπέρβασης της πραγματικότητας.
Δεν είναι γκρίνια. Δεν πρόκειται για δημοσιογραφική υπερβολή. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Οι πολιτικοί θεσμοί, τα κόμματα, οι ηγέτες έχουν αποκοπεί από τις λαϊκές μάζες σε μεγάλο βαθμό, όπως δείχνουν οι περισσότερες έγκυρες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Η οικονομία εμφανίζει εικόνα ναυαγίου. Οι νεοέλληνες διέρχονται μια κρίση ταυτότητας με επίκεντρο τη θέση του ήθους στις μεταξύ τους σχέσεις. Κι ενώ ο ανεπτυγμένος κόσμος μεταβάλλεται κατά ιλιγγιώδη τρόπο, η Ελλάδα αναδιπλώνεται στις συνέπειες και τη συμπεριφορά του παρελθόντος. Τα λεκτικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται εκατέρωθεν, από τα δύο κυρίαρχα κόμματα, θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί από τον Κουμουνδούρο, τον Βούλγαρη, τον Τρικούπη και τον Δεληγιάννη… Τίποτα δεν αλλάζει σε τούτο τον τόπο, όπου αντί να επιχειρείται η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, παρατηρείται απλώς η αναπαλαίωσή του!..
Αξιοσημείωτη σταθερότητα ή αποβλακωτική στασιμότητα; Η ποιότητα των απαντήσεων σε κοινά ερωτηματικά διαφοροποιεί τους πολιτικούς. Κι αυτά είναι τρία: Πώς επιτυγχάνεται ο πραγματικός εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη; Πόσο εκτιμάται η αξία της κοινωνικής ισοδυναμίας και με ποιες πολιτικές μεταρρυθμίσεις αναδεικνύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Ποιοι από τους σημερινούς πρωτοκλασάτους της πολιτικής στην Ελλάδα απαντούν σ’ αυτά τα ερωτηματικά με το χέρι τους στην καρδιά; Μήπως, τελικά, οι ποικίλες εκλογικεύσεις διαφόρων κοινωνικών θεμάτων και διαφορών είναι τα προσχήματα για την εξασφάλιση και στη συνέχεια τη διάσωση μιας βουλευτικής θέσης ή ενός υπουργικού θώκου; Σ’ όσους αντιδρούν σε παρόμοιες επισημάνσεις, προσπαθώντας να υποστηρίξουν τη συντήρηση της σημερινής εικόνας της πολιτικής, είναι βέβαιο ότι η αντίδραση δεν αρκεί να καταγράφεται σε πανάκριβες μπροσούρες ή λεκτικούς ακροβατισμούς. Είναι οι πράξεις εκείνες που υποστυλώνουν τις ιδέες…

Πηγή: Statesmen.gr

Οι μουφτήδες, η Ξάνθη και η... ιδιωτική επίσκεψη Νταβούτογλου

 

Μέγεθος κειμένου
 

 

 

    'Ολο το πρόγραμμα της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών αλλά και το παρασκήνιο και οι επαφές του στην Θράκη.

    Η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μόνο ιδιωτική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Οι μειονοτικοί τον περιμένουν πως και πως, ενώ από την Τρίτη και από τις επαφές του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Νταβούτογλου τάραξε τα νερά.

    Ως πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειµένου να θέσουν στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωµατίας τα µείζονα θέµατα της εκλογής των µουφτήδων και των διαχειριστικών επιτροπών των βακουφιών, αντιµετωπίζουν οι µειονοτικοί παράγοντες της Θράκης τη σηµερινή επίσκεψη.
    Ηδη τα πρωτοσέλιδα των τουρκόφωνων µειονοτικών εφηµερίδων αναφέρονται στην οµιλία του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στη Γερµανία την περασµένη εβδοµάδα, όπου µίλησε για «αθέτηση του λόγου της ελληνικής πλευράς στο θέµα της εκλογής των µουφτήδων».

    Πάγια διεκδίκηση της µουσουλµανικής µειονότητας αποτελεί η παροχή δυνατότητας εκλογής των µουφτήδων στη Θράκη, παρότι η ελληνική Πολιτεία µε απόφασή της µόλις πριν από λίγους µήνες ανανέωσε για ακόµη µία πενταετία τις θητείες των διορισµένων µουφτήδων Κοµοτηνής και Ξάνθης. Να σηµειωθεί ότι οι «ψευδοµουφτήδες» Ξάνθης και Κοµοτηνής προέκυψαν απόαµφιλεγόµενες διαδικασίες εκλογής. Αυτούς επιδιώκει τώρα η µειονότητα να επιβάλει ως νόµιµους.

    Ο υπουργός Εξωτερικών τηςΤουρκίας θα συναντηθεί µε την Ανώτατη Συµβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας ∆υτικής Θράκης. Πρόεδρος της Επιτροπής που συνιστά µιαάτυπη ένωση προσώπων η οποία αποτελείται από τους αιρετούς της µειονότητας, τους «ψευδοµουφτήδες», αλλά και από εκπροσώπους φορέων, εξελέγη πριν από λίγες ηµέρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχµέτ Χατζηοσµάν, γεγονόςπου προκαλεί αντιδράσεις στον κοµµατικό µηχανισµό.

    Ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί το εντευκτήριο της Τουρκικής Νεολαίας Κοµοτηνής και µετά το πέρας των επαφών του στην Κοµοτηνή θα µεταβεί στην Ξάνθη, όπου είναι προγραµµατισµένη η επίσκεψή του στην Τουρκική Ενωση Ξάνθης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3872

    Πηγή: Newsit.gr

     


    Στη Πέλλα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

    Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πρόκειται να βρεθεί τη Πέμπτη 10 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιος Σώκος. Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
    ΄Ωρα 09.15 πμ: - Επίσκεψη του ΓΓ ΑΔΜ-Θ στον Κόμβο Παράκαμψης Έδεσσας.
    Ωρα: 11.00 π.μ. – Σύσκεψη με τα στελέχη των υπηρεσιών της ΑΔΜ-Θ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Διοικητήριο).
    Ώρα: 12.00 – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Θεόδωρο Θεοδωρίδη.
    Ώρα: 14.00 μ.μ.- Επίσκεψη στο Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου.
    Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με την παρουσία και των δημάρχων Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας.

     Πηγή: ΠΕΛΛΑ NEWS

    Ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες

    Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

     


    Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Έδεσσας γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα ότι συνεχίζει και φέτος τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών και δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου» από τα αποθέματα της παρέμβασης Ε.Ε. Όσοι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του Συλλόγου, ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα διανομής προϊόντων για το 2011 εφόσον έχουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις θα πρέπει να... 

    ...προσκομίσουν έγκαιρα στο Σύλλογο: 

    α. Δήλωση του τελικού δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, 

    β. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου, 

    γ. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος ή η σύζυγός του δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Εφόσον κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9, ο δικαιούχος υποχρεούται να το προσκομίσει άμεσα, 

    δ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

    ε. Βεβαίωση σπουδών εφόσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει, 

    στ. Βεβαίωση από την μονάδα του (ους) αν υπηρετεί (ουν) τη θητεία του (ους), για άρρεν (α) τέκνο (α) και είναι κάτω των 25 ετών

    ζ. Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, ανάλογα με τη σοβαρότητά του (βαρύ, δισίατο, ανίατο). 


    Όσοι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του συλλόγου, συμμετείχαν στον πρόγραμμα του 2010 θα συμπληρώνουν στο Γραφείο μόνο την δήλωση του τελικού δικαιούχου για συμμετοχή στο πρόγραμμα του 2011. 

    Ως άπορα, κατά την έννοια της ΚΥΑ 40946/23-03-2005, θεωρούνται τα άτομα που έχουν: 

    α. Οικογενειακό ή ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι και 15.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί. 

    β. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και

    γ. Κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας

    Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. 

    Τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομίζονται στο Γραφείο του Συλλόγου, Φλωρίνης 4 (Εντός Εργατικού Κέντρου Έδεσσα), από σήμερα 9 Μαρτίου έως 20 Μαΐου 2011, κάθε Τετάρτη 17:00-18:00 εκτός αργιών. 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο
    Πηγή: karatzova.com

    Σχετικά με την προκήρυξη της πυροσβεστικής

    Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

    Συλλέχθηκαν απο τις υπηρεσίες&το αρχηγείο του ΠΣ στοιχεια σχετικα με απολυτήρια,σωματικη ικανότητα,ποινικα μητρώα&τα σχετικά.
    Οποτε μαλλον δεν τα ξερεις καλα.Ατομα χωρις αυτα ειαι ηδη εκτος.
    Απολυτ Λυκειου κατεχει το 90%του ποσοστου των συμβασιουχων.Οσο για το υψος δεν μπαινει γιατι απλα εχουν αποδειξει στα βουνα ,στις δασικες πυρκαγιες στα τροχαια που πανε(ναι ναι &ας λες οτι μονο για τα δαση ειναι!).Ρωτα να σου πουνε στην επαρχια ποσοι συμβασιουχοι πανε σε τετοια συμβαντα&οχι μονο.Ρωτα στην υπηρεσια Οινοφυτων να σου πουν...Ρωτα αξιωματικους που συνεργαζονται με συμβασιουχους να σου πουν...Αν ηθελες τοσο πολυ να εργασθεις στην πυροσβεστικη ας ερχοσουν ως συμβασιουχος...Αλλα μαλλον σου επεφτε βαρυ να χασεις το καλοκαιρι σο! υ.
    Οσο για το γερασμενο σωμα τι να πω...Αν ενα μικρο ποσοσστο απο οσους μπουν ειναι γερασμενοι οπως λες (εχοντας 15συμβασεις&πανω...,γιατι μικρο ειναι)τοτε να διωξεις &τους 55αρηδες που υπαρχουν ηδη στο σωμα.Ωραια η σκεψη σου...τι να πω...&να παρει ατομα χωρις εμπειρια για να εισαι εσυ ευχαριστημενος&βολεμενος.
    Οσο για το ανεκπαιδευτους μαλλον δεν ξερεις οτι θα περασουν σχολη ολοι ανεξαιρετως οποτε ουδεις ανεκπαιδευτος.Εκτος&αν θεωρεις ασχετους τους οποιους εκπαιδευτες τοποθετηθουν να διδαξουν-εκπαιδευσουν&εχεις να προτεινεις δικου σου.
    Τωρα για δοκιμασιες&εξετασεις εχουν περασει οταν κληθηκαν ως συμβασιουχοι.
    Μηπως μιλας για δοκιμασεις οπως των τελευταιων διαγωνισμων...Γιατι ολοι ξερουν ειδικα κατι πολιτικα γραφεια...τι&πως εγιναν.Τοτε δε μιλαγες.Ετσι ιεναι τοτε δεν σε ενδιεφερε η πυροσβεστικη.Τωρα σε εκοψε.Εκοτς αν προτεινεις να υπαρξουν για ολο το προσωπικο ξανα δοκιμασιες μονιμο&συμβασιουχους.Μηπως αυτο θες?&δε βαριεσαι ας εχουν ανεβει &καμαι 50αρια βουνα εχουν φαει τα ποδια ους εχουν προσφερει στη υπηρεσια αλλα ηρθε η ωρα να τους διωξεις!
    Πηγαινε στην Ηλεια στην Κρητη στην Αν Αττικη στην Λακωνια στη Ευβοια&οπου αλλου θες&πεστα αυτα στον κοσμο πυο ηταν εκει&εβλεπε οταν εσυ ησουν διακοπες....
    Αυτα φιλε αναγνωστη

    Πηγή: tromaktiko

    Πού και πώς θα βρεθούν 15 δισ ευρώ έως το τέλος του 2013

     
    Το σχέδιο της κυβέρνησης για την άντληση εσόδων από τρία διαφορετικά μέτωπα, μέσα στους επόμενους μήνες
    09 Μαρ 2011
    Picture 0 for Πού και πώς θα βρεθούν 15 δισ ευρώ έως το τέλος του 2013

    Σε τρία μέτωπα θα κινηθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να βρει τα έσοδα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και να πετύχει τον στόχο που της έχει τεθεί κατ αρχάς έως το τέλος του 2013. Σύμφωνα με την τελική αξιολόγηση που έχει γίνει στο υπουργείο Οικονομικών, τα μέτωπα αυτά είναι:
    α) η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας,
    β) οι αποκρατικοποιήσεις εταιριών του δημοσίου και
    γ) η ενεργοποίηση των συμβάσεων παραχώρησης, όπου και όπως γίνεται.
    Ο τελικός στόχος είναι μέσω αυτών των κινήσεων να έχουν αντληθεί μέχρι το τέλος του 2013 περί τα 15 δισ. ευρώ, τα οποία καλύπτουν απόλυτα την τρόικα (σσ ανεξαρτήτως του τι έχει λεχθεί περί 50 δισ. ευρώ κλπ).
    Σε δεύτερη φάση, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να προχωρήσουν στη ρευστοποίηση συμμετοχών που έχουν ακόμα και σήμερα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα (Εθνική, Αγροτική, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και φυσικά Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα έχει βελτιωθεί η εικόνα στο χρηματιστήριο, προκειμένου να διευκολυνθεί το όλο project. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι ρευστοποιήσεις δεν θα σταματήσουν μόνο στο χώρο των τραπεζών, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου, που θεωρούνται και είναι χρυσοτόκες κότες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του ΟΠΑΠ, ο οποίος εκτιμάται ότι αν τελικώς πωληθεί, θα αποφέρει στο δημόσιο ένα μεγάλο κομμάτι των προσδοκώμενων εσόδων.

    Πηγή: VORIA.GR

    Στη μέθοδο των προεισπράξεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση

     
    Εξετάζει το ενδεχόμενο της τιτλοποίησης των εσόδων από τα κρατικά λαχεία, τα διόδια και αργότερα τον ορυκτό πλούτο της χώρας
    09 Μαρ 2011
    Picture 0 for Στη μέθοδο των προεισπράξεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση

    Την προείσπραξη εσόδων από τα κρατικά λαχεία, για ένα βάθος χρόνου που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 25 χρόνια, μελετούν τις τελευταίες μέρες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο πρωτομπήκε στο τραπέζι των συζητήσεων πριν από ένα δίμηνο περίπου, αλλά όσο περνάει ο καιρός δείχνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους, ως προς την εφαρμογή του. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι εφόσον το πείραμα με τα λαχεία πετύχει κι αποδώσει τα αναμενόμενα, τότε, το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει κι όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές δυνατότητες που έχει για να αντλήσει έσοδα κατά τον ίδιο τρόπο, μέσω της κρατικής περιουσίας.
    Για παράδειγμα, λέγεται ότι στην ίδια κατηγορία έχουν ή θα μπορούσαν να ενταχθούν και τα έσοδα από τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Ακόμα και σήμερα, πολλά από αυτά καταλήγουν στο δημόσιο. Κατά συνέπεια, το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορούσε να προχωρήσει σε τιτλοποίηση τους για ένα εύλογο βάθος χρόνου, όπως ακριβώς θα κάνει και με την περίπτωση των λαχείων. Άλλες ιδέες για τιτλοποίηση, που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι, μεταξύ άλλων κι αυτές που αφορούν στον ορυκτό πλούτο της χώρας, αλλά αυτό ειδικά το σχέδιο θεωρείται και είναι πιο μακροπρόθεσμο, σε σχέση τουλάχιστον με τα δύο προηγούμενα, που είναι ασφαλώς αμεσότερα, από πλευράς αποτελεσματικότητας και όχι μόνο.

    Πηγή: VORIA.GR

    Δημοψήφισμα ζητεί ο Τσίπρας

     
    Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το τελευταίο διαπραγματευτικό όπλο είναι ο πρωθυπουργός να πει δημόσια την αλήθεια
    08 Μαρ 2011
    Picture 0 for Δημοψήφισμα ζητεί ο Τσίπρας

    Την απόρριψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στο πλαίσιο της ΕΕ πρότεινε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.
    Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι στην ουσία είναι ένα Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, πιο σκληρό ακόμη, και χωρίς χρονικό ορίζοντα, πράγμα που όπως είπε σηματοδοτεί το τέλος της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια πολιτική ερήμην της λαϊκής βούλησης», μπορεί να δώσει ισχύ στην διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, προτείνοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την αποτυχία του Μνημονίου, που όπως είπε, μας βυθίζει σε ένα φαύλο κύκλο λιτότητας, χρέους και ύφεσης. «Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου, δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία» είπε ο κ. Τσίπρας.

        Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμη από τον πρωθυπουργό να δώσει σήμερα άμεση λύση, στην απεργία πείνας των μεταναστών τονίζοντας ότι είναι δίκαια τα αιτήματά τους. «Είναι ένα πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση και είναι ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική τραγωδία», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

    Πηγή: VORIA.GR

    Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Καντάφι

     
    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον συνταγματάρχη Καντάφι τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
    08 Μαρ 2011
    Picture 0 for Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Καντάφι

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον συνταγματάρχη Καντάφι είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από πρωτοβουλία του πρώτου. Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λιβύη, σημείωσαν ότι ο πρωθυπουργός, αφού άκουσε τις απόψεις του για τα συμβαίνοντα στη χώρα, υπογράμμισε στον συνταγματάρχη Καντάφι τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης ώστε να αποφευχθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και της βίας που προκαλεί αυξανόμενο αριθμό θυμάτων και εντείνει την πιθανότητα εμφυλίου.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο της Λιβύης Jana, μετέδωσε νωρίτερα πως ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι προειδοποίησε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εναντίον «οποιασδήποτε επιβουλής» κατά της χώρας του.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως ο Καντάφι, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνδιάλεξης, προειδοποίησε πως «οποιαδήποτε επιβουλή κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της Βορείου Αφρικής, στην περιφέρεια της Μεσογείου και στην Ευρώπη».

    «Η Ελλάδα είναι μία χώρα φίλη της Λιβύης και δύναται να διαβιβάσει τη συμβουλή αυτή στις χώρες της ΕΕ», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Jana, χωρίς να προσθέτει άλλη λεπτομέρεια, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Πηγή: VORIA.GR

    Μπακογιάννη: Ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στο λαό

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
     
    η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί στις 22-24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Όλι Ρεν
    08 Μαρ 2011 - 19:59
    Picture 0 for  Μπακογιάννη: Ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στο λαό

    Την ψήφιση του «διαπραγματευτικού πακέτου» που θα έρθει ως σύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων από 180 βουλευτές, καθότι θα αφορά θητεία πέραν της σημερινής κυβερνητικής θητείας, πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε πως ήρθε η ώρα να μάθει όλη την αλήθεια ο ελληνικός λαός και να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στη μείωση του κράτους «για να έχουμε αποτελέσματα και για να μην πληρώνουν οι πολλοί τα λάθη των λίγων».

    Παράλληλα δήλωσε ότι τα κόμματα είναι βαθιά διχασμένα και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν και υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή του λογική, η δε κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν λέει την πλήρη αλήθεια στο λαό" και έχει αρχίσει από τα εύκολα κόβοντας μισθούς και συντάξεις, ενώ για τις αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα "κάνει βήμα σημειωτόν».

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο σημείο που βρισκόταν τον περασμένο Μάιο όταν η χώρα πήρε τη χρηματοδότηση και απέφυγε τη χρεοκοπία.

    Στελέχη του κόμματος λένε ότι «η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και δεν είναι αποτελεσματική δεδομένου ότι πλέον οι υπουργοί, όπως για παράδειγμα η Λούκα Κατσέλη, δεν κρύβουν ότι δεν πιστεύουν στα μέτρα που ψηφίζουν και καλούνται να εφαρμόσουν».
    «Έχει τεράστιο έλλειμμα συντονισμού. Αντιδρά σπασμωδικά», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι μέχρι τώρα προχώρησε στον «εύκολο δρόμο» ακολουθώντας οριζόντιες περικοπές, επιβαρύνοντας μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και μεταφέροντας το βάρος κυρίως στον ιδιωτικό τομέα ενώ κάνει πίσω στη σύγκρουση με το δημόσιο τομέα.
    Παράλληλα υποστηρίζουν ότι η ατζέντα της συζήτησης της κ. Μπακογιάννη με τον κ. Παπανδρέου είχε «λάθος προτεραιότητες», καθώς ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί στην σύνοδο κορυφής και «αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και σε αυτά δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς». Στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουν ότι «η Ευρώπη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μας βοηθήσει αλλά αυτή η βοήθεια δεν θα αποδώσει όσο δεν υπάρχει συνολικό σχέδιο από την κυβέρνηση και όσο τα κόμματα δεν έχουν διάθεση εθνικής συνεννόησης».

    «Αυτή η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι που πρέπει να γίνει άμεσα», συνεχίζουν διαπιστώνοντας ότι σε μία σειρά από θέματα, όπως π.χ. η επιμήκυνση, η έκδοση ευρωομολόγου, η μείωση επιτοκίου, η δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων και η ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης, υπάρχει συμφωνία.

    Επίσης κατηγορούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αντιμετωπίζουν το ζήτημα με ελαφρότητα και δεν λένε όλη την αλήθεια στον λαό καθώς δημιουργείται η αίσθηση ότι στη σύνοδο κορυφής μόνο θα πάρουμε». Επιπρόσθετα σημειώνουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε άμεσα να ενσωματώσει κοινοτική οδηγία που υποχρεώνει το δημόσιο να πληρώνει τις υποχρεώσεις του μέσα σε 60 μέρες και λένε πως «το μέγεθος της κρίσης υπερβαίνει τις δυνάμεις ενός κόμματος και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, όπως τις έχουμε ζήσει μέχρι τώρα».

    *Ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί στις 22-24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Όλι Ρεν και κοινοτικούς αξιωματούχους και για αυτές τις συζητήσεις της θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό.


    Πηγή: VORIA.GR

    Υποχώρηση Μπιρμπίλη για τη δόμηση στις περιοχές Natura

    Η προηγούμενη ρύθμιση απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 10 στρεμμάτων σε περιοχές που έχουν ενταχθεί στο «Natura»
    08 Μαρ 2011 - 20:48
    Picture 0 for Υποχώρηση Μπιρμπίλη για τη δόμηση στις περιοχές Natura

    Βήματα πίσω έκανε τελικά η υπουργός Περιβάλλοντος, στη ρύθμιση που απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 10 στρεμμάτων σε περιοχές που έχουν ενταχθεί στο «Natura», μετά τις αντιδράσεις βουλευτών ακόμα και από το κυβερνών κόμμα. Η κα Μπιρμπίλη προχώρησε σε τροποποίηση της ρύθμισης, και όπως έγινε γνωστό τα οικόπεδα με έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές «Natura», τα οποία έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011 θα θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα.

    Η νέα τροποποιημένη διάταξη που εισηγήθηκε η υπουργός και θα προστεθεί στο συζητούμενο στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα ορίζει τα εξής: «Κατ΄ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια, κατά παρέκκλιση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω κατάτμησης, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ. τα οποία, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν μεταγραφεί νόμιμα μέχρι και την 1η Μαρτίου 2011, θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις».
    Αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρά τις αλλαγές της υπουργού Τ. Μπιρμπίλη
    Περαιτέρω αποσαφηνίσεις ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Όπως υποστήριξαν, υπάρχουν νομικά προβλήματα που αφορούν τις κατατμήσεις και τις μεταγραφές στα υποθηκοφυλακεία, για αυτό και θα πρέπει με απλό και καθαρό τρόπο να επαναδιατυπωθεί η διάταξη.

    Κατά του επίμαχου άρθρου τάχθηκαν οι βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΛΑΟΣ, ενώ επιφυλάχθηκαν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία αν δεν γίνουν περαιτέρω αλλαγές. Αντίθετα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης πρότειναν μεγαλύτερη αυστηροποίηση των όρων δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, χαρακτήρισε θετική την οριοθέτηση των 10 στεμμάτων από εδώ και πέρα, ωστόσο επεσήμανε ότι «είναι άδικο για χιλιάδες ιδιοκτήτες να μην υπάρξει μια μεταβατικού χαρακτήρα διάταξη για τα 4 στρέμματα».

    «Μια πρωτοβουλία θα λειτουργήσει θετικά και θα βγάλει από την πόλωση», πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για το επίμαχο άρθρο 9, η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι «η θέση του υπουργείου τέθηκε από την αρχή σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση και έλαβε θετικά σχόλια».

    «Ακούσαμε τα επιχειρήματα τους. Αποδεχτήκαμε ότι πολλοί πολίτες έχουν κάνει έναν προγραμματισμό ζωής, στηριζόμενο στη μέχρι σήμερα νόμιμη αρτιότητα των 4 στρεμμάτων, και ορίσαμε τη συγκεκριμένη αρτιότητα ως μοναδική παρέκκλιση για τα οικόπεδα που έχουν κατατμηθεί έως την 1/3/2011. Η ρύθμιση αυτή καθιστά απολύτως σαφή την απόφαση μας να ελεγχθεί η εκτός σχεδίου δόμηση εντός των προστατευόμενων αυτών περιοχών και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει μια δίκαιη αντιμετώπιση για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων μικρότερων των 10 στρεμμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Περιβάλλοντος, και πρόσθεσε:

    «Πολλοί υποστήριξαν ότι, αν και συμφωνούν επί της αρχής μαζί μας, πρέπει να προηγηθούν ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις περιοχές αυτές και να μην επιβληθεί μία οριζόντια ρύθμιση. Απαντώ ευθέως. Η εγκληματική καθυστέρηση δεκαετιών και η θλιβερή σημερινή πραγματικότητα, δεν μας δίνουν το χρόνο ούτε την πολυτέλεια να το κάνουμε. Αν περιμένουμε να εκπονηθούν μελέτες για όλες τις περιοχές, τη στιγμή που σήμερα έχουμε μόνο εγκεκριμένες 29 από τις 419, τότε θα είναι πολύ αργά. Επιλέγουμε λοιπόν αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό. Τη σωτηρία των περιοχών αυτών τώρα. Οι μελέτες θα ακολουθήσουν και αν και όπου αποδειχτεί ότι χρειάζεται ισχυρότερο καθεστώς προστασίας με διαβαθμίσεις, αυτό θα γίνει».

    Ανάμεσα στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης που επιμένουν στην ανάγκη περαιτέρω αλλαγών είναι οι Κώστας Γείτονας και Αικατερίνη Περλεπέ- Σηφουνάκη που τοποθετήθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς και οι Κώστας Καρτάλης, Γιάννης Δριβελέγκας, Νίκος Ζωϊδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Βούρος και Βαγγέλης Γιουματζίδης που αναμένεται να τοποθετηθούν στη συζήτηση επί των άρθρων.

    Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επί της αρχής και επί των άρθρων όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με διαφορετικό όμως σκεπτικό.

    Από τη ΝΔ, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος όσο και η εισηγήτρια Διονυσία Αυγερινοπούλου έκαναν λόγο για ανεφάρμοστο, αποσπασματικό και χωρίς κατεύθυνση νομοσχέδιο και ζήτησαν να προηγηθεί στρατηγικός σχεδιασμός για την προστασία της βιοποικιλότητας.

    Νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος το χαρακτήρισε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και ως «κραυγαλέα αντιαναπτυξιακό» ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και καταστρατήγηση της προστασίας των περιοχών «Νατούρα»

    «Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, η Ελλάδα νομοθετεί με βάση το συμφέρον του συνόλου και όχι τα συμφέροντα κάποιων», αντέτεινε η υπουργός Περιβάλλοντος και συμπλήρωσε: «Η προστασία του φυσικού μας κεφαλαίου και η διατήρηση της βιοποικιλότητας αποτελούν μονόδρομο, αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί και σταθεροί.

    Σήμερα, με το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, η Ελλάδα στέκεται επιτέλους στο ύψος των δεσμεύσεών της και εκσυγχρονίζει την πολιτική της για την προστασία του φυσικού της πλούτου. Αποσαφηνίζουμε το καθεστώς και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στις περιοχές προστασίας. Έτσι, μπορεί κανείς με μεγάλο βαθμό ασφάλειας να γνωρίζει πού μπορεί να επενδύσει και κάτω από ποιους όρους, ενώ γίνονται σαφείς και οι «κόκκινες γραμμές» υψηλής προστασίας».

    Και η κ. Μπιρμπίλη κατέληξε λέγοντας: «Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί τομή στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος στη χώρα μας. Το περιβάλλον, απαιτεί άμεση δράση και ανατροπή κάθε αντίληψης που προωθεί το βόλεμα, κάθε πρακτικής που στηρίζεται στη συναλλαγή. Απαιτεί σύγκρουση με κατεστημένα. Πολιτικές που δεν έχουν στο επίκεντρο τους φωτογραφικές παρακάμψεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Το περιβάλλον απαιτεί ένα Υπουργείο, όπως αυτό που ίδρυσε η Κυβέρνηση, που του δίνει πρωταρχικό ρόλο και το συνδέει άρρηκτα με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

    Πηγή: VORIA.GR

    Εργαζόμενες στη Μινέρβα επισκέφθηκε ο Σαμαράς

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο, μίλησε με εργαζόμενους και άκουσε τα προβλήματά τους
    08 Μαρ 2011 - 18:55
    Picture 0 for Εργαζόμενες στη Μινέρβα επισκέφθηκε ο Σαμαράς

    Με επίσκεψη στο εργοστάσιο «Μινέρβα» στη Θεσσαλονίκη, όπου το 72% των εργαζομένων είναι γυναίκες, τίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. την Ελληνίδα γυναίκα, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Σήμερα εδώ, από μία κατεξοχήν επιχείρηση της Βορείου Ελλάδος, που δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, τιμούμε την Ημέρα της γυναίκας. Και παίρνουμε από την Ελληνίδα γυναίκα, την Ελληνίδα μάνα, την Ελληνίδα εργάτρια, δύναμη και αισιοδοξία. Για να μπορέσουμε να δώσουμε σ’ αυτό τον τόπο επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση σε όλα, σε όλους τους τομείς. Ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε αυτό που σήμερα ζητάει όλη η Ελλάδα: Ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δουλειάς για όλους, αλλά δουλειάς με πραγματική ανάπτυξη και πραγματική αξιοπρέπεια. Ώστε να υπάρχει η ελπίδα σε όλους τους Έλληνες ότι μπορούν να βγουν απ’ αυτό το σημερινό τέλμα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Όπως τόνισε στις δηλώσεις του, «κανείς άλλος δεν γνωρίζει σήμερα καλύτερα από την εργαζόμενη γυναίκα το άγχος της δουλειάς ή το άγχος για δουλειά ή την ακρίβεια ή την ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών της, το μέλλον του τόπου μας».
    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο, μίλησε με εργαζόμενους και άκουσε τα προβλήματά τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε διαδοχικά με την ιδιοκτησία του εργοστασίου και τη διοίκηση του σωματείου.
    Η πρόεδρος του σωματείου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία τεσσάρων ημερών με μείωση κατά 30% των αποδοχών τους. Αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα που εντείνονται από το γεγονός ότι αρκετοί τρέφουν μόνοι τους τις οικογένειες, καθώς τα υπόλοιπα μέλη είναι άνεργα. Διαμαρτυρήθηκε, επίσης, ότι η φύση της δουλειάς τους είναι τέτοια που δεν μπορούν να φτάσουν σε ηλικία 65 χρονών για να βγουν στη σύνταξη, διότι δεν θα μπορούν μέχρι τότε να ράβουν και να βελονιάζουν. Ζήτησε να βρεθούν τρόποι να ενισχυθεί η επιχείρηση και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, όπως είναι οι παραγγελίες για ρούχα του Στρατού και της Αστυνομίας που τώρα ράβονται στην Κίνα ή την Τουρκία.
    Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σάββας Αναστασιάδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη.
     
    Πηγή: VORIA.GR

    Βέτο, δημοψήφισμα και εκλογές...Ο απολογισμός και οι τρεις λέξεις που κυριάρχησαν στις συναντήσεις Παπανδρέου με αρχηγούς κομμάτων

    08 Μαρ 2011 Picture 0 for Βέτο, δημοψήφισμα και εκλογές...

    Του Σπύρου Νάννου
    Κουρασμένος και ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους άκουσε με προσοχή για τα θέματα που έθεσε υπόψη τους πριν τις κρίσιμες Συνόδους Κορυφής της 11ης και της 25ης Μαρτίου. Συνεργάτες των πολιτικών αρχηγών, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, επισήμαναν πως ο πρωθυπουργός έχει διλήμματα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις συναντήσεις. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τρεις λέξεις που κυριάρχησαν σε αυτές τις συναντήσεις: Βέτο, δημοψήφισμα, εκλογές. Και ο νοών, νοείτω...
    Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας ιδιαίτερα με τον Αντώνη Σαμαρά, είδε μια χαραμάδα συναίνεσης σε καίρια ζητήματα, ωστόσο, o κάβος του μνημονίου είναι μεγάλος, ικανός να σπάσει το σχοινί που τέντωσε η Νέα Δημοκρατία. Συναινετικός εμφανίστηκε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε επιθετική πολιτική, τασσόμενος υπέρ της σκληρής γραμμής. Αυτήν άλλωστε θέλει να εφαρμόσει στην Ε.Ε. και ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως επισήμανε όταν είπε μεταξύ άλλων  πως είναι έτοιμος να συγκρουστεί με την ηγετική ομάδα της Ε.Ε. με σκοπό να προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα με μια λύση-πακέτο.
    Σε διαφορετική γραμμή πλεύσης ήταν η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επέμενε στον πόλεμο που θέλει να κηρύξει στην κυβέρνηση, κάτι που άλλωστε φαινόταν και από τις προηγούμενες ημέρες, όπως είχε επισημάνει η Voria.gr.
    Σε ό,τι αφορά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, το σημαντικότερο που προκύπτει είναι η πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ για δημοψήφισμα σχετικά με το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Βέβαια, η voria.gr με χθεσινό άρθρο της αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει σοβαρά τη διενέργεια δημοψηφίσματος με διακύβευμα την ασκούμενη οικονομική πολιτική, ή αλλιώς το μνημόνιο. Αυτό, θεωρητικά θα μπορούσε να τεθεί με τον ευρωπαϊκό μανδύα του Σύμφωνου Ανταγωνιστικότητας, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα θέλουν ούτε να το σκέφτονται οι ευρωπαίοι εταίροι μας υπό τον φόβο του ντόμινο στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ-όχι ότι θέλουν το «εσωτερικό δημοψήφισμα», αλλά το «ευρωπαϊκό» θα μπορούσε να τους προκαλέσει μεγαλύτερα δεινά...
    Ο απολογισμός των σημερινών επαφών του θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με στενούς του συνεργάτες, πριν αναχωρήσει για το Παρίσι και τη συνάντηση που θα έχει με τον Νικολά Σαρκοζί ενόψει της πρώτης κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

    Πηγή: VORIA.GR

    Άλμα στο 37% για την ανεργία στα Γιαννιτσά

     

    Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 20:46
    GIANNITSA Είδος εν ανεπάρκεια εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, η λειτουργία επιχειρήσεων σε 5νθήμερη ή 6ήμερη βάση. Η εκ περιτροπής εργασία έχει μετατραπεί σε κανόνα, οι άδειες άνευ αποδοχών έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας, η αργοπορία στην καταβολή δεδουλευμένων δεν κάνει εξαιρέσεις κι η ανεργία τοπικά σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
    «Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή λειτουργούν τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ενώ έχουμε και παραδείγματα με εργασία μόλις δύο ημερών», επισημαίνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου των Γιαννιτσών, Γιώργος Βουδούρης, προσθέτοντας πως με βάση τα στοιχεία του ΕΚΓ, η ανεργία στην περιοχή κυμαίνεται στο 36%-37%.
    Ο συνδικαλιστής περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, κάνοντας λόγο για εργαζόμενους «λάστιχο» στους οποίους ζητείται πολλές φορές να λάβουν και μέρος της θερινής άδειας, για να μην υποχρεωθούν να εργάζονται λιγότερες μέρες την εβδομάδα.
    Πλέον πρόσφατο παράδειγμα τέτοιας πρακτικής αποτελεί το εργοστάσιο που διατηρεί στα Γιαννιτσά, η Ελληνική Υφαντουργία, η οποία, κατόπιν συνεννόησης με το σωματείο, συμφώνησε για το Φεβρουάριο ότι οι 240 εργαζόμενοι θα κάνουν χρήση μέρους της καλοκαιρινής τους άδειας, ώστε η μονάδα να μη λειτουργήσει τη μία από τις συνολικά τέσσερις εβδομάδες του μήνα. Τι θα γίνει για το Μάρτιο και εφεξής; Ουδείς, από τους εργαζόμενους γνωρίζει, ενώ ούτε και η διοίκηση εγγυάται ότι δεν θα ζητήσει επέκταση του μέτρου, για να μην πάνε σε εκ περιτροπής.
    Άλλωστε, στο έτερο εργοστάσιο που διαθέτει ο όμιλος στο Κιλκίς, εκεί το προσωπικό δεν δέχθηκε να συναινέσει σε ανάλογη πρόταση και η διοίκηση, επικαλούμενη την αύξηση στη διεθνή τιμή του βαμβακιού, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, η οποία επιδεινώνεται κι από τη μη επιστροφή ΦΠΑ (η εταιρεία έχει λαμβάνειν έως και το πρώτο 6μηνο του 2010, ποσό 5,5 εκ. ευρώ), αξιοποίησε το σχετικό νόμο, επιβάλλοντας για το πρώτο τρίμηνο, την εκ περιτροπής εργασία.
    «Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους εργαζόμενους στο χώρο των βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων», σημειώνει ο κ. Βουδούρης και εξηγεί ότι με εξαίρεση μόνο τρεις κονσερβοβιομηχανίες, οι υπόλοιπες δεν πληρώνουν κανονικά το προσωπικό.
    Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για περίπου 2.500 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα, διότι σε ετήσια βάση τα μεροκάματα που κάνουν δεν ξεπερνούν τα 150 και είναι προφανές ότι τα βγάζουν πέρα με μεγάλη δυσκολία. «Άλλοι έχουν να πληρωθούν από το 2009, σε άλλους οι καθυστερήσεις φθάνουν τους 5-6 μήνες, ενώ και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών τους τελευταίους σχεδόν 4 μήνες η καταβολή της μισθοδοσίας δεν πραγματοποιείται κανονικά», τονίζει ο κ.Βουδούρης. Ο κύριος λόγος που επικαλούνται οι κονσερβοβιομηχανίες, προκειμένου να δικαιολογήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι η καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ από το ελληνικό δημόσιο.


    Πηγή: ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
    ΠΗΓΉ:VORIA.GR

    Αρχειοθήκη ιστολογίου