Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...ΛΙΑΖΕΤΑΙ


Ο «κουρασμένος» κι ο ξεκούραστος

Share

Πάρθειο βέλος στην πολιτική απαξίωση του τ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία εκπορεύθηκε κυρίως από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, υπήρξε ο χαρακτηρισμός «κουρασμένος».
Ο κ. Νικ. Χατζηνικολάου, από τον οποίο είχε προέλθει η αποκάλυψη, βεβαίωνε ότι η στιχομυθία με την επίμαχη λέξη μεταφέρθηκε επακριβώς.
Ορισμένοι πάντως, κακόβουλοι ίσως, επέμεναν ότι ο κ. Χατζηνικολάου με την αποκάλυψη «εκδικήθηκε» τον Καραμανλή, επειδή δεν του είχε δώσει το χρίσμα για τη δημαρχία της Αθήνας.
Όμως sic transit gloria mundi.
Η «δόξα» την οποία έφερε στον κ. Χατζηνικολάου το «στρίμωγμα» ενός πρωθυπουργού αποδείχθηκε πρόσκαιρη:  Aναδείχθηκε κορυφαίος στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, πλην όμως σε ένα δίαυλο που μόλις απέφυγε την πτώχευση, υπό ποίες δεσμεύσεις άγνωστο.
Όπως και να ‘χει, ο «κουρασμένος» υπήρξε κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 το αποτελεσματικότερο όπλο καθημερινής πολιτικής προπαγάνδας, με σκοπό να μάς προκύψει ως διάδοχός του ο ακούραστος τουρίστας.
Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ κάτι άλλο στη ζωή του εκτός από 1) 60’s freak και 2) περιηγητή ολκής.
Για το πρώτο οι αποδείξεις, δυστυχώς, αφθονούν.
Η κατακρήμνιση του εθνικού κράτους των Ελλήνων και των συμβόλων του, ο Καλλιγούλας-Καλλικράτης, η αποενοχοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, οι οσονούπω γάμοι ομοφυλοφίλων.
Και ό,τι άλλο προκύπτει από τον φιλοαμερικανικό ζήλο, από τις εμμονικές ιδεοληψίες της New Left και από συμβούλους όπως ο κ. Βαλλιανάτος.
Για το δεύτερο, για όσους δεν γνώριζαν το προσωπικό του πρόγραμμα παλαιόθεν, αρκεί η πολιτεία του από την ανάληψη τής πρωθυπουργίας και εντεύθεν.
Κατ’ αρχήν τα συνεχή ταξίδια στην Εσπερία αλλά και σε όλη την Υφήλιο, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο να χρησιμοποιείται σαν ταξί, δήθεν για την κρίση, στην πραγματικότητα όμως περισσότερο για προσωπική agenda.
Κατόπιν, οι θερινές του διακοπές.
Πέρυσι ήταν μια “αρμάθα” νησιά.
Φέτος, άλλη μία.
Ξεκίνησε από τη Σέριφο, συνέχισε στη Σκιάθο και οδεύει στην Κρήτη.
Κοπιαστικός “μαραθώνιος”, ακόμα και για έναν μαραθωνοδρόμο με κολάν.
Επειδή όμως εξακολουθούμε να διαθέτουμε μνήμη διερωτόμαστε: την έχασαν οι καλοί πολιτικοί σχολιαστές των ΜΜΕ;
Οι ίδιοι, που πλειοδότησαν στην αναπαραγωγή τού “κουρασμένου”, γιατί δεν ερωτούν : από τι, αλήθεια, ξεκουράζεται ο Γιώργος Παπανδρέου;
Από το Μνημόνιο, που γράφτηκε σε δικηγορικά γραφεία έναντι αμοιβής εκατομμυρίων ευρώ;
Από το Μεσοπρόθεσμο που τού επιβλήθηκε χωρίς να βγάλει “κιχ”;
Ή από τον ανεφάρμοστο Εφαρμοστικό;
Αλλά σε ένα πολιτικοδημοσιογραφικό τοπίο, υποστηρικτικό ενός συστήματος οικονομικής εξουσίας, όπου
- ο κ. Γερουλάνος βγάζει το ψωμί του σαν σοσιαλιστής,
- ο κ. Μαν. Καψής είναι βαρύνων πολιτικός αναλυτής
- ο κ. Τσίμας αποτελεί “αριστερή συνείδηση” του συστήματος,
ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να προβάλλει, αντί για “ξένοιαστος καβαλάρης”, σαν κοπιάζων πρωθυπουργός.
Ως πότε;
Προφήτης
Antinews

S&P και Moody's έριξαν «τορπίλη» στο ΧΑ




Κάτω από τις 950 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Οι ανακοινώσεις από την S&P και τη Moody's σχετικά με χρεοκοπία της Ελλάδας έως το τέλος του έτους και την επικινδυνότητα των εγγυήσεων δυναμίτισαν το αρχικά θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μέσω των σεναρίων για μείωση του ΦΠΑ και πάγωμα της αύξησης στην εστίαση.

O Γενικός Δείκτης υποχώρησε κάτω από τις 950 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 940,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση -2,21%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 1,30%,σημειώνοντας ανώτερη τιμή στις 974,5 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 33,354 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το 2011.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -2,38%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε -1,97% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -1,23%.
Newsbeast.gr

Επιστροφή στον “τόπο του εγκλήματος”


Democrazy


Και όμως αν το καλοσκεφθείτε το να μη μιλήσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ήταν μια κάποια λύση. Πέραν του ότι θα έδειχνε σε όλους, εντός εκτός και επί τα αυτά του ΠΑΣΟΚ, ότι έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, θα ήταν και ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που θα έβαζε ένα οριστικό τέλος σ’ αυτό το «επαρχιώτικο πανηγυράκι» που όλοι νομίζουμε ότι είναι Διεθνής Έκθεση.
Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός δεν έχει να πει τίποτα, πρωτίστως στις παραγωγικές (τρόπος του λέγειν) τάξεις για τις οποίες υποτίθεται ότι διοργανώνεται η ΔΕΘ, αφού ό,τι κι αν είχε να πει τον έχει προλάβει η τρόικα, δευτερευόντως σε όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι πλέον δεν θέλουν να ακούσουν μια από τα ίδια.
Μια ομιλία στη ΔΕΘ, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα είχε νόημα εφόσον ο πρωθυπουργός έλεγε κάτι διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει. Θα είχε σημασία αν ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη και από του βήματος της ΔΕΘ ανακοίνωνε ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Από τη στιγμή που θα πει αυτά που ξέρουμε, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα ήταν φρόνιμο να εκλάβει ως «δώρο» την πληροφορία που μετέδωσε το Mega και να κάνει τη διαφορά.
Αν δεν μιλούσε θα έπειθε περισσότερο για τις προθέσεις του και κυρίως θα φαινόταν σοβαρός απέναντι σε μια κοινωνία που ακόμα ηχούν στ’ αυτιά τα λόγια που είχε πει πάλι στη ΔΕΘ, περί χρημάτων που υπάρχουν και θα τα έβρισκε να τα μοιράσει όταν ερχόταν στην εξουσία. Τελικά ήρθε και ξαναπάει στη ΔΕΘ, όπως ακριβώς ο δολοφόνος που επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος.

Statesmen.gr

Κι όμως οι κάλπες είναι ανοιχτές







Κι όμως οι κάλπες είναι ανοιχτές  
Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να δήλωσε ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές, αλλά η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται τις κάλπες. Γιατί, είναι ένα ζήτημα που του θέτουν ευθέως στενοί του συνεργάτες και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Στόχος: «να προλάβουμε τη ΝΔ πριν χτίσει αυτοδυναμία»! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. 


Ο Ευ. Βενιζέλος θέλει εκλογές για να μην χρεωθεί την αποτυχία της οικονομίας. Και τις θέλει γρήγορα, όσο ακόμη μπορεί να δείχνει τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Πέραν, όμως, των προσωπικών του επιδιώξεων, έχει και ευρύτερα επιχειρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του NP στην τελευταία του συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του παρουσίασε τα δεδομένα. 

Καταρχάς, έδωσε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων της ΕΕ. «Όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε μία σαφή γραμμή στο διάστημα από 1 έως 15 Οκτωβρίου» του είπε. «Μέχρι τότε» συνέχισε «εμείς μπορούμε να έχουμε αποσπάσει τη θετική γνώμη της τρόικας για τις μεταρρυθμίσεις και να πάμε στις εκλογές με αυτές ως διακύβευμα». Όπως μας μετέφεραν συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου «ο Γιώργος βρήκε το σκεπτικό ενδιαφέρον». 
Το… «ενδιαφέρον» του πρωθυπουργού για τις κάλπες συντηρούν δύο ακόμη παράγοντες. Οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι ακόμη η ΝΔ δεν έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, και οι συνεργάτες του, όπως ο Χ. Παμπούκης, που του λένε ότι πρέπει να επιδιώξει την έκφραση του λαού και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να κινείται και ο Π. Γερουλάνος. 

Βέβαια, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν και οι άλλοι, που σκέφτονται τις επιπτώσεις της όποιας κίνησης στο εσωκομματικό παιχνίδι. Τα στελέχη που ασχολούνται με το πώς θα κρατήσουν το κόμμα. Αλλά, ο Γ. Παπανδρέου ξέρει πως αυτό δε θα έχει καμία σημασία αν η κυβέρνηση αποτύχει.


Newpost.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άλλο ΦΠΑ θα πληρώνουν οι ξένοι και άλλο οι Έλληνες τουρίστες!


Πιο ακριβά οι διακοπές για τους Έλληνες τουρίστες!

Αυτό είπε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση Βενιζέλου με τους κοινωνικούς εταίρους.
Τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%.
Δεν θα ισχύει το ίδιο όμως εφόσον το πακέτο κλείσει Έλληνας τουρίστας στο εσωτερικό, ο οποίος για μια ακόμα φορά θα είναι το κορόιδο, αφού θα πληρώσει ΦΠΑ 23%!
Το οικονομικό επιτελείο παραπέμπει στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου με την οποία θα ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο του ΦΠΑ που θα επιβαρύνει την εστίαση από την 1η Σεπτεμβρίου.
Έτσι, η κυβέρνηση των δυο ταχυτήτων, βάζει και τον ΦΠΑ σε δυο ταχύτητες!

Olympia.gr

Παράθυρο για ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στην εστίαση













της Ελενας Λάσκαρη

ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στην εστίαση καθιερώνει το Υπουργείο Οικονομικών με ορισμένες εκ των πτυχών του εγχειρήματος να μην αποκλείεται να οδηγήσουν σε αλαλούμ.

Ο κ. Βενιζέλος μετά από τη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς ανακοίνωσε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ενιαία πακέτα εξαγωγικού τουρισμού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι επανεξετάζονται ένας ένας οι περίπου 137 κωδικοί της εστίασης, ώστε να μην εφαρμοστεί ο συντελεστής 23% στις περιπτώσεις όπου πωλούνται τρόφιμα και η πώλησή τους δεν συνιστά εστίαση.

Όπως διευκρινιζόταν στη συνέχεια από αρμόδιο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%.

Δεν θα ισχύει το ίδιο όμως εφόσον το πακέτο κλείσει Έλληνας τουρίστας στο εσωτερικό.

Το οικονομικό επιτελείο παραπέμπει στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου με την οποία θα ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο του ΦΠΑ που θα επιβαρύνει την εστίαση από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με το θέμα των αντικειμενικών κριτηρίων και το ενδεχόμενο επαναφοράς τους ο κ. Βενιζέλος απέρριψε το ενδεχόμενο επαναφοράς κριτηρίων παλαιού τύπου και αναφέρθηκε σε συνδυαστικά κριτήρια αλγοριθμικού χαρακτήρα ώστε να αποκαλύπτεται το πραγματικό εισόδημα.


Euro2day

Το αχαρτογράφητο βάθος της διαφθοράς!




Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Άγγελα Μέρκελ: 
«To βάθος της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι αχαρτογράφητο ακόμη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και μεγάλο κομμάτι της σήψης οφείλεται σε σκοτεινά κυκλώματα που λειτουργούν εντός της ελληνικής δικαιοσύνης!..»

Μάλλον η μ@*@^%$ που μας δέρνει ως λαό είναι αχαρτογράφητη, φράου Μέρκελ!
Χάρης Καστανίδης και Μιλτιάδης ΠαπαΪωάννου, υπουργοί Δικαιοσύνης!!!... 
Κι εμείς μαθαίνουμε για τα «σκοτεινά κυκλώματα» της δικαιοσύνης από τους «εταίρους» μας, που μας συμπεριφέρονται, και με το δίκιο τους, βέβαια, ως τα σούργελα της Ευρώπης!
Έχετε καταλάβει ρε ηλιθιοκαστανοπαπαϊωάννοι ότι τα...
«σκοτεινά κυκλώματα της δικαιοσύνης» της Φράου Μέρκελ στοχεύουν κυρίως στις αφεντομουτσουνάρες σας;

Εσείς, οι εγγυητές της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης, συμφωνείται με τους ισχυρισμούς της φράου Μέρκελ;

Αν συμφωνείτε και ποιείτε τη νήσσα ασχολούμενοι με τις αποφυλακίσεις των ναρκεμπόρων και τη λύση του τρισμέγιστου προβλήματος της ανωνυμίας των bloggers, είστε το λιγότερο αξιοθρήνητοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι…

Αν πάλι δε συμφωνείτε, γιατί δε βγαίνετε να καταγγείλετε την κυρία Μέρκελ για τους δηλητηριώδεις ισχυρισμούς της;


Αλλά τι να μας πείτε, ω εκπρόσωποι του θλιβερού πολιτικού υποκόσμου, που αν σας είχε απομείνει ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας, θα είχατε ήδη πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια, γιατί θα ντρεπόσαστε να αντικρύσετε τους ανθρώπους…

Επί 37 ολόκληρα χρόνια και οι μεν και οι δε κοροϊδεύατε και κατακλέβατε τον Ελληνικό λαό… 
Φάγατε, ήπιατε, σκάσατε, διαφθείρατε τους πάντες και τα πάντα, ξεχαρβαλώσατε την παιδεία, ισοπεδώσατε την υγεία, διαλύσατε τον κοινωνικό ιστό, οδηγήσατε τη χώρα δέσμια στα νύχια των τοκογλύφων και των αρπακτικών της παγκοσμιοποίησης, μετατρέψατε τα μεγάλα αστικά κέντρα σε άντρα παρανομίας και εγκλήματος, ρίξατε την απελπισμένη νεολαία στο αλκοόλ και στα νομιμοποιημένα πλέον «ελαφρά» ναρκωτικά, πυροβολήσατε εν ψυχρώ τον μικρομεσαίο και τον μικροεπιχειρηματία, δημιουργήσατε στρατιές ανέργων, ως κοινοί ληστές επιδράματε στο κομπόδεμα του παππού και της γιαγιάς, πετσοκόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις και βυθίσατε τη χώρα στο έρεβος της εξαθλίωσης και της αβεβαιότητας.

Που να ελπίζει ο Ελληνικός λαός που δεν έχει πλέον που την κεφαλή κλίνει…

Κρυφή ελπίδα του «πάντα ευκολόπιστου και πάντα προδομένου» λαού η ελληνική δικαιοσύνη, η φλογίτσα που δεν έλεγε να σβήσει… Το καθαρτήριο όραμα των «καθαρών χεριών» που επιτέλους θα απέδιδε στους κλέφτες, στους προδότες και στους επιλήσμονες το τίμημα των πράξεών τους…

Κι έρχεται η κυρία Μέρκελ να σκοτεινιάσει το καθαρτήριο όραμα με τα «σκοτεινά κυκλώματα που λειτουργούν εντός της ελληνικής δικαιοσύνης!..»

Και ασφαλώς, εδώ που φτάσαμε δεν ήταν κάτι που εμείς το σχεδιάσαμε και το επιδιώξαμε… Μπορεί, παρασυρμένοι από την πλαστική ευζωία που έντεχνα και με τρόπο μαγικό μας προσφέρθηκε, να συμμετείχαμε μέχρις ενός σημείου στο «έγκλημα», αλλά σε καμιά περίπτωση δεν σχεδιάσαμε και δεν εκτελέσαμε….

Εσείς τα αχόρταγα χοντροαρπαχτικά, μας οδηγήσατε στον απώτατο εξευτελισμό, στο τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας…

«Kαθαρίστε την ελληνική Δικαιοσύνη διαφορετικά δεν πρόκειται να ξαναδείτε το χρώμα του χρήματος…» μας λένε οι δανειστές μας που έχουν πλέον καταλάβει ότι δεν τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο και τους ομοίους του…

Έχουν πλέον καταλάβει ότι αυτοί που τα φάγανε είναι η συμμορία των πολιτικών και είναι τελεσίδικη επιταγή των δανειστών μας, οι οποίοι είναι έξαλλοι με την ανομία που βασιλεύει στη χώρα.

«Ακόμη και ειδικευμένους πράκτορες του FBI και της Αμερικανικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα στείλουμε στη χώρα σας…»

Οι «κουτόφραγκοι» γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ποιοι τα φάγανε και φοβούνται, παρά τις εμπράγματες εγγυήσεις, τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια ότι θα τα ξαναφάτε… Έχει ήδη αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι, αρχής γενομένης από οικογενειακή μαφία των Τσαντ…

Κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες η στάση της αντιπολίτευσης και ειδικότερα αυτή της αξιωματικής είναι εξαιρετικά αμφίβολη έως αυτοκτονική.

Η τακτική των ισορροπιών και της έστω επί μέρους «συνεννόησης», οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωσή της.

Καταγγελίες περί «αχαρτογράφητου βάθους διαφθοράς» και περί «σκοτεινών κυκλωμάτων που λειτουργούν εντός της ελληνικής δικαιοσύνης» που θα έπρεπε να γίνονται από την αξιωματική αντιπολίτευση, γίνονται από τους εταίρους μας, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίζεται στις παιδαριώδεις και επί θαλάσσιου αφρού Μηταράκειες οικονομικές αναλύσεις και στις συνοικιακοπολεμικές Μιχελάκειες κορώνες!

Συμπέρασμα; Και η Νέα Δημοκρατία τις ίδιες με το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει αμαρτίες… Κι αυτοί έχουν το μερίδιό που τους αναλογεί από την μεγάλη αρπαγή και το μεγάλο φαγοπότι…

Κοντολογίς και λαϊκά: ‘Ολο λάδι κι από τηγανίτα τίποτα…

Σε άλλο κόμμα θέλει να ελπίζει ο Ελληνικός λαός, κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σ’ αυτό που θα στεγάσει πολιτικά την οργή του…

Σ’ αυτό που δε θα πελαγοδρομεί μεταξύ της ήπιας προσαρμογής και της επί μέρους συναίνεσης…

Σ’ αυτό που θα έχει τη δύναμη να αποβάλλει από τις τάξεις τους όλα τα φθαρμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στο παρακμιακό πανηγύρι του ευτελισμού της πολιτικής…

Σ’ αυτό που θα έρθει σε κάθετη ρίξει με το κυβερνών κόμμα των μειοδοτών και των πνευματικά αναπήρων…

Σ’ αυτό που θα υποσχεθεί ότι θα εξυγιάνει πλήρως τη δικαιοσύνη και θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο τον κατοχικό πρωθυπουργό και τη συμμορία του, κατηγορούμενους για έσχατη προδοσία…

Σ’ αυτό που θα πάρει πίσω την Πατρίδα μας και θα δώσει όραμα στον Ελληνικό λαό.

Βασίλης Τριανταφυλλίδης

Λόγιος Ερμής

Ε.Μ.ΠΡΟΣ. ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Άγιος Αλεκσαντάρ ο Μακεντόνσκι!! Είναι βλάκες οι Σκοπιανοί ή απλά κάνουν την δουλειά τους Η Εκκλησία των Σκοπίων Αγιοποίησε τον Μέγα Αλέξανδρο!




Ο Άγιος Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι

Η μη αναγνωρισμένη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας, Στέφαν, έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική σε εκκλησία των Σκοπίων ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος».Στο εικόνισμα εμπεριέχεται και το ‘ειδωλολατρικό σύμβολο’ η ήλιος της Βεργίνας, το οποίο ήταν σύμβολο του βασιλιά Φίλιππου της αρχαίας Μακεδονίας.
Η εκκλησία των Σκοπίων έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική της εικόνας αυτής στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Στιπ.
Η αρχαιοποίηση στα Σκόπια ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοησία. Απεικονίζουν τον «Άγιο Αλέξανδρο το Μακεδόνα» μεταξύ των αγίων της χριστιανικής θρησκείας.
Πέρα όμως από όλα αυτά, ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προ-χριστιανικούς χρόνους και από την άποψη της Ορθοδοξίας αυτό είναι απαράδεκτο σε
ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας.
« Ο Αλέξανδρος ήταν ο Ρα ο μελλούμενος υιός του Άμμωνα»…
Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες ‘επιστημονικές’ εκδόσεις των Σκοπιανών, ο Αλέξανδρος πήρε το όνομα του γιου του αιγυπτιακού θεού Άμμωνος, Ρα. Αυτό το «ανακάλυψε» και το έγραψε στο «επιστημονικό του έργο» ο Σκοπιανός Ρίστο Ποπόφσκι που βρήκε …αποδεικτικά στοιχεία στο ιερό της Χάτσεπσουτ στο Ελ Μπαχρί Ντάλε της Αιγύπτου.
Στο βιβλίο του ο Ποπόφσκι θα σημειώσει ότι όλοι περιμένανε τη γέννηση του θεού – βασιλιά:
«Μετά το θάνατο του Ηρακλή οι Μακεδόνες πρόσμεναν επί πολλούς αιώνες τη γέννηση του γιου του ιερού θεού Άμμωνα, τον Ρα, ο οποίος έμελλε να γεννηθεί στην ιερή γη της Μακεδονίας»…

Πηγή: агенция БЛИЦ
Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Olympia.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου