Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ : ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

_______________________________________________________________________________________

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας José Socrates, επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε δύο διαφορετικά σχέδια για την οικονομική βοήθεια της χώρας του από τον μηχανισμό στήριξης !!!  
ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΔΙΑΣΩΣΗΣ» της Πορτογαλίας;; Την ερώτηση έθεσε το τρίτο κανάλι της πορτογαλικής τηλεόρασης, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη των δύο σχεδίων, τα οποία  έχει υπογράψει η ήδη παραιτηθείσα  (τι άλλο βεβαίως, βεβαίως) σοσιαλιστική κυβέρνηση του José Socrates, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ….
Η πρώτη εκδοχή του σχεδίου «σωτηρίας» της Πορτογαλίας που υπέγραψε στις 3 Μαΐου, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της χώρας, ήταν το σχέδιο επί του οποίου είχαν συμφωνήσει τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως (PSD κεντροδεξιά,  CDS δεξιά). Αλλά τελικώς το σχέδιο που υπέγραψε η σοσιαλιστική κυβέρνηση (που είχε ήδη παραιτηθεί από τον Μάρτιο), στις Βρυξέλλες, στις 17 Μαΐου, κατά την σύνοδο των υπουργών οικονομικών, είναι διαφορετικό από εκείνο για το οποίο απέσπασε την «συναίνεση» της αντιπολιτεύσεως !!!
Η αποκάλυψη αυτή έχει δημιουργήσει πολιτικό πόλεμο στην χώρα, οι τόνοι έχουν υψωθεί και με ενδιαφέρον αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου.
Υπενθυμίζουμε τις εναγώνιες προσπάθειες που κατέβαλλε η τρόϊκα, ο εδώ τοποτηρητής της Γιώργος Παπανδρέου, οι «λαγοί» του μνημονίου, τα γιουσουφάκια  και οι πόρνες της ενημερώσεως, για να σύρουν από τα μαλλιά την αντιπολίτευση σε συναίνεση.  
Επίσης και κάτι πολύ σημαντικό που επιβάλλεται να υπενθυμίσουμε. Εκεί στην Πορτογαλία, φαίνεται πως στο κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι των πολιτών, έχουν συνείδηση. Η βουλή απέρριψε τα μέτρα λιτότητας που εισηγήθηκε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός José Socrates, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί η κυβέρνησή του τον περασμένο Μάρτιο, και παραμένει στην εξουσία ως υπηρεσιακή.
Με δεδομένη την αναξιοπιστία και ανικανότητα της κυβερνήσεως Παπανδρέου, αλλά και την απάτη με το Πορτογαλικό  μνημόνιο, είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι περισσότεροι αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως, έπραξαν το αυτονόητο αρνούμενοι την συναίνεση. Διότι την σήμερον ημέραν πρέπει να προσέχει κανείς που βάζει την υπογραφή του και σε ποιόν δίνει την συναίνεσή του….
 
πηγή : LE FIGARO kai  ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ

Γιώργο, κατά πού πέφτει το Γουδί;

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Γράφει η Ντίνα Εξάρχου
Είναι αλήθεια ότι μεγάλος σκανδιναβικός διακρατικός οικονομικός και εμπορικός οργανισμός είχε... ενδιαφερθεί για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν στον τόπο μας;

Είναι αλήθεια ότι προτού υπογράψει η Ελλάδα το δολοφονικό Μνημόνιο ο οργανισμός αυτός πρόσφερε στη χώρα μας ενίσχυση 250 δις ευρώ με αντιπαροχή την έγκριση για την έρευνα, την εξόρυξη και την εμπορία των κοιτασμάτων με κέρδος 80% για τον οργανισμό και 20% για την Ελλάδα προκειμένου να αποπληρώσει με δόσεις το ποσόν των 250 δις ευρώ;

Είναι αλήθεια ότι ο σκανδιναβικός οργανισμός δεσμευόταν να απασχολήσει στο 90% των σχετικών δραστηριοτήτων μόνο Έλληνες εργαζόμενους;
Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν απάντησε στο συγκεκριμένο αίτημα;

Είναι αλήθεια ότι τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση άδεια για θαλάσσιες έρευνες νότια της Πελοποννήσου στην περιοχή όπου υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου;

Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει την άδεια τοποθετώντας την συγκεκριμένη περιοχή σε... γκρίζα ζώνη, βάζοντας έτσι στο «παιχνίδι» τον Καντάφι;

Είναι αλήθεια ότι σύμφωνα με υπολογισμούς νορβηγικής εταιρίας σεισμικών ερευνών υπάρχουν στην Κρήτη κοιτάσματα φυσικού αερίου 6 δις βαρελιών, στην Κεφαλονιά 900.000 βαρελιών ετησίως, στο Κατάκολο 1.200.000 βαρελιών, στην Ζάκυνθο 800.000 βαρελιών, στους Οθωνούς 2.500.000 βαρελιών, τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα από μια Ελλάδα που έχει βγάλει στο σφυρί ακόμα και τα βρακιά της, ενώ θα μπορούσε με τον ορυκτό πλούτο της να είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης;

Αν όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια, τότε κατά πού πέφτει το Γουδί;
kostasxan.blogspot.com και tromaktiko

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος...

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011



Από το http://parallhlografos.wordpress.com/

Από το site Άμεση Δημοκρατία Τώρα
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για...
 τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
Μεταφέρει η Jaquou Utopie 

Βίντεο: Με στρατό από μπράβους κυκλοφορεί ο Πρωθυπουργός !

29 Μαϊ 2011


Για δες πού καταντούν οι λαοπρόβλητοι σοσιαλιστές!
Βίντεο από τα Καλάβρυτα σήμερα, όπου αποδοκιμάστηκε ο ξεκούραστος κ.Παπανδρέου  κι αυτό που σχολιάζεται παντού σήμερα είναι ο απίστευτος αριθμός αστυνομικών που τον προστάτευαν. Δείτε στο βίντεο, σε πόση εγρήγορση ήταν ένας τεράστιος αριθμός σωματοφυλάκων:


Συναίνεση στην πράξη από τη Ν.Δ.

