Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι Τούρκοι τώρα θέλουν και τη Σαμοθράκη

Σε νέες διεκδικήσεις θαλάσσιων συνόρων προχωρά η Τουρκία. Στο στόχαστρο, η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, κοντά στη Σαμοθράκη. Η Τουρκία κατήγγειλε παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του ελληνικού Λιμενικού την περασμένη Πέμπτη. Χρυσός η βραχονησίδα. Ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων και κρίσιμο σημείο για την ΑΟΖ
Μετά το Καστελόριζο και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για την άλλη άκρη των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, τη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.
Αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα, η Τουρκία κατήγγειλε παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού ανατολικά της Ζουράφας την περασμένη Πέμπτη.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η παρενόχληση δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.
Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα δεν είναι τυχαία, καθώς η βραχονησίδα έχει κρίσιμο ρόλο στη χάραξη της θαλάσσιας οριογραμμής μεταξύ των δύο χωρών και στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.
Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων, εξ ου και το όνομα «Λαδοξέρα», από την ελαιώδη ουσία που αναβλύζει γύρω από τη συγκεκριμένη βραχονησίδα.
Την ίδια στιγμή μάλλον αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα, με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στη «Χουριέτ».
Θέτοντας χρονοδιάγραμμα το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, ο Δημήτρης Δρούτσας θέτει και ένα δίλημμα στην τουρκική πλευρά, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση επιθυμιών της ελληνικής κυβέρνησης.
«Μετά τις εκλογές είναι η ώρα των αποφάσεων: Ή λύση ή Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» είναι το μήνυμα του κ. Δρούτσα, όταν είναι σαφές ότι και για τα δύο προϋπόθεση είναι η άρση του casus belli, η εγκατάλειψη της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» και η αποδοχή του δικαίου της θάλασσας, ενώ ακόμη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η μη επίτευξη συμφωνίας διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας κάθε άλλο παρά οδηγεί αυτομάτως στη Χάγη. Η ελληνική στρατηγική, πάντως, δεν έχει απάντηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε λύση ούτε προσφυγή στη Χάγη.

Πηγή: NEWS247
 

Ρήγμα στο φράγμα του Μόρνου

 

Εξήντα μέτρα είναι το ρήγμα που δημιουργήθηκε σε αγωγό του Μόρνου, ο οποίος μεταφέρει νερό στην πρωτεύουσα. Πανικός στο χωριό Σαράντι. Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης. Δείτε σε ποιες περιοχές της Αθήνας θα διακοπεί η υδροδότηση
Νωρίς το απόγευμα έσπασε ο αγωγός του Μόρνου, ο οποίος μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου. Δημιουργήθηκε ρήγμα εξήντα μέτρων.
Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από την ΕΥΔΑΠ και διακόπηκε η παροχή νερού από τον ποταμό.
Οι κάτοικοι στην περιοχή Σαράντη έτρεξαν σε ψηλό σημείο του χωριού, την ώρα που το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το νερό, που διαρρέει, ήταν όσο βρισκόταν στο κανάλι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, το πρόβλημα οφείλεται σε υποχώρηση του τμήματος του τοιχίου του καναλιού, στον οικισμό Πρόδρομος της Βοιωτίας.
Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, από την κατάρρευση του τοιχίου και τη διαρροή του νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής.
Σύμφωνα με την Εταιρεία το πρόβλημα με την υποχώρηση του τοιχίου του αγωγού δημιουργήθηκε λόγω των βροχοπτώσεων.

Προβλήματα υδροδότησης στην Αθήνα
Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς. Ανωμαλίες στην υδροδότηση περιοχών της Αθήνας, θα παρατηρηθούν λόγω της αποκατάστασης της βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό από τον Μόρνο.
Από την ΕΥΔΑΠ ανακοινώνεται ότι θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.
Παρά την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ,  ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης διαβεβαίωσε, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα συστήμα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.

 Πηγή: NEWS 247

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ-ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

Δεν εγκρίθηκαν τα δάνεια για το βιομηχανικό ροδάκινο

Σκόνταψε πάλι η εξόφληση των παραγωγών ροδάκινου, καθώς την περασμένη Τετάρτη η αρμόδια διεύθυνση (Δ25) στο Γενικό Λογιστήριο δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της στις Εγγυήσεις του Δημοσίου προς τη μεταποιητική βιομηχανία. Οι λόγοι της άρνησης παραμένουν ασαφείς, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση, πιθανώς και εντός της εβδομάδος. Το ζήτημα είναι ότι μ’ αυτή την κολυσιεργία η ΑΤΕbank παραμένει κλειστή για τους βιομήχανους του κλάδου, οι οποίοι με τη σειρά τους καθυστερούν εδώ και μήνες την πληρωμή των παραγωγών. Το συνολικό ποσό που μένει ανεξόφλητο και αφορά 7 μεταποιητικές μονάδες κομπόστας και χυμού, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, υπολογίζεται περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ ζητά η βιομηχανία Venus, περί τα 2 εκατ. ευρώ προορίζονται για την KONEΞ, ενώ μικρότερα ποσά ζητούν οι Alberta (χυμοποιία), Φίλιππος, Ρουσσόπουλος, Κωνσταντινίδης και Κοβίτα.
Κλείνοντας αυτό το θέμα, οι συντελεστές του κλάδου αισιοδοξούν ότι η εικόνα αγοράς τη νέα χρονιά θα είναι σημαντικά βελτιωμένη, τουλάχιστον σε σχέση μ’ αυτές που γνώρισε το προϊόν την τελευταία τριετία.
Τα αποθέματα τόσο σε κομπόστα, όσο και σε χυμό, έχουν εξαντληθεί και η διεθνής ζήτηση για τα μεταποιημένα προϊόντα ροδάκινου μοιάζει να είναι αυξημένη. Ίσως δεν είναι στιγμή να γίνει λόγος για τις τιμές που θα ισχύσουν τη νέα χρονιά, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι διαμορφώνονται προϋποθέσεις ώστε να απορροφηθεί στο σύνολό της η φετινή παραγωγή. Σημειωτέον ότι στα κτήματα τα πράγματα εξελίσσονται καλά μέχρι στιγμής και οι παραγωγοί δείχνουν να έχουν ανακτήσει το ενδιαφέρον τους για την καλλιέργεια.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαπραγματευτική ομάδα που συνέστησαν για πρώτη φορά φέτος οι καλλιεργητές, προκειμένου να υπάρχει επίσημος συνομιλητής από την πλευρά τους στις συζητήσεις με τη βιομηχανία.
Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βιομήχανοι δείχνουν μια κάποια επιφύλαξη για το «βάθος» αυτής της διαπραγμάτευσης και ήδη έχουν αποστείλει έγγραφο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την οποία ζητούν να μάθουν σε ποιο βαθμό το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να θεωρηθεί εναρμονισμένη πρακτική, όπως συνέβη παλιότερα! Την ίδια ώρα, μεγάλη αγωνία των μεταποιητών παραμένει η πλημμελής χρηματοδότηση του κλάδου.

Πηγή: Pella News

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ"

Την ένταξη στον Προϋπολογισμό του 2011, κωδικού για την οργάνωση «γευμάτων αγάπης» για άπορους αλλά και άλλα ευπαθή άτομα που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, σε συνεργασία με την Εκκλησία αλλά και εθελόντριες γυναίκες αλλά και άνδρες, ζητά με επιστολή στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιγνατιάδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, πρώην βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Α. Ο κ. Τζαμτζής κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-3-2011 και κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος έργων, πρότεινε να δημιουργηθεί κωδικός και ένα πόσο 30000-40000 ευρω να διατεθούν για την οργάνωση γευμάτων αγάπης.
« Σήμερα που πολύ συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης, το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Δήμος, είναι να απλώσει τις φτερούγες του και να τους προστατέψει.
Είναι προτιμότερο να μην γίνουν 100 μέτρα τσιμενταύλακα και να δαπανηθούν τα χρήματα αυτά με την καθοδήγηση της Εκκλησίας, για την οργάνωση των «γευμάτων αγάπης»
Επαναφέρω την πρόταση μου κ. Πρόεδρε ώστε να συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό του2011 κωδικός με το χρηματικό πόσο των 40.000 ευρω.
Ο Δήμος θα μπορούσε να αναπτύξει κοινωνική δράση και με άλλες δράσεις όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αυτές τις δύσκολες ώρες για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά ας ξεκινήσουμε με τα γεύματα αγάπης» τόνισε ο κ. Τζαμτζής.
Β. Ακόμη ο κ. Τζαμτζής με την επιστολή του ζητά από την Πρόεδρο να λειτουργήσει σωστά και οι εισηγήσεις των θεμάτων να δίδονται στους Δημοτικούς Συμβούλους έγκαιρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης.
« Η μη επίδοση των εισηγήσεων έγκαιρα δηλαδή 4 μέρες πριν την συνεδρίαση δυο πράγματα σημαίνει:
α) Δεν θέλετε να έχουμε έγκαιρα τα θέματα ώστε να μελετήσουμε σε βάθος τις εισηγήσεις και να μην έχουμε την δυνατότητα άσκησης κριτικής, η
β) Δεν είναι οι εισηγήσεις έτοιμες και ουσιαστικά παραδίδονται την τελευταία στιγμή που δηλώνει δουλειά του ποδαριού» τόνισε ο κ. Τζαμτζής.
«Είναι απαράδεκτο να έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο 8 κανονισμοί λειτουργίας και συγκεκριμένα:
α) Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών Κοινοτήτων
β) // // Τοπικών Κοινοτήτων
γ) // // Εκτελεστικής Επιτροπής
δ) // // Οικονομικής Επιτροπής
ε) // // Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
στ) // // Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών
ζ) // // Χάρτας Δικαιωμάτων Υποχρεώσεων των πολιτών των δημοτών και των κατοίκων
η) Έγκριση κανονισμού Διαβούλευσης
θ) Έγκριση κανονισμού Καθαριότητας
χωρίς να δοθούν στους Δημοτικούς Συμβούλους οι κανονισμοί ώστε οι Σύμβουλοι να είναι ενημερωμένοι.
Πότε θα δοθούν στους Συμβούλους , την μέρα της συνεδρίασης;
Γνωρίζεται πολύ καλά ότι οι αποφάσεις εάν προσβληθούν θα ακυρωθούν. Εκτός και αν είστε σίγουρη ότι η Περιφέρεια με κομματικά κριτήρια δεν θα τις ακυρώσει.
Σίγουρα όμως, αυτή δεν είναι σωστή λειτουργία Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου»σημείωσε ο κ. Τζαμτζής.
Γ. Το τρίτο σημείο στην επιστολή του κ. Τζαμτζή αφορούσε την απογραφή στον Δήμο Σκύδρας η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-3-2011.
«Πρώτα θα έπρεπε να ελεγχθούν και να καταγραφούν τα πάσης φύσεως κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των παλαιών Δήμων.
Να καταγραφούν τα χρέη των παλιών Δήμων δηλαδή δάνεια, οφειλές σε προμηθευτές κατασκευαστές κλπ.
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσα χρωστά και που χρωστά ο Δήμος Σκύδρας.
Να γίνει έλεγχος από ορκωτό λογιστή και στον παλιό Δήμο Σκύδρας, όπως έγινε στον Δήμο Μενηίδας, ώστε στην συνέχεια να μεταβιβαστούν τα στοιχεία στην Οικονομική Επιτροπή , να πάρει απόφαση η Οικονομική Επιτροπή και να έλθει το θέμα της απογραφής στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Και η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μέχρι τις 31-3-2011.
Όμως, πέραν μιας συνάντησης που είχαμε στο γραφείο της αρμοδίας Αντιδημάρχου κ. Παπαδοπούλου, προσωπικά δεν έχω λάβει γνώση για ελέγχους ή οτιδήποτε άλλο, αν και είμαι μέλος της Επιτροπής Απογραφής και παρά το γεγονός ότι ζήτησα να μου δοθούν στοιχεία..
Ο καθένας βγάζει και θα βγάλει ακόμη τα συμπεράσματά του.
Όμως, θέλω να σας τονίσω, ότι κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του νόμου, ή όποια πιθανή προσπάθεια κουκουλώματος κακοδιαχείρισης, δεν θα περάσει.
Κύρια Πρόεδρε στην αποκλειστική αρμοδιότητα σας είναι η σύννομη λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να περιφρουρήσετε το κύρος της λειτουργίας του οργάνου και των αποφάσεων του» τόνισε ο κ. Τζαμτζής.
Δ. Τέλος ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υλοποιηθεί η διάταξη του νόμου 3852 (Καλλικράτης ), σχετικά με την παραχώρηση γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης στις δημοτικές παρατάξεις για την λειτουργίας τους όταν ο Δήμος έχει πληθυσμό πάνω από 20000 κατοίκους.

Πηγή: Pellanews

‎"Οι αετονύχηδες είναι πράσινοι"

‎"οι αετονυχηδες ειναι πρασινοι"
 
Πηγη: Γύρνα πισω Αρχηγέ FACEBOOK

Αδυναμία υπολογισμού του αριθμού των λαθραίων όπλων που διακινούνται από τα Δυτικά Βαλκάνια προς την Ελλάδα και την Ε.Ε.


   
   
Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση των απειλών όσον αφορά στο οργανωμένο έγκλημα της Ευρωπόλ, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, περιλαμβανομένης της Αλβανίας, αποτελούν σημεία προέλευσης ή διέλευσης για τη διακίνηση όπλων στην ΕΕ, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των όπλων που εισέρχονται λαθραία στα κράτη μέλη από τις χώρες αυτές. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου κ. Στ. Φίλε έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου σχετικά με την διακίνηση λαθραίων όπλων από την Αλβανία και τα υπόλοιπα Δυτικά Βαλκάνια.

    Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε πως τα τελευταία είκοσι χρόνια παρατηρείται στην Ελλάδα τεράστια εισροή λαθραίων όπλων, κυρίως από την Αλβανία και δευτερευόντως από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Τα όπλα αυτά καταλήγουν σε χέρια κακοποιών, τρομοκρατικών ομάδων και παραγόντων που δρουν στο κοινωνικό περιθώριο. Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή ζήτησε να πληροφορηθεί εάν, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή πορεία των κρατών των Δυτικών Βαλκανιών, έχει ζητηθεί με σαφήνεια η ανάγκη δραστικών εθνικών πρωτοβουλιών για τον περιορισμό του φαινομένου. Ο αρμόδιος Επίτροπος απάντησε πως η Επιτροπή ενθαρύνει τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων στη προσπάθεια αντιπετώπισης του φαινομένου, ενώ ειδικά για την Αλβανία σημείωσε πως παρέχει τεχνική συνδρομή βάσει του προενταξιακού μέσου (σχέδιο PAMECA III, που θα εφαρμόζεται μέχρι τα μέσα του 2012 με συνολικό προϋπολογισμό 5,5 εκατ. EUR), το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση των ικανοτήτων και των επιδόσεων των διαρθρώσεων της εθνικής αλβανικής αστυνομίας, μεταξύ άλλων με τη βελτίωση των ικανοτήτων της τελευταίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

    Εξάλλου, βάσει των τρεχόντων σχεδίων, διατέθηκε από την Ε.Ε. ποσό ύψους 3,6 εκατ. EUR για εξοπλισμούς συνοριακών ελέγχων (σκάφη περιπολίας, συστήματα παρακολούθησης επικοινωνιών) και άνω των 10 εκατ. EUR για την κατασκευή και την αποκατάσταση σημείων διέλευσης των συνόρων, περιλαμβανομένων εκείνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

    Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: "Η ευρωπαϊκή πορεία των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων δεν μπορεί παρά να περνάει και μέσα από τις προσπάθειες ελέγχου του λαθρεμπορίου όπλων και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Θυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. της οποίας η αστυνομία καλείται να αντιμετωπίσει εξοπλισμό που σε άλλες χώρες αντιμετωπίζουν εθνικοί στρατοί".


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τον πιάσανε την ώρα που τα έπιανε

Σύλληψη ιατρού-χειρούργου σε δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για δωροδοκία

    Συνελήφθη, σήμερα (28-03-2011) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ιατρός-χειρούργος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία συζύγου ασθενούς, ο ιατρός-χειρούργος, ο οποίος είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από την ίδια, προκειμένου να χειρουργήσει το σύζυγό της. Σήμερα, ημέρα εξόδου από το νοσοκομείο του ασθενούς, λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, παρέδωσε η καταγγέλλουσα στο γιατρό - χειρούργο, σε προκαθορισμένο ραντεβού, τα χρήματα που της είχε ζητήσει.

    Αστυνομικοί, που είχαν προσημειώσει τα χρήματα ύστερα από την καταγγελία της συζύγου του ασθενούς, συνέλαβαν τον γιατρό - χειρούργο στο γραφείο του.

    Ο συλληφθείς ιατρός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρέλαναν τους φύλακες ή....


   

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη, ο υπαρχιφύλακας και δυο εξωτερικοί φρουροί του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, μετά την απόδραση δυο κρατουμένων που νοσηλεύονταν στο ψυχιατρείο.

    Παράλληλα, διετάχθη και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    Οι δυο κρατούμενοι, Αλβανικής καταγωγής, 34 και 28 ετών απέδρασαν κόβοντας κάγκελο του παραθύρου τους ενώ ερευνάται ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να αναρριχηθούν στον εξωτερικό τοίχο του Καταστήματος.

    Οι δυο κρατούμενοι είναι υπόδικοι για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ ο 28χρονος εκτίει και 8μηνη ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση.

   
Πηγή:  ΑΠΕ ΜΠΕ

Όχι" σε συγκυβέρνηση



   Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του.

    O κ. Σαμαράς δήλωσε ότι "είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν" και ξεκαθάρισε: "Δεν θα δεχθώ συγκυβέρνηση με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του, ούτε συμπράξεις με όσους στήριξαν το μνημόνιο, ούτε θα προσφέρω συναίνεση σε θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις. Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Δεν παίζω μικροκομματικά παιχνίδια, δεν χρωστάω σε κανένα παρά μόνο να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς".

    Άφησε αιχμές προς την κατεύθυνση του ΛΑΟΣ λέγοντας ότι "δεν με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μίας ανύπαρκτης πολυκατοικίας".

    Απέδωσε σε πόλεμο εναντίον του κόμματός του φήμες των τελευταίων ημερών "περί δήθεν εσωκομματικών προβλημάτων". Ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ: "Την ώρα που η πολιτική μας κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη έδινα αγώνα για την Ελλάδα, την ώρα που η κυβερνητική πολιτική κυλάει σε νέα αδιέξοδα και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, την ώρα που ετοιμάζουμε την πρότασή μας για την οικονομία που θα αποτελέσει εναλλακτική λύση, κάποιοι υστερόβουλα και άκομψα προσπαθούν να εμφανίσουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ και να στερήσουν την χώρα από μία ισχυρή εναλλακτική λύση".
Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καταβολή Συντάξεων μηνός Απριλίου και Δώρο Πάσχα για τους


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Το
Δώρο Πάσχα μαζί με τη σύνταξη μηνός Απριλίου 2011 θα καταβληθούν σε
808.588
τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων
(νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ), την
Η
του Δώρου Πάσχα 2010 ανέρχεται σε
συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούςΠαρασκευή 1 Απριλίου 2011.συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2011 και532.723.048,76 €.
Μικρός αριθμός συνταξιούχων του ΟΓΑ που
στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων μέσω Λογαριασμού Τράπεζας ή
Λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.,
Δώρο Πάσχα με εντολές πληρωμής, σε οποιοδήποτε κατάστημα
Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ)
Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
α)την αστυνομική τους ταυτότητα και
β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου
μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου
Συνταξιούχου.
Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας-ορφανικές),
υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό
οικογενειακής κατάστασης.
Τέλος, ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι,
πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν
οποιαδήποτε Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ για την πληρωμή της σύνταξής τους, μέχρι
Απριλίου 2011,
ΟΓΑ, θα γίνεται
ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ
Για την απογραφή απαιτούνται το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ και ο
ΑΦΜ.
δεν έχει απογραφεί και ενταχθείθα πληρωθεί τη σύνταξη του μηνός Απριλίου 2011 και τοτης Αγροτικής.όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί, με άνοιγμα λογαριασμού σε11διότι από το μήνα Μάιο 2011 η καταβολή των συντάξεών τουαποκλειστικά και μόνο με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Κίνδυνος για τα Ταμεία

    Κίνδυνο βιωσιμότητας θα αντιμετωπίσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία αν οι οφειλέτες δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να καταβάλλουν εισφορές. Στο συμπέρασμα αυτό συνέκλιναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ),κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων επαφών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

    Σημαντικό τμήμα της συζήτησης κάλυψε η ανάλυση των πλεονεκτημάτων της νέας ρύθμισης για τις επιχειρήσεις και τους οφειλέτες προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. "Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση", δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι η εισπρακτικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, σημειώνοντας ότι ο ένας τρεις υπόχρεους δεν καταβάλει εισφορές και χαρακτήρισε τη ρύθμιση συμφέρουσα αφού προβλέπει χαμηλές δόσεις και μακρό χρόνο αποπληρωμής.

    Κρίσιμη για την βιωσιμότητα των Ταμείων χαρακτήρισε την ένταξη των επιχειρήσεων στη νέα ρύθμιση ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές 6,2 δις προς το ΙΚΑ και 4 δισ. προς τον ΟΑΕΕ. Εκ των οποίων το 1,2 δισ. έχει ήδη ρυθμιστεί.

    Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Δ. Ασημακόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα Ταμεία θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο κατάρρευσης αν δεν καταστεί δυνατόν να ενταχθούν στη ρύθμιση τουλάχιστον το 50% των επιχειρήσεων που οφείλουν εισφορές.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ, Γιώργος Παναγόπουλος, είπε ότι οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται "με το πιστόλι στον κρόταφο" να αποδεχθούν μια πιο ευέλικτη λύση ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα "είναι αυτή η τελευταία φορά που με τέτοιες έκτακτες διαδικασίες επιχειρείται να δοθεί λύση σε προβλήματα ρευστότητας". Ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ ζήτησε να προβλεφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης "για όσους ξανακάνουν το γνωστό τέχνασμα να ενταχθούν στη ρύθμιση ,να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και μετά να στρίψουν και να μην πληρώνουν".

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ραδιενεργός "συναγερμός"

     Νερό με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας έχει πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο της αίθουσας των τουρμπίνων των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 και έχει περάσει στις σωληνώσεις που περνούν από το έδαφος. Η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού, η ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco, παραδέχθηκε ότι το μολυσμένο νερό μπορεί να έχει κυλήσει μέχρι την ακτή του ωκεανού στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού. Η εταιρεία θα επιθεωρήσει τις σωληνώσεις αυτές για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν υποστεί ζημίες από τον σεισμό και το τσουνάμι, ώστε να αποφευχθεί η διαρροή μολυσμένου νερού.

    Η παρουσία του μολυσμένου νερού εμποδίζει τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία του συστήματος ψύξης, καθώς οι εργασίες άντλησης του νερού αυτού είναι δύσκολες, αφού οι τεχνικοί πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να το διοχετεύσουν στις δεξαμενές χωρίς να εκτεθούν σε θανάσιμες δόσεις ακτινοβολίας.

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν δήλωσε σήμερα ότι η ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκεται "σε κατάσταση υψίστου συναγερμού" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ναότο Καν υπογράμμισε ότι η κατάσταση παραμένει "απρόβλεπτη" στον πυρηνικό σταθμό, όπου τα συστήματα ψύξης των τεσσάρων από τους έξι αντιδραστήρες δεν λειτουργούν και όπου οι περιπτώσεις διαρροής ραδιενέργειας πολλαπλασιάζονται μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε την 11η Μαρτίου.

    Η Tepco ανακοίνωσε χθες ότι ίνχη πλουτωνίου ανιχνεύθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα επίπεδά του δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται το πλουτώνιο, αλλά έκανε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον δύο από τα πέντε δείγματα συνδέονται με τις ζημίες που υπέστη ο σταθμός από τον σεισμό και το τσουνάμι. "Το πλουτώνιο προέρχεται πιθανότατα από τις ράβδους του καυσίμου", επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μετά Καντάφι εποχή σε διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη

    Περί τις σαράντα χώρες και διεθνείς οργανισμοί θα συμμετάσχουν σήμερα στο Λονδίνο στην πρώτη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, με στόχο την "ενίσχυση" του διεθνούς συνασπισμού που πραγματοποιεί τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και την πραγμάτευση της μετά τον Καντάφι εποχής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία και η Γαλλία, θα εκπροσωπηθούν από τους υπουργούς τους των Εξωτερικών. Η Τουρκία, η οποία πρότεινε τη μεσολάβησή της για την επίτευξη εκεχειρίας, θα είναι επίσης παρούσα, καθώς και πολλές αραβικές χώρες, όπως η Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Λίβανος και η Τυνησία.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ θα συμμετάσχουν, επίσης, στη συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής, την πρώτη από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 19 Μαρτίου. Η συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17.00 και 20.00 ώρα Ελλάδος, θα πραγματευθεί "το παρόν και το μέλλον" , σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ.

    Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι ζητεί με μήνυμά του προς την Ομάδα Επαφής, να τερματίσει τη "βάρβαρη επίθεση" εναντίον της χώρας του, συγκρίνοντάς την με τις στρατιωτικές εκστρατείες του Χίτλερ στην Ευρώπη. "Σταματείστε τη βάρβαρη και άδικη επίθεσή σας εναντίον της Λιβύης" αναφέρει ο Καντάφι στο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana. "Αφήστε τη Λιβύη στους Λίβυους. Διεξάγετε μία επιχείρηση εξόντωσης ενός λαού που ζει σε ασφάλεια και καταστροφής μίας χώρας σε ανάπτυξη" αναφέρεται στο μήνυμα του συνταγματάρχη Καντάφι.

    Κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής του ομιλίας χθες το βράδυ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα αιτιολόγησε την απόφασή του για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δηλώνοντας ότι "εμπόδισε μία σφαγή", και τόνισε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να αναλαμβάνουν δράση όταν απειλούνται τα συμφέροντα και οι αξίες τους. Ο Μπ. Ομπάμα παραδέχθηκε ότι μία δημοκρατική μετάβαση στη Λιβύη θα είναι ένα "δύσκολο εγχείρημα" και προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα "σφάλματα" που διαπράχθηκαν από την Ουάσινγκτον στο Ιράκ. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα υπέρβασης της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την επιδίωξη της ανατροπής του λίβυου ηγέτη με τη χρήση στρατιωτικής βίας. "Είναι βέβαιο ότι η Λιβύη και ο υπόλοιπος κόσμος θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση εάν ο Καντάφι δεν βρισκόταν πλέον στην εξουσία. Αλλά η διεύρυνση της αποστολής μας για να περιλάβουμε τον στόχο της αλλαγής καθεστώτος θα ήταν σφάλμα" σημείωσε, υπενθυμίζοντας το προηγούμενο της εισβολής των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο Ιράκ. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η δημοκρατική μετάβαση στη Λιβύη θα είναι ένα "δύσκολο εγχείρημα". Τέλος, ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε οριστικά, ότι η μεταβίβαση της διοίκησης των επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ στη στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

    Το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι ενισχύει τις θέσεις του στην πόλη της Σύρτης προετοιμαζόμενο να αποκρούσει πιθανή επίθεση των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών, για να καταλάβουν τη γενέτειρα του ίδιου του Καντάφι. Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ, διοικητής του Μικτού Στρατιωτικού Σώματος του Πενταγώνου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το καθεστώς τοποθετεί φυλάκια ελέγχου και μετακινεί άρματα μάχης σε όλη την πόλη. Παρόμοια σχέδια άμυνας εφαρμόζονται και σε άλλα κρίσιμα μέτωπα, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, όπως η πόλη-κλειδί Μιζουράτα, επεσήμανε ο κορυφαίος αμερικανός στρατιωτικός.

   
Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο

Αρχειοθήκη ιστολογίου