Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η νέα βοήθεια στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τα €100 δισ.



Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει ένα νέο πακέτο βοήθειας το ύψος του οποίου θα ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα του DerSpiegel.

Τα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιστεύουν πως ένα πακέτο τέτοιου ποσού είναι πιθανό εάν η Ελλάδα παραμείνει εξαρτημένη από την εξωτερική οικονομική βοήθεια το 2013 και 2014, αναφέρει τοDer Spiegel σε άρθρο που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως τα δημοσιεύματα έως τώρα έκαναν λόγο για ένα πακέτο ύψους 60-70 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Der Spiegel, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στελέχη της Ευρωζώνης την περασμένη Τετάρτη, ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών JoergAsmussen, αρνήθηκε να στηρίξει μία νέα βοήθεια που δεν θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή ιδιωτών.

Η Γερμανία έχει έτοιμο σχέδιο για τους πιστωτές της Ελλάδας
Ένα σχέδιο για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, έχει ετοιμάσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt amSonntag, το σχέδιο θα ζητά από ιδιώτες πιστωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα που λήγουν μέσα στο διάστημα 2012-2014, να τα ανταλλάξουν εθελοντικά με άλλα που θα έχουν διάρκεια λήξης επτά ετών.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανεπίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει πως είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σχέδιο ανταλλαγής χρέους.

Σύμφωνα με αυτό οι πιστωτές θα έχουν κίνητρα να συμμετάσχουν σε μια εθελοντική ανταλλαγή, με τη βοήθεια της λεγόμενης «ρήτρας συλλογικής δράσης», η οποία θα εφαρμοστεί στα ήδη υπάρχοντα ομολογιακά συμβόλαια, στην περίπτωση που δεν συμμετάσχουν αρκετοί.

Οι φόβοι για μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διατηρούνται και ενώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει αποκλειστεί προς το παρόν, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία επιμένουν σε μία έστω συμβολική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.


Πηγή:www.capital.gr

Τι «παίζουν» οι εφημερίδες της Κυριακής




ΔΕΙΤΕ: Τα πρωτοσέλιδα του αυριανού Τύπου

Στο φαινόμενο της «πλατείας» και στη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία με όρους κατοχής κάνουν αναφορά στα πρωτοσέλιδα τους οι περισσότερες εφημερίδες της Κυριακής. 













Newsbeast.gr

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...






Διαδήλωση, υπέρ της ίδρυσης, παλαιστινιακού κράτους, έγινε στο Τελ Αβίβ


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

 


 στο Τελ Αβίβ



Ισραήλ: Διαδήλωση, υπέρ της ίδρυσης, παλαιστινιακού κράτους, έγινε στο Τελ Αβίβ

  1. Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν, σήμερα το βράδυ στο Τελ Αβίβ, με την άδεια των αρχών, κατά της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, επ ευκαιρία της 44ης επετείου από την κατάκτησή τους με μέσα στρατιωτικά.
  2. Στη διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και Αραβες πολίτες του Ισραήλ, ζητήθηκε "να ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος προς το συμφέρον του Ισραήλ"(...)" με διεθνή όρια αυτά της 4ης Ιουνίου του 1967", προγενέστερα του "Πολέμου των έξι ημερών".
  3.  "Ο Νετανιάχου μας σύρει στην καταστροφή", "Ισραήλ, Παλαιστίνη, δύο κράτη, δύο λαοί", "Αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους", φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ευδιάκριτα ήταν πανό με γελοιογραφία, η οποία παριστάνει τον πρωθυπουργό, Μπ. Νετανιάχου, να τραγουδά με σιγανή φωνή.
  4. Στη διαδήλωση κάλεσαν το κόμμα Μερέτζ, στην αντιπολίτευση, το Κομμουνιστικό κόμμα, το κίνημα 'Ειρήνη, τώρα', μαζί με άλλα αντι-κατοχικά κινήματα.
  5. Στη Βηθλεέμ, κοντά στο χώρο σημείου στρατιωτικού ελέγχου απ το Ισραήλ, πολλοί Χριστιανοί τέλεσαν σήμερα τη Θεία λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την παρατεινόμενη ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών,φωνάζοντας : "Ειρήνη και Δικαιοσύνη".
  6. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε συναγερμό από σήμερα, επειδή γι αύριο Κυριακή προβλέπεται να γίνουν απ τους Παλαιστίνιους διαδηλώσεις γιά την "Naksa", την ήττα των Αράβων στον "Πόλεμο των έξι ημερών" τον Ιούνιο του 1967.
  7. Ετσι, ενισχύθηκαν ήδη οι ισραηλινές δυνάμεις κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, στα Υψώματα του Γκολάν, στα όρια με τη Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας.

E-typos.g
r

ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ!



4-6- 2011
Χθες στην μεσημεριανή εκπομπή του, ο επονομαζόμενος Βασιλεύς της κολοτούμπας, Γεώργιος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «ο Σαμαράς κάνει κολοτούμπες» και μάλιστα το επανέλαβε πολλάκις αλλά δεν μας έπεισε για το τι είδους κολοτούμπες κάνει ο Σαμαράς, δεξιόστροφες, αριστερόστροφες κάθετες, οριζόντιες κλπ !!!
Τι λες βρε Γιώργαρε; Από προκύπτει αυτό που καταμαρτυρείς για τον Αντώνη Σαμαρά;
Ο Σαμαράς κάνει κολοτούμπες ή εσύ και το κόμμα σου, που από τις εθνικές εκλογές και εντεύθεν μας έχετε τρελάνει όλους με την αλλοπρόσαλλη πολιτική σας που αλλάζει σαν ανεμούριο και δεν ξέρουμε τι τελικά θέλεις;
Μια ΝΑΙ στο μνημόνιο και μάλιστα και με παραχώρηση διαμερίσματος στους τροικανούς, την άλλη έξω οι τροικανοί, μια υπέρ του Γιωργάκη την άλλη κακός πρωθυπουργός ο Γιωργάκης και η παρέα του , και τόσα άλλα που ανάλογα με τα φεγγάρια δεν λένε να βρουν αραξοβόλι μήπως και σταθεροποιηθείτε κάπου για να αρχίσουμε να σας παίρνουμε στα σοβαρά, πράγμα που δεν το βλέπω στο εγγύς μέλλον.
Τώρα τελευταία οι νοηματικές σου διαδρομές,κάπου μπερδεύονται και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό και για την μελλοντική σου πολιτική πορεία.
Για πρόσεξέ το λίγο γιατί δεν σε ακούνε μόνο η κυρά Κατερίνα και τα άλλα παιδιά που έχεις εκεί μέσα και επί τέλους τα λεφτά μπορεί να λείπουν από τις τσέπες μας , όχι όμως και η ΜΝΗΜΗ…
Σου θυμίζω και αυτό που μάλλον εσύ το ξέχασες :
“Η ίδρυση του ΛΑ.Ο.Σ. έγινε για να αντιμετωπιστούν οι 
δύο εθνικές αναγκαιότητες που δημιουργήθηκαν από 
την αδιέξοδη πολιτική των όσων κυβέρνησαν τη χώρα 
μας τις τελευταίες δεκαετίες, η ανάγκη για 
αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και η ανάγκη για 
ανατροπή του κατεστημένου που καταδυναστεύει τη 
χώρα μας και την οδηγεί σε βαθμιαίο αφελληνισμό και 
υποδούλωση. 
Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι σε ΡΗΞΗ με όλα τα κόμματα που 
κυβέρνησαν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και 
επιδιώκει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σημερινού 
δικομματικού συστήματος που απεικονίζει την 
χρεοκοπία της πολιτικής και οδηγεί την Ελληνική 
κοινωνία στην παρακμή.”
ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
olympia.gr

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ



του Ανδρέα Πενταρά*


Βασική αρχή στην άσκηση οποιασδήποτε στρατηγικής είναι να υπάρχει αρμονία μεταξύ στόχων και μέσων. Θα πρέπει δηλαδή οι στόχοι που τίθενται να είναι τέτοιοι ώστε να μπορούν να επιτευχθούν με τα μέσα, με την ισχύ που διαθέτει το κράτος. Εάν δεν συμβαίνει αυτό και οι στόχοι που θέτει το κράτος είναι δυσανάλογοι με τα μέσα που διαθέτει, τότε το πιο πιθανό είναι, όχι απλά να μην επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά να επέλθει και η καταστροφή. Στην ιστορία υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα κρατών, εθνών και αυτοκρατοριών που καταστράφηκαν, επειδή προσπάθησαν να επιτύχουν φιλόδοξους στόχους, χωρίς να έχουν τα μέσα και τις δυνατότητες γι αυτό.

Σήμερα η Κύπρος, έθεσε ένα πολύ φιλόδοξο στόχο που αφορά την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Πρόκειται πράγματι για ένα στρατηγικό στόχο, η επιτυχία του οποίου θα φέρει σημαντικές γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, με σημαντικά πολιτικά και οικονομικά οφέλη για τη πατρίδα μας. Με τη διαφορά ότι η Κύπρος προσπαθεί να επιτύχει το στόχο αυτό χωρίς να διαθέτει τα αναγκαία προς τούτο μέσα. Και τούτο, γιατί απέναντι σε ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο στόχο, δεν έγινε καμιά ολοκληρωμένη μελέτη, η οποία να λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές του προβλήματος (οικονομικές, περιβαλλοντικές, ζητήματα ασφάλειας, κυριαρχίας, κλπ). Η μελέτη αυτή ήταν απόλυτα αναγκαία, τουλάχιστο για τα ζητήματα ασφάλειας και κυριαρχίας, από τη στιγμή που η Τουρκία εκδήλωσε από τη πρώτη στιγμή την έμπρακτη αντίδρασή της στη προσπάθεια της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τις υποθαλάσσιες πηγές υδρογονανθράκων, με οικειοποίηση, δηλαδή κατοχή, ενός τεράστιου τμήματος της Κυπριακής ΑΟΖ που βρίσκεται δυτικά της Πάφου και φθάνει μέχρι το Καστελλόριζο. Μέσα σ αυτή τη περιοχή, που η έκτασή της είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερη της Κύπρου, η Τουρκία δεν επιτρέπει καμιά απολύτως έρευνα ή άλλου είδους εκμετάλλευση από τη Κυπριακή Δημοκρατία.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα που ασκεί το κράτος μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, δεν διαφέρουν καθόλου από τα κυριαρχικά δικαιώματα που ασκεί το κράτος στο χερσαίο έδαφος. Τα δικαιώματα αυτά αναφέρονται στην εκμετάλλευση του υπεδάφους του βυθού, της επιφάνειας του βυθού, της αλιείας, των θαλασσίων ρευμάτων, της επιφάνειας της θάλασσας και των ρευμάτων του αέρα υπεράνω της θάλασσας. Ότι δηλαδή και στο χερσαίο έδαφος και ακόμα περισσότερο.

Οι αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις που ασφαλώς παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, εξικνούνται σε διαμαρτυρίες ενώπιον του ΟΗΕ. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου από το πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι άνευ σημασίας, γιατί όπως είπε ο διαχρονικός Θουκυδίδης ΄΄η επίκληση του δικαίου στις σχέσεις των πόλεων έχει έννοια μόνο αν μπορείς να το επιβάλεις΄΄. Και η Κύπρος ελλείψει στρατιωτικής ισχύος δεν έχει καμιά δυνατότητα επιβολής του διεθνούς δικαίου.

Η στρατηγική της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό είναι προβλέψιμη, γιατί υπάρχει το προηγούμενο του Αιγαίου. Η Τουρκία, δεν πρόκειται να εμποδίσει τη Κυπριακή Δημοκρατία από το να εκμεταλλευθεί το φυσικό αέριο στα όρια με το Ισραήλ. Απλά, ταυτόχρονα με τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα νότια οικόπεδα, θα προβαίνει σε ανάλογες ενέργειες σε οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας δυτικά της Πάφου. Και ενώ εμείς θα χαριεντιζόμαστε και θα ευλογούμε τα γιένια μας για το μεγάλο κατόρθωμα της εξαγωγής φυσικού αερίου, η Τουρκία θα υλοποιεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της, όπως διατυπώνεται και στο βιβλίο του Νταβούτογλου ΄΄Στρατηγικό Βάθος΄΄. Να κυριαρχήσει δηλαδή στην ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα χωρίς να ρίξει ντουφεκιά, αφού θα έχει επεκτείνει τη κατοχή της, πέραν του 37% του χερσαίου εδάφους που κατέχει σήμερα, στο 50% περίπου της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Την ευθύνη γι αυτή τη δυσμενή εξέλιξη που θα ισοδυναμεί με ένα δεύτερο 74, θα φέρουν αποκλειστικά εκείνες οι πολιτικές ηγεσίες που χωρίς τη κατάλληλη στρατιωτική προετοιμασία και την απόκτηση δυνατοτήτων υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπριακής Δημοκρατίας, μπαίνουν σε μια κρίση που το αποτέλεσμά της θα είναι η απώλεια και άλλου εθνικού εδάφους, αυτή τη φορά στη θάλασσα. Στη πραγματικότητα, αυτό που πάει να γίνει είναι ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου, αφού από τη μια η Κύπρος θα εισπράττει χρήματα από τη πώληση του φυσικού αερίου που θα εξάγει από τα οικόπεδα στα όρια με το Ισραήλ και από την άλλη θα παραχωρεί εθνική κυριαρχία στη Τουρκία, δυτικά της Πάφου. Φυσικό αέριο έναντι Εθνικής κυριαρχίας.

Γι αυτό, όσο είναι καιρός, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ας μελετήσουν σε βάθος το ζήτημα των υποθαλάσσιων ερευνών και εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και ας πάρουν αποφάσεις με βάση το Εθνικό και όχι το οικονομικό ή το πολιτικό συμφέρον.



*Υποστράτηγος ε.α.

«Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων»


ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΜΕΛΗΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ», Ο ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:


Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.
Η πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον ΠέρκινςΗ πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον ΠέρκινςΣε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του '50 και έπειτα.
Μεταμελημένος και αναστατωμένος από την εχθρότητα μεγάλου μέρους της παγκόσμιας κοινότητας κατά των ΗΠΑ, όπως δηλώνει, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τον μηχανισμό τον οποίο υπηρέτησε.
Ο Τζον Πέρκινς, στη συνέντευξη που ακολουθεί, δηλώνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα των «οικονομικών δολοφόνων», με απώτερο στόχο «τη θέσπιση ενός παγκόσμιου κεντρικού τραπεζικού συστήματος» και ενός «παγκόσμιου νομίσματος». Κατά τον Πέρκινς, η επίθεση στη Λιβύη έχει τους ίδιους στόχους μιας και «τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη, υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου».
* Κύριε Πέρκινς, έχει η περίπτωση της Ελλάδας ομοιότητες με τη δράση των οικονομικών δολοφόνων;
**Η Ελλάδα χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξεκίνησε με την Ισλανδία πριν από δύο χρόνια και έφτασε σε εσάς, στην Ιρλανδία και άλλες χώρες. Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της Ελλάδας, τέθηκε σε μια κατάσταση με υπέρογκο χρέος και η οικονομία της βρίσκεται σε τέλμα. Η όλη συζήτηση γίνεται για την επαναχρηματοδότηση του χρέους.
Η Ελλάδα θα παραιτηθεί
Η πρόθεση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς. Είναι μια συνηθισμένη τεχνική των οικονομικών δολοφόνων ώστε να φέρουν μια χώρα στα χέρια της «εταιρειοκρατίας».
Δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπήρξαν παρασκηνιακές προσπάθειες να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και της τραπεζικής κοινότητας, δοσοληψίες ή και απειλές. Και όπως είδαμε με την υπόθεση Στρος-Καν, στείλανε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και σε όσους ηγέτες σκέφτονται να σταθούν απέναντι στην «εταιρειοκρατία».
**Δεν είναι ξεκάθαρο σε πολύ κόσμο το πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Θεωρητικά έχουμε ένα δυτικό πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, αλλά και διάφορα φόρα όπου οι ηγέτες αυτού συνευρίσκονται συζητώντας. Είναι αυτή μία ενδοδυτική ή ενδοτραπεζική υπόγεια σύγκρουση ή κάτι άλλο;
* Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους. Η δύναμη όλο και περισσότερο υπεισέρχεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Για να διατηρήσουν τη δύναμή τους, είτε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μ. Ανατολή ή την Κίνα, βασίζονται σε ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα και ένα σταθερό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ώστε να το πετύχουν.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει τρομερή πίεση για αλλαγή. Στη Λατ. Αμερική, την τελευταία δεκαετία έχουν εκλεγεί 10 πρόεδροι που σε διαφορετικούς βαθμούς αντιστέκονται στην «εταιρειοκρατία», και σε χώρες όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ελέγχονταν από στυγνούς δικτάτορες, βοηθούμενοι από τη CIA. Επίσης, η Μ. Ανατολή εκρήγνυται και η Κίνα δυναμώνει.
Οπότε υπάρχει μεγάλη αντίσταση παγκοσμίως. Και λόγω αυτού, το status quo, το κατεστημένο, πεισμώνει, στυλώνει τα πόδια του. Οπότε αυτή τη στιγμή η «εταιρειοκρατία» κάνει τα πάντα να υπονομεύσει οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να την απειλήσει και συγχρόνως να θεσπίσει ένα παγκόσμιο νόμισμα, το δολάριο, σίγουρα βλέπουμε μια αποδυνάμωση του ευρώ ως αποτέλεσμα, και επίσης να θεσπίσει ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα.
* Οπότε θα λέγατε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τα πρώτα δείγματα ενός είδους φασισμού;
* Είναι ένας όρος, αλλά ο κίνδυνος εδώ είναι ότι συνδέουμε τον φασισμό με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Στις ΗΠΑ έχουμε μια δυσκολία στη χρήση του όρου κομμουνισμός ή σοσιαλισμός επειδή είναι συνδεδεμένος με τον Στάλιν. Η Ευρώπη δεν έχει την ίδια παράδοση. Αλλά σίγουρα οι πολυεθνικές κυβερνούν. Δεν είναι απλώς μια συνεργασία κυβερνήσεων και εταιρειών.
Σήμερα οι πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν τον κόσμο. Λίγο παλαιότερα, θρησκευτικές οργανώσεις είχαν αυτή τη δύναμη, αργότερα τη σκυτάλη πήραν κυβερνήσεις, και κάποιες ήταν φασιστικές, κάποιες δημοκρατικές, άλλες δικτατορικές, οι οποίες ανταγωνίζονταν για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές. Αλλά σήμερα, οι κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν από τις εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν τους πολιτικούς. Κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί σε σημαντικό πολιτικό πόστο στις ΗΠΑ χωρίς τη χρηματοδότησή τους. Ελέγχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και στην πραγματικότητα παίρνουν τις αποφάσεις. Εάν κάποιος τους στέκεται εμπόδιο, τον καταστρέφουν με διάφορους τρόπους.
**Παραφράζοντας, λοιπόν, λέτε ότι έχουμε μια παρακμή της Δημοκρατίας.
* Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια. Από την άλλη, η Δημοκρατία δυναμώνει στη Λατ. Αμερική και κατά τη γνώμη μου υπάρχει αυτή τη στιγμή μια λαϊκή προσπάθεια εκδημοκρατισμού στη Μ. Ανατολή, η οποία βρίσκει μεγάλες αντιστάσεις. Ακόμη και στις ΗΠΑ βλέπουμε κόσμο να αντιδρά στις οικονομικές αλλαγές και κινήματα που προσπαθούν να επαναθεσπίσουν τη Δημοκρατία. Η «εταιρειοκρατία», λοιπόν, έχει μεγάλες δυσκολίες να διατηρήσει τη δύναμή της ή να αποκτήσει περισσότερη. Υπάρχουν λοιπόν πολλά κινήματα και αντικινήματα παγκοσμίως.
Κάντε ό,τι το Εκουαδόρ
* Υπάρχει συζήτηση στην Ελλάδα για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ώστε να ελεγχθεί πόσο από το χρέος είναι απεχθές, στα πρότυπα αυτού που θέσπισε ο Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ. Ποια είναι η γνώμη σας;
* Συμφωνώ απολύτως με τη θέσπιση αυτού. Και βλέπουμε την Ισλανδία να αντιστέκεται σθεναρά, η οποία έπειτα από δημοψήφισμα αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της. Ο Ραφαέλ Κορέα, τον οποίο σέβομαι πολύ ως ηγέτη, είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ΗΠΑ διότι είναι καπιταλιστής, έχει διδακτορικό οικονομίας από αμερικανικό πανεπιστήμιο, είναι πολύ δύσκολο για μας να τον αποκαλέσουμε κομμουνιστή.
Το χρέος του Ισημερινού δημιουργήθηκε από υποστηριζόμενους από τη CIA δικτάτορες τη δεκαετία του '70. Το χρέος είναι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των δικτατόρων, αλλά όχι του λαού του Ισημερινού. Οπότε ο Κορέα αντιστέκεται σθεναρά, και φυσικά πριν από έναν χρόνο η CIA προσπάθησε να τον ανατρέψει ανεπιτυχώς.
Το ίδιο έγινε στην Ονδούρα με τον πρόεδρο Σελάγια, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά ανατράπηκε. Οι λαοί πρέπει να στηρίξουν ηγέτες που θα αντισταθούν και που θα αναπτύξουν συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια προβλήματα. Εάν η Ελλάδα ενεργήσει μόνη, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλά εάν συμμαχήσει με την Ιρλανδία, την Ισλανδία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή, χώρες της Λατ. Αμερικής και της Αφρικής, θα ενισχύσει τη θέση της.
* Πώς κρίνετε την υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν;
* Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά γνωρίζω ότι η ζωή του καταστράφηκε. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κατέβει στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές. Δεν ξέρουμε την αλήθεια για το κατά πόσον είναι ένοχος ή όχι, δεν έγινε δίκη. Γνωρίζω όμως ότι καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις έναν δημόσιο αξιωματούχο. Οπως έχω γράψει στα βιβλία μου, άτομα όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί ανά τον κόσμο, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.
Με σφαίρα ή με... Μόνικα
Παλαιότερα, τον καιρό του Τζον Κένεντι για παράδειγμα, έπρεπε να πυροβολήσεις έναν πρόεδρο για να τον δολοφονήσεις. Ολοι ήξεραν ότι ο Κένεντι είχε εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις, αλλά ήταν αποδεκτό, οπότε έπρεπε να τον ρίξουν με μια σφαίρα. Ξεκινώντας όμως με τον Κλίντον, και τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι, άρχισαν οι δολοφονίες «προσωπικότητας». Και τώρα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, βλέπουμε ότι ένα άτομο μπορεί να καταστραφεί ολοκληρωτικά απλώς λόγω μιας κατηγορίας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η κατηγορία είναι αληθινή ή όχι, αλλά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή μιας και η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε ανεξαρτήτως αλήθειας.
* Εικάζεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό» δολαρίου-ευρώ και ότι ο Στρος-Καν είναι υποστηρικτής του ευρωπαϊκού νομίσματος. Εχει βάση η εικασία κατά τη γνώμη σας;
* Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά προστατευτικές με το δολάριο, πιστεύω ότι είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε πόλεμο στη Λιβύη. Ο Καντάφι προσπαθούσε να πείσει τις αφρικανικές χώρες να ιδρύσουν ένα παναφρικανικό νόμισμα, το «χρυσό δηνάριο», και να πουλάει πετρέλαιο σε αυτό το νόμισμα αντί του δολαρίου, όπως κάναμε πόλεμο στον Σαντάμ ο οποίος ήθελε να πουλάει το πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα. Είναι απόλυτα πιθανό.
Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά λέω ότι τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου. Και φαίνεται ότι οι αποκαλούμενοι αντάρτες εργάζονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα της «εταιρειοκρατίας», τα οποία απειλούσε ο Καντάφι.
Είναι δύσκολο να συμπαθήσεις τον επικεφαλής του ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα εργαλείο των οικονομικών δολοφόνων. Οπότε δεν συμπάσχω με τον Στρος-Καν ως πρόεδρο του ΔΝΤ. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι δεν καταστρέφεις κάποιον πολιτικά απλώς με μια κατηγορία χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτε.
Οι επιπλοκές όμως από την αδυναμία ενός προσώπου σε θέση ισχύος είναι πολύ επικίνδυνες διότι σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται σε παρόμοιες θέσεις εξουσίας πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι εάν ενοχλήσει την «εταιρειοκρατία», μπαίνει σε κίνδυνο. *


Μίλησαν, λοιπόν, οι «διανοούμενοι».




ΣΆΒΒΑΤΟ, 4 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011



Κάποιοι από αυτούς. Πρώτα ονόματα, σοβαροί άνθρωποι οι περισσότεροι.

Μια στιγμή, όμως: μήπως οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη μιλήσει για τη σημερινή, τραγική κατάσταση της χώρας;
Και ποια είναι η άποψή τους για την κρίση, τους χειρισμούς της κυβέρνησης, τη συμπεριφορά των εταίρων μας και το περιώνυμο Μνημόνιο;

Ναι. Εχουν μιλήσει. Ανοιχτά, καθαρά, χωρίς περιστροφές.
Υπέρ του Μνημονίου. Αναφανδόν!

Σχεδόν χωρίς καμία κριτική στους ολέθριους χειρισμούς της κυβέρνησης, η οποία τίποτε, ούτε το παραμικρό δεν διαπραγματεύθηκε...

Ομως στο κείμενο που υπέγραψαν, υπό τον τίτλο «Τολμήστε», δεν είχαν την τόλμη να επαναλάβουν ανοιχτά αυτό που πιστεύουν και εκθέτουν στα κείμενά τους...

Υπάρχει, βέβαια, και δεύτερο ατόπημα. Ενώ στο κείμενο αποφεύγουν να πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους, το έπραξαν... διευκρινιστικά στα ράδια και στην τηλοψία!

Και παραδέχτηκαν ότι θεωρούν σωτήριο το Μνημόνιο (Δοξιάδης). Οτι καταλογίζουν «ασυγχώρητη ιδιοτέλεια» όχι στους εταίρους, που μας πουλάνε δάνεια με τοκογλυφικό επιτόκιο και λαϊκίζουν ασύστολα λέγοντας πως είμαστε τάχα τεμπέληδες -ποιοι;
οι σκληρότερα εργαζόμενοι στην Ενωση-, αλλά καταλογίζουν ιδιοτέλεια στον Σαμαρά, «γιατί επιμένει να επενδύει στην κατάρρευση της χώρας» (Μουτσόπουλος). Είπαν επίσης -στα ράδια, φυσικά, όχι στο κείμενο- ότι η αγανάκτηση δεν είναι λύση (πολύ... σοβαρή διαπίστωση αυτή).

Οτι οι συγκεντρώσεις εκφυλίζονται και τα τοιαύτα (Θεοδωρόπουλος)... Με δυο λόγια, είπαν αυτά που πάντοτε διεκήρυτταν. Μόνιμη δυσανεξία έναντι των λαϊκών κινητοποιήσεων (π.χ. Κερατέα), εμμονική και άκριτη υποστήριξη του αποτυχημένου Μνημονίου (οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ασκούν τουλάχιστον κάποια κριτική στην κυβέρνηση) και, βέβαια, μια συνεχής επίκληση προσωπικών απόψεων -τόσο κοινών στον «εκσυγχρονιστικό» λειμώνα- στις οποίες επιχειρούν να προσδώσουν χαρακτήρα δόγματος

*** Θα επανέλθουμε στην «έκκληση» αυτή.

Ομως τώρα, «πάμε πλατεία». Παρέα με τους αγανακτισμένους που εικονίζονται εδώ δίπλα (από τον «Ελ. Τύπο» η σύνθεση). Εκεί! Μαζί με τον «εχθρό λαό», που τρομάζει τους προύχοντες...


Γιάννης Τριάντης 

www.logia-starata@blogspot.com

Το βίντεο της χρονιάς...Άν δεν το ξέρατε όλα αυτά, έγιναν στην Ελλάδα


Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

.

Απλά απίστευτο..

20 μήνες Αγωνίας αντί 20 μήνες Αγώνας, θα έπρεπε να λέγεται το βίντεο γιατί ζούμε ένα θρίλερ..
Δείτε το βίντεο



Αρχειοθήκη ιστολογίου