Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ρωσία: Δεκέμβριο 2015 ολοκληρώνεται ο South Stream, 8/11 φέτος ξεκινά ο Nord Stream


ΓΑΤΟΣ:ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ''ΠΑΙΖΟΥΜΕ'' Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.  ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εξελίσσονται κανονικά και θα έχουν ολοκληρωθεί τέλος 2015, ενώ όσον αφορά τον αγωγό Nord Stream θα αρχίσει να λειτουργεί φέτος στις 8 Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε, σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.
Αλεξέι Μίλλερ (τρίτος εξ αριστερών)Αλεξέι Μίλλερ (τρίτος εξ αριστερών)Η δυναμικότητα μεταφοράς του πρώτου από τους δύο παράλληλους αγωγούς που αποτελούν τον Nord Stream ανέρχεται σε 27,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου αγωγού και η τοποθέτησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2012, διπλασιάζοντας τη συνολική δυναμικότητα μεταφοράς του Nord Stream.
Ο Αλεξέι Μίλερ διευκρίνισε ότι ο δεύτερος αγωγός έχει ήδη τοποθετηθεί σε μήκος μεγαλύτερο των 700 χιλιομέτρων, απόσταση με ισοδυναμεί με το 60% της συνολικής, ενώ για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχουν προβλεφθεί 40 εκατ. ευρώ σε διάστημα τριών χρόνων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βενιζέλος :Τα καταφέραμε.Μας αδικείτε.Τώρα από τους πολίτες εξαρτάται το έλλειμμα!



Νίκος Κονιτόπουλος



- Έκρηξη της ανεργίας, άλλη μια χρονιά βαθιάς ύφεσης και νέα μέτρα ύψους 7,1 δις. ευρώ για τη διετία 2011-2012 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που κατατέθηκε στη Βουλή
- Ο υπουργός Οικονομικών προσδιορίζει το έλλειμμα στο ''φλου'' και ρίχνει προκαταβολικά το φταίξιμο στους Έλληνες
- Διαβάστε αναλυτικά τα νέα μέτρα που θα πληρώσετε
- Οι Χρηματαγορές δεν συμμερίζονται την ικανοποίηση του Ε.Βενιζέλου

Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να μην έπιασε το στόχο του ελλείμματος, μπορεί να στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες, με το προσχέδιο προυπολογισμού, μπορεί να μην βλέπει τις αιτίες κατάρρευσης των χρηματιστηρίων, ΜΠΟΡΕΙ όμως, όπως νομίζει, να ζητάει να μην αδικούμε την..προσπάθεια.

Αποκορύφωμα όλων όμως είναι η κυβερνητική λογική και ιδίως πως θα ευθύνονται οι πολίτες εαν το έλλειμμα βγει μεγαλύτερο.
Προσέξτε, το έλλειμμα υπολογίζεται να διαμορφωθεί φέτος στο 8,5% του ΑΕΠ αλλά δεν αποκλείεται να αυξηθεί κατά 0,5% και να κλείσει στο 9%.
Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό τμήμα της ανακοίνωσης Βενιζέλου όπως αναφέρεται στο προσχέδιο :
«Ο προσδιορισμός του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 8,5% του ΑΕΠ για το 2011 εξαρτάται προφανώς από τη στάση των ελλήνων πολιτών και της κοινωνίας συνολικά απέναντι στην κρίσιμη κατάσταση της χώρας. Αν δεν υπάρξει η αναγκαία ανταπόκριση σε αυτή την εθνική συλλογική προσπάθεια και με βάση τα ως τώρα δεδομένα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το έλλειμμα μπορεί να αυξηθεί κατά 0,5% του ΑΕΠ.»



Για το έτος 2012 η απόκλιση στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης χωρίς διορθωτικά μέτρα, σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στο ΜΠΔΣ, εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 8,7 δισ. ευρώ ή 4,1% του ΑΕΠ. Η απόκλιση αυτή θα προέλθει κυρίως από:Από τα πρόσθετα μέτρα των 7,1 δις. ευρώ τα 2,11 δις. ευρώ αφορούν τον προϋπολογισμό του 2011 και τα υπόλοιπα 5,01 δις. ευρώ θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό του 2012.

Ειδικότερα τα πρόσθετα μέτρα αφορούν:

- Κατάργηση φοροαπαλλαγών για την είσπραξη εσόδων ύψους 1,950 δις. ευρώ το 2012.

- Επιβολή του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών από το οποίο θα εισπραχθούν 1,7 δις. ευρώ φέτος και άλλα 100 εκατ. ευρώ το 2012.

- Εφαρμογή νέου μισθολογίου για την εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ φέτος και άλλων 950 εκατ. ευρώ το 2012.

- Εργασιακή εφεδρεία για την εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ.

- Μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ταμεία πρόνοιας που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση δαπανών 260 εκατ. ευρώ φέτος και άλλων 480 εκατ. ευρώ το 2012.

- Αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που θα εξασφαλίσει 800 εκατ. ευρώ το 2012.

- Προσαρμογή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης που θα αποδώσει 250 εκατ. ευρώ το 2012.

- Αναβολή πληρωμής έκτακτης παροχής δικαστικών 280 εκατ. ευρώ το 2012.



Στο πακέτο των πρόσθετων φορολογικών μέτρων περιλαμβάνεται κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μείωση του αφορολογήτου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, νέα τεκμήρια διαβίωσης για όλους.

Σύμφωνα με το προσχέδιο:

- Η ύφεση υπολογίζεται στο 5,5% φέτος και στο 2,5% το 2012,

- Το χρέος τον επόμενο χρόνο θα εκτοξευθεί στα 381,2 δις ευρώ από τα 364,4 δις ευρώ φέτος.

- Η ανεργία θα φθάσει στο 15,2% φέτος και θα εκτοξευτεί στο 16,4% το 2012.



Διαβάστε και απολαύστε ολόκληρη τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών.

«Κατέθεσα σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012. Το προσχέδιο κινείται μέσα στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και υποστηρίζεται από τη δέσμη των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί και ανακοινωθεί και τα οποία, στο σύνολό τους, θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων πριν το τέλος του Οκτωβρίου.

Με τα μέτρα αυτά διασφαλίζεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012 (δημοσιονομικό έλλειμμα 14,65 δις ευρώ), που μας επιτρέπουν να καταγράψουμε, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ.

Με τον προϋπολογισμό του 2012 ολοκληρώνεται μία πυκνή και δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δις ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δις ευρώ το 2012.

Ο προϋπολογισμός του 2012 καλύπτει επίσης πλήρως την απόκλιση του 0,7% του ΑΕΠ που καταγράφεται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011. Η απόκλιση αυτή οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην πολύ βαθύτερη από την προβλεφθείσα ύφεση του 2011, που κινείται τελικά στο -5,5% του ΑΕΠ, αντί πρόβλεψης -3,8% του Ιουνίου του 2011.

Τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα δεν επέτρεπαν να καλυφθεί και αυτό το 0,7% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2011. Για το λόγο αυτό, σε συμφωνία με την τρόικα, αντιμετωπίστηκαν από κοινού οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 ώστε στο τέλος του 2012 να καλύπτονται πλήρως όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι, όπως αυτοί προβλέπονται ως απόλυτο μέγεθος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Αδικεί συνεπώς την τεράστια αυτή προσπάθεια του Ελληνικού Λαού η μεταφορά οποιαδήποτε άλλης εντύπωσης που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα δύσκολα μακροοικονομικά δεδομένα, τα δημοσιονομικά επιτευγμάτων των δύο τελευταίων ετών και όσα έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα.

Η δημοσιονομική προσαρμογή, όπως και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στους θεσμικούς της εταίρους για την αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε τον Ιούλιο η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Σε στενή συνεργασία με την τρόικα και τους θεσμικούς μας εταίρους, προσπαθούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να προστατεύσουμε δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά την Πατρίδα μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Το πιο κρίσιμο και σημαντικό που έχουμε να κάνουμε για να επανέλθουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προοπτικές της χώρας και των πολιτών της, ιδίως των νεώτερων, είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς και διαρθρωτικούς μας στόχους και να αποδείξουμε διεθνώς την αποφασιστικότητα, την ενότητα και τη συνέπεια μας».

Διαβάστε επίσης :

Newsit.gr

Πετάνε τους εφέδρους από τον “Τιτανικό”


Η Ελλάδα  μια περίπου ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, άλλαξε ώρα με το ρολόι της ιστορίας να δείχνει πλέον «άγρια μεσάνυχτα». Σ’ ένα βράδυ η Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται η Ελλάδα των εφέδρων υπαλλήλων. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, αλλάζουν ταυτόχρονα με την εικόνα που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για το Δημόσιο, και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο δεν μπορούσε παρά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης να «ξεφορτωθεί» το επιπλέον «φορτίο».
Ακριβώς όπως συμβαίνει όταν το πλοίο- ο «Τιτανικός»- παίρνει κλίση αρχίζουν να πετάνε στη θάλασσα τα περιττά βάρη, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισαν να απαλλαγούν από τα «βαρίδια», σε μια κίνηση απελπισίας μήπως και η Ελλάδα ξανάρθει στα «ίσα της». Αυτό τους είπαν κι αυτό κάνουν, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποφευχθεί το «ναυάγιο». Δυστυχώς γι αυτούς που πετιούνται, γι αυτούς που τους πετάνε και για όσους από μας παρακολουθούμε την «εξυγίανση», η διάσωση δεν είναι εξασφαλισμένη.
Παρά τη θυσία-που δεν φαίνεται ότι θα είναι και η τελευταία- οι φόροι και οι περικοπές θα συνεχισθούν. Τέτοιες αποφάσεις, μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο να κρίνονται αναγκαίες, αλλά με τον τρόπο που λαμβάνονται δεν φέρνουν αποτελέσματα. Διότι το «βάρος» των δημοσίων υπαλλήλων είναι απειροελάχιστο σε σχέση με τη «σαβούρα» η οποία ευθύνεται για το «μπατάρισμα» της χώρας. Το ξαλάφρωμα του Δημοσίου που έπρεπε να είχε αρχίσει εδώ και χρόνια, γίνεται ξαφνικά με τους ποιους σκληρούς, απάνθρωπους και αντικοινωνικούς όρους.

Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου