Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: "Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο!"



Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.


Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας.

«Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου συνεχίζοντας «ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια τα κομμάτια του παζλ της Αργεντινής με αυτό της Ελλάδας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι σχεδόν η ίδια»

«Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση».

Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας, είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην οικονομία της Ελλάδας του 2011 και της Αργεντινής της περασμένης δεκαετίας που δείχνουν την κατάληξη των γεγονότων….

Δεν αφήνει με τ-ί-π-ο-τ-ε την εξουσία ο Παπανδρεϊσμός !





Ζούμε απίστευτα πράγματα ! Α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-α. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε στο Υπουργικό του συμβούλιο, ότι δεν είχε σκοπό να κάνει δημοψήφισμα, αλλά το έκανε ως μπλόφα, για να αναγκάσει τη Ν.Δ. να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση! "Πλάκα έκανα ρε χαζούληδες, δεν το εννούσα" είπε λίγο πολύ!!!

Δηλαδή, αυτή η συγκεκριμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει μόνο μια έννοια, βλέπει μπροστά της μόνο ένα πράγμα: τη Ν.Δ. !!! Δεν νοιάζονται για την πατρίδα, δεν νοιάζονται ούτε καν για την σωματική τους ακεραιότητα, που τους κυνηγάνε παντού! Τους φτύνουν όλοι (σε όλο τον πλανήτη) κι ο μοναδικός τους νταλκάς είναι ...
"να μη βγεί η ΝΔ". Εξαντλούν όλη την ενέργειά τους σε κολπάκια και τακτικισμούς, τι στιγμή, που ούτε η κοινωνία, ούτε η Ευωπαϊκή Ένωση, ούτε το ΔΝΤ ρίχνουν τους προβολείς στη ΝΔ. Η αντιπολίτευση είναι αντιπολίτευση και δεν συμμετέχει, ούτε πρέπει να συμμετέχει. Αν ήταν να συμμετέχει θα την έστελνε ο λαός στην κυβέρνηση. Άλλους εμπιστεύθηκε ο λαός.

Αλλά αυτοί θέλουν ντε και καλά, να "κομματικοποιήσουν", να φανατίσουν, να διχάσουν, με κάθε κόστος! Δεν νοιάζονται για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά μόνο του κόμματος. To παν για αυτούς είναι να μη βγεί η Ν.Δ. Να μην πληγεί ο κομματικός εγωισμός !

Είναι σαν έναν γιατρό, που του πάνε οι συγγενείς έναν άνθρωπο με έμφραγμα, αυτός δεν ξέρει να χειρουργεί καρδιά, γιατί είναι ουρολόγος, αλλά επειδή δεν θέλει να πιστωθεί τη σωτηρία του ο καρδιοχειρούργος δεν αφήνει τον ασθενή να φύγει. Τον κρατά ημιθανή στο ιατρείο του.
Του λένε οι συγγενείς: γιατρέ, εσύ είσαι ουρολόγος, δεν θα μπορέσεις να τον σώσεις, να τον πάμε στο Σαμαρά τον χειρούργο;
"Όχι" λέει ο εμμονικός! Εγώ δεν τον αφήνω. Θα δω τι θα κάνω.
-Μα γιατρέ, πεθαίνει...
-Ε και τι θα τον πάτε στον Σαμαρά, μήπως νομίζετε ότι αυτός θα τον σώσει;
-ε, δεν ξέρουμε γιατρέ, μπορεί να τον σώσει, μπορεί και να μην τον σώσει, ας δοκιμάσουμε.
-όχι, εδώ θα μείνει !
-μα γιατρέ...
-τι μα και ξεμά, σιγά τον χειρούργο τον Σαμαρά. Αυτός δεν βλέπει, έχει καταράκτη, είναι και αλκοολικός και του αρέσουν οι νέγροι...
-τι είναι αυτά που λες ρε γιατΡέ, δώσε μας τον άνθρωπό μας, μπορεί να μην τον πάμε στον Σαμαρά, αλλά να ζητήσουμε να τον χειρουργήσει ομάδα. Να είναι κι ο άλλος ο γιατρός ο Καρατζαφέρης, κι η καρδιολόγος η Παπαρήγα κι ο γενικός χειρούργος ο Τσίπρας κι άλλοι. Ίσως όλοι μαζί να τα καταφέρουν καλύτερα.
-Τι λέτε ρε, αν τον πάρετε θα είναι σαν να παραδέχομαι ότι εγώ δεν μπορώ να τον σώσω. Θα καταστρέψω εγώ την καριέρα μου για να σώσετε εσείς τον άνθρωπό σας; Δεν πάει πουθενά ! Ή εγώ ή θα πεθάνει !

Αυτός είναι ο ψυχοπαθητικός εγωισμός του Παπανδρεϊσμού...Τι νομίζετε ότι θα απογίνει τελικά ο ασθενής;



TaXalia

Προχτές όλοι στην βουλή των χειροκτοτούσαν...τώρα τον κράζουν... [Μάλλον σκέφτονται το πολιτικό τους μέλλον]


έμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011


Σκύλος προσπαθεί να παίξει με άγαλμα
Προχτές χειροκροτούσαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές στην βουλή τον Παπανδρέου μόλις είπε για το Δημοψήφισμα,
και σήμερα για να διασωθούν βγαίνοτν και τον κράζουν



Te-ra-stio

Ο άνθρωπος δεν παίζεται!!! Μπλόφα το δημοψήφισμα για να συναινέσει ο Σαμαράς!!!



http://bilder.bild.de/fotos/papandreou-19807210-mfbq-16129036/Bild/2.bild.jpgΤο άτομο θα μας στείλει στο ψυχιατρείο!!! Ακούστε πως ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο:

Έπρεπε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να δεχθεί να συναινέσει ο Σαμαράς!!!

Ήμαρτον ρε καραγκιόζη! ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ!!! Ούτε ένα αξιοπρεπές τέλος δεν μπορείς να έχεις;

Έτσι επιβεβαιώνεται τουλάχιστον ότι θα δεχτεί την κυβέρνηση συνεργασίας


Δεξί X-Trem

Μεταβατική κυβέρνηση και… εκλογές



Σε ρόλο εθνικού ηγέτη, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την πρωτοβουλία να βρεθεί λύση στο εθνικό αδιέξοδο το οποίο προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τις… ακροβασίες των τελευταίων ημερών περί δημοψηφίσματος, που “τσαλάκωσαν” το διεθνές κύρος της χώρας, και έφεραν την Ελλλάδα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Την κατάρρευση και τη χρεοκοπία.
Την ώρα που στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ “κοχλάζουν” οι αντιδράσεις για τις δραματικά αρνητικές συνέπειες από την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, και τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν θέσει ευθέως θέμα ηγεσίας και απομάκρυνσης του σημερινού Πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε την πολιτική “αγκαλιά” του.
Δήλωσε εγγυητής της εθνικής συνέχειας, και της αποτροπής βίαιης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Τόνισε ότι τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μιας μεταβατικής κυβέρνησης, προσωρινού χαρακτήρα, με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, και την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή.
Αναλυτικά, η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας.
Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής  μας  στο ευρώ.
Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Και ζητάμε από τον κ. Παπανδρέου δημόσια να το αποσύρει αμέσως.
Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι είχαμε απόλυτα δίκιο. Το δημοψήφισμα ξεκίνησε ως απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού και κατέληξε σε μοχλό αμφισβήτησης της Ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη. Ενώ τέθηκε σε αμφισβήτηση και η έκτη δόση που ήταν ως προχθές «δεδομένη». Και βρέθηκε ξανά στον αέρα η νέα δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στην Ευρώπη στις 27 Οκτωβρίου.
Υπό το βάρος αυτών των δραματικών εξελίξεων προέκυψε ανοικτή κρίση ακυβερνησίας και η χώρα πρέπει άμεσα να επανέλθει στην ομαλότητα.
Επαναλαμβάνω αυτό που έχω, ήδη, δηλώσει δύο φορές μέχρι τώρα: Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την πολιτική της κυβέρνησης, η νέα δανειακή σύμβαση έχει γίνει  αναπόφευκτη. Και πρέπει να διασφαλιστεί.
Προφανώς, διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται. Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς.
Ζητώ το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή.
Γιατί η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί «εκκρεμότητα» για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας.
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ενώσει το λαό, αλλά και τον Ελληνισμό – εντός και κι εκτός Ελλάδας – για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά.  Και να μου έχετε εμπιστοσύνη!
Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού».

BBC:Λουκάς Παπαδήμος , πρωθυπουργός εθνικής σωτηρίας



Αυτό μεταδίδει το BBC επικαλούμενο πηγές από την Αθήνα.Συγκεκριμένα αναφέρει πως...


 ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί προτείνοντας κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ.Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ.



Planet-Greece

To BBC επιβεβαιώνει: Ο Παπανδρέου παραιτείται σήμερα!!!



Ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης πωλούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες



 Λόγω των έντονων πιέσεων που ασκούνται από τις αγορές.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες «ξεφορτώνονται» ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης που πιέζονται από τις αγορές, μειώνοντας την έκθεσή τους σε αυτές. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας BNP Paribas πούλησε σε τέσσερις μήνες κρατικά ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ - που αντιστοιχούν στο ένα-τέταρτο του συνολικού χαρτοφυλακίου της - με ζημία 362 εκατ. ευρώ.
Η έκθεση της BNP σε ιταλικά ομόλογα μειώθηκε, μετά τις πωλήσεις, σε 8,2 δισ. ευρώ από 12,6 δισ. ευρώ.
Μεταξύ των ομολόγων που πούλησε η BNP περιλαμβάνονται και αυτά της Ισπανίας (2,2 δις. ευρώ), της Γερμανίας (1,4 δισ. ευρώ) και της Γαλλίας (1 δισ. ευρώ).
Η γαλλική τράπεζα κατέγραψε και ζημιά 2,1 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα που είχε στο χαρτοφυλάκιο της, τα οποία αποτίμησε σε τιμή ίση με το 40% της ονομαστικής αξίας τους.
Ο ολλανδικός χρηματοπιστωτικός όμιλος ING ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά 5,4 δισ. ευρώ, επίσης τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της, με πωλήσεις ελληνικών, ιταλικών, ιρλανδικών, πορτογαλικών και ισπανικών ομολόγων.
«Η αγοραία αξία του χρέους των χωρών που βρίσκονται υπό πίεση είναι πιθανόν να μειωθεί περαιτέρω, καθώς οι τράπεζες ξεφορτώνονται κρατικά ομόλογα», δήλωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πετυχημένο παράδειγμα της Ισλανδίας



Share
Η Ισλανδία, όταν βρέθηκε σε κρίση,  είχε πει στις τράπεζες να «πάνε να κουρευτούν», και στη συνέχεια, η οικονομία της τα πήγε μια χαρά, τουλάχιστον σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που άφησαν τις τράπεζες να τις κάνουν κουμάντο.
Όπως είχε γραφτεί από τον Μάιο, αντί η Ισλανδία να σώσει τις τράπεζες, εγγυήθηκε τις καταθέσεις, και άφησε τις καπιταλιστικές διαδικασίες να εξελιχθούν φυσιολογικά. Σήμερα, η οικονομία της τα πηγαίνει πολύ πιο καλά από ότι η οικονομία των ΗΠΑ, ή και της Ιρλανδίας.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Bloomberg έγραφε: «Σε αντίθεση με άλλες χώρες, που ενίσχυσαν με δισεκατομμύρια τις τράπεζές τους προκειμένου να τις διατηρήσουν ζωντανές, η Ισλανδία τις έθεσε υπό επιτροπεία. Επέλεξε να μην προστατεύσει τους δανειστές του τραπεζικού της συστήματος, τα κεφάλαια των οποίων είχαν φτάσει τα $209 δισ, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε  11 φορές του ΑΕΠ της χώρας».
«Η Ισλανδία έκανε το σωστό, ρίχνοντας τα βάρη των τραπεζικών απωλειών στους πιστωτές, και όχι στους φορολογούμενους…», λέει ο Νομπελίστας Joseph Stiglitz. «Σε αντίθεση με την Ιρλανδία, που τα έκανε όλα λάθος και αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα».
Όπως λέει ο Adriaan van der Knaap της UBS AG, «οι χώρες με μεγάλα τραπεζικά συστήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν το ισλανδικό παράδειγμα, το οποίο και δεν διαταράσσει το οικονομικό σύστημα».
Σύμφωνα με τον Ισλανδό υπουργό Οικονομικών Arni Pall Arnason, η απόφαση να μοιραστούν τα βάρη οι δανειστές, ήταν η απόφαση που έσωσε την χώρα, και που διασφάλισε το μέλλον της.
«Αν στηρίζαμε τις τράπεζες, θα είχαμε την τύχη της Ιρλανδίας» λέει, «που αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ».
«Στην αρχή, οι τράπεζες και τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μας έλεγαν πως δεν πρόκειται ποτέ να σας ξαναδανείσουμε χρήματα, μετά το έκαναν … 10 χρόνια, και λίγο πιο μετά 5. Τώρα μας λένε πως είναι έτοιμοι να μας δανείσουν και πάλι».
Ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ επαίνεσε την ισλανδική στρατηγική, χαρακτηρίζοντας την χώρα ως υπόδειγμα για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί μια βαθιά οικονομική κρίση, χωρίς να διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός.

Washington`s Blog

Antinews

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ....

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ, Η ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, Η ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΓΙΑΣ.
ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ....

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ... Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...

Ο Βενιζέλος λέει όχι στο δημοψήφισμα και ρίχνει Παπανδρέου;



Αποστάσεις από τον πρωθυπουργό πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωση του στις 04:45 τα ξημερώματα, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Κάννες!
Ο υπουργός Οικονομικών επανάλαβε ότι είναι αντίθετος με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ειδικά τώρα που -υπό το τελεσίγραφο Μέρκελ και Σαρκοζί- το ερώτημα πρέπει να είναι «ναι ή όχι στο ευρώ»! 



«Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς οφείλω να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια: «αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.



Σημειώνει δε ότι «η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δε μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κρίνει πως «το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόταγμα».

Για μια ακόμη φορά, ζήτησε από την αντιπολίτευση συναίνεση, λέγοντας ότι για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση των Βρυξελλών «δεν αρκούν όμως οι κινήσεις της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», αλλά και η στήριξη της αντιπολίτευσης, ιδίως της αξιωματικής, η οποία «είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ όταν είναι αρνητική θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που καταλήγει η επιστολή Βενιζέλου: το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα...

«Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου». 



OnAlert.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου