Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η Βουλή της Κύπρου ζήτησε την παραίτηση Χριστόφια



Σε μια δραματική επιδείνωση του ήδη «δύσκολου» πολιτικού κλίματος που επικρατεί στην Κύπρο, η Βουλή της μαρτυρικής νήσου ζήτησε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια να υποβάλει εθελουσίως την παραίτησή του από την προεδρία της Δημοκρατίας. Αναλαμβάνοντας έτσι τις ευθύνες του για την τραγωδία από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου.
Η παραπάνω πρόταση περιλαμβάνεται σε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από την Κυπριακή Βουλή, με 33 ψήφους υπέρ και 18 κατά, έπειτα από μαραθώνια συζήτηση επτά ωρών, με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν στο πόρισμα το οποίο κατέθεσε ο Πόλυς Πολυβίου.
Το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό για τον Δημήτρη Χριστόφια, ενώ το ψήφισαν όλοι οι παρόντες βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με τους 18 βουλευτές του ΑΚΕΛ, που το καταψήφισαν.
Με το ψήφισμα, η Κυπριακή Βουλή προτρέπει τον Δημήτρη Χριστόφια να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει στη δημιουργία των επιθυμητών συνθηκών για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, υποβάλλοντας εθελουσίως την παραίτησή του.
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει απορρίψει τα ευρήματα του πορίσματος, το οποίο του αποδίδει προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία.


Statesmen.gr

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Χατζημαρκάκης αναγνώρισε "Μακεδονική" γλώσσα !!!





Description
ακούστε τι είπε ο άθλιος ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής σήμερα στα Σκόπια !!!!!!!!!!!!

"είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που μπορώ να πω λίγα λόγια στα Μακεδονικά"

Δείτε την ιστορία και το βίντεο:

MEP Chatzimarkakis addresses press conference in Macedonian


Skopje, 4 November 2011 (MIA) - I am glad to be here and that I am able to say a few words in Macedonian. Lately, there have been signals from Brussels that point to difficulties and I condemn this, because I still believe in the swift accession of your country in the EU. I have only one goal, and that is to help your country join the EU as soon as possible, Member of European Parliament (MEP) Jorgo Chatzimarkakis addressed Friday's press conference in Macedonian language.

"There are many people in Greece who speak Macedonian and there are no problems with the language, which is named Macedonian.  (μα τι λέει ο μαλάκας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;) One of the former foreign ministers proposed it is called Macedonian"
 

το ρεπορτάζ, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος συμπροεδρεύει στην Μεικτή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επισκέφθηκε σήμερα τα Σκόπια, δήλωσε ότι η παράλειψη του επιθέτου «μακεδονικός» από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας είναι λάθος και πρότεινε να συντάξουν μια πρόταση με τους Σκοπιανούς βουλευτές που θα απαιτούν στο μέλλον από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην αφήνει απ’ έξω το επίθετο αυτό.


Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από την ένατη συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής –Σκοπίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία εκτός από τον Χατζημαρκάκη ήταν ο Ρίτσαρντ Χόβιτ, η Τέουτα Αρίφι- αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόφσκι και πολλοί βουλευτές της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου.

Ο Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι τα Σκόπια είναι μια χώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά περισσότερο από ορισμένες άλλες χώρες, και στην οποία οι πολίτες έχουν κατηγορηματική θέση στην ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Η απουσία του επιθέτου «μακεδονικός» στην έκθεση είναι απαράδεκτη. Η Μεικτή Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα και να συζητήσουμε πως μπορούμε να βρούμε μια καλή λύση για αυτό, επειδή προκάλεσε αντιδράσεις εδώ στη χώρα και δεν θέλουμε να διαταραχθεί η εικόνα της στην ΕΕ», δήλωσε ο Χατζημαρκάκης.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό των Βρυξελλών με μια ομάδα σκοπιανών δημοσιογράφων, ο Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί απόψε.

Επεσήμανε ακόμη ότι η έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει τις προόδους που έγιναν σε όλους τους τομείς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σχέδια των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο βουλευτής του SDSM Αντρέι Πέτροφ δήλωσε ότι μεταξύ των βουλευτών των Σκοπίων υπάρχει συναίνεση σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η παράλειψη του επιθέτου ‘μακεδονικός’ τους ενόχλησε όλους. Τόνισε ακόμη ότι τα ζητήματα που αναφέρονται στην έκθεση για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα καταλήξουν σε συναίνεση με το κυβερνών κόμμα.



 taxalia.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο μεγαλοεργολάβος που συνελήφθη για χρέη 8 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο!




Πρόκειται για ένα από τα "δυνατά" ονόματα στο χώρο των κατασκευών αλλά και των δημόσιων έργων. Η είδηση έχει σκάσει σαν βόμβα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη...

 Πανούση δ/νων σύμβουλο της εταιρίας ΑΤΤΙΚΑΤ, η οποία εξαιτίας της κατάστασης που έχει περιέλθει τα δύο τελευταία χρόνια ο χώρος των κατασκευών, αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα ρευστότητας. Ο κ.Πανούσης προσπαθούσε μάλιστα το τελευταίο διάστημα να πουλήσει το ποσοστό της ΑΤΤΙΚΑΤ στην "Αττική Οδό" προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστό.

Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Παναγιώτης Πανούσης έχει "πάρε - δώσε" με το ελληνικό δημόσιο και τη δικαιοσύνη.


Το όνομά του είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, διαβαίνοντας μάλιστα το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, για να αφεθεί ελεύθερος εν συνεχεία με εγγύηση μαμούθ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση -πολυδιάστατη ως προς τα σκέλη της, αφού τα δίχτυα της απλώνονται από το παραδικαστικό της Μπουρμπούλια μέχρι τον πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλου, την κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργού Δικαιοσύνης Ιλεάνα Πανούρη και πληθώρα θεσμικών επενδυτών- μπορεί να μην είναι το ηχηρότερο από τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα εκείνης της εποχής, αποτελεί όμως μία από τις πιο «βρώμικες» και ελάχιστες υποθέσεις για τις οποίες η δικαστική έρευνα φαίνεται να φέρνει κάποια αποτελέσματα.

Λίγους μήνες πριν από την προφυλάκιση Πανούση, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο εγκέφαλος της χειραγώγησης της μετοχής τής Σιγάλας («απογειώθηκε» κατά 789% την περίοδο 1999-2000), τον ίδιο δρόμο για τις φυλακές είχε πάρει ένας άλλος εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Σιγάλας, ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος. Ο συνεργάτης του Π. Πανούση, που κατηγορείται και αυτός για μανιπουλάρισμα της μετοχής, φέρεται επίσης να δωροδόκησε την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια με 300.000 ευρώ ώστε να ρίξει την υπόθεση Σιγάλα αλλά και τον ίδιο στα μαλακά.

Αντίθετα, άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών, αμοιβαίων κεφαλαίων κ.ά.) έχουν αφεθεί ελεύθεροι με υψηλές εγγυήσεις (συνολικά ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ και περιοριστικούς όρους). Στα πλοκάμια της υπόθεσης ενεπλάκη στο παρελθόν και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν στενός συνεργάτης του Π. Πανούση. Με αφορμή αυτή την υπόθεση, είχαν παυθεί από τον πρωθυπουργό τόσο ο ίδιος όσο και ο τότε προϊστάμενός του, υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, εν μέσω του σκανδάλου των ομολόγων. Μπλεγμένη, όμως, βρέθηκε προσωρινά και η Ιλεάνα Πανούρη, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαισύνης Π. Πανούρη, η οποία στο παρελθόν εργαζόταν σε χρηματιστηριακή εταιρεία και είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές σε μετοχές κατασκευαστικών εταιρειών.

Παλιός χειριστής μπουλντόζας, ο Παναγιώτης Πανούσης της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ (που σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο ΓΕΚ-Τέρνα) και της εταιρείας Παρνασσός Επιχειρήσεις, κατάφερε στα χρόνια της χρηματιστηριακής φούσκας να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εργολάβους της χώρας, να κερδίσει αλλά και να χάσει πολλά χρήματα και τελικά να συνδέσει το όνομά του με μεγάλα χρηματιστηριακά σκάνδαλα.

Περιστοιχισμένος από πλήθος άτυπων συμβούλων απολάμβανε τον καφέ του στο γνωστό ζαχαροπλαστείο «Αθηναϊκόν» στο Χαλάνδρι και συζητούσε πάντα για μετοχές και για εξαγορές. Συνεργάστηκε μέσω των χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων με διάφορους επιχειρηματίες από τον κλάδο του και μη. Αγόρασε την εταιρεία Σιγάλας, την οποία στη συνέχεια παζάρευε στον Ευάγγελο Μυτιληναίο, συμβάλλοντας έτσι και στη μεγάλη άνοδο της τιμής της μετοχής. Η πώληση δεν έγινε ποτέ και η Σιγάλας απορροφήθηκε από τη βασική του εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ.

Εξαγόρασε την κατασκευαστική Ευκλείδης αντί 30 δισ. δρχ. και στη συνέχεια την πούλησε στην ΑΕΓΕΚ. Εξαγόρασε τον Παρνασσό των αδελφών Γιωργάκη, που διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία (Σείριος) και επιχείρησε να ελέγξει την Τεχνοδομή των αδελφών Τραυλού με συνεταίρους τον Κούτλα της Προοδευτικής και τον Τσέλο, συνεργάτη του στην ΑΤΤΙ-ΚΑΤ. Συναντήθηκε με τον Μπατατούδη στη Νηματεμπορική, θέλοντας να πάρει τον έλεγχό της για να τη χρησιμοποιήσει για να βάλει στο Χρηματιστήριο την Αλφα Μπετόν.

Καταδικάστηκε μαζί με τους συναδέλφους του κατασκευαστές Γ. Μπατατούδη και Γιώργο Στέγγο (Τεχνική Ολυμπιακή) για χειραγώγηση μετοχών.

Στο παρελθόν η εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ ανέλαβε σημαντικά κατασκευαστικά έργα. Μειοδότησε σε τρία έργα της Εγνατίας Οδού, του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, συμμετείχε στην κοινοπραξία της Αττικής Οδού, στην κατασκευή του Ολυμπιακού Ιστιοποοϊκού Κέντρου στον Αγιο Κοσμά, του Ολυμπιακού Χωριού και άλλων. 


Planet-Greece
PPp

Συμφωνα με γερμανικο καναλι και συμφωνα με ρεπορταζ της wall street journal προκειμενου οι τραπεζες να αποδεχτουν το κουρεμα των ελληνικων ομολογων που κατεχουν κατα 50% , ο ΓΑΠ συμφωνησε στη μετατροπη του δικαιου που διεπει τα ομολογα αυτα απο το ελληνικο στο αγγλικο δικαιο!




Η αποκάλυψη αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που γράψαμε από την επομένη του μνημονίου. Για το Βρετανικό δίκαιο. Φέραμε και το παράδειγμα της Ισλανδίας όπου όταν πέταξε έξω τους τοκογλύφους, το μόνο που δεν μπόρεσε να περισώσει ήταν τα περιουσιακά της στοιχεία που ευρίσκοντο σε Βρετανικό έδαφος. Από την πρώτη στιγμή το είπαμε και τώρα βλέπουμε να υλοποιείται μέσα σε απόλυτη σιωπή. ΝΤΡΟΠΗ.
Καταλάβατε γιατί ο Παπανδρέου έβαλε ως σκοπό την έξοδο μας από τις αγορές και την επαναγορά των Ελληνικών ομολόγων που διέποντο από το Ελληνικό δίκαιο μέσω της χρηματοδότησης από το ΔΝΤ που διέπεται από το Βρετανικό; Γιατί απλούστατα, τα ομολογιακά δάνεια μπορούσαν και να επαναδιαπραγματευθούν, και να κουρευτούν χωρίς να εγερθούν απαιτήσεις ενάντια στην Εθνική κυριαρχία. Τόσο απλά και ξεκάθαρα τα είχαμε γράψει. Δείτε την επίμαχη παράγραφο.
Απο τον  kanapes
Εδω και ωρες ασχολουντε στην τηλεοραση ολοι οι “δημοσιογραφοι” για το αν θα ειναι στην καρεκλα ο ΓΑΠ , αν θα εχουμε κυβερνηση με πολιτικους ή με κρεωποληδες , αν θα παρει το ΟΚ σημερα ο ΓΑΠ στη βουλη ενω ειναι σιγουρη η ψηφος εμπιστοσυνης της ετσι οπως ειναι ο νομος , τι θα κανει ο Σαμαρας κλπ.
Ξεχναμε ομως ενα πολυ σημαντικο οτι η ΝΔ συμφωνησε στην νεα δανειακη συμβαση. Αυτες  τις ωρες κυκλοφορει στο ιντερνετ ενα πολυ σημαντικο αρθρο που βγαζει στη φορα την συμφωνια κατω απο το τραπεζι της Μερκελ με τις τραπεζες με την συμφωνη γνωμη του ΓΑΠ.
Τι λεει αυτη η συμφωνια ; Συμφωνα με ρεπορταζ στο γερμανικο καναλι ARD στις 27 οκτωβριου, και συμφωνα με ρεπορταζ της wall street journal προκειμενου οι τραπεζες να αποδεχτουν το κουρεμα των ελληνικων ομολογων που κατεχουν κατα 50% ,  ο ΓΑΠ συμφωνησε στη μετατροπη του δικαιου που διεπει τα ομολογα αυτα απο το ελληνικο στο αγγλικο δικαιο !!!!!!!!!!
Πολυ απλα τι σημαινει αυτο ; Οσο ειναι ελληνικο το δικαιο των ομολογων σε περιπτωση πτωχευσης της ελλαδας τοτε η ελλαδα εχει την δυνατοτητα να πληρωσει το χρεος που βρισκετε στους ιδιωτες και μονο σε αυτους και οχι στους θεσμικους (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ) χωρις να εχει καμια νομικη κυρωση. Οι δανειστες θα αποδεχτουν την αποπληρωμη σε ελληνικο νομισμα το οποιο η ελλαδα θα τυπωσει σε δραχμες και θα ξεπληρωσει τους δανειστες.
Σε περιπτωση που ισχυει οτι συμφωνηθηκε με μερκελ και ΓΑΠ μεσα στη δανειακη συμβαση να υπαρχει και η αλλαγη του ελληνικου δικαιου σε αγγλικο τοτε εχουμε: Η ελλαδα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσει το χρεος σε ΕΥΡΩ και αν σκεφτουμε οτι η ισοτιμια θα κατρακυλησει σε 700/1 τοτε εχουμε την οριστικη παραδοση της Ελλαδας στους δανειστες.
Γιατι μιλαμε με σιγουρια για πτωχευση της Ελλαδας ; Μα δεν το λεμε εμεις αλλα ο Ρουμπινι ο οποιος ειπε οτι το 2013 θα πτωχευσουμε . Θα πτωχευσουμε γιατι ο κινδυνος του να παρουμε μαζι μας και Ιταλια αλλα και Γαλλια θα εχει εξανεμιστει και ετσι δεν θα φοβουνται να μας αφησουν στην μοιρα  μας.
Η ερωτηση που θα πρεπει να γινει απο ολους μας στον καθρεφτη μας. Η ερωτηση που θα πρεπει να γινει στον Σαμαρα και σε ολους τους βουλευτες που θα ψηφισουν ΝΑΙ στην νεα δανειακη συμβαση. Η ερωτηση που θα πρεπει να γινει μεσα στην βουλη ΤΩΡΑ , ΧΘΕΣ ειναι μια.
Γιατι παρεδωσαμε στους δανειστες το μεγαλυτερο διαπραγματευτικο χαρτι της Ελλαδας , που αναγκασε τους ευρωπαιους να “στηριξουν” το κουρεμα 50% και γιατι οι υπολοιπες χωρες δεν εχουν δεχτει παρομοια συμφωνια και συνεχιζουν να εχουν αυτο το πλεονεκτημα στα χερια τους.
Κυριοι οι στιγμες ειναι κρισιμες για το μελλον των παιδιων μας. Παρακαλουμε τους βουλευτες να κανουν ερωτηση μεσα στη βουλη . Παρακαλουνται οι βουλευτες που μας εχουν μαθει οτι εχουν τα κοτσια αυτα να ρωτησουν στην βουλη τα παραπανω. Πρεπει ο κοσμος να πληροφορηθει το τι γινετε με την νεα δανειακη συμβαση.
ΥΓ Η ειδηση της βομβας αυτης ανηκει στον κ Παναγιωτου Παναγιωτη.



Reuters: Τρία σενάρια για την Ελλάδα με κοινό τέλος



To πρακτορείο Reuters αναφέρεται σε τρία σενάρια, τα οποία έχουν κοινή κατάληξη. Η Ελλάδα βυθίζεται ουσιαστικά σε παρατεταμένη ακυβερνησία που δημιουργεί με τη σειρά της ερωτηματικά για τη στάση των δανειστών της χώρας.

Reuters: Τρία σενάρια για την Ελλάδα με κοινό τέλος
Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο και το πιο πιθανό σύμφωνα με το πρακτορείο η κυβέρνηση παίρνει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου παραιτείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τη Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς τον Παπανδρέου πρωθυπουργό.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος τοποθετείται επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι στη συνέχεια όμως η συμφωνία «σπάει» καθώς τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν τα βρίσκουν στη διάρκεια ζωής που πρέπει να έχει.
Η κυβέρνηση κλονίζεται και προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές «αφήνοντας τη χώρα στο χάος στο ενδιάμεσο διάστημα».
Το δεύτερο σενάριο
Η κυβέρνηση απλά δεν λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης άρα πάμε σε εκλογές, οι οποίες βάση Συντάγματος δεν μπορούν να γίνουν σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.
Ούτε και οι εκλογές εγγυώνται σταθερότητα καθώς οι δημοσκοπήσεις «δίνουν» στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα χωρίς όμως την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
Το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί το πρώτο κόμμα είτε σε αναζήτηση πιθανών συμμάχων είτε σε νέες εκλογές για να εκμαιεύσει μια ισχυρότερη κοινοβουλευτική παρουσία.
«Είναι αμφίβολο όμως αν οι ξένοι πιστωτές θα εγκρίνουν υπό αυτές τις συνθήκες την εκταμίευση της επόμενης δόσης» αναφέρει το πρακτορείο.
Το σενάριο με άγνωστη κατάληξη
Στην τρίτη περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Παρασκευής.
Τα πολιτικά κόμματα για να αντιμετωπίσουν την απειλή της μη εκταμίευσης της έκτης δόσης, προσπαθούν να σχηματίσουν μια μεταβατική κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία μέχρι να εξασφαλιστεί η διεθνής βοήθεια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων δίνοντας κατά σειρά τρεις ημέρες σε κάθε κόμμα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. «Η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή της Ελλάδας» και σε κάθε περίπτωση αφήνει και πάλι «μετέωρη» τη χώρα για μεγάλο διάστημα καθώς οδηγεί πιθανότατα σε κήρυξη εκλογών σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα.


Newsbomb.gr

Γ. Παπακωνστανίνου: Κανιβαλίζουν τον Παπανδρέου



ΓΑΤΟΣ:   Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΤΑΝ  ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΑΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ . ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΧΡΥΣΟΣ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.



Φορτισμένη πολιτικά και συναισθηματικά ήταν η ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό διότι εάν σχηματισθεί κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης ο ίδιος δεν αναμένεται να είναι μέλος της και, κατά συνέπεια, δεν θα ξαναμιλήσει στη Βουλή καθώς αυτά τα δύο χρόνια ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός...


Ο κ.Παπακωνσταντίνου επιχείρησε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου της να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία και «ξέσπασε» για τα επεισόδια εις βάρος υπουργών και βουλευτών στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου: «Ποιος νομιμοποιεί ποιον να αποκαλεί προδότες και λαμόγια όσους έδωσαν τη ψυχή τους αυτά τα δύο χρόνια;», ρώτησε.

Και υπερασπίστηκε όσο κανείς τον κ.Παπανδρέου: «Ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που του ζήτησαν όλοι. Εθεσε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ανήγγειλε δημοψήφισμα. Το πρώτο θα γίνει απόψε. Το δεύτερο: Απαντούσε στην ανάγκη να πάρει θέση το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που αρνείται να στηρίξει την προσπάθεια, που διαχωρίζει το δικαίωμα συμμετοχής στο ευρώ από τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄αυτή, τη δανειακή σύμβαση από τις πολιτικές που τη συνοδεύουν. Αυτό επιχειρούσε να διορθώσει το δημοψήφισμα», είπε.

Και μίλησε ευθέως για «προσπάθεια καννιβαλισμού του πρωθυπουργού αυτής της χώρας» από αυτούς που θέλουν να πείσουν ότι το πρόβλημα της χώρας «ήταν ο Παπανδρέου και όχι όλοι όσοι ήταν απέναντί του».
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η κοινοβουλευτική ομάδα «δεν θα το επιτρέψει αυτό».



Planet-Greece


Γιώργο, φύγαμε...




Γιώργο, φύγαμε...
"Όλα ρευστά" λέει η Καϊλή, "ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας", Βάσω και Βουδούρης, "περιμένω τον πρωθυπουργό", η Κατσέλη.
Ραγδαίες και ταυτόχρονα καταλυτικές είναι οι εξελίξεις στη κυβέρνηση. Οι βουλευτές και οι υπουργοί θέτουν τους όρους τους για να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Τελευταίο δείγμα των ασφυκτικών πιέσεων είναι η επιστολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος αναφέρει ότι μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δεν έχω θέση στις πολιτικές διεργασίες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής κ. Μ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε ότι, 'εφόσον συνεχιστούν οι πολιτικές μπλόφες και τα παιχνίδια, δεν πρόκειται να μετέχω σε μία ψήφο εμπιστοσύνης – παρωδία”.
Με επιστολή του ο Οδυσσέας Βουδούρης επισημαίνει πως η ψήφος εμπιστοσύνης αποτελεί ουσιαστικά εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με επικεφαλής κοινής αποδοχής ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε η τοποθέτηση της Άντζελας Γκερέκου.
Από την πλευρά της η κ.Εύα Καϊλη, αφού ανέφερε πως θεωρεί πως δικαιώθηκε από τις εξελίξεις για τη στάση που τήρησε έναντι του δημοψηφίσματος, δήλωσε πως "εφόσον τηρηθούν οι δεσμεύσεις του κ.Παπανδρέου, θα πράξει ανάλογα", και "πως όλα είναι ρευστά".
Άλλωστε και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους Σόιμπλε, Ρεν και Γιούνκερ ανέφερε πως στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης.
Σκληρή κριτική δέχθηκε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόσο από τη Βάσω Παπανδρέου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Παπανδρέου είναι «εκτός τόπου και χρόνου», όσο και από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλα ανέφερε στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και άλλα στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Αδιευκρίνιστη είναι η στάση που θα κρατήσουν το βράδυ η Εύα Καϊλή, η Μιλένα Αποστολάκη και η Λουκά Κατσέλη, οι οποίες δεν ανήκουν πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος.
Παράλληλα, υπάρχει και η πίεση από την πλευρά βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων που συνυπέγραψαν την Πέμπτη ένα non paper, με το οποίο καλούν τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να προχωρήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Η επιστολή αυτή τελικά δεν δημοσιοποιήθηκε χθες, καθώς μεσολάβησε η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός δήλωσε την Παρασκευή πως αν η προσπάθεια για κυβέρνηση ενότητας δεν ευοδωθεί, τότε θα «ξεπαγώσει» το non paper.
Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα οι θέσεις των δύο κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης δεν φαίνεται να συγκλίνουν και οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους.
Ο κ. Παπανδρέου συζητά μια κυβέρνηση συνεργασίας, με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, ωστόσο λέει ότι «δεν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη που περιμένει;» και επισημαίνει τον κίνδυνο να υπάρξει «τρομακτικό κενό ακυβερνησίας».
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατηγορηματικός ότι ζητεί την παραίτηση Παπανδρέου και όχι συγκυβέρνηση. Ξεκαθαρίζει ότι θέλει μια μεταβατική κυβέρνηση με μόνες αρμοδιότητες να περάσει από τη Βουλή τη δανειακή σύμβαση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Πάντως, και ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι αντιμετωπίζει φωνές στην πτέρυγα του τόσο με την πρωτοβουλία γαλάζιων βουλευτών να συνυπογράψουν το non paper όσο και από την δήλωση Χατζηγάκη, χθες, που ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία, η συζήτηση στη Βουλή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Η δευτερολογία του πρωθυπουργού αναμένεται γύρω στις 11:30 μ.μ ενώ τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.
Τη διενέργεια εκλογών όσο το δυνατόν γρηγορότερα ζήτησε η Λούκα Κατσέλη, αφού προηγουμένως εξασφαλισθεί η καταβολή της 6ης δόσης και εγκριθεί η δανειακή σύμβαση.

Όσον αφορά στο τι θα ψηφίσει απόψε, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής επισήμανε ότι περιμένει να ακούσει την ομιλία του πρωθυπουργού προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

Από το βήμα της Βουλής, η Λούκα Κατσέλη κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να πάει στον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να δρομολογηθεί η σύσταση κυβέρνησης που θα εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση και θα εξασφαλίσει την καταβολή της 6ης δόσης.

Κατά την ομιλία της, τόνισε ότι παρούσα κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση, έχει κλείσει τον ωφέλιμο κύκλο της και ότι η συνοχή της έχει διαρραγεί.

Υπογράμμισε δε ότι με τη στάση της η κυβέρνηση τίναξε στον αέρα τη δανειακή σύμβαση, ενώ εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα είναι πιο σκληροί απέναντι στην Ελλάδα.



Reporter.gr

Η φωτογραφία της ημέρας




Καταπληκτική:


δεν ξέρουμε την πηγή, αν την ξέρει κανείς, στα σχόλια.


TaXalia

«Έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδο και από την ΕΕ!»



"Μόνο λίγες μέρες" θα περιμένει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας από τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα εφαρμόσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του χρέους και τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
  Εμμέσως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Γκέοργκ Στράιτερ, προανήγγειλε ότι, αν η Ελλάδα δεν βρει τρόπο να 

εφαρμόσει άμεσα το πακέτο διάσωσης, τότε το Βερολίνο είναι έτοιμο να εφαρμόσει το σχέδιο Β.
Τι προβλέπει ο εναλλακτικός σχεδιασμός; Την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, χωρίς βεβαίως να διευκρινίζεται μέχρι πότε διαρκεί το γερμανικό ultimatum ούτε και με ποιο τρόπο θα μεθοδευτεί πιθανή "αποβολή" της Ελλάδας από το ευρώ.
Κατά τον κ. Σράιτερ, παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση αισιοδοξεί για την λύση της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα, η ευρωζώνη είναι έτοιμη για μια αποχώρηση μιας χώρας από το κοινό νόμισμα.
"Το ευρώ είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας σε αυτό" δήλωσε κυνικά ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Η βόμβα που έριξε ο κ. Ρούτε είναι πως η πιθανή έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται αυτομάτως και την "αποβολή" της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση! 
  Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας δήλωσε χαρακτηριστικά «πως το ευρώ είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας σε αυτό», εκφράζοντας σαφώς την πρόθεση των Ευρωπαίων να μας διώξουν από την νομισματική ένωση σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα η πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας.

ΣΟΚ: Ο Λαμπρινίδης δεν διαψεύδει ότι η Ελλάδα μπορεί να… τυπώνει δραχμές!



draxmes_18930344Η ηλεκτρονική έκδοση του CNN, και σε άρθρο σχετικά με το αν μπορεί η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, ή να την αποβάλλουν από αυτό, προχωράει σε μία απίστευτη αποκάλυψη που μπορεί να διαλευκάνει πολλά από όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες.
Ζητώ ως πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης... για να παραιτηθώ από πρωθυπουργός. Σ’ αυτό το σουρεάλ αίτημα επιμένει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ οι κορυφαίοι που βρίσκονται «απέναντί» του εμφανίζονται πρόθυμοι πια να το ικανοποιήσουν. Υπό την προϋπόθεση –λένε– ότι θα κάνει σαφή την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να δρομολογηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.
«Πρέπει να σώσουμε τη χώρα» ακούστηκε να λέει ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίζεται πεισμένος ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει τη σχετική δέσμευσή του προς το υπουργικό συμβούλιο και θα παραιτηθεί –παρά το γεγονός ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να την «φωτογραφίσει» αργά τη νύχτα κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Η αρθρογράφος Nina dos Santos αναφέρει στο CNN ότι είναι σχεδόν απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ ή να την «σπρώξουν» έξω από αυτό οι εταίροι της, αναφερόμενη όμως στο ενδεχόμενo να επιστρέψει στη δραχμή κάνει την μεγάλη αποκάλυψη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στo CNN, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών (ο κ. Λαμπρινίδης βρέθηκε στις ΗΠΑ για επίσημη συνάντηση υψηλόβαθμους αξιωματούχους) δεν διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή τυπώνει δραχμές»!
Λιγες ωρες μετα την δημοσιευση του αρθρου ο κ.Δελαβεκουρας για λογαριασμο του Υπ.Εξωτερικων απεστειλε σχετικη διαψευση στο CNN λεγοντας πως η Ελλαδα δεν τυπωνει δραχμες...



Ολόκληρο το άρθρο με την επίμαχη δήλωση στην παράγραφο 3 :


Sofokleus10.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου