Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το 2011 δεν είναι 2007…

15.05.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Από την προηγούμενη Τρίτη και την άτυπη αλλά… πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίσσεται στο «πρόσωπο της ημέρας», σχεδόν κάθε μέρα, για το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση.
Έθεσε ζήτημα «πολιτικής διεύθυνσης» του τόπου, που προφανώς και αφορά τον Πρωθυπουργό. Η «διόρθωση» στην οποία προχώρησε, πήγε το θέμα ακόμη πιο μακριά, ανοίγοντας συζήτηση περί διακομματικού διευθυντηρίου, μέσω της παροχής συναίνεσης, και ενδεχομένως κυβερνητικής συνεργασίας.
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ταρακούνησε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» με την πρόταση ελπίδας που κατέθεσε στο «Ζάππειο 2», ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος που σήκωσε πρώτος το γάντι και έδωσε μια κάποια απάντηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου, βρισκόταν την ίδια στιγμή στο μακρινό Όσλο.
Χθες Σάββατο, την ώρα που οι αναγνώστες των «Νέων» κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δέχτηκε «πολιτικό μαστίγωμα» από τον Πρωθυπουργό, μετά από όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, ο άλλοτε διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το 2007, δεν δίστασε να βγει και να μιλήσει για «προβοκάτσια», αναφερόμενος σε μια εμβληματική για την ιστορία της Κεντροαριστεράς εφημερίδα.
Σήμερα, με συνέντευξη που παραχωρεί στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», δηλαδή την εφημερίδα που προ μερικών εβδομάδων κόντεψε… να ρίξει την Κυβέρνηση, αναφερόμενη σε «σκανδαλώδεις λεπτομέρειες» της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό, επιχειρεί να κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα.
Με την ευχέρεια λόγου που τον χαρακτηρίζει όμως, μάλλον… τα ανοίγει περισσότερο. Απορρίπτει τα «νεφελώδη οικουμενικά σχήματα». Δείχνει πολιτική δυσπιστία απέναντι στη θρυλούμενη ύπαρξη τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων, που θα μπορούσαν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία να πάρουν πάνω τους την Ελλάδα. Αναφέρεται στη δημοσιονομική πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τη χώρα, και «δείχνει» τις Βρυξέλλες και τα άλλα 2/3 των δανειστών, ως εκείνους που θα πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της ισορροπίας με το μέλλον.
Και βέβαια, στρέφει την κουβέντα στον ίδιο και τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Ελπίζω να μην εκλαμβάνει κανείς ως αδυναμία και να μην παρερμηνεύει την υπεύθυνη στάση μου να μην τροφοδοτώ μια παιδαριώδη παραπολιτική προσέγγιση, η οποία μας υποτιμά όλους. Το 2011 δεν είναι ούτε 2007, ούτε καν 2010. Άλλαξαν όλα γύρω μας», αναφέρει χαρακτηριστικά, θέλοντας να διώξει την αμφιβολία για τις πολιτικές φιλοδοξίες του.
Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να διαβάσει «ανάποδα» την επισήμανση περί της έλλειψης ομοιοτήτων με το παρελθόν. Γιατί, αν πράγματι το 2011 δεν είναι 2007, ίσως ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μην κάνει τα τότε «μοιραία» για τον ίδιο λάθη…

STATESMEN.GR

“Όχι εκ των υστέρων σύμπραξη σε λάθος πολιτική”

15.05.2011STATESMEN
“Εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει εκ των υστέρων σύμπραξη σε λάθος πολιτική”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η όποια συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων θα έπρεπε να δρομολογηθεί στη βάση μιας άλλης πολιτικής, αυτής που παρουσίασε στο «Ζάππειο 2» ο Αντώνης Σαμαράς.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην «Καθημερινή της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τερζή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς, από το Ζάππειο, έλεγε «όχι» στη συναίνεση επί αυτού του Μνημονίου, στις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν καλούσε τα ελληνικά κόμματα να αφήσουν τις έριδες και να στηρίξουν το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας. Υπάρχει αδυναμία των Ευρωπαίων να κατανοήσουν τις θέσεις της Ν.Δ.;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Αντώνης Σαμαράς, μπροστά στο αδιέξοδο, που μας οδήγησε η κυβερνητική πολιτική του συγκεκριμένου Μνημονίου, τόνισε ότι η ενότητα επιβάλλεται για το σωστό. Και το σωστό ορίζεται από κοινού. Εκεί βρίσκεται η βάση της εθνικής συνεννόησης, και όχι εκ των υστέρων σύμπραξη σε λάθος πολιτική. Ο κ. Παπανδρέου αντελήφθη με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου την ανάγκη για εθνική συνεννόηση. Χαμένος πολιτικός χρόνος.
Αυτό το έχουν αντιληφθεί και στην Ευρώπη και αυτό εννοεί ουσιαστικά ο Επίτροπος Όλι Ρεν, όταν μιλάει για συναίνεση στην Ελλάδα. Στην κυβέρνηση απευθύνεται, όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η πρωτοβουλία ανήκει πάντοτε στην εκτελεστική εξουσία. Ουδείς νοήμων άνθρωπος θα αρνείτο να δώσει χείρα βοηθείας, σε ένα σωστό, ρεαλιστικό και με προοπτική σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Ναι, λοιπόν στη συνεννόηση, σε σωστή πολιτική βάση μιας άλλης πολιτικής, για το καλό της Ελλάδος. Αυτή την πολιτική προτείνουμε. Ο κομματικός και κυβερνητικός «πατριωτισμός» να υποστείλει τις σημαίες μπρος στο εθνικό συμφέρον. Ήδη, είναι αργά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κατά πολλούς, η ομιλία του κ. Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο ήταν το τελευταίο βήμα προτού η Ν.Δ. ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Θεωρείτε πως, δοθεισών των συνθηκών, αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι πιθανό και είμαστε πανέτοιμοι. Με την παρουσίαση του «Ζαππείου ΙΙ», έχουμε ήδη καταθέσει τις βασικές θέσεις και την πλατφόρμα διακυβέρνησης της Ν.Δ. Και εμείς θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας, με νέες αντιλήψεις, νοοτροπίες, συμπεριφορές, μεθοδολογίες, πρακτικές, ύφος και ήθος. Προϋπόθεση γι’ αυτό, η αυτογνωσία, η βούληση, η αποφασιστικότητα και η εσωτερική μας δύναμη για αλλαγές. Κοιτάμε μόνο μπροστά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δημοσκοπικά, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει αυτοδυναμία. Θα βλέπατε το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού ή και οικουμενικού σχήματος;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κάθε πολιτική πρέπει να αποβλέπει στην ενδυνάμωση των θεσμών και με στοχευμένο εθνικό σχέδιο να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό, ειλικρίνεια και εθνική στρατηγική και την οικονομική και την πολιτική κρίση. Στο ενδεχόμενο που αναφέρεσθε, θα εξετάσουμε τα δεδομένα και θα καθορίσουμε την στάση μας. Πάνω απ’ όλα, η Ελλάδα και το εθνικό συμφέρον.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο Ζάππειο ΙΙ, η Ν.Δ. υιοθέτησε μία εντυπωσιακή πρόταση για οριζόντιο συντελεστή φορολόγησης 15% για επιχειρήσεις και μερίσματα. Τι γίνεται, όμως, στο σκέλος των εσόδων, έως ότου αυτός ο κύκλος ανάπτυξης αποδώσει;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Σίγουρα, η υψηλή φορολογία οδηγεί τη χώρα στην αντίθετη κατεύθυνση, από αυτή που πρέπει να ακολουθεί, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα. Με το Μνημόνιο, το έλλειμμα συνεχώς αυξάνεται, διότι δεν αφήνει περιθώριο, όχι μόνο στους επιχειρηματίες, αλλά και στη μικρομεσαία τάξη, να κινηθεί και να ζωντανέψει η αγορά. Είναι ένας φαύλος κύκλος, που δεν οδηγεί πουθενά. Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και η βαριά φορολογία την καθηλώνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δύο άλλα σημεία που συζητήθηκαν αφορούν αφενός τη χορήγηση αμνηστίας για την εισαγωγή κεφαλαίων στη χώρα και την απόκτηση κατοικίας, αφετέρου δε, τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Εγείρονται εν προκειμένω και ζητήματα νομιμότητας.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ’ αρχήν, δεν πρόκειται για αμνηστία. Πρόκειται για μια ρεαλιστική πρόταση, που επιβάλλεται από τις σημερινές συνθήκες, περιορισμένη ως προς την έκταση εφαρμογής της, αλλά και χρονικά. Ένα μέτρο, που εξηγείται από την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα. Ισχύει για ένα χρόνο. Δεν αφορά στο μαύρο χρήμα, ούτε σε παράνομο πλουτισμό. Επίσης, για τρία χρόνια, καταργείται το «πόθεν έσχες» για κάθε κατοικία, ώστε να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Η χώρα έχει ανάγκη από ρευστότητα. Αυτό λείπει σήμερα από την Ελλάδα και αυτό είναι η πηγή του κακού. Από τη ρευστότητα, εξαρτάται η ανάπτυξη. Το ίδιο ισχύει κατ’ αναλογία και για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, στο πλαίσιο, πάντοτε, της συνταγματικής επιταγής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Και σε αυτά, εξαιρούνται ειδικές περιοχές και ειδικοί χώροι, όπου δεν μπορούν να υπάρχουν παράνομα κτίσματα.
Και βέβαια, από εκεί και πέρα, δρακόντειοι νόμοι για όποιους παρανομήσουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Αβραμόπουλε, κλείνοντας, μήπως φτάσαμε στο τέλος εποχής και απαιτείται μία «θυσία» του εν ενεργεία πολιτικού προσωπικού, ώστε να ανοίξει ένας νέος κύκλος;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ιστορία έχει αποδείξει, ότι το τέλος μιας εποχής έρχεται με κρίσεις και καταστροφές. Ωστόσο, η πολιτική τάξη της χώρας έχει ακόμα πολιτικό απόθεμα. Μπορεί να κινητοποιηθεί πριν πέσουμε στον γκρεμό. Θα κριθεί από τον βαθμό σύνεσης και ωριμότητας που διαθέτει. Χρειάζεται επανάσταση ιδεών, πολιτικών και προσώπων, για να περάσει η Ελλάδα στη νέα εποχή. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πλέον όπως πριν. Και αυτό νομίζω, το έχουμε αντιληφθεί όλοι. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, είναι εκτός πραγματικότητας και η κοινωνία θα τους αποσύρει.
Τα τελευταία αποθέματα σύνεσης, ας μας βοηθήσουν να μη διολισθήσουμε σε ανώφελες, άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις, σε κοινωνικές συγκρούσεις και εμφυλιακές συμπεριφορές.
Με κάθε τρόπο, να αποφύγουμε το πολιτικό αδιέξοδο και το χάος που θα το συνοδεύσει, με αποτέλεσμα μία ανεξέλεγκτη εθνική και κοινωνική περιπέτεια.
Με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε την κοινωνική σταθερότητα.
Να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνάμεις και τις ιδέες, που η κρίση… γεννάει, να γίνουν θετική ενέργεια στην υπηρεσία του κοινού μέλλοντός μας.

STATESMEN.GR

Wikileak: Τουρκία προς ΗΠΑ «Μη δίνετε βάση στις ελληνικές διαμαρτυρίες»

Εκτύπωση E-mail
<>
15-05-2011
Σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 9/9/2009 της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα περιγράφονται τα βασικά σημεία των συζητήσεων που είχε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Tina Kaidanow με Τούρκους αξιωματούχους. Σε συζήτησή της με τον Τούρκο βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Haydar Berk αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Ο Berk είναι αισιόδοξος αναφορικά με το πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι αυτές επεκτείνονται πέραν του μονότονου μοτίβου των θέσεων των δύο χωρών αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. Ο Berk ανέφερε πως  οι Έλληνες πρότειναν σχέδιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης πέντε σημείων και ότι σε επιστολή που απέστειλε στα μέσα Αυγούστου (2009) αποδεχόταν τα 4 από αυτά ενώ αντιπρότεινε επιπρόσθετα άλλα πέντε. Η Τουρκία ήταν μάλιστα να εξετάσει το θέμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων πέραν των έξι ν.μ. σε συγκεκριμένες περιοχές ενώ σε άλλες περιοχές όχι».
Η Kaidanow ανέφερε στον Τούρκο αξιωματούχο τις ελληνικές ανησυχίες από τις συνεχιζόμενες τουρκικές υπερ-πτήσεις πάνω από κατοικημένα  ελληνικά νησιά σε συνδυασμό με παρενόχληση ελληνικού αεροσκάφους πολιτικών αερογραμμών στις 31 Αυγούστου.
Ο Berk ανταπάντησε πως η αμερικανική πλευρά δεν πρέπει να δίνει βάση στις ελληνικές καταγγελίες περί υπερ-πτήσεων ενώ όπως είπε, ουδέποτε τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικό αεροσκάφος αερογραμμών. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτός των πέντε σημείων ΜΟΕ που πρότεινε στην ελληνική πλευρά, πρότεινε ακόμη ένα σχέδιο ενός «κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο» (!)Aegean Code of Conduct στον οποίο περιλαμβάνονται και πτήσεις «άοπλων» μαχητικών.
Ο ίδιος όμως πρόσθεσε πως ενδεχομένως η ελληνική πλευρά θα είναι απασχολημένη με τις επερχόμενες εκλογές και λέγοντας επειδή το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις δημοσκοπήσεις είπε πως το συγκεκριμένο κόμμα δεν είναι «ξένο» προς την Τουρκία και πως η Τουρκία θεωρεί τον  Γιώργο Παπανδρέου ένα καλό συνέταιρο (.He commented that that Turkey is "not a stranger" to PASOK and considers Papandreou a good partner).


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μνημόνιο ΙΙ ή στάση πληρωμών

 
Μνημόνιο ΙΙ ή στάση πληρωμών
Η τρόικα πιέζει για απολύσεις στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις

Ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για απολύσεις στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις ασκεί η τρόικα, προκειμένου η Ευρωζώνη να εγκρίνει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Το Μνημόνιο Ι ουσιαστικά έχει τελειώσει, αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκ του καταστατικού του, δεν μπορεί να εγκρίνει την καταβολή της 5ης δόσης, τον ερχόμενο Ιούνιο, αφού η χώρα μας δεν είναι σε θέση να βγει στις αγορές το 2012. Ετσι, ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η στάση πληρωμών είναι να συμφωνηθεί ένα Μνημόνιο ΙΙ έως τον Ιούνιο.


Σε ιδιότυπη διεθνή απομόνωση η ελληνική πολιτική ηγεσία
H κ. Αγκελα Μέρκελ συναντά πολύ μεγάλη αντίδραση στο εσωτερικό της χώρας της, σε οποιαδήποτε σκέψη για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα. Γενικώς, οτιδήποτε ελληνικό θεωρείται και... δηλητηριώδες. Γι' αυτό και η ελληνική πολιτική ηγεσία «ζει» σε μια ιδιότυπη απομόνωση. Ευρωπαίοι πολιτικοί αποφεύγουν να βγαίνουν στο ίδιο «κάδρο» με Ελληνες συναδέλφους τους. Επίσης, χώρες όπως η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, φροντίζουν κάθε φορά να διευκρινίζουν ότι η περίπτωσή τους δεν έχει σχέση με την... ελληνική.

Αδιέξοδα Παπανδρέου και δίλημμα Σαμαρά για τη συναίνεση
Σε πολλαπλά αδιέξοδα έχει οδηγηθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετωπίζει και από τα ίδια του τα στελέχη την κριτική της Ε.Ε. πως η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε μεταρρυθμιστική δυναμική το τελευταίο τρίμηνο. Επίσης, οι έριδες μεταξύ των υπουργών του παραμένουν ισχυρές, ενώ το τελευταίο διάστημα στο παρασκήνιο έχει αρχίσει να αναπτύσσεται «δελφινολογία», που επίσης δρα παραλυτικά. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς άνοιξε μια νέα σελίδα, με την παρουσίαση του οικονομικού της προγράμματος «Ζάππειο ΙΙ», αλλά βρίσκεται σε δίλημμα για τη συναίνεση.


Kathimerini.gr

Ο Τζον Λίπσκι αναλαμβάνει χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ

 


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι ο Τζον Λίπσκι, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του παγκόσμιου οργανισμού, αναλαμβάνει προσωρινά τα «ηνία» στη θέση του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες απόπειρας βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και ομηρίας από την αμερικανική Δικαιοσύνη.
Ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ πρόκειται να έχει την Κυριακή άτυπη συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο κύριος επόπτης των ημερήσιων εργασιών του ΔΝΤ.
«Σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενεργεί ως διευθύνων σύμβουλος, όταν ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι στην Ουάσινγκτον» αναφέρει ο Μάρεϊ σε ανακοινωσή του.
«Ο κ. Λίπσκι θα προεδρεύσει της σημερινής άτυπης συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου» προσέθεσε.

Newsroom ΔΟΛ --ANTINEWS

Οι καταληκτικές ημερομηνίες της ενιαίας ενίσχυσης

 13.05.2011
ImageΤις καταληκτικές ημερομηνίες για τις αιτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 ανάρτησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή 13 Μαΐου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
• Αιτήσεις Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης Έτους 2011 που υποβάλλονται μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opekepe.gr, πρέπει μέχρι την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 να κατατεθούν υπογεγραμμένες στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
• Αιτήσεις Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης Έτους 2011 που υποβάλλονται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στον αριθμό 1540, πρέπει μέχρι την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 να παραληφθούν από τους δικαιούχους από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
• Αιτήσεις Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης Έτους 2011 που υποβάλλονται μέσω ΕΛΤΑ με χρήση των προεκτυπωμένων εντύπων, θα πρέπει να ταχυδρομούνται προς ΟΠΕΚΕΠΕ το αργότερο με σφραγίδα ταχυδρομείου την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011.
 
 

Agronews

Σύλληψη Ντομινίκ Στρος Καν για βιασμό !!!

dominikstrauskahn.jpg

Στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το Σάββατο με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου στο Μανχάταν.
Τρεις αστυνομικοί, λίγα λεπτά προτού αναχωρήσει η πτήση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 4:45 από το αεροδρόμιο Κένεντι για το Παρίσι, τον έθεσαν υπό κράτηση.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, πουέχει το παρατσούκλι του “μεγάλου γόη”, όπως επισημαίνει σε αποκλειστικό άρθρο της New York Post, φέρεται να επιτέθηκε σε καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel μόλις μπήκε στο δωμάτιό του, να την πέταξε στο κρεβάτι και να την εξανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ.
Η γυναίκα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ΝΥDaily News, κατόρθωσε να διαφύγει από το δωμάτιο και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφυγε με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση και ανακρίνεται.

 olympiada

Αρχειοθήκη ιστολογίου