Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Ελληνισμός και οι Έλληνες


 

Η Ελλάδα της δημιουργίας
Αναρωτηθήκατε άραγε, γιατί οι Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, διακρίνονται σε όλα τα επίπεδα, στις επιχειρήσεις, στις τέχνες, στην έρευνα, ενώ στην Ελλάδα υπολείπονται σε δημιουργικότητα; Γιατί, τέλος πάντων, διαπρέπουν οι Έλληνες της διασποράς εν αντιθέσει με τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα; Απλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο δρα και αναπτύσσει πρωτοβουλίες ο Ελληνισμός, στην Αμερική, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Αυστραλία και αλλού, έχει σταθερούς κανόνες που δεν αλλάζουν ανάλογα με το κέφι της κάθε κυβέρνησης. Εκεί το κράτος αντί να παρεμβαίνει, διευκολύνει τον πολίτη και δεν του δυσκολεύει τη ζωή με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι φόροι έχουν ανταποδοτικότητα και το σύστημα φορολόγησης είναι σταθερό, με αποτέλεσμα να μην αιφνιδιάζονται από συχνές αλλαγές κλιμακίων, οι επιχειρηματίες και οι ιδιώτες. Διότι, απλά, εκεί δεν είναι Ελλάδα του μεγάλου και βαθέως κράτους, το οποίο συντηρούμε με υψηλούς φόρους ώστε να το χρησιμοποιεί το κομματικό σύστημα για να βρίσκουν δουλειά οι «δικοί» τους.
Σ.Σ. Σε ποιο σοβαρό κράτος ανώτερα και ανώτατα κομματικά στελέχη θα είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου;

Ο ριψοκίνδυνος ελιγμός με τους καραμανλικούς

24.03.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η επιλογή της κινείται σε τεντωμένο σχοινί. Είναι ωστόσο ευδιάκριτη, και προσφέρεται για πολιτική συζήτηση. Όπως και η προσπάθειά της να βγει από το τέλμα στο οποίο κινείται η Δημοκρατική Συμμαχία, περίπου από την πρώτη κιόλας μέρα της ίδρυσής της.
Για τη Ντόρα Μπακογιάννη, φυσικά, ο λόγος. Που μετά τις αποκαλύψεις των εγγράφων του Wikileaks, επέλεξε να ορίσει ως κεντρικό θέμα στην πολιτική της ατζέντα, τον ρόλο του καραμανλικού στρατοπέδου στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή. Δηλαδή, να πείσει την κοινωνία ότι οι καραμανλικοί δεν την ήθελαν στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και για τον λόγο αυτό ενίσχυσαν και προώθησαν την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.
Η επιλογή της Ντόρας συνιστά ριψοκίνδυνη ζαριά. Αν της βγει, θα μπορεί να προσδοκά σε καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα για το κόμμα της. Αν όχι, πιθανότατα η ίδια θα βρεθεί σε χειρότερη θέση από εκείνη στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθεί να κάνει μια «οπτική» διάκριση ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του, το αποκαλούμενο «καραμανλικό στρατόπεδο». Γνωρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί εφεδρείες δημοφιλίας και αποδοχής στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, εκείνοι όμως που εξακολουθούν να τον βλέπουν θετικά, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που… πετάνε στην πυρά τους συνεργάτες του. Δηλαδή τους «καραμανλικούς», στους οποίους χρεώνουν την αποδόμηση της Νέας Διακυβέρνησης, που οδήγησε τελικά στην ιστορική συντριβή του 2009.
Το θεώρημα της Ντόρας είναι… απλοϊκό: Αυτά τα στελέχη πήγαν με τον Σαμαρά. Επομένως, βρίσκονται και σήμερα στα κέντρα αποφάσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα βέβαια, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και οι συνεργάτες της κατηγορούν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «κλειστή ομάδα», δεν φαίνεται ωστόσο το… οξύμωρο της επιχειρηματολογίας τους να τους ενοχλεί. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Εξαιρώντας τον Καραμανλή από τη… συνωμοσία, για την οποία τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας προσπαθούν να μας πείσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη προσδοκά στο να διατηρήσει ακέραια την απευθείας σχέση της με τον πρώην πρωθυπουργό, χωρίς «μεσάζοντες». Και φυσικά, να… εξαργυρώσει τα κέρδη στις επόμενες εκλογές. Η λογική δεν είναι μαζί της, αλλά στην πολιτική έχουμε δει πολλά…

Πηγή:  Statesmen.gr

Ο Παπουτσής ξεκίνησε αντάρτικο

Διατηρεί  τις πιθανότητες να γίνει Αρχηγός  στο ΠΑΣΟΚ

24.03.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Δεν ήταν καλό το κλίμα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Αυτή τη φορά όμως, μάλλον ευθύνεται ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών που, για να μην ξεχνιόμαστε, έχει ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου την κάλυψη όλων, αντί να εξελιχτεί στην «Ιφιγένεια» που θα θυσιαστεί, προκειμένου να ξαναβρεί η Κυβέρνηση τον βηματισμό της.
Αιτία ήταν φυσικά το… άγχος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να δοθούν νέες οικονομικές ενισχύσεις, υπό τη μορφή εγγυήσεων, στις τράπεζες. Απευθυνόμενος σε ένα πολιτικό ακροατήριο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που, ως υπουργοί, αισθάνονται πλέον να έχουν πρόβλημα στον αυτοπροσδιορισμό τους έναντι της κοινωνικής βάσης του Κινήματος, άγγιξε ευαίσθητες χορδές. Και οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες.
Έχει μάλιστα τη σημασία του το γεγονός ότι εκείνος που ύψωσε πιο ψηλά από τους άλλους τον τόνο της φωνής του, και το λάβαρο της αντίστασης, ήταν ο Χρήστος Παπουτσής. «Δεν μπορεί να κάνουν οι τράπεζες περιουσίες», ήταν το πιο χαρακτηριστικό σημείο της παρέμβασής του. Και οι περισσότεροι συμφώνησαν μαζί του.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προφανέστατα αγκομαχά στο πόστο του, μέλος μιας Κυβέρνησης που έχει απομακρυνθεί από τις ιδεολογικές παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Από πρόεδρος της ΕΦΕΕ, που κρατούσε τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, έφτασε να υποστηρίζει σθεναρά την ανέγερση φράχτη στα σύνορα, για να αποκλειστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.
Όλα αυτά, είναι λογικό να έχουν επιδράσεις στην πολιτική ψυχολογία του Χρήστου Παπουτσή. Ενός στελέχους που έχει τις φιλοδοξίες του για το ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Και… με το αντάρτικο τις διατηρεί.

Πηγή:  Statesmen.gr

Η παγκόσμια οικονομία στο μικροσκόπιο

24.03.2011ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
Η οικονομική ανάλυση δεδομένων, καθώς και οι προβλέψεις των εξελίξεων, γίνονται πιά με όρους παγκόσμιας κλίμακας εξ’αιτίας της άρρηκτης διασύνδεσης των οικονομιών του πλανήτη. Έτσι, ό,τι συμβαίνει στην Ευρωζώνη επηρεάζει τις ΗΠΑ και αντίστροφα. Αν οι αγορές της Ασίας κατρακυλούν η επίδραση γίνεται αισθητή και στις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη κ.ο.κ.
Γι’αυτό το λόγο η δημοσιοποίηση της στρατηγικής ανάλυσης της τράπεζας Citi παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi σταχυολογούν μια σειρά από γεγονότα που υπογραμμίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία. Όπως εκτιμάται στην έκθεση τα γεγονότα αυτά λειτουργούν ως ενδιάμεσες φάσεις που εν’ συνεχεία πυροδοτούν άλλες εξελίξεις δημιουργώντας ένας ντόμινο αρνητικών εξελίξεων.
Η αύξηση των τιμών των τροφίμων στις αναδυόμενες αγορές, όπως της Κίνας και της Ινδίας, προκλήθηκε κατά βάση από τη μείωση των σοδειών εξ’αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον, η άνοδος στη ζήτηση τροφών, αποτέλεσμα της οικονομικής ανάκαμψης που βίωσαν οι αγορές αυτές, ήταν επίσης ένας λόγος που συνέβαλε στην αυξητική τάση των τιμών.
Το δεδομένο αυτό ανάγκασε τις κυβερνήσεις των αναδυόμενων οικονομιών να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις στα βασικά αγαθά. Έτσι η Κίνα προχώρησε σε αυξήσεις των επιτοκίων και την επιβολή αυστηρότερων προϋποθέσεων για τραπεζικά αποθεματικά. Ινδία, Βραζιλία και Κορέα ακολούθησαν το παράδειγμα της Κίνας στην αύξηση των επιτοκίων. Παρόλα αυτά, τα μέτρα αυτά δεν εγγυώνται την επιτυχή συγκράτηση των τιμών, αφού πολλές φορές οι τιμές βασικών αγαθών, όπως καύσιμα και τρόφιμα, παραμένουν ανεπηρέαστες από νομισματικές πολιτικές.
Η ολοένα αυξανόμενη τιμή στις βασικές τροφές υπήρξε καταλυτική στις εξεγέρσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αν και η πυροδότηση των επαναστάσεων μπορεί να προήλθε από κάποια μεμονωμένα γεγονότα, όπως η αυτοπυρπόληση του διαδηλωτή στην Τυνησία, είναι σίγουρο πως η ραγδαία εξάπλωση των εξεγέρσεων είχε βαθύτερες αιτίες, πολιτικής και οικονομικής φύσης.
Οι επαναστάσεις οδήγησαν αναπόφευκτα σε ευρύτερη πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα στην περιοχή, κάτι που προκάλεσε το ράλι στην τιμή του πετρελαίου. Συνέπεια της ανόδου στην τιμή του «μαύρου χρυσού» ήταν περισσότερη πίεση στις αναδυόμενες αγορές (Κίνα κλπ), που ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα συγκράτησης των τιμών. Ωστόσο, και οι αναπτυγμένες οικονομίες της Δύσης άρχισαν να αισθάνονται την πίεση από την άνοδο του πετρελαίου.
Μετά τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ήρθε η σειρά των οικονομιών της ΕΕ να εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων για να προλάβουν αρνητικές πληθωριστικές συνέπειες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να εννοηθεί πως σκέφτεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Απρίλιο, ενώ και η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να αναγκαστεί να κάνει το ίδιο μπροστά στον κίνδυνο του αυξανόμενου πληθωρισμού.
Εκτός από τις νομισματικές πολιτικές προσανατολισμένες προς το πάγωμα των τιμών, η απόφαση για αυστηρά μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους θα σημάνει λιγότερα διαθέσιμα ποσά για οικονομική ανάπτυξη. Ακόμα και στις ΗΠΑ, που τον Ιούνιο λήγει το δεύτερο πακέτο της ποσοτικής χαλάρωσης, το Κογκρέσο προωθεί περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό.
Τέλος, η έκθεση της Citi κάνει αναφορά και στην καταστροφή της Ιαπωνίας, με τη χώρα να αναγκάζεται να αυξήσει τη ζήτησή της για πετρέλαιο πιέζοντας περαιτέρω την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Πηγή:  Statesmen.gr

Πότε βλέπει εκλογές ο Καραμανλής

24.03.2011REPORTER
Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες, οι φήμες και τα… κουτσομπολιά, για τις επαφές που έχει ο Κώστας Καραμανλής με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συνεργάτες του, για τις πολιτικές εξελίξεις, και το πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες με την Κυβέρνηση.
Η «Παρασκευή και 13» μάλιστα, αποκαλύπτει σήμερα ότι σε μια από αυτές τις συναντήσεις που είχε ο Κώστας Καραμανλής με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε την πρόβλεψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όχι την άνοιξη, όπως θεωρούσαν μέχρι πρότινος οι περισσότεροι, αλλά τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.
Ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε να θεωρεί ότι ο διάδοχός του στο Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να ανανεώσει την παρουσία του στην εξουσία, με τη συμπλήρωση σχεδόν δυο ετών από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου του 2009, και ενόψει των ακόμη πιο επώδυνων μέτρων που θα κληθεί να πάρει, στη βάση των προβλέψεων του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τους συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου την κατρακύλα της χώρας σε οριακό σημείο, λόγω της συστηματικής απαξίωσης της Ελλάδας στο εξωτερικό, με δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και εξαιτίας της καθυστερημένης λήψης μέτρων για την οικονομία. Μέτρων τα οποία είχε προαναγγείλει ο Κώστας Καραμανλής από τη ΔΕΘ του 2009, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επένδυε στο, ιστορικό πλέον, σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».

Πηγή: Statesmen.gr

Πυραυλική "καταιγίδα" στη Λιβύη



    Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών, που συγκροτούν τη συμμαχία, που προσπαθεί να επιβάλει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

    Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης "έπληξαν συνοικία με κατοικίες" και προκάλεσαν "σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους", μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

    Το πρακτορείο επισήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

    Σύμφωνα με την ίδια στρατιωτική πηγή, αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και εναντίον στρατιωτικών στόχων και αμάχων στην πόλη Τζάφρα, 600 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

    Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως ήχοι από σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν στο κέντρο της Τρίπολης και στη συνοικία Ταζούρα.

