Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Τα είπε, για να την ακούσουν… οι Οίκοι


Όταν το State Department ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι η Χίλαρι Κλίντον θα βρισκόταν στην Τουρκία και την Ελλάδα, αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι κατάλαβαν ότι η επίσκεψη στην Άγκυρα δεν αποτελούσε παρά την… απενοχοποίηση της εμφάνισης της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στην Αθήνα.
Η Χίλαρι έφτασε μέχρι την Ακρόπολη, προκειμένου να στείλει ένα όσο το δυνατόν πιο ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας. Όχι της Κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών βιωσιμότητάς της, σε μια εποχή κατά την οποία οι διεθνείς αγορές, οι Οίκοι Αξιολόγησης και οι κερδοσκόποι των CDS, «τσακώνονται» για το πότε ακριβώς και πόσο εκκωφαντικά θα χρεοκοπήσουμε.
Ξεκίνησε με δηλώσεις στο πλευρό του Σταύρου Λαμπρινίδη. Είδε τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Κάρολο Παπούλια, μετέβη στο Μουσείο της Ακρόπολης και αύριο θα δει τον Αντώνη Σαμαρά. Η άλλοτε Πρώτη Κυρία γνωρίζει όσο λίγοι την ιδιαιτερότητα της γλώσσας της πολιτικής διπλωματίας.
Τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικανοί «ματώνουν» για να βρουν τη χρυσή τιμή στις συζητήσεις επέκτασης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, η γυναίκα  που… έκανε Πρόεδρο της Αμερικής τον Μπιλ Κλίντον μίλησε για την ακούσουν οι αγορές. Που ανοίγουν το πρωί της Δευτέρας, και πλέον… μπερδεύτηκαν για το κατά πόσο τα CDS της χρεοκοπίας θα οδηγήσουν στο ταμείο, εκείνους που επένδυσαν στην κατάρρευση του ευρώ.

STATESMEN

Ελλάδα:"Ψυχραιμία" συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος ενόψει της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, την Πέμπτη



ΕκτύπωσηE-mail
Ελλάδα:"Ψυχραιμία" συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος ενόψει της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, την Πέμπτη
Ηαντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί για την Ελλάδα εθνικό θέμα, δεν καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες και απαιτείται ψυχραιμία, επισημάνθηκε από κυβερνητικές πηγές σε ό,τι αφορά το Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Τονίστηκε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σχολιάζει δημοσιεύματα και δηλώσεις.

    Όπως άλλωστε έγινε γνωστό, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι ελληνικές προτάσεις και οι θέσεις ενόψει της Συνόδου.

    Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι "την κρίσιμη και καθοριστική για τη χώρα και το μέλλον του ελληνικού λαού περίοδο, χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε ψυχραιμία" και πρόσθεσε: "Αυτές τις ώρες χρειάζεται να ενεργούμε με σοβαρότητα και να ομιλούμε με περίσκεψη. Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση" Επισήμανε ωστόσο ότι "η συγκρότηση και η έκφραση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου προς το εξωτερικό είναι αναγκαία, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα" και συνέχισε: "Δεν ζητούμε συναίνεση στις επιλογές της κυβέρνησης στο εσωτερικό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα στο εσωτερικό στα οποία μπορούμε να αντιπαρατεθούμε, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Ζητούμε εθνική συστράτευση στο εξωτερικό μέτωπο. Μοναδικός νικητής πρέπει να είναι η χώρα, ο ελληνικός λαός. Είναι φανερό ότι δεν έχουμε πόλεμο με τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Είμαστε σε πόλεμο με τους κερδοσκόπους".

E-typos

ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ....Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γ. Βάιντμαν τάσσεται κατά της έκδοσης Ευρωομολόγου και της διαγραφής χρέους της Ελλάδας

Γερμανία: Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γ. Βάιντμαν τάσσεται κατά της έκδοσης Ευρωομολόγου και της διαγραφής χρέους της ΕλλάδαςΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ, ΠΙΝΕΙ Ο ΒΑΙΝΤΜΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.
O πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας ‘Bundesbank‘ (Μπούντεσμπανκ) Γιενς Βάιντμαν τάσσεται κατά της καθιέρωσης ευρωομολόγων απορρίπτοντας και την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. «Τίποτα δεν θα κατέστρεφε γρηγορότερα και μονιμότερα τα κίνητρα για μία συνετή δημοσιονομική πολιτική από την κοινή ευθύνη για τα κρατικά χρέη. Ακριβώς αυτό εννοούν ορισμένοι πολιτικοί και οικονομολόγοι με τη μορφή των ευρωομολόγων που προτείνουν ως λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας», λέει ο κ. Βάιντμαν στην κυριακάτικη «Bild am Sonntag“. Ένα τέτοιο βήμα κατά τον κ. Βάιντμαν θα σημάνει ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα αναλάβουν το σύνολο του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ που είναι και μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ απορρίπτει και τη λύση της αναδιάρθρωσης, με διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους. «Η Ελλάδα καταναλώνει εμφανώς περισσότερα από όσα παράγει, ο κρατικός προϋπολογισμός της έχει μεγάλα ελλείμματα. Όσο αυτό δεν αλλάζει, ακόμα και η διαγραφή χρέους δεν θα επιφέρει πραγματική βελτίωση», λέει ο κ. Βάιντμαν.
ΠΗΓΉ: E-typos

Τι σημαίνει για τράπεζες και καταθέτες η επιλεκτική χρεοκοπία


Ολα όσα χρειάζεται να ξέρετε - Ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει μία ακόμη υποβάθμιση από τους οίκους
Τι σημαίνει για τράπεζες και καταθέτες η επιλεκτική χρεοκοπία

 ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ που διεξάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεταινα καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες επενδυτές που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα.Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι αν οι πιστωτές της χώρας μας υποστούν απώλειες θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». «Το Βήμα» συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες για το τι θα σημαίνει για τις τράπεζες και τις καταθέσεις η εξέλιξη αυτή.
1. Τι σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία;
Με «επιλεκτική χρεοκοπία» βαθμολογούν οι οίκοι αξιολόγησης τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα μιας χώρας για την οποία εκτιμούν ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μόνο ενός μέρους του χρέους της και θα εξυπηρετήσει στο ακέραιο το μεγαλύτερο ποσοστό του. Αν για παράδειγμα η Ελλάδα προχωρήσει σε αλλαγή των όρων εξόφλησης των ομολόγων που λήγουν κατά τη διάρκεια μιας διετίας, τότε μιλούμε για επιλεκτική χρεοκοπία. Με βάση τον ορισμό δεν έχει σημασία αν η αναδιάρθρωση θα γίνει σε εθελοντική βάση ή όχι, καθώς κριτήριο για την αξιολόγηση αποτελεί το ποσοστό των ομολόγων που εκτιμάται ότι θα αναδιαρθρωθούν. Για να αξιολογηθεί μια κατάσταση ως χρεοκοπία θα πρέπει ο οίκος να θεωρεί ότι ο εκδότης δεν θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πιστωτών για το μεγαλύτερο μέρος ή για το σύνολο των ομολόγων του που κυκλοφορούν στην αγορά.

2. Πώς επηρεάζονται οι τράπεζες από την επιλεκτική χρεοκοπία;
Για να υπάρξει αυτός ο χαρακτηρισμός θα πρέπει να επέλθει συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Επιπτώσεις για τις τράπεζες θα υπάρξουν τόσο από την αξιολόγηση αυτή καθ΄ εαυτή όσο και από ενδεχόμενες ζημιές λόγω των ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Οσον αφορά τη ρευστότητά τους κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα τηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς λειτουργίας της δεν δύναται να δέχεται ελληνικούς τίτλους ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των τραπεζών αν όλοι οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν την Ελλάδα στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Αν η ευρωτράπεζα αλλάξει τους κανονισμούς της δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στον δανεισμό των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Αν όμως σταματήσει τη χρηματοδότηση θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένας έκτακτος μηχανισμός από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των τραπεζών σε ρευστότητα έως ότου υπάρξει αναβάθμιση της βαθμολογίας της χώρας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει ξανά αποδεκτές τις ελληνικές εγγυήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι επιπτώσεις στην κεφαλαιακή επάρκεια του συστήματος εξαρτώνται από το είδος της αναδιάρθρωσης που θα συμφωνηθεί σε επίπεδο ΕΕ και στην οποία θα συμμετάσχει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Η λύση που θα προωθηθεί μπορεί να περιλαμβάνει «κούρεμα» ή επιμήκυνση των ομολόγων, ή συνδυασμό των δύο. Οσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό ενός πιθανού «κουρέματος» τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ζημιές που θα γράψουν οι τράπεζες. Από την άλλη, η επιμήκυνση από μόνη της δεν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
3. Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επιλεκτική χρεοκοπία;
Η παραμονή της βαθμολογίας μιας χώρας στη βαθμίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας εξαρτάται από τις εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης για τη δυνατότητά της να εξοφλήσει τα ομόλογα που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση. Οπως έχουν ήδη γνωστοποιήσει οι οίκοι για την περίπτωση της Ελλάδας, αμέσως μετά την εφαρμογή της αλλαγής των όρων εξόφλησης των ομολόγων που λήγουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα επαναξιολογήσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ώστε να εκτιμήσουν τη βιωσιμότητα του υπόλοιπου χρέους. Στην περίπτωση της Ουρουγουάης η επιλεκτική χρεοκοπία διήρκεσε 17 ημέρες, αφού το Δημόσιο της χώρας αναβαθμίστηκε μετά την τακτοποίηση των υποχρεώσεών του έναντι των πιστωτών του, δηλαδή μετά την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης.
4. Ενεργοποιούνται τα CDS με την επιλεκτική χρεοκοπία;
Δεν υπάρχει αυτόματη διαδικασία για την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS). Για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις θα πρέπει η αναδιάρθρωση που θα γίνει να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός. Απόφαση για αυτό δεν λαμβάνουν οι οίκοι αξιολόγησης, αλλά η Διεθνής Ενωση Ανταλλάξιμων Οικονομικών Προϊόντων και Παραγώγων (Ιnternational Swaps and Derivatives Αssociation, ΙSDΑ), στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο.

ΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
Για να χαθούν καταθέσεις θα πρέπει κάποια τράπεζα να καταρρεύσει λόγω των απωλειών που μπορεί να υποστεί από την αναδιάρθρωση των ομολόγων που έχει στην κατοχή της.Σε μια τέτοια περίπτωση ισχύει η εγγύηση των καταθέσεων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας (ΤΕΚΕ),το οποίο καλύπτει ποσά ως 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο και ανά πιστωτικό ίδρυμα. Από την άλλη πλευρά,για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση για αναλήψεις θα πρέπει να διατηρείται ένα συγκεκριμένο επίπεδο ρευστότητας από τις τράπεζες,το οποίο εξαρτάται από τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούνται είτε από την ΕΚΤ ή από την ΤτΕ.Εξάλλου,αν υπάρξει πανικός στα γκισέ και καταγραφούν ακραίες καταστάσεις με μαζικές αναλήψεις,το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν είναι υπαρκτό, αλλά αυτό ισχύει είτε βρισκόμαστε σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας είτε όχι.

tovima.gr

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ . ΣΕ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ;

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ "ΣΦΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ" ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:<< ΝΑΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΟ. ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.  ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.  ΕΑΝ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΦΙΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΖΑΡΑΜΕ>>. ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡ......ΔΙΑ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΡΦΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ. 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ. Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΤΥΠΑ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
 ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ''ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΟΙΙΑΣ''.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ .
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.
Ο,ΤΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΘΕΡΙΖΟΥΝ

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ : "EAN EΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩ"!



ΝΕΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Νέο τετ α τετ είχαν πριν από λίγο οι Γ. Καρατζαφέρης και Κ. Καραμανλής. Στο τραπέζι του γνωστού ορθοπεδικούΜπιτούνη, οι δυο πολιτικοί άνδρες συνομίλησαν σε νέο τετ α τετ ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες που θα συναντηθούν...μάλλον, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τις ατάκες που αξίζουν παρατήρησης; Αυτή του Γ. Καρατζαφέρη : "εάν επιστρέψεις σε ακολουθώ"! Τότε γιατί δεν τον ακολουθούσε όσο ήταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας;

Χάθηκε στη μετάφραση η δήλωση της Κλίντον


Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογο της


Δήλωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για τη Χάλκη «παρέλειψε» να μεταφράσει η μεταφράστρια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογο της Αχμέντ Νταβούτογλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κ. Κλίντον είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να κάνουν εκκλήσεις για επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης ενώπιον του κ. Νταβούτογλου, ωστόσο αυτό χάθηκε κάπου στη μετάφραση και δεν διατυπώθηκε ποτέ στα τούρκικα.
Newsbeast.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου