Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αρχίζουμε να ψάχνουμε για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

 

 02/05/2011

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαϊου θα ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης της ύπαρξης πετρελαίου / φυσικού αερίου, με την δημοσίευση διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος για εταιρείες, που ενδιαφέρονται να κάνουν σεισμικές έρευνες στη λεκάνη του Ιονίου πελάγους και νότια της Κρήτης, με τη μέθοδο των «μη αποκλειστικών δεδομένων».
Με τη διαδικασία αυτή, που εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ερευνών αναλαμβάνουν την πραγματοποίηση των ερευνών, χωρίς δαπάνες του Δημοσίου, και πωλούν τα δεδομένα, που ανακαλύπτουν, σε εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή τόσο στην πώληση των ερευνητικών δεδομένων, όσο και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, το Δημόσιο συμμετέχει στα κέρδη των εταιρειών.
Αυτά προκύπτουν από σημερινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα επίσκεψη στη Νορβηγία, όπου είχε επαφές με τον ομόλογό του υφυπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας, Per Rune Henriksen, καθώς και με στελέχη του κρατικού μηχανισμού και εταιριών του χώρου (Statoil, TGS και PGS) αναφορικά με το καθεστώς έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Νορβηγία.
Ο κ. Μανιάτης ενημερώθηκε για το νορβηγικό μοντέλο, το οποίο όπως αναφέρει «θεωρείται ως το πλέον αξιόπιστο, σταθερό, διαφανές και ελκυστικό σύστημα, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στα 45 χρόνια εφαρμογής και λειτουργίας του» και περιλαμβάνει τόσο τη διαδικασία έρευνας όσο και τον τρόπο αξιοποίησης των εσόδων του κράτους από την πετρελαϊκή βιομηχανία.
Στη Νορβηγία με τα έσοδα αυτά έχει χρηματοδοτηθεί συνταξιοδοτικό ταμείο η περιουσία του οποίου ξεπερνά σήμερα τα 400 δισ. ευρώ.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε, επίσης, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα στο «μέτωπο» των ερευνών.
Ειδικότερα:
-Έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων. Ο φορέας θα ονομάζεται «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ) και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται το Προεδρικό Διάταγμα για το καταστατικό της εταιρείας. Ολοκληρώθηκε, επίσης, η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.
-Οι διατάξεις αυτές έχουν περιληφθεί σε ενιαίο νομοσχέδιο, που θα εισαχθεί για δεύτερη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν κατατεθεί στη Βουλή.
-Παράλληλα, και έως την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση, ταξινόμηση και αποθήκευση των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι στιγμής από τις έρευνες που έχουν γίνει στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 30 χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί Εθνική Τράπεζα δεδομένων.
-Προχωρά η μελέτη των κανονισμών και οδηγιών εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (τεχνικών, περιβαλλοντικών, ασφάλειας εργαζομένων) που έχουν θεσπιστεί από τη Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίων και την Αρχή Ασφάλειας και Προστασίας, με στόχο την κατάρτιση αντίστοιχων σαφών και αυστηρών διαδικασιών, που θα ενταχθούν στο εθνικό δίκαιο.

NEWSBOMB.GR

Μεγάλο το ενδιαφέρον ξένων και ελληνικών εταιρειών για τα φ/β της ΔΕΗ στην Κοζάνη

 2/5/2011

Ισχυρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη, από κοινού με τη ΔΕΗ, φωτοβολταϊκού ισχύος 200 μεγαβάτ καθώς και εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταικών συστημάτων στην Κοζάνη εκδήλωσαν ελληνικές και ξένες εταιρίες, στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.
Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον 21 εταιρίες ή Κοινοπραξίες, στις οποίες περιλαμβάνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας ενεργειακής αγοράς. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, 100 % θυγατρική της ΔΕΗ και αφορούσε την εξεύρεση Μακροχρόνιου Στρατηγικού Εταίρου στο Πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς πέρα από τις μονάδες παραγωγής ρεύματος και φωτοβολταικών συστημάτων, θα εξετασθεί η επέκταση της συνεργασίας σε από κοινού ανάπτυξη και άλλων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και ενδεχομένως και άλλες ενεργειακές - τεχνολογικές δράσεις στην περιοχή.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν και στη δεύτερη φάση θα κληθούν να συμμετάσχουν όσες εταιρίες περάσουν το πρώτο "τεστ".
Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΔΕΗ

Agrotypos.gr

ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ

Προσοχή σε όσους εκμεταλλεύονται τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν για να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό συστήνουν ειδικοί σε θέματα πληροφορικής ενώ προειδοποιούν και για αυξημένη πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων.«Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα βρείτε...
είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας είτε σε κοινωνικά δίκτυα» όπως το Facebook και το Twitter υπογράμμισε ο ειδικός της εταιρείας πληροφορικής Sophos, Πολ Ντάκλιν στο μπλογκ του.
«Πολλοί σύνδεσμοι που θα βρείτε θα είναι σίγουρα χρήσιμοι. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι θα είναι ύποπτοι, θα έχουν τοποθετηθεί σκοπίμως για να σας κατευθύνουν χωρίς να το ξέρετε, σε εχθρικές τοποθεσίες στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.
«Αυτοί οι σύνδεσμοι έχουν ήδη εξαπλωθεί στο Facebook, όπως ακριβώς συνέβη με το σεισμό στην Ιαπωνία», δήλωσε από την πλευρά του ο Μάικ Λένον της εταιρείας SecurityWeek.
Ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν και ενώ το Internet έβραζε με ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, άρχισε να κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό.
Σε διάφορες ιστοσελίδες άρχισαν να εμφανίζονται σύνδεσμοι προς λογισμικό δήθεν για να δουν βίντεο ή άλλο υλικό για τη υπόθεση Μπιν Λάντεν αν και στη πραγματικότητα ήταν κακόβουλο λογισμικό (rogueware) που μάζευε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.
Αυτές οι τακτικές δεν είναι ασυνήθιστες εκτιμούν ειδικοί της ασφάλειας των υπολογιστών αφού εμφανίστηκα και σε άλλες περιπτώσεις θανάτων διασήμων όπως του Μάικλ Τζάκσον ή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.
Όπως ακόμη εκτιμούν, ένα δεύτερο κύμα σπαμ πάλι με αφορμή το θάνατο του Μπιν Λάντεν θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.
Συστήνουν δε σε όλους τους χρήστες να είναι προσεκτικοί σε τι βλέπουν και να ελέγχουν τις σελίδες πριν τις επισκεφτούν.

Εισβολή αγνώστων σε εγκαταστάσεις της ΣΔΑΜ!


Άγνωστοι εισέβαλαν σε εγκαταστάσεις της ΣΔΑΜ και έκλεψαν χάλκινα καλώδια. Μπορεί τα υλικά που εκλάπησαν να μην έχουν ιδιαίτερη επιχειρησιακή αξία.Όμως η εισβολή σε μια τόσο κρίσιμη μονάδα του ΠΝ ,χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι το παραμικρό,είναι άκρως ανησυχητική! Πότε κατάλαβαν ότι τους είχαν...παραβιάσει; Όταν βρήκαν τη τρύπα στη περίφραξη του στρατοπέδου!

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι χθες Κυριακή 1 Μαΐου διαπιστώθηκε παραβίαση συρματοπλέγματος περίφραξης και αφαίρεση χάλκινων καλωδίων αντικεραυνικής προστασίας / γειώσεως μετατροπέων κεραιών εκπομπής, στην περιοχή Σπάτων, στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου.
Για το συμβάν ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Από το ΓΕΝ διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

OnAlert.gr

Αρχίζει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους

 

02/05/2011 
Αρχίζει την Τρίτη 3 Μαΐου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους, η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν την δήλωση τους στην ΔΟΥ ή θα την αποστείλουν ταχυδρομικά υποχρεούνται να προσκομίσουν και τον φάκελο με τις αποδείξεις δαπανών.

Όσοι επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής υποχρεούνται να κρατήσουν το φάκελο στο σπίτι τους για τον επιδείξουν στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου.

Για ατομικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες - και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια -, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.

Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.

Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

Επίσης προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά αποδείξεων δαπανών που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, διαπράττεται αξιόποινη πράξη στις οποίες θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.
SKAI.GR

Διαψεύδει αναδιάρθρωση ο Γ. Πεταλωτής


«Η κυβέρνηση έπρεπε να σταματήσει τη χώρα από τον γκρεμό», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ασκώντας παράλληλα σε όσους «βρίσκονται απέναντι» και κάνοντας λόγο για «δυνάμεις της συντήρησης, καταστροφολόγους και φωνές μιζέριας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε την πολιτική της ΝΔ που «οδήγησε στο Μνημόνιο» και είπε ότι «για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχουν οι λογικές της κυβέρνησης Καραμανλή "ασ’ το για αργότερα"».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι τυχόν αναδιάρθρωση δεν θα λύσει το πρόβλημα της χώρας, ενώ σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τη γερμανίδα καγκελάριο, Αγκέλα Μέρκελ, δήλωσε ότι δεν είναι μυστικές επαφές αλλά τακτικές και δεν θίγεται θέμα αναδιάρθρωσης.

Όσον αφορά σε ενδεχόμενο επιμήκυνσης και μείωσης του επιτοκίου για το χρέος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι άλλο πράγμα η αναδιάρθρωση και άλλο η βελτίωση των όρων αποπληρωμής των δανείων» και επεσήμανε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 25 Μαρτίου, για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο.

Υπερασπίστηκε ακόμη την επιλογή περικοπής μισθών και συντάξεων πριν από ένα χρόνο γιατί ήταν «ύψιστη ανάγκη και ευθύνη της κυβέρνησης στις τότε συνθήκες και, εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία και η ανάπτυξη, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η επανόρθωση των εισοδημάτων».

NEWBEAST.GR

Η Εύη ζητά να φύγουν οι «κουρασμένοι» υπουργοί!

Δευτέρα, 2 Μάιος 2011
 
  
Η Εύη ζητά να φύγουν οι «κουρασμένοι» υπουργοί!
Στα.. "κάγκελα" έχουν ανέβει αρκετά κυβερνητικά στελέχη για την έλλειψη συντονισμού τους κυβερνητικού έργου, προκαλώντας ... πονοκέφαλο στον Γ.Παπανδρέου. Σήμερα, ήταν η σειρά της Εύης Χριστοφιλοπούλου να πάρει θέση, ζητώντας μάλιστα απο τους "κουρασμένους" υπουργούς να πάνε σπίτια τους!


"Όποιος είναι κουρασμένος μπορεί να πάει να ξεκουραστεί. Εδώ δεν υπάρχει θέμα κουρασμένου και ξεκούραστου, εδώ πρέπει όλοι να δουλεύουμε το ίδιο, γρήγορα, αποφασιστικά και όπως είπα πριν, όχι συνυπολογίζοντας το κόστος, κατανοώντας όμως τα δείγματα που μας δίνουν οι πολίτες, τα δείγματα της δυσαρέσκειας, της οργής, πολλές φορές όμως και της προσδοκίας, γιατί εμένα μου έχουν πει και πολίτες «κάντε γρήγορα", δήλωσε χαρακτηριστικά στον flash.

"Νομίζω ότι χρειάζεται τώρα περισσότερος συντονισμός, καλύτερη στρατηγική στους περισσότερους τομείς και βεβαίως χρειάζεται και πολύ μεγαλύτερη τόλμη", πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας και εξήγησε: "Χρειάζεται μεγαλύτερη τόλμη γιατί οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αυτή η κυβέρνηση έχει παράγει πάρα πολύ έργο κι έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, αυτό δε σημαίνει όμως ότι στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δρούμε δεν πρέπει όχι απλώς να βελτιωθούμε αλλά να πάμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι πάμε τώρα".
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr  NEWPOST.GR

Το… μνημόσυνο του Μνημονίου

02.05.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την αποτίμηση μια στρατηγικής που δείχνει να φθίνει, κάνουν οι Financial Times, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπαγωγή της Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.
«Ένα χρόνο μετά τη διάσωση, οι καιροί είναι δύσκολοι, και η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, με τα κλειστά καταστήματα και τις σορούς των σκουπιδιών να μαρτυρούν την κλίμακα του οικονομικού σοκ, και την οργισμένη διάθεση των συνδικαλιστών», είναι η χαρακτηριστική αναφορά της οικονομικής επιθεώρησης, που επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προβλέπει το Μνημόνιο για την ελληνική οικονομία, έχουν παγώσει.
Σύμφωνα με τους Financial Times, στην περίπτωση που η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποτύχει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της οικονομίας, η Ευρώπη αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπουν σε δίλημμα, για το κατά πόσο θα δώσουν στη χώρα μας ακόμη μια ευκαιρία, ή θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Η εφημερίδα ωστόσο εκτιμά ότι σε μια τέτοια, ακραία αρνητική περίπτωση, οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι καταστροφικές για την ισορροπία της οικονομίας στην ευρωζώνη, καθώς και για τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών συστημάτων.
Οι Financial Times αναφέρονται και στην προοπτική επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, το 2012, διατυπώνοντας την ξεκάθαρη πρόβλεψη ότι με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να βρίσκονται σε τόσο υψηλά επίπεδα, όπως σήμερα, δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια.

STATESDMEN.GR

"Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης" . ζήτησε ο Μ.Ανδρουλάκης -"Οι άνθρωποι του Γ.Παπανδρέου είναι πρόβλημα"

<><>
<>
<><>
Εκτύπωση E-mail
02-05-2011 
ImageΣυνέντευξη-ποταμό με την οποία επιτίθεται στην αυλή του Γιώργου Παπανδρέου και ομολογεί την κυβερνητική αποτυχία, έδωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης. Τονίζει μάλιστα ότι η τοποθέτηση του Ε.Βενιζέλου ως συνοτνιστή μπορεί να είναι μια καλή κίνηση αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημξα που είναι "οι άνθρωποι του Παπανδρέου"! Επίσης ζητά "κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής". «Δεν ξέρω τι γίνεται, δεν κάνω ψυχανάλυση στον Παπανδρέου. Μα την παναγία τα έχω χαμένα Τον αγαπάω, τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά σου λέει «εδώ κάνουμε brainstorming» δηλώνει σε μια συνέντευξη ποταμό ο Μίμης Ανδρουλάκης στο Βήμα fm «Δεν είχαν καταλάβει από την πρώτη στιγμή πού πάμε να κυβερνήσουμε.

Λέτε εσείς, που είστε ποδοσφαιρικοί, ότι οι μάχες χάνονται από τα αποδυτήρια. Ότι οι μάχες κερδίζονται ή χάνονται πριν οι στρατοί βγουν στο πεδίο της μάχης. Ενός αρχικού λάθους, δηλαδή, μια αρχική προσέγγιση της διακυβέρνησης αμέριμνη με φρου-φρου κι αρώματα, πράσινα ποδήλατα και πράσινες κυριακάτικες εκδρομές, αυτό έχει αφήσει ίχνη. Μπορεί να έχει αφήσει ένα σοκ αυτή η ιστορία και θυμάστε ότι η κυβέρνηση στην κρίση είχε ένα καλό τρίμηνο, αλλά ανακυκλώνεται αυτό. Και η σύνθεση της κυβέρνησης και τα άτομα, δηλαδή, δεν της επιτρέπει να φτάσει στο ύψος των περιστάσεων. Αν διαβάσετε το «Ε! Πρόεδρε!», θα διαβάσετε ότι με λεπτομέρειες περιγράφω πώς αυτά θα συντελεστούν.

Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση. Κάτι πρέπει να κάνει. Έχει κάνει ανασχηματισμό, απέτυχε. Ήταν για τα πανηγύρια.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να πάρει ένα από τα οργανωτικά σχήματα και να το λειτουργήσει. Παλιά, ας πούμε, είχε ο Σημίτης κυβερνητική επιτροπή. Μαζεύεις τρεις δυνατούς υπουργούς που όταν πάρουν τηλέφωνο, θα κάτσει προσοχή ο άλλος. Όχι όπως τώρα. Δεν έβαλε τον Ραγκούση, το παιδί, και τι να κάνει; Την πρώτη μέρα τον άδειασαν πέντε-έξι, τι να κάνει; Ατυχές σχήμα.

Δεν μπορώ να πω και δεν είναι σωστό ποιος θα ήταν καλός συντονιστής. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι. Και ο Βενιζέλος. Αλλά τον Βενιζέλο, αν τον βάλεις και μετά τρέχει ο καθένας να προλάβει να κερδίζει το αυτί και την καρδιά του Παπανδρέου, τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση. Δεν είδα εγώ να τα δημιουργούν ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Λοβέρδος ούτε άλλος κανείς. Τα δημιουργούν αυτοί που είναι γενικά του περιβάλλοντος και μέσα σε ένα βράδυ αναδείχθηκαν από τον Παπανδρέου από του μηδενός. Ποιος τα δημιουργεί, λοιπόν; Δεν ξέρω αν είναι το Μαξίμου, είναι μια νοοτροπία του περιβάλλοντος, όπως τη λέμε, ο διαγκωνισμός του περιβάλλοντος.

Αυτοί οι διαγκωνισμοί πρέπει να τελειώσουν με το μαχαίρι. Αλλά κι αυτό είναι ένα οργανωτικό σχήμα. Μπορεί να λένε ότι έτσι έχουμε πολλά πρόσωπα που τσακώνονται, που ο καθένας κάνει τις δημόσιες σχέσεις του.

Πρέπει όμως η κυβέρνηση να αποκτήσει μια συνοχή, διότι έχει έναν κάβο να περάσει και δεν υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Και να κάνεις εκλογές, ποιος θα βγει; Είναι έτοιμα τα κόμματα να στηρίξουν μια κυβέρνηση; Δεν είναι έτοιμα, το βλέπεις. Ή αυτά που διαβάζω ότι θα φτιάξουμε την «κυβέρνηση των αρίστων»;

Παναγία μου, αυτά μακριά από εμάς! Τον έρμο τον Παναθηναϊκό σκέφτομαι, ο οποίος έκανε «κυβέρνηση των αρίστων». Άριστοι είναι οι άνθρωποι, δε λέω, αλλά δεν μπορεί να διοικηθεί η Ελλάδα όπως ο Παναθηναϊκός.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν θυμάστε το «Ε! Πρόεδρε!» προεκλογικά, προειδοποίησα τον Παπανδρέου προεκλογικά ότι πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Να βάλει δυο-τρία πρόσωπα ευρύτερης συναίνεσης. Δηλαδή, να εξασφαλίζουν τη συναίνεση και της αντιπολίτευσης και άλλων δυνάμεων. Προεκλογικά όμως. Αυτά έχουν πια καεί τώρα. Είμαστε σε μια άλλη φάση. Πρέπει να πάμε μ' αυτήν την κυβέρνηση, να συμμαζευτεί και να κάνει δουλειά. Είναι μαραθώνιος αυτός, δεν είναι 100άρι. Θέλει τέμπο όλο αυτό. Μακρά είναι η πορεία. Έκανε η κυβέρνηση, όμως, αυτό που ήταν εύκολο. Το να κόψεις οριζόντια, αυτό ήταν κάπως εύκολο. Τώρα όμως μπαίνεις σε ένα δύσκολο πεδίο που απαιτεί υψηλότερες ικανότητες. Και εδώ πρέπει να δώσει μάχη η κυβέρνηση.

Πρέπει να φέρεις μια ατζέντα καινούργια, να τη φέρεις στο λαό και να ζητήσεις νομιμοποίηση καινούργια για ένα αποτέλεσμα. Είχε διάφορες ευκαιρίες ο Παπανδρέου, αλλά θα δούμε. Όταν θα έχεις εναλλακτική λύση, γιατί σε ενδιαφέρει η χώρα. Να κάνεις εκλογές για να κάνεις ξανά τα ίδια, τι νόημα έχει; Πρέπει κάτι να προσθέσεις στην πολιτική ζωή, να έχει αποτελέσματα.

Εδώ πια πρέπει να τα ξεχάσουμε αυτά. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο κίνδυνο. Ποια ύφεση; Γιατί υπάρχει ύφεση που έχει στοιχεία δημιουργικής καταστροφής - που χτυπάω πάτο, σηκώνομαι και εμφανίζω στοιχεία δημιουργικής αντιστροφής - και ύφεση που πεθαίνεις. Πέφτεις, πέφτεις, πέφτεις από τα 30.000 πόδια. Άρα, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Το να είμαστε αυτοδύναμοι, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Είμαστε σε ένα σενάριο τώρα και πρέπει να σκεφθούμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, να μην έχουμε μυωπία, αλλά να μπορούμε να δούμε και κοντά, τους επόμενους δυο-τρεις μήνες. Να πάρεις τη δόση. Το επίσημο σενάριο, που είναι σήμερα και η «επέτειος» του Μνημονίου, έχει πολύ μικρές πιθανότητες επιτυχίας και το λέγαμε εξαρχής όλοι"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κοντά σε συμφωνία για την ΚΑΠ βρίσκονται οι 27

 PDF
 02.05.2011
ImageΟι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν επί των νομοθετικών προτάσεων για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου Ούγγρου αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters. Η Ουγγαρία που ασκεί την προεδρία της Ε.Ε., ηγείται των προσπαθειών για την υιοθέτηση της κοινής διακήρυξης, ώστε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.
Το Μάρτιο, 20 από τις 27 χώρες – μέλη της Ε.Ε. είχαν ταχθεί υπέρ των προτάσεων της Κομισιόν για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ εκδίδοντας ένα κοινό «κείμενο συμπερασμάτων». Βρετανία, Σουηδία και Δανία συγκαταλέγονται μεταξύ των κρατών  που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη διακήρυξη, επικαλούμενες ότι δεν συμβαδίζει με τις θέσεις τους για ριζική μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και δραστική μείωση του προϋπολογισμού της από το 2014.
 Ωστόσο ο Ούγγρος αξιωματούχος αρμόδιος για ζητήματα γεωργίας κ. Λάσλο Βάιντα εκφράζει την άποψη ότι θα υπάρξει γενική ομοφωνία όσον αφορά την υιοθέτηση των νέων προτάσεων. Ταυτοχρόνως απέρριψε το επιχείρημα - που συχνά επικαλείται η Βρετανία,  ότι δηλαδή η Ε.Ε. θα πρέπει να μειώσει τα κονδύλια που δαπανώνται από την Ε.Ε. για την ΚΑΠ και να χρηματοδοτήσει νέες πρωτοβουλίες, όπως ανάπτυξη και καινοτομία. « Δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των χρημάτων που δαπανώνται για τη γεωργία και των χρημάτων που δαπανώνται για καινοτομία, διότι η γεωργία μπορεί να υπάρξει και να αναπτυχθεί μόνο μέσω καινοτομίας και έρευνας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάζντα.
 «Οι νομικές προτάσεις θα παρουσιασθούν, θα είναι συγκεκριμένες και, κατά πάσα πιθανότητα, θα συμβάλουν στην αναθέρμανση των συνομιλιών μεταξύ των χωρών – μελών», επισήμανε σε δηλώσεις του στο Reuters ο Λάσλο Βάζντα, Ούγγρος αξιωματούχος,.
 «Γεωργία δεν σημαίνει απλώς την παραγωγή σιτηρών ή την εκτροφή αιγοπροβάτων και βοοειδών, αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων που παρέχει πρώτες ύλες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για βιομηχανική χρήση, για καλλυντικά, για υλικά συσκευασίας», πρόσθεσε ο Ούγγρος αξιωματούχος.
Από την πλευρά του, ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας, Μάρεκ Σαβίτσκι, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ, έτσι ώστε να επιτρέψει στους αγρότες της Ε.Ε. να επωφεληθούν της αυξημένης ζήτησης για είδη διατροφής. Σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Γεωργίας, τουλάχιστον το 50% του προϋπολογισμού της Ε.Ε. θα πρέπει να προορίζεται για έργα εκσυγχρονισμού, ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστικός ο αγροτικός τομέας της Ε.Ε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Gazeta Wyborcza», ο κ. Σαβίτσκι είχε εκτιμήσει ότι εάν δεν υπάρξουν άλλες φυσικές καταστροφές στη διάρκεια του 2011, οι τιμές των τροφίμων ενδεχομένως να υποχωρήσουν μέχρι τα τέλη του έτους.


AGRONEWS.GR

Από 10 έως 24 Μαΐου η γενική απογραφή πληθυσμού

 2/5/2011 Στο διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου θα γίνει η απογραφή πληθυσμού στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με όσα απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος διέψευσε ότι επίκειται αναβολή ή ακύρωση της απογραφής, λέγοντας ότι οι προετοιμασίες εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Στην απάντησή του προσθέτει ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των περίπου 50.000 απογραφέων, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το κύριο μέρος του όλου εγχειρήματος, υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων υπαλλήλων της, καθώς και 12.000 τομεαρχών.
Ο κ. Ντόλιος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία επιλογής των απογραφέων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και με αντικειμενικά κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν και την εμπειρία στο στατιστικό έργο γενικότερα και ενημερώνει επιπλέον ότι έχει προχωρήσει και η πρόσληψη 200 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών της απογραφής στην Αττική και στις υπηρεσίες στατιστικής των νομών.

Agrotypos.gr

Αντιπολίτευση: Δεν πείθει η κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα - Εξαντλείται στην επικοινωνία

02/05/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

«Σχέδια επι χάρτου» που δεν καλύπτουν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο, να κρύψουν την τραγική κατάσταση του φορολογικού συστήματος, μετά από 12 μήνες συνεχών εξαγγελιών, είναι ο κοινός παρανομαστής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Για μεν τη Ν.Δ, «χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής» τίθενται στόχοι «αμφίβολης αποτελεσματικότητας», ενώ στον «πυρήνα» της θέσης της είναι ότι υπερφορολογούνται και ενοχοποιούνται αδιακρίτως οι επιχειρηματίες.
Για αποτυχία της οικονομικής πολιτικής διότι πολιτικά πρωτίστως δεν λαμβάνονται στη σωστή κατεύθυνση αποφάσεις, μιλούν ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΝ, η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Το ΚΚΕ, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για τα νέα μέτρα.
Αναλυτικότερα οι θέσεις των κομμάτων έχουν ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία
Ο αναπληρωτής τομάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, δήλωσε:

«Μετά από 20 μήνες και 10 σχετικά με τη φορολογία νομοσχέδια, η τραγική οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης, την αναγκάζει σε μια διαρκή "μάχη επικοινωνίας" με όπλο την προσφυγή για πολλοστή φορά στη "μάχη κατά της φοροδιαφυγής".

    Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η κυβέρνηση παραδέχεται με μεγάλη καθυστέρηση, ότι για όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα και σήμερα κάτω από το βάρος των οικονομικών εξελίξεων, προσπαθεί με "ξαναζεσταμένες εξαγγελίες" να μετριάσει το δυσμενές για αυτήν πολιτικό κλίμα.

    Τα μέτρα, υπερφορολόγησης και αυστηροποίησης των ποινών στις επιχειρήσεις, η αδιάκριτη ενοχοποίηση εκείνων που απλά απέτυχαν επιχειρηματικά με τους κατά συνείδηση φοροφυγάδες, η συρρίκνωση της φορολογικής βάσης, η αναποτελεσματική λειτουργία του Taxisnet, έφεραν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Η κυβέρνηση, ουσιαστικά, ζητά νέα παράταση χρόνου, για να καλύψει τις μέχρι σήμερα αδυναμίες της στη φορολογική πολιτική.

    Με την επίκληση της φορολογικής δικαιοσύνης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα φορολογική επιδρομή, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο (το 11ο στη σειρά). Την ίδια στιγμή, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, ο Υπουργός απέφυγε επιμελώς ν' αναφερθεί στον εκτροχιασμό των οικονομικών δεικτών και στην κατακρήμνιση των εσόδων, ενώ ταυτόχρονα δεν εξήγησε γιατί χρειάστηκαν 20 μήνες για ν' ανακαλύψει τα όποια μέτρα.

    Για ακόμη μια φορά, θέτει στόχους αμφίβολης αποτελεσματικότητας. 1,5 δις € για το 2011, 4,4 δις € για το 2012, 5,9 δις € για το 2013, χωρίς να εξειδικεύει από πού και πως θα αντληθούν αυτοί οι πόροι.

    Τα νέα μέτρα που παρουσιάστηκαν, αποτελούν "επινοήσεις σχεδίων" από ήδη ψηφισμένους νόμους, που όχι μόνο κουράζουν, αλλά δεν πείθουν πλέον κανέναν για την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

    Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ., θα περιμένουμε την τελική και τεκμηριωμένη θέση της κυβέρνησης, ώστε να τοποθετηθούμε.

    Για τη Ν.Δ., η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι μια διαρκής και διαχρονική προσπάθεια που δεν επιτυγχάνεται με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Αντίθετα, απ' ό,τι κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, απαιτεί:

    - Ένα απλό, σταθερό και όχι ένα πολυδαίδαλο και συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα

    - Ένα φορολογικό πλαίσιο, που να μην αφήνει στο απυρόβλητο το παρεμπόριο και να μην ενοχοποιεί διαρκώς τις νόμιμες επιχειρήσεις

    - Έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό απαλλαγμένο από κάθε αναξιοκρατική και κομματική μεταχείριση

    - Την άμεση επιστροφή των οφειλόμενων φόρων στις επιχειρήσεις

    - Την πλήρη μηχανογράφηση και ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών

    - Ένα φορολογικό περιβάλλον, ευνοϊκό για την επιχειρηματικότητα που θα προσελκύει επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια σε φόρους

    - Μια φορολογική πολιτική, η οποία θα αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο και δεν θα λειτουργεί μόνο, ως καθαρά εισπρακτικό μέσο».

Ο ΛΑΟΣ
Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σαφέστατα είναι σπουδαία υπόθεση η πάταξη της φοροδιαφυγής. Σπουδαιότερη όμως είναι η αύξηση -πάση θυσία- της φορολογητέας ύλης. Τουτέστιν η αύξηση του ΑΕΠ δια των επενδύσεων και της ανάπτυξης».

Ο ΣΥΝ
Σε ανακοίνωσή του, το  Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σημειώνει:

«Η προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρέπει να είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μιας συνολικής ριζοσπαστικής φορολογικής μεταρρύθμισης, με βασικό άξονα τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και στόχο την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.
Οι πρακτικές και τα μέτρα των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών βρίσκονται στον αντίποδα αυτής της λογικής, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο πλούτο και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ τα εισοδήματα από τη μισθωτή εργασία είναι πάντα ο εύκολος στόχος.
Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της κυβερνητικής προπαγάνδας για τη φοροδιαφυγή δεν μπορεί, ούτε στο ελάχιστο, να κρύψει την τραγική κατάσταση του φορολογικού συστήματος, μετά από 12 μήνες συνεχών εξαγγελιών. Και η σημερινή ανακοίνωση μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βαδίζει την άδικη και αποτυχημένη πεπατημένη.
Όσο η φορολογική ασυλία είναι ο κανόνας για τους οικονομικά ισχυρούς, η διαμόρφωση της φορολογικής συνείδησης θα αποτελεί ανεκπλήρωτη επιθυμία.
Ιδιαίτερα η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ τον τελευταίο χρόνο αποτελεί την πιο άδικη και επαχθή φορολογία για τους εργαζόμενους και τους οικονομικά αδύνατους, ενώ λόγω της βαθιάς ύφεσης της οικονομίας και της πολιτικής του μνημονίου αυτή η αύξηση δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στον τομέα των εσόδων».

Η ΔΗΜ.ΑΡ
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος της ΔΗΜ.ΑΡ. για την Οικονομική πολιτική, δήλωσε:
«Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για να παταχθεί η φοροδιαφυγή πρέπει να υπάρξουν μέτρα συγκεκριμένα και άμεσης απόδοσης, επαρκείς ελεγκτικοί μηχανισμοί, ταχύτατη λειτουργία της δικαιοσύνης και προπάντων πολιτική βούληση. Έστω και με καθυστέρηση 17 μηνών, το κυβερνητικό σχέδιο δράσης θα κριθεί στη βάση αυτών των κριτηρίων».

Η ΔΗ.ΣΥ
 Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:
 «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν διατάσσεται ούτε γίνεται με κούφιες απειλές. Δεν γίνεται όταν αρνείσαι να ξηλώσεις μια υπηρεσία που πολλές φορές λειτουργεί εκβιαστικά σε βάρος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Επιτυγχάνεται με ένα αποτελεσματικό σχέδιο, βασικές παράμετροι του οποίου είναι:
Ένα σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα.
Χαμηλοί φόροι, αλλά να τους πληρώνουν όλοι.
Ύπαρξη ενός αδιάφθορου ελεγκτικού μηχανισμού, απαλλαγμένου από συντεχνιακά σύνδρομα.
Αξιοποίηση των τεχνολογιών.
Νόμοι που θα ισχύουν για όλους είτε πρόκειται για απλούς επιτηδευματίες είτε για μεγαλοπαράγοντες της δημόσιας ζωής».


Οι Οικολόγοι Πράσινοι
 Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
 «Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι πρώτα πολιτικό και μετά τεχνικό. Η κυβέρνηση δύσκολα πείθει ότι θεωρεί όντως τη φοροδιαφυγή έγκλημα κατά της χώρας, όταν έχει στο ενεργητικό της την περαίωση, αλλά και σειρά πρόσφατων ελαφρύνσεων προς ισχυρά συμφέροντα. Έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και το περσινό φιάσκο με τα έσοδα μας έχει κοστίσει 2 δις επιπλέον μέτρων.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για το ξήλωμα των χιλιάδων «γκρίζων περιουσιών» που εύκολα μπορούν να αποκαλυφθούν. Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα πρέπει να είναι αναδρομική και να ξεκινάει από τα δημόσια πρόσωπα, τα στελέχη της κρατικής μηχανής και τη φυγή κεφαλαίων».


Eklogika.gr

Τουρκικό υποβρύχιο σε Σέριφο και Κέα με κατεύθυνση βόρεια...

<><>
<>
<><>
Εκτύπωση E-mail
02-05-2011
Τουρκικό υποβρύχιο βρίσκεται αυτή την στιγμή δυτικά της Σερίφου και μέχρι το βράδυ σήμερα, αναμένεται να περάσει μεταξύ Κέας και Κύθνου με κατεύθυνση βόρεια. Είναι το πλέον σύγχρονο υποβρύχιο του τουρκικού στόλου κλάσης 209/1400, αλλά χωρίς σύστημα ΑΙΡ. 
Αυτή την φορά το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προτίμησε να ανακοινώσει επίσημα την παρουσία τουρκικού υποβρυχίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Κέας και όχι να αφήσει να διαρρεύσει το θέμα μέσω του defencenet.gr, αλλά και πάλι δεν διευκρινίζονται κάποια κρίσιμα πράγματα: Το τουρκικό υποβρύχιο θα είναι εν καταδύσει ή στην επιφάνεια;
Ας δούμε όλη την ανακοίνωση του ΓΕΝ
"Ανακοινώνεται ότι το τουρκικό Υ/Β PREVEZE το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση UNIFIED PROTECTOR και βρίσκεται δυτικά Σερίφου πρόκειται να διέλθει το στενό Κέας – Κύθνου και το στενό Καφηρέα από απογευματινές έως βραδινές ώρες της 2 Μαΐου 2011, εκτελώντας προγραμματισμένο πλου επιστροφής στα στενά Ελλησπόντου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής του στα ελληνικά χωρικά ύδατα θα παρακολουθείται από ελληνικό πολεμικό πλοίο".
Μία συμπληρωματική ανακοίνωση δεν βλάπτει. Γιατί αν είναι εν καταδύσει, αλλάζουν τα πράγματα...
(Ανανέωση 19.28: Από το ΓΕΝ δηλώθηκε ότι το τουρκικό υποβρύχιο θα περάσει σε ανάδυση από τις παραπάνω περιοχές...)


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάνω από 7.000 άτομα συμμετείχαν στην Πορεία των Ζωντανών στο Άουσβιτς

Έντονα συναισθηματική ήταν η 20η Πορεία των Ζωντανών στο κολαστήριο του Αουσβιτς που έγινε στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους από τα ναζιστικά στρατεύματα.
 

Η συμμετοχή πολλών νέων ατόμων σημάδεψε την 20η Πορεία των Ζωντανών που έγινε στη νότια Πολωνία, για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Στην απόλυτα ειρηνική διαδήλωση συμμετείχαν άτομα από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Λατινική Αμερική, στην Αυστραλία και φυσικά την Πολωνία.  Η πρώην κρατούμενη στο στρατόπεδο, Εστερ Μπρέϊντμπιε,  83 χρονών σήμερα που ζεί στην Αυστραλία, δήλωσε: "Χαίρομαι πολύ να βλέπω τους νεαρούς προσκυνητές. Αυτοί θα εξασφαλίσουν το καλύτερο μέλλον".
Ο 27χρονος Ρικάρντο Βέϊγ, που ταξίδεψε από τη Βραζιλία μόνο και μόνο για να συμμετέχει στην Πορεία είπε συγκινημένος: "Τη διαλλακτικότητα στα θρησκευτικά ζητήματα διδάσκει η Πορεία των Ζωντανών. Αποτελεί, συγχρόνως, την ελπίδα γιά ένα καλύτερο κόσμο".
Το στρατόπεδο του Άουσβιτς απελευθερώθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1945. Υπολογίζεται ότι στο Ισραήλ ζούν σήμερα περίπου 208 χιλιάδες επιζώντες του Ολοκαυτώματος. 
Την Τρίτη 2 Μαΐου, ο ισραηλο-αργεντίνος μαέστρος, Ντάνιελ Μπαρενμπόϊμ θα διευθύνει την "Ορχήστρα γιά τη Γάζα", στη Λωρίδα της Γάζας στο "Κονσέρτο υπέρ της Ειρήνης". στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 25  μουσικοί των φιλαρμονικών του Βερολίνου, της Βιένης, του Παρισιού και της Σκάλας του Μιλάνου.
 

H κυβέρνηση ζητά από πυρόπληκτους επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν ως ενίσχυση…το 2007!!!




Μια ακόμα «τρύπα» που οι Έλληνες έκρυβαν χρήματα, σύμφωνα με την προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν», ανακάλυψε (!!) το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προκύπτει κατόπιν ερώτησης-καταγγελίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη ότι η κυβέρνηση ζητάει από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τέσσερα χρόνια μετά, από τότε που δόθηκε.

Σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, «σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον έλεγχο της καταβολής των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που δόθηκαν κατά το έτος 2007, απεστάλησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, ειδοποιήσεις για την υποβολή ή και την συμπλήρωση των προβλεπομένων δικαιολογητικών. “Εφόσον μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών αίρονται οι αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα καταβολής της ενίσχυσης, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι “η προηγούμενη κυβέρνηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες, έδωσε τη δυνατότητα ενίσχυσης με την υποβολή μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ώστε να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες“…Eνώ η πλειοψηφία των πληγέντων ήταν αντάξια της εμπιστοσύνης του κράτους, σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή των ενισχύσεων“.
ΑΝΤΙΝΕWS

Θρίλερ με το πτώμα του Μπιν Λάντεν

Απειλεί για την 5η δόση η Τρόικα!

"Δεν φταίει το Μνημόνιο, εσείς το εφαρμόζετε λάθος"

02/05/2011 
 
Αυτή την φορά η εκταμίευση της δόσης των 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ δεν θα γίνει όπως οι προηγούμενες. Ο απολογιστικός έλεγχος της πορείας εφαρμογής του Μνημονίου συνοδεύεται από ένα "πολιτικό" ζήτημα για το οποίο η τρόικα έχει έτοιμη και την απάντηση.

Η φιλολογία για την "κακή συνταγή" του Μνημονίου που έχει επιβάλει η τρόικα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Επιτροπή και την ΕΚΤ όσο και στο ΔΝΤ και  έχουν ήδη διαμορφώσει την απάντησή τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση πριν έρθουν στην  Αθήνα στα μέσα της εβδομάδας.

Η "πολιτική" που έχουν αποφασίσει είναι να αποδείξουν και να "επικοινωνήσουν" ανεξαρτήτως πολιτικών συνεπειών  ότι "δεν φταίει το Μνημόνιο για τις αποκλίσεις που παρατηρούνται αλλά ο τρόπος που η Κυβέρνηση το εφαρμόζει..."
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.capital.gr/News.asp?id=1183250

ΣΔΟΕ και Εισαγγελέας «ξεσκονίζουν» τα «παλάτια» του Άκη

Δευτέρα, 2 Μάιος 2011
 
  
ΣΔΟΕ και Εισαγγελέας «ξεσκονίζουν» τα «παλάτια» του Άκη
Μπορεί ο Άκης να «ψιλοκαθάρισε» με τη Βουλή, καθώς τα πιθανά αδικήματα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων έχουν παραγραφεί, αλλά με την ακίνητη περιουσία του, δεν φαίνεται να ξεμπλέκει τόσο εύκολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΔΟΕ και οι δικαστικές αρχές ελέγχουν διεξοδικά την ακίνητη περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου για να διαπιστώσουν εάν συνδέεται με παράνομες πληρωμές στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Τα πόθεν έσχες του πρώην υπουργού και ο χρόνος απόκτησης της ακίνητης περιουσίας του, ελέγχονται εξονυχιστικά.

Ταυτοχρόνως, ελέγχονται και οι of shore που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παράνομες ροές χρηματικών ποσών από άλλες of shore που εμφανίζονται στις μίζες των οπλικών συστημάτων.

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δέχτηκε ότι ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ, καθώς και ότι ο εξάδελφός του κ. Νικόλαος Ζήγρας μετείχε στην off shore εταιρεία Torcaso.

Η Αρεοπαγίτου και η Λεωφόρος Νίκης

Ο Άκης στην Αθήνα μένει απέναντι από την Ακρόπολη (στον πιο ακριβό δρόμο της πρωτεύουσας) και στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Λεωφόρο Νίκης (στον πιο ακριβό δρόμο της πόλης).
Το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου αγοράστηκε από τη σύζυγό του, με μετρητά και δάνειο. Η οικογένεια, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Άκη, πληρώνει κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ το μήνα για τοκοχρεολύσιο, τη στιγμή που ο μισθός του εν ενεργεία βουλευτή είναι περίπου 5.000 ευρώ μετά τις μειώσεις. Ο Άκης είναι συνταξιούχος και η Βίκυ βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών.
Το διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, περίπου 170τ.μ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανήκει στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν αγοράζει με δάνεια. Προσφάτως, απέκτησε κι ένα σπίτι στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. Το «σπίτι με τον κισσό» είναι ένα από τα κλασικά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου το απέκτησε (συνολικό εμβαδό 270 τ.μ) έναντι 627.942 ευρώ, ενώ οι μεσίτες το ανεβάζουν πάνω από το ένα εκατομμύριο.
Η οικογένεια Τσοχατζόπουλου έχει αγοράσει και το ακίνητο στην Κομνά Τράκα 3, όπου βρισκόταν το γραφείο του Άκη. Προηγήθηκε αγορά από το Θεσσαλονικιό επιχειρηματία κ. Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Άκη, μέτοχο της  Torcaso, ο οποίος και το μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.

Η Torcaso και η Nobilis

Στην Κομνά Τράκα, ο Άκης διασταυρώνεται και πάλι με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι να το πουλήσει σε άλλη off shore, τη Nobilis.
Στο γραφείο του Άκη εδρεύει η εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον γιό του Αλέξανδρο.
Όμως, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ιδρύσει από το 2003 και την εταιρεία ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει και η λογίστρια κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου- γνωστή και ως «η λογίστρια του ΠΑΣΟΚ», η οποία το 2002 εμφανίζεται να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της σημερινής κατοικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Μπορεί η κ. Τσοχατζοπούλου να αγοράζει τη Δεινοκράτους το 2006, αλλά τη δηλώνει ως κατοικία από το 2001, όταν το ακίνητο ανήκε στην off shore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, η οποία τη μεταβίβασε το 2005 στην ιδιοκτησία κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο την πούλησε στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
NEWPOST.GR

ΕΕ: Παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης ασφαλή για τους καταναλωτές

2/5/2011

ΕΕ: Παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης ασφαλή για τους καταναλωτές
Η λήξη της επταετούς μεταβατικής περιόδου που οριζόταν στην οδηγία του 2004 για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης (2004/24/EΚ) σημαίνει ότι μετά την 1η Μαΐου 2011 στην αγορά της ΕΕ μπορούν να παραμείνουν μόνο φάρμακα που έχουν καταχωρηθεί ή έχουν λάβει άδεια. Ο κ. John Dalli, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την πολιτική υγείας και καταναλωτών, δήλωσε: «Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς μεταβατικής περιόδου η οποία έδωσε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο στους παραγωγούς και στους εισαγωγείς παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, προκειμένου να καταδείξουν ότι τα προϊόντα τους παρουσιάζουν αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Οι ασθενείς μπορούν πλέον να είναι σίγουροι για τα παραδοσιακά φυτικά φάρμακα που αγοράζουν στην ΕΕ».
Η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης εισάγει μια πιο απλή διαδικασία καταχώρισης απ’ ό,τι για τα άλλα φάρμακα, δεδομένου του μακρόχρονου ιστορικού χρήσης των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης. Ταυτοχρόνως, η οδηγία προσφέρει τα απαραίτητα εχέγγυα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Απλουστευμένη διαδικασία

Όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, όλα τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, πρέπει να έχουν άδεια κυκλοφορίας προκειμένου να διατεθούν στην αγορά της ΕΕ. Η απλουστευμένη διαδικασία που εισήγαγε η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης επιτρέπει την καταχώριση αυτών των φαρμάκων χωρίς τη διεξαγωγή των ελέγχων ασφάλειας και των κλινικών δοκιμών που απαιτούνται για τη χορήγηση πλήρους άδειας κυκλοφορίας.
Αντ’ αυτών, κάθε αιτών που επιθυμεί να καταχωρίσει παραδοσιακό φάρμακο φυτικής προέλευσης πρέπει να προσκομίσει τεκμηρίωση η οποία να καταδεικνύει ότι το εν λόγω προϊόν δεν βλάπτει υπό τις καθορισμένες συνθήκες χρήσης. Πρέπει επίσης να προσκομίσει στοιχεία που να μαρτυρούν ότι το προϊόν έχει αποδεδειγμένο ιστορικό χρήσης, δηλαδή ότι έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια τουλάχιστον επί 30 χρόνια, από τα οποία τα 15 στο εσωτερικό της ΕΕ.

Επτά χρόνια για την καταχώριση

Η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο στις 31 Μαρτίου 2004. Προέβλεψε μια εξαιρετικά μακρόχρονη μεταβατική περίοδο επτά ετών προκειμένου να καταχωρίσουν οι παραγωγοί τα παραδοσιακά τους φάρμακα φυτικής προέλευσης, τα οποία κυκλοφορούσαν ήδη στην αγορά της ΕΕ κατά την έναρξη ισχύος της οδηγίας.
Οι αιτούντες είχαν επτά χρόνια στη διάθεσή τους για να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια αρχή του κράτους μέλους (ή των κρατών μελών) στο οποίο ήθελαν να κυκλοφορήσει το προϊόν τους. Εάν ένα φάρμακο φυτικής προέλευσης δεν έχει καταχωριστεί ή δεν έχει λάβει άδεια έως τις 30 Απριλίου 2011, δεν μπορεί να διατεθεί στην αγορά της ΕΕ μετά την 1η Μαΐου 2011. Ύστερα από την ημερομηνία αυτή, οι παραγωγοί παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση καταχώρισης με την απλουστευμένη διαδικασία.

Η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης:

  • Δεν απαγορεύει τα παραδοσιακά φάρμακα στην ευρωπαϊκή αγορά. Απεναντίας, εισάγει μια ελαφρύτερη, απλούστερη και λιγότερο δαπανηρή διαδικασία καταχώρισης σε σχέση με τη διαδικασία για άλλα φάρμακα. Επιπλέον, έχει χορηγήσει στους παραγωγούς παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης μια ασυνήθιστα μακρόχρονη μεταβατική περίοδο επτά ετών για να καταχωρίσουν τα προϊόντα τους.
  • Δεν απαγορεύει τις βιταμίνες, τα συμπληρώματα ιχνοστοιχείων και τα τσάγια βοτάνων.
  • Δεν απαγορεύει τις εναλλακτικές θεραπείες και τους θεραπευτές, την ομοιοπαθητική, τα φυτά ή τα βιβλία για φυτά.

Ιστορικό

Μερικά φυτά περιέχουν ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία διάφορων ασθενειών. Τα φάρμακα που παρασκευάζονται από αυτές τις ουσίες είναι γνωστά ως «φάρμακα φυτικής προέλευσης». Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα, παρόλο που είναι φυσικά, είναι δυνατόν να βλάπτουν την υγεία. Για τον λόγο αυτό καλύπτονται από τη φαρμακευτική νομοθεσία, της οποίας σκοπός είναι η προστασία της δημόσιας υγείας με την κατοχύρωση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των φαρμάκων.
Τα «παραδοσιακά» φάρμακα φυτικής προέλευσης είναι υποομάδα των φαρμάκων φυτικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται τουλάχιστον επί 30 χρόνια, από τα οποία τουλάχιστον 15 στο εσωτερικό της ΕΕ, προορίζονται για χρήση χωρίς ιατρική επίβλεψη και δεν χορηγούνται με ένεση. Η κατηγορία αυτή δεν περιορίζεται στα ευρωπαϊκά παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης· μπορεί να περιλαμβάνει επίσης κινεζικά και αγιουρβεδικά φάρμακα.
Η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης επικαιροποίησε την οδηγία του 2001 σχετικά με τον κοινοτικό κώδικα φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση (οδηγία 2001/83/EΚ) εισάγοντας μια απλουστευμένη διαδικασία ειδικά για τα παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες

AGROTYPOS.GR

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν το πρωτότυπο του άρματος μάχης Altay δύο χρόνια ενωρίτερα

Εκτύπωση E-mail
02-05-2011
ImageΔύο χρόνια ενωρίτερα απ'ότι αναμενόταν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Βεγκντί Γκιονούλ, ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπου του τουρκικής κατασκευής άρματος μάχης Altay θα παρουσιαστεί σε έκθεση στην Κωνσταντινούπολη, στις 10 Μαΐου!Ο Τούρκος υπουργός, δήλωσε με κομπασμό ότι "Το τουρκικό άρμα θα είναι καλύτερα εξοπλισμένο σε σχέση με τα άρματα που βρίσκονται σήμερα στο τουρκικό οπλοστάσιο" Σήμερα στον τουρκικό Στρατό το καλύτερο άρμα είναι το γερμανικό LEO2A4 και το Μ60 SABRA ένα εκσυγχρονισμένο Μ60 με πυροβόλο των 120 χλστ. και νέο πύργο.
Ο συνολικός αριθμός που θα παραχθεί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον 500.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Φωτογραφία με το νεκρό Μπιν Λάντεν έδωσαν από το πρωί στη δημοσιότητα οι Αμερικανοί. Μόλις ο θάνατός του έγινε γνωστός χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Σύμφωνα με τον Ομπάμα, οι πληροφορίες για το πού κρυβόταν ο...
Όσαμα Μπιν Λάντεν ήταν γνωστές εδώ και μήνες και σε όλο αυτό το διάστημα ετοιμαζόταν με άκρα μυστικότητα η επιχείρηση. Κατά το διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν ποτέ σε πόλεμο με το Ισλάμ.

Η επιχείρηση έγινε από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις, σε συνεργασία με τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και τον συντονισμό της ανέλαβε η Joint Special Operation Command. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανικοί είχαν αποκρύψει αρχικά από τις πακιστανικές αρχές τις πληροφορίες για τον Μπιν Λάντεν, προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαρρέει ότι η εντολή που είχε δοθεί ήταν να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και ότι ο ίδιος και η φρουρά του αντιστάθηκε και πυροβολήθηκε τουλάχιστον μια φορά με σφαίρα στο κεφάλι.

Αρχειοθήκη ιστολογίου