Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Δημ. Αναγέννησης για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια



ΕκτύπωσηE-mail
22-06-2011 

0Share
ImageΑνακοίνωσε εξέδωσε σήμερα η Δημοκρατική Αναγέννηση με αφορμή την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού ΥΠΕΞ. Ακολουθεί η ανακοίνωση 
«Ευχαριστούμε τον Τσέχο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Stefan Fule, ο οποίος, καλύπτοντας το κενό και την ανικανότητα του υπουργείου εξωτερικών και της ελληνικής διπλωματίας ,δήλωσε στο κανάλι των Σκοπίων ότι, με ενέργειες όπως αυτή της ανέγερσης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η FYROM θα βρει την πόρτα για την είσοδό της στην ΕΕ κλειστή».




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σοκ και δέος για μείωση 50% στις συντάξεις με “σημαία” το σενάριο της χρεοπίας

image
Το σενάριο της άμεσης κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων σε περίπτωση στάσης πληρωμών και χρεοπίας της χώρας προβάλει η κυβέρνηση και χθές ο υπουργός Εργασίας Γ . Κουτρουμάνης το παρουσίασε ωμά στη βουλή, μιλώντας για κόψιμο στο μισό όλων των συντάξεων (κύριες και επικουρικές), ένω αφησε να ενοηθεί οτι η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 σε περίπτωση που βρεθεί σε τέτοιο ενδεχόμενο.
Μάλιστα παρουσίασε αυτό το εφιαλτικό σενάριο, έως ένα διαπραγματευτικό ατού που η κυβέρνηση απέκρουσε …στην διαπραγμάτευση με την τρόικα στο μνημόνιο και ενδεχομένως στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έρχεται. Συγκεκριμένα ο κ Κουτρουμάνης ανέφερε:«Οποιαδήποτε αδυναμία του Δημοσίου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (καταβολή επιχορήγησης 1,25 δισ. ευρώ το μήνα προς τα Ταμεία) θα σημάνει αδυναμία των ταμείων να καταβάλλουν περίπου το 47% της σύνταξης, ενώ ο ΟΓΑ θα αδυνατούσε να καταβάλλει το 80% των συντάξεων». Συμπλήρωσε δε οτι το 2011 στα 32 δισ. ευρώ που προβλέπονται για τις συντάξεις ς τα 15 δισ. ευρώ προέρχονται από κρατική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 17 δισ. ευρώ από εισφορές των ασφαλισμένων.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφερόμενος στα μέτρα του μεσοπρόθεσμου είπε πως από τα 6,7 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου για την κοινωνική ασφάλιση για την περίοδο 2012-2015, τα 3,2 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας (τίθεται ο στόχος να περιοριστεί η ανασφάλιστη εργασία από το 26% στο 16% μέχρι και το 2015) και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. ευρώ από παραπέρα μείωση δαπανών, ενώ δεν επιβάλλεται εισφορά σε συντάξεις κάτω των 1.700 ευρώ. Για τις επικουρικές επιβάλλεται εισφορά από τα 300 ευρώ και πάνω, και θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα γιατί, όπως εξήγησε, «αν αφήσουμε το σημερινό έλλειμμα των 740 εκατ. ευρώ το χρόνο θα εξανεμιστούν τα αποθεματικά και θα οδηγηθούμε σε αναγκαστική μείωση κατά 50% των συντάξεων μετά το 2015».

Asfalisinet.gr

Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πολώσει τους Έλληνες για να πάει σε εκλογές και στην ΠΓΔΜ(Σκόπια) στήνουν το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του Β΄

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ...ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ;

ΜΗΠΩΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ;Τοποθετήθηκε τελικά το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ή του Έφιππου Πολεμιστή, όπως το αποκαλούν επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Στο μεταξύ τοποθετήθηκε επίσης σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι) το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου Β΄, ενώ ένα ακόμη άγαλμα του Φιλίππου Β΄ πρόκειται να τοποθετηθεί σε πλατεία του περιφερειακού δήμου των Σκοπίων «Γκάζι Μπάμπα»!!

Μέχρι ..
τις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σιντριβανιού το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της βάσης του αγάλματος στα Σκόπια και η τοποθέτηση οκτώ λεόντων και οκτώ αρχαίων πολεμιστών της μακεδονικής φάλαγγας, κυκλικά του σιντριβανιού.
Ο Γκρουέφσκι συνεχίζει απτόητος τη βλακώδη προπαγάνδα του, έχοντας όμως ήδη γαλουχήσει μια ολόκληρη γενιά (των σημερινών σκοπιανών εώς 30 χρονών) οι οποίοι έχουν υποστεί μια συστηματική πλύση εγκεφάλου σε βαθμό που πλέον αποποιούνται κάθε τι σλαβικό θεωρώντας τους εαυτούς τους απευθείας απογόνους του Μ.Αλέξανδρου!

*Στο Greece Salonika βέβαια μιλάμε για το θέμα αυτό απ΄το Νοέμβριο του 2007 αλλά στην Ελλάδα του 2011 έχουμε πλέον μόνο το ..."μεσοπρόθεσμο" για να ασχοληθούμε..






Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/blog-post_22.html#ixzz1Q0mrXCYh

ΚΕΔΚΕ: Το Μεσοπρόθεσμο φέρνει αυξήσεις σε τέλη και φόρους- ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


22/06/2011 11:00


Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα φέρει κατακόρυφη αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη και στους δημοτικούς φόρους που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ*.
Στην εκτίμηση αυτή κατέληξαν οι δήμαρχοι της χώρας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.
Όπως εκτίμησαν οι δήμαρχοι, για την περίοδο 2012-2015 προβλέπεται αύξηση 700 εκατ. ευρώ στα «λοιπά έσοδα» για δήμους και περιφέρειες. Από αυτά τα 500 εκατ. αφορούν τα τέλη και 100 εκατ. τη φορολογική ενημερότητα.
«Κάνουλα» ΕΣΠΑ
Σε ό,τι αφορά τις χρηματοροές από το ΕΣΠΑ, οι δήμαρχοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει η προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων, καθώς οι επενδύσεις αναμένεται να μειωθούν.
Βάσει των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου, για την ίδια τετραετία θα υπάρξει περαιτέρω μείωση δαπανών κατά 685 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 100 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από τον περιορισμό των προσλήψεων, λόγω της εφαρμογής της αναλογίας 1-5, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις για το πού αλλού θα υπάρξουν μειώσεις δαπανών.
Πλεονάσματα
Ωστόσο, από το 2012 το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εμφανίζει σημαντικά πλεονάσματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 385 εκατ. ευρώ, για το2013 1 δισ. ευρώ, για το 2014 περίπου 1,5 δισ. ευρώ και για το2015 προβλέπονται πλεονάσματα ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ.
* Για το τις προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο για την Αυτοδιοίκηση κάντε κλικ ΕΔΩ
Bookmark and Share
Aftodioikisi.gr

“Η ηγεσία είναι πράξη, όχι θέση”



22.06.2011STATESMEN
Στη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Βουλής, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν εκείνος που εκφώνησε ομιλία για την πολιτική παρακαταθήκη ενός εκ των σημαντικότερων ηγετικών προσωπικοτήτων της Κεντροδεξιάς, που πέτυχε την καθολική αποδοχή και αναγνώριση του συνόλου του πολιτικού κόσμου.
Ο κ. Αβραμόπουλος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αναλυτικά, η ομιλία του είχε ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Με αυτήν την ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, τιμούμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικής προσωπικότητας, τον Μιλτιάδη Έβερτ, ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας και κοινοβουλευτικό άνδρα, που για δεκαετίες, σε αυτόν το χώρο, υπηρέτησε τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό, την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα ήθελε να είναι σήμερα εδώ. Η αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες αυτήν την ώρα,  δεν του το επιτρέπει. Τον ξεπροβόδισε όμως και τον αποχαιρέτησε, με συγκινητικά και ανθρώπινα λόγια, στη νεκρώσιμη ακολουθία του, εκφράζοντάς του την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη της Παράταξής μας.
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, σαν τη σημερινή, συνιστούν ευκαιρία για να αποδοθούν νηφάλια και έξω από ατμόσφαιρα τεχνητών ή και πραγματικών εντάσεων, που συνοδεύουν τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές κάθε εποχής, μέσα και έξω από τη Βουλή, οι τιμές που  αναλογούν στους πολιτικούς, που διαδραμάτισαν ρόλους και καθόρισαν με το λόγο και τη στάση τους την εξέλιξη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στον τόπο μας.
Συνιστούν όμως και μία παραπάνω ευκαιρία για να αρθεί η πολιτική τάξη της χώρας και όλοι εμείς, πέρα και πάνω από τα μικρά, τα εφήμερα και τα προσωπικά, που πολλές φορές μειώνουν τη μεγάλη αξία της πολιτικής, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα των ιδεών, των σκέψεων και των πράξεων των πολιτικών, που έτυχαν της αναγνώρισης της κοινωνίας, τίμησαν τον όρκο τους, οδηγούμενοι από αίσθηση δημοσίου καθήκοντος και άφησαν χρήσιμο έργο πίσω τους, συνεπείς στο όνομα της αποστολής που μας αναθέτει η κοινωνία, κομμάτι της οποίας είναι οι εκπρόσωποί της στη Βουλή.
Ιδιαίτερα σήμερα, που η βαθιά κρίση, η οποία μαστίζει το πολιτικό μας σύστημα και όπου η σημερινή πολιτική τάξη της χώρας συνολικά  και αδιάκριτα αμφισβητείται και απαξιώνεται, οι αναφορές αναγνώρισης στη συνεισφορά δημοσίων προσώπων στο χτίσιμο της δημοκρατικής Ελλάδας, παίρνει άλλο χαρακτήρα και αφήνει να φανεί η σημασία και ο ρόλος του πολιτικού στη δημοκρατία, στην κοινωνία και στην πατρίδα.
Η δημοκρατία χρειάζεται τους λειτουργούς της, που είναι οι πολιτικοί τους οποίους οι πολίτες επιλέγουν, και αυτοί είναι που τους αξιολογούν, τους τιμούν ή τους αντικαθιστούν.
Η γενικευμένη αντιπολιτική διαμαρτυρία που οδηγεί στην απαξίωση, ξεπερνάει τα πρόσωπα και βάλλει ευθέως κατά της ανώτερης, μαζί με την ελευθερία και την ανεξαρτησία, κατάκτησης ολόκληρου του ελληνικού λαού, που είναι η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός.
Τους δημοκρατικούς θεσμούς, οφείλουμε με κάθε τίμημα να προστατεύουμε.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ένα δημόσιο πρόσωπο, φυσική δύναμη της πολιτικής, στο πέρασμά του άφησε το δικό του ίχνος, τη δική του σφραγίδα στα γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Χρειάζεται πάντα χρόνος και αφού κατακάτσει ο απόηχος του θανάτου ενός δημόσιου προσώπου, που πάντα συνοδεύεται από υπερβολές, ή ακόμα και υποκρισία, η μνήμη και η κρίση λειτουργούν πιο νηφάλια και δίνουν στα πρόσωπα, τη θέση που πράγματι τους αναλογεί.
Η εποχή του φορτισμένη από γεγονότα και καταστάσεις, που ακόμα διεγείρουν τις ανθρώπινες αντιδράσεις. Το ίχνος όμως, είναι πάντα εκεί, στη Βουλή, στην Παράταξή μας, στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας, στα ερτζιανά, στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, στην ιστορική εξέλιξη της παράταξης, στη συναισθηματική μνήμη των ανθρώπων που τον γνώρισαν.
Η δημόσια πορεία του Μιλτιάδη Έβερτ, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, τον ήθελε να είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ, «πολιτικό όν» σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησε τη σχέση του με τη ζωή, μέχρι το τέλος, ανέπνεε για την πολιτική, υπήρχε γι’ αυτήν, εμπνεόταν από τις ιδέες της, που την εξηγούσαν στον καθρέφτη της συνείδησής του.
Συγκρουσιακός αλλά και ενωτικός, πείσμων αλλά και κατανοητικός, άφοβος αλλά και συνετός, αυστηρός αλλά και ανθρώπινος, παραδοσιακός αλλά και καινοτόμος.
Το ισχυρό του αισθητήριο καθόριζε τη στρατηγική του και οι πατριωτικές του ευαισθησίες, όσο και η έμφυτη κοινωνικότητά του, την σταθερά φιλελεύθερη ιδεολογία του. Εξέφραζε αυθεντικά, αυτός, τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και εμπνεόταν από την προσωπικότητα και τις αρχές του Εθνάρχη.
Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, δεν λησμονώ και τιμώ τη θαρραλέα και υπερβατική του απόφαση, σε πείσμα του κομματικού κατεστημένου της παράταξης, το 1994, να μου εμπιστευθεί τη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Αθήνας, για την οποία πόλη έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη και με την οποία ταυτίστηκε, όχι μόνον ως Βουλευτής της αλλά και κυρίως, ως Δήμαρχός της.
Αυτή η τότε σχέση, μας έφερε πιο κοντά και μου επέτρεψε να ξεχωρίσω τα δυναμικά στοιχεία της πολιτικής του σκέψης αλλά και του χαρακτήρα του.
Αργότερα, μοιράστηκε μαζί μου και ένοιωσα και εγώ, την πικρία των τότε πολιτικών εξελίξεων και συγκρατώ πάντα τα θυμοσοφικά συμπεράσματα που συνόδευαν την περιγραφή των γεγονότων.
Ο βίος και η πολιτική πορεία του Μιλτιάδη Έβερτ, εμπεριέχει όλα τα στοιχεία μιας βαθύτερης ανάλυσης ενός ψυχογραφήματος, που συνοδεύει ως εμπειρία και γνώση, με μικρές διαφορές, τη διαδρομή κάθε πολιτικού.
Σημασία ωστόσο, έχει, στο τέλος να είναι καθαρή και ήρεμη η συνείδησή σου και νηφάλια η κρίση των συγχρόνων σου. Γιατί οι επόμενοι, σίγουρα αυτό θα το κάνουν με περισσότερη αντικειμενικότητα και σχεδόν καθόλου με ιδιοτέλεια.
Με αυτές τις σκέψεις, τιμούμε σήμερα τον Μιλτιάδη Έβερτ.
Ως τον πολιτικό άνδρα της συνείδησης, του χρέους, της άδολης αγάπης για την πατρίδα, της δυναμικής αναμέτρησης με τις καταστάσεις και τις προκλήσεις.
Σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων, η μεγάλη πολιτική του οικογένεια, στους κόλπους της οποίας έζησε για σαράντα ολόκληρα χρόνια, οι συναγωνιστές αλλά και οι αντίπαλοί του, στεκόμαστε με τιμή στη μνήμη του και αναγνωρίζουμε τη δημόσια προσφορά του στο έθνος και τη συμβολή του στο δημοκρατικό κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα.
Αλλά και η Παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, γέννημα και θρέμμα της οποίας υπήρξε από την ημέρα της ίδρυσής της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Μιλτιάδης Έβερτ, εκφράζει σήμερα την ευγνωμοσύνη, την αναγνώριση και το σεβασμό στη μνήμη του, κατατάσσοντάς τον στο πάνθεον της ιστορικής της ηγεσίας.
O Μιλτιάδης Έβερτ μπορεί να μην έγινε Πρωθυπουργός. Υπήρξε όμως, ηγετική μορφή, γιατί όπως λέει και ο Donald  Mc Gannon: «η ηγεσία είναι πράξη, όχι θέση».

STATESMEN

Σ. Γιαννακά: Θα κάνω μια κολοτούμπα και θα πω ότι καλύφθηκα από τις αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο


22 Ιουνίου 2011



http://2.bp.blogspot.com/_xXKB40jPBIQ/S_KlQCapDVI/AAAAAAAAHTE/0efGpa28NOc/s400/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91.jpgΤην εκτίμηση ότι έχουν καλυφθεί οι διαφωνίες των περισσοτέρων από τους 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν υπογράψει το σχετικό κείμενο εξέφρασε η Σοφία Γιαννακά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και σημείωσε ότι η ίδια έχει καλυφθεί.

«Ο νυν υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, μας υποσχέθηκε χθες, μιλώντας στη βουλή, ότι συζήτηση θα γίνει, θα κουβεντιάσουμε διεξοδικά μέχρι να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Πιστεύω, σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον, πως με τις διορθώσεις που έχουν γίνει στο μεσοπρόθεσμο επί το θετικότερο για τους Έλληνες πολίτες, με την εξήγηση που μας έχει δώσει ο κ. Βενιζέλος, με την προϋπόθεση ότι και οι ιδιωτικοποιήσεις θα κριθούν μια προς μια, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες αλλαγές -όποιες όπου και όταν χρειαστεί, εκτιμώ ότι εν πολλοίς σε ό,τι με αφορά προσωπικά έχουμε καλυφθεί. Μπορούμε τώρα πραγματικά να κάνουμε την υπέρβαση, να πούμε προφανώς ναι στο μεσοπρόθεσμο, ξεπερνώντας το σκόπελο της κατεπείγουσας διαδικασίας. Πιστεύω αυτό που είπε και ο κ. Βενιζέλος, πρώτα τη σταθεροποίηση και μετά τη βελτίωση», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης επιμένει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, λόγω της διαφωνίας του με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ και η Χρύσα Αράπογλου δήλωσε χθες πως έχει διαφωνίες για την ΕΥΑΘ, χωρίς όμως να διευκρινίσει τί θα πράξει.

Σε ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, η κα Γιαννακά απάντησε: «Οι ευαισθησίες κάποιων κοινοβουλευτικών στελεχών για την πώληση της ΔΕΗ, για παράδειγμα, είναι θεμιτές. Πιστεύω ότι και αυτές πρέπει να ακουστούν γιατί απηχούν και τις ανησυχίες των Ελλήνων. Εγώ δε βάζω κανένα τοπικό θέμα για καμία πώληση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγομαι, δεν θα έβαζα ποτέ θέμα για την πώληση της ΔΕΗ ή του νερού. Έχω άλλη τοποθέτηση πάνω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε με τολμηρά βήματα, πρέπει να περάσουμε σε μια ανάπτυξη που θα δίνει ελευθερία στη αγορά και στον ανταγωνισμό».

 Δεξί Εξτρέμ

Αρχειοθήκη ιστολογίου