Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραψε σήμερα, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, την νέα συνθήκη για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Η νέα συνθήκη υπεγράφη από τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών- μελών της...
Ευρωζώνης σε διακυβερνητικό επίπεδο, πριν από την συνεδρίαση του Εurogroup. Στην ανάγκη να στείλει το Εurogroup ένα «πολύ δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη και ακόμη παραπέρα», επανέλαβε ο Υπουργός οικονομικών, Ευαγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ακόμη ότι αναμένει μια «ουσιαστική και εποικοδομητική» συζήτηση για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα ευρωπαϊκή αρωγή προς την Ελλάδα. Βαν Ρομπέι: Εξετάστηκε το θέμα της Ελλάδας «Εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη», δηλώνει σε γραπτό μήνυμα του στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης «twitter» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, αναφερόμενος στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα με ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους. Ο κ. Ρομπέι αναφέρει ότι αποφάσισε να συγκαλέσει αυτή τη σύσκεψη πριν από μια εβδομάδα με τη συμμετοχή του προέδρου της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν. Τέτοιου είδους συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν για διάφορα ζητήματα, σημειώνει. Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε με τον πρόεδρο του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας Χόρστ Ζιχόφερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε ότι αναμένει να αποφασιστεί «το συντομότερο δυνατόν» το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Όπως τόνισε, αναμένει την έγκριση του προγράμματος από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, αλλά και από την ίδια την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης στις αγορές.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΕΙ: Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2013

11 Ιουλίου 2011
Πρόκειται για σχέδιο ενημερωτικού σημειώματος  της γενικής διευθύνσεως εσωτερικών πολιτικών, οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  που κυκλοφόρησε  πριν λίγες ημέρες. Αν και υπάρχει η διευκρίνιση ότι τα όσα αναφέρονται στο σημείωμα δεν εκφράζουν κατ΄ ανάγκη τις επίσημες θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν τούτοις είναι βέβαιο ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία. Στις 16 σελίδες του σημειώματος, αναλύεται με επιστημονικό τρόπο, με την παράθεση στοιχείων αλλά και διαφόρων εναλλακτικών σεναρίων, η προδιαγεγραμμένη πορεία της χώρας μας προς την πτώχευση, αλλά και ότι η Ελλάς έχει πτωχεύσει ουσιαστικώς εξ αιτίας της ανικανότητος της κυβερνήσεώς της. Στην πρώτη σελίδα του σημειώματος, εν είδει εισαγωγής αναφέρεται :
«Η Ελλάς είναι αναξιόχρεος (αφερέγγυος) και παρά την επιμονή των μελών της εκτελεστικής επιτροπής  και του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής κεντρικής τραπέζης και των υπευθύνων για τις πολιτικές της ευρωπαϊκής ενώσεως για το αντίθετο, είναι πολύ πιθανόν να χρεωκοπήσει πριν το 2013, όταν θα τεθεί σε λειτουργία  ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητος. Το σημείωμα αυτό αναφέρεται στις  πιθανές  επιπτώσεις  μιας πρώϊμης  χρεωκοπίας τόσον της Ελλάδος όσον και της ευρωζώνης. Εξετάζει τρόπους οργανώσεως μιας τέτοιας χρεωκοπίας ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανές ζημιές.»

Έτσι αντιδρούν οι Βούλγαροι στην κλοπή της ιστορίας από τους Σκοπιανούς. Οι Έλληνες πως;

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011


– Έτσι αντιδρούν οι Βούλγαροι στην κλοπή της ιστορίας τους….Δείτε να μαθαίνετε ανίκανοι

– Εδω ο ΓΑΠ και οι λοιποί “εισπράκτορες” της κυβέρνησης έχουν άλλα “μεγαλύτερα” να κάνουν από το ασχοληθούν με την κλοπή της ιστορίας της Ελλάδας. Έχουν να πουλήσουν ΟΛΗ την Ελλάδα μαζί με την ιστορία τους.

Φαίνεται ότι η αγωνία στο κρατίδιο των Σκοπίων για να αποκτήσει μια εθνική και ιστορική ταυτότητα είναι τεράστια. Ειδικά στη Βαλκανική που η ύπαρξη των δυο αυτών ταυτοτήτων καθορίζει και την ύπαρξη του κάθε κράτους, στα Σκόπια έχει πέσει πανικός.
Το υβριδικό κράτος του Τίτο που ξαφνικά θέλει να σταθεί στο παγκόσμιο στερέωμα άρχισε να κλέβει με τον χειρότερο τρόπο την ιστορία των γειτόνων του και να την παρουσιάζει σαν δική του. Έτσι μετά το αστέρι της Βεργίνας και τον Μέγα Αλέξανδρο, σειρά είχαν οι Βούλγαροι να… πέσουν θύματα ιστορικής κλοπής από τους Σκοπιανούς.
Όπως αναφέρει το onalert.gr, oι Σκοπιανοί οικειοποιούνται την αποδεδειγμένα ιστορική ταυτότητα του Σαμουήλ και τον παρουσιάζουν σαν δικό τους Εθνικό ήρωα και όχι σαν Βούλγαρο. Μάλιστα όπως και στην περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου η έλλειψη ιστορικών επιχειρημάτων τους οδήγησε στην…ανέγερση ενός αγάλματος του Σαμουήλ στα Σκόπια.
Οι αντίδραση των Βουλγάρων είναι καταρχήν με μπόλικο χιούμορ. Φαίνεται να διασκεδάζουν με τη στάση των Δυτικών γειτόνων τους. Ο Διευθυντής του Εθνικού μουσείου της Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, με ανακοίνωση του προσέφερε 1.000.000 ευρώ στην κυβέρνηση των Σκοπίων εάν καταφέρει να αποδείξει ότι ο Σαμουήλ δεν ήταν Βούλγαρος αλλά…Σκοπιανός.
 
Με τον τρόπο αυτό ο Ντιμιτρόφ θέλει να καταδείξει στους γείτονες ότι καλό θα ήταν να αφήσουν τις ιστορικές κλοπές και να ασχοληθούν λίγο με την οικονομική κατάσταση του κρατιδίου τους: “Ευχαριστούμε ειλικρινά τους γείτονες μας για την ανέγερση του αγάλματος του Σαμουήλ” είπε ο δ/ντης του Εθνικού μουσείου της Σόφιας σε συνέντευξη του στο περιοδικό FOCUS και συνέχισε “Εμείς στη Βουλγαρία δεν έχουμε αρκετά μνημεία ηρώων της Βουλγαρικής ιστορίας της εποχής του Σαμουήλ και οι Σκοπιανοί με την ενέργεια τους αυτή εξυπηρετούν τις δικές μας υπηρεσίες.” Και ο Ντιμιτρόφ κατέλειξε με το ειρωνικό: “Εύχομαι οι Σκοπιανοί να συνεχίσουν έτσι, πριν ανακαλύψουν οι ίδιοι ότι πρόκειται για Βούλγαρο εθνικό ήρωα…”
Η ανέγερση του αγάλματος όμως δεν αντιμετωπίστηκε από όλους τους Βούλγαρους με χιούμορ και ειρωνεία. Ο Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Κριστιάν Βιγκενίν κάλεσε τα Σκόπια να σοβαρευτούν και δήλωσε μάλιστα ότι: “Το κρατίδιο των Σκοπίων θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικό στις σχέσεις του με τους γείτονες του. Τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Βουλγαρία, και να επιδεικνύει καθημερινά σχέσεις καλής γειτονίας, ειδικά τώρα που θέλει να ενταχθεί και σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση”

πηγή: olympia.gr  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νέα κίνητρα για τους οφειλέτες

Διευκολύνσεις σε οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο θα προβλέπει ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Νέα κίνητρα για τους οφειλέτες
Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους οφειλέτες που δεν είχαν υπαχθεί από την αρχή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα να το κάνουν τώρα χωρίς να χρειασθεί να καταβάλουν όλες τις δόσεις που δεν έχουν καταβάλει από την έναρξή της.

Η ρύθμιση που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Οκτώβριο προέβλεπε την εξόφληση των οφειλών έως και σε 45 μηνιαίες δόσεις και έδινε παράλληλα τη δυνατότητα υπαγωγής σ' αυτήν οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί ο οφειλέτης να εξοφλούσε όλες τις δόσεις από την έναρξη του μέτρου έως και την ημέρα υπαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι για την υπαγωγή σήμερα στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής θα έπρεπε ο οφειλέτης να καταβάλει συνολικά 8 δόσεις από τις 45 που προβλέπει η ρύθμιση.

Με τη νέα ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ενεργοποιήσουν την ρύθμιση χωρίς να καταβάλουν και τις 8 δόσεις παρά μόνο μία, αλλά θα μειώνεται ο συνολικός αριθμός των δόσεων εξόφλησης του χρέους τους από 45 σε 37.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ενεργοποιήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού τα οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασαν υστέρηση που υπερβαίνει τα 3 δισ ευρώ.
Στα άλλα μέτρα άμεσου εισπρακτικού αποτελέσματος στα οποία προχωρεί το υπουργείο είναι ο έλεγχος με νέο αυτοματοποιημένο τρόπο των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που είχαν εξαιρεθεί από το μέτρο της περαίωσης γιατί είχαν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ ( αντικειμενικής αξίας) ή υψηλό τζίρο ( για τις επιχειρήσεις). Εννοείται ότι η διαδικασία αυτή θα εφαρμοσθεί και για τους φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες που γύρισαν την πλάτη στην περαίωση.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ανά περίπτωση θα υπολογίσει το φόρο που πρέπει να καταβληθεί για τους παραπάνω φορολογούμενους και επιχειρήσεις καλώντας τους στη συνέχεια και τον καταβάλουν για να κλείσουν τα βιβλία τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξούν ότι στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων θα συμβάλουν και οι ιδιώτες, δικηγορικά γραφεία και ελεγκτικές εταιρίες, που θα αναλάβουν τον έλεγχο των 10.000 φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας.

Στο υπουργείο εκτιμούν ότι οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με τα φορολογικά μέτρα που προβλέπονται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (εισφορά αλληλεγγύης, μείωση αφορολόγητου κα) θα καλύψουν έως το τέλος του έτους την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού και ότι θα εκπληρωθούν οι στόχοι του για τη μείωση του ελλείμματος.

Ethnos.gr

ΑΙΣΧΟΣ!!!! Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.- ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ. ένταξη χωρίς φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ).

Σε συνέντευξή του μάλιστα, βρισκόμενος στα Σκόπια, στο αδελφό κόμμα των Σκοπίων DOM, (το οποίο υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων ως "Μακεδονία" στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τίθεται κατά οποιαδήποτε άλλης ονομασίας και γλώσσας εκτός της "μακεδονικής") ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό Κανάλ 5 υποστηρίζοντας τη θέση του κόμματος του, των Πρασίνων όπως είπε, υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ...»

Πρόκειται, σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, για τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει πραγματικές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, υποστήριξε μάλιστα, προς το Κανάλ 5, ότι τίθεται υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας, στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων.

Ο Τρεμόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Υποστήριξε επίσης, ότι η λύση μεταξύ των χωρών πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Τίτλος: «Интервју со Тремопулос»
Канал 5 Телевизија, 8 Απρ. 11, 14:51
www.kanal5.com.mk

http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/04/blog-post_255.html

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011



ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΓΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 114 ΝΗΣΙΔΩΝ ΜΑΣ! 

Μοιραίοι άνθρωποι για τη χώρα αναδεικνύονται τελικά οι σημερινοί κυβερνώντες, αφού μετά την «παράδοση» της οικονομίας και ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, των μισθών και των συντάξεων στην «τρόικα», τώρα ετοιμάζονται να παραδώσουν και το Αιγαίο, την εθνική ακεραιότητα, τα νησιά στους Τούρκους.

Ο Φον Δημητράκης Δρούτσας, πριν τα μαζέψει από το υπουργείο Εξωτερικών για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες (παίρνοντας πιο παχυλό μισθό, ως ευρωβουλευτής), φρόντισε (προφανώς με την έγκριση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), να ανοίξει την κερκόπορτα στους Τούρκους για να «αλώσουν», μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Αιγαίο. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και ελεγμένες πληροφορίες, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε σχέδιο συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και η κυριαρχία σε 114 νησίδες, ειδικά στο νότιο Αιγαίο. Με άλλα λόγια, πλήρης δικαίωση της τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στην κρίση των Υμίων, περί γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενης κυριαρχίας σε βράχους, νησίδες και βραχονησίδες στην περιοχή του Αιγαίου. Θλιβερότερη και πιο δεινή ήττα απ’ αυτήν για την Ελλάδα δεν υπάρχει.


Έπειτα από 52 γύρους ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο συνυποσχετικού, βάσει του οποίου: «Οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το ΔΔΧ να οριοθετήσει επί χάρτου την υφαλοκρηπίδα». Η συμφωνία έκλεισε τον Μάιο, έπειτα από πίεση των Τούρκων. Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα, τον Μάιο, οι Τούρκοι είδαν ότι η ελληνική πλευρά αποδέχεται τις αξιώσεις τους και προκειμένου να μη χαθεί η δυναμική των διαπραγματεύσεων ζήτησαν πιεστικά έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων. Η ελληνική πλευρά αρχικά εμφανίστηκε διστακτική, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει λίγες βδομάδες πριν από τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές άλλος γύρος και καλύτερα θα ήταν να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μετά να υπάρξει συνέχεια. Όμως η τουρκική πλευρά πίεσε, αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει το «momentum» και δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική. Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν, εν μέσω δικής τους προεκλογικής περιόδου, και έσυραν την Ελλάδα σε έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων που έγινε στον Τσεσμέ. Εκεί υπήρξε η πλήρης συμφωνία για το σχέδιο συνυποσχετικού, όπου ενσωματώθηκαν οι ακραίες και πρωτοφανείς τουρκικές αξιώσεις.

Το θέμα έχει ακόμα μεγαλύτερες και τραγικότερες διαστάσεις, καθώς η Τουρκία έχει πολλές αξιώσεις και διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο και στο σχέδιο συνυποσχετικού υπάρχει αναφορά ότι οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να επιλύσει και «…όσα προβλήματα ήθελε ανακύψουν». Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θέτει πλέον σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της, με βάση τις πάγιες αξιώσεις της Άγκυρας και αφήνει τα πάντα στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Βέβαια είναι αλήθεια πως η πάγια θέση της Ελλάδας επισήμως, μετά τη μεταπολίτευση, είναι η συνυπογραφή συνυποσχετικού και η προσφυγή στη Χάγη, μόνο όμως για την υφαλοκρηπίδα, αφού τη μόνη εκκρεμότητα στα Ελληνοτουρκικά που αναγνωρίζει η Αθήνα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Όμως από το συγκεκριμένο σχέδιο συνυποσχετικού φαίνεται ότι γίνεται δεκτός και ο όρος της Άγκυρας να εξετασθούν και άλλα ζητήματα, τα οποία η τουρκική πλευρά θα θέσει.

Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν αποδεχόταν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, λόγω των πολλών ανοιχτών της θεμάτων. Τώρα όμως αποδέχεται το Διεθνές Δικαστήριο, προφανώς για να μπορέσει να αμφισβητήσει την ελληνικότητα εκατοντάδων νησίδων και βραχονησίδων και την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτές στην αρχή και στη συνέχεια και σε άλλα θέματα (όπως της δίνει τη δυνατότητα να πράξει η διατύπωση που υπάρχει στο σχέδιο του συνυποσχετικού), όπως π.χ. το εύρος των χωρικών υδάτων, το εύρος του εναέριου χώρου κ.ά.

Το παιχνίδι πλέον γίνεται επικίνδυνο για την Ελλάδα, αφού αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεχθεί ότι δεκάδες νησίδες δεν είναι ελληνικές (ακόμα και αν δεν είναι τουρκικές), αυτομάτως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, θα στηριχθεί σε άλλα δεδομένα. Θα σπάσει δηλαδή το ενιαίο της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ειδικά στον κεντρικό δίαυλο από Λέσβο-Λήμνο προς Κάρπαθο-Κρήτη, αλλά και γύρω από τα Δωδεκάνησα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ -  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 

ΒΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ


Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς οι επενδυτές φοβούνται επέκταση της κρίσης χρέους. Σημαντική ήταν και η υποχώρηση του ευρώ έναντι το δολαρίου, καθώς η ισοτιμία διαμορφώθηκε σε 1,4028 δολάριο από το επίπεδο του 1,4263 δολαρίου που είχε κλείσει το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ενδεικτικό τνω πιέσεων είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές...
στράφηκαν στο ελβετικό φράγκο, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να διαμορφωθεί σε νέο υψηλό επίπεδο έναντι του ευρώ (1,17). Ο FTSEMib, βασικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, έχανε τις απογευματινές ώρες τουλάχιστον το 4% της αξίας του εξαιτίας επενδυτικών φόβων ότι η κρίση χρέους θα επεκταθεί και στην Ιταλία. Στις 17:30 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης έχανε σε σύγκριση με την Παρασκευή το 4,32% της αξίας του, περιοριζόμενος στις 18.226 μονάδες με ιδιαίτερη κάμψη των μετοχών στον τραπεζικό τομέα. Η Unicredit την ίδια ώρα έχανε 5,93% σε σχέση με την Παρασκευή κι υποχωρούσε στα 1,159 ευρώ, παρά την προσπάθεια της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να περιοριστούν πολύ οι πωλήσεις, προκειμένου να παταχθεί η άκρατη κερδοσκοπία και να μειωθεί η έντονη μεταβλητότητα αξιών. Οι Banca Popolare de Milano και Banco Popolare περιορίζονταν αντίστοιχα στο 1,433 ευρώ (-6,52%) και 1,354 ευρώ (-4,65%). Ενώ στο 3,47% είχε υποχωρήσει ο δείκτης FTSEMib την Παρασκευή. Η Άγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε σήμερα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παροτρύνοντάς τον να υποβάλει προς έγκριση στο κοινοβούλιο το συντομότερο, τα μέτρα λιτότητας που το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την 30ή Ιουνίου, "ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές".

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ.

Η ΠΕΛΛΑ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ κ ΤΖΑΚΡΗ. Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΛΕΙΣΕ. ΤΩΡΑ ΣΥΖΥΤΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΒΙΩΣΙΜΗ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. 


ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΊΣΕΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΈΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ''ΔΟΥΛΕΜΑ'' ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.        ΓΑΤΟΣ


Η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, η οποία έχει διακοπεί από πέρσι, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Σπύρου Βούγια.Στη σύσκεψη συμμετείχαν πέρα από τον κ. Βούγια, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ‘’Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην Πράξη’’, κ. Χρήστος Μάτης, ο Διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρτσιώτης και η κ. Άννα Σπύρτου από την Κίνηση Φίλων Τραίνου Φλώρινας.

Στη συζήτηση συμφωνήθηκε να κατατεθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο που θα τεκμηριώνει τη βιωσιμότητα της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας στη βάση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή για: οικολογικό, χιονοδρομικό και ιστορικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το εγχείρημα προωθώντας τις εκδρομές των ΚΑΠΗ με το σιδηρόδρομο προς τις περιοχές της Φλώρινας, Πρεσπών, Αμυνταίου, Νυμφαίου κα. Στην ίδια κατεύθυνση η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα αποστείλει ενημερωτικό σημείωμα με τις τιμολογιακές προτάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα γραφεία όλων των σχολικών διευθύνσεων της Κεντρικής Μακεδονίας για τις οργανωμένες μαθητικές εκδρομές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Βούγιας «στόχος είναι η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Φλώρινας να λειτουργήσει ξανά από το φθινόπωρο, εξυπηρετώντας πάντοτε τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής, τις πολυάριθμες μετακινήσεις των φοιτητών αλλά και αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής».


Πηγή: http://spnews.gr/  

Μήνυμα Βενιζέλου στο Eurogroup

«ΛΥΣΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»


Την ολοκλήρωση όλων των τεχνικών ζητημάτων για το νέο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας μέχρι το τέλος Αυγούστου και πριν από την εκταμίευση της έκτης δόσης, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών από τους ευρωπαίους εταίρους

Θερμό εναγκαλισμό και οικειότητα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Θερμό εναγκαλισμό και οικειότητα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να σταλεί σήμερα προς τις αγορές ένα καθαρό και σαφές μήνυμα σταθερότητας της ευρωζώνης - μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα - καθώς η εφαρμογή του δανειακού προγράμματος είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους είναι η βάση του προγράμματος.

Κύκλοι του Eurogroup, ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός είπε στην παρέμβασή του πως αντιλαμβάνεται τη δυσκολία πολλών κυβερνήσεων να μετάσχουν σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, χωρίς συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως αντιλαμβάνεται και τον θεσμικό ρόλο της ΕΚΤ, από την οποία εξαρτάται η χρηματοδότηση και η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και άρα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είναι, εν προκειμένω χαρακτηριστική, για το πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί γρήγορα λύση, η αποστροφή στην παρέμβαση του κ. Βενιζέλου, ότι "η Ελλάδα είναι τώρα ένα εργαστήριο, στο οποίο δοκιμάζεται η αντοχή της ευρωζώνης και η προστασία της Ελλάδας είναι αυτοπροστασία της ευρωζώνης".

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε κατ' αρχήν για τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει εγκαίρως το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και ενημέρωσε το Eurogroup για τον διορισμό, σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση, του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία που έχει η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κράτη- μέλη της ευρωζώνης για κρίσιμα θέματα, όπως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και η διαμόρφωση ενός νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η ταχεία διάθεση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του κοινωνικού ταμείου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αλλά και γενικότερα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς τελικά όλα κρίνονται, όπως είπε, στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

Enet.gr

Β. Σόιμπλε: Χωρίς βιασύνη το νέο σχέδιο για την Ελλάδα

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011Bookmark and Share     


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν χωρίς βιασύνη αναφορικά με το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε επίσης ανυπόστατες τις όποιες φήμες περί διπλασιασμού της χρηματοδοτικής ισχύος του μηχανισμού διάσωσης EFSF.

O ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί πως θα "σπάσει" το μονοπώλιο των οίκων αξιολόγησης και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα έναν μηχανισμό διάσωσης και επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Silvio Berlusconi, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο «μάτι του κυκλώνα».

Η κ. Merkel δήλωσε όσον αφορά την Ιταλία, ότι η χώρα οφείλει να καταθέσει άμεσες ενδείξεις για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στον προϋπολογισμό, το οποίο δήλωσε βέβαιη ότι θα εφαρμοστεί.

Τόνισε ότι η Γερμανία και η Ευρώπη θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν το ευρώ και τόνισε ότι το ίδιο το ενιαίο νόμισμα είναι σταθερό, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες με προβλήματα.

 Isotimia.gr

''Πολύ αργά για τη διάσωση της Ελλάδας – Τρέχτε για Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο''


Σύμφωνα με τους Financial Times είναι πολύ αργά για μία εθελοντική διάσωη της Ελλάδας από τους ιδιώτες επενδυτές και πλέον ο χρόνος τελειώνει για την Ευρωζώνη για την μετάδοση της κρίσης


Ο χρόνος τελειώνει για την ευρωζώνη είναι ο τίτλος του άρθρου που υποστηρίζει πως 60 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα λήγουν από σήμερα έως τα μέσα του 2014.

Διαβάστε το άρθρο

Η ευρωζώνη έχει βρεθεί σε πολλά αδιέξοδα κατά την αναζήτηση της οδού που θα οδηγήσει σε επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Το πιο πρόσφατο τείχος είναι η προσπάθεια να περιληφθούν οι ιδιώτες επενδυτές σε έναν δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης που προγραμματίζεται για την Ελλάδα και παράλληλα να αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός.

Αν η μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων των τελευταίων ημερών δείχνει κάτι, είναι ότι είναι αδύνατον να εφευρεθεί τέτοιο σενάριο.
Οι ρυθμιστές θα πρέπει να αποδεχτούν ότι για την Ελλάδα είναι πολύ αργά για μια εθελοντική διάσωση από τους ιδιώτες επενδυτές.

Περίπου 60 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που λήγουν από σήμερα έως τα μέσα του 2014 βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών, κυρίως στις ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφαλιστικές.
Η πρόταση των γαλλικών τραπεζών να μετακυλιστούν αυτές οι λήξεις και να προσφερθεί στην Ελλάδα νέα χρηματοδότηση 30 δισ. ευρώ μοιάζει πλέον ανέφικτη.
Οι επενδυτές που κατέχουν τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν κανένα κίνητρο να συμμετέχουν εθελοντικά σε καμία μετακύλιση και κινδυνεύουν με κούρεμα 50%. Οποιαδήποτε προσπάθεια να διασωθούν απλώς θα δημιουργήσει καθυστερήσεις που η ευρωζώνη δεν αντέχει.



Αν πρέπει να θυμίσουμε στους ρυθμιστές ότι ο χρόνος τελειώνει, η πρόσφατη μεταβλητότητα στην Ιταλία είναι παράδειγμα. Το yield στα 10ετή ιταλικά ομόλογα έχει αυξηθεί 65 μονάδες βάσης από τις αρχές Ιουνίου και στο 5,27% είναι τα υψηλότερα επίπεδα 9 ετών. Η μετοχή της σπουδαιότερης ιταλικής τράπεζας, της UniCredit, έχει πέσει 20% από τις αρχές Ιουλίου.

Οι ρυθμιστές γνωρίζουν ότι όταν τα επιτόκια στα 10ετή ομόλογα ενισχυθούν αρκετά υψηλότερα από το 7%, γίνονται γρήγορα πολύ ακριβά για τις χώρες που θέλουν να χρηματοδοτηθούν από τις αγορές. Η αποτροπή ενός τέτοιου καταστροφικού σεναρίου θα πρέπει να είναι η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Αντί να αποτρέπουν το αναπόφευκτο για την Ελλάδα, το επείγον ζήτημα είναι τώρα να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία, στην Ισπανία ή στο Βέλγιο.

http://100greekblogs.blogspot.com

Η Λαγκάρντ έψαχνε Βενιζέλο και αυτός τον δήμαρχο

Η ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΦΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ


Απίστευτο κι όμως αληθινό... Είναι δυνατόν να είναι όλα έτοιμα για την υπογραφή του δανείου της πέμπτης δόσης, να βρίσκεται στο τραπέζι των συνεδριάσεων το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ υπό την προεδρία της απαστράπτουσας κ. Κριστίν Λαγκάρντ και να αποκαλύπτεται ότι δύο δήμοι της Αθήνας (Ζωγράφου και Αχαρνών) είναι... ανοικτοί σε ξένες τράπεζες;
Το κτήμα με τη Βίλα ΖωγράφουΤο κτήμα με τη Βίλα ΖωγράφουΟλα μπορούν να συμβούν όταν έχει να κάνει κάποιος με Ελληνες, θα ήταν η πρώτη σκέψη της κ. Λαγκάρντ, που περίμενε ώρες έως ότου το οικονομικό επιτελείο καταφέρει να βρει το δήμαρχο Αχαρνών, να μάθει τι χρωστά και να πληρωθεί το ποσόν με έμβασμα από την Τράπεζα της Ελλάδος, που έμεινε επί τούτου ανοικτή πέραν του ωραρίου για να διευθετηθεί η υπόθεση και να δοθεί το «ΟΚ» για την πέμπτη δόση...
Η υπόθεση θυμίζει την εικόνα αεροδρομίου όταν τα πουλιά μπαίνουν στις τουρμπίνες και ακυρώνουν τις πτήσεις και θα ήταν για τρανταχτά γέλια, αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά και κυρίως αν η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν βρισκόταν κυριολεκτικά στους αιθέρες...
«Μη νόμιμο»
Ηταν η αδυναμία αποπληρωμής ενός δανείου του Δήμου Ζωγράφου, ύψους 25 εκατ. ευρώ, που έχει χαρακτηριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως «μη νόμιμο» και η μη πληρωμή των δόσεων ενός ακόμη δανείου του Δήμου Αχαρνών ύψους 35 εκατ. ευρώ, που απείλησαν να «τινάξουν» στον αέρα την καταβολή της 5ης δόσης.
Τα δύο δάνεια έχουν χορηγηθεί στους δήμους από ξένες τράπεζες, χωρίς να ζητηθούν εγγυήσεις, την περίοδο 2004-2009 και εάν δεν αποπληρωθούν από τους ΟΤΑ θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος της χώρας. Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Εσωτερικών καταλαβαίνουν ότι πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την οικονομική εξυγίανση των δήμων που βρίσκονται στο κόκκινο, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινομένα.
Σημαντική λεπτομέρεια, ότι και τα δύο δάνεια υπογράφηκαν μεταξύ των δήμων και ξένων τραπεζών χωρίς να γίνουν αυστηροί έλεγχοι, ούτε από τις τράπεζες που δεν ζήτησαν εμπράγματες εγγυήσεις από τους δήμους ούτε από τις αρμόδιες αρχές.
Αναλυτικά, στο Δήμο Ζωγράφου ο πρώην δήμαρχος Γ. Καζάκος το 2006 προχώρησε σε συμφωνία με την οικογένεια Ζωγράφου για την αγορά μέρους της Βίλας Ζωγράφου, έκτασης 11 στρεμμάτων. Ταυτόχρονα δινόταν η δυνατότητα στην οικογένεια Ζωγράφου να αξιοποιήσει την υπόλοιπη έκταση με την κατασκευή κτηρίων και πάρκινγκ προς εμπορική αξιοποίηση.
Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου συμφώνησε στην πρόταση του πρώην δημάρχου να πάρει δάνειο ο δήμος για το συγκεκριμένο σκοπό, ύψους 25 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση, χωρίς να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό, υπέγραψε συμφωνία με την αυστριακή τράπεζα Communal Credit International Bank LTD, η οποία διατηρούσε υποκατάστημα και στην Κύπρο.
Ο δήμαρχος δεν έστειλε τη σύμβαση για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει, και η τράπεζα δεν απαίτησε καμία εμπράγματη εγγύηση από το δήμο.
Ετσι ο δρόμος άνοιξε, στο ταμείο του δήμου ήρθε το κονδύλι και ένα μέρος του (19 εκατομμύρια 400 χιλιάδες ευρώ) καταβλήθηκαν στην οικογένεια Ζωγράφου. Οταν ήρθε η ώρα πληρωμής της πρώτης δόσης, ύψους 580.000 ευρώ, οι υπηρεσίες του δήμου αρνήθηκαν να καταβάλουν τα χρήματα, διότι δεν είχαν... έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο τότε δήμαρχος κ. Γ. Καζάκος ανέλαβε την ευθύνη και με προσωπική του εντολή καταβλήθηκε το ποσό της δόσης στην τράπεζα, γεγονός για το οποίο μπορεί να του επιβληθεί καταλογισμός των ποσών, ακόμη και έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Η αυστριακή τράπεζα στη συνέχεια αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και έγινε κρατική. Με τη νέα της διοίκηση διεκδικεί τα χρήματα, μόνο που στη δημαρχία βρίσκεται πλέον ο Κώστας Καλλύρης, ο οποίος αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο χαρακτηρίζει «μη νόμιμη» τη σύμβαση, αρνείται να πληρώσει.
Στο μεταξύ κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στο ΣτΕ, το οποίο με απόφασή του απαγορεύει την οικοδόμηση μέρους της Βίλας Ζωγράφου, εκτός αν εκδοθεί για το θέμα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.
2.000 διορισμοί (!)
Στο Δήμο Αχαρνών το αντίστοιχο δάνειο έχει συναφθεί την περίοδο 2002-2006 επί δημαρχίας Σ. Στριφτού. Ο δήμος, αν και ήταν υπερχρεωμένος, κατάφερε να πάρει δάνειο το 2004 ύψους 35 εκατ. ευρώ από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, και για το συγκεκριμένο δάνειο υπήρξε και έγκριση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Και σ' αυτό το δάνειο η τράπεζα δεν ζήτησε εμπράγματες εγγυήσεις, ωστόσο οι διαδικασίες σύναψης του δανείου ήταν νόμιμες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διετία 2004-2006 στο Δήμο Αχαρνών δημιουργήθηκαν δημοτικές επιχειρήσεις και αυξήθηκαν κατά εκατοντάδες οι υπάλληλοι αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων. Πολιτικοί αντίπαλοι του τότε δημάρχου μιλούν για ευνοιοκρατικές προσλήψεις ψηφοφόρων του στο δήμο. Μάλιστα κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους που πληρώθηκαν με τα λεφτά του δανείου, όταν στο δήμο απασχολούνταν μόνο 367 μόνιμοι υπάλληλοι.
Το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στον Ιούλιο στην άμεση σύσταση του Λογαριασμού Εξυγίανσης των υπερχρεωμένων ΟΤΑ που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Ο κ. Καστανίδης δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως θα προβλεφθεί επιμήκυνση των δανείων που έχουν συνάψει οι δήμοι με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο θα αναλάβει παράλληλα το ρόλο τεχνικού συμβούλου, που θα παρέχει τεχνογνωσία στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του χρέους τους.
Τελειώνοντας, να επισημάνουμε ότι αποτελούν σκηνές απείρου κάλλους από την πολυσήμαντη ελληνική πραγματικότητα τα όσα ακολούθησαν, αφού οι έλεγχοι του ΔΝΤ έπεσαν στα δάνεια των δύο δήμων.
Ζήτησαν από την Αθήνα να κάνει την πληρωμή (με έμβασμα στην ΤτΕ) για να καλυφθεί το τυπικό σκέλος και να υπογραφεί η δόση. Ομως το υπουργείο Οικονομικών, για να υπογράψει το ένταλμα, έπρεπε να ξέρει τι χρωστά ο κάθε δήμος, ποιες δόσεις και με τι ημερομηνία είχαν μείνει απλήρωτες.
Ο δήμαρχος Ζωγράφου βρέθηκε και το θέμα λύθηκε (λογιστικά) γρήγορα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συνέβη το ίδιο και με το δήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις.
Επειτα από... έρευνα, οι υπηρεσίες του υπουργείου έμαθαν ότι είναι σε ένα γάμο και άρχισε ένας αγώνας εντοπισμού του ίδιου ή άλλων υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Αχαρνών απάντησε στις κλήσεις γύρω στις 8 μ.μ. ρωτώντας... χαλαρά αν όλα είναι εντάξει, και προφανώς χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι ένα δάνειο κάποιων εκατ. ευρώ του προκατόχου του μπορούσε να μπλοκάρει μια δόση αξίας 3,2 δισ. ευρώ. 

Enet.gr

Κύπρος: Ισχυρές εκρήξεις στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»


Κατάσταση χάους έχει προκληθεί στη στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι, καθώς λίγο πριν από τις 6 το πρωί σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» από τον διαδικτυακό της κόμβο, οι εκρήξεις οφείλονται σε πυρκαγιά σε δύο εμπορευματοκιβώτια με πυρίτιδα. Στη Βάση έχουν σπεύσει κλιμάκια και συνεργεία διάσωσης από όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.
Άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών ενώ ασθενοφόρα ακόμα και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων έχουν μεταβεί στη σκηνή.
Από τις εκρήξεις ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί έχει γεμίσει από θραύσματα. Δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο για να καθαρίσει το δρόμο και να ρυθμίσει την κίνηση.
Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.
Η Αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό ανυψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «υπήρχαν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, πήραν φωτιά τα δύο και σημειώθηκαν πολύ μεγάλες εκρήξεις». Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και τραυματίες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διακοπές ρεύματος μπορεί να οφείλονται και σε αυτό το λόγο.

Defencenet.gr

Ευτυχώς που οι Έλληνες υπέγραψαν το συμβόλαιο...

10 Ιουλίου 2011



Φανταστείτε να μην το είχαν υπογράψει... τι θα είχαν πάθει:



Όσο για τα "κοσμήματα της Νατάσας"... τι να σχολιάσουμε...
πάλι καλά που η Άντα κυκλοφορεί ρακένδυτη

Αρχειοθήκη ιστολογίου