Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μερικές αλήθειες για τη διαδοχή Καραμανλή

23.03.2011ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ
Μερικές  αλήθειες για τη διαδοχή  Καραμανλή. Αναγκαζόμαστε να τις  γράψουμε  μετά τις δηλώσεις Μπακογιάννη ότι  Π. Μολυβιάτης  οργάνωσε συνωμοσία πίσω απο την πλάτη της για να εκλεγεί ο Σαμαράς  αρχηγός της ΝΔ.
1.Άν κάποιος ήθελε τον  Σαμαρά για αντίπαλο ,αυτός ήταν ,περισσότερο από όλους η ίδια η Ντόρα. Τον θεωρούσε του χεριού της και πίστευε ότι σε ένα στημένο συνέδριο η επικράτηση της  θα ήταν πλήρης. Υγιεινός περίπατος με σκορ 70%-30%.Το επιτελείο της πίστευε  ότι  τα γεγονότα του 1993 θα επιδρούσαν  καταλυτικά  στους συνέδρους .
2.Αν λοιπόν υπήρξε συνωμοσία για την εκλογή Σαμαρά , η ίδια ,άθελα της ,είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.
3.Για να έχει τον Σαμαρά αντίπαλο η κυρία Μπακογιάννη, κλάδεψε όπως μόνον εκείνη γνωρίζει κάθε αντίπαλο που θεωρούσε ότι ήταν εν δυνάμει κίνδυνος για την ίδια. Απαίτησε να μην τοποθετηθεί ο Αβραμόπουλος στην κυβερνητική επιτροπή,  τράβηξε σε ανύποπτους καιρούς το χαλί κάτω από τα πόδια του Βουλγαράκη, συγκρούστηκε  στο παρασκήνιο με τον Αλογοσκούφη ,πολέμησε την επανεκλογή Στυλιανίδη στη Ροδόπη το 2007 και καθυστέρησε όσο πιο πολύ μπορούσε την υπουργοποίηση Σαμαρά.
4.Ούσα  υποψηφία ηγέτης του κόμματος ,μπήκε στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση της αρχηγίας χωρίς   εναλλακτικό πλάνο στρατηγικής για την περίπτωση που δεν γίνει η εκλογή από το Συνέδριο, αν και ο Αβραμόπουλος είχε βάλει στην ατζέντα το θέμα της εκλογής από τη βάση   καιρό πριν.
5.Αντί να επιμείνει στην άποψη της για εφαρμογή του καταστατικού και να την επιβάλλει ,σύρθηκε τελικά από αντιπάλους- που υποτίμησε- στο ανοικτό γήπεδο της λαϊκής εκλογής.. Δεν εμφανίστηκε ,μάλιστα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδρίου,  επιλογή που επιτάχυνε την προσέγγιση Σαμαρά -Αβραμόπουλου.
6.Πράγματι ο Πέτρος Μολυβιάτης  έπαιξε στην τελική ευθεία  ρόλο ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της απευθείας εκλογής από τη βάση. Δεν ήταν μόνος όμως αλλά ούτε και δρούσε για λογαριασμό του Κώστα Καραμανλή .Ο  τέως Υπουργός μαζί με τον Αχιλλέα  Καραμανλή-στον οποίο αποδίδεται  η φράση <<θα αφήσουμε τους γαμπρούς να μας πάρουν το κόμμα?>>- και τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη  ,άλλαξαν απλώς τους κανόνες του παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα το διαμόρφωσαν όμως 800.000 νεοδημοκράτες.
7.Αν πράγματι ο Μολυβιάτης κατάφερε πάντως να κερδίσει μόνος του  την επικρατέστερη ,κατά τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας ,  τότε είναι πολύ μεγάλος μάγκας. Σκεφτείτε  ότι το για μία δεκαετία αδιαμφισβήτητο ν.2  της παράταξης  έχασε από κάποιον που ξαναμπήκε στο παιχνίδι  μόλις  στον ανασχηματισμό  του Ιανουαρίου 2010.
8.Αν θέλει να καταλάβει η κα Μπακογιάννη γιατί έχασε, ας δει σε βίντεο πως μιλούσε ο Σαμαράς στους νεοδημοκράτες, στην προεκλογική εκστρατεία. Ας θυμηθεί τι της είπε κατ ιδίαν ο Καραμανλής για τα αίτια της ήττας της. Και ας σκεφτεί με τι σκορ θα είχε χάσει αν δεν ήταν υποψήφιος ο Ψωμιάδης…

Το άρθρο του Μανώλη Κοττάκη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πηγή: Statesmen.gr

Ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός

 
23.03.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από την Κυριακή, για το παρασκήνιο και όσα προηγήθηκαν της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά έναν «μεγάλο αποπροσανατολισμό»…
Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η διολίσθηση στην εσωκομματική νοσταλγία, προφανώς και ευνοεί έναν και μόνο: Την Κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία, σε μια εξαιρετικά δυσμενή πολιτική συγκυρία, βαλλόμενη πανταχόθεν για τις συνέπειες της πολιτικής της, και την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου, βλέπει τα «παλαιά ΜΜΕ», αλλά και το διαδίκτυο, να ανατροφοδοτούν μια συζήτηση εσωστρέφειας, που αφορά τη Νέα Δημοκρατία.
Αντί δηλαδή η επικαιρότητα να κυριαρχείται από αμιγώς πολιτικά ερωτήματα για το τι θα γίνει στην οικονομία, και ποια είναι η διεθνής θέση της χώρας, επικρατεί η παραπολιτική, που ως γνωστόν είναι πάντοτε περισσότερο ενδιαφέρουσα και άρα… πιο πιασάρικη.
Από αυτή τη συζήτηση, η κοινωνία αποπροσανατολίζεται. Τα φώτα της επικαιρότητας φεύγουν από τα έργα και τις ημέρες μιας Κυβέρνησης η οποία έχει έρθει σε ρήξη με την κοινωνική της βάση, και στρέφονται στην Αντιπολίτευση, και μάλιστα την Αξιωματική. Το κόμμα που έχει διαχωρίσει εξαρχής τη θέση του από το Μνημόνιο, και επομένως επιδιώκει να αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Και η συζήτηση επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή του πολιτικού αρχηγού που ηγείται του αντι-μνημονιακού μετώπου, και η εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στηρίχτηκε στην αυθόρμητη κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς.
Από τη συζήτηση αυτή, πλήττεται και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη. Έρχεται στο επίκεντρο μιας παραταξιακής πόλωσης που ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν, και σίγουρα φορτίζει αρνητικά ένα μέρος του κόσμου της Κεντροδεξιάς που θα μπορούσε δυνητικά να ψηφίσει αύριο τη Δημοκρατική Συμμαχία. Το κόμμα δηλαδή που προέκυψε στα πολιτικά πράγματα, μετά την ήττα της Ντόρας Μπακογιάννη στη διαδικασία της διαδοχής αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία.
Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα για την Ελλάδα δεν είναι η Κεντροδεξιά. Το πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ, και οι επιπτώσεις της πολιτικής του. Που όσα σύννεφα… παρασκηνίου και αν σηκώνονται στον ορίζοντα, γίνονται αισθητές από το σύνολο μιας κοινωνίας σε απόγνωση. Πέρα και πάνω από κομματικές και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις ή περιχαρακώσεις…

Πηγή:  Statesmen.gr

Ψηφίστηκε το νέο φορολογικό

 Ψηφίστηκε το νέο φορολογικό ν/σ

Με ονομαστικές ψηφοφορίες επί έξι άρθρων, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.Τα άρθρα 3, 20, 21, 43, 45 και 47, υπερψηφίστηκαν από τους παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Το άρθρο 44, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστηκε από τους παρόντες βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».
Τις ονομαστικές ψηφοφορίες είχε ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ.
Το περιεχόμενο των εν λόγω διατάξεων παρατίθεται περιληπτικά παρακάτω:
· Το άρθρο 3 θεσπίζει ως διαρκή και αυτόφωρα τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της παρακράτησης ΦΠΑ και της μη καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ενώ αυξάνονται και οι ποινές για τους παραβάτες, μέχρι φυλάκισης.
· Το άρθρο 20 ρυθμίζει ζητήματα υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους δικηγόρους, τους αρχιτέκτονες και τους πολιτικούς μηχανικούς.
· Το άρθρο 21 παρατείνει την δυνατότητα επαναπατρισμού κεφαλαίων από την αλλοδαπή μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, εφόσον καταβληθεί φόρος 8%.
· Το άρθρο 43, μεταξύ άλλων περικόπτει τα μερίσματα των χηρευουσών οικογενειών αξιωματικών, στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
· Το άρθρο 44, τροποποιεί το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Ο ΛΑΟΣ διέκρινε στο συγκεκριμένο άρθρο, «φωτογραφική διάταξη» σε ό,τι αφορά την επιλογή διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων.
· Το άρθρο 45 αποζημιώνει με 10 εκ. ευρώ την ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, για την χρησιμοποίηση του νεκροταφείου της προκειμένου να ανεγερθεί στον ίδιο χώρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης. Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται και η αποπληρωμή των χρεών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύψους τουλάχιστον 85 εκ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση της ανάληψης εκ μέρους του Δημοσίου, της πλειοψηφίας στο Διοικητικό του Συμβούλιο.
· Το άρθρο 47 καθορίζει αναδρομικά το κατώτατο όριο προμήθειας των χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων τσιγάρων.

Πηγή:naftemporiki.gr

 

Ο Δήμος Πέλλας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Πέλλας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης» με σκοπό να δηλώσει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 και για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, κλείνουμε τα φώτα.

Πηγή: Pella News

Την αντίθεση του για την αύξηση των δημοτικών τελών εκφράζει ο Ιορ.Τζαμτζής

 
Την αντίθεση τους σε κάθε αύξηση των δημοτικών τελών εξέφρασαν με την αρνητική ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας οι συμβουλοι του συνδυασμου ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, κατά την συνεδρίαση του στις 21-3-2011. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και της μείζονος Αντιπολίτευσης στον δήμο Σκύδρας, πρώην βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, κατήγγειλε την δημοτική αρχή και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Χοιδη , ότι φέρνει ένα πρόγραμμα έργων που δεν περιλαμβάνει αναπτυξιακά έργα, άδικο μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων και ανεφάρμοστο διότι ο δήμος Σκύδρας χρωστά πολλά εκατ ευρω τόσο στις τράπεζες όσο και σε προμηθευτές και όσο και αν προσπαθεί ο Δήμαρχος να τα κουκουλώσει, αυτά αποκαλύπτονται.
Ακόμη κατήγγειλε τον κ. Χοιδη για «αυτοκρατορική νοοτροπία» τονίζοντας ότι «ο Δήμαρχος λειτουργεί στην λογική «l’ etat c’est moi” δηλαδή «το κράτος είμαι εγώ». Επειδή έχετε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο δε μπορείτε κ. Δήμαρχε να λειτουργείτε στην λογική «αποφασίζομε και διατάσσομε».
«Αυτή είναι «χουντική λογική» κατηγόρησε τον Δήμαρχο ο κ. Τζαμτζής.
Αναλυτικότερα, κατά την συζήτηση
Α)του τεχνικού προγράμματος έργων, ο κ. Τζαμτζής το χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό διότι συμπεριλαμβάνει κατά βάσει μικροέργα και χωματουργικές εργασίες, όλα με μικρούς προϋπολογισμούς, ώστε να μπορούν να γίνουν απ’ ευθείας αναθέσεις.
Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να ενωθούν έργα με το ίδιο αντικείμενο και να δημοπρατηθούν έργα ώστε να υπάρξουν εκπτώσεις και να ωφεληθεί ο Δήμος.
«Φτάνει πια κ. Δήμαρχε, κάποιους τους κάνατε πλούσιους με τις απ ευθείας αναθέσεις σας » τόνισε ο κ. Τζαμτζής .
Ακόμη το χαρακτήρισε άδικο διότι δεν τηρήθηκε κανένα πληθυσμιακό η άλλο κριτήριο όπως ορίζει η απόφαση αριθ. Πρωτ. 74452 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκουση και οι ανισότητες μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων είναι τεράστιες.
Οι τοπικές κοινότητες χρηματοδοτούνται ως εξής:
Α) ΑΡΣΕΝΙ-ΠΛΕΥΡΩΜΑ Σύνολο 137.280,19
Β) ΛΙΠΟΧΩΡΙ-ΑΣΠΡΟ // 153.140,44
Γ) ΔΑΦΝΗ- ΚΑΛΥΒΙΑ // 198.127,13
Δ) ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ-ΝΕΑ ΖΩΗ // 50.015,78
Ε) ΠΕΤΡΑΙΑ- ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙ // 98.424,32
ΣΤ) ΡΙΖΟ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΑ // 181.082,10
Ζ) ΣΚΥΔΡΑ // 394.311,46
Η) ΚΡΑΝΕΑ-ΛΙΘΑΡΙΑ // 75.185,65
Θ) ΜΑΝΔΑΛΟ-ΑΝΥΔΡΟ // 117.190,28
Ι) ΚΑΛΗ-ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ // 83.470,70
ΙΑ) ΣΑΝΔΑΛΙ-ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ // 39.200,00
ΙΒ) ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ // 1.052.658,65
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2.580.086,70
Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής το χαρακτήρισε ανεφάρμοστο, γιατί ο Δήμος χρωστά 900.000 ευρω σε εντάλματα που έχουν μείνει απλήρωτα από το 2010 και πολλά ακόμη, που δεν έχουν κοπεί εντάλματα.(Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του στις 22-3-2011 δέχθηκε ότι χρωστάει 1.500.000 ευρω ο παλιός δήμος Σκύδρας και 1.200.000 ευρω ο δήμος Μενηιδας)
Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Δήμαρχο να πάρει πίσω το πρόγραμμα έργων του δήμου Σκύδρας και όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ,το καταψήφισαν.
Β) Σχετικά με τα δημοτικά τέλη του 2011,ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «την ώρα που οι συνδημότες μας βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, την ώρα που είναι απλήρωτοι όχι μόνο για την σοδειά του 2010 αλλά και του 2009, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο Δήμαρχος να ζητά αύξηση των δημοτικών τελών από 50% έως 400%».
«Τόσα σας λείπουν για να καλύψετε τα χρέη του Δήμου κ. Δήμαρχε;
Εσείς λέγατε ότι δεν χρωστάει ο Δήμος και ότι τον νοικοκυρέψατε. Όλη την προεκλογική περίοδο λέγατε ψέματα στους συμπολίτες μας .
Ο Δήμος χρωστάει πολλά, το τονίσαμε κατ’ επανάληψη, αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να ξεζουμίσετε τους συμπολίτες μας, για να καλύψετε τα χρέη που δημιουργήσατε με τις σπάταλες και τις απ ευθείας αναθέσεις».
Οι σύμβουλοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τις πρότασης του Δημάρχου, για αύξηση των δημοτικών τελών.
Ψήφισαν μόνο την μείωση κατά 50% των τελών για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τονίζοντας ότι ΑΜΕΑ είναι κάποιος με ποσοστό αναπηρίας 51% και όχι 67% και ζήτησαν να συμπεριληφθούν στην μείωση αυτή και οι καρκινοπαθείς , οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άποροι, οι μόνοι ηλικιωμένοι στον κόσμο χωρίς την στήριξη παιδιών η συγγενών και άλλες ειδικές περιπτώσεις.
Ακόμη ΚΑΤΑΨΗΣΙΣΑΝ πίστωση 17000 ευρω για έξοδα εκδηλώσεων της Αποκριάς και της Καθαρά Δευτέρας .
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «ο Δήμος δεν πραγματοποίησε εκδηλώσεις Αποκριάτικες και οι εκδηλώσεις στο Ριζο έγιναν από τον σύλλογο του Ριζου.
Τα Κούλουμα έγιναν με μικρή συμμετοχή. Τα «θάψατε» στο Πνευματικό Κέντρο.
Με τις 17000 ευρω θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.
Που φαγώθηκαν τα 17000 ευρω;» Απάντηση βεβαίως δεν δόθηκε.
Τέλος το θέμα «Αντικατάσταση μελών οικονομικής επιτροπής», που αφορούσε τους συμβούλους της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ κ.κ. Μίμη Δημήτριο και Ξανθόπουλο Χρήστο, μετά από οξείες αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Δημάρχου και των κ.κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, Δημήτριο Μίμη και Χρήστο Ξανθόπουλο, αποσύρθηκε από την Πρόεδρο κ. Ιγνατιάδου για να εξεταστεί προσεκτικότερα.
Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή:  Pella News

 

Η πολιτική και ο έρωτας… δεν έχουν ηλικία

23.03.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Επισήμως για τη Νέα Δημοκρατία δεν τίθεται θέμα ανανέωσης των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας με βάση το κριτήριο της ηλικίας. Και κατά τη γνώμη μας ορθώς ο πρόεδρος του κόμματος διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.
Ωστόσο οι παροικούντες τα… Ιεροσόλυμα της κεντροδεξιάς γνωρίζουν ότι, κάθε φορά που η ηγετική ομάδα-η εκάστοτε ηγετική ομάδα- αναζητά το ελιξίριο της νεότητας, αντί να το αναζητά σε φρέσκες ιδέες και πολιτικές προτάσεις, καταφεύγει στην εύκολη λύση του ορίου ηλικίας. Πρόκειται για μια εντελώς ξεπερασμένη λογική, από κάθε άποψη αναποτελεσματική, η οποία αφενός δεν δίνει λύση αφετέρου εμπεριέχει το στοιχείο του λαϊκισμού.
Σε μια εποχή, για να ευθυμήσουμε, που αυξάνονται τα όρια στις συντάξεις λόγω αύξησης του προσδόκιμου ζωής, πως είναι δυνατόν σ’ ένα φιλελεύθερο κόμμα να ζητάς την «πολιτική συνταξιοδότηση» των βουλευτών; Δηλαδή, όσοι «ζυμώνουν» στο παρασκήνιο προτάσεις αυτού του είδους, έχουν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και ψάχνουν για νέα «πολιτικά ταλέντα»;
Σε τελευταία ανάλυση η ηλικία, αποδεδειγμένα, δεν αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση πολιτικής. Τα παραδείγματα είναι πολλά στην παγκόσμια αλλά και στην ελληνική πολιτική ιστορία, όπου πολιτικοί μεγάλη σε ηλικία(Γ. Παπανδρέου, Α. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλής, Κ. Αντενάουερ, Τσόρτσιλ κ.ά) κυβέρνησαν επιτυχώς. Αντιθέτως πολλοί νέοι, με προσόντα, απεδείχθησαν στην πράξη «γερασμένοι», δίχως όραμα και ηγετικές ικανότητες.
Συνεπώς, επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται συνήθως ως φάρσα, καλά θα κάνουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αντί να ασχολούνται με τα «όρια ηλικίας», να ασχοληθούν σοβαρά με την ανανέωση σε ιδέες και νοοτροπίες, που δυστυχώς παρά την αλλαγή ηγεσίας, έχουν μείνει δογματικά προσκολλημένοι στο παρελθόν. Η ανανέωση ξεκινάει απ’ τα μυαλά, όταν φυσικά υπάρχουν…

Πηγή: Statesmen.gr

Της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον…

23.03.2011ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ
Την Επανάσταση του ’21 γιορτάζουμε μεθαύριο. Και η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα απέχει πολύ από το Εικοσιένα. Και οι σημερινοί στιχουργοί και αοιδοί των λαϊκών σουξέ του ενός μήνα, αντιγραφείς ως επί το πλείστον των πακιστανικοτουρκικής προέλευσης στίχων, κάνουν τα κόκκαλα του Διονυσίου Σολωμού να τρίζουν…
Γιατί μόνο ένας ποιητής, όχι ιστορικός, αλλά ένας μεγάλος και γνήσιος ποιητής, όπως ο Σολωμός, θα μπορούσε να συλλάβει το νόημα και να ερμηνεύσει το πνεύμα του μεγάλου γεγονότος της Νεοελληνικής μας Ιστορίας: Της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.
Γιατί μόνο ένα οξύς ποιητικός νους είναι ικανός να ανακεφαλαιώσει σε επτά στίχους όσα λαμπρά εποίησαν επτάχρονοι σκληροί αγώνες, αιματηροί αγώνες, για να πτερουγίσει και πάλι στον πανάρχαιο τόπο η γλαυκή Ελευθερία. Στο εικοσιένα ενσαρκώνεται, σύμφωνα με τον ποιητή, το «ουσιαστικότερο και υψηλότερο περιεχόμενο της αληθινής ανθρώπινης φύσης: Η πατρίδα και η πίστη».
Ας αφήσω για λίγο το ’21. Θα επανέλθω όμως. Γιατί είναι ανάγκη αδήριτη, με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, να αναφερθούμε στα υλικά που πλαστούργησε «εκείνος» ο λαός την επανάσταση του 1821.
Ας προσγειωθούμε στο αδυσώπητο σήμερα. «Αυτός» ο λαός του σήμερα έχει περιπέσει σ’ ένα είδος υστερικής αδιαφορίας ή ακόμη και ευφορίας, την περίφημη “Belle Indiference”, χωρίς να διαισθάνεται τις «μυστικές βοές» των πλησιαζόντων γεγονότων…
Ένας λαός που έχει εγκλωβιστεί στα παχυλά λόγια που βγαίνουν από τα στόματα πολλών μεγαλόσχημων, αλλά και μικρόσχημων. Ένας λαός που έχει παγιδευτεί στους κυβερνητικούς κρετινισμούς όλων των αποχρώσεων, τους αποστολείς όλων των βλακειών, τους παραλήπτες των πλεοναζόντων παρασήμων που πωλούνται στα παλιατζίδικα της χώρας. Όλους τους ευτυχισμένους γεωμετριστές του Έθνους, που αμακάριστοι, αλλά έμφοβοι, ενταφιάζουν όλες τις ανθρώπινες αξίες και ελπίδες σε ελληνιστικά μαυσωλεία. Και όσους ακρωτηριάζουν βάρβαρα τους Ρωμιούς και τα παιδόγγονά τους με μηδενιστικές νεοπλασίες και φαρμακώνουν τη Ρωμιοσύνη με υψηλόκαρδους ιπποτισμούς. Ένας λαός που «συμπιέζεται» από σεληνιαζόμενους πολιτικούς και υπνοβατούντες διανοούμενους και από υποκειμενικούς πλεονασμούς κατά τη διάρκεια της δημιουργίας προσωποπλαστών.
Την επανάσταση του ’21 γιορτάζουμε μεθαύριο. Και καλό είναι να μην αγνοείται το μέγιστο αυτό γεγονός. Γιατί από την άβυσσο μιας πολυαίωνης δουλείας, ανέβασε ξανά την Ελλάδα επάνω στη σκηνή της ιστορίας και χάρισε στον λαό την εθνική του οντότητα. Τούτο σημαίνει ότι η 25η Μαρτίου είναι η γενέθλια ημέρα της πολιτικής μας ελευθερίας. Η ηφαιστειακή έκρηξη της ελληνικής ψυχής μετουσίωσε σε ανελέητο, τιμωρό ξίφος τις βαριές αλυσίδες της δουλείας, για να εκπηδήσει έτσι η Ελλάδα από τους μυστικούς κόλπους του Ιστορικού Γίγνεσθαι και να γίνει από «δεσμώτης» «λυομένη» και πάλι «πυρφόρος». Πυρφόρος ανεκτίμητων αξιών η ημέρα αυτή, φανερώνει την αγέραστη δύναμη του πνεύματος «εκείνων» των Ελλήνων, που αιώνες γεωργούσε τον πανανθρώπινο πολιτισμό, υπηρετούσε την ελεύθερη ζωή και κοινωνούσε τον άνθρωπο με την ουράνια δρόσο της Γνώσης, της ηθικής ιδέας και της Αρετής.
Ιδού τι γιορτάζουμε μεθαύριο, για όσους, για πολλούς ίσως, το αγνοούν, «της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον».
Αλλά η εθνική μας σωτηρία δεν επεσυνέβη αυτόματα. Οικοδομήθηκε με πνεύμα και με αίμα, και στηρίχθηκε στη διαιώνια κατεργασία και ετοιμασία των συνειδήσεων. Τις οποίες σφυρηλάτησαν αθόρυβα, πριν από τον ένοπλο αγώνα, οι Διδάσκαλοι του Γένους. Λιτές και ώριμες προσωπικότητες. Όλοι οι Εθνεγέρτες αγωνίστηκαν να απολακτίσουν τη δουλοπρέπεια και τις ψυχές των ραγιάδων και να ξεριζώσουν την πνευματική του αδιαφορία και να τους ενοφθαλμίσουν με το προγονικό κλέος. Και ήταν σαν μεθαύριο που ρίγος ελευθερίας πυρπόλησε όλες τις ελληνικές καρδιές και πυράκτωσε το διεθνή φιλελληνισμό. Και έγινε αίτημα καθολικό, προσευχή και χρέος για επανάσταση.
Με ποια υλικά πλαστούργησε ο λαός «εκείνος» την επανάστησή του, είναι φανερό: Με τη συνειδητοποίηση της μακρίωνης ιστορικής του συνέχειας, με τον ακαταπάλαιστο πατριωτισμό του, με την πολεμική του αρετή, με την αντοχή του. Μ’ όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που δεν λησμονεί και γι’ αυτό μαίνεται η εξ ανατολών μοχθηρία…
Οι Τούρκοι έχουν μνήμη. Εμείς πάσχουμε συνήθως από αμνησία. Η μνήμη και η ευγνωμοσύνη είναι γνωρίσματα ιστορικού δυναμισμού. Και, δυστυχώς τα σύμβολα που προκαλούσαν ψυχική έξαρση, στη νεοελληνική πραγματικότητα, έχασαν τη λάμψη τους και την ανένδοτη επιταγή τους. Η ελαστική συνείδηση και η αδιαφορία ανοίγουν το δρόμο για τον θρίαμβο της αναίσχυντης παρακμής. Και λαοί αμνήμονες ιστορικά και αγνώμονες εθνικά, οδηγούνται εκφυλισμό.
Γι’ αυτό, οι νεοέλληνες οφείλουμε στο 1821 μνημόσυνο και γνήσιο εορτασμό. Και συγκίνηση σεισμική. Μια τέτοια συγκίνηση πρέπει να μας υφαρπάζει στα φτερά της και να μας ξενοδοχεί στους τόπους και χρόνους της παλιγγενεσίας.

Πηγή:  Statesmen.gr

Τα γιαούρτια… δεν θα αυξήσουν τους μισθούς

23.03.2011ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί ο κόσμος αντιμετωπίζει πλέον με απαξίωση , επιθετικότητα και ενίοτε και με βία τους πολιτικούς μας;  Γιατί οι πολιτικοί αποτελούν πλέον κόκκινο πανί για τον κόσμο και αποφεύγουν να πολυκυκλοφορούν ιδιαιτέρως σε πολυσύχναστα μέρη; Και τι θα γίνει άραγε στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα για την 25η Μαρτίου με όσους «τολμήσουν» να εκπροσωπήσουν την Κυβέρνηση ή και τα υπόλοιπα κόμματα; Τα ερωτήματα θα ήταν ρητορικά εάν δεν είχαμε συνεχόμενα κρούσματα το τελευταίο διάστημα προπηλακισμών και επιθέσεων σε δημόσιους χώρους πολιτικών από πολίτες.
Τελευταίο κρούσμα που πήρε μάλιστα και ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις , η επίθεση με γιαούρτια κατά του Πάγκαλου έξω από ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής. Έχουν προηγηθεί ξυλοδαρμός του βουλευτή της Ν.Δ  Κ. Χατζηδάκη , η φραστική επίθεση πάλι κατά Πάγκαλου στο Παρίσι από φοιτητές, η διακοπή με συνθήματα ακόμη και δημόσιας ομιλίας στο εξωτερικό του Πρωθυπουργού από φοιτητές,  η επίθεση με γιαούρτια και αβγά κατά Αλαβάνου την προεκλογική περίοδο και αρκετές ακόμη φραστικές επιθέσεις κατά πολιτικών όλων των κομμάτων σε εκδηλώσεις και ομιλίες στους σε δημόσιους χώρους.
Τρελάθηκαν ξαφνικά οι Έλληνες και μόλις βλέπουν πολιτικό  απασφαλίζουν και ορμάνε;
Όχι δεν τρελάθηκαν απλώς θεωρούν υπεύθυνους για τη σημερινή οδυνηρή κατάσταση της χώρας άρα και της δικής τους, τους πολιτικούς. Και μπορεί ως ένα σημείο να έχουν δίκιο αλλά πετώντας γιαούρτια και καρέκλες στον Πάγκαλο ούτε ο μισθός και η σύνταξη θα αυξηθούν, ούτε δουλειά θα βρει το άνεργο παιδί τους, ούτε η εφορία θα μειωθεί, ούτε όλα θα λειτουργούν ρολόι σε αυτόν τον τόπο. Απλώς εκδηλώνουν βίαια και ακραία την οργή τους χωρίς όμως να λύνουν κανένα από τα προβλήματα τους. Βεβαίως και έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη ο Πάγκαλος με το «όλοι μαζί τα φάγαμε» αλλά και με τα όσα κατά καιρούς λέει για κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες ,αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί τέτοιου είδους επικίνδυνες αντιδράσεις και ενέργειες.
Και από την άλλη βέβαια υπάρχει και μεγάλη υποκρισία. Και τους 300 της Βουλής τους εκλέγουμε εμείς οι πολίτες. Κανένας δεν μας έχει έλθει βαλτός από το εξωτερικό! Και με τους 300 όλα αυτά τα χρόνια της αφασίας της τρέλας και της ανεμελιάς που ζούσαμε στην Ελλάδα , συνωστίζονταν και αυτοί που πετάνε σήμερα τα γιαούρτια, στα πολιτικά τους γραφεία για ρουσφέτια, τακτοποιήσεις, διευκολύνσεις  εξυπηρετήσεις . Τότε προφανώς όλα ήταν μια χαρά αφού γινόταν η δουλίτσα μας και ο κ. βουλευτής ήταν σοβαρός άξιος και  δούλευε για το καλό της πατρίδας μας!
Και επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις καλό θα είναι να τις κοιτάμε και τις δύο πριν ξιφουλκήσουμε και πριν πετάξουμε γιαούρτι στον πρώτο πολιτικό που θα βρούμε μπροστά μας. Διότι ως γνωστό μέχρι σήμερα πουθενά στον κόσμο δεν έχει ακόμη καταγραφεί συνδιαλλαγή και διαπλοκή  με ένα μόνο μέρος. Το λιγότερο που χρειάζονται είναι δύο και βλέπουμε!!!
Υ.Γ. Όσο για την περίφημη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Πάγκαλου κυβέρνησης και Τσίπρα  για το ποιος ευθύνεται για τα γιαούρτια και τους προπηλακισμούς των πολιτικών θα έλεγα να σοβαρευτούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πληρώσει και πολύ ακριβά μάλιστα την πολιτική «χαϊδέματος» στα Δεκεμβριανά της Αθήνας αλλά από την άλλη εάν μπορούσε να κινητοποιεί κάθε φορά τόσο κόσμο  για να γιαουρτώνουν και να προπηλακίζουν πολίτικούς θα έμπαινε εύκολα στην βουλή και δεν θα αγκομαχούσε κάθε φορά!!!

Πηγή: Statesmen.gr

Ο ΓΑΤΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ

Στη Βουλή θα διαβιβαστεί η δικογραφία για τα υποβρύχια


   Στη Βουλή θα διαβιβαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η δικογραφία που αφορά την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 που προμηθεύθηκε το Δημόσιο για το Πολεμικό Ναυτικό.

    Η Εισαγγελία αποστέλλει τη δικογραφία ώστε να διερευνηθεί από την Βουλή το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητειών του οποίου ελήφθη η απόφαση για την εν λόγω προμήθεια πολεμικού υλικού και υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

    Από την αξιολόγηση των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας και κυρίως το ογκώδες υλικό που συνέλεξε μετά από πολύμηνους εξονυχιστικούς ελέγχους του ο ΣΔΟΕ, οι Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να σταλεί στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να εξεταστούν τα δεδομένα και να κριθεί αν θα πρέπει να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός.

    Το έργο της κατασκευής των υποβρυχίων, ανέλαβαν οι γερμανικές εταιρίες HDW και Ferrostaal και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, με απόφαση για απευθείας ανάθεση που ελήφθη το 1998 και σύμβαση που υπογράφηκε το 2000.

    Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σε αυτή την φάση της διερεύνησης της υπόθεσης έχει επικεντρωθεί στο διάστημα από το 1998 έως το 2002 που υπογράφηκαν συμβάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη. Και τα 37 πρόσωπα που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την διάπραξη τριών κακουργηματικών αδικημάτων, έχουν εμπλακεί αυτό το χρονικό διάστημα στην υπόθεση, ενώ και άλλοι ύποπτοι που αναμένεται να κληθούν, θα λογοδοτήσουν επίσης για το επίμαχο διάστημα.

    Στην υπόθεση πλην των τριών βασικών εταιριών, εμπλέκονται περίπου δέκα ακόμη εταιρίες που έχουν εμπλακεί, είτε ως υπεργολάβοι στο σκέλος των έργων των αντισταθμιστικών ωφελημάτων είτε ως σύμβουλοι.

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η οικονομία στο επίκεντρο



   Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των Ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «είναι αναγκαία, λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο -όπως δήλωσα σήμερα και στον Πρόεδρο κ. Μπούζεκ- η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής».

    «Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του Ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

    Αύριο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Αυλαία" για τη Λιζ Τέιλορ



   Πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ένας από τους τελευταίους θρύλους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ατζέντισσά της.

    Η Τέιλορ νοσηλευόταν εδώ και έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Αντζελες καθώς υπέφερε από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ανάφερε η ανακοίνωση της Σάλι Μόρισον.

    "Η θρυλική ηθοποιός, η επιχειρηματίας, η γενναία ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες. Κοντά της βρίσκονταν τα παιδιά της Μάικλ Ουάιλντινγκ, Κρίστοφερ Ουάιλιντγκ, Λίζα Τον και Μαρία Μπάρτον", πρόσθετε η ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η Τέιλορ άφησε πίσω της επίσης δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

    Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε προταθεί πέντε φορές για Οσκαρ και το κέρδισε δύο φορές. Την πρώτη με την ταινία "Ζήσαμε στην αμαρτία" (Butterfield 8) του Ντάνιελ Μαν το 1960 και στη συνέχεια το 1966 με την ταινία "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" του Μάικ Νίκολς.

    Στη πραγματική ζωή πάλευε με το υπερβολικό της βάρος και τον εθισμό της στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη, ενώ παντρεύτηκε οκτώ φορές, δύο από τις οποίες με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στη Φουκουσίμα


    Εκκενώθηκαν οι αντιδραστήρες 2 και 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, καθώς παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και μαύρος καπνός. Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό της βρύσης στο Τόκιο και σε 5 προάστιά του ξεπέρασαν τα επιτρεπτά για τα βρέφη όρια. Επίσης, στην περιοχή γύρω από τον σταθμό έχουν ανιχνευθεί υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε 11 είδη λαχανικών.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου υπολογίζονται ως και 25 τρισεκατομμύρια γιεν (217,4 δισ. ευρώ).

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη


Ο στρατός του Καντάφι συγκρούεται με τους αντικαθεστωτικούς στη Μιζουράτα, όπου πληροφορίες αναφέρουν δεκάδες νεκρούς. Συνολικά 97 πτήσεις πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο τα συμμαχικά αεροσκάφη. Ο Καντάφι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται, τονίζοντας ότι "στο τέλος θα είμαστε νικητές". "Επιχείρηση σύντομης διάρκειας", προβλέπει ο Γάλλος ΥΠΕΞ. Η Γερμανία αποφάσισε να αποσύρει τους στρατιώτες της από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Video
Περισσότερα
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Το 2012 θα φανεί φως στο τέλος του τούνελ"

Επέκταση σύμβασης για το «Ελ.Βενιζέλος»



    Τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί μία πρώτη καταγραφή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία και θα επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο, ενώ, παράλληλα, δημιουργείται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, υιοθετείται ο θεσμός της «επιφανείας», και προωθείται το νομοθετικό πλαίσιο για την τουριστική κατοικία και τον χωροταξικό σχεδιασμό όσον αφορά στα ακίνητα του Δημοσίου.

    Τις αποφάσεις αυτές έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, μαζί με τις αποκρατικοποιήσεις, να επιτευχθεί ο στόχος εσόδων ύψους 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011- 2013 και 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΟΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ PELLA FM



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΖΑΜΤΖΗ, ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 50ο/ο ΕΩΣ 400ο/ο ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕ" 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΟΙΔΗ ¨ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΧΡΩΣΤΑΜΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΝΗΙΔΑ ΑΛΛΑ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.  ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ 350.000 ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ.




Αρχειοθήκη ιστολογίου