    Αξιωματούχοι της Λιβυκής κυβέρνησης μετέφεραν σήμερα τα χαράματα, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι φοβάται ο Γιώργος

23.03.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ήταν από τις φορές που ο Γιώργος χρειάστηκε να γίνει και πάλι Παπανδρέου… Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τελευταία πριν από το Συμβούλιο Κορυφής της Παρασκευής, η κρισιμότητα του οποίου… πήρε αναβολή μέχρι τον Ιούνιο, ο Πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να… σηκώσει από το μανίκι τους υπουργούς του.
Να τους δώσει να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση βιώνουν συνθήκες πολιτικά και κοινωνικά οριακές. Να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Και να τους καταστήσει συμμέτοχους στο κοινό μέλλον. Που θα είναι… αυτό ακριβώς: Κοινό, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Έχοντας εδώ και μέρες λάβει τα μηνύματα μιας σκιώδους διστακτικότητας από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών να παραστούν σε δημόσιες εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε ότι πρέπει να θέσει ο ίδιος πρώτος το θέμα, για να… αφήσουν οι υπόλοιποι τις ντροπές.
Και η φράση του, «δεν θα κλειστούμε σπίτι», ήχησε σαν καμπανάκι διαρκείας, στα αυτιά εκείνων των στελεχών της Κυβέρνησής του, που έχουν γνώση της ιδιοσυγκρασίας του Πρωθυπουργού, καθώς και του τρόπου με τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αντιδρά στην πολιτική καθημερινότητα.
Στην πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός κατανόησε πρώτος τον κίνδυνο που υπάρχει στην τακτική… να κλειστούν οι υπουργοί και τα στελέχη στο καβούκι τους, και να στέλνουν στην κοινωνία, αλλά και τους… δανειστές, το μήνυμα ότι φοβούνται να έλθουν σε επαφή με τους πολίτες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου… βάζουν την υπογραφή τους ότι θα έλθει και το τέλος για τη σημερινή Κυβέρνηση. Και ο χρόνος που θα απομένει μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα χρησιμεύει απλώς για να εμπεδώνεται αυτή η αρνητική πραγματικότητα. Γι’ αυτό και ο Γιώργος μίλησε, πριν να είναι πλέον αργά…

Πηγή: Statesmen.gr

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου!

23.03.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε «πολεμική σύρραξη» με τον Όμιλο Μπόμπολα, για την απεργία που κήρυξε στα έντυπα του Συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης, και η διοίκηση του Alter δίνει από την πλευρά της μάχη στα δικαστήρια για να δοθεί τέλος στις απεργίες διαρκείας των εργαζομένων του καναλιού του Ταύρου, ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε το βήμα συνεδρίου για την Επικοινωνία, προκειμένου να ανοίξει… το κουτί της Πανδώρας.
Ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στηλίτευσε τις στρεβλώσεις που εκτιμά ότι έχουν προκληθεί στον χώρο των ΜΜΕ από τις παρεμβάσεις της εκάστοτε Πολιτείας, και ονομάτισε ενδεικτικά τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα και Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ως τους υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επέτειναν τη σύγχυση, αντί να δώσουν λύσεις.
Ο Γιάννης Αλαφούζος «φωτογράφισε» άλλα συγκροτήματα ΜΜΕ, με αιχμές ότι δεν πληρώνουν καν τους λογαριασμούς του ρεύματος, και σημείωσε ότι παρατηρείται το οξύμωρο, τέτοια συγκροτήματα να συνεχίζουν να εξασφαλίζουν δάνεια από ελληνικές και ξένες τράπεζες.
Η αναφορά ωστόσο του προέδρου του ΣΚΑΪ στην προοπτική να κλείσουν τηλεοπτικοί σταθμοί εντός του 2010, ήταν εκείνη που προκάλεσε τα περισσότερα σχόλια, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίστηκε περίπου βέβαιος ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι μη αναστρέψιμη. Πρόσθεσε πάντως ότι οι ανακατατάξεις που σημειώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, θα οδηγήσουν πιθανότατα στη δημιουργία νέων ομίλων στον χώρο των ΜΜΕ.

Πηγή:  Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου