Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το σχέδιο “κατάργησης” των εκλογών



Μια ομιλία ενός Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, προφανώς και δεν απευθύνεται στο αμιγώς κομματικό ακροατήριό του. Αλλά στο σύνολο της κοινωνίας, όπου θεωρητικά απευθύνεται ένα κόμμα εξουσίας.
Το παραπάνω αξίωμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι ένας Παπανδρέου. Γιος του ιδρυτή του, με το μικρό όνομα του Γέρου της Δημοκρατίας, η Ένωση Κέντρου του οποίου έπρεπε να «λεηλατηθεί», για να αποκτήσει υπόσταση και ακροατήριο το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, όταν αυτό το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εξουσία αλλά, σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν μοιράζει χρήματα, ούτε θέσεις στο δημόσιο. Προχωρεί σε πρωτοφανή μείωση της αγοραστικής δύναμης του μέσου ελληνικού νοικοκυριού, διευρύνει την ύφεση της οικονομίας, εκτοξεύει στα ύψη την ανεργία, καθιερώνει ως «εθνικό συναίσθημα» τη μελαγχολία και την απόγνωση.
Και τέλος, όταν το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Κίνημα που πριν από 37 χρόνια ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οδεύει με γεωμετρική ακρίβεια σε μια εκλογική ήττα βαριά και εκκωφαντική, στρατηγική και μόνιμη, ως προς τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της.
Έχοντας στη «φαρέτρα» του το επικοινωνιακό… μονόπρακτο της δήθεν εκδίωξης της τρόικας από την Ελλάδα, του «πρώτου όχι» της δικής του Κυβέρνησης, δηλαδή εκείνης που εξαρχής μας έβαλε στο Μνημόνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να εκπέμψει πολιτική αυτοπεποίθηση.Παρέπεμψε τις εκλογές στις καλένδες του 2013, εμφανίστηκε έτοιμος για μεγάλες συγκρούσεις και αλλαγές, έδωσε μια πρόγευση της στρατηγικής στόχευσης να πιστωθεί ο ίδιος τη μετεξέλιξη της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε ένα περισσότερο σύγχρονο, ευέλικτο και συναφές με τις ανάγκες της εποχής και των πολιτών ανάγκες και προτεραιότητες.
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και πάλι στα δημοψηφίσματα που θέλει να προωθήσει. Τα οποία, σε αντίθεση με τις αρχικές πρόνοιες του νόμου Καστανίδη, επιδιώκει να έχουνδεσμευτικό χαρακτήρα για την Κυβέρνηση, εφόσον συμμετάσχει σε αυτά ικανός και συγκεκριμένος αριθμός Ελλήνων πολιτών.
Στην ουσία, το «εύρημα» του Μεγάρου Μαξίμου, αποσκοπεί στην… κατάργηση των εκλογών. Προωθώντας δημοψηφίσματα μέσω των οποίων οι πολίτες θα μπορούν, στη διάρκεια μιας τετραετίας, να τοποθετούνται για σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν, να… εκτονώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την κάθε Κυβέρνηση, και να θεωρούν ότι βιώνουν καταστάσεις άμεσης Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ προσδοκά ότι μέχρι τις «πραγματικές» κάλπες, οι πολίτες θα έχουν… ξεχάσει.
Στρατηγικά, η σύλληψη είναι ανεκτή. Την ακυρώνει ωστόσο η πραγματικότητα. Ο Πρωθυπουργός παραβλέπει ότι… 37 χρόνια είναι πολλά. Και η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ. Και το «παιδί» που μας άφησε: Την εθνική χρεοκοπία.

Statesmen.gr

ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤ. ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ e. coli




Είναι γνωστό ότι φέτος η αγορά για ορισμένα λαχανικά και συγκεκριμένα για τα αγγούρια, τα μαρούλια και τα αντίδια, τις τομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκύθια που προορίζονται για νωπή κατανάλωση, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά το μήνα Ιούνιο λόγω της έντονης φημολογίας ότι ήταν φορείς του βακτηρίου e. coli, το οποίο ευθυνόταν για δεκάδες θανάτους στη Γερμανία.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε στην αγορά των παραπάνω προϊόντων, που οφειλόταν ουσιαστικά στη σημαντική μείωση των πωλήσεών τους κατά την περίοδο αιχμής της παραγωγής τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψήφισε τον Καν. (EE) 585/2011, για την υιοθέτηση προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξής τους.
Ειδικότερα, θα αποζημιωθούν Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) και μεμονωμένοι παραγωγοί που υλοποίησαν τις δράσεις:
• απόσυρση από την αγορά, με προορισμό την καταστροφή, τη δωρεάν διανομή, ή τη χρήση τους στη διατροφή των ζώων των προϊόντων αυτών,
• πρώιμη συγκομιδή,
• μη συγκομιδή,
οι οποίες υλοποιήθηκαν εντός της χρονικής περιόδου από 26/5/2011 έως 30/6/2011.
Αρκετοί συμπατριώτες μας, καλλιεργητές των παραπάνω λαχανικών προϊόντων, κυρίως από την περιοχή των Γιαννιτσών, υπέβαλλαν αιτήματα αποζημίωσης. Τα αιτήματα αφορούν καλλιέργειες αγγουριού, τομάτας, μαρουλιού, πιπεριάς και κολοκυθιού και ανέρχονται περίπου σε 780.000 €.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έχει αποστείλει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας, προκύπτει ότι:
Οι παραγωγοί που αιτήθηκαν απόσυρση τομάτας πρόκειται να αποζημιωθούν με 33,2 €/100 κιλά.
Οι παραγωγοί που αιτήθηκαν μη συγκομιδή για το αγγούρι πρόκειται να αποζημιωθούν με 933,12 €/στρέμμα.
Οι παραγωγοί που αιτήθηκαν μη συγκομιδή για την τομάτα πρόκειται να αποζημιωθούν με 1613,52 €/στρέμμα.
Οι παραγωγοί που αιτήθηκαν μη συγκομιδή για τις πιπεριές πρόκειται να αποζημιωθούν με 971,02 €/στρέμμα.
Οι παραγωγοί που αιτήθηκαν μη συγκομιδή για το κολοκύθι πρόκειται να αποζημιωθούν με 431,57 €/στρέμμα.
Οι παραγωγοί που αιτήθηκαν μη συγκομιδή για το μαρούλι πρόκειται να αποζημιωθούν με 94,5 €/στρέμμα.
Οι σχετικές πληρωμές των δικαιούχων θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού ελεγχθούν τα δικαιολογητικά των αιτήσεων πληρωμής, και θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2011.-

PellaNews

Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ: "Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013", δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου


 

  1. Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου άρχισε το μεσημέρι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, επιδιώκεται να σηματοδοτήσει την "επανεκκίνηση" του κινήματος και της κυβέρνησης σ΄ όλους τους τομείς .


  2. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του αθλητικού κέντρου συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη χειροκροτούμενος από τα στελέχη του κινήματος που είχαν ήδη πάρει θέση στην αίθουσα. 
  3. "Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την 
  4. επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".
Ελλάδα-Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ: "Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013", δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου
  1.  
  2.    

  3.     Οι στόχοι της Εθνικής Συνδιάσκεψης
Ένας από τους κύριους στόχους της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ είναι, όπως αναφέρεται σε κείμενα του Κινήματος η ουσιαστική συμμετοχή στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπων θεσμικών κοινωνικών φορέων και ενεργών πολιτών στην διαμόρφωση των θέσεων και των δράσεών του.
"Στην παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία, μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πραγματοποιήσει τομές που επαναπροσδιορίζουν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας μας, ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη" αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ, "ως σύγχρονος πολιτικός οργανισμός, στηρίζεται στο πολιτικό του όραμα και στις προγραμματικές του θέσεις, αναπτύσσοντας πολιτικές διαδικασίες που ενισχύουν την ιδεολογική και προγραμματική ανατροφοδότησή του, μέσα από τον διάλογο με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα".

Στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη το ΠΑΣΟΚ συζήτησε τις εξής πέντε θεματικές ενότητες:

    -Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

    -Ανάπτυξη και αλλαγή παραγωγικού προτύπου

    -Κοινωνικό κράτος

    -Η πολιτική εθνική ασφάλειας

    -Ο Ελληνισμός της Διασποράς

    -Το ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλιστική προοπτική σήμερα
Τα Κείμενα Βάσης της Συνδιάσκεψης διαμορφώθηκαν από Εισηγητικές Επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν 580 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα προσχέδια των κειμένων διαμορφώθηκαν με ευθύνη του ΙΣΤΑΜΕ.

E-typos.gr

ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΥΠΟΨ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ;



Την υιοθέτηση ενός νέου Εθνικού Μοντέλου Ανάπτυξης, που μπορεί να δημιουργήσει 50 δισ. ευρώ σε ακαθάριστη προστιθέμενη αξία και 500.000 νέες θέσεις εργασίας σε μόλις πέντε ήδη μεγάλους και σε οκτώ μικρότερους αναδυόμενους κλάδους της οικονομίας, προτείνει η μελέτη της...
McKinsey & Company και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα, με θέμα «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά». Οι πέντε μεγάλοι κλάδοι στους οποίος επικεντρώνεται η μελέτη είναι ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, η ενέργεια, η βιομηχανία και η γεωργία. Οι κλάδοι αυτοί επιλέχθηκαν από τους μελετητές διότι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τη μελλοντική προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης, Δασκαλόπουλος αναμένεται να αναφέρει στην τοποθέτησή του στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας, ότι οι κλάδοι αυτοί (με προεξέχουσα τη βιομηχανία) πληρώνουν τους περισσότερους φόρους, απασχολούν τους περισσότερους ανθρώπους και θα ωφεληθούν περισσότερο από τις ευρύτερες επενέργειες που έχουν οι διακλαδικές επενδύσεις. Επίσης, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η βιομηχανία μπορεί να αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς, βασισμένη στη ζήτηση των άλλων κλάδων παραγωγής. Ενδεικτικά αναφέρεται στη μελέτη ότι, από τα 18 δισ. ευρώ που είναι η πρόσθετη παραγωγή που μπορεί να προκύψει από τον τουριστικό τομέα, σχεδόν τα 3 δισ. ευρώ αφορούν στη βιομηχανία. Η μελέτη εντοπίζει, επίσης, οκτώ κλάδους που θεωρούνται ως αναδυόμενοι (πέντε κύριους και τρεις δευτερεύοντες), σημειώνοντας ότι αν και δεν είναι ακόμη σημαντικοί κλάδοι, έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να καταγράψουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Στη μελέτη «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά» επιχειρείται να προσδιορισθεί το μοντέλο και η στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα στις δύο επόμενες πενταετίες, έχοντας ως βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση των επενδύσεων.

Αντάλλαξαν έγγραφα και για το εδαφικό Χριστόφιας και Έρογλου



Χριστόφιας και Έρογλου αντάλλαξαν έγγραφα για το εδαφικό, χωρίς χάρτες και ποσοστά. Τη Δευτέρα θα συζητηθούν τα έγγραφα από τους συμβούλους, οι οποίοι θα αναζητήσουν συγκλίσεις.
Η συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια και του κατοχικού ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, κράτησε γύρω στις τρεις ώρες και είναι προφανές πως στα έγγραφα που έχουν ανταλλαγεί, δεν υπάρχουν ούτε χάρτες ούτε και ποσοστά εδάφους. Αυτά τα ζητήματα θα αφεθούν για το τέλος της διαδικασίας, όπως έχει συμφωνηθεί άλλωστε. Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε επί τούτου ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν χάρτες και στοιχεία στο τέλος της διαδικασίας ή κοντά στο τέλος, ενώ υπέδειξε ότι δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι κάτι τέτοιο θα συζητηθεί αυτήν ή την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες έχουν τις δικές τους σκέψεις για το θέμα, ωστόσο οι χάρτες και τα στοιχεία συμφωνήθηκε να συζητηθούν στο τέλος της διαδικασίας.

Είναι σαφές ανεξαρτήτως των εκατέρωθεν θέσεων, δημιουργείται μια κινητικότητα και εικόνα προόδου. Τουλάχιστον, όπως τα παρουσιάζει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ. Τα κριτήρια που καταθέτει για το εδαφικό η τουρκική πλευρά, παρά τις διαφοροποιήσεις που ενδεχομένως να έχουν γίνει, δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε αισιοδοξία. Χθες πάντως εντός του κτηρίου που διεξάγονταν οι συνομιλίες ήταν και οι ειδικοί του ΟΗΕ, οι οποίοι ανάμεναν να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους στους διαπραγματευτές.

Χριστόφιας και Έρογλου αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συζήτηση επί των εγγράφων οι αντιπρόσωποι τους, οι οποίοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα, «όχι μόνο για διευκρινίσεις, αλλά και με προοπτική να φθάσουν σε συγκλίσεις», όπως είπε ο κ. Ντάουνερ.

Ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, είπε πως οι δύο ηγέτες εξουσιοδότησαν τις τεχνικές επιτροπές να συζητήσουν τα τεχνικά αυτά θέματα και να ετοιμάσουν μια έκθεση, σύμφωνα με τον κ. Ερογλου. «Για το λόγο αυτό και η συνάντηση ήταν σύντομη» εξήγησε.

Είπε ακόμα ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και σε αυτή θα συζητηθεί το περιουσιακό. Ο Έρογλου για τη νέα τριμερή είπε πως «η συνάντηση θα γίνει περί τα τέλη Οκτωβρίου σε περιοχή κοντά στη Νέα Υόρκη».

Διήμερη απαγωγή της οικογένειας Καραμανλή πριν από τις εκλογές!



ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ


Το τελευταίο διάστημα λέγονται και γράφονται πολλά και διάφορα σχετικά με τις παρακολουθήσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι αλήθεια ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν πολλές πληροφορίες, που επιδέχονται περαιτέρω έρευνας. Η πληροφορία που αποκαλύπτει σήμερα το parapolitika.gr προέρχεται από αξιόπιστο συνομιλητή του Κώστα Καραμανλή.
Άνθρωπο που επί 5,5 χρόνια κατείχε νευραλγική θέση στην κρατική μηχανή. Ο εν λόγω κύριος, συνομιλώντας με υψηλόβαθμο δικαστικό λειτουργό, ανέφερε ότι λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών, στο πλαίσιο των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούσε προς τον Καραμανλή ο αμερικανικός παράγοντας, υπήρξε διήμερη απαγωγή της συζύγου και των δύο παιδιών τού πρώην πρωθυπουργού. Το γεγονός αυτό έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο για την προκήρυξη των εκλογών.


Parapolitika.gr

ΗΡΩΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ


Έχασε τη μάχη, χάρισε τη ζωή

Μια γενναία απόφαση, πήραν οι γονείς 10χρονου παιδιού, που κατέληξε στο "Αγλαΐα Κυριακού", μετά από τροχαίο. Δώρισαν τα όργανά του σώζοντας τη ζωή παιδιών στην Ελλάδα και την Ιταλία

Ζωή σε μικρά παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσε με τον θάνατό ένα 10χρονο παιδί που έχασε την Παρασκευή τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".
Οι γονείς του προχώρησαν άμεσα στην απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η λήψη οργάνων του 10χρονου παιδιού, το οποίο κατέληξε, μετά από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα.
Τη λήψη των οργάνων του άτυχου παιδιού πραγματοποίησαν δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και η ομάδα του κ. Δρακόπουλου από το Γ.Ν.Α. "Ευαγγελισμός".
Το ήπαρ και ο πνεύμονας του, εστάλησαν σε νοσοκομείο στο Παλέρμο και η καρδιά στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι νεφροί εστάλησαν στον "Ευαγγελισμό".
"Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους γονείς του παιδιού για τον πρόωρο χαμό του. Τους συγχαίρει θερμότατα για το ψυχικό μεγαλείο που επέδειξαν, λαμβάνοντας τη γενναία απόφαση σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να χαρίσουν ζωή σε μικρά παιδιά εντός και εκτός συνόρων που το είχαν ανάγκη", αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο υγείας.


News247.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου