Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

 
Η Τουρκία επέκρινε τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τη συμπλήρωση 96 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μολονότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία. «Οι δηλώσεις διαστρεβλώνουν τα...
ιστορικά γεγονότα. Γι' αυτό κρίνουμε ότι δημιουργούν πρόβλημα και εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτές», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να διευκολύνουν την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας, όχι να την περιπλέξουν», προσέθεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Ο Μπαράκ Ομάμα ζήτησε, το Σάββατο, από την Άγκυρα να αναγνωρίσει «πλήρως» τις σφαγές αυτές και καταδίκασε «τα τρομερά αυτά γεγονότα», αλλά απέφυγε να χαρακτηρίσει γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων.
«Μια πλήρης και ειλικρινής αναγνώριση είναι προς το συμφέρον όλων μας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Η αμφισβήτηση της ιστορίας αποσταθεροποιεί το παρόν και αμαυρώνει τη μνήμη όσων χάθηκαν, ενώ το να λαμβάνει κανείς υπόψη του το παρελθόν βοηθάει να τεθούν οι στέρες βάσεις για ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον με ευημερία», σημείωσε.
Αντιδρώντας στις δηλώσεις Ομπάμα, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ Ναμίκ Ταν εξέφρασε «τη βαθειά λύπη του» για τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου.
 
Πηγή:  Fimotro

Λουκέτο σε 1.500 περίπτερα λόγω κρίσης

 

Μέσα στο 2010 έβαλαν λουκέτο 1.500 περίπτερα σύμφωνα με την Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών. Η οικονομική κρίση κάνει και πολλούς καπνιστές να στραφούν στα "χύμα" τσιγάρα
Με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα εν μέσω οικονομικής κρίσης να περιορίζει δραματικά το ποσοστό κέρδους των περιπτερούχων, 1.500 από τα περίπου 18.000 περίπτερα έβαλαν λουκέτο το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.
Οι δεκάδες αγγελίες πώλησης περιπτέρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", είναι ενδεικτικό στοιχείο της κρίσης. Οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 8.000 ευρώ και αγγίζουν ακόμα και τις 60.000 ευρώ, αναλόγως της τοποθεσίας.
Σε πολλές περιπτώσεις, ο όρος «τιμή συζητήσιμη» φανερώνει τη διάθεση διαπραγμάτευσης, καθώς διανύουμε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο.
«Δυστυχώς οι φόροι έδωσαν τη χαριστική βολή στο περίπτερο σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που κρατούν τεφτέρι και άλλοι που πια το έχουν κόψει, γιατί δεν «βγαίνουν» ή ''φεσώθηκαν'' και άλλοι που για τον ίδιο λόγο αναγκάστηκαν να πωλούν τσιγάρα χύμα παρ' όλο που δεν επιτρέπεται», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτερούχων-Αναπηρικών Κυλικείων, Θοδωρής Μάλλιος.
Με την οικονομική κρίση να πλήττει το σύνολο των νοικοκυριών, οι καπνιστές που ζητούν "χύμα" τσιγάρα αυξάνονται διαρκώς είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή θέλουν να κόψουν σταδιακά το κάπνισμα.
«Ζητάμε να μη φορολογούνται τα έσοδα των περιπτέρων και παράλληλα αύξηση του ποσοστού κέρδους στα τσιγάρα από 4% σε 8%», δήλωσε στην "Καθημερινή" ο πρόεδρος της Eθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Χαράλαμπος Λυμπερόπουλος.
Πηγή:  Νews247

Αρχειοθήκη ιστολογίου