Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου



  • (0)

Τι πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του έτους

Περίπου ένα δημοσιονομικό και διαρθρωτικό μέτρο ανά μήνα, πρέπει να υλοποιεί η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους, προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται η σημερινή συνεδρίαση της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ο υπουργός, που θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ζήτησε από τους συναδέλφους του να προωθήσουν άμεσα τα μέτρα, τηρώντας απαρέγκλιτα τα «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα.
Με βάση τα χρονοδιαγράμματα του επικαιροποιημένου προγράμματος, έως το τέλος του έτους πρέπει να έχουν γίνει τα εξής:

Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

Τον τρέχοντα μήνα πρέπει να έχει συσταθεί η Γενική Γραμματεία Real Estate Development. Τον Αύγουστο, να υιοθετηθεί το πλάνο για τον τουριστικό τομέα (τουριστική κατοικία), καθώς και το νομοσχέδιο για τις "χρήσεις γης" των ακινήτων της ΕΤΑ. Εντός του γ΄ τριμήνου, πρέπει να είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο για την παραχώρηση γης και την επιτάχυνση της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας.

ΔΕΚΟ και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα


Μέσα στον Ιούλιο, πρέπει να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, με στόχο να ψηφιστεί έως τα μέσα Αυγούστου. Για το γ΄ τρίμηνο τοποθετείται χρονικά η κατάργηση των πρώτων οργανισμών. Το ίδιο διάστημα, πρέπει να είναι έτοιμο και το σχέδιο για τις περαιτέρω μειώσεις των μισθολογικών και άλλων δαπανών και την επανεξέταση των τιμολογίων. Επίσης, πρέπει να έχει μηδενιστεί το έλλειμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να έχει κατατεθεί η έκθεση για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ.

Φορολογικό σύστημα

Το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου πρέπει να έχει δημιουργηθεί και εγκατασταθεί η γενική - κεντρική διεύθυνση για την είσπραξη των οφειλών των υψηλών εισοδημάτων προς το Δημόσιο.

Παράλληλα, πρέπει να ξεκινήσει - και να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους - η διαδικασία για το κλείσιμο των 200 εφοριών, να λειτουργήσουν τα φορολογικά δικαστήρια (τέλος Σεπτεμβρίου) και να έχει ετοιμασθεί το νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. 


Περιστολή δημοσίων δαπανών

Μέσα στον Ιούλιο, η κυβέρνηση πρέπει να ορίσει τα προσόντα και τις υποχρεώσεις και να τοποθετήσει τους ελεγκτές, οι οποίοι θα αναλάβουν έργο στα υπουργεία, ενώ έως το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να δημιουργηθούν γενικές διευθύνσεις για τις οικονομικές υποθέσεις σε όλα τα υπουργεία.

Δημόσια διοίκηση

Στο τέλος του γ΄ τριμήνου, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναθεώρηση των κοινωνικών προγραμμάτων και κοινωνικών παροχών και να είναι έτοιμος ο νόμος για την πρώτη φάση αλλαγής της δημοσίας διοίκησης.

Αποδοχές και ανθρώπινο δυναμικό

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διαμορφώσει τον Ιούλιο το πλαίσιο για τη μείωση έως το 2015 του αριθμού των υπηρετούντων στον δημόσιο τομέα, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης, σε μηνιαία βάση, των στοιχείων εισόδου- εξόδου και μετατάξεων στο Δημόσιο.

Δημόσιες συμβάσεις

Εντός του Ιουλίου πρέπει να υιοθετηθεί η νομοθεσία για τη δημιουργία της αρχής, η οποία θα διαχειρίζεται όλες τις προμήθειες στο Δημόσιο, και εντός του γ΄ τριμήνου να έχουν τοποθετηθεί τα μέλη της.


Συνταξιοδοτικό σύστημα

Το γ΄ τρίμηνο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για όλα τα επικουρικά ταμεία και να καταρτιστεί ο σχετικός νόμος. Ενώ, έως τα τέλη Αυγούστου, να έχει αναθεωρηθεί και το καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων.

Υγεία

Το γ΄ τρίμηνο πρέπει να είναι έτοιμη η έκθεση για την ανακατάταξη του προσωπικού στον χώρο της υγείας, καθώς και να έχουν εγκατασταθεί ελεγκτές σε όλα τα νοσοκομεία.

Χρηματοπιστωτικός τομέας

Εντός του Ιουλίου, η Τράπεζα της Ελλάδος θα διαθέσει εξειδικευμένο προσωπικό στα τμήματα ελέγχου των τραπεζών, ενώ πρέπει να επανδρωθεί και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). 

Παράλληλα, η ΤτΕ και το ΤΧΣ θα υπογράψουν μνημόνιο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους και την ανταλλαγή πληροφοριών. Έως τον Σεπτέμβριο, οι τράπεζες που έχουν προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας (με βάση και τα αποτελέσματα των νέων stress tests), πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου και αναδιαρθρώσεις.

Αγορά εργασίας

Εντός του μηνός πρέπει να υιοθετηθεί η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, να δημοσιευτεί η μελέτη με την επίδραση που είχε το άνοιγμα των επαγγελμάτων στην ανταγωνιστικότητα και τις τιμές, και να ετοιμαστεί προσχέδιο νόμου, το οποίο θα τροποποιεί τη νομοθεσία για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Ανάπτυξη

Τον Ιούλιο πρέπει να ετοιμαστεί η έκθεση για τη συνεισφορά του τουριστικού τομέα και του τομέα του εμπορίου στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Παράλληλα, πρέπει εντός 90 ημερών να κωδικοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο, με την απλοποίηση των διαδικασιών, για τις εξαγωγές.

Τομέας ενέργειας

Εντός του Ιουλίου, πρέπει να διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για την ανάθεση της διαχείρισης των υδροηλεκτρικών αποθεμάτων σε ανεξάρτητη αρχή.

Newsbeast.gr

Moody’s: Χτύπημα σε Πορτογαλία, Υποβάθμιση κατά 4 βαθμίδες (Junk τα Ομόλογα)…




Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι πλέον η σύγκρουση με τους οίκους αξιολόγησης, με τη Moodyνα προχωράει σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά τέσσερις βαθμίδες προχώρησε την Τρίτη η Moody’s.
 
Συγκεκριμένα, η Moodyυποβάθμιση τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση σε Baa1 από Ba2, είναι δηλαδή στην κατηγορία των μη επενδυτικών ομολόγων (junk).

Επιπλέον, ο οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση της βραχυπρόθεσμης ικανότητα της Πορτογαλίας από Prime-2 σε Not-Prime.

Σημειώνεται ότι από η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αξιολογείται από την Moody's σε Caa1, πέντε βαθμίδες κάτω από την Πορτογαλία.

Στην ανακοίνωση η Moody's
 αναφέρει ότι ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ό τη Πορτογαλία θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης πριν επιστρέψει στις αγορές και ότι θα τεθεί σαν προϋπόθεση για αυτό η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Προσθέτει δε ότι αυξάνονται οι ανησυχίες πως το πρόγραμμα περιορισμού του ελλείμματος δεν θα πετύχει τους στόχους του, λόγω των δυσκολιών στον περιορισμό των δαπανών, στην μείωση της φοροδιαφυγής και στην υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος.
 
Greek Finance Forum

“Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελληνικής Κοινωνίας- Οικονομίας”…. Το 68,23% των Εσόδων προέρχεται από μισθωτούς και συνταξιούχους…




 
Στην ένταση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής υποστηρίξει για ακόμη μια φορά ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, να δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα ότι το 68,23% των εσόδων προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους, αντί των υπολοίπων φορολογουμένων που δηλώνουν το 17,25% και των νομικών προσώπων το 14,52%.
 
Μάλιστα, το ίδιο το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι περίπου 20δις ευρώ, είναι τα ποσά που χάνονται, με 25% του ελληνικού ΑΕΠ να προέρχεται από μορφές παραοικονομίας, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρακτορείο Reuters “Θα γίνει πλήρης αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, πλήρης αξιοποίηση των πληροφορικών συστημάτων που διαθέτουμε και της δυνατότητας για διασταυρώσεις. Και επίσης, πλήρης αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που έχουμε με την άρση του τραπεζικού απορρήτου”, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους τρόπους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.  

Μέσα στα σχέδια που εξετάζονται, είναι και η αξιοποίηση ιδιωτών στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2009, συνολικό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ δήλωσαν μόλις 397.000 φορολογούμενοι. Από τις 5.655.100 φορολογικές δηλώσεις, οι 5.257.298 είναι για εισόδημα κάτω των 50.000 ευρώ, ενώ εισόδημα άνω των 250.000 ευρώ δηλώνουν μόλις 2.435 Έλληνες.


Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο στόχαστρο μπαίνουν επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει ΦΠΑ, φυσικά πρόσωπα που δεν δήλωσαν εισοδήματα, φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία, ελεύθεροι επαγγελματίες που τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα τους, και τραπεζικές καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, με σκοπό να διαπιστωθεί αν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

 
Greek Finance Forum

Βατικανό: Υπό δημοσίευση, βιβλίο -κόλαφος για την Τουρκία-, αναφορικά με τη σφαγή των Αρμενίων - Θα βασίζεται σε μυστικά αρχεία της Αγίας Έδρας



ΕκτύπωσηE-mail
Βατικανό: Υπό δημοσίευση, βιβλίο -κόλαφος για την Τουρκία-, αναφορικά με τη σφαγή των Αρμενίων - Θα βασίζεται σε μυστικά αρχεία της Αγίας Έδρας
Το Βατικανό πρόκειται να συμμετάσχει στη δημοσίευση βιβλίου, που θα περιέχει έγγραφα στοιχεία και μαρτυρίες, ορισμένες ενταγμένες σε Μυστικά Αρχεία, για την "τεράστια σφαγή" των Αρμενίων την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποκάλυψε σήμερα ένα σημαντικό στέλεχος των Αρχείων της Αγίας Έδρας.

Ο Μονσινιόρος Σέρτζιο Παγκάνο, που είναι βαθμοφόρος επόπτης στα παπικά Αρχεία, με συνέντευξη τύπου ανήγγειλε, σήμερα, την προσεχή έκδοση του βιβλίου, "με τη συνεργασία των 'Αρχείων του Βατικανού", στο οποίο θα εκτεθούν "οι διαδικασίες βασανισμού, που οι Τούρκοι μετήλθαν σε βάρος των Αρμενίων, μία τεράστια σφαγή".

Επικαλούμενος τα Αρχεία του Βατικανού, ο Παγκάνο αναφέρθηκε στις "βάρβαρες πρακτικές" Τούρκων στρατιωτών, σε βάρος "εγκύων Αρμενίων γυναικών", τονίζοντας ότι "επεισόδια, σαν τα ανωτέρω, προκαλούν "ντροπή, για το ότι είμαστε άνθρωποι".
"Εάν δεν είχα την Πίστη, θα έβλεπα μόνον έρεβος σε τέτοια επεισόδια", υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Μονσινιόρος Παγκάνο διεκτραγώδησε, επίσης, την πρακτική Τούρκων στρατιωτών να "στοιχηματίζουν και να παίζουν στα ζάρια το φύλο του παιδιού" (...) "πριν αποσπάσουν από τη μητρική κοιλιά το έμβρυο και το θανατώσουν με μία ξιφολόγχη!" .

Έχει εκτιμηθεί από έγκυρους ιστορικούς ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι χριστιανοί, δολοφονήθηκαν όλη τη διετία 1915-1916 από τον τουρκικό στρατό.

Ο Μονσινιόρος Παγκάνο ανήγγειλε, συγχρόνως, ότι τον Φεβρουάριο 2012 θα λειτουργήσει στα 'Μουσεία του Καπιτωλίου', στη Ρώμη, Έκθεση με έγγραφα στοιχεία, προερχόμενα από Μυστικά Αρχεία, για το θέμα της Σφαγής των Αρμενίων επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

E-typos

Συμφωνία δανειστών- ασφαλιστών στο χρέος της Ελλάδας



Πως χάθηκε η χρυσή ευκαιρία μείωσής του και πως εξασφαλίστηκαν οι αμερικανικές τράπεζες


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μία χρυσή ευκαιρία για μείωση του ελληνικού χρέους και πίεσης που προκαλεί στις διεθνείς τράπεζες η κατάσταση στην Ελλάδα, μόλις χάθηκε, παράλληλα με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. Η ευκαιρία να δεχθούν οι δανειστές να πληρώσουν μικρότερο ποσό, είχε ήδη ανοιχθεί από τις προηγούμενες εβδομάδες όταν λίγο έλειψε να πέσει η κυβέρνηση. Έτσι τώρα, με απροθυμία των μεγάλων ξένων τραπεζών και με μεγάλη συμμετοχή σε ονόματα αλλά μικρή σε αξία, προχωρά πλέον το σχέδιο της μετακύλισης και επαναγοράς ελληνικών ομολόγων. Ένα σχέδιο που όπως προωθείται αφήνει βάρη στις ελληνικές τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τους ξένους, με μικρή συμμετοχή σε αξία (σε δια ευρώ), στην προσπάθεια να μετακυλισθεί αργότερα το χρέος.
Και έτσι δεν ανακουφίζει ιδιαίτερα την ελληνική οικονομία, αλλά τους δανειστές, που θα εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους, έστω και αν εξοφληθούν αργότερα.
Οι ξένες τράπεζες, πιέζουν για περισσότερα ανταλλάγματα εξασφάλισαν εγγυήσεις επιτόκιο 5,5% και θέλουν κι άλλα. Αλλά η μέχρι τώρα μικρή συμμετοχή τους σε αξία (με τους γερμανούς να μετακυλίουν ομόλογα μόνον 3,5 δις ευρώ), καθόρισε τελικά και το νούμερο του δεύτερου δανειακού πακέτου στα 85 δις ευρώ, ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήλπιζαν το πακέτο να είναι μικρότερο και τα κεφάλαια να προκύψουν από ανακύκλωση ομολόγων, για να μην προσφέρουν ρευστό.
Τελικά οι δανειστές, θα πετύχουν ακόμα και με αυτό τον τρόπο να βγάλουν καλά κέρδη, με αυξημένα επιτόκια για μακρά περίοδο δανεισμού, μπόνους και εγγυήσεις σε ομόλογα, ενώ άγνωστες ακόμα μένουν λεπτομέρειες για την περίπτωση να συναρτάται το μέρος των εγγυήσεων του roll over, με τα εγγυημένα ομόλογα που θα μπορεί να εκδίδει το Fund για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας.
Αλλά το βέβαιο είναι, ότι δεν υπάρχει θέμα ενεργοποίησης των ασφαλίστρων CDS και καταβολής αποζημιώσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί το σχέδιο, «χρεοκοπία» με κανέναν τρόπο, παρεκτός και αν έχουν εξασφαλίσει οι ασφαλιστές των αμερικανικών τραπεζών, ότι θα βγάλουν ακόμα περισσότερα, μέσα από άλλες διαδικασίες της δουλειάς, πάνω στο «ελληνικό πτώμα»
Αψευδής απόδειξη γι αυτό, είναι ότι μία κλειστή λέσχη τραπεζών και μεγαλοεπενδυτών αποτελεί την ISDA. Είναι ο οργανισμός των που ελέγχει τον χώρο των CDS δηλαδή των ασφαλειών στα ομόλογα και ο αρμόδιος τελικά, για να καθορίσει αν έχει γίνει χρεοκοπία και πρέπει να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι επενδυτές ομολόγων ή όχι…
Αυτός ο κλειστός οργανισμός λοιπόν, του οποίου θα παραθέσουμε αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο και τα εκτελεστικά και μη μέλη, αποτελείται και κυρίως διοικείται, από τράπεζες που περισσότερο ασφαλίζουν ελληνικά ομόλογα, παρά τα αγοράζουν. Κυριαρχούν δηλαδή οι τρείς μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, η Deutsche Bank, που αποδέχθηκε και κινητοποιήθηκε κιόλας για μία (μικρή όπως θα ήθελε) μετακύλιση ομολόγων.
Μετέχουν επίσης οι γαλλικές τράπεζες που επίσης πρωτοστάτησαν στην υπόθεση αυτή, δηλαδή η BNP και η Societe Generale, που έχουν ελληνικά ομόλογα. Και τέλος η Citi την οποία εκπροσωπεί ο εκτελεστής του σχεδίου τω ομολόγων Brady στη Λ. Αμερική και συμβουλάτορας της λύσης για την Ελλάδα και έμπιστος του Ροκφέλερ Bill Rhodes, την πρόταση του οποίου παρουσίασε το Kopernikos/Blog και επιβεβαιώθηκε.
Η λύση του Rhodes προκρίθηκε ως «γαλλική λύση» και αφήστε την Fitch να παίζει το παιχνίδι και να απειλεί. Τα πυρά της είναι άσφαιρα… Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην ISDA μετέχει και η BlackRock η οποία ουσιαστικά με σημερινό ραπόρτο της, «εκβιάζει» τις άλλες τράπεζες να μπουν στη λύση της επαναγοράς χρέους, κινδυνολογώντας για πιθανότητα χρεοκοπίας.
Αυτό κάνουν άλλωστε όλες αυτές τις ημέρες όσοι κινδυνολογούν, από τον βενιζέλο και τον Πάγκαλο, μέχρι τους ξένους οίκους και τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Πιέζουν τους κατόχους ομολόγων, να μπουν στη λύση της «επιμήκυνσης» για να πληρώσουν λιγότερα δανεικά, η Γερμανία και η Γαλλία. Γιατί ότι προστίθεται από την επιμήκυνσης, αφαιρείται από το δάνειο…
Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να πληρωθούν CDS το εξασφάλισαν αυτό οι Αμερικανοί και αυτό ακόμα δείχνει επίσης, τι τρομερή ευκαιρία για μείωση του χρέους έχασε ξανά η Ελλάδα, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή την πίεση και την ορμή του κόσμου για να επιτύχει μία λύση με μικρότερο κόστος για τον πολίτη και την χώρα.
Άλλωστε με κλεισμένη ήδη την προσυμφωνία στο Παρίσι, στις 22 Ιουνίου μέσω ομάδας στελεχών του οργάνου του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ του IIF στο οποίο (σε ευρεία κλίμακα), μετέχουν οι 420 μεγαλύτερες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο ανέκυψε η γαλλική πρόταση για επιμήκυνση με μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων (roll over), ως μία παραλλαγή του σχέδιου Brady, για την Ελλάδα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές του Λονδίνου.
Σε εκείνη την συμφωνία στην οποία έπαιξε κομβικό ρόλο ο προηγούμενος πρόεδρος του IIF Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche bank (από το 2003 μέχρι και πρόσφατα) η στάση της τράπεζάς του και η στάση των μεγάλων γαλλικών τραπεζών, όπως οι BNP και Societe Generale (και ίσως και η Gredit Agricole,).
Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσει μία επιμήκυνση με μετακύλιση του ελληνικού χρέους, με την συμφωνία των ασφαλιστών (αμερικανικών τραπεζών και ειδικά των Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley) που είχαν πουλήσει CDS και η οποία θα εξασφάλιζε, ότι οι Αμερικανοί δεν θα ζημιώνονταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Οι ίδιες πηγές λένε, ότι καθώς «οι ευρωπαϊκές τράπεζες- μέλη του παγκόσμιου τραπεζικού οργάνου IIF (δηλαδή η Deutsche bank και οι μεγάλες γαλλικές τράπεζες) και του οργανισμού ISDA μόνου αρμόδιου να αποφασίσει ότι έτσι επέρχεται χρεοκοπία, είναι οι ίδιες που επηρεάζουν τα δύο όργανα έχουν αποφασίσει να συνδράμουν την λύση».
Οι αμερικανικές τράπεζες που επίσης μετέχουν στο ISDA, μας λένε οι ίδιες πηγές, «δεν θα ψήφιζαν ασφαλώς ως ασφαλιστές υπέρ της πληρωμής αποζημιώσεων ή αν το έκαναν θα είχαν εξασφαλίσει πολλαπλάσια ανταλλάγματα…». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το IIF ασχολήθηκε με το θέμα στις 22 Ιουνίου και είχε ήδη καταλήξει για τα ομόλογα λήξης έως το 2014 …

Sofokleous10

Άγρια λιτότητα για τον λαό-πλούσιες μετακινήσεις για τους υπουργούς



Στη χώρα που ανθεί η “φαιδρά πορτοκαλέα”, τίποτε πια δεν μας κάνει εντύπωση. Ακόμη και σε εποχές δυσβάσταχτης οικονομικής λιτότητας, ακόμη και σε εποχές που ο Έλληνας μένει άνεργος , ή κλείνει τα μαγαζιά του, ή απλά δεν έχει να φάει, κάποιοι υπουργοί αρνούνται να πάρουν το αεροπλάνο τις γραμμής για τις μετακινήσεις τους και προτιμούν τα κυβερνητικά αεροσκάφη.
Ο Βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με τα κόστη των αεροπορικών μετακινήσεων υπουργών από τον Μάρτιο του 2010, μέχρι και τον Απρίλιο του 2011.
Από τα στοιχεία του βουλευτού προκύπτει ότι ο ελληνικός λαός χρεώνεται με χιλιάδες ευρώ για την μετακίνηση υπουργών σε πόλεις μάλιστα του εξωτερικού όπου υπάρχουν 3 και 4 πτήσεις αεροπορικών εταιριών. Εκείνοι προτιμούν όμως τη...χλιδή των κυβερνητικών αεροσκαφών.
Στις δυο πρώτες στήλες αναγράφεται η ημερομηνία αναχώρησης και η ημερομηνία επιστροφής. Στην επόμενη στήλη το επίσημο πρόσωπο που ταξιδεύει (VIP) και στις 2 τελευταίες ο προορισμός και το κόστος. Όπως θα παρατηρήσετε από τους VIP  επιβάτες δεν λείπουν ο πρώην και ο νυν Υπουργός Άμυνας.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ και τα συμπεράσματα δικά σας

OnAlert

Αρχειοθήκη ιστολογίου