    
29-05-2011 
ImageΤα μισά οικονομικά νομοσχέδια που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ έχουν υπερψηφιστεί από τη Ν.Δ. αποκαλύπτουν στοιχεία της Βουλής: Την ίδια στιγμή ο Γ.Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διετία 2007-2000, όχι  μόνο καταψήφιζε το ένα μετά το άλλο τα οικονομικά νομοσχέδια, αλλά επιπλέον πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Η εφημερίδα «Κεφάλαιο» δημοσιεύει τα νομοσχέδια στα οποία είπε «ναι» η ΝΔ και τα νομοσχέδια που καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ με την υπόσχεση ότι θα τα καταργήσει όταν κερδίσει τις εκλογές…

Τα «ναι» και τα «όχι» του ΠΑΣΟΚ

Σε σύνολο 90 νομοσχεδίων που έφερε η κυβέρνηση Καραμανλή στη Βουλή τη διετία 2007-2009, το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τα δέκα ακόλουθα:

-Ρύθμιση θεμάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιούχων εταιρειών
-Προστασία ανηλίκων από καπνό και αλκοολούχα ποτά
-Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
-Πολιτιστικό κέντρο ελληνικής αστυνομίας
-Παράταση ειδικών επιδοτήσεων του υπ. Απασχόλησης
-Μέτρα για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίων
-Σύσταση εθνικού ταμείου κοινωνικής συνοχής
-Διοίκηση-διαχείριση των Βακουφίων Θράκης
-Ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών

Τα νομοσχέδια που δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ

-Εγγυοδοσία τραπεζών
-Ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, με πρώτη την παραχώρηση επιπλέον 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom
-Νέο ασφαλιστικό με συγχωνεύσεις ταμείων και αύξηση ορίων ηλικίας
-Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων
-Αυξήσεις εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
-Απόσυρση Ι.Χ. αυτοκινήτων


Τα «ναι» της ΝΔ

Στον αντίποδα, επί συνόλου 96 νομοσχεδίων της κυβέρνησης Παπανδρέου στο διάστημα Οκτώβριος 2009 – Μάιος 2011, η ΝΔ υπερφήφισε τα 47. Τα πιο σημαντικά είναι:

-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση αλληλεγγύης
-Ρύθμιση επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών προς τις τράπεζες
-Σύσταση Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
-Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών κεφαλαιουχικών εταιρειών
-Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων προσώπων
-Οδικές εμπορευματικές μεταφορές
-Αναδιάρθρωση εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
-Τροποποίηση νόμου περί ευθύνης υπουργών
Αύξηση εβδομαδιαίας εργασίας στο Δημόσιο (40 ώρες).



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

WikiLeaks: "Πως οι ΗΠΑ πολέμησαν Ρωσία, BMP-3 και αγωγούς"

<>
Ένα τηλεγράφημα που εξηγεί πολλά πράγματα για την μετέπειτα εξέλιξη των πραγμάτων στις ελληνορωσικές σχέσεις, δημοσιεύει το WikiLeaks και το αναδημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ. Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής προεσβεάις  με ημερομηνία Νοέμβριος 2007, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, διατυπώνει την εκτίμηση ότι «Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία», λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki (πρώην και νυν στελέχη ασφάλειας και µυστικών υπηρεσιών που κατέχουν επιφανείς θέσεις στην οικονομία της Ρωσίας).Είναι η εποχή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να παίξει δυναμική και περισσότερο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να συσφίξει τους ελληνορωσικούς δεσμούς, αφού έχει εξέλθει ενισχυμένη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου τις οποίες μόλις έχει κερδίσει.
Αποφασίζει 12 ημέρες πριν από την συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν στην Ρωσίας να προχωρήσει σε μείζονος σημασίας γεωστρατηγική κίνηση και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ να προμηθευτεί 450 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης BMP-3Μ τα οποία όχι απλώς θα αποκαθιστούσαν, αλλά θα έγερναν υπερ της Ελλάδος της ισορροπίας δυνάμεων στα χερσαία συστήματα.
Γράφει λοιπόν ο Σπέκαχαρντ (βασικά τα τηλεγραφήματα αυτά τα συνέτασσε η τότε νούμερο 2 της πρεσβείας η Μακάρθουρ και τα υπέγραφε ο Ν.Σπέκχαρντ) σε τηλεγράφημα με τίτλο
«Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόµενοι δεσµοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».
«Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία, λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ελληνες απολαµβάνουν το κόρτε των Ρώσων, ακόµα και αν το παίζουν συχνά δύσκολοι».
Σε δεύτερο τηλεγράφημα που το έστειλε μετά την συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή και μετά την απόφαση προμήθειιας των TOMA BMP-3M, αλλά και την ενεργοποίηση των διαδικασιών για τον South Stream ο Σπέκχαρντ υποστηρίζει ότι «ο Καραµανλής προφανώς πιστεύει ότι µπορεί να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις µε τη Ρωσία και τη ∆ύση. Ο κίνδυνος όµως είναι ότι η Αθήνα, όντας πιο κοντά στη Ρωσία στα θέµατα ενέργειας, µπορεί να βρει τον εαυτό της υπό πίεση και να στηρίξει τους Ρώσους σε άλλα θέµατα όπως είναι οι σχέσεις µε το Ιράν. Εχουµε πει στους Ελληνες ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβληµα µε τους καλύτερους ελληνορωσικούς δεσµούς. Την ίδια ώρα, συνεχίζουµε να ρωτάµε πώς η Ελλάδα µπορεί να συµβιβάζει τη στήριξή της για τον αγωγό TGI µε το ανταγωνιστικό πρότζεκτ του South Stream – ένα ερώτηµα στο οποίο ακόµα να λάβουµε επαρκείς απαντήσεις», έγραφε ο Σπέκχαρντ.
 
Σε ένα άλλο τηλεφράφημα μπλέκει και το Ιράν και υποστηρίζεί ότι οι ΄σχέσεις Ελλάδας Ρωδσ΄λιας θα μπορούσαν να γίνουν πιο στενές απ'ότι είναι οι σχέσεις Ρωσίας-Ιράν! Ενώ είναι αφοριστικός με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ... κατρηγορεί ότι προσπαθεί να τηρήσει "ισορροπημένη στάση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ντόρα Μπακογιάννη έχει μόνο καλά λόγια: «Ο Καραμανλής προσπαθεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σαν να λαµβάνει ισορροπηµένη θέση ανάµεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε αντίθεση µε την υπουργό Εξωτερικών και πολιτική ανταγωνίστριά του Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία κάποιοι Ελληνες πιστεύουν ότι τηρεί υπερβολικά φιλοαµερικανική γραµµή».
Λίγους μήνες αργότερα μετά τον πόλεμο στην Γεωργία η τότε υπουργός Εξωτερικών σαμποτάρισε την ελληνορωσική συνεργασία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κατεβάσει Έλληνες αξιωματικούς από το αεροπλάνο που θα πήγαιναν στη Ρωσία για να υπογράψουν συμφωνία υποστήριξης για τα Tor-M1 και να συζητήσοτυν την τελική διαμόρφωση των BMP-3M, ενώ η κύρια σύμβαση για τα BMP-3M δεν υπογράφηκε ποτέ μέχρι σήμερα, αφού οι ρωσικές πιέσεις μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας το Νοέμβριο του 2008, προσέκρουαν σε έναν διαρκώς ενισχυμένο αντιρωσικό μέτωπο εντός της τότε ελληνικής κυβέρνησης (Μπακογιάννη, Μεϊμαράκης, Παπαθανασίου).
Μάλιστα οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να στείλει αντιρποσωπεία στις ΗΠΑ για να εξατάσουν τα M2 Bradley και να τα προμηθευτούν αντί των BMP-3M. Μετά τον Οκτώβριο του 2009 όλα ήταν πιο εύκολα για τους Αμερικανούς, αφού και το πρόγραμμα των BMP-3M "πάγωσαν" και τον αγωγό Mπουργκάς-Αλεξανδρούπολη εξουδετέρωσαν...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέες δημοσκοπήσεις: Στα ίσα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά

29/05/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Σε οριακά ποσοστά βρίσκεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο θέμα», το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 0,3 % ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse - RC, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» η ΝΔ διαθέτει προβάδισμα 0,5%. Πάντως είναι φανερό ότι η σύγκλιση των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οφείλεται σε διαρκή πτώση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ και στασιμότητα της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα μαζί δεν ξεπερνούν το 40% ενώ πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι, εκείνων που προτιμούν την αποχή και εκείνων που επιλέγουν λευκό - άκυρο.
Σε τρίτη έρευνα, της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής επτά στους δέκα εκ των ερωτηθέντων αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ενώ το 44,4% "βλέπει" ως καλύτερη λύση την οικουμενική κυβέρνηση.
Στην έρευνα της Pulse στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Ακολουθεί το Κ.Κ.Ε. με 9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,5%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.
Το 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός , όπως σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καταλληλότερος αποδεικνύεται ο «κανένας» με ποσοστό 56%  ενώ τον Γιώργο Παπανδρέου και τονΑντώνη Σαμαρά, επιλέγει ποσοστό 20,5% (τον καθένα).

Τρεις στους τέσσερις από τους ερωτηθέντες (74%) στη δημοσκόπηση της Pulse, τονίζουν ότι  η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Το 76% εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά στις προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ. για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Στην έρευνα της Alco  για to Πρώτο Θέμα το ΠΑΣΟΚ παίρνει 20,7 % έναντι 20,4 %της ΝΔ.  Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9 %, ο ΛΑΟΣ με 5,6 % , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2 %, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6 %, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3 %, οι Οικολόγοι με 2 %και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Το 43% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Alco,  συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% δηλώνει ότι  δεν θα δεχτεί να πληρώσει νέους φόρους, το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων ενώ ο 68% ζητά μάλιστα την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωσταντίνου και το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.
Στον αντίποδα το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν , το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ και το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου.
Στη δημοσκόπηση της  «Kάπα Research» ενώ το το 44,4% των ερωτηθέντων επιλέγει ως καλύτερη λύση την Οικουμενική κυβέρνηση, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, θέλει το 10,5%, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θέλει το 9%, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μικρότερα κόμματα θέλει το 8,6%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 7,5%, κυβέρνηση ΝΔ- ΛΑΟΣ θέλει το 3,4% και κυβέρνηση ΝΔ με μικρότερα κόμματα θέλει το 2,5%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες εμφανίζονται εξαιρετικά απογοητευμένοι από τις επιδόσεις και του Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, αφού σε υψηλό ποσοστό, 72,2 %, απαντούν ότι "αποδοκιμάζω ή μάλλον αποδοκιμάζω" την πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Εξίσου απογοητευμένοι δηλώνουν και από τις επιδόσεις του Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,αφού ποσοστό 73% απαντά "αποδοκιμάζω ή μάλλον αποδοκιμάζω" .
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 79,8% των ερωτηθέντων "συμφωνεί" με την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου αλλά ταυτόχρονα το 82% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται καθόλου την ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου αξιοποίησης της Ελληνικής περιουσίας. Το συνολικό σχέδιο και οι πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και ένα χρόνο από την κυβέρνηση με επιμονή της τρόικας απορρίπτονται από το 61,9% που θεωρεί ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

Πρώτο σε προτιμήσεις για την αποκρατικοποίηση βρίσκεται το Καζίνο Πάρνηθας με 87% και ακολουθούν η ΟΔΙΕ με 86,4%. η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 79,2%, ο ΟΣΕ με 78,5% και ο ΟΑΣΑ με 75%.

Οι τρεις χώρες που προτιμούν οι ερωτηθέντες για να αγοράσουν την ελληνική περιουσία είναι η Ρωσία (48.9%) τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (45%) και η Κίνα (42,2%).


Eklogika.gr

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

29 Μαϊ 2011


ΟΧΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ.....Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει...
Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν. «Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας»....

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.
Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με
αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα. Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.
Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:
Πρώτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.
Δεύτερον, τα δάνεια που είχαν πάρει οι Ισλανδοί μεταφέρθηκαν στις εθνικοποιημένες τράπεζες, αλλά επειδή το νόμισμα είχε υποτιμηθεί, μειώθηκε και το ονομαστικό ύψος των δανείων, πέρα από τις σοβαρές άλλες διευκολύνσεις αποπληρωμής που έκανε το κράτος στους Ισλανδούς οφειλέτες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η κρίση, ιδίως τον πρώτο καιρό (πάγωμα της πληρωμής δόσεων για μήνες κ.λπ.).
Τρίτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμιά υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού. Ετσι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα βάρη διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους, ενώ φόρτωσαν στους ξένους επενδυτές και καταθέτες τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις ιδιωτικές ισλανδικές τράπεζες που χρεοκόπησαν. Απολύτως σωστό.
Η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», δείχνει ότι «το έξτρα κόστος για μια χώρα που δεν στηρίζει τις τράπεζές της μπορεί να είναι εκπληκτικά μικρό. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν και το ΑΕΠ της έπεσε αθροιστικά κατά 15% από το ανώτατο στο κατώτατο σημείο πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Ιρλανδία ''έσωσε'' τις τράπεζές της και είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 14%».
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας απογειώθηκε στο ασύλληπτο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε από το 25% του ΑΕΠ το 2007 στο 100% φέτος και θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στην Ιρλανδία στο 14,1% έναντι 7,3% στην Ισλανδία, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η «υπάκουη» Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από την «απείθαρχη» Ισλανδία.
«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές» συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».
«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»

Οταν το ευρώ γίνεται παγίδα

Ενα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει: «Οταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο. Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ». Οσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν!

ΠΗΓΕΣ: http://www.ethnos.gr/ | http://toaftonoito.blogspot.com/ TaXalia

Άρχισαν τα όργανα... για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Γράφαμε προφητικά σήμερα ΕΔΩ:  
"Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της 5ης δόσης;
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας...και τα σενάρια χρεοκοπίας;;
Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα.... "
Δείτε σημερινό άρθρο....
ΒΗΜΑ: Πουλήστε τα (σχεδόν) όλα
Εννέα στους δέκα πολίτες ζητούν «διαζύγιο» από το Δημόσιο

Νομικά αδύνατη η έξοδος από το ευρώ ισχυρίζεται ο νέος "Τσάρος"

29 Μαϊ 2011


"Παράλογη και νομικά αδύνατη" χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος και νούμερο ένα υποψήφιος να διαδεχτεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών. Μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λεμεσό, ο -κατά πάσα πιθανότητα νέος "Τσάρος"- υποστήριξε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο αν... εφαρμόσουμε τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση (και τα οποία χαρακτήρισε μονόδρομο) και έριξε όλη την ευθύνη για το οικονομικό μας χάλι στην άρνηση Σαμαρά να συναινέσει στις προτάσεις Παπανδρέου. Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους εκτίμησε ότι μια αναδιάρθρωση είναι ανεπιθύμητη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη, λόγω των μεγάλων ζημιών που θα προκληθούν.
 
TaXalia

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ...

Ραντεβού στις πλατείες όλων των ευρωπαϊκών δίνει απόψε, στις 6μ.μ., το κίνημα των «Αγανακτισμένων» που ξεκίνησε από την Ισπανία και συνεχίζεται για 5η ημέρα και στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι "ιντιγκνάδος" απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους...
πολίτες της ηπείρου για κινητοποίησεις κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων που έχουν επιβληθεί σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλλία, μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Η σχετική σελίδα στο FaceBook, που έχει ξεπεράσει τα 80.000 μέλη αναφέρει: «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας. Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα». Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν, εξάλλου και χθες, μέχρι αργά τη νύχτα, για τέταρτη ημέρα, στις συγκεντρώσεις που έγιναν στις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων.

Η Άλωση και το… Μνημόνιο

29.05.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ


Η 29η Μαϊου, είναι μια μέρα, που αν μπορούσαμε, θα διαγράφαμε από το ετήσιο ημερολόγιο. Σαν σήμερα, το 1453, η Κωνσταντινούπολη έπεφτε στα χέρια των Οθωμανών του Μωάμεθ Β΄, που έμελε να γίνει Πορθητής. Μαζί της, έπεφτε η ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η ελευθερία και η αυτοδιάθεση των Ελλήνων.
Την Άλωση της Πόλης, και τις βαρβαρότητες των Οθωμανών, επρόκειτο να ακολουθήσουν σχεδόν 400 χρόνια σκλαβιάς. Τέσσερις αιώνες, στους οποίους ο Ελληνισμός κρυβόταν, και προσπαθούσε να διατηρήσει μέσα του άσβεστη τη φλόγα μιας ιστορικής κληρονομιάς, που όμοιά της δεν είχε να πρεσβεύσει κανένα άλλο έθνος στον πολιτισμένο και μη κόσμο.
Η Πτώση της Κωνσταντινούπολης γέννησε λαϊκούς θρύλους και μύθους, με τους οποίους οι απλοί πολίτες περνούσαν από γενιά σε γενιά, τον πόθο της μεγάλης επιστροφής. Της ανακατάληψης όσων ανήκαν στο ελληνικό γένος. Μιας ρεβάνς απέναντι στους Τούρκους.
Στην ουσία, το dna των Ελλήνων δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι η Πόλη έπεσε. Και η προσδοκία της ανάκτησής της, όσο ευεργετικά λειτούργησε για να διασωθεί η φλόγα της ελπίδας και της διάθεσης για αγώνα και προσπάθεια, άλλο τόσο υπήρξε αποπροσανατολιστική.
Γιατί; Επειδή έτσι, δεν συζητήσαμε ποτέ, και δεν μας απασχόλησε, πως φτάσαμε ως την τραγωδία της Άλωσης. Ποιοι και ποια λάθη έκαναν. Γιατί παρήκμασε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Γιατί η Ελλάδα απειλήθηκε με εθνοτικό αφανισμό. Γιατί χρειάστηκαν τέσσερις αιώνες για να αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό. Γιατί, ακόμη και όταν το κάναμε, αρχίσαμε και πάλι να τρωγόμαστε μεταξύ μας, και να απειλείται ξανά η ελευθερία μας. Γιατί υποθηκεύσαμε εξ΄ αρχής το νέο ελληνικό έθνος, στις ξένες δυνάμεις, που για τις δικές τους επιδιώξεις βούλιαξαν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου τον οθωμανικό στόλο, και χάρισαν έτσι στην Ελλάδα την ελευθερία της.
Το γεγονός ότι δεν κλείσαμε ποτέ τους ιστορικούς λογαριασμούς με τον εαυτό μας, το ότι δεν παραδεχτήκαμε ποτέ ότι εμείς φταίξαμε για την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας, οδήγησε σε ελλειμματική «επανεκκίνηση» το 1821. Λίγα χρόνια αργότερα, θα είχαμε Εμφυλίους, θα βάζαμε φυλακή τον Κολοκοτρώνη, θα εκτελούσαμε άλλους οπλαρχηγούς, θα δολοφονούσαμε τον Καποδίστρια, επειδή τόλμησε να διανοηθεί ότι μπορούσαμε να γίνουμε σοβαρό κράτος. Η δε ελεύθερη Ελλάδα, θα μετατρεπόταν «εκ συστάσεως» σε προτεκτοράτο των προγόνων του… κ. Τόμσεν, και των λοιπών εκπροσώπων της τρόικας. Που από τότε συνέτασσαν «Μνημόνια».
Αντί λοιπόν μέχρι και σήμερα, να θυμόμαστε με ψυχική συντριβή τη θυσία του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και των υπολοίπων που παρέμειναν αλύγιστοι Έλληνες, ως το τέλος, θα έπρεπε να κατανοήσουμε κάτι απλούστερο: Ότι αν καταμετρήσουμε και παραδεχτούμε το μερίδιο που μας αναλογεί στα εθνικά μοιραία λάθη, θα τιμούσαμε περισσότερο και αυθεντικά τη μνήμη και τη θυσία τους. Αφήστε που θα διαμορφώναμε τις συνθήκες για να μην επαναλάβουμε τα λάθη που οδήγησαν στην Άλωση…


Statesmen.gr

ΔΝΤ: «Αναληθείς οι αναφορές ότι η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τους στόχους που είχαν τεθεί»

 29/05/2011
Διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα επιθεωρητών του διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. «Οι πρόσφατες αναφορές από μέσα μαζικής ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι είναι σε γνώση τους τα συμπεράσματα της αποστολής αξιολόγησης είναι αναληθείς», αναφέρεται σε δήλωση του Δ.Ν.Τ.
Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους Παπακωνσταντίνου: Θα μείνουμε στο ευρώ και θα λάβουμε και την πέμπτη δόση Άνταμ Λέρικ: Το ΔΝΤ θα δώσει τελικά τα χρήματα στην Ελλάδα Ελλάς Α.Ε. µε µετοχικό κεφάλαιο € 50 δισ. Εκβιασµός µε άρνηση καταβολής της 5ης δόσης 50 χρόνια πίσω η Ελλάδα µε τη δραχµή

Spiegel... ''Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν δημοσιονομικό στόχο'' !

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

 

Spiegel: Νέο δημοσίευμα - "φωτιά" για την ελληνική οικονομία

Νέο δημοσίευμα – «φωτιά» του Spiegel για την ελληνική οικονομία: σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, που επικαλείται πηγές από το ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν δημοσιονομικό στόχο!
Μιλώντας τηλεφωνικά στο Mega, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα και… πρόσθεσε πως δεν κινδυνεύει η 5η δόση του δανείου.
«Οι επιθεωρητές λένε πως η Ελλάδα έχασε όλους τους στόχους προσαρμογής», τιτλοφορείται το άρθρο του Spiegel, το οποίο τονίζει ότι αυτό θα είναι το «ζουμί» της νέας έκθεσης που ετοιμάζουν για την χώρα μας.
Ανάλογη πληροφορία μετέδωσε και ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγναντίου, από πηγές του ΔΝΤ. Όπως υποστηρίζουν, η επίτευξη συμφωνίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προσκρούει σε εμπόδια και δυσκολίες ικανές να το εκτροχιάσουν και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της. Οι ίδιες πηγές προσβλέπουν σε διευθέτηση των διαφορών το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ώστε να υπάρχει χρόνος να ετοιμαστεί η έκθεση προς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, στην οποία όμως ίσως να μην καταγράφεται με ακρίβεια η τύχη της πέμπτης δόσης από την πλευρά του Ταμείου.
«Δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος πως μία χώρα που έχει μειώσει το έλλειμμά της 5% σε έναν χρόνο, δεν έχει εκπληρώσει κανένα στόχο! Είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει γίνει ποτέ στην Ευρωζώνη», είπε ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε τις πληροφορίες του καναλιού για την έκθεση – κόλαφο που ετοιμάζει η τρόικα για την χώρα μας, λέγοντας πως η έκθεση αυτή δεν έχει καν γραφεί. «Μου κάνει τεράστια εντύπωση που το Spiegel βγαίνει ξαφνικά και λέει ότι έχουν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις και είναι αρνητικές, ενώ η έκθεση δεν υπάρχει», κατέληξε ο υπουργός.
 
Star.gr και

Δεν θέλουν να μάθει ο λαός πού πήγαν τα λεφτά

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

της Σοφίας Βούλτεψη
Χρειαζόμαστε περισσότερο πειστικές απαντήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε στη Βουλή (από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ) η πρόταση του Προέδρου της Κ.Ο.
του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την σύσταση ad hoc κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκε το θηριώδες και προδοτικό χρέος των 340 δις ευρώ.

Προήλθε από κακοδιαχείριση, από διασπάθιση δημοσίου χρήματος, από λοβιτούρες και μίζες που επιβάρυναν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγόραζε η χώρα, από υπέρογκους τόκους, από προείσπραξη εσόδων του δημοσίου (με τις ανάλογες προμήθειες);

Είναι όλο νόμιμο ή μήπως υπάρχει ένα μέρος που είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές;
Καταβάλλονταν προμήθειες προς εκείνους που διαπραγματεύονταν τα δάνεια;
Ελάμβαναν οι ΔΕΚΟ δάνεια με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να συνεχίζεται η πελατειακή πολιτική και η πολιτική κατασπατάλησης τεράστιων ποσών, που τελικά κατέληγαν σε τσέπες ημετέρων;
Έγιναν νοματαίοι διάφοροι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες με θαλασσοδάνεια που δίνονταν με ένα τηλεφώνημα, με αποτέλεσμα να διογκώνεται εκτός από το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος;
Όλα αυτά, είναι ερωτήματα που ούτε έχουν απαντηθεί, ούτε θέλει, όπως αποδεικνύεται, το πολιτικό σύστημα να διαλευκανθούν.
Διαφορετικά, ποιος ο λόγος απόρριψης της πρότασης; Δεν αποτελεί αίτημα του συνόλου του λαού; Δεν θέλουμε όλοι να μάθουμε πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος;

Μια επιτροπή πάνω, μια επιτροπή κάτω, σε τι θα μας έβλαπτε;
Πολύ περισσότερο που αυτή (χωρίς την συμμετοχή βουλευτών, βέβαια, και ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μην θεωρεί ότι και σ’ αυτήν την περίπτωση οι ελεγχόμενοι θα γίνονταν και ελεγκτές) θα ήταν η μόνη επιτροπή από την οποία θα μπορούσε να βγει ένα συμπέρασμα.

Το επιχείρημα που επισήμως προβλήθηκε, σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργείτο η εντύπωση στους δανειστές πως η χώρα προσπαθεί να αποφύγει τις διεθνείς της υποχρεώσεις, δεν είναι πειστικό.
Αν κάποιος θέλει να σώσει τη χώρα του, σκασίλα του τι θα πουν οι τοκογλύφοι.
Έτσι κι’ αλλιώς, δεν περίμεναν αυτό οι δανειστές μας για να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα τόσο βαρύ χρέος.

Ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν τον τελευταίο καιρό και λένε πως το χρέος μας «δεν είναι βιώσιμο».
Έτσι κι’ αλλιώς έχουν κορυφωθεί οι πιέσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί, με παρεμβάσεις ακόμη και στη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.
Κουραστήκαμε να ακούμε τι είναι καταστροφικό και τι όχι από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες της καταστροφής – παλαιότερης και πρόσφατης ολοκληρωτικής.

Η αλήθεια είναι πως ένας τέτοιος έλεγχος θα έβλαπτε λιγότερο τη χώρα και περισσότερο αυτούς που τον απέτρεψαν.
Θα ξεδιπλώνονταν μπροστά στα μάτια του λαού όλοι οι ανίκανοι και οι απατεώνες. Με στοιχεία και αποδείξεις.
Η Ισλανδία γιατί το έκανε, στέλνοντας στα τάρταρα τους πρώην πρωθυπουργούς της; Δεν φοβήθηκε αυτή τους δανειστές της; Έπαθε τίποτε; Ακούστηκε καμιά φωνή διαμαρτυρίας για την απόφασή της;

Ας αφήσουμε που αυτό ακριβώς ζητούν και οι ίδιοι οι δανειστές μας. «Βάλτε στη φυλακή τους απατεώνες», μας λένε κάθε τόσο.
Μπορούσε να ξεπεραστεί, λοιπόν, το δήθεν πρόβλημα της δημιουργίας εντυπώσεων στους ξένους. Ουδείς μπορεί να μας απαγορέψει έναν εσωτερικό έλεγχο για να τιμωρήσουμε ή εκδιώξουμε όσους φέρθηκαν ασυνείδητα και προδοτικά.

Ποιος θα έλεγε όχι στο ακόλουθο ατράνταχτο επιχείρημα: «Κοιτάξτε να δείτε, θέλουμε να απαλλαγούμε από τα παράσιτα και τα τσιμπούρια που μας κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Διαφορετικά, μην περιμένετε από αυτούς που δημιούργησαν τα χρέη να σας επιστρέψουν τα χρωστούμενα».

Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό σύστημα προχώρησε σε άλλη μια πράξη αυτοπροστασίας του.
Και προκειμένου να το πετύχουν, δεν θέλουν να μάθουν «πού πήγαν τα λεφτά». Στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να μάθει ο λαός πού πήγαν τα λεφτά.
Όχι, δεν είναι στρουθοκάμηλοι. Μιλάμε για κανονικά παχύδερμα.
Αλλά πολλές φορές έχει πάει τον τελευταίο καιρό η στάμνα στη βρύση…


http://www.elzoni.gr/html/ent/906/ent.9906.asp

«Γαλάζια» δυναμική

Τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας  Pulse που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

 
«Γαλάζια» δυναμική
Τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας  Pulse που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής πιστοποιούν με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που αποτελεί πλέον κοινή αντίληψη. Ότι δηλαδή οι πολίτες απορρίπτουν την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης του Μνημονίου, η οποία οδηγεί τη χώρα προς την καταστροφή. Και, παράλληλα, επικροτούν τη ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση που διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς για την έξοδο από την κρίση.
Μόλις ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές του 2009 και την άνοδό του στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η ΝΔ, για πρώτη φορά, προηγείται στην πρόθεση ψήφου. Ταυτόχρονα, ο Α. Σαμαράς καταγράφει αύξηση της δυναμικής του και δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου να προσπεράσει στην καταλληλότητα τον Γ. Παπανδρέου με τον οποίο είναι ήδη ισόπαλος – πράγμα πρωτοφανές για εν ενεργεία πρωθυπουργό στις αρχές της διακυβέρνησής του.
Το σημαντικότερο, πάντως, συμπέρασμα που συνάγεται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι, κατά τη γνώμη μας, το γεγονός ότι οι θέσεις του Α. Σαμαρά για την οικονομία, μετά το λεγόμενο Ζάππειο ΙΙ, δεν γίνονται δεκτές με ικανοποίηση μόνο από το κομματικό ακροατήριο της ΝΔ, αλλά βρίσκουν απήχηση στο ευρύτερο εκλογικό σώμα, ακόμη και στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.
Η επαναδιαπραγμάτευση για την αλλαγή των όρων του μνημονίου αποτελεί αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, η οποία, μάλιστα, πιστεύει ότι οι προτάσεις της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση. Είναι σαφές ότι οι πολίτες – ανάμεσά τους και ένα ικανό ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – βλέπουν την ελπίδα στο πρόγραμμα της ΝΔ.
Όλα τα δεδομένα συνηγορούν στο ότι, αυτή τη στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται σε κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού. Είναι ξεκάθαρο ότι διαμορφώνονται βάσιμες προϋποθέσεις για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στο άμεσο μέλλον, καθώς η ΝΔ δείχνει ότι μπορεί να πείσει τους πολίτες πως αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Και μπορεί να έχει ακόμη απόσταση να διανύσει στην κούρσα για την αλλαγή, όμως είναι αλήθεια ότι ο πολιτικός χρόνος τρέχει πλέον με ταχύτερους ρυθμούς.


Ελεύθερος Τύπος - Σχετικά Άρθρα

Το ελληνικό θέμα σε έκτακτη ευρωσύνοδο

Η Ε.Ε. ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Εκτακτη σύνοδο του eurogroup με βασικό θέμα την Ελλάδα συζητούν στην Ε.Ε. Ο επικεφαλής του eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αστειεύεται με τη γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ υπό το άγρυπνο βλέμμα του διοικητή της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ. 

Ο επικεφαλής του eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αστειεύεται με τη γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ υπό το άγρυπνο βλέμμα του διοικητή της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης προγραμματίζεται για τις 6 ή τις 13 Ιουνίου, προκειμένου να εξετασθούν οι εξελίξεις και να προετοιμαστεί η ατζέντα για τη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών στις 24 Ιουνίου, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το νέο πακέτο βοήθειας αλλά και για να οριστικοποιηθούν τα χαρακτηριστικά του μόνιμου μηχανισμού που θα ισχύει από το 2013.
Παρά τις συζητήσεις των ημερών και παρότι η διαπραγμάτευση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα συνεχίζεται, φαίνεται πως η έκθεση της τρόικας παρά τους πολλούς αστερίσκους δεν θα είναι αρνητική και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την επόμενη δόση. Μια στάση πληρωμών τώρα θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Στην Ε.Ε. επιμένουν στην ανάγκη συναίνεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κι αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στις νέες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο 60-80 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της περιόδου 2012-2013. Κι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει το ΔΝΤ την εκταμίευση.
Το νέο ευρωπαϊκό πακέτο, όμως, με δεδομένες και τις αντιδράσεις στις χώρες του Βορρά, θα απαιτήσει νέες δεσμεύσεις και πολύ σκληρούς όρους. Η πίεση για συνεννόηση των κομμάτων δεν θα σταματήσει. Κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν πολύ πιθανό να ζητηθεί η έγκριση της συμφωνίας για το νέο δάνειο και των όρων που θα το συνοδεύουν και από τη Ν.Δ., κάτι για το οποίο προδιαθέτουν και οι δηλώσεις του Ολι Ρεν την Παρασκευή. «Τότε ο Α. Σαμαράς θα βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, αφού θα φανεί ότι πηγαίνει όχι κόντρα στον Γ. Παπανδρέου αλλά στην Ε.Ε., στην οποία τον πρώτο λόγο έχουν οι ομοτράπεζοί του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», τονίζει κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο ωστόσο σημειώνει ότι η πίεση αυτή εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, αφού είναι δύσκολο να προεξοφληθεί πού μπορεί να οδηγήσει σε περίπτωση που η Ν.Δ. αρνηθεί, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οι ηγέτες των χωρών του Βορρά υπολογίζουν κι αυτοί το πολιτικό κόστος και αυτή τη φορά θα δώσουν επιπλέον χρήματα πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι πέρυσι το Μάιο.
Αυτό που φαίνεται να έχει παγώσει είναι η συζήτηση για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, αφού ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζ. Κ. Τρισέ εξακολουθεί να βάζει βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θεωρώντας ότι αν γίνει μια τέτοια κίνηση για την Ελλάδα, θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου», θα ενεργοποιηθούν τα CDS και θα αυξηθεί η πίεση στις υπόλοιπες χώρες που έχουν προβλήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η γερμανική πλευρά και ο Β. Σόιμλπε έχουν σταματήσει την κουβέντα περί αναδιάρθρωσης και μιλούν για άλλους τρόπους βοήθειας. Η κουβέντα αναμένεται ότι θα επανέλθει στο προσκήνιο αργότερα, όταν επικεφαλής της ΕΚΤ θα είναι ο Μ. Ντράγκι, ο οποίος παρότι Ιταλός είναι πιο κοντά στις θέσεις του Βερολίνου.
Σε αυτή τη φάση στην Ε.Ε. προσπαθούν να θωρακίσουν τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και να εμφανίσουν την Ελλάδα ως μια «ειδική περίπτωση». Οι συζητήσεις περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας συνεχίζονται στο παρασκήνιο και δηλώσεις όπως αυτές του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν περί επανόδου στη δραχμή δεν θα σταματήσουν. Ομως, όσο η απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες μεγαλώνει και ο κίνδυνος «μετάδοσης της κρίσης» μειώνεται, τόσο τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα για τη χώρα μας, αφού οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες θα έχουν «ξεφορτωθεί» τα ελληνικά ομόλογα και οι χώρες θα μπορούν να επιμεριστούν τις απώλειες μιας πιθανής αναδιάρθρωσης, για την οποία προϋπόθεση όμως θα είναι να βρίσκεται η χώρα εντός στόχων. Ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται ότι προς το παρόν «αγοράζει» κι άλλο χρόνο. Χρόνο, όμως, εξασφαλίζουν και οι Ευρωπαίοι, για να καταλήξουν στο τι πρέπει να κάνουν.


Enet.gr

Γράφει και… σβήνει τον ανασχηματισμό

 

29.05.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να εμφανίζεται έτοιμος για μια ακόμη απόπειρα συναίνεσης, κυρίως προς τον Αντώνη Σαμαρά, την ίδια στιγμή ωστόσο, επεξεργάζεται και κωδικοποιεί τις προτάσεις-εισηγήσεις που του έχουν γίνει από στενούς συνεργάτες του, αλλά και από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για έναν ρηξικέλευθο ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του.
Έτσι, όπως δημοσιεύει και το «Έθνος της Κυριακής», ο Πρωθυπουργός τείνει να καταλήξει σε έναν ανασχηματισμό που θα υπηρετήσει τόσο την ανάγκη μιας «φυγής προς τα εμπρός», με τη συμμετοχή τεχνοκρατών «οικουμενικής αποδοχής», και παράλληλα θα προσφέρει επικοινωνιακά οφέλη στο ΠΑΣΟΚ, μιας και θα κινείται στην κατεύθυνση του μικρού και ευέλικτου σχήματος.
Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό το νέο υπουργικό σχήμα να απαρτίζεται μόλις από 24 μέλη, 12 υπουργούς και άλλους τόσους υφυπουργούς, που θα αποτελούν μια σύνθεση πολιτικών στελεχών και τεχνοκρατών, με τους δεύτερους να αναλαμβάνουν να «τρέξουν» τη γραφειοκρατία των υπουργείων, και τους πρώτους να έχουν την πολιτική ευθύνη του αποτελέσματος που θα παραχθεί, και το πώς αυτό θα περάσει στην κοινωνία υπέρ του ΠΑΣΟΚ

Statesmen.gr

ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΤΜ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ
ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ATM! 
Έκκληση στον Γ. Παπανδρέου να βγει κάποιος από την κυβέρνηση, είτε ο Πεταλωτής είτε ο Παπακωνσταντίνου είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να καθυσηχάσει τον κόσμο απευθύνουν στελέχη των τραπεζών. Από την Παρασκευή το βράδυ μετά το διάγγελμά του ο κόσμος τρέχει στα ATM των τραπεζών και κάνει αναλήψεις...
χρημάτων. Σε όλες τις τράπεζες της χώρας έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς τα μηχανήματα ανάληψης αδειάζουν το ένα μετά το άλλο και βάση συγκεκριμένου νόμου είναι υποχρεωμένες οι Τράπεζες να τα γεμίζουν. Μόνο στην Εθνική, τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με το Fimotro, τις δυο τελευταίες ημέρες μπήκαν επιπρόσθετες βάρδιες κυρίως στην επαρχία για να γεμίζουν τα μηχανήματα! ΠΑΝΙΚΟΣ κύριε πρωθυπουργέ. Ξυπνήστε στο Μέγαρο Μαξίμου. Καθησυχάστε τον κόσμο, γιατί αύριο Δευτέρα με το που θα ανοίξουν οι τράπεζες θα μετατραπούν σε... Θύρα 7!
 
Fimotro

Περιμένοντας το τέλος

Περιμένοντας το τέλος

Της Βάλιας Σαββίδου 29/05/2011

Λίγο ή πολύ πιστεύω πως όλοι μπορούμε να δούμε το τέλος του παρόντος της Ελλάδας. Είναι η πορεία που έχουμε ακολουθήσει ως σήμερα και οι προβλέψεις του αύριο που με σιγουριά μας λένε ότι η χώρα θα αλλάξει μορφή. Γνωρίζουμε όλοι για το χρέος και αντιλαμβανόμαστε ότι δε μπορεί να αποπληρωθεί. Μάθαμε πριν λίγες μέρες επισήμως ότι αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση το Κράτος θα υποχρεωθεί σε στάση πληρωμών. Δεν είναι νέα όλα αυτά. Είναι καιρό τώρα που περιμένουμε να δούμε τις προφητείες να εκπληρώνονται. Είναι ένας ολόκληρος λαός που περιμένει να δει πως θα φτάσουμε στο τέλος. Οι μέρες περνούν, τα νέα δεν είναι καλά και εμείς περιμένουμε. Αυτό το μούδιασμα του «θανάτου» δε τον αντέχει το ανθρώπινο σώμα και ευτυχώς που μπορέσαμε να κατεβούμε σε πλατείες, να κοιταχτούμε στα μάτια  παραμερίζοντας το φόβο με ελπίδα. Ακούμε τόσα πολλά καθημερινά και διακρίνω ανάμεσα μας ανθρώπους που σχεδόν χαιρέκακα λένε πως οδηγούμαστε σε εθνικό διχασμό και χούντα. Άλλωστε η παρούσα κατάσταση ονομάζεται κατ’ ευφημισμό δημοκρατία, αλλά και πάλι απέχει από ένα πλήρες δικτατορικό καθεστώς. Όποιες όμως και αν είναι οι πεποιθήσεις μας είναι βάρβαρο να ακούς τους «δικούς» σου ανθρώπους να πιστεύουν ότι σε τούτη τη χώρα μόνο η χούντα θα μας σώσει γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Έχω γνωρίσει πολλούς νέους οι οποίοι προσπάθησαν στην απελπισία τους να με πείσουν ότι αυτοί είμαστε και μόνο αυτό μας αξίζει. Όμως αν όντως είμαστε έτσι γιατί σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μας κάθε πρωί και τι είδους δύναμη κινεί τα βήματά μας. Αν είναι όλα μάταια τότε ποιος ο λόγος να συνεχίσουμε τις ζωές μας, να κάνουμε παιδιά κτλ. Τι είδους διαστροφή είναι αυτή και πως τόσο αυθαίρετα καταλήγουμε στο ότι όλοι είμαστε ίδιοι; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε κάνει όλοι τα ίδια. Δε προσπαθώ να πω ότι δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης ως πολίτες (συντηρώντας το σύστημα αυτό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο), αλλά ότι η ευθύνη μας δε συνεπάγεται πλήρη αδράνεια. Τα κόμματα και οι πολιτικοί της χώρας θα ήθελαν να αντιδράσουμε έτσι, καθισμένοι σπίτια μας, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας. Καθώς όμως οι σελίδες της ιστορίας γράφονται χρωστάμε στον εαυτό μας και στους νέους μιαν ελπίδα, που αν δεν υπάρχει οφείλουμε να τη φτιάξουμε ως μιαν άλλη άνοιξη του Ελύτη.
Αντιλαμβάνομαι πως η γραφή μου μοιάζει ουτοπική, αλλά έχω μάθει να γράφω σε πρώτο πληθυντικό και αυτό είναι συνήθειο που δεν κόβεται εύκολα. Σε μια χώρα που βουλιάζει όλοι καλούμαστε να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μη χάσουμε αυτό που είμαστε. Όσο αστείο και αν ακούγεται, μια προσπάθεια μπορεί να λειτουργήσει αν όλοι δώσουμε τα καλά κομμάτια του εαυτού και του μυαλού μας. Η αποδοχή, λένε, είναι το πρώτο βήμα και μετά από το σοκ που έχουμε υποστεί ως λαός θα πρέπει να δηλώσουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, τι στάση θέλουμε να κρατήσουμε. Αν δεν είμαστε σύμφωνοι με όσα λέγονται και πράττονται εις βάρος μας, δε νομίζετε πως θα πρέπει να το πούμε;
Υπογράφει μια βαλίτσα.


Πηγή:  Protagon.gr

Ο Καρχιμάκης ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για κάλπες!

28.05.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ήταν ξεκάθαρος, τόσο με όσα είπε εντός του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όσο και με το χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, οι κινήσεις ωστόσο που διεξάγονται σε παρασκηνιακό επίπεδο, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται… δια παν ενδεχόμενο.
Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν οι κινήσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη και των συνεργατών του στην Ιπποκράτους, οι οποίοι καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας έκαναν τηλεφωνήματα και είχαν συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στη Β’ Αθηνών, την Κρήτη και τα νησιά, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την προεκλογική ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού.
Τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την Ιπποκράτους διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι οι κινήσεις αυτές κρύβουν εκλογική στρατηγική, είναι ωστόσο εμφανές ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης έλαβε εντολή από τον Γιώργο Παπανδρέου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, να «ξυπνήσει» το κόμμα.
Μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση λέει ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει το ΠΑΣΟΚ έτοιμο, για την περίπτωση κατά την οποία εκτιμήσει πως, οι πολιτικές συνθήκες και η συγκυρία, ευνοούν μια προσφυγή στον λαό. Που δεν θα είναι απαραιτήτως οι πρόωρες εκλογές, αλλά ενδεχομένως ένα πολιτικό δημοψήφισμα για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη…

Statesmen.gr

Ο χρόνος μας “τελειώνει” στις 6 Ιουνίου!

28.05.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ


Όταν ο Όλι Ρεν εξέδωσε χθες ανακοίνωση, δηλώνοντας την απογοήτευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια δεν οδήγησε σε κάποιας μορφής συναίνεση, όλοι πίστεψαν ότι ο Επίτροπος επαναλάμβανε ουσιαστικά τις προηγούμενες, αναλόγου ύφους και περιεχομένου προειδοποιητικές βολές του.
Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα και άμεσα, κάλεσε την Κυβέρνηση να πράξει το ίδιο, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς βγήκαν με τη σειρά τους στο αντάρτικο.
Εκείνο ωστόσο στο οποίο δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία, ήταν μια αποστροφή του Όλι Ρεν, που εκτιμήθηκε ως ρητορική υπερβολή: «Ο χρόνος σας τελειώνει», είπε ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα, τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά, καθώς κύκλοι των Βρυξελλών διαρρέουν ότι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, δηλαδή σε περίπου μια εβδομάδα, θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Eurogroup, όπου και θα αποφασιστεί το μέλλον της Ελλάδας.
Δηλαδή, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, με επικεφαλής τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα κληθούν να αποφασίσουν για το αν θα εγκρίνουν τη χρηματοδότηση της 5ης δόσης που προβλέπει η δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ασκώντας παράλληλα πίεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πράξει το ίδιο, ή θα διακόψουν τη χρηματοδότηση.
Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα ληφθεί στη βάση της αξιολόγησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τους ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη αξιολόγηση και κοστολόγηση του προγράμματος που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο 2».
Σύμφωνα με πληροφορίες, την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup προωθεί ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Και εφόσον η αξιολόγηση είναι αρνητική, να υπάρχει χρόνος για μια τελευταία ευκαιρία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι προγραμματισμένη για τις 25-26 Ιουνίου, ώστε εκεί να ληφθεί πολιτική απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την ΟΝΕ, έναντι προφανώς σκληρών ανταλλαγμάτων που θα ζητηθούν από τη χώρα μας.
Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδεται στην κίνηση Γιούνκερ είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup σχεδιάζει να έχει την επόμενη εβδομάδα συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, προκειμένου να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή στάση στο θέμα της Ελλάδας, εφόσον οι εξελίξεις είναι αρνητικές.

Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου