Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: ''Δεσμευόμαστε για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση''.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε.
Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης.
Δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση.
Εργαζόμαστε για μια νέα πολιτική που εγγυάται δυναμική Επανεκκίνηση παντού. Στην Οικονομία και το Κράτος. Στην Εξωτερική Πολιτική, τη Δημόσια Ασφάλεια, την Παιδεία, την Υγεία.
Αλλά και στο Δημόσιο Βίο, που υποχρεούται να αποκτήσει αποτελεσματικότητα, συνέπεια και -πάνω απ’ όλα- μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη.
Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η πίστη στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Είναι ο κοινός αγώνας των ανθρώπων αυτού του Τόπου, για την αναγέννηση της χαμένης Ελπίδας.
Με Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη.
Με Εθνική Αυτοπεποίθηση και Αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες».

ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!...




1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ
Ο συντάκτης μας στην Πάρο μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα. Καινούργιο οικοπεδάκι για την Τρέμη. Με δάνειο από την Πειραιώς. 1,5 εκατομμύρια ευρώ το δάνειο για την αγορά του οικοπέδου στην περιοχήΠαρασπόρος της Πάρου. Από αυτά που μάθαμε η ανέγερση της...
βίλας θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες. Έτσι εξηγείται γιατί είχε από δίπλα σχεδόν καθημερινά τον Σάλα και την σύζυγό του! ΚαλορίζικοΌλγα...

FIMOTRO

''Κλείδωσε'' η συμφωνία - Σας γλιτώσαμε από το ''θάνατο'' της πτώχευσης τώρα θα ''πεθάνετε'' της πείνας''




- Ανταλλάγματα στο πακέτο των περίπου 60 δις ευρώ : Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων - 20% κάτω ο πρώτος μισθός - Στα 6χρόνια οι συμβάσεις χρόνου
- Στη συναίνεση του Α.Σαμαρά στοχεύει η τρόικα που λέει ΝΑΙ στη μείωση του ΦΠΑ - Όχι από εφέτος λέει ο Γ.Παπακωσταντίνου -
- Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με την Ελλάδα - Διαβάστε τι προβλέπει αναλυτικά
- ''Απογείωση'' +5,58% στο Χρηματιστήριο πέφτουν τα spreads


Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, αφού όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών "φέτος χρειαζόμαστε έσοδα" και φαίνεται να η Ελλάδα πέτυχε να διατηρήσει στον χαμηλό συντελεστή 13% προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, κυρίως τρόφιμα, όπως ψωμί, γάλα, κ.ά.
Συφμωνία υπήρξε και για τις αποκρατικοποιήσεις και τονίζεται ότι δεν πρόκειται να "παραδοθεί σε ιδιώτες το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας".


Τα καλά νέα είναι πως όλα δείχνουν ότι δεν θα ''φαλιρίσουμε'' μέσα στο καλοκαίρι και πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου.
 
Σύμφωνα με τον ''βομβαρδισμό'' πληροφοριών από Αμερική και Ευρώπη, η γερμανική κυβέρνηση είπε το πολυπόθητο ''ναι'' στην διάσωση της Ελλάδας με νέο δάνειο αποσυνδέοντας το ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με το πάγιο αίτημα τους για σκληρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις Βρυξέλλες έχουν έτοιμο, μετά τη γερμανική συναίνεση, το σωσίβιο-δάνειο των δεκάδων δισεκατομυρίων ευρώ, που θα μας γλιτώσει από ''πνιγμό'' τον Ιούλιο που τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο.
 
Το γερμανικό ΝΑΙ επιτάχυνε τις εξελίξεις σε σημείο που ο Α.Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, μίλησε ξεκάθαρα για επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα.
 
''Η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη.Έχει γίνει πρόοδος, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες'' ήταν οι πανηγυρικού χαρακτήρα δηλώσεις του.

Όμως και η τρόικα άνοιξε διάπλατο το δρόμο για την απαιτούμενη συναίνεση του Α.Σαμαρά, διαρρέοντας πως συμφωνεί στη μείωση του ΦΠΑ.
Όμως από το υπουργείο Οικονομικών λένε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση στο Φ.Π.Α από τώρα γιατί θα μειωθούν κατά πολύ τα έσοδα και το αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό για πιθανότατα το 2012, ίσως για να λειτουργήσει πολιτικά και ως ''δόλωμα'' για να αποσπάσουν τη συναίνεση του Α.Σαμαρά.

Στη συμφωνία αναφέρεται η ''εξαφάνιση''  για τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία θα χορηγούνται πλέον με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ η πρώτη αμοιβή για τους νέους θα είναι 20% χαμηλότερη από αυτή που προβλέπεται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Διευθετήθηκε ο χρόνος εργασίας για τα εποχικά επαγγέλματα, ενώ αλλάζουν το διάστημα απασχόλησης στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και από 2+2 χρόνια, αυξάνεται στα 3+3+3.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση Μέρκελ, η τρόικα φέρεται να συναινεί στη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και το νερό μπαίνει πλέον στο ''αυλάκι''.
 
Και έτσι ερχόμαστε στην άλλη όψη του νομίσματος, στα επώδυνα μέτρα που θέλοντας και μη θα πάρουμε ως αντάλλαγμα και που ανακοινώνονται την Πέμπτη, σχεδόν ταυτόχρονα με την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους της.
 
Πάμε ολοταχώς προς νέα μέτρα λιτότητας και για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις που θα ελέγχονται από τεχνοκράτες της Ευρωπαικής Ένωσης.
 
Η ''κερκόπορτα'' της άλωσης του Δημοσίου που θα σημάνει και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ονομάζεται ΟΤΕ.
 
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Deutsche Telekom βρίσκονται στο τελικό στάδιο και οι Γερμανοί θα αγοράσουν και το υπόλοιπο πακέτο μετοχών εαν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.
Ποιές είναι αυτές;
Άρση της μονιμότητας ακόμα και για τους ''παλιούς'' υπαλλήλους και ταυτόχρονα απολύσεις εως και 2.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών σε όσους απομείνουν.
 
Εαν η Deutsche Telekom πάρει όσα ζητάει, τότε υπάρχει κανείς που θα στοιχηματίσει πως θα ζητήσουν κάτι λιγότερο οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τις επιχειρήσεις του Δημοσίου που θα πουληθούν;
 
Έφτασε το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο–Αρχή από τον ΟΤΕ

Newsit.gr

«Γ.Α.Π…..Τα 4 χρόνια, που έγιναν 40»



Πέρασαν στην Ιστορία….
Ο λαός τους έδωσε εντολή για τέσσερα χρόνια, και εκείνοι ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ την χώρα για 40 χρόνια…
Όλα ήταν προκαθορισμένα, προσυνεννοημένα….
Αυτό που δεν έκανε κανένας άλλος Πρωθυπουργός στην Ελλάδα, και μετά από πολλές πιέσεις και εκβιασμούς… Δηλαδή να γίνει υποχείριο την Ευρώπης και της Αμερικής, το έκανε μέσα σε 2 χρόνια ο Γ.Α.Π.
Ξεπούλησε την Ελλάδα σε χρόνο ρεκόρ….
Υποθήκευσε την Ελλάδα για 40 χρόνια….
Χάσαμε κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα….
Ο Φυσικός πλούτος της Ελλάδα, πέρασε σε χέρια άλλων.. (Γερμανών – Γάλλων – Αμερικανών) αλλά και Τούρκων…….
Θα δουλεύουμε εμείς και οι επόμενες γενιές, και θα πληρώνουμε φόρους, όχι για την Ελλάδα μας, αλλά για τα Τοκοχρεωλύσια…..
Και βέβαια, τώρα ου τελείωσε το έργο του, θα πάει και σε εκλογές, για να φύγει και από την Πολιτική…

Αναγνώστης

Tromaktiko

Αρχειοθήκη ιστολογίου