Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίνουμε βάσει της έκθεσης της τρόικας και όχι φημών, λέει η γερμανική κυβέρνηση




Τα χειρότερα σενάρια για το ευρώ εξετάζει ο γερμανικός κυριακάτικος ΤύποςΗ γερμανική κυβέρνηση θα καθορίσει την στάση της με την έκθεση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα και όχι βάσει φημολογίας και εικασιών, ανέφερε η γερμανική καγκελαρία στον απόηχο της αποχώρησης των ελεγκτών -και ενώ στο Βερολίνο μαίνονται οι επικρίσεις για την Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σε ερώτηση για την αποχώρηση των ελεγκτών, είπε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει χωρίς καθυστερήσεις, και αν πράγματι τις εφαρμόζει, αυτό θα το κρίνει το πόρισμα της τρόικας».

«Η βάση για την όποια στάση της κυβέρνησης του Βερολίνου θα είναι η επίσημη έκθεση της τρόικας και όχι οι φήμες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος. Κι όμως, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, για πρώτη φορά μετά από καιρό επιφανείς Γερμανοί πολιτικοί θέτουν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -όπως ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της βουλής, ο Χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, και ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων Χέρμαν Ότο Σόλμς θέτουν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Οι δύο πολιτικοί αμφιβάλλουν για το εάν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεπεράσει την οικονομική κρίση χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και να γίνει ανταγωνιστική παραμένοντας στην ευρωζώνη.

Ο μεν Β.Μπόσμπαχ μάλιστα τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν ως μέλος της ευρωζώνης μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα ανταγωνιστική, είπε, για να προσθέσει πως ο ίδιος δεν το πιστεύει.
Δεν εμφανίζεται πάντως το σύνολο του CDU να έχει την ίδια άποψη: Ο ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ υποστηρίζει πως η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού -που υποστήριζε πως η δυναμική του χρέους παραμένει ανεξέλεγκτη- «δείχνει ότι οι Έλληνες αξιολογούν την κατάστασή τους σε μια ρεαλιστική βάση».

Αυτό, συνέχισε ο Μπροκ, τον κάνει να ελπίζει «ότι η Ελλάδα θα κάνει περισσότερα για να ξεπεράσει τα προβλήματά της», τονίζοντας πως η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη θα ήταν επικίνδυνη.

«Υπερχρεωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

Ξεφυλλίζοντας όμως κανείς τον γερμανικό κυριακάτικο Τύπο, δεν θα σχηματίσει όμορφη εικόνα: «Το ευρώ έχει βάλει πλώρη για το παγόβουνο» γράφει το κεντρικό θέμα της οικονομικής Handelsblatt, η οποία -αφού εξετάζει το σενάριο «Τιτανικού» για τη νομισματική ένωση, σημειώνει πως η γερμανική πολιτική σκηνή «χάνει την υπομονή της με την Αθήνα», μετά και την αποχώρηση της τρόικας.

Ακόμη σκληρότερο το κεντρικό άρθρο της Welt, η οποία υποστηρίζει πως είναι άσκοπο να ασκούνται πιέσεις στην Ελλάδα για νέα μέτρα και «έφτασε η ώρα την αφήσουμε να αισθανθεί τις συνέπειες της διαχείρισής της».

Στον ίδιο τόνο, και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο κύριο θέμα της με τίτλο «Υπερχρεωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». Η εφημερίδα αναφέρει πως το κεντρικό μήνυμα που στέλνουν οι τελευταίες εξελίξεις είναι πως «οι διασώσεις δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο», ενώ αναρωτιέται επίσης «για πόσο ακόμη θα κρατήσει η υπομονή των Ευρωπαίων ψηφοφόρων».

DexiExtrem

Πολυτάλαντος ο Γιώργος!!




Tρία νέα hit που αναμένεται να σαρώσουν την χώρα...
Πάρτε μια μικρή γεύση..



Λεπτομέρειες στο: http://petraskandalou.blogspot.com/

Άρση μονιμότητας ζητά ο ΟΟΣΑ



Την άρση της μονιμότητας όσων δημοσίων υπαλλήλων θα προσλαμβάνονται στο εξής, ζητά από την κυβέρνηση ο ΟΟΣΑ. Καμία διασφάλιση για όσους τίθενται σε "εργασιακή εφεδρεία"

Αναδιάρθρωση στο δημόσιο τομέα και εφαρμογή της άρσης της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων τουλάχιστον υπαλλήλων σε ολόκληρο το εύρος του δημόσιου τομέα ζητά ο ΟΟΣΑ από την κυβέρνηση.
Αυτό, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", προκύπτει από την έκθεσή του οργανισμού για τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα.
Η έκθεση πρόκειται να παραδοθεί στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για την αναδιάρθρωση του στενού πυρήνα του κράτους, που θα αρχίσει να υλοποιείται από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2011.
Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικας για επέκταση της "εργασιακής εφεδρείας" και στις "παρυφές" του στενού δημόσιου τομέα, παρ' ότι διατυπώνονται ενστάσεις κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί.
Και αυτό γιατί προσκρούει στη συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία δεν μπορεί να υπερκερασθεί, τουλάχιστον ως την προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος.
Καμία εγγύηση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις
Γεγονός είναι πάντως ότι για το 90% περίπου του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς "εργασιακής εφεδρείας" δεν υπάρχει επαρκής διασφάλιση ότι δεν θα απολυθεί. Ο Δημήτρης Ρέππας πάντως στη συνάντηση που είχε με την τρόικα δεν συζήτησε θέμα απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ως το τέλος του έτους θα θέσει σε πλήρη ισχύ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών με κύριο στόχο "ένα κράτος που δεν θα είναι σπάταλο, γραφειοκρατικό και εχθρικό προς τις επιχειρήσεις και τον πολίτη".
"Ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011", τους διαβεβαίωσε, "μετά και την έκθεση αξιολόγησης του ΟΟΣΑ, θα είναι έτοιμο το επιχειρησιακό προσχέδιο για το επιτελικό κράτος".
Αυτό αναζωπύρωσε τα σενάρια για απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα παραμείνουν χωρίς αντικείμενο μετά την απώλεια των οργανικών τους θέσεων που θα επιφέρει η αναδιάρθρωση του κράτους.
"Είναι η μόνη διέξοδος που αίρει τα συνταγματικά εμπόδια" επισημαίνουν στελέχη του Δημοσίου, "καθώς η παραμονή των υπαλλήλων στο Δημόσιο εξαρτάται από τη διατήρηση ή μη των οργανικών τους θέσεων".
Δύσκολες αποφάσεις, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων
Η έκθεση του ΟΟΣΑ, αποτελεί καταπέλτη για τη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας.
Στη σχετική "ατζέντα" έχουν συμπεριληφθεί ευρείες συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών, η σύνδεση της απόδοσης ολόκληρων τομέων του Δημοσίου με τα χρήματα τα οποία δαπανούν από τον κρατικό προϋπολογισμό (από την απόδοσή τους, με άλλα λόγια, θα εξαρτάται η χρηματοδότησή τους), η καθιέρωση συγκεκριμένων δεικτών αποδοτικότητας για τους υπαλλήλους και κυρίως για τα στελέχη (προϊστάμενοι, διευθυντές, γενικοί διευθυντές), η θέσπιση νέων κριτηρίων για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης, η αλλαγή της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού κ.λπ.
"Κλειδί" για τη μείωση των μισθολογικών δαπανών και την ανανέωση του δημόσιου τομέα, που χαρακτηρίζεται ως "γερασμένος και μη αποδοτικός", ο ΟΟΣΑ θεωρεί την κατάργηση της μονιμότητας, τουλάχιστον για τους νεοπροσλαμβανόμενους, με ταυτόχρονη καθιέρωση ενός νέου συστήματος προσλήψεων.


News247.gr

Θα απολύσει τους ΔΥ το ΠΑΣΟΚ ή θα τους φορτώσει στην ΝΔ;




Πίσω από όλη αυτή την θεατρική παράσταση με την διαφωνία κυβέρνησης και τρόϊκας, παίζεται ένα σοβαρό για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα θέμα. Αυτό δεν είναι νέα φορολόγηση ή εργασιακές σχέσεις κ.λ.π.. Αυτά είναι θέματα που τα καταναλώνει το ΠΑΣΟΚ για πρωϊνό. Εκτιμούμε πως είναι η ίδια η βάση της νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος. Δηλαδή οι σχέσεις του με την....
κρατικοδίατη εκλογική πελατεία του. Με άλλα λόγια, περιορισμός του Δημόσιου Τομέα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Τα πράγματα όμως, τόσο με την τρόϊκα, όσο κυρίως με την πραγματικότητα έφτασαν σε οριακό σημείο. Το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του τρεις επιλογές:

Α) Να περιορίσει τον Δημόσιο Τομέα και να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ξέρει όμως ότι κάτι τέτοιο, αν το επιχειρήσει μόνο του, χωρίς τουλάχιστον την συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας (λέτε γι’ αυτό να παίζεται πολύ συναίνεση τώρα τελευταία;) ή την συγκυβέρνηση μαζί της και με άλλα εξαπτέρυγα, θα το έριχνε αμέσως από την εξουσία και ίσως το εξαφάνιζε και από τον πολιτικό χάρτη.

Β) Να φορτώσει το πρόβλημα αυτό στην ΝΔ, κάτι που σημαίνει πως θα πάει οπωσδήποτε σε εκλογές (λέτε γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς με σημερινή συνέντευξή του να προβλέπει σύντομα εκλογές;).
Η λύση αυτή όμως αφενός θα απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, αφετέρου θα σβήσει οριστικά από τον πολιτικό χάρτη την οικογένεια Παπανδρέου.

Γ) Να επιχειρήσει να απολύσει μόνο υπαλλήλους των άλλων κομμάτων (κυρίως της ΝΔ) και να κρατήσει τους δικούς του. Αυτή όντως θα ήταν μια καλή για το ΠΑΣΟΚ λύση, όμως τότε, όχι μόνο συναίνεση δεν θα έχει από την ΝΔ, αλλά ίσως προκαλέσει εξέγερση της κοινωνίας και εμφύλια σύρραξη. Δεν νομίζουμε ότι θα τολμούσε ποτέ την τρίτη λύση.

Επομένως οι επιλογές που έχει είναι οι δύο πρώτες. Είτε συγκυβέρνηση  ή έστω συναίνεση της ΝΔ, είτε εκλογές. Η λύση είναι στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά.
Δεν μπορεί όμως να είναι τόσο αφελείς εκεί στην ΝΔ, ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι τυχόν συγκυβέρνηση ή συναίνεση πάνω σ’ αυτό το θέμα, θα κατέστρεφε την ΝΔ, καθόσον ολόκληρο το πολιτικό κόστος θα το φόρτωνε η ισχυρή προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ πάνω στην ΝΔ, χωρίς η τελευταία να καταλάβει τι της συνέβη!!!

hassapis-peter

Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή






Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του.
Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό. Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.
Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών. Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας. Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών«.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής. Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.
Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους«, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών. Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο. Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου. Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου! Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας…

aixmi.gr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της «Καθημερινής» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, έπρεπε να ξεσηκώσει όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ...




…και ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ως ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΕΙΔΗΣΗ… ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ...!!!
Διαβάστε το άρθρο του Μιχ. Ιγνατίου: Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή;

Και επίσης όλες τις δημοσιεύσεις μας για τον Κώστα Καραμανλή,εδώ!

Για «ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια» κάνει λόγο ο Ευ. Βενιζέλος



 Ο υπ. Οικονομικών επεσήμανε ότι η αποχώρηση της τρόικας ήταν προγραμματισμένη και συμφωνημένη και σχολίασε πως «οι πρόσφατες εξελίξεις δεν προσφέρονται για ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια και για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων».


Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν προσφέρονται για «ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια και για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή «δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τις συζητήσεις με την τρόικα».
Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι η αποχώρηση της τρόικας ήταν προγραμματισμένη και συμφωνημένη, και εκτιμά ότι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να αποκλιμακώσει την πίεση που υφίσταται η ελληνική πραγματική οικονομία.
Επικρίνει μάλιστα όποιον «επενδύει πολιτικά στην προσδοκία του να ανακύπτουν προβλήματα» και σημειώνει ότι «δεν συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις και δεν έχει ούτε αίσθηση κινδύνου ούτε συνείδηση εθνικής ευθύνης».
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι η ανακοίνωσή του της Παρασκευής ήταν εν γνώσει των θεσμικών συνομιλητών της ελληνικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι είναι «λυπηρό να ανακυκλώνονται με επίμονο τρόπο δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για την εθνική οικονομία και την πληγωμένη αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού».
Ζητά μάλιστα από τους Έλληνες πολίτες να εστιάσουν την προσοχή τους στα ουσιώδη σημεία της παρουσίασης που έκανε την Παρασκευή:
«Η Κυβέρνηση συζητά με την τρόικα για το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012. Τόσο εμείς, όσο και οι εταίροι μας, αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η κατάσταση, ποιες οι ανάγκες και ποιες οι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου αυτή να βγει οριστικά από την κρίση.
Υπάρχει μήπως κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης, αλλά μέτρα επίτασης της ύφεσης; Ελπίζω όχι.
Υπάρχει κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να κινηθούμε δυναμικά προς την κατεύθυνση των αναγκαίων ριζοσπαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την εθνική μας ανταγωνιστικότητα και μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης; Ελπίζω όχι.
«Η Κυβέρνηση χειρίζεται ταυτόχρονα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, θέματα ζωτικά για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη. Εδώ εντάσσονται:
- η ενεργοποίηση του νέου ρόλου του EFSF που πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών τις επόμενες εβδομάδες,
- η επίλυση του ζητήματος των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία, στο πλαίσιο που ρητά προβλέπεται στην απόφαση της 21ης Ιουλίου και σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα συζήτησε διμερώς με τη Φιλανδία πριν το θέμα εισαχθεί στο Eurogroup σε επίπεδο εκπροσώπων των Υπουργών, στο οποίο και συζητείται,
- η ολοκλήρωση του PSI, δηλαδή η διασφάλιση του μεγίστου ποσοστού συμμετοχής του διεθνούς τραπεζικού συστήματος στο σχέδιο επιμήκυνσης και βελτίωσης των όρων του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Όλα αυτά τα θέματα αλληλοεπηρεάζονται, με κοινό παρονομαστή τη δική μας υποχρέωση να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των εταίρων μας, δηλαδή να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την ανασυγκρότηση της χώρας, όχι επειδή μας το επιβάλουν έξωθεν, αλλά γιατί αυτά που δεν κάναμε επί χρόνια πρέπει οικειοθελώς να γίνουν τώρα, σε ελάχιστο χρόνο, στο όνομα των παιδιών μας.
Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να αποκλιμακώσει την πίεση που υφίσταται η ελληνική πραγματική οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνω ότι:
1.Η αναχώρηση των στελεχών της τρόικας την Παρασκευή, προκειμένου να επιστρέψουν σε δέκα μέρες, ήταν συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής, ως μέθοδος εργασίας που θα μας επιτρέψει να έχουμε πληρέστερη εικόνα, όχι μόνο ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, αλλά και ως προς το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.
2.Η βαθύτερη ύφεση είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει αυτόματα το δημοσιονομικό στόχο. Ανεξάρτητα, όμως, από την ύφεση υπάρχουν τα ήδη ψηφισμένα και ισχύοντα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και πολλά διαρθρωτικά ζητήματα, στα οποία οφείλουμε ως χώρα να δείξουμε καλύτερα αποτελέσματα, με πιο γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο. Και αυτό κάνουμε.
Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν ως πολιτικά ζητήματα παλαιού συμβατικού τύπου, ή όποιος νομίζει ότι όλα αυτά προσφέρονται για ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια και για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Όποιος δε, επενδύει πολιτικά στην προσδοκία του να ανακύπτουν προβλήματα και δεν συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις, δεν έχει ούτε αίσθηση κινδύνου ούτε συνείδηση εθνικής ευθύνης».-






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ MEGA



ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ...
ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ
Σε αυτή τη δραματική κατάσταση που περιγράφει σήμερα το Παρόν της Κυριακής έχει περιέλθει το Mega. Το είχαμε σχολιάσει και εμείς. Ότι δηλαδή τα οικονομικά μεγέθη του Mega οδηγούν... σε δραματικές περικοπές και συρρίκνωση του προσωπικού κάτι το οποίο συζήτησαν στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι Γ. Μπόμπολας με τον Στ. Ψυχάρη. Εάν το διαβάσετε θα καταλάβετε την στροφή του δελτίου ειδήσεων. Τα δάνεια που κρίνονται απαραίτητα για την επιβίωση του καναλιού είναι ο λόγος...


Fimotro

Αρχειοθήκη ιστολογίου