Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ



ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ
Με μια πολύ ευχάριστη είδηση ξεκίνησε σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τουAlter με τον Α. Παυλόπουλο. Το τρομερό κατόρθωμα των κοριτσιών της Εθνικής Πόλο, ξεπερνά κάθε επιτυχία που είχαν οι εθνικές ομάδες, καθώς είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε... την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιτυχία είναι διπλή εάν συνυπολογίσουμε ότι ο τελικός έγινε στην έδρα της Κίνας που ήταν και το απόλυτο φαβορί

Fimotro

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΈΛΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


o

Από τη Β’ Αθηνών ξεκινούν οι πολιτικές μετρήσεις τις οποίες θα ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου, από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, προκειμένου να διαπιστώσει την εικόνα που διαμορφώνεται στην κοινωνία για το ΠΑΣΟΚ.
Η μέτρηση θα ξεκινήσει στις αρχές του Αυγούστου, και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου μήνα, ενώ θα χωριστεί σε δυο «κύματα», πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, σε μια προσπάθεια να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτική, και να υπερβεί τυχόν δημοσκοπικές στρεβλώσεις από την αναμενόμενη απουσία των πολιτών της Β’ Αθηνών, για τις διακοπές τους.
Η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, αλλά και ευρύτερα της Ευρώπης, θεωρείταιβαρόμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις. Όχι μόνο έχει κρίνει τον νικητή των εκλογών, από το 1989 και μετά, αλλά καθορίζει εν πολλοίς και το εύρος της διαφοράς, δηλαδή το κατά πόσο το πρώτο κόμμα θα έχει άνετη ή ισχνή αυτοδυναμία.
Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί παραδοσιακά πολιτική υπεροχή στη Β’ Αθηνών, αυτή τη φορά ωστόσο οι επιτελείς της Ιπποκράτους έχουν χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στο πρωθυπουργικό επιτελείο, φοβούμενοι ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και εκλογική απήχηση του Κινήματος.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, περιμένουν να «διαβάσουν» τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στη Β’ Αθηνών, ώστε, σε συνδυασμό με δημοσκοπήσεις που θα διενεργηθούν και σε άλλες, κρίσιμες εκλογικά περιοχές της χώρας, όπως την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλία, να διαπιστωθεί αν το κλίμα… αντέχει πρόωρες εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα είχε πιθανότητες να διεκδικήσει την πρωτιά από τη Νέα Δημοκρατία.

Statesmen.gr

ΟΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ



Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών η τροπολογία για την κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, ως προσθήκη στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».
Σύμφωνα με την τροπολογία, όπως άλλωστε έχει γράψει και ηaftodioikisi.gr:
α) Καταργούνται και συγχωνεύονται υπηρεσίες και οργανισμοί του δημόσιου τομέα και τίθενται υπό καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης ανώνυμες εταιρείες τις μετοχές των οποίων κατέχει στο σύνολο τους ή κατά πλειοψηφία το Δημόσιο
β) Μεταφέρονται αρμοδιότητες ορισμένων από τους καταργούμενους φορείς σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου
γ) Καταργείται το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
δ) Ρυθμίζονται τα θέματα:
- του υπηρετούντος προσωπικού στους καταργούμενους η συγχωνευόμενους φορείς
- της τύχης της κάθε είδους κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και των ταμειακών τους υπολοίπων
- της τύχης των αρμοδιοτήτων τους
- προβλέπεται η έκδοση των απαραίτητων προεδρικών διαταγμάτων για τη ρύθμιση οργανωτικών ζητημάτων που προκύπτουν από τη συγχώνευση φορέων και παρέχεται αριθμός εξουσιοδοτήσεων στους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς για την έκδοση αποφάσεων για τη ρύθμιση κάθε σχετικής λεπτομέρειας, αναγκαίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάργησης ή συγχώνευσης υπηρεσιών, φορέων.
Δείτε εδώ αναλυτικά τους οργανισμούς-φορείς που καταργούνται, καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι με τις αρμοδιότητες των φορέων και το προσωπικό τους.

aftodioikisi.gr

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης




 Την αμερικανική ανάπτυξη υπονόμευσε η αισθητή άνοδος των τιμών των πρώτων υλών, μαζί με τις ανωμαλίες στον εφοδιασμό βιομηχανικού υλικού ιαπωνικής προέλευσης.
Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ επιβραδύνεται αισθητά, δεδομένου ότι το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος δεν ξεπέρασε το 1,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στην Ουάσινγκτον. Οι αναλυτές ανέμεναν για το β' τρίμηνο ρυθμό ανάπτυξης 1,8%.
Η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε ανησυχητική, δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους ο ρυθμός ανάπτυξης -όπως αναθεωρείται τώρα- συμποσούται στο αναιμικό 0,4%, ενώ στο τέλος Ιουνίου αναφερόταν επίσημα ρυθμός ανάπτυξης 1,9%.
Την αμερικανική ανάπτυξη υπονόμευσε η αισθητή άνοδος των τιμών των πρώτων υλών, μαζί με τις ανωμαλίες στον εφοδιασμό βιομηχανικού υλικού ιαπωνικής προέλευσης, μετά τον πολύ σφοδρό σεισμό, το επακόλουθο τσουνάμι και την πυρηνική κρίση την 11η Μαρτίου στην περιοχή της Φουκουσίμα.
Αρνητικό ρόλο διαδραμάτισε η κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης, που συνδυάστηκε με το ότι οι διεθνείς χρηματαγορές αντέδρασαν με εκνευρισμό και χαρακτηρίστηκαν ευμετάβλητες και, τέλος, ο αδιέξοδος πολιτικός διάλογος στην Ουάσινγκτον για τα κρίσιμα ζητήματα της μείωσης του ελλείμματος και της ανόδου του ορίου του ομοσπονδιακού δημοσίου δανεισμού/ορίου του χρέους.
Η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών διολισθαίνει αυτόν τον καιρό στις ΗΠΑ. Οι μισθολογικές αυξήσεις είναι ασθενείς, οι νέες προσλήψεις λίγες, η κατανάλωση παρουσιάζει στασιμότητα, ακριβαίνει στο πρατήριο η τιμή της βενζίνης, εξασθενούν οι δημόσιες δαπάνες και, μόνον, κάποιες επιχειρηματικές επενδύσεις αποτελούν κάποιο αντιστάθμισμα. Άλλο αντιστάθμισμα προσφέρουν οι αμερικανικές εξαγωγές, που όπως υπολογίστηκε συντείνουν με ένα ποσοστό 0,58% στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Όμως, οι δημόσιες δαπάνες σε επίπεδο δημοσίου-Αυτοδιοίκησης, τώρα που έχει λήξει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που εξήγγειλε ο Λευκός Οίκος την άνοιξη του '09, για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο μειώνουν τον αναπτυξιακό ρυθμό. Εκτιμάται ότι η μείωση των κρατικών ενισχύσεων μειώνουν την ανάπτυξη σε ποσοστό 0,23%.


www.kathimerini.gr

Αντώνης Σαμαράς: "Αυτός είναι ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση".





Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κόμματος για την προετοιμασία της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση. Γιατί μέσα από την κρίση, που βιώνουμε αυτόν τον καιρό, προβάλλει η ιστορική ανάγκη για μεγάλες και βαθιές τομές στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματός μας.
Αυτή την ιστορική ανάγκη υπηρετεί η σημερινή υπεύθυνη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Μεταπολίτευση, που θα οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα.
Σήμερα, θέτουμε προς δημόσια διαβούλευση και συζήτηση τις προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.
Οι αλλαγές αυτές απαιτούνται από τον ελληνικό λαό και κρίνουν την ευθύνη, την ωριμότητα και τη βούληση του πολιτικού μας συστήματος, να τολμήσει ριζοσπαστικές τομές, θέτοντας τα θεμέλια μιας καινούργιας εποχής.
Μιας εποχής, με τη Δημοκρατία μας θεσμικά πιο ισχυρή, πιο λειτουργική, πιο παραγωγική.
Με τον Έλληνα πολίτη να ξαναβρίσκει τη χαμένη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς.
Την ελληνική οικονομία σε ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.
Την κοινωνία μας πιο συνεκτική.
Το εθνικό μας σύστημα πιο δίκαιο, πιο σταθερό, πιο λειτουργικό.
Από σήμερα, ανοίγει ο εθνικός διάλογος για το νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας.
Με τρόπο δημοκρατικό, υπεύθυνο και συντεταγμένο. Γιατί το Σύνταγμα και οι διαδικασίες άμεσης διαβούλευσης με το λαό, είναι σοβαρά θεσμικά και πολιτειακά ζητήματα για να γίνονται αντικείμενο κομματικών επιδιώξεων από την Κυβέρνηση.
Κινήσεις πρόσκαιρου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που αποσκοπούν να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, είναι δημοκρατικά απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Τα δημοψηφίσματα δεν προσφέρονται για άλλοθι.
Απευθύνουμε πρόσκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας, στην κοινωνία των πολιτών, στον πνευματικό κόσμο, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και τους κοινωνικούς εταίρους, να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.

  • η εξισορρόπηση και η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος με τη δημιουργία ουσιαστικών αντίβαρων στον πρωθυπουργοκεντρικό σημερινό χαρακτήρα του.
  • η διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στους θεσμούς και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί.
  • η πιο αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών αγαθών και των ατομικών δικαιωμάτων.
  • η συμβολή στην ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.

Οι προτάσεις-κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση είναι οι εξής:
  1. Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  2. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.
  3. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
  4. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
  5. Επανεξέταση του αριθμού των Βουλευτών και των Βουλευτών Επικρατείας.
  6. Αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών και ιδίως την κατάργησή της όπως ισχύει σήμερα.
  7. Αναθεώρηση της διάταξης για την  ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.
  8. Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας (πρόταση ΝΔ).
  9. Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων και  εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.
  10. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
  11. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή  του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.
  12. Ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου.
  13. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.
  14. Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας.
  15. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής. Επίσης θεσμοθέτηση δύο Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.
  16. Παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου μόνον με τυπικό νόμο.
  17. Υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του  Δημοσίου, εκτός εκείνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  18. Κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών.
  19. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
  20. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.
  21. Οριοθέτηση της εν γένει δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων , ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  22. Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
  23. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  24. Εξορθολογισμός των διατάξεων για τα Μ.Μ.Ε. προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.
  25. Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων  διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
  26. Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος και σύνδεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την εξασφάλιση ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.
  27. Πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.
  28. Αναθεώρηση του άρθρου 17, προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής προστασίας του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
  29. Αναθεώρηση του άρθρου 24  (και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου.
  30. Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.
  31. Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.
Αυτός είναι ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση».


Αναστολή πληρωμών μισθών και επιστροφής φόρων




Σάλο έχει προκαλέσει η εγκύκλιος του Υπ.Οικ. προς τις εφορίες, με τις οποίες ζητείται η αναστολή πληρωμών από τις Δ.Ο.Υ. για τις δύο τελευταίες εργάσιμες ημέρες του Ιουλίου.
Το θέμα φέρνει στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης, με αποκαλυπτική ερώτησή του. Δείτε τι γράφει:


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ


Βουλευτής Ν.Φλώρινας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Αναστολή πληρωμών μισθών και επιστροφής φόρων

Με την υπ'αρίθμ. 6289/28-7-2011 εγκύκλιο που υπογράφει και απέστειλε προς όλες τις Δ.Ο.Υ. ο

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρης ζήτησε τα εξής:

«Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προΐσταστε (δαπάνες μισθοδοσίας,

επιστροφές φόρων) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου να γίνουν μετά την 1η  Αυγούστου 2011».

Εύλογη είναι η ανησυχία όλων των δικαιούχων πληρωμών, οι οποίοι περνούν στην αβεβαιότητα και

στην αγωνία. Το Υπουργείο στο έγγραφο του δεν εξηγεί για ποιο λόγο διατάχθηκε η αναστολή των

μισθοδοσιών και των επιστροφών φόρων. Επίσης δεν προσδιορίζει με ακρίβεια την ημερομηνία

πληρωμών, αφού η φράση «να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου» είναι αόριστη και μπορεί να

σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν οποτεδήποτε μέσα στον Αύγουστο ή το επόμενο χρονικό

διάστημα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Για ποιο λόγο εκδόθηκε η διαταγή παγώματος πληρωμής των μισθών και των επιστροφών φόρου;

2) Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία πληρωμής των μισθωτών και των δικαιούχων επιστροφών φόρου;

3) Κατανοεί το Υπουργείο, ότι τέτοιοι απαράδεκτοι αιφνιδιασμοί δημιουργούν προβλήματα σε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δε θα μπορέσουν να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή δανείων, ενοικίων, δόσεων και άλλων προγραμματισμένων οικογενειακών υποχρεώσεων;

Αθήνα 29/7/2011

taxalia

ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!...




Κλασικός ΠΑΣΟΚος που έχει μείνει στη δεκαετία του '80. Από αυτούς που δεν αλλάζουν με τίποτα. Ακόμα και το σπίτι να του πάρει ο Παπανδρέου θα ψηφίζειΓιώργο! Ευτυχώς, ήταν ο μόνος που είχε τη φαεινή...
ιδέα να σηκώσει τη πράσινη σημαία με την ήλιο μπροστά στον πρωθυπουργό σήμερα στην Άρτα. Οι άλλοι τις έχουν στα πατάρια...


Fimotro

Προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ισπανία



Πρόωρες εκλογές για το Νοέμβριο προκήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, τέσσερις μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία που προγραμματίζονταν, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.
Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί το Σεπτέμβριο, ενώ, όπως δήλωσε ο ίδιος, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σκοπό έχει την προώθηση της σταθερότητας στη χώρα.
Οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2012, ωστόσο ο Θαπατέρο έχει αποδυναμωθεί έπειτα από τη βαριά του ήττα στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.
Απειλή για υποβάθμιση από τη Moody’s
Την ίδια στιγμή, η Ισπανία δέχεται ισχυρές πιέσεις στις αγορές μετά και την απειλή για υποβάθμιση από τη Moody’s
O οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης Aa2 της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα, επικαλούμενος τον αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης και τις δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σύμφωνα με τη Μοοdy’s, οι πιέσεις στο κόστος χρηματοδότησης της χώρας ενδέχεται να αυξηθούν μετά το δεύτερο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για τη στήριξη της Ελλάδας.
«Ο οίκος αξιολόγησης… σημειώνει ότι οι προκλήσεις στη μακροπρόθεσμη εξισορρόπηση των δημοσιονομικών παραμένουν, λόγω της περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης στην Ισπανία και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού σε ορισμένους περιφερειακούς και τοπικούς οργανισμούς αυτοδιοίκησης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Antinews

Παρέμβαση Σαμαρά για το θέμα των ταξί




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει  διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές.
Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους»
.

Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά την συνάντηση που είχαν με τον υπ. Μεταφορών Γ. Ραγκούση

Eλλάδα: Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά την συνάντηση που είχαν με τον υπ. Μεταφορών Γ. Ραγκούση
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, εκτιμώντας ότι κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν έγινε καμία δέσμευση από τον κ. Ραγκούση, σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
E-typos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου