Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σχετικά με: "Μπατιροτουρίστες από το πρώην ανατολικό μπλοκ έρχονται στην Ελλάδα!"



Σχετικά με: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_5367.html
Προς τί το παράπονο; Αυτοί σας αξίζουν!
Θυμώσατε τους Έλληνες γιατί κάποτε σας πέφταμε...
λίγοι, γιατί δεν αφήναμε δολάρια και μάρκα. Θυμώσατε με τους δυτικοευρωπαίους και Αμερικάνους, γιατί το μέλημά σας ήταν να τους γδάρετε με όποιο τρόπο μπορούσατε και
έφυγαν όλοι για Κύπρο, Τουρκία, Μάλτα, Ισπανία.

Μείνετε τώρα με τη φτωχολογιά που δεν αγοράζει ούτε κουλούρι και σκοτώστε τα δωμάτιά σας με 15 ευρώ το δίκλινο για να τους καταφέρετε να έρθουν για να μην τα έχετε άδεια. Στον Έλληνα βέβαια πάλι 70 ευρώ τα δίνετε.

Καλά να πάθετε! Λουστείτε τα τώρα μέχρι να θυμώσετε και τους μπατιροτουρίστες και να μείνετε με τα δωμάτια σας εντελώς άδεια να βάζετε μέσα τις κότες σας και τα πρόβατά σας!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού, ζητά ο Παντελής Οικονόμου




Επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού, ζητά ο Παντελής Οικονόμου

Την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταθέσει Έλληνες στο εξωτερικό ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Οικονόμου εκτιμά πως η πρόσφατη απόφαση των Βρυξελλών και το άνοιγμα ευκαιριών για παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μας θα οδηγήσει στην επιστροφή των καταθέσεων και υπενθυμίζει πως μη δηλωθέν εισόδημα από τόκους μπορεί να καταχωρηθεί σε συμπληρωματική δήλωση και να υποβληθεί στις φορολογικές αρχές χωρίς να υπάρχει ο φόβος της επιβολής προστίμου.

Σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες ο κ. Οικονόμου εκτιμά πως απετράπη πλέον οριστικά ο κίνδυνος της χρεοκοπίας και υπόσχεται να διορθωθούν οι αδικίες. Σχετικά με το φορολογικό, ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ίσης φορολογικής μεταχείρισης και όχι η επίταση της σύγχυσης στον δημόσιο χώρο.



Πηγή: ΑΠΕ

Δημοψήφισμα: Νέος νόμος με στόχο το φθινόπωρο




Τις βασικές αρχές του νέου νόμου για τα δημοψηφίσματα που θα παρουσιάσει την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών ΧάρηςΚαστανίδης.
Πρόκειται για οκτώ κεφάλαια στα οποία γίνονται οι εξής βασικές επιλογές:
α) οροθετούνται οι βασικές έννοιες, δηλαδή το κρίσιμο εθνικό θέμα, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται μόνο ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνα, αλλά και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος σχετικά με την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας, το ψηφισμένο νομοσχέδιο, το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και το δημοσιονομικό ζήτημα,
β) ψηφίζουν όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός των ορίων της χώρας,
γ) η ψηφοφορία διεξάγεται σε εκλογικές περιφέρειες και ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια,
δ) οι ψηφοφόροι καλούνται να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έντυπο ψηφοδέλτιο, το οποίο περιέχει το ερώτημα και τις δυνατές απαντήσεις, όπως καθορίζονται από τη Βουλή,
ε) επικρατεί η απάντηση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων, στα οποία δεν προσμετρώνται τα λευκά,
στ) η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος είναι συμβουλευτική για την κυβέρνηση, με εξαίρεση την περίπτωση δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο, οπότε έχει δεσμευτικό περιεχόμενο, αρκεί να πάρει μέρος στην ψηφοφορία τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) όσων είναι γραμμένοι στους εκλογικούς,
ζ) η οικονομική διαχείριση και η δημόσια προβολή υπόκεινται στις ρυθμίσεις που  διέπουν τις γενικές βουλευτικές εκλογές, και
η) το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και, εν γένει, το κύρος του δημοψηφίσματος ελέγχεται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
Ο κ. Καστανίδης δε έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την διεξαγωγή του πρώτου δημοψηφίσματος, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς τα τέλη του φθινοπώρου. Πρόσθεσε δε πως «η ολοκληρωμένη δημοκρατία δεν μπορεί να επιτρέψει έκφραση της λαϊκής βούλησης κάθε τέσσερα χρόνια», σημειώνοντας ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού δεν είναι τωρινή αλλά πολύ παλαιότερη, υπενθυμίζοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε ταχθεί υπέρ των δημοψηφισμάτων εδώ και πολλά χρόνια.
Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ
aftodioikisi.gr

Χρεοκοπία, αλλά «ήπια»



Θα αποδειχθεί άραγε η "περιορισμένη χρεοκοπία", την οποία έσπευσε ήδη να αναγγείλει για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, τόσο "ήπια" για τη χώρα μας όσο ελπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες βάσει των αποφάσεων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής τους την Πέμπτη; Το ευχόμαστε, αλλά φυσικά πρέπει να το διαπιστώσουμε στην πράξη. "Είναι μερικές χρεοκοπίες καλύτερες από άλλες; Η Ευρώπη σίγουρα ελπίζει πως ναι", έγραφαν προχθές στην αρχή της πρωτοσέλιδης ανάλυσής τους για το θέμα οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης" στην παγκόσμια έκδοσή τους, με ελαφρά δόση σαρκασμού. Η ελπίδα είναι ότι η "επιλεκτική χρεοκοπία" της Ελλάδας ακόμη και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, "θα αποδειχθεί χειρίσιμη με μερικές κοινές εγγυήσεις".
Η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες και η διασφάλιση της κεφαλαιακής τους επάρκειας συνιστούν τη βασικότερη βραχυπρόθεσμη πτυχή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Εξασφαλίζουν για την ώρα τις καταθέσεις των Ελλήνων. Χωρίς λεφτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αδύνατον να επιβιώσει.
Η στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων που αποφάσισαν για την Ελλάδα οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι βέβαια μέχρι στιγμής ασαφής και απροσδιόριστη, αλλά αποτελεί σίγουρα την πιο ελπιδοφόρα απόφαση. Μόνο η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να βελτιώσει ουσιωδώς την κατάσταση της χώρας και να την οδηγήσει προς τα εμπρός. Ολα τα υπόλοιπα είναι διαχείριση του χρέους. Απαραίτητη μεν, αλλά τίποτε περισσότερο από διαχείριση της μιζέριας. Στην τελική απόφαση είναι αλήθεια ότι εξαλείφθηκε η αναφορά σε "ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ" που υπήρχε στο σχέδιο απόφασης, αλλά μόνο στην πράξη θα διαπιστώσουμε τι είδους ανάπτυξη εννοούν οι Ευρωπαίοι.
Η επιμήκυνση των δανείων, συνδυαζόμενη μάλιστα με τη μείωση επιτοκίων, σίγουρα συνιστά ανακούφιση για το παρόν, αφού μειώνει αισθητά τα τοκοχρεολύσια. Υποθηκεύει, όμως, το μέλλον της Ελλάδας για δεκαετίες. Παρατείνει για τριάντα-σαράντα χρόνια το καθεστώς της "δημοσιονομικής κατοχής", για το οποίο είχε κάνει λόγο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Επιπλέον, καθόλου μα καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώνει και αυτά τα μειωμένα τοκοχρεολύσια, αν συνεχιστεί αυτή η εφιαλτική πολιτική λιτότητας που στραγγαλίζει κάθε δημιουργική οικονομική δραστηριότητα και βυθίζει εκατομμύρια Ελληνες σε απόγνωση.
Νέο Μνημόνιο λιτότητας θα επιπέσει επί των κεφαλών των Ελλήνων τον Οκτώβριο, συνοδεύοντας το νέο δάνειο από την ΕΕ και τους λοιπούς, επιμένουν οι πληροφορίες από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η εμφανής προσπάθεια υπεκφυγής του πρωθυπουργού και υπουργών από σχετικές ερωτήσεις υποδηλώνουν έμμεσα την αλήθεια των γερμανογαλλικών ισχυρισμών. Προφανώς ξέρουν και δεν το ομολογούν.
Υπέκυψε η κυβέρνηση Παπανδρέου και στο θέμα της παροχής δημόσιας περιουσίας ως εγγύησης για το νέο δάνειο. "Οπου απαιτείται θα γίνουν διευθετήσεις εμπράγματων εγγυήσεων για να καλύψουν τον κίνδυνο που προκύπτει για κράτη-μέλη της Ευρωζώνης από τις εγγυήσεις τους στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης (EFSF)", αναφέρει ρητά το σημείο 9 της απόφασης της Συνόδου Κορυφής.
Απομόνωσαν την Ελλάδα και πάλι οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Την ξεχώρισαν ακόμη και από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που έχουν τεθεί υπό καθεστώς Μνημονίου και τη χρησιμοποιούν, μόνη αυτή, ως πειραματόζωο για να μελετήσουν τις αντιδράσεις της χώρας μας στο νέο πακέτο "μέτρων σωτηρίας". Το λένε ευθέως: "Θέλουμε να κάνουμε καθαρό ότι η Ελλάδα απαιτεί μια εξαιρετική και μοναδική λύση"!
Είναι υποτιμητικός ο τρόπος διαχωρισμού, όπως τον κάνουν στο κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής: "Ολες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης επαναβεβαιώνουν επισήμως την άκαμπτη αποφασιστικότητά τους να τιμήσουν πλήρως τις δικές τους κυρίαρχες υπογραφές και όλες τις δεσμεύσεις τους για βιώσιμες δημοσιονομικές συνθήκες και δομικές μεταρρυθμίσεις", υπογραμμίζουν. Ολοι, δηλαδή, τιμούν την υπογραφή τους, πλην της ελληνικής κυβέρνησης.

ethnos.gr

Οι ΗΠΑ γίνονται… Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών, που απομάκρυνε την προοπτική χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και συνεπακόλουθης κατάρρευσης της ευρωζώνης, οι αγορές και οι κερδοσκόποι έστρεψαν το… αδηφάγο ενδιαφέρον τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκεί όπου, με φόντο την καταληκτική ημερομηνία της 2ας Αυγούστου, για την επέκταση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας, ο Λευκός Οίκος, οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί, πασχίζουν να… γίνουν Ελλάδα. Και να απειλούν πλέον εκείνοι ευθέως με κατάρρευση το οικοδόμημα της παγκόσμιας οικονομίας, με δεδομένο ότι μια στάση πληρωμών της Ουάσινγκτον θα προκαλέσει «σοκ και δέος» στις αγορές.
Οι Ρεπουμπλικανοί δείχνουν να οδηγούν την κατάσταση στα όρια, επιδιώκοντας να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη, από έναν Πρόεδρο, τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δείχνει ευάλωτος στο να συμβιβαστεί, προκειμένου να αποφύγει ένα κραχ, ενόψει των εκλογών του 2012, που θα αμαύρωνε τη θητεία του, και θα καθιστούσε εξαιρετικά αμφίβολη την επανεκλογή του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια, που την Παρασκευή σημείωσαν θεαματική άνοδο, λόγω της Συμφωνίας των Βρυξελλών για τη διαχείριση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, σήμερα άνοιξαν τον κύκλο εργασιών τους με πτώση, ακριβώς λόγω των αμφιβολιών για την κατάληξη του θρίλερ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού πληθαίνουν οι φωνές για τον διαβρωτικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαμόρφωση της πολιτικής και των θέσεων των Ρεπουμπλικανών το ακραίο «TeaParty», που εκφράζεται κυρίως από τη Σάρα Πέιλιν και τη Μισέλ Μπάκμαν.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ρεπουμπλικανός Τζον Μπένερ, κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι νοιάζεται περισσότερο για τις επόμενες εκλογές. Με τον Λευκό Οίκο να απαντά ότι ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται για τις επόμενες γενιές. Το προαιώνιο δίλημμα ανάμεσα στον λαϊκισμό και τον ρεαλισμό.

STATESMEN

Αρχειοθήκη ιστολογίου