Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έντονες αντιδράσεις αντιπολίτευσης στην ομιλία Βενιζέλου



Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να χαρακτηρίζει «παραλήρημα» τα λεγόμενά του, το ΚΚΕ να μιλάει για «ωμό εκβιασμό» προς τους εργαζομένους, τον ΛΑΟΣ να κάνει λόγο για ομιλία «κάτω από μεγάλο στρες» και τον Συνασπισμό να υποστηρίζει ότι ασκείται πολιτική που οδηγεί στην χρεοκοπία.
«Ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της αλήθειας κ. Βενιζέλος, με το αποψινό του παραλήρημα, απέδωσε την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης σε όσους πολιτικούς ή δημοσιογράφους τολμούν να έχουν διαφορετική από την κυβέρνηση άποψη», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Ακούμε πρωτοφανή πράγματα: Η πολιτική τους απέτυχε, οι άλλοι φταίνε. Ακυρώθηκε το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με μόνο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα την απίστευτη επίθεση κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Και όλα αυτά, λίγη ώρα μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη».
«Αν νομίζει ο κ. Βενιζέλος ότι κάθε φορά που επικοινωνεί με τον κ. Σαμαρά, θα εξασφαλίζει τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα», συνέχισε ο κ. Μιχελάκης και κατέληξε: «Παίρνουν μέτρα, δεν τους βγαίνουν, παίρνουν και νέα μέτρα, πάλι δεν τους βγαίνουν και για αυτό τους φταίει… η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος βρίζει, ο κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει και ακούει».
«Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ που υποστηρίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ» και καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνεται την Τετάρτη στο Σύνταγμα την Τετάρτη «ενάντια στα χαράτσια».
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προφανώς κινείται και ομιλεί κάτω από μεγάλο στρες», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: «Μερικά από αυτά τα οποία λέει δεν αντέχουν σε πολιτική ανάλυση, αλλά σε ανάλυση άλλων ειδικοτήτων».
«Η κυβέρνηση εγκαλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, έχει το θράσος να ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες με σκοπό να μετακυλήσει σε αυτούς την ευθύνη της καθολικής αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής της», αναφέρει ο Συνασπισμός και επικρίνει την «πολιτική που ασκείται στο όνομα της αποφυγής της οικονομικής χρεοκοπίας αλλά μας οδηγεί πιο κοντά σε αυτήν», καταλήγοντας: «Δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Διέξοδος υπάρχει και περνά μέσα από τους ενωτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σόου E. Bενιζέλου: "Αποφάσισα και διατάζω να μην... μιλάτε"!





Πρέπει να έχει γίνει πραγματικά χαμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τα γκάζια του Γ. Παπανδρέου προς τον Ε. Βενιζέλο ("Γιατί με γύρισες πίσω;" του φώναζε) για να χάσει την ψυχραιμία του σε τέτοιο βαθμό ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος και να βγει σε εθνικό δίκτυο και με... στρατιωτικού τύπου διάγγελμα να απαγορεύει σε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους να ασκούν κριτική στους χειρισμούς του ίδιου και στην κυβερνητική πολιτική.Το στρατιωτικό διάταγμα Βενιζέλου ήταν πραγματικά εντυπωσιακό: Θύμιζε την επαύριο της Μικρασιατικής Καταστροφής, όταν η τότε κυβέρνηση αναζητούσε εξιλαστήρια θύματα για να καλύψεi τις τεράστιες ευθύνες της.
Το ότι επιτέθηκε ανοίκεια στον Α. Σαμαρά, είναι θέμα του Α. Σαμαρά να απαντήσει. Το ότι επιτέθηκε στους δημοσιογράφους και στον Τύπο (είναι εξαιρετικά της μόδας η κυβέρνηση να επιτίθεται στον Τύπο όταν αυτός δεν "γλύφει") επειδή αυτά που γράφουν τα διαβάζουν και στο εξωτερικό, είναι αρμοδιότητας της ψυχιατρικής επιστήμης. Το ίδιο ισχύει και για την επίθεση του σε ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες με τα ίδια λόγια.
Είναι βέβαια πρόσφατη η "στρατιωτική πειθαρχία" που ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση στις αποφάσεις του ιδίου, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ... χαλαρός με τους φαντάρους της Ν.Δ. και δεν εκτελούν κανονικά τις ασκήσεις του...
Κατά τα λοιπά, στην αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα οποία συνεδρίαζε σήμερα η ίδια επιτροπή, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάτι ανακοινώσιμο.
Αυτός, φαίνεται ότι είναι και ο πραγματικός λόγος που γύρισε πίσω άρον-άρον τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου: Να είναι και αυτός παρών στην ανακοίνωση των νέων μέτρων, δηλαδή άμεση απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, το εφ'άπαξ που έχου πληρώσει από την τσέπη τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλη, στο μισό, μισθοί των 1.000 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους των 25 ετών κλπ. κλπ.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Ομπάμα φορολογεί τη “διαπλοκή”



Είναι βέβαιο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ούτε στο ελάχιστο, τις μεγάλες προσδοκίες που συνόδευαν την πανηγυρική εκλογή του στον Λευκό Οίκο, το 2008.
Μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης Μπους, στη διάρκεια των οποίων η ανθρωπότητα βυθίστηκε στο σκοτάδι, εξαιτίας του τρόμου που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, και τη διεθνή μελαγχολία που σκόρπισε η 15η Σεπτεμβρίου του 2008, με την κατάρρευση της Lehman Brothers, ο «νέος Κλίντον» είχε τη μοναδική ευκαιρία να αλλάξει την Αμερική. Και μαζί με την τελευταία υπερδύναμη που γνώρισε ο πλανήτης, να αλλάξει όλο τον κόσμο.
Δεν τα κατάφερε. Μάλλον, δεν προσπάθησε καν. Γι’ αυτό και οι Αμερικανοί δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους, η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Μόνο που στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα ισχύει το… λιγότερο κακό.
Οι Ρεπουμπλικανοί δεν δείχνουν να μπορούν να προσφέρουν μια πραγματικά αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Έχουν παραδοθεί πλήρως στις υστερικές και επικίνδυνες θέσεις του ακραίου Tea Party, ένας επιφανής εκπρόσωπος του οποίου, ο διάδοχος του Τζορτζ Μπους του νεώτερου στη θέση του Κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι, προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να κερδίσει το χρίσμα του ανθρώπου που θα αντιπαρατεθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, στις κάλπες των προεδρικών εκλογών, σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.
Το καλοκαίρι, με αφορμή την επώδυνη διαπραγμάτευση για την αύξηση του ορίου δανεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ομπάμα υποχρεώθηκε σε έναν συμβιβασμό που στέρησε από την αμερικανική οικονομία τη δυνατότητα να ξεφύγει από τον υφεσιακό κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει, και να παρασύρει μαζί της στην ανάκαμψη την παγκόσμια οικονομία. Εξαιτίας των Ρεπουμπλικανών. Εξαιτίας του Tea Party, που αρνήθηκε την περαιτέρω φορολόγηση των πλουσίων. Δηλαδή των επώνυμων χορηγών και των δυο κομμάτων εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σήμερα, ο Μπαράκ Ομπάμα υλοποιεί τη στρατηγική του πολιτικού εγκλωβισμού των Ρεπουμπλικανών, επιχειρώντας να κερδίσει την επανεκλογή του, έναν χρόνο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Στην  αυριανή συνεδρίαση του Κογκρέσου, θα προτείνει την επιβολή του «φόρου Μπάφετ», δηλαδή της αυξημένης φορολόγησης των πλουσίων. Όπως είχε ζητήσει ο… πιο πλούσιους από όλους, ο Γουόρεν Μπάφετ, το όνομα του οποίου δίνεται ως «συνθηματικό» στον σχετικό φόρο που προτείνει ο Λευκός Οίκος.
Με την κίνησή του να τα βάλει ευθέως με τη «διαπλοκή» των Ηνωμένων Πολιτειών, που υπερβαίνει κόμματα και αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες, ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνει ένα μήνυμα στις ηγεσίες του σύγχρονου κόσμου. Και επιχειρεί να κερδίσει τη μάχη που έχασε πρόωρα. Από τον ίδιο τον εαυτό του. Και τις προσδοκίες που τον συνόδευαν.

Statesmen.gr

ΤΡΟΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα ζητούν πλέον οι δανειστές μας από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα τέθηκε με έμμεσο τρόπο στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με την καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ και τον πρόεδρο της ΓαλλίαςΝ. Σαρκοζί και με άμεσο στο Eurogroup στο Βρότσλαβ της Πολωνίας την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Β. Βενιζέλου.
Όπως διαφάνηκε και στις δύο συσκέψεις, οι κοινοτικοί θεωρούν τις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων ως κίνηση αφενός ύψιστου συμβολισμού και αφετέρου μείωσης των δημόσιων δαπανών και -συνακόλουθα- του ελλείμματος.
Μάλιστα, την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με προεξάρχοντα το γερμανό Β. Σόιμπλε και σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τους με τον έλληνα ομολογό τους φέρεται αφενός να αμφισβήτησαν τον κ. Βενιζέλο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου με το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά και να τον μέμφθηκαν για τις προσλήψεις που έγιναν στο Δημόσιο το 2010 και το 2011 και να ζήτησαν να ακυρωθούν όλες (!), ενώ παράλληλα δε φάνηκε να ικανοποιούνται με το τη μέθοδο της «εργασιακής εφεδρείας», ζητώντας «εδώ και τώρα» απολύσεις.
Για το λόγο αυτό, ζήτησαν επίσπευση και διεύρυνση άμεσα στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου. Την ίδια ώρα ο έτερος δανειστής της χώρας μας, το ΔΝΤ, έκανε λόγο για 100.000 απολύσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2015.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμη ποιός είναι ο αριθμός αφενός των άμεσων απολύσεων και αφετέρου των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία, καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα συνεχιστούν οι μαζικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο Τομέα και στο τέλος δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε τόσο επώδυνα μέτρα στο Δημόσιο, τουλάχιστον για φέτος.
Απολύσεις τώρα και στο στενό Δημόσιο τομέα;
Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση πιέζεται ασφυκτικά ενόψει του ενδεχομένου να μην πάρει η χώρα μας την 6η δόση και δεν αποκλείεται να επισπεύσει και το «σχέδιο Πάγκαλου» για απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ηλεκτρονική επιστολή του (e-mail) προς τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής ΠολιτικήςΗλίας Πεντάζος ζητά μεταξύ άλλων για την εφαρμογή το μεσοπρόθεσμου, όπως τονίζει: 

1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών. 
2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.
Το θέμα της επίσπευσης και διεύρυνσης και των μέτρων για το Δημόσιο αναμένεται να συζητηθεί σε σημερινή έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου και κυβερνητική σύσκεψη* με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών (Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ηλίας Μόσιαλος) υπό τον Πρωθυπουργό, ο οποίος -ως γνωστόν- μετά τις δραματικές εξελίξεις ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι εταίροι μας στην Ε.Ε. ζητούν την άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου (ανακοινώνεται την τρέχουσα εβδομάδα) προκειμένου η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου να μειωθεί περί τα 200 εκατ. ευρώ για το 2011 και περί το 1 δισ. ευρώ για το 2012.
ΕΔΩ

Aftodioikisi.gr

Εν μέσω φτώχειας και γκρίνιας ξεκινά η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ




Ως γνωστόν η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Και αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη φτώχεια στο ΠΑΣΟΚ σε εκλογικά ποσοστά και…έδρες.

Η προοπτική του Γιώργου Παπανδρέου μοιάζει να εξαντλείται. Η δυναμική των δέκα (10) μονάδων διαφορά έχει εξαερωθεί και τείνει να αποκτήσει αντίστροφη φορά (αυτή τη φορά υπέρ της ΝΔ)

Έτσι, μοιραία, ξεκινούν συζητήσεις για την «επόμενη μέρα» πριν το ΠΑΣΟΚ, ως παράταξη, οδηγηθεί σε πλήρη αποσύνθεση.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η αποστασιοποίηση του Λοβέρδου από τον Βενιζέλο με προφανή σκοπό. Αυτό φάνηκε από την πρώτη, σχεδόν, στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία.

Στην κούρσα της διαδοχής μπαίνουν δυναμικά η Διαμαντοπούλου, ο Παπουτσής και φυσικά ο Χρυσοχοϊδης.

Στις εκλογές του 2009, δόθηκε μια ιδιαίτερη μάχη στην Β’ Αθηνών μεταξύ Λοβέρδου και Χρυσοχοϊδη.

Όμως, τότε τα πράγματα ήταν ευνοϊκά για τον Λοβέρδο αφού έπαιρνε, ως προίκα, όλο το φιλοβενιζελικό μπλογκ. Τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει πολύ. Ο σημερινός Υπουργός Υγείας κράτησε αποστάσεις από τον Βενιζέλο μπαίνοντας στην “φωτιά” και σε όλα τα δύσκολα Υπουργεία θέλοντας να αποδείξει ότι θέλει να συμβάλει στην «κοινή προσπάθεια» και έτσι να γίνει συμπαθής από το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια γραμμή, με σημαντική καθυστέρηση, φαίνεται να κινείται, πλέον, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι περιπτώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου και του Χρήστου Παπουτσή, παρότι “παίζουν” πολύ καλά το πολιτικό παιχνίδι, μοιάζουν άχρωμες και…άοσμες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι ιδιαίτερα αγαπητός από το Παπανδρεϊκο ΠΑΣΟΚ και χαίρει ευρέας ΠΑΣΟΚικής αποδοχής. Κρατά χαμηλούς τόνους, εργάζεται αθόρυβα και συστηματικά.

Ίσως, λέω ίσως, να μας αποσχολήσει πολύ στο μέλλον.






Read more: http://center24.blogspot.com/2011/09/blog-post_8251.html#ixzz1YKa6ViqO

Ολα ανοιχτά για τη λήψη νέων μέτρων




Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης και πρόσθετων διορθωτικών μέτρων για τον φετινό προϋπολογισμό, μετά την κυβερνητική επιτροπή, ο Αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά για δημιουργίακλίματος αμφιβολίας για την απόδοση των μέτρων.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι οι εταίροι μας διατυπώνουν αμφιβολίες για την απόδοση των μέτρων καθώς μεταφέρεται στο εξωτερικό το κλίμα για ενδεχόμενο παρεμπόδισης της εφαρμογής του από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ή από δηλώσεις- παραινέσεις τρίτων προς τους πολίτες για μη πληρωμή των έκτακτων εισφορών.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρείχε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα "τρέξει" με πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα τα μέτρα του μεσοπροθέσμου διευκρινίζοντας ότι κάποια αυτά έχουν ήδη ψηφισθεί και θα πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή τους, ενώ όσα αφορούν στο 2012 θα εξειδικευθούν με τον νόμο που θα συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2012.

Εμφαση στην περικοπή δαπανών το 2012
Ο υπουργός οικονομικών δεν ανακοίνωσε σήμερα νέα συγκεκριμένα μέτρα, τονίζοντας ότι αυτά θα εξειδικευθούν μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που θα ακολουθήσει.



Euro2day

"Ο Ερντογάν είναι Χιτλερ.Θέλει να κατακτά"!Άρθρο-σοκ Τουρκοκύπριου!


του Σενέρ Λεβέντ-εφημερίδα AFRIKA από κατεχόμενη Κύπρο.

H ελληνοκυπριακή ηγεσία σίγουρα ακόμα δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Όπως και οι κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Τσεχοσλοβακίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και άλλων χωρών δεν είχαν αντιληφθεί τι σήμαινε η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία στη Γερμανία. Κάποιοι θα νομίσουν ότι υπερβάλλω πάλι επειδή έφερα ως παράδειγμα τον Χίτλερ. Ας νομίσουν, δεν πειράζει. Δεν με νοιάζει. Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μην βλέπει τις αλλαγές στην Τουρκία και το τι συνέπειες μπορούν να έχουν.

Στον ήδη υπάρχοντα τουρκικό εθνικισμό προστέθηκε και ο ισλαμικός φασισμός τώρα. Δεν πέθανε ο εθνικισμός με την ώθηση του στρατού εκτός πολιτικής ή με την υπαγωγή του κάτω από τις διαταγές των πολιτικών. Ενισχύθηκε πιό πολύ με το Ισλάμ. Αυξήθηκε πιό πολύ η ιμπεριαλιστική του όρεξη. Τι νομίζετε; Ότι μήπως ήρθε χωρίς λόγο στην Κύπρο ο Έρντογαν; Μήπως εκφώνησε χωρίς λόγο εκείνες τις ομιλίες που θύμιζαν Γενίτσαρο;  Μήπως εκφώνησε χωρίς λόγο τις ομιλίες για κατάκτηση της Κύπρου μετά που γονάτισε το στρατό, ενώ όταν κυριαρχούσε ο στρατός μιλούσε για λύση «με αμοιβαίο κέρδος»;

Ενόσω ενισχύεται ξεπερνάει ακόμα και αυτή την πατριδοκαπηλία του στρατού.  Η όρεξή του για κατάκτηση υπερισχύει επί της ορέξεώς του για συναίνεση.  Δεν θέλει να επιστρέψει αυτά που πήρε στην Κύπρο. Θέλει να πάρει περισσότερα.

Συμφωνώ και εγώ με αυτά που είπε ο επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης.  Δεν έχει απομείνει πλέον κανένα νόημα για τις συνομιλίες μετά τις ομιλίες που εκφώνησε ο Έρντογαν στην Κύπρο.  Πώς μπορεί να καθίσει κάποιος στο τραπέζι με έναν άνθρωπο που είπε ότι όχι μόνο τη Μόρφου δεν δίνει αλλά ούτε και αυτό το Βαρώσι;  Μήπως χωνεύονται οι απειλές που εκτόξευσε για την ευρωπαϊκή Προεδρία της Κύπρου;
Μετά τις δηλώσεις του Έρντογαν έπρεπε σύσσωμη η ελληνοκυπριακή ηγεσία να εξεγερθεί και να θέσει σοβαρό θέμα στα κέντρα αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ.  Ακόμα δεν είδα τέτοιο κλίμα εδώ.  Ακόμη και εμείς ως Τουρκοκύπριοι αντιδράσαμε πιό πολύ κατά του Έρντογαν από τους Ελληνοκύπριους.

Δεν μας πτόησε η αστυνομική βία. Τον ρωτήσαμε το εξής: «Μήπως νομίζεις ότι η Κύπρος είναι αμπελοχώραφο του πατέρα σου και αν θέλεις τη δίδεις πίσω και αν δεν θέλεις την κρατάς;»

Δεν ξέρω αν ο Χριστόφιας ρώτησε κάτι τον Ντάουνερ.  Αλλά αν δεν το έκανε έπρεπε να είχε ρωτήσει το εξής: «Εμείς εδώ συνομιλούμε ως δύο Κύπριοι ηγέτες και προσπαθούμε να βρούμε λύση.  Αλλά για τα πάντα αποφασίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας που δεν κάθεται σε αυτό το τραπέζι.  Σε μιά τέτοια περίπτωση, τι νόημα έχουν οι συνομιλίες;».  Αυτό το ερώτημά πρέπει να το απαντήσουν και οι αξιωματούχοι της ΕΕ, όχι μόνο ο Ντάουνερ. Και αν αυτή είναι η στάση της Τουρκίας και ο ΟΗΕ με την ΕΕ δεν αναλάβουν πρωτοβουλία έναντι της στάσης αυτής, τι άλλο μένει εκτός από την αποχώρηση από εκείνο το τραπέζι;

Όμως, άλλο θέμα είναι αν υπάρχει η έγνοια τού να μην γίνει κανείς η πλευρά που αποχωρεί από το τραπέζι και κάθονται εκεί μόνο γι' αυτό το λόγο. Δεν φαίνεται πως είναι υπέρ της ελληνοκυπριακής πλευράς η συνέχιση των συνομιλιών.  Χρησιμεύει στην Τουρκία για να μας τσαμπουνάει τα περί λύσης και ειρήνης.  Όμως, άλλο πρόβλημα είναι η αποχώρηση από το τραπέζι.

Σύντομα μπορεί να ξεσπάσουν μεγάλα γεγονότα στην περιοχή μης.  Η Λιβύη μετατράπηκε σε λίμνη αίματος.  Η Συρία είναι άνω κάτω.  Υπάρχουν πολλοί νεκροί και εκεί.  Εξαντλείται η υπομονή της Δύσης για τη Συρία.  Ψάχνει ευκαιρία για να επέμβει.  Θέλει (η Δύση) να κάνει η Τουρκία αυτή την επέμβαση.

Και η Τουρκία φαίνεται να βλέπει όλο και πιο ζεστά το θέμα.  Τι λέτε, μήπως δεν μπορεί να είναι αυτός ένας λόγος για την αλλαγή στην Τουρκία και ίσως να είναι και ο πραγματικός λόγος;  Μήπως δηλαδή δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος της παραίτησης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και των διοικητών των σωμάτων στρατού;  Ξέρετε. Προηγουμένως, δεν είχε εξασφαλιστεί η έγκριση του στρατού για επέμβαση στο Ιράκ.

 Όμως τώρα έχουν αποστρατευτεί όλοι οι διοικητές που είπαν όχι σε εκείνο το υπόμνημα.  Μπορούμε να πούμε και ότι έχουν τιμωρηθεί.  Μήπως δεν μπορεί να έχουν αποστρατευθεί και τώρα επειδή αντιτέθηκαν σε μια επέμβαση στην Συρία;
Στην καρδιά κάθε εθνικιστή Τούρκου υπάρχει η επιθυμία να γίνει «κατακτητής» .  0 Μπουλέντ Ετζεβίτ είχε γίνει ο «Κατακτητής της Κύπρου» με την κατάληψη του νησιού.  Και με την απελευθέρωση των Τουρκοκυπρίων.  Μήπως ο Έρντογαν δεν θα θέλει να γίνει ο κατακτητής της Συρίας «απελευθερώνοντας» τα ομόθρησκα αδέλφια του που ζουν εκεί;


OnAlert.gr

“Εθνικό θέμα” η… απάντηση στον Σαμαρά



Πριν ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινήσει να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε μια παραφιλολογία σεναρίων, ως προς τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα ακολουθούσε.
Τα σενάρια ξεκινούσαν από την ανακοίνωση νέων σκληρών μέτρων, έκαναν… μια στάση στο ενδεχόμενο απευθείας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, και κατέληγαν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Λίγο μετά τις 20.30, και αφού είχε προηγηθεί μια μαραθώνια συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε, και πάλι μόνος, ενώπιον των δημοσιογράφων, προκειμένου να προχωρήσει στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης.
Μόνο που, όπως φάνηκε από όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, η στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν απλώς να… απαντήσει πολιτικά στον Αντώνη Σαμαρά, και σε όσα είχε πει νωρίτερα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Κρίθηκε λοιπόν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που το απόγευμα του Σαββάτου είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην οικονομία, ήταν ο πλέον κατάλληλος για να σηκώσει το βάρος της πολιτικής αποδόμησης των εξαγγελιών Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Χρησιμοποιώντας μάλιστα επιθετικούς χαρακτηρισμούς έναντι του Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε ότι οι γέφυρες της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης, έχουν γκρεμιστεί. Η Κυβέρνηση πολώνει το κλίμα, και δείχνει με τη σειρά της ότι, στην περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν σε ακραίες εξελίξεις, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.


Statesmen.gr

Σκληρό πόκερ για το αέριο



Λευκωσία: Κρίσιμη σε όλα τα πεδία κρίνεται αυτή η εβδομάδα, καθώς αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο κεφάλαιο των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό και εξόρυξη φυσικού αερίου. Η προσοχή τώρα είναι στραμμένη στη στιγμή που το γεωτρύπανο του «Όμηρου» θα ξεκινήσει να κατεβαίνει, αρχίζοντας ουσιαστικά τις έρευνες στο «Οικόπεδο 12» εντός της κυπριακής ΑΟΖ. 

Παράλληλα, η Τουρκία έκανε ένα ακόμη βήμα χθες διά του νορβηγικού ερευνητικού πλοίου, δίνοντας το στίγμα και το περιεχόμενο της αντίδρασής της. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, προχώρησε σε πόντιση καλωδίων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου, θέλοντας να καταστήσει σαφές πως «προετοιμάζεται για τις δικές της έρευνες».

Με τις έρευνες αυτές στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Καστελόριζου, η Τουρκία παραβιάζει ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, διεκδικεί περιοχές εντός της ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες που αρχίζει είναι «εντός της υφαλοκρηπίδας της». Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος και η επιδίωξή της και όχι όπως διατείνεται να προστατεύσει, δήθεν, «τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα σε ανώτατο επίπεδο διαμηνύει στις Βρυξέλλες αλλά και προς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η έναρξη ερευνών από την Κυπριακή Δημοκρατία για εξόρυξη φυσικού αερίου, θα ενταφιάσει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού. Επικαλούμενη τις εξελίξεις ενόψει τριμερούς του Οκτωβρίου υπό τον Γενικό Γραμματέα και ενδεχομένως και της σύγκλησης της πολυδιαφημιζόμενης πολυμερούς διάσκεψης, η Τουρκία ζητά από την Κομισιόν, αλλά και κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παρέμβουν προς τη Λευκωσία για να «παγώσει» τις έρευνες.

Στην Ουάσιγκτον, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση Ομπάμα στο πλαίσιο της στρατηγικής για ανάπτυξη των ενεργειακών πηγών, υποστηρίζει τις αποφάσεις της Νoble και εάν χρειαστεί θα την προστατεύσει. Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία έλαβε την έγκριση του Λευκού Οίκου για να αναμειχθεί στις έρευνες και να υπογράψει τις συμφωνίες με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Στο διπλωματικό πεδίο, το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ ενόψει και των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί αύριο με τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος σήμερα θα δεχθεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό Παπανδρέου. Αρκούντως ενδιαφέρουσες θα είναι και οι συναντήσεις Παπανδρέου- Ερντογάν, αλλά και του Αμερικανού Προέδρου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79918

Exomatiakaivlepo

ΓΑΠ συμφώνησε με Σαρκοζί-Μέρκελ πότε θα ανακοινώσει την χρεοκοπία της χώρας;




[Το γκρουπ "Wynter Benton" είναι ένα γκρούπ που έχουν φτιάξει στο yahoo πρώην υπάλληλοι της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan και δίνουν επενδυτικές συμβουλές σε αναγνώστες]

Στις 16 Σεπτεμβρίου ένα μέλος του γκρούπ "Wynter Benton" έγραψε το εξής:

"Σύμφωνα με πηγές από την Ελλάδα ο ΓΑΠ είπε στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί (στην τηλεσυνδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας) ότι η Ελλάδα αποδέχεται την "ελεγχόμενη" χρεοκοπία και σε αντάλλαγμα ζήτησε από Μερκελ-Σαρκοζί να μην πιέσουν για την έξοδό της από την ευρωζώνη. Η ανακοίνωση της χρεοκοπίας θα γίνει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Χρειάζονταν τα swaps ρευστότητας της FED για να έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα όταν ανακοινωθεί η χρεοκοπία της Ελλάδος..."

Όπως έχουμε ξαναπεί: "Όλες τις ειδήσεις τις αξιολογούμε μιας και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του"... στο τέλος θα δούμε ποιος είχε δίκιο...

Η είδηση στα αγγλικά είναι εδώ

Dexi-Xstrem

Σόιμπλε: «Χωρίς θετική έκθεση της τρόικας, δεν θα δοθεί η 6η δόση»



 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται επιφυλακτικός για το νέο φόρο ακινήτων, ενώ επεσήμανε ότι «οι Έλληνες πρέπει να παρουσιάσουν αριθμούς, οι οποίοι να επιβεβαιώνουν ότι είναι εντός του προγράμματος».


Την ανάγκη να παρουσιαστούν συγκεκριμένοι αριθμοί που να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το πρόγραμμα στήριξης, υπογραμμίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Χωρίς τη θετική έκθεση της τρόικας, δεν μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση της βοήθειας», λέει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Bild am Sonntag» (Μπιλντ αμ Ζόνταγκ 18.9.11) Αναφέρεται μάλιστα συγκεκριμένα στο νέο φόρο ακινήτων, αλλά είναι επιφυλακτικός για την αποτελεσματικότητά του. «Η Ελλάδα αποφάσισε έναν νέο φόρο, τον οποίο επιβάλλει αυτόν τον χρόνο ως έκτακτη εισφορά σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Θα δούμε, εάν αυτό θα λειτουργήσει», σημειώνει.
Ο Γερμανός υπουργός υπογραμμίζει τη σημασία που έχει σήμερα η εμφάνιση αποτελέσματος από την ελληνική πλευρά. «Οι Έλληνες πρέπει να παρουσιάσουν αριθμούς, οι οποίοι να επιβεβαιώνουν ότι είναι εντός του προγράμματος», τονίζει. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον λόγο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Γι' αυτό και έχει ισχυρή επίδραση στους άλλους συναδέλφους ότι ο Γερμανός υπ. Οικονομικών ήρεμα και χωρίς εξάρσεις εξήγησε ότι, όσο η αποστολή της τρόικα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επόμενη δόση, δεν θα πληρωθούν χρήματα» στην Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Σόιμπλε επικαλέστηκε τη νομική βάση για τις πιστώσεις προς την Ελλάδα που έχει αναπτύξει και από το βήμα της Βουλής και σημείωσε σχετικά ότι οι βοήθεια προς την Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με σαφείς όρους. «Αυτοί διασφαλίζουν ότι είναι βοήθεια για αυτοβοήθεια, ώστε η Ελλάδα μία των ημερών να γίνει κύρια του προβλήματος χρέους της», λέει ο κ. Σόιμπλε.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πρωθυπουργική εμφάνιση Σαμαρά




«Πέρυσι σας είπε τι προτείνω, φέτος θα σας πω τι θα κάνω», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις ανέβηκε στο βήμα της 76ης ΔΕΘ.

Είπε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, ούτε θα ακολουθήσει το μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είπε «χονδροειδή ψέματα» στην 76η ΔΕΘ.

«Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές, επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είπε ψέματα και για το έλλειμμα». Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009, ενώ θέτοντας το ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να σηκωθεί ξανά, απάντησε «ναι», αρκεί να τα αλλάξουμε όλα.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης» το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία, την κατηγόρησε ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία και σημείωσε: «Δεν λέω να μην πληρώσουν το τέλος οι πολίτες, λέω ότι δεν έχουν να πληρώσουν», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.

Τη στήριξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε».

«Η κυβέρνηση καρκινοβατεί και η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει», επισήμανε και πρόσθεσε πως «όλοι μαζί κινδυνεύουμε και όλοι μαζί θα σωθούμε».

«Θυσίες κάναμε και θα κάνουμε, αλλά να βλέπουμε και αποτελέσματα, όχι να καταδικαστούμε σε μάταιες θυσίες χωρίς αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος τη Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Αποδοκίμασε, επίσης, τις κινητοποιήσεις που καταλήγουν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Η μόνη λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι οι εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ζήτησε καθαρή εντολή από τους πολίτες για να κυβερνήσει. Πρόσθεσε πως όσοι μιλούν για συναίνεση κι εννοούν συγκυβέρνηση τώρα πρέπει να ξέρουν ότι τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αβέβαιες και εύθραυστες.

Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με συνθήματα και χειροκροτήματα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».



Politis-gr

«Όχι» Σαμαρά σε απολύσεις



Ζητά να τιμωρηθεί η διαπλοκή

«Προθάλαμο απολύσεων» χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης και θύμισε ότι «η ΝΔ άλλο πρότεινε ως εργασιακή εφεδρεία και άλλο κάνει η κυβέρνηση». 

«Ο πρώτος λόγος που δεν απολύεις είναι ανθρώπινος. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που είναι καλύτερο να μην απολύσεις» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Με την εφεδρεία η κυβέρνηση δεν θα πληρώνει υπερωρίες, επίδομα ανεργίας, λειτουργικό κόστος και μισθός θα περνάει στην οικονομία. Θέλω να προειδοποιήσω την κυβέρνηση... Μην προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαπλοκή, ο Α. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα παλιά. Αλλά την τιμωρία για την διαπλοκή τη χρωστάμε στο ελληνικό λαό. Αν κάποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι θα φανεί...Ο ελληνικός λαός έχει πικρία για την ατιμωρησία».

Newsbeast.gr

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;


Κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για τις εξελίξεις στην οικονομία


 ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
   Κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 3.30 το μεσημέρι, στη Βουλή, όπου αναμένεται να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, όπως διαμορφώνονται μετά την άτυπη συνεδρίαση Eurogroup-Ecofin, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα.

    Θα προηγηθεί συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έκαναν λάθος ή ξέρουν κάτι παραπάνω;

Στις 15/1/2012 θα ανακοινώσει ο ΕΛΓΑ τους δικαιούχους επιδότησης αντιχαλαζικών διχτύων




Σιωπηλή παράταση λίγων ημερών - έληγε στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 - δόθηκε για την κατάθεση των αιτήσεων στον ΕΛΓΑ που αφορούν την ένταξη στο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας καλλιεργειών 2011. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αγρότες, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί και αφορά στις επιλέξιμες δαπάνες αντιχαλαζικών διχτύων. Να σημειωθεί πως η προς κάλυψη έκταση δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός στρέμματος και η επιχορήγηση είναι της τάξης του 60%. Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΛΓΑ, «τα άτομα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το 2011 θα ανακοινωθούν στις 15/1/2012». Όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, το ενδιαφέρον των παραγωγών για ένταξη στο πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 90%. Αυτό οφείλεται κυρίως στις αμφιβολίες των αγροτών για το αν θα εισπράξουν τα χρήματα από τον Οργανισμό. «Οι παραγωγοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα χρήματά τους. Με την καινούργια διαδικασία ασφάλισης ο ΕΛΓΑ έχει εξυγιανθεί πλήρως και μπορεί να πληρώνει τον αγρότη», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση. Πάντως οι φόβοι των αγροτών έχουν μια λογική βάση.

Karatzova.co
m

"Στριπ-τιζ" για τα "δράματα" της κυβέρνησης από τον Β. Σόϊμπλε!



"Στριπ-τιζ" στην κυβέρνηση και απότομη αποδραματοποίηση της προσπάθειας της να δείξει ότι έχουμε "δραματικά γεγονότα" και εξ αυτού επιβαλλόταν η επιστροφή Παπανδρέου άρον-άρον από τις ΗΠΑ: "Δεν είναι τόσο επείγουσα η κατάσταση στην Ελλάδα", δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις και την ξαφνική επιστροφή Παπανδρέου!
 
 Όπως μεταδίδει το Bloomberg o Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άμεσης αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δίνοντας έτσι στον πολιτικό κόσμο χρόνο για να βρουν λύσεις για την υπερχρεωμένη χώρα".
 
"Έχουμε απελευθερώσει την Ελλάδα από την ανάγκη αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για το επόμενο έτος," δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στο Βρότσλαβ της Πολωνίας μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών. 
 
"Έτσι, η κατάσταση δεν είναι τόσο επείγουσα" κατέληξε ο Σόϊμπλε. 
 
Και ο Γιώργος γιατί ήρθε "κατεπειγόντως"; Ο Βενιζέλος γιατί "ενημέρωσε επειγόντως τον Αντώνη Σαμαρά"; 
 
Πόσο, άραγε, μια τραγική κατάσταση που κατά γενική ομολογία υπάρχει, αλλά όχι έκτακτη, μπορεί να γίνει γελοία, από αστείους χειρισμούς...
Και αμέσως μετά τις δηλώσεις του Γερμανoύ ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε που διερωτάτο για την ξαφνική επιστροφή Παπανδρέου στην Ελλάδα και δήλωσε ότι η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη, η κυβέρνηση αμέσως ... τα "γύρισε" και ομολόγησε ότι "δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο" επιβεβαιώνοντας πλήρως την εκτίμηση του defencenet.gr ότι παίζουν θέατρο, είτε για να προκαλέσουν εκλογές είτε για να φέρουν έκτακτα νέα μέτρα.
Ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος πριν λίγο ομολόγησε ότι δεν υπήρχε κανένα έκτακτο γεγονός που να ανάγκασε σε εσπευσμένη επιστροφή τον Γ.Παπανδρέου από το Λονδίνο και συνεπώς την ματαίωση του ταξιδιού στις ΗΠΑ!
"Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις. Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική. Η παραμονή του στην Αθήνα, όπως και όλης της Κυβέρνησης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει"  δήλωσε.
Θα μας τρελάνουν: Δηλαδή ματαίωσε το ταξίδι ο Παπανδρέου, έκανε "δραματική" συνεδρίαση ο Βενιζέλος, "ενημέρωσε εκτάκτως τον Α.Σαμαρά" για "να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση".
Και δεν μπορούσαν να περιμένουν τρεις ημέρες όλα αυτά τα φοβερα και τρομερά που θα κάνει η κυβέρνηση; Δεν ντρέπονται να λένε τόσα ψέματα στους πολίτες και να φτιάχνουν ιστορίες με "δράκους" και "φίδια"; 
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου