Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο Σαμαράς πατάει το “restart”

25.03.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ήταν διπλό. Και ξεκάθαρο. Χθες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το μνημόνιο δεν βγαίνει», για τον Γιώργο Παπανδρέου, επομένως και για την Ελλάδα.
Σήμερα, με το μήνυμά του για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσίασε το δικό του όραμα για το μέλλον της χώρας: «Επανεκκίνηση παντού».
Είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που το πρώτο ημίχρονο της ευρωπαϊκής δοκιμασίας για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε, ο Αντώνης Σαμαράς θα ρίξει το βάρος του στην ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου. Με την ταυτόχρονη παρουσίαση ρεαλιστικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση, ώστε να υπερβεί την επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ για «ανέξοδη κριτική» από την πλευρά της Συγγρού.
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλη έμφαση στην επικείμενη συνέντευξη Τύπου του Ζαππείου, όπου ουσιαστικά θα επικαιροποιήσει το «αντι-μνημόνιο». Και παράλληλα, θα επιχειρήσει να δείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, τον οποίο μονάχα η ΝΔ μπορεί να προσφέρει.

Πηγή:  Statesmen.gr

Θεαματικό το ράλι της Πορτογαλίας



ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΔΝΤ
ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΑΛΙ

Πηγή: Newsit.gr

"Όλοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας"

Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι "δικαιώθηκε η στρατηγική μας". Οι προσπάθειες μας αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη και ανοίγουν νέα προοπτική για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι το «Σύμφωνο για το Ευρώ» δεν σημαίνει νέα μέτρα για την Ελλάδα. Αντιδράσεις κομμάτων. Ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σενάριο της “γαλάζιας παρένθεσης”

25.03.2011OFF THE RECORD
Ένα σενάριο που ενδεχομένως βρίσκεται ήδη στο μυαλό ορισμένων, τουλάχιστον στο σκέλος της… σύλληψής του, δημοσιεύει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή», με άρθρο το οποίο υπογράφει ο εκδότης-διευθυντής Νίκος Φελέκης.
Ο κ. Φελέκης προτρέπει ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει την ψήφιση των μέτρων του αναθεωρημένου Μνημονίου, από πλειοψηφία 180 βουλευτών, λόγω του ότι ο χρόνος τον οποίο καλύπτει, μέχρι το 2015, ξεπερνά τον βιολογικό κύκλο της σημερινής Κυβέρνησης, και υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή που της δόθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2009.
Η λογική του επιχειρήματος του κ. Φελέκη εδράζεται στις «καθαρές λύσεις»: Αν η Βουλή, δηλαδή τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία, δεν ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, καταγγέλλοντας τους αντιπάλους του.
Αν κερδίσει, το κοντέρ θα έχει μηδενιστεί, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούν μακρινό παρελθόν, και ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει από την αρχή την προσπάθεια.
Το… ενδιαφέρον της συλλογιστικής του άρθρου ωστόσο, έγκειται στην προοπτική να χάσει ο Γιώργος Παπανδρέου τις εκλογές. Σύμφωνα με τον Νίκο Φελέκη, εφόσον νικητής αναδειχθεί ο Αντώνης Σαμαράς, θα ακολουθήσει ο «πολιτικός αφανισμός» της Κεντροδεξιάς. Επειδή ο αρθρογράφος πιστεύει ότι ο σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει όσα υπόσχεται, μια πολιτική εκ διαμέτρου διαφορετική από το σημερινό Μνημόνιο, οι αντιδράσεις που θα συναντήσει θα είναι πολλές, και έτσι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησής του θα είναι εξαιρετικά βραχύβιος.
Κάτι σαν «γαλάζια παρένθεση», για να θυμηθούμε την ιστορική ρήση του Κώστα Λαλιώτη πριν από τις εκλογές του 2004, που κέρδισε με σαρωτικά ποσοστά η Νέα Δημοκρατία, και έμεινε στην εξουσία 5 ½ χρόνια.

Πηγή: Statesmen.gr

Θρίλερ νότια της Καρπάθου με το Ιταλικό ωκεανογραφικό Explora

Θρίλερ νότια της Καρπάθου με Explora - Κοντά του η φρεγάτα Θεμιστοκλής(F465)

E-mail Εκτύπωση PDF
Σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας μπήκε χθές βράδυ, το ιταλικό ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος "Explora" και αυτή την φορά η ελληνική πλευρά έχει λάβει τα μέτρα της, αφού το σκάφος παρακολουθείται από την φρεγάτα (F465) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ,η οποία - επιτέλους - έχει λάβει εντολή να επέμβει σε περίπτωση που τουρκικό σκάφος ενοχλήσει το "Explora". 
Αν αυτό είχε συμβεί στις 12 Μαρτίου όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. Στην ευρύτερη περιοχή πλέει μια τουρκική κορβέτα, η οποία δεν έχει πλησιάσει ακόμα το "Explora".  
To ιταλικό σκάφος ακολουθεί πορεία από δυτικά προς ανατολικά νότια της Καρπάθου και νοτιοανατολικά της Κρήτης και κινείται προς το Ισραήλ και την κυπριακή ΑΟΖ, οπότε θα περάσει και νότια του Καστελόριζου.
Οι Τούρκοι πιθανότατα δεν πρόκειται να εμπέμβουν αφού έχουν επιτύχει τον στρατηγικό τους στόχο, την αίτηση έκδοσης άδειας από την Άγκυρα την οποία έλαβαν με την κοινοποίηση σχετικής NAVTEX.
Η ελληνική πλευρά έχει εκδόσει και αυτή NAVTEX (δεύτερο μείζον στρατηγικό σφάλμα μετά την άρνηση υποστήριξης του "Explora" στις΄12 Μαρτίου όταν επί 12 ώρες δεχόταν την τουρκική πειρατεία.
Στον Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΠΕΘΑ παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την όλη επιχείρηση, ενώ είναι και σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή  Newstrap.gr

96 μήνες χωρίς πυρομαχικά τα 170 Leopard 2HEL

96 και σήμερα..

E-mail Εκτύπωση PDF
Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος, η Ελλάδα στροβιλιζόμενη από μια πρωτοφανή οικονομική δίνη, θα εορτάσει την επέτειο από τα 190 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως, με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση εμπρός από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Για ακόμα μια φορά τα μηχανοκίνητα του ΕΣ δεν θα δώσουν το παρόν στην αυριανή εκδήλωση. Ωστόσο , μιας και αναφερθήκαμε στα τεθωρακισμένα, οφείλουμε να επισημάνουμε και μια άλλη θλιβερή "επέτειο" η οποία πέρασε απαρατήρητη.
Ως γνωστόν τα πλέον σύγχρονα άρματα του Ελληνικού Στρατού δεν διαθέτουν πυρομαχικά.
Στις 22 Μαρτίου, "εορτάστηκαν" τα 8 έτη από τότε που υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια των 170 Leopard 2HEL και μετά από παρέλευση 96 μηνών δεν έχει γίνει δυνατόν να υπογραφεί σχετική σύμβαση για την απόκτηση του αναγκαίου αριθμού βλημάτων για το πυροβόλο των 120mm που διαθέτουν.
Η ευχή να τα 100στήσουμε έχει χάσει πλέον το νόημά της. Παρόμοια επίδοση ενός κρατικού μηχανισμού, δεν πρέπει να έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά.
Μία ακόμα ένδειξη της πλήρους ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού το οποίο οδηγεί εδώ και χρόνια την χώρα στην ανυποληψία και την χρεωκοπία..

Πηγή:  Newstrap.gr

Καταγγελία για κλοπές από το Μέγαρο Υπατία

Μαζί με τους αλληλέγγυους και τους απεργούς πείνας… έφυγαν και τα κειμήλια από το Μέγαρο Υπατία

E-mail Εκτύπωση PDF
Έκπληξη και γέλωτα προκαλεί η χθεσινή καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook για την κλοπή πολύτιμων οικογενειακών κειμηλίων της οικογενείας της από τα άτομα που ζούσαν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας των 237 λαθρομεταναστών και των "αλληλέγγυων" που τους συνόδευαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ,η Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση, όταν ανακάλυψε ότι από το κτίριο έλειπαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, «26 κεντημένες πετσέτες φαγητού...από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια)».
Η καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατείας απευθύνεται προς τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τους "αλληλέγγυους" και τους λαθρομετανάστες "απεργούς πείνας". Γράφει η κυρία Κωνσταντακάτου : «Προς τον κ. Τσίπρα και τους "αλληλέγγυους" των 300 "μεταναστών απεργών πείνας". Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ "των απεργών", που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.
Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ» και αφού αναφέρει ποια αντικείμενα λείπουν από το κτίριο συνεχίζει η καταγγέλλουσα:
«Εάν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που "υπεξαιρέθηκαν" από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 "μεταναστών απεργών πείνας", θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα videos».
Εάν τελικά τα πράγματα είναι όπως τα αναφέρει η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατία, τότε το συγκεκριμένη γεγονός είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση που ισχύει το γνωστό ρητό «ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος».
 

Πηγή: Newstrap

Σύνοδος Κορυφής: Διευκολύνσεις με τις ευλογίες της Μέρκελ

Δημοσίευση 25/03/2011

Οι εξελίξεις στην Πορτογαλία και οι αντιδράσεις από χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους των Βρυξελλών είναι τα δύο γεγονότα που επισκιάζουν τον «πανηγυρικό τόνο», με τον οποίο η Σύνοδος Κορυφής πρόκειται να ανακοινώσει τις κρίσιμες αποφάσεις της για τη στήριξη της ευρωζώνης και την ενίσχυση της οικονομίας της ΕΕ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπει, οι 27 ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να επικυρώσουν μία «συνολική συμφωνία», με την ελπίδα ότι θα καθησυχάσουν τους φόβους των αγορών για τα κρατικά χρέη χωρών της ευρωζώνης.
Σε λίγη ώρα ξεκινούν οι εργασίες της δεύτερης συνόδου εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ στις 13:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, παρουσιάζοντας στη Βουλή τις θέσεις της κυβέρνησης για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος στην Ευρώπη. Αρκετοί είναι ωστόσο αυτοί που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις δηλώσεις της.
«Η Ελλάδα μας απέδειξε με αξιόπιστο τρόπο ότι συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Μας ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ήμασταν πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και καταστήσαμε σαφές ότι είμαστε πρόθυμοι να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένη μείωση του επιτοκίου», είπε η κ. Μέρκελ.
Διαβάστε επίσης: “Φιλί ζωής” από Ευρώπη σε Πορτογαλία
 
Πηγή:  Newsbomb.gr

Αιχμές Παπούλια για Τουρκία στο μήνυμα για την 25η Μαρτίου


25 Μαρ 2011

Και για την επιθυμία της να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο σε σεισμογενές σημείο...
Δείτε Περισσότερα
 
Πηγή:  Newsbomb.gr

Ραδιενεργός "εφιάλτης" στην Ιαπωνία

Συμφωνία για το συνολικό οικονομικό πακέτο

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατέληξαν σε συνολική συμφωνία, αργά χθες τη νύχτα στις Βρυξέλλες, επί του συνολικού οικονομικού πακέτου, δηλαδή, τόσο στα θέματα της οικονομικής διακυβέρνησης όσο και σ΄εκείνα των ευρωμηχανισμών για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους προς τον Τύπο οι πρόεδροι της ΕΕ και της Επιτροπής, οι αποφάσεις των «27» αποτελούν τη συνολική απάντηση της Ευρώπης στην κρίση. Επίσης, η Ευρώπη δήλωσε έτοιμη υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει την Πορτογαλία, με ποσό που κυμαίνεται στα 75 δισ. ευρώ.
Περισσότερα
Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει δράση στη Λιβύη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, παρέλαση στην οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης, συμμετείχαν μόνον πεζοπόρα αγήματα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Νωρίτερα, εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου βρέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την καθιερωμένη δοξολογία. «Είναι μια ημέρα μνήμης, μια περίλαμπρη ημέρα ενός λαμπρού σταθμού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ


25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΛΙΓΕΝΕΣΙΑΣ.
ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ , ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΥΣ, ΡΩΣΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΙΛΟΥΣ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ. ΟΠΩΣ  ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΘΕΛΑΝ, ΑΠ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Σ ΑΥΤΕΣ.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ. 
Η ΛΑΙΚΗ  ΜΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ: «ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙΣ ΚΑΛΩΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΥΣΕΙ ΑΛΛΟΣ»
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 ΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Υποβάθμιση της Πορτογαλίας


Σημείωση: Η αλλιώς, η αρχή της καταστροφής μιας χώρας. 
   Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, εξαιτίας των "αυξημένων κινδύνων" ως προς τον άμεσο εξωτερικό δανεισμό της χώρας αυτής, η οποία είναι πιθανόν να καταφύγει σε δανεισμό από την ΕΕ.

    "Η άρνηση του πορτογαλικού κοινοβουλίου να ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας, η παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες", που ακολούθησε, "εξασθένισαν την αξιοπιστία του προγράμματος για δομική και δημοσιονομική μεταρρύθμιση της Πορτογαλίας", έκρινε ο αμερικανικός οίκος.

    Έτσι, η πορτογαλική πιστοληπτική ικανότητα, που βαθμολογείτο εσχάτως (από τις 23 Δεκεμβρίου) απ' αυτόν με Α+, πλέον υποβαθμίστηκε στο Α-.

    "Δεδομένης της έλλειψης συντονισμού στους όρους δανειοδότησης, ο οίκος Fitch δεν πιστεύει πλέον ότι η Πορτογαλία μπορεί να διατηρήσει την πρόσβαση στις χρηματαγορές, φέτος, με όρους ευνοϊκούς γι' αυτήν", ανέφερε ο αμερικανικός οίκος.

    Σήμερα, ο οίκος Moody's αξιολογεί από την πλευρά του την πορτογαλική πιστοληπτική ικανότητα με A3.

    Ο οίκος Standard&Poor's δίνει, κατά την πρακτική που ακολουθεί --της πλήρους αντιστοίχησής του με τις αξιολογήσεις της Moody's--, τη βαθμολόγηση A- γιά την πορτογαλική πιστοληπτική ικανότητα.

   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ Η ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ME ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ''ΖΥΓΟ''  ΤΩΝ FIΤCH, STΑNDAR AND POOR"S, MOODY"S, GOLDMAN SACΗS ΚΛΠ.

"Δεν βγαίνει..."



   "Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική δεν βγαίνει, καθώς πέφτει έξω σε όλες τις προβλέψεις της", δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Σημείωσε επίσης ότι "δεν διαφωνούμε με τους στόχους σταθεροποίησης και εξυγίανσης της οικονομίας, αλλά με το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται. Γιατί παγιδεύει την οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης και γιατί οδηγεί σε όλο και σκληρότερα, όλο και πιο αναποτελεσματικά, μέτρα".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την κατάσταση στην Ελλάδα, για το νέο Σχέδιο της Ευρώπης και για τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική και στην Ιαπωνία.

    Με αφορμή τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά προκλήθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

    Διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής. Ας ρωτήσει τους Έλληνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε ο Γ. Μιχελάκης.

   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γ. Παπανδρέου: "Τώρα είναι η ώρα"



   H Eλλάδα έχει δείξει την αξιοπιστία της λαμβάνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και δίκαιη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    Μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αισιοδοξία, είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι αυτό αναγνωρίστηκε από όλους στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup στις 11 Μαρτίου.

    "Τώρα είναι η ώρα", δήλωσε ακόμη ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε ότι τώρα η Ευρώπη συνολικά θα πρέπει να στείλει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι υποστηρίζει ένα σταθερό ευρώ αλλά και όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

    Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός για να τερματιστεί η βία κατά του λαού της Λιβύης από το καθεστώς του Καντάφι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Πορτογαλία χαλάει τη ..."γιορτή"

Υπό την πίεση που δημιουργεί η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Οι "27" αναμένεται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για τη στήριξη της ευρωζώνης και την ενίσχυση της οικονομίας της ΕΕ. Στο μεταξύ, πάνω από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη εργατικών συνδικάτων διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας, κατακλύζοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας του Βελγίου. Διαβεβαίωση της καγκελαρίου Μέρκελ για αλληλεγγύη στην Ελλάδα.
Περισσότερα
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου