Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: ΧΡΕΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

• Χρέη περίπου 7 εκατ,. ευρώ σε έναν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκατ. ευρώ υποθηκεύουν όχι μόνο τον προϋπολογισμό αλλά και το μέλλον του Δήμου Σκύδρας.
• Κύριε Δήμαρχε, είπατε ψέματα προεκλογικά στους πολίτες της Σκύδρας όταν λέγατε ότι ο Δήμος δεν χρωστάει ούτε ευρώ. Είπατε ψέματα γιατί ο Δήμος χρώστα με στοιχεία πλέον που δεν μπορείτε να τα κουκουλώσετε, περίπου 7 εκατ. ευρώ.
• Ο προϋπολογισμός του Δήμου της Σκύδρας είναι εικονικός, πλασματικός, ανεφάρμοστος και αντιαναπτυξιακός, με δύο λέξεις είναι ένας προϋπολογισμός «χωρίς αντίκρισμα» γιατί ο μισός προϋπολογισμός είναι χρέη (7 εκατ. ευρώ) και τα έσοδα που υπολογίζει ο Δήμος είναι φουσκωμένα και δεν πρόκειται να τα εισπράξει.


Καταπέλτης ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, πρώην βουλευτής, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου Σκύδρας στις 31 Μαρτίου 2011.
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι "ο προϋπολογισμός είναι εικονικός, πλασματικός, ανεφάρμοστός και ως εκ τούτου αντιαναπτυξιακός, με δύο λέξεις είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς αντίκρισμα".
Α) Τα έσοδα που προϋπολογίζεται δεν πρόκειται να εισπραχτούν.Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι στον προϋπολογισμό του 2010 προϋπολογίσατε απαιτήσεις και οφειλές προηγουμένων ετών ύψους 800.000 ευρώ και όπως εσείς είπατε κύριε Δήμαρχε δεν μπορέσατε να εισπράξετε αυτά τα χρήματα παρά μόνο ελάχιστα, πώς σήμερα στον προϋπολογισμό του 2011 προϋπολογίζεται αυτές τις όφειλες ύψους 2.912.000 ευρώ, περίπου δηλαδή 3 εκατ. ευρώ.
Πόσα χρήματα από αυτά προσδοκάτε ότι θα εισπράξετε;
Πάλι θα επιβαρυνθούν οι συνεπείς που πληρώνουν.
Τα 2.912.000 ευρώ δεν πρόκειται να εισπραχτούν, όπως άγνωστο είναι πόσα από τα έκτακτα έσοδα θα μπουν στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Για αυτό τονίζω, κύριε Δήμαρχε, ότι ο προϋπολογισμός είναι εικονικός και πλασματικός.» σημείωσε ο κ. Τζαμτζής.

Β) Ταυτόχρονα υπάρχει το σκέλος των χρεών και των υποχρεώσεων του Δήμου προς προμηθευτές, εργολάβους και άλλους που πραγματικά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον προϋπολογισμό, υποθηκεύουν τον προϋπολογισμό.Από τα στοιχεία του προϋπολογισμού, τα οποία δεν μπορείτε πλέον να κουκουλώσετε, κ.Δήμαρχε, και από σχετικά έγγραφα της υπηρεσίας, προκύπτει ότι ο παλαιός Δήμος Σκύδρας χρωστάει σε εργολάβους για συνεχιζόμενα έργα και σε προμηθευτές 1.800.000 ευρώ.
Αυτά είναι μόνο τα τιμολογημένα χρέη προς εργολάβους και προμηθευτές.
Ο παλαιός Δήμος Μενηίδας χρωστάει 1.200.000 ευρώ σε υποχρεώσεις προς εργολάβους και προμηθευτές και αυτά είναι τα τιμολογημένα.
Μαζί με τις υποχρεώσεις προς Α.Τ.Ε. και Τ.Π.Δ. έχουμε:
α) Δήμος Σκύδρας προς Αγροτική Τράπεζα και ΤΠΔ: 2.450.000 ευρώ
Δήμος Σκύδρας προς προμηθευτές και εργολάβους: 1.800.000 ευρώ
β) Δήμος Μενηίδας προς Αγροτική Τράπεζα και ΤΠΔ: 550.000 ευρώ
Δήμος Μενηίδας προς προμηθευτές και εργολάβους: 1.200.000 ευρώ
γ) Οφειλή προς ΧΥΤΑ Δήμου Σκύδρας: 385.000 ευρώ
δ) Οφειλή για τόκους και χρεολύσια προς ΑΤΕ και ΤΠΔ: 601.000 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 6.986.000 ευρώ
Αυτά, περίπου 7 εκατ. ευρώ είναι τα τιμολογημένα χρέη και οφειλές του Δήμου Σκύδρας.
Δηλαδή υπάρχουν τιμολόγια και παραστατικά.
Είναι γνωστό όμως ότι έχουν κοπεί εντολές, ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο, οι οποίες δεν έχουν τιμολογηθεί και αυτές θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα χρέη του Δήμου.
Κύριε Δήμαρχε, είπατε ψέματα προεκλογικά στους πολίτες της Σκύδρας, όταν λέγατε ότι ο Δήμος δεν χρωστάει ούτε ευρώ.
Είπατε ψέματα, γιατί ο Δήμος χρωστάει με στοιχεία πλέον που δεν μπορείτε να τα κουκουλώσετε, περίπου 7 εκατ. ευρώ.
Λέγατε ότι νοικοκυρέψατε τον Δήμο και βάλετε τάξη στα οικονομικά.
Το αντίθετο κάνατε.
Κάνατε πλούσιους κάποιους και καταχρεώσατε τον Δήμο.
Με τις σπατάλες, τις απευθείας αναθέσεις και την κακοδιαχείριση σας, υποθηκεύσατε το μέλλον του Δήμου Σκύδρας και τον προϋπολογισμό του 2011.» κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή του κ. Χοίδη, ο κ. Τζαμτζής.


Γ) «Πρέπει κύριε Δήμαρχε να συμμαζέψετε τις δαπάνες.Όμως μέσα στον προϋπολογισμό έχετε βάλει 500.000 περίπου ευρώ για πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Τις δαπάνες αυτές πρέπει να τις συμμαζέψετε και να μην πετάτε τα χρήματα όπως κάνατε με τις 17.000 ευρώ που ξοδέψατε για τις Αποκριές και τα Κούλουμα, εκδηλώσεις που είχαν μηδενικό αποτέλεσμα.
Σας ζήτησα με επιστολή μου να εντάξετε στον προϋπολογισμό του Δήμου ποσόν 30.000 έως 50.000 ευρώ για την δημιουργία, σε συνεργασία με την εκκλησία, των γευμάτων αγάπης. Αυτά τα λεφτά πιάνουν τόπο γιατί υπάρχουν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».
Τέλος, ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός και ανεφάρμοστος με δύο κουβέντες προϋπολογισμός χωρίς αντίκρισμα, διότι είναι υποθηκευμένος από τα χρέη του Δήμου Σκύδρας και δεν θα μπορέσει να γίνει κάποιο αναπτυξιακό έργο προς όφελος των πολιτών του Δήμου».

Ο κ. Τζαμτζής, κλείνοντας την τοποθέτηση του, επισήμανε ότι ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ για τους παραπάνω λόγους τον προϋπολογισμό του 2011 του Δήμου Σκύδρας και ΨΗΦΙΖΕΙ μόνο το σκέλος των δαπανών για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου Σκύδρας.

Πηγή: PellaNews

«Μαχαιρώνουν» ΗΠΑ και Γερμανία την Ελλάδα

Δημοσίευση 04/04/2011

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τώρα που όλα δείχνουν ότι από το καλοκαίρι η Ελλάδα θα σηκώσει κεφάλι από τον τουρισμό, τώρα που έχει βεβαιωθεί η αύξηση του τουριστικού κύματος κυρίως με Ρώσους και Σκανδιναβούς για φέτος το καλοκαίρι σχεδόν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, τώρα βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια ΗΠΑ και Γερμανίας κατά της Ελλάδας γιατί πρέπει να μας κρατήσουν αιχμάλωτους οικονομικά, φοβίζοντας κατεπειγόντως τους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας.
Πριν μερικές μέρες η ΕΥΠ ενημέρωσε το υπουργείο Τουρισμού ότι το αμερικανικό ινστιτούτο TCS κυκλοφόρησε απόρρητη έκθεση που αποκαλύπτει διείσδυση της Αλ Κάιντα και εξτρεμιστών μουσουλμάνων στην Ελλάδα, μέσω των λαθρομεταναστών.
Υποστηρίζουν οι Αμερικανοί πράκτορες ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα υπάρξει εξέγερση των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος.
Η έκθεση έχει αποσταλεί και στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών, ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις και δρουν κυρίως μέσα στα αυτοσχέδια τζαμιά που υπάρχουν στην Αθήνα.
Τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει και η γερμανική υπηρεσία προστασίας του συντάγματος η οποία αναφέρει σε άλλη της έκθεση ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να στήσει έναν πυρήνα στην Ελλάδα για να τον χρησιμοποιήσει ως βάση εξάπλωσης των ισλαμιστών τρομοκρατών την Ευρώπη.
Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί στην έκθεσή τους από τις τελευταίες συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Αθήνα βρέθηκαν 7 μέλη της Αλ Κάιντα με επικεφαλής έναν Σύρο παλαιστινιακής καταγωγής που μπήκε από τα σύνορα με την Τουρκία και παραδέχθηκε στην ανάκρισή του ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα.

Πηγή:  Newsbomb.gr

Συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος! - Τον είδε στο γραφείο του στη Βουλή

Μέγεθος κειμένου

 04.04.2011

    Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην παγκόσμια οικονομία, ο άνθρωπος που ανεβάζει και κατεβάζει οικονομίες, ο άνθρωπος που πέρυσι τέτοια εποχή είχε προβλέψει την χρεοκοπία μας, πέρασε σήμερα το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου.

    Μια ώρα κράτησε η συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος. Προς το τέλος της συνάντησης στην "παρέα" προστέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κουβέντα ξεκίνησε από την παγκόσμια οικονομία, πήγε στην Ευρώπη και κατέληξε στην Ελλάδα. Επίσης, αυτό που συζητηθηκε ήταν και οι εξελίξεις στην Βόρεια Αφρική.

    'Ολες οι πλευρές ξεκαθαρίζουν οτι δεν τέθηκε κανένα θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και ο κ. Σόρος από την πλευρά του αναγνώρισε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας.

    Ο Τζώρτζ Σόρος βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και μιλώντας σε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, είπε τα καλύτερα για την Ελλάδα και τα χειρότερα για την Γερμανία.

    'Οπως είπε, μιλώντας σε ένα ακροατήριο επιχειρηματιών, πολιτικών, εφοπλιστών, βιομηχάνων και πρέσβεων, είπε οτι η Ελλάδα θα σωθεί πάσει θυσία γιατί το θέλουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

    Μεταξύ άλλων ο κ.Σόρος είπε οτι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη γιατί υπάρχει έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας και έλλειψη θεσμών για την αντιμετώπιση των κρίσεων.

    Εμφανίστηκε λάβρος κατά της Γερμανίας λέγοντας οτι δείχνει άγνοια της ιστορίας. Είπε επίσης οτι στέκεται στο πλευρό των χωρών που έχουν πρόβλημα και αναφερόμενος στις ΗΠΑ έγινε πολύ συγκεκριμένος.

    Είπε, οτι οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίξουν την Ελλαδα. "Η κυβέρνηση (administration) Ομπάμα θελει να σωθεί η Ελλαδα
    η ευρωπη πρεπει να ειναι ενιαια και οχι ενα κλάμπ πλούσιων χωρών



    Πηγή:  Newsit.gr

    Λιάπης: "Δεν είμαι εγώ ο πρώην υπουργός με καταθέσεις 170 εκατ. ευρώ"

    Μέγεθος κειμένου

     

     04.04.2011


    Απειλεί με μηνύσεις για όσους τον κατονομάζουν ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικό.

    Σε απάντηση δημοσιευμάτων που εμπλέκουν αμέσως ή εμμέσως το όνομά του, ως τον πρώην υπουργό που έχει λογαριασμούς με εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ορισμένα δημοσιεύματα και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν ξεπεράσει πια τα όρια της αθλιότητας. Τερατολογούν! Και εμπλέκουν το όνομά μου διακινώντας λάσπη, για να εξυπηρετήσουν προφανείς σκοπιμότητες. Με υποχρεώνουν έτσι να καταθέσω αγωγές. Αλλά και μηνύσεις, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι όλοι οι λογαριασμοί μου έχουν ανοιχθεί και είναι στη διάθεση της Βουλής».


    Πηγή:  Newsit.gr

     


    Τι αποκάλυψε ο Θ. Πάγκαλος για τις συζητήσεις του με τον Ρ. Χόλμπρουκ

    «Καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς στα Ίμια»!

    Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

    «Καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς στα Ίμια»! 

    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash. Ο άνθρωπος που κλήθηκε, πριν περίπου 16 χρόνια, να διαχειριστεί την κρίση στα Ίμια σχολιάζει με γλαφυρό τρόπο την τότε κατάσταση και τη συνομιλία που είχε αργότερα με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, τον τότε ειδικό διαμεσολαβητή των ΗΠΑ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφορά που κάνει ότι στα Ίμια δεν χύθηκε αίμα και θριάμβευσε η διπλωματία.

    Αγνοώντας, κατά αυτό τον τρόπο, τη μνήμη των τριών αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού, του ελικοπτέρου ΑΒ 212 που κατέπεσε την 31 Ιανουαρίου 1996. Επί του θέματος ο κύριος Πάγκαλος αναφέρει τα εξής:
    «Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι!

    Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε! Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον. Μετά από πέντε- έξι χρόνια πήγα στη Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στην Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει, “έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι”. Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

    Τότε ο Χόλμπρουκ μου εξήγησε το εξής εκπληκτικό: όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος».
    Πηγή: Newsbeast.gr

    Η ΝΔ ξαναπροτείνει έλεγχο πόθεν έσχες πρώην υπουργών από το 1974 ως σήμερα.




     

    Την πρόταση που είχε διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς τον περασμένο Ιανουάριο, για έλεγχο του πόθεν έσχες όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα επαναφέρει στο προσκήνιο η ΝΔ. Μέσω του "γαλάζιου" πορτ παρόλ, Γιάννη Μιχελάκη, προαναγγέλθηκε σήμερα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση νόμου στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

    Καλησπέρα και καλή τύχη!

    04.04.2011STATESMEN
    «Κυρίες και Κύριοι, καλησπέρα σας και πάλι», είπε με νόημα ξεκινώντας το δελτίο ειδήσεων ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο μακράν καλύτερος άνκορμαν της ελληνικής τηλεόρασης. Άνετος, ευδιάθετος έδειξε με το… καλησπέρα ότι η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Και φρόντισε καθ όλη τη διάρκεια του δελτίου να το δείξει όπως αυτός ξέρει καλύτερα(«για τριήμερο έχουμε έρθει κύριε Τράγκα»), αλλά και να το αποδείξει με τις εύστοχες παρεμβάσεις του(«Θα τα πουλήσουμε κατά τη διάρκεια του δελτίου κ. Μακρή», είπε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και των ΞΕΝΙΑ) επί των πολιτικών εξελίξεων.
    Είναι πανθομολογούμενο ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μόνος του ένα δελτίο, ίσως κι ένα κανάλι, αλλά πάντως είναι αυτός που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και κυρίως με το δελτίο του Mega. Ο ίδιος δεν χρειάζεται καμία τύχη, αφού έχει αποδείξει ότι με σκληρή δουλειά την έχει… υποχρεώσει να τον ακολουθεί στην πορεία του. Το Alter είναι τυχερό που τον έχει στο δελτίο του και τέτοια τύχη είναι από κάθε άποψη Real…
    Καλησπέρα Νίκο…

    Πηγή:  Statesmen.gr

    Τριανταπεντάχρονος... μπουμπούκι

     4 Απριλίου 2011

     


    Λαυράκι... ψάρεψαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Γιαννιτσών  την 02/4 μεταμεσονύκτιες ώρες, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε έναν 35χρονο  που κινούταν με τη μοτοσικλέτα του σε κεντρική οδό των Γιαννιτσών, βρήκαν πάνω του τρία δέματα, που περιείχαν συνολικά 6.200!! γραμμάρια κάνναβης. Τα ευρήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού... 
    ...σε κατ΄οίκον έρευνα που έκαναν στο σπίτι του στα Γιαννισά, βρήκαν ναρκωτικά χάπια που χορηγούνται με ιατρική συνταγή, που φυσικά δεν κατείχε, κοσμήματα και χρυσαφικά που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ο 35χρονος συνελήφθη, ενώ τα παραπάνω ευρήματα κατασχέθηκαν.

    Πηγή: karatzova.com

    Παρουσιάζονται στην τρόικα τα νέα μέτρα 25 δισεκ. ευρώ

     
    Τα νέα οικονομικά μέτρα, ύψους άνω των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα υποβληθούν στα στελέχη της τρόικας που έρχονται από τη Δευτέρα στην Αθήνα.
    Δύο έως τέσσερα δισεκατομμύρια θα προέλθουν από μέτρα που θα εφαρμοστούν εφέτος, και τα υπόλοιπα στο διάστημα 2012 - 2015.
    Μεταξύ άλλων, περιορίζονται οι φοροαπαλλαγές για ετήσια εισοδήματα άνω των 60.000 ευρω, μειώνεται το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο κατά 4,6 δισεκατομμύρια ευρω, μειώνεται το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας, κόβονται κοινωνικά επιδόματα και νομιμοποιούνται καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου.


    Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

    Έγκριση Κομισιόν για εγγυήσεις 30 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες

    Εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χορήγηση επιπρόσθετων εγγυήσεων προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ύψους 30 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ.
    Όπως σημειώνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της η αύξηση αυτή είχε ήδη προβλεφθεί στο μνημόνιο για την τρίτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι οι εγγυήσεις αφορούν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.
    Η ενίσχυση του προγράμματος στήριξης των τραπεζών προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.
    Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και το δικαίωμα του Δημοσίου να ασκεί βέτο σε πιθανές συγχωνεύσεις ή εξαγορές τραπεζών που κάνουν χρήση του ελληνικού πακέτου στήριξης ρευστότητας.


    Πηγή:  kathimerini.gr

    Ρίψη ραδιενεργού νερού στη θάλασσα σχεδιάζει η Ιαπωνία

    Εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη για τη ρύπανση της θάλασσας.
     
    Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, άρχισε ν΄απορρίπτει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού.
    Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη για τη ρύπανση της θάλασσας.
    "Εχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι΄αυτό το νέο κακό», τόνισε στην τηλεόραση.
    H Tepco τόνισε ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό ύδωρ.
    ΙΑΕΑ: Η δουλειά δεν θα συνεχιστεί όπως συνήθως μετά τη Φουκουσίμα
    Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να γίνει ασφαλέστερη για να προληφθούν συμβάντα όπως αυτό στην Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Γιουκία Αμάνο κατά την έναρξη μιας τακτικής συνόδου για την ανασκόπηση πρακτικών για την πυρηνική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.
    «Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την προσέγγιση 'συνεχίζουμε όπως συνήθως'», δήλωσε ο Αμάνο κατά την πέμπτη σύνοδο για την ανασκόπηση της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια που διεξάγεται στη Βιένη. «Οι ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για το αν η ενέργεια είναι ασφαλής πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη».
    Η σύνοδος είχε συγκληθεί πριν από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο οποίος επλήγη τον περασμένο μήνα από ένα μεγάλο σεισμό και τσουνάμι, και οι συμμετέχοντες δεν αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο διεθνές πλαίσιο ασφάλειας για την πυρηνική ενέργεια.
    Ωστόσο ο Αμάνο έχει συγκαλέσει μια υπουργική διάσκεψη για το ιαπωνικό δυστύχημα, η οποία θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 24 Ιουνίου.
    Η διάσκεψη αυτή πρόκειται να ασχοληθεί με τη βελτίωση της προστασίας των πυρηνικών σταθμών από πολλούς κινδύνους, την προστασία του πυρηνικού καυσίμου και μέτρα κατά των βλαβών στην ηλεκτροδότηση οι οποίες προκάλεσαν την υπερθέρμανση πυρηνικού υλικού στη Φουκουσίμα, δήλωσε ο Αμάνο.
    Στους 12.100 ο απολογισμός των νεκρών
    Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 19 ξένοι βρίσκονται ανάμεσα στους 12.100 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
    Οι 19 αυτοί άνθρωποι κατάγονταν από την Κίνα, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν, τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών.
    Οι συγγενείς και οι διπλωματικές αποστολές έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.
    Περίπου 15.500 άνθρωποι αγνοούνται, ανάμεσά τους πολλοί Κινέζοι και Νοτιοκορεάτες, ανέφερε το Kyodo, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να αναγνωρίσουν όσους δεν είναι Ιάπωνες.


    kathimerini.grμε πληροφορίες από AFP και ΑΠΕ - ΜΠΕ

    4 Απριλίου 2011

    Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


    Με τεκμήρια η χορήγηση πέντε επιδομάτων, το ενιαίο μισθολόγιο και το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, η μείωση μισθών μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων,, οι μεταθέσεις των ένστολων με μόρια και τα δωρεάν ένσημα για ανέργους 55-64 ετών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
    "Ε": "Τέλος το δώρο στο Δημόσιο".
    "Ενταφιάζονται τα Δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα αδείας, καθώς και τα 53 επιδόματα, που ισχύουν σήμερα στο Δημόσιο, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιουλίου".
    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κάλεσμα σε καταξιωμένους νέου από τον Αντ. Σαμαρά".

    "Πρόσκληση σε καταξιωμένους νέους, χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία, με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και με αγάπη για την πατρίδα, να πλησιάσουν τη Ν.Δ., απηύθυνε χθες ο Αντώνης Σαμαράς".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο ανιψιός ή ο θείος τα είχαν βουτήξει;".

    "Ρωτάμε γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι ο ανιψιός διεμήνυσε στους... αρμόδιους ότι του τα είχε αφήσει ο μακαρίτης ο μπάρμπας του και έντρομο το πολιτικό σύστημα τρέχει να κουκουλώσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο για να μην τιναχθούν τα πάντα στον αέρα!!!".
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επικίνδυνοι υπουργοί για την Ελλάδα!".

    "Η ρήξη μεταξύ των επικίνδυνων για τη χώρα Ραγκούση - Παπακωνσταντίνου, το φιάσκο με τα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας των διάφορων φορέων του δημόσιου τομέα, η γκάφα με τις λίστες των «απείθαρχων» και το «συγγνώμη λάθος»".

    ΕΘΝΟΣ: "Με τεκμήρια η χορήγηση 5 επιδομάτων".
    "Εκτακτη δέσμη μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αποσκοπεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Ψαλιδίζονται κοινωνικά επιδόματα. Σε πέντε απ΄αυτά οι δικαιούχοι θα προκύπτουν από συνυπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης και του εισοδήματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατροκοσμάς: Στην βόρειο Ηπειρο θα γίνει ο Αρμαγεδδών".

    "Ο μεγάλος Αγιος της Ορθοδοξίας, Εθνεγέρτης Κοσμάς ο Αιτωλός -που εκτελέστηκε από τους Τούρκους κατόπιν προδοσίας των Εβραίων- έχει προσδιορίσει ότι εντός του 2014 θα γίνει η μεγάλη ανατροπή των πάντων. Και μάλιστα, όπως λέγει, τούτο θα συμβεί, αρχής γενομένης από την Β. Ηπειρο, όταν θα συμπέσουν δύο Πασχαλιές μαζί και θα έχουν συμπληρωθεί τρεις γενιές από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (για κάθε γενιά αριθμεί περίπου 25 έτη)".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Διαφωνεί με τη φορολογική πολιτική και ο Νίκος Παπανδρέου".
    "Θεωρεί εντελώς αναποτελεσματικά τα μέτρα και τις ποινές που προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Την ίδια ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει. Θαρραλέα ομολογία του Ανδρέα Λοβέρδου και αιχμή για το προεκλογικό σύνθημα του Γ. Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν»".
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δωρεάν ένσημα για άνεργους 55-64 ετών".

    "Ο εργοδότης και ο ΟΑΕΔ θα μοιράζονται το κόστος της αυτασφάλισης. Αιτήσεις από τους δικαιούχους αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης".

    ΕΣΤΙΑ: "Ο Στέφανος Μάνος απαντά στον Economist".

    "Εδώ και 20 χρόνια υποστηρίζω την ανάγκη περιορισμού της κρατικής δαπάνης. Εις μάτην όμως. Η κυβέρνηση δεν διανοείται να θίξει «τα κεκτημένα» και «τα κατεστημένα». Οπως άλλωστε δεν διανοείτο και η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Εστω και αν έτσι οδηγούμαστε στη βέβαιη χρεωκοπία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μείωση μισθών μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων".
    "Την περικοπή των μισθών στο Δημόσιο μέσω του ενιαίου μισθολογίου θα ακολουθήσει η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Το υπουργείο Εργασίας αναζητά τις 10 πρώτες πρόθυμες επιχειρήσεις, στις οποίες τα σωματεία των εργαζομένων θα δεχτούν να υπογράψουν τη συρρίκνωση των μισθών τους".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Με μόρια οι μεταθέσεις αξιωματικών".
    "Με μόρια από υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια θα γίνονται από φέτος οι μεταθέσεις των αξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από Συμβούλια Μεταθέσεων με ex officio σύνθεση και όχι διορισμένα μέλη, ενώ παράλληλα προβλέπεται ότι όποιος ένστολος -πλην των στρατηγών- αμφισβητεί, έχει δικαίωμα προσφυγής".
    City Press: "Σε σταυροδρόμι η κυβέρνηση".
    "Την ώρα που η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα να δείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο πολιτικό έργο της επιστροφής της χώρας στη δημοσιονομική ευταξία, τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και εντός του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται δυστοκία στην εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κρίσιμη δίκη για τον Π. Ψωμιάδη".

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε επιτήρηση το μισό Χ.Α. Αλλες 26 εισηγμένες σε ειδικό καθεστώς".

    "Η κρίση αλλάζει το χάρτη στο Χρηματιστήριο. Την Πέμπτη το Δ.Σ. αποφασίζει τη μετάταξη 26 εισηγμένων σε καθεστώς επιτήρησης. Ετσι, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που θα βρεθεί σε επιτήρηση, αναστολή ή στα ειδικά χαρακτηριστικά θα είναι περίπου ο μισός του συνόλου των εισηγμένων".
    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητούνται 16 δισ. για εξυπηρέτηση του χρέους".
    "Διπλή ανησυχία για τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων που θα εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα, και για τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας που θα κρίνει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο".
     
    Πηγή: Δεξί X-Trem

    Η διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας

    04.04.2011STATESMEN

    Το 2011 είναι το πλέον κρίσιμο έτος για τη χώρα. Γίνεται φανερό, πως η οικονομική πολιτική του Μνημονίου δεν οδηγεί πουθενά και βυθίζει τη χώρα στην μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολεμικής ιστορίας της.
    Η αναδιάρθρωση του χρέους και η ελεγχόμενη πτώχευση, είναι όροι που μπήκαν στη ζωή μας πρόσφατα, εξαιτίας της κυβερνητικής αδυναμίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση, με μια διαδικασία που η ίδια επέλεξε, την τρόικα.
    Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε, τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ποιες είναι οι συνέπειες και ποια τα επόμενα βήματα.
    Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά αρνητικές, η αγορά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πλέον το επιβεβαιώνουν, υπάρχει ωστόσο ακόμα χρόνος να τις αποφύγουμε. Να αλλάξει άμεσα και ριζικά η οικονομική πολιτική της ύφεσης, του στασιμοπληθωρισμού και της ανεργίας. Είναι δύσκολο για την Κυβέρνηση. Είναι δύσκολο για την Ελλάδα. Χρειάζεται όμως τόλμη και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε.
    Όπως για την ελεγχόμενη πτώχευση και την αναδιάρθρωση του χρέους, έτσι και για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ και για τον μηχανισμό στήριξης και για το Ευρωομόλογο, πρέπει να εξηγήσει η Κυβέρνηση, τι ακριβώς σημαίνουν και κυρίως, πως θα εφαρμοσθούν αυτά στην πράξη.
    Η επιμήκυνση ήταν εξαρχής αναμενόμενη και αναγκαία. Κανείς φυσικά δεν πίστευε, πως η Ελλάδα θα αποπλήρωνε στην τριετία 2013-2015 160 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι το ποσό του Δημοσίου χρέους που λήγει στην περίοδο αυτή.
    Το ερώτημα όμως είναι, γιατί η Κυβέρνηση υπέγραψε αυτή τη δέσμευση;
    Και το ζητούμενο, μήπως με τη μεθόδευση αυτή έχει προαποφασιστεί η διαιώνιση του Μνημονίου. Τουλάχιστον μέχρι το 2018.
    Όσον αφορά το Ευρωομόλογο, υπάρχουν πολλά θέματα που είναι άγνωστα. Πώς η Ελλάδα θα δανειοδοτηθεί και ποιοι πρόσθετοι όροι τύπου μνημονίου θα χρειασθούν.
    Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, να μην μετατρέψουμε το δημόσιο χρέος προς τις αγορές σε διακρατικό και εγγυημένο χρέος, όπως τα δάνεια του ΔΝΤ. Διότι τότε, θα βρεθούμε υποτελείς των δανειστών μας, χωρίς δυνατότητα εξόδου.  Είναι ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και διαχείρισης της Εθνικής Οικονομίας.

    Πηγή: Statesmen.gr

    Το μοντέλο ΠΑΣΟΚ τελειώνει ...



     


    Η H νευρικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην καρδιά του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού μας συστήματος είναι ερμηνεύσιμη, γι αυτό και ας μην απορούμε με τα σενάρια για τον δήθεν μονόδρομο οικουμενικών κυβερνήσεων. Αυτές είναι οι προφάσεις, που προβάλλουν όλοι όσοι θέλουν να κόψουν και να ράψουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και επειδή ο σχεδιασμός δεν τους βγαίνει, προσπαθούν να αγοράσουν χρόνο.



    Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο είναι...μία μείζων αλλαγή στον τραπεζικό και τον μιντιακό χάρτη. ΔΝΤ, και Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα έχουν πατήσει πόδι τόσο στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος όσο και στην περιφέρεια των ΜΜ"Ε" προετοιμάζοντας αθόρυβα μία βίαιη αναδιάταξη της αγοράς.

    Τα παιχνίδια με την διαχείριση του δημόσιου χρήματος παίρνουν τέλος. Η ρευστότητα που δίνει ο Τρισέ για να κρατήσει ζωντανό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και οι εγγυήσεις που παρέχει το κράτος με τα 30 δις απαγορεύεται αυτή την φορά να χρησιμοποιηθούν για να κρατηθούν στην ζωή, χρεωμένες επιχειρήσεις. Η έρευνα του ΔΝΤ έδειξε ότι κατά την διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας οι ελληνικές τράπεζες -όχι όλες φυσικά- δάνειζαν ΜΜ"Ε" παραβιάζοντας έναν βασικό κανόνα. Δεν εξασφάλιζαν εμπράγματα δάνεια πάνω σε αυτές, λ.χ. υποθήκες επί των περιουσιακών τους στοιχείων.

    Τώρα λοιπόν που έσφιξαν τα γάλατα... το ΔΝΤ απαγορεύει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει ό,τι και στα χρόνια της παντοδυναμίας της. Να πάρει δηλαδή το χρήμα του φορολογούμενου πολίτη και να το διαθέσει στους κλυδωνιζόμενους υποστηρικτές της.

    Αυτή η εξέλιξη θα έχει όμως μία βασική συνέπεια. Αργά η γρήγορα ο μιντιακός χάρτης, όπως τον ξέραμε, θα συρρικνωθεί με υποχρεωτικές συγχωνεύσεις που μαγειρεύονται τώρα στο παρασκήνιο. Η αγορά θα μικρύνει πολύ. Και επειδή αυτό το ξέρουν οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να καθυστερήσουν τον χρόνο με παλαιές δοκιμασμένες συνταγές, όπως η εμμονή στα αδιέξοδα οικουμενικά σχήματα.

    Εκτός όμως από την αναδιάρθρωση του μιντιακού χάρτη, από το φθινόπωρο και μετά θα έχουμε εξελίξεις και στις τράπεζες, οι οποίες θα υποχρεωθούν από τον Ιούνιο που αρχίζει η εφαρμογή του πακέτου των 30 δις να υποβάλλουν υποχρεωτικά σε μηνιαία βάση Εκθέσεις ρευστότητας στην ΕΚΤ για να παίρνουν τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου σε δόσεις. Ουσιαστικώς η ΕΚΤ θα λειτουργήσει ως τρόικα πάνω από το κεφάλι τους για να επιστρέψουν την ρευστότητα που τους έδωσε και αν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να συγχωνευτούν με ξένους παίκτες!

    Όπως αντιλαμβάνεσθε το ξήλωμα του πουλόβερ έχει αρχίσει, γι αυτό και ο... ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα. Τι θα συμβεί, άγνωστο. Το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας με το σφιχταγκάλιασμα κράτους-τραπεζών -καναλιών, το μοντέλο ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως τελειώνει πάντως.

    Mανώλης Κοττάκης
    Πηγή:  Λόγια-Σταράτα  logia-starata.blogspot.com

    Γερμανία: Η παραίτηση του Γκ. Βεστερβέλε, και η πολιτική του κόμματός του (FDP), στο θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης

    Το κεφάλαιο Βεστερβέλε έκλεισε. Παραμένει υπουργός Εξωτερικών αλλά αποδυναμωμένος όσο κανένας προκάτοχός του στη...

    Κυριακή, 3 Απριλίου 2011
    Εκτύπωση E-mail
    Γερμανία: Η παραίτηση του Γκ. Βεστερβέλε, και η πολιτική του κόμματός του (FDP), στο θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης Το κεφάλαιο Βεστερβέλε έκλεισε.
    Παραμένει υπουργός Εξωτερικών αλλά αποδυναμωμένος όσο κανένας προκάτοχός του στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας. Πιθανότατα θα χάσει και το αξίωμα του αντικεγκελάριου από το νέο πρόεδρο του FDP - μάλλον τον υπουργό Υγείας Ρέσλερ.
    Η κρίση ηγεσίας στο FDP μετατοπίζει και τις σταθερές στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ.
    Από το κόμμα των Φιλελευθέρων προέρχεται η εντονότερη κριτική στη βοήθεια προς την Ελλάδα. Είχε διατυπωθεί από την αρχή της κρίσης, καθώς το FDP έβλεπε να εξανεμίζονται οι προοπτικές για τις προεκλογικές υποσχέσεις φοροαπαλλαγών. Η κριτική συνεχίστηκε και μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 Μαρτίου για τη μόνιμη ασπίδα για το ευρώ ESM. Κυρίως η δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων από το μελλοντικό μηχανισμό είναι αγκάθι στο μάτι των επικριτών.

     Στη διαδικασία επικύρωσης των αποφάσεων που θα ακολουθήσει στη γερμανική βουλή οι φωνές θα είναι πιο έντονες μετά την αποχώρηση του Βεστερβέλε, στον οποίο επιρρίπτουν έτσι κι αλλιώς ότι δεν έβαλε τη φιλελεύθερη σφραγίδα στην κυβερνητική πολιτική. Αναμφίβολα η νέα ηγεσία του FDP θα επιδιώξει να τονίσει το φιλελεύθερο προφίλ στην κυβέρνηση. Για την καγκελάριο Μέρκελ τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα και στο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο θα φανεί κατά πόσο είναι απόλυτα πεπεισμένη για την αναγκαιότητα διάσωσης του ευρώ.

    Πηγή: E-typos.gr

    Αρχειοθήκη ιστολογίου