Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ενώ η Ελλάδα αρνείται..η Γερμανία προετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία ;;




Σύμφωνα με τοzerohedge:
Κυριολεκτικά λίγο μετά μετά την διάψευση τηςελληνικής κυβέρνησης ότι, οι φήμες για μια ελληνική χρεοκοπία τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι απολύτως ανακριβείς ( αναρωτιόμαστε ποιος θα δεχθεί τέτοιες φήμες), διαβάζουμε το παρακάτω από το Bloomberg:
"Η κυβέρνηση της Μέρκελ ετοιμάζει σχέδια 
για να καλύψει τις γερμανικές τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληροί τους όρους του πακέτου ενίσχυσης και χρεοκοπήσει , δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι. 
Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, που αντιμετωπίζουν μια πιθανή απώλεια 50 % των ελληνικών ομολόγων τους, αν δεν δωθεί η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα, δήλωσε άτομο που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή οι εργασίες που διεξάγονται είναι κεκλεισμένων των θυρών. 
Η Ελλάδα είναι "στην κόψη του ξυραφιού είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στο Βερολίνο στις 7 Σεπτεμβρίου.
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της ελληνικής έκθεσης προόδου και θα αποφασίσει ποια πορεία δράσης θα ακολουθήσει στη συνέχεια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διατηρώντας την ανωνυμία του.
Exomatiakaivlepo

Ηackers ετοιμάζονται για μαζικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, με αφορμή την μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου!



Μία ομάδα χάκερ ανακοίνωσε οτι ετοιμάζεται να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις εναντίον μεγάλων εταιριών και όχι μόνο...την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα hackers, Team Poison, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί τις αμερικανικές αρχές να ετοιμάζονται για επιθέσεις στην τηλεπικοινωνιακή υποδομή της χώρας με αφορμή την 10η επέτειο της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Συγκεκριμένα οι hackers απειλούν ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν μία σειρά επιθέσεων σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, καθώς και σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας.

Επίσης στην ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους πολίτες να τηλεφωνούν διαρκώς σε όλες τις υπηρεσίες εκείνη τη μέρα, αφήνοντας μηνύματα όπως “Dear USA, your 9/11 is our 24/7, Sincerely. Iraq” (“Αγαπητές ΗΠΑ, η δική σας 9/11 είναι η δική μας καθημερινότητα (24/7). Ιράκ”).

Οι hackers με αυτό τον τρόπο θέλουν να κάνουν το τηλεφωνικό δίκτυο να καταρρεύσει σαν να έχει δεχθεί επίθεση DDOS.

Τέλος ο λόγος που η ομάδα των χάκερ αποφάσισε επιτεθεί κατά των ΗΠΑ αυτή την μέρα είναι επειδή θεωρεί ότι η επίθεση οργανώθηκε από τις ίδιες τις ΗΠΑ.
 tromaktiko 

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει η ΝΔ το ν/σ για την Yγεία


Απέρριψε τα περί συγκυβέρνησης ο Γιαννόπουλος

Ανοικτό, υπό προϋποθέσεις, άφησε το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο για την υγεία ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Έχει θετικά στοιχεία, εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την καλύτερη μορφή στο νομοσχέδιο και επί της αρχής δεν θα έχουμε τέτοιες αντιρρήσεις, θα δούμε τελικά πως θα μορφοποιηθεί».

Απέρριψε, πάντως, τα περί συγκυβέρνησης και επέμεινε στο αίτημα για εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της Γερμανίας και τις αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των ειδικών.

«Έχω χάσει πια τον μπούσουλα με τους καθηγητές. Ο ένας λέει πουλιά και ο άλλος λέει αυγά. Αν δείτε το τι λένε οι καθηγητές, έχω χάσει τον μπούσουλα με το τι πρόκειται να γίνει. 

Είδατε προχθές τον Σόιμπλε, ο οποίος μου θύμιζε εποχές κάποιας φιγούρας του 1940 που ό,τι δεν πέτυχαν τότε με τα άρματα και τις ένοπλες δυνάμεις που είχαν, το κατορθώνουν τώρα με τα νούμερα εις βάρος όλων των λαών, όχι μόνο εις βάρος της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Newsbeast.gr

Η επιστροφή του φόβου…



ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η επένδυση στον φόβο, ή μάλλον στη διαχείρισή του, υπήρξε ιστορικά μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος άσκησης της εξουσίας. Για τις νεώτερες γενιές ανθρώπων, ο φόβος έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Τότε που οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν, η Αλ Κάιντα και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προσωποποίησαν το κακό, και ο πλανήτης έχασε για πάντα το αίσθημα ασφάλειας των κοινωνιών, που είχε κερδηθεί με κόπο και θυσίες.
Από εκείνη την ημέρα, κάθε επέτειος της τραγωδίας ξυπνά μνήμες, και επιτρέπει στον φόβο να επανακάμψει από το ασυνείδητο των κοινωνιών. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιάζει να θυμίζει… τελετουργικό, καθώς στην κορύφωση της προετοιμασίας για τις εκδηλώσεις μνήμης, το σχεδόν μόνιμο μοτίβο περιλαμβάνει «κόκκινο συναγερμό» και προχωρημένη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός σοβαρού τρομοκρατικού χτυπήματος.
Η φετινή διαδρομή προς την επέτειο, δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες η επανεκλογή του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου δεν μοιάζει καθόλου αυτονόητη. Αλλά και κυρίως, στην κορύφωση μιας οικονομικής ύφεσης, που διαδέχτηκε την κρίση η οποία προκλήθηκε από την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008, και θα όφειλε θεωρητικά να αποτελεί ήδη παρελθόν για τη μεγαλύτερη υπερδύναμη του πλανήτη.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το κλίμα φόβου έχει επανακάμψει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Οι Αμερικανοί ξεχνούν τη ζοφερή καθημερινότητα στην οποία καλούνται να επιβιώσουν, και ανησυχούν όταν βλέπουν… Μουσουλμάνο να τους προσπερνά. Και φυσικά, ετοιμάζονται να συσπειρωθούν γύρω από τον Πρόεδρο, αν συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Statesmen.gr

Ποντάρουν και πάλι στη χρεοκοπία μας



Την περίοδο λίγο πριν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου, τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, τα λεγόμενα και πολυθρύλητα CDS είχαν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Από μια πλευρά μάλιστα, έδειχναν το άγχος και την σπουδή όλων εκείνων, που είχαν επενδύσει στην προοπτική κατάρρευσης της Ελλάδας, ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο μιας διαδικασίας ντόμινο στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Και τελικά, να… θρηνήσουμε την ίδια την ΟΝΕ, σε μια εποχή κατά την οποία το ευρώ είχε όλες τις προδιαγραφές να εξελιχτεί σε παγκόσμιο νόμισμα, αντικαθιστώντας το ασθενικό δολάριο.
Το βράδυ της 21ης Ιουλίου, η δέσμευση των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν πολιτική απάντηση στην κρίση χρέους της Ελλάδας, και κυρίως η εμβληματική παρέμβαση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος δεσμεύτηκε να συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, ακόμη κι αν οι Οίκοι Αξιολόγησης μιλούσαν για «επιλεκτική χρεοκοπία», λειτούργησαν καταλυτικά για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Και τα CDS της χρεοκοπίας παρέμειναν κλειδωμένα.
Από τότε, κοντεύουν να περάσουν δυο μήνες, και οι αποφάσεις της Συμφωνίας των Βρυξελλώναποδείχτηκαν γράμμα κενό περιεχόμενου, λόγω μιας ασυγχώρητης υστέρησης και ελλειμματικής βούλησης, από την πλευρά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αντί λοιπόν η Ελλάδα να βρεθεί πιο κοντά σε μια βαθιά και εμπράγματη ανάσα, οι Ευρωπαίοι μιλούν πλέον ευθέως για τη μέχρι πρότινος «αδιανόητη» προοπτική εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη.
Η Κυβέρνηση, που μοιάζει πλέον με ναυαγό σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, αναγκάζεται να ανακοινώσει ακόμη και απολύσεις στο δημόσιο, και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκαλύπτουν ότι το ελληνικό κράτος είναι σε θέση να εκπληρώνει τις συμβατικές, δημοσιονομικές υποχρεώσεις του, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, λεφτά τέλος…

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ήταν μάλλον απολύτως αναμενόμενο να ανοίξει και πάλι η όρεξη των διεθνών κερδοσκόπων, που βλέπουν την Ελλάδα ως τον εύκολο στόχο. Και τα CDS άρχισαν να παίρνουν και πάλι την ανηφόρα. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν προβλέπεται πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Statesmen.gr

Απέκλεισε τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Χ. Αλμούνια




Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια κάλεσε σήμερα τις χώρες του Βορρά της ευρωζώνης να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για τις χώρες του Νότου.
«Υπάρχουν κράτη- μέλη, κυρίως ορισμένα από τα πιο ισχυρά, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία, που έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν προβλήματα» δήλωσε ο κ. Αλμούνια. Κάλεσε επίσης τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να συνεχίσουν τις προσπάθειες ανάκαμψης. «Χρειαζόμαστε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η προσαρμογή» δήλωσε.
Ο Χοακίν Αλμούνια απηύθυνε έκκληση για μία πιο ισχυρή πολιτική αρχή για τη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι χωρίς αυτή «η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών θα αυξηθεί». Ο Επίτροπος απέρριψε την πιθανότητα προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Αυτή η περίπτωση δεν θα συμβεί ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΟΣΕ μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου με χρέη 1,3 δις. ευρώ – 158 εκατ. ευρώ χρωστά η τράπεζα Κρήτης και 70 εκατ. ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων που ιδρύθηκε επί Ανδρέα Παπανδρέου!



Εταιρίες θρύλοι του παρελθόντος, ΔΕΚΟ, εν ενεργεία επιχειρήσεις ακόμη και εταιρίες φαντάσματα περιλαμβάνει η λίστα με τους 6.000 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, που χρωστούν συνολικά περί τα 30 δις. ευρώ.
Η κυβέρνηση έδωσε χθες την λίστα στην δημοσιότητα σε μια κίνηση ομολογίας ότι αδυνατεί να εισπράξει αυτά τα χρέη που χρονολογούνται εδώ και κάποιες δεκαετίες.
Πρόκειται για οφειλές οι οποίες «φούσκωναν» με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τώρα το υπουργείο Οικονομικών να κυνηγάει την είσπραξη μόλις  8 δις. ευρώ από επιχειρηματίες που δεν υπάρχουν πια  ή από εταιρίες που έχουν περάσει σε νέους ιδιοκτήτες.
Ο νούμερο ένα οφειλέτης του δημοσίου είναι ο ΟΣΕ με 1,3 δις. ευρώ.  Και ακολουθεί από πλευράς ΔΕΚΟ ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών με 163,58 εκατ. ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών θυμήθηκαν και τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, που επί Ανδρέα Παπανδρέου είχε αναλάβει να κρατικοποιήσει τις προβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Ο Οργανισμός αυτός χρωστάει 70 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο! Θα τα εισπράξει άραγε το Δημόσιο;
Από τις εταιρίες του παρελθόντος η παλιά τράπεζα Κρήτης που είναι υπό εκκαθάριση και χρωστάει 158 εκατ. ευρώ. Από κοντά και και η Γραμμή ΑΕ του Κοσκωτά με χρέη 22,3 εκατ. ευρώ.
Η Πειραϊκή Πατραϊκή, την οποία θυμούνται οι παλαιότεροι, οφείλει 20,62 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
Η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος που εξαγοράστηκε από την Philip Morris, η οποία είχε πάρει και 20 εκατ. ευρώ ενίσχυση μέσω του αναπτυξιακού νόμου, χρωστάει 945.478 ευρώ.
Το πολυκατάστημα Μινιόν μπορεί να μην υπάρχει αλλά τα χρέη 22,33 εκατ. παραμένουν.

Μεταξύ των οφειλετών βρίσκονται ακόμη:

-          Ασφαλιστικές επιχειρήσεις:Ασπίς με 38,5 εκατ. η γενικών ασφαλειών και 37,43 εκατ. η ζημιών, Ενγατία με 132,7 εκατ., Astra με 16,93 εκατ. κ.λπ.),
-          Μέσα ενημέρωσης: Εκδόσεις Ακρόπολις με 5,65 εκατ., Αθηναϊκό Πρακτορείο Διανομής Τύπου με 1,5 εκατ., Τέταρτη Εξουσία με 17,5 εκατ., Μακεδονία 1,3 εκατ., Planet με 4,58 εκατ. κ.ά.),
-          Κατασκευαστικές Αττι-κατ με 9,3 εκατ., Θεμελιοδομή με 20,45 εκατ. κ.λπ.
-          ΠΑΕ και ΚΑΕ Πανιώνιος 21,8 εκατ., Αρης Καλαθοσφαιρική 21,21 εκατ., Πανιώνιος Καλαθοσφαίριση 12,29 εκατ., ΠΑΕ Καβάλας 10,06 εκατ., ΠΑΟΚ Καλαθοσφαιρική 68,4 εκατ. κ.λπ.).

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει προσκλήσεις ρύθμισης των χρεών πάνω από μια φορά. Η ανταπόκριση είναι μηδαμινή, καθώς οι μεγαλοοφειλέτες αγνοούν τις προσκλήσεις επικαλούμενοι  τις δυσκολίες των εποχών.
Εκτός της λίστας με τις επιχειρήσεις οφειλέτες που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα http://link.minfin.gr/ofeilesNP αναμένεται και η δημοσίευση ονομάτων φυσικών προσώπων εφόσον δοθεί η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί και διαδικτυακός τρόπος ανάρτησης στοιχείων για πλειστηριασμούς.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ: «ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟΥ» ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ


Σχέδιο να διευρύνουν τη βάση της εργασιακής εφεδρείας ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα, επιχειρώντας να βάλουν τάξη και στο «βαθύ Δημόσιο» επεξεργάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, με οδηγό την καθιέρωση του«κρατικού υπαλλήλου»* που αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες μετατάξεις στο στενό δημόσιο τομέα τα δύο υπουργεία σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην κατάργηση υπηρεσιών και τμημάτων που θα αποδειχθεί ότι είτε υπολειτουργούν είτε δεν χρειάζονται στο πρότυπο όσων είχε εξαγγείλει παλαιότερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Στόχος είναι οι καταργήσεις αυτές των υπηρεσιών και  των τμημάτων να οδηγήσουν σε αντίστοιχες καταργήσεις οργανικών θέσεων, προκειμένου να ξεπεραστεί η συνταγματική διάταξη (άρθρο 103 παρ. 4), σύμφωνα με την οποία «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν».

Να σημειωθεί ότι τη θέση ότι εφόσον καταργηθεί η οργανική θέση καταργείται και η μονιμότητα διατύπωσε πρώτος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και τη συμμερίζονται πολλοί συνταγματολόγοι ανάμεσά του και ο έτερος αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.
«Προτεραιότητα» στους εκτός ΑΣΕΠ μόνιμους
Με την άρση της μονιμότητας σε όσους δημοσίους υπαλλήλους η οργανική θέση καταργείται η κυβέρνηση διευρύνει τη βάση της εργασιακής εφεδρείας και στο στενό δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η κυβέρνηση στο στενό δημόσιο τομέα υπηρετούν περίπου 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ οι υπόλοιποι που είναι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και μπορούν να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία, ανέρχονται σε περίπου 150.000.
Ωστόσο, στελέχη της ΑΔΕΔΥ έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι οι μόνιμοι του στενού Δημόσιου Τομέα είναι περίπου 450.000, εκ των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα (σχεδόν 180.000) είναι οι εκπαιδευτικοί. Από αυτούς η μεγάλη πλειοψηφία (σχεδόν 80% σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ) έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ή επετηρίδας (εκπαιδευτικοί). Φαίνεται δε πως σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση «προτεραιότητα» στην άρση μονιμότητας θα έχουν όσοι στο στενό Δημόσιο Τομέα δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, στη βάση της εργασιακής εφεδρείας μπαίνουν με αυτό τον τρόπο και άλλοι τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό εκτός από το μεγάλωμα της δεξαμενής της εργασιακής εφεδρείας στόχος είναι να μπει μία τάξη και στο στενό Δημόσιο Τομέα που εμφανίζεται και ως ο «μεγάλος ασθενής» του Δημοσίου.
Προϊδεάζουν Μόσιαλος, Λοβέρδος
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξηθεί η κινητικότητα στο Δημόσιο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την Πέμπτη και ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, ενώ δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η επίθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους. Να σημειωθεί ότι την «πρώτη φάση» της εργασιακής εφεδρείας θα την ανακοινώσουν την ερχόμενοι εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
ΕΔΩ

Aftodioikisi.gr

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά ενέργειας



Οι νέοι κανόνες για την καταπολέμηση των πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού στην ενεργειακή αγορά χονδρικής, θα τεθούν σε ψηφοφορία από το ΕΚ, την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011.
Η αγορά αυτή θα παρακολουθείται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μπορούν τα κράτη μέλη να προλαμβάνουν και να επιβάλουν κυρώσεις σε περιπτώσεις καταχρηστικών συμπεριφορών, με στόχο την προστασία των τελικών καταναλωτών ενέργειας.
Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός σχετικά με την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στην αγορά ενέργειας θα διέπει όλες τις αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται στην αγορά χονδρικής, και ειδικότερα τα συμβόλαια και τα χρηματοοικονομικά παράγωγα που αφορούν την παραγωγή, προμήθεια και μεταφορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο νεοϊδρυθείς Οργανισμός Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER), ο οποίος έχει την έδρα του στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, θα παρακολουθεί όλες τις αγοραπωλησίες και θα παράσχει τα στοιχεία αυτά στα αντίστοιχα κράτη μέλη, τα οποία, με τη σειρά τους θα μπορούν να διερευνήσουν τις όποιες παραβιάσεις του κανονισμού και να επιβάλουν κυρώσεις.
Προκειμένου να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των αρμοδιοτήτων του οργανισμού ACER και εκείνων των εθνικών ρυθμιστικών αρχών ενέργειας, ο διευθυντής του οργανισμού θα υποχρεούται να συμβουλεύεται τις εθνικές αρχές για θέματα που αφορούν το νέο κανονισμό, ωστόσο, δεν θα δεσμεύεται από τις γνωμοδοτήσεις τους.
Κατόπιν αιτήματος του ΕΚ, όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας χονδρικής θα πρέπει να εγγράφονται σε ένα εθνικό μητρώο, και αυτό θα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Στις περιπτώσεις παραβιάσεων του κανονισμού, οι εθνικές κυρώσεις, θα αντανακλούν και τη ζημία που προκαλείται στους τελικούς καταναλωτές.

Agrotypos.gr

Οι δικαστές "καρφώνουν" την Διαμαντοπούλου


ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Εγκαίρως είχε ενημερωθεί η υπουργός Παιδείας για το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την προμήθεια χαρτιού. Είχε το χρόνο για να αποφευχθεί το αλαλούμ στα σχολεία. Τι καταγγέλλουν οι δικαστές.
"Μέσον" και για τα βιβλία
Συγγνώμη Διαμαντοπούλου για φωτοτυπίες
Φωτοτυπίες πιο ακριβές από βιβλία

Λίστα για γέλια και για πολλές αγωγές



Πολύ χοντρό γέλιο και κλάμα θα πέσει μαζί , από την απόφαση του Βενιζέλου  να δημοσιοποιήσει πριν  από λίγο τη  λίστα με τους  δήθεν μεγαλοοφειλέτες  του Δημοσίου από την οποία φυσικά απουσιάζουν  όλα τα  ονόματα των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών. Στην  κορυφή της λίστας φιγουράρουν δημόσιοι οργανισμοί  (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κτλ) στους οποίους  Παπανδρέου και Βενιζέλος θέλουν να βάλουν  λουκέτο καθώς και πολλές εταιρείες  οι οποίες είναι ανενεργές  ή έχουν κλείσει εδώ και δεκαετίες (ενδεικτικά αναφέρουμε την  Πειραϊκή Πατραϊκή,  την Αιγαίον , τον Κανέλλη κτλ).
Πλέον αυτών το υπουργείο δεν εξηγεί  πόσα χρωστά το κράτος στις εταιρείες από ΦΠΑ , ανεκτέλεστα υπόλοιπα δημοσίων έργων και προμηθειών κτλ, ενώ είναι κατάφωρα αντισυνταγματική η δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων  ,  όπως τους είπε επίσημα η Αρχή Προστασίας  Προσωπικών Δεδομένων.
Kentrinews.gr

Μέγα σκάνδαλο σκάει ξανά στο ΤΣΠΕΑΘ



Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στο δημοσιογραφικό ταμείο το οποίο από τις αρχές του χρόνου έχει αγοράσει σταθερά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 280 εκατ. ευρώ αντικαθιστώντας το δομημένο ομόλογο της προηγούμενης διοίκησης Καπράνου με το σκεπτικό της σκανδαλώδους αγοράς του. Τι συμβαίνει όμως τώρα;
Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας έστειλαν έγγραφο στη διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ να κουρέψει τα ομόλογα κατά 22% ενώ το δομημένο που έληγε το 2026 είχε στάνταρ απόδοση και το Ταμείο θα κέρδιζε στη λήξη του τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ! Τελικά ήταν τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το σκάνδαλο των δομημένων, για τα οποία φυσικά δεν αποδείχτηκε τίποτα στην Εξεταστική;

kentrinews.gr- logia starata

Αρχειοθήκη ιστολογίου