Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Στο τραπέζι και η «επιλεκτική χρεοκοπία», παραδέχεται ο Βενιζέλος

12-7-2011

Την εξεύρεση λύσης το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να εκταμιευθεί κανονικά η επόμενη δόση έθεσε στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο «επιλεκτικής χρεοκοπίας», τονίζοντας ότι «δεν θα πρόκειται για μία πραγματική χρεοκοπία αλλά μία αξιολόγηση οίκων, για την οποία τόσο η Ελλάδα όσο η Ευρωζώνη θα προσπαθήσουν να αποφευχθεί». 

Ανέφερε δε ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωζώνης και των εκπροσώπων των ιδιωτικών τραπεζών εξετάζονται συνολικά 36 σενάρια. 

Ο υπουργός είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι ζήτησε το σχέδιο να περιλαμβάνει και πλήρη κάλυψη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας είτε απ’ την ΕΚΤ είτε απ’ την Ευρωζώνη και τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης (EFSF). Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος 

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων «θα εκτελεστεί κατά γράμμα» υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα ότι λέει το εννοεί». Σημείωσε δε ότι  ότι στόχος του είναι το Σεπτέμβριο οι συνολικές αποκρατικοποιήσεις να ξεπερνούν το 1,7 δισ ευρώ. 

Ερωτηθείς για τις εμπράγματες εγγυήσεις που ζητούν κάποιοι Ευρωπαίοι εταίροι για το νέο δάνειο, ο κ.Βενιζέλος άφησε το θέμα ανοικτό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «θα γίνει ότι χρειαστεί». 

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι πρώτος στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η εφαρμογή του προϋπολογισμού απευθύνοντας έκκληση προς τους Έλληνες πολίτες να αντιληφθούν τις επιπτώσεις για τους ίδιους και το κράτος εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. «Η είσπραξη των φόρων εξαρτώνται απ’ τους πολίτες. Για την επίτευξη των στόχων των δαπανών θα επιβληθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά και πολιτικά μέτρα», κατέληξε ο υπουργός.

Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι θα συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Παρασκευή για την κρίση χρέους ενώ θα έλθουν στην Αθήνα στις 20 Αυγούστου  οι επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου της τρόικα για να εξετάσουν την ομαλή εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Πηγή


Διαβάστε περισσότερα: http://ideopigi.blogspot.com/2011/07/blog-post_3557.html#ixzz1RvU3qtzk




Το βίντεο με τη συνέντευξη Βενιζέλου για την "επιλεκτική χρεοκοπία"...

Press-gr

Το βίντεο με τη συνέντευξη Βενιζέλου για την "επιλεκτική χρεοκοπία"...



Press-gr

Διαδικασίες «εξπρές» για υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων


12/07/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Δίκες «εξπρές» για υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και διοικητές δημοσίων οργανισμών, που κατηγορούνται για αδικήματα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος, θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τη διαφθορά πολιτικών προσώπων που θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.
Το νομοσχέδιο, που είχε παρουσιάσει λίγο καιρό πριν ο προκάτοχος του κ. Παπαϊωάννου, Χάρης Καστανίδης, δεν θα έχει εφαρμογή για τα αδικήματα των υπουργών-υφυπουργών που υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ωστόσο, με τη διαδικασία εξπρές θα εκδικάζονται τα αδικήματα των υπουργών, τα οποία διαπράττουν επωφελούμενοι από την ιδιότητά τους, όπως είναι το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει πως για τα αδικήματα αυτά των υπουργών και υφυπουργών, η προκαταρκτική εξέταση θα διαρκεί μόνο δύο μήνες και η ανάκριση θα ολοκληρώνεται σε τέσσερις μήνες. Στη συνέχεια δεν θα εκδίδεται βούλευμα αλλά η υπόθεση θα οδηγείται απευθείας στο ακροατήριο, μέσα σε δύο μήνες.Συνολικά, τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι τα εξής:
1. Πλήρωση κενών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών: Προέδρου του Αρείου Πάγου και δύο Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. (Μ.Παπαϊωάννου)
2. Σχέδιο νόμου: Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων. (Μ.Παπαϊωάννου)
3. Σχέδιο νόμου: Οργάνωση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ανεξάρτητη Αρχή για τη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. (Άννα Διαμαντοπούλου).

Eklogika.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου