Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μυστική συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή



Με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kentrinews.gr, το απόγευμα της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς.
 Η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά κι όπως μάθαμε οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και κυρίως τις πιέσεις που ασκούνται στη ΝΔ από τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους «φίλους» μας τους αμερικάνους για συμμετοχή του κόμματος, άνευ όρων, στη νέα κυβέρνηση.

Ο τέως πρωθυπουργός συμφώνησε με την στάση που κρατά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ φέρεται να δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με κάποιους ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν!

Kentrinews.gr

Όλη η πολιτική ηγεσία να κάνει το ίδιο με τον Σαμαρά



Share
Οι εθνοπρεπείς δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ.  δεν επιτρέπεται να αφήσουν κανέναν Έλληνα πολίτη ασυγκίνητο.
Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε την δύναμη ψυχής που πρέπει να διαθέτεις γιά να μπορείς να αντιστέκεσαι στις επιβουλές των  σύγχρονων  κατακτητών της Χώρας μας.  Και ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ότι την έχει !
Η Πατρίδα μας βρίσκεται από προχθές σε Πόλεμο !  Ο πόλεμος μας έχει επιβληθεί , δεν τον επιλέξαμε εμείς όταν μπορούσαμε και όταν έπρεπε . Τα όπλα των εχθρών μας είναι αθόρυβα . Είναι τα spreads, είναι τα ληστρικά επιτόκια, είναι οι ποικιλώνυμοι οίκοι αξιολόγησης, είναι το ξεπουλημένο επικοινωνιακό σύστημα της Χώρας μας.
Τον πόλεμο αυτόν οφείλουμε να τον διεξαγάγουμε με όλες τις δυνάμεις του Έθνους μας παρούσες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα πολεμήσει μόνη . Και θα πολεμήσει γιά να μην υποδουλωθεί σε αυτούς που συνιστούν την
σημερινή Δύση . Θα πολεμήσει εναντίον αυτών που διακήρυσσαν ότι είναι φίλοι , σύμμαχοι και εταίροι μας..!
Η Ελλάδα είναι σήμερα μόνη στην πρώτη γραμμή του αγώνος  γιά την διαφύλαξη της εθνικής της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας , όπως ακριβώς πριν 70 χρόνια . Οι λοιποί αδύναμοι κρίκοι της ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) μας παρακολουθούν με δέος . Γνωρίζουν καλώς ότι αν εμείς υποκύψουμε σήμερα , αύριο θα έλθει η δική τους σειρά. Και περιμένουν να μας χειροκροτήσουν και , γιατί όχι, να βρεθούν με το μέρος μας αν ανθέξουμε τις φανερές και (κυρίως) τις παρασκηνιακές πιέσεις !
Κύριε Σαμαρά , κρατηθείτε στις εθνικές σας θέσεις . Μην συμβιβασθείτε σε τίποτε άλλο . Μην υποκύψετε στα κελεύσματα του Βερολίνου , της Φρανκφούρτης και των  Βρυξελλών . Μην δίνετε την παραμικρή σημασία στους επικοινωνιακούς εκβιασμούς του ανθυπάτου Όλι Ρέν . Να έχετε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα που μία ανίκανη κυβέρνηση της Χώρας μας προετίθετο να υποθηκεύσει , προκειμένου να διατηρηθεί στην Εξουσία. Οδηγείστε τις
όποιες  διαπραγματεύσεις  είναι  ακόμη  σε εξέλιξη , σε νέα βάση : “Δεν εκχωρούμε την  εθνική μας κυριαρχία σε κανέναν, δεν παραδίδουμε τα συμφέροντα του λαού μας στην βορά των διεθνών κερδοσκόπων” .
Κύριε πρόεδρε της Ν.Δ. , κρατείστε ψηλά την σημαία του πολεμικού αγώνα που μας έχουν επιβάλει. Μην πτοηθείτε καθόλου γιά τις όποιες θετικές ή αρνητικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε γιά την υπεράσπιση της αιμάσσουσας Πατρίδας μας . Μπορούμε , πρόεδρε της Ν.Δ., να ζήσουμε και χωρίς την δόση των οκτώ δις με την οποίαν μας εκβιάζει η “πολιτισμένη” Ευρώπη !   Έχουμε , πρόεδρε, τεράστιο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα από μιά τέτοια δήλωση .
Τολμήστε , πρόεδρε της Ν.Δ. !   Η Ελλάδα θα σας ευγνωμονεί,  η Ευρώπη θα αναγκασθεί έντιμα να διαπραγματευθεί!
Β. Μιχαήλ

Antinews

Η απάντηση της Ν.Δ στον Όλι Ρεν



Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. ΓιάννηςΜιχελάκης, με αφορμή τη δήλωση του κ. Όλι Ρεν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Exomatiakaivlepo

ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ



Αλλαγή πλεύσης σήμερα από τοMega, με ρεπορτάζ και αναλύσεις που συγκλίνουν σε μια κοινή διαπίστωση : ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος. Σε αντίθεση με χθες που παρουσίασαν τον Ρουμελιώτηκαι τον Διαμαντούρου ως τους πρωθυπουργούς(!), σήμερα...
έκαναν λόγο για μια και μοναδική υποψηφιότητα που είναι του Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ι. Χασαπόπουλου θα ανακοινωθεί μαζί ο νέος πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο με πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

«Φτερά» έκαναν 5 δισ. τον Σεπτέμβριο από τις τράπεζες



Κατά 5 δισ. ευρώ φτωχότερες σε καταθέσεις έγιναν οι τράπεζες τον Σεπτέμβριο, μείωση που αντανακλά τον φόβο των πολιτών μπροστά στην αβεβαιότητα του οικονομικού σκηνικού αλλά και τις αυξημένες φορολογικές και όχι μόνο υποχρεώσεις που έχουν.
Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι καταθέσεις είναι λιγότερες κατά 14%.
Στο τέλος του Σεπτεμβρίου έφτασαν στα 183,2 δισ. ευρω από 188,6 δισ. ευρω που ήταν ένα μήνα νωρίτερα. Η μείωση αφορά σχεδόν εξολοκλήρου καταθέσεις νοικοκυριών, καθώς αυτές μειώθηκαν στα 152,5 δισ. ευρω από 157,1 δισ. ευρω που ήταν στο τέλος Αυγούστου.


Enet.gr

Έκκληση Κακλαμάνη για ενότητα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ



Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά τα περι προβλημάτων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Picture 0 for Έκκληση Κακλαμάνη για ενότητα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
«Ο τόπος έχει ανάγκη κυβερνήσεις και όχι αντιπολίτευση και μπάχαλο. Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
Δηκτική ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια και τις φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση σε περίπτωση που υπάρχει ναυάγιο στη συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. «Τι είμαι εγώ; Εξωφυλαρούχα;», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν με σκέφτονται στο κέντρο. Εγώ, όπως πολύ καλά ξέρετε, είμαι απέναντι στα συμφέροντα».
Ο κ. Κακλαμάνης διέψευσε κατηγορηματικά τα περι προβλημάτων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Πρέπει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να είναι ενωμένοι. Δεν ωφελεί τη χώρα αυτή την ώρα ο ένας από ΄δώ και ο άλλος από εκεί».
Ερωτώμενος από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Πέτρο Ευθυμίου και Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ. Κακλαμάνης απέφυγε να πει ο,τιδήποτε για το περιεχόμενο των επαφών του, όπως και για τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Voria.gr

Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!





Την ώρα που η κυβέρνηση- επικαλούμενη τη διάσωση της χώρας, προσβλέπει στην αποκομιδή εσόδων από το υστέρημα των χαμηλόμισθων
μέσω έκτακτων εισφορών και επιπρόσθετων φόρων, για μία ακόμη φορά, ταγοί του κράτους εμφανίζονται ως οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές...
Ο λόγος για την κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Σηφουνάκη, η οποία ως μέτοχος της οικογενειακής εταιρείας, χρωστάει στο ΙΚΑ ενοίκια ύψους 3,2 εκατομμύρια ευρώ (!) για το Μακεδονία Παλλάς.

Το πολυτελές ξενοδοχείο- κατά πολλούς κόσμημα της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, που ανήκει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, κινδυνεύει τώρα με «λουκέτο» εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της συζύγου του πρώην υπουργού που έκανε για καιρό ότι δεν θυμάται τις οφειλές της στο Δημόσιο.

Και ενώ οι «απλοί» φορολογούμενοι απειλούνται ακόμη και με αυτόφωρο σε περίπτωση που δεν καταβάλουν φόρους ή εισφορές στο κράτος, η κυρία Δασκαλαντωνάκη συσκέπτεται ανέμελη με τους συνεργάτες της αν θα καταλήξουν στη λύση του λουκέτου ή όχι για το ξενοδοχείο, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών στο ΙΚΑ!

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο πολυτελές ξενοδοχείο την ίδια ώρα αγωνιούν για το μέλλον τους καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν εν μία νυκτί χωρίς δουλειά εν μέσω κρίσης, ενώ εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Ερωτήματα εγείρει λοιπόν το γεγονός ότι η σύζυγος υπουργού του ΠΑΣΟΚ παραβλέποντας κάθε νομιμότητα «χρέωνε» για αρκετό καιρό το Δημόσιο, όταν η κυβέρνηση πάσχιζε να σώσει τα ταμεία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και στους φοροφυγάδες.

Τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ χρέος στο Δημόσιο από την οικογενειακή εταιρεία της συζύγου του κ. Σηφουνάκη είναι τουλάχιστον πρόκληση για το κοινό αίσθημα εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο σκηνικό της χώρας και εν μέσω οικονομικής αφαίμαξης των ελλήνων φορολογουμένων.

Ενδεχομένως ο κ. Σηφουνάκης να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, ως εντεταλμένης συμβούλου της Grecotel.

Για μια ανάλογη όμως περίπτωση, η Άντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε από υπουργός…


newpost.gr

«Γίνε Έλληνας για μια βδομάδα» ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ''ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ'' ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ



Εντύπωση δημιουργεί η προβολή ενός νέου ριάλιτι από τη βρετανική τηλεόραση, σύμφωνα το οποίο τρεις οικογένειες θα δοκιμάσουν να ζήσουν...
σαν Έλληνες και να δείξουν πώς έφθασε η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Channel 4, οι Βρετανοί που θα συμμετάσχουν θα βιώσουν τη φορολογία, τις συντάξεις αλλά και τις εργασιακές πρακτικές που τελικά επέφεραν την οικονομική κρίση και οδήγησαν στην επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να δοθεί το πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη.

Ένας 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος που ακόμη επιτρέπει σε κομμωτές, ζαχαροπλάστες, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και επαγγελματίες 600 ειδικοτήτων να παίρνουν σύνταξη στα 53 τους χρόνια με το 90% του μισθού τους κι αυτό γιατί ανήκουν στα βαρέα κι ανθυγιεινά.

Ένας οδηγός λεωφορείου επωφελείται των κρατικών ευεργετημάτων εργαζόμενος σε δημόσια υπηρεσία, όπου οι οδηγοί λεωφορείων παίρνουν διπλάσιο μισθό κατά μέσο όρο από τον μισθό των υπόλοιπων Ελλήνων εργαζομένων και λαμβάνουν έξτρα επιδόματα αν προσέλθουν νωρίτερα στην εργασία τους και για να ελέγχουν τα ακυρωμένα εισιτήρια επιβατών.

Επίσης, ένας Βρετανός χειρουργός χαίρεται να ανακαλύψει τον ελληνικό τρόπο καταβολής φόρων ώστε να μετατρέψει το εισόδημά του.

Στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι η προσωπική ιστορία των τριών οικογενειών διανθίζεται με τις συνεντεύξεις ειδικών σε «κόλπα» φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείριση που οδήγησαν στην καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας.

tromaktiko

H Ιταλία τινάζει στον αέρα το €



ΕκτύπωσηPDF
italyTα μαύρα σύννεφα της προϊούσης ιταλικής κρίσης πυκνώνουν πάνω από τις αγορές λόγω της αβεβαιότητας για την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο ιταλικό Κοινοβούλιο. Η αγωνία για ενδεχόμενη μετάδοση της ελληνικής κρίσης σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης μετατρέπεται ραγδαία σε αγωνία για την «αποτελεσματικότητα των μηχανισμών αντίδρασης της ευρωζώνης». Δηλαδή σε αγωνία για την επιβίωση του ευρώ. Αναλυτές και οικονομολόγοι επισημαίνουν πως οι αγορές αντιμετωπίζουν πλέον την ιταλική κρίση ως άκρως απειλητική για τη ζώνη του ευρώ.
Η Ιταλία δέχεται επίθεση από τις αγορές, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να εκτοξεύεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στο 6,63%. Η απόδοση ενός ομολόγου ακολουθεί πορεία αντίστροφη της τιμής του και αντικατοπτρίζει το κόστος δανεισμού του εκδότη. Στις συναλλαγές της προηγουμένη Παρασκευής, η απόδοση των ιταλικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας διαμορφωνόταν στο 6,371%. Να σημειωθεί ότι το όριο για τη ένταξη μιας χώρας στον μηχανισμό στήριξης είναι το 7%, ενώ όταν η Ελλάδα εισήλθε στον μηχανισμό η απόδοση των 10ετών ομολόγων είχε φτάσει το 6%. Σημειωτέον ότι το ιταλικό χρέος ανέρχεται συνολικά σε 1,6 τρισ. ευρώ, ξεπερνά δηλαδή το ισπανικό, το πορτογαλικό και το ιρλανδικό αθροιστικά, όπως σημειώνει το Bloomberg. Η Ιταλία πρέπει να πληρώσει τοκοχρεολύσια ύψους 37 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους και επιπλέον 307 δισ. ευρώ το 2012, αναφέρει το πρακτορείο. Το μέσο επιτόκιο που πληρώνει η κυβέρνηση της Ρώμης για την εξυπηρέτηση του χρέους της υπολογίζεται στο 4,15%, πράγμα που σημαίνει ότι για να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις της πρέπει να καταβάλει την επόμενη χρονιά επιπλέον 12,7 δισ. ευρώ σε τόκους.
Άλλωστε ο Yves Mersch, μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ότι η ΕΚΤ έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να μην αγοράζει ιταλικό χρέος, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι απαραίτητες.

«Η αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας κατά μία εκατοστιαία μονάδα για να καλυφθεί πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της κατά 0,2% επιπλέον τον πρώτο χρόνο, κατά 0,3% το δεύτερο χρόνο και κατά 0,5% τον τρίτο χρόνο», ανέφερε από το Λονδίνο ο Ρικάρντο Μπαρμπιέρι της Mizuho International επικαλούμενος στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας.
Jim O΄Neill

Εν τω μεταξύ, "καμπανάκι" για την κατάσταση στην Ιταλία, χτήπησε ο, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην Ιταλία είναι πολύ ανησυχητική και οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι πολύ πιο σοβαρές από αυτές της ελληνικής κρίσης.

«Η περίπτωση της Ιταλίας είναι δύσκολη... Πολύ δύσκολη... Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις που δεν θεωρώ ικανή να λάβει», δήλωσε ο Μίρκο Σαντούτσι της Swisscanto Asset Management στη Ζυρίχη. Και ο ιταλικής καταγωγής διαχειριστής κεφαλαίων συνόψισε τις ανησυχίες που κυριαρχούν σήμερα στις διεθνείς αγορές προσθέτοντας:
«Μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ιταλία».

Την ίδια στιγμή οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Μπερλουσκόνι, ο οποίος ωστόσο τις διέψευσε μέσω του facebook. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιμένει να εξαντλήσει την τετραετή θητεία του, που λήγει το 2013, εκφράζοντας τη βούλησή του να «παλέψει». Ωστόσο η δημόσια εικόνα του Καβαλιέρε και η αξιοπιστία του έχουν πληγεί καίρια όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στους κόλπους της κυβέρνησης συνεργασίας με τη Λέγκα του Βορρά του Ουμπέρτο Μπόσι, έπειτα από τις κατηγορίες για διαφθορά, απάτη και σεξουαλικά σκάνδαλα που τον βαρύνουν. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η πρόσκληση που απηύθυνε στο ΔΝΤ την περασμένη Πέμπτη για επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, αποτελεί τη χαριστική βολή στην πολιτική του καριέρα.


Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως η έκβαση της αυριανής ψηφοφορίας θα προδιαγράψει αφενός το μέλλον του πακέτου λιτότητας που, έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις των εταίρων και του ΔΝΤ, υποσχέθηκε να εφαρμόσει ο ιταλός πρωθυπουργός. Και αφετέρου θα προδιαγράψει το μέλλον της ίδιας της κυβέρνησής του. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο γκρουπ 20 βουλευτών του κόμματος του Μερλουσκόνι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τον κυβερνητικό συνασπισμό. Κατά την Corriere della Sera μάλιστα ο Καβαλιέρε ετοιμάζεται να επικοινωνήσει με όλους, προκειμένου να τους πείσει να μείνουν στο συνασπισμό.
Ηδη δυο μέλη του συνασπισμού έχουν παραιτηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ένα τρίτος έφυγε χθες του βράδυ. Εξι καλούν τον Μπερλοσκόνι να παραιτηθεί μέσω επιστολής τους στην Corriere della Sera.
Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής έκανε έκκληση σε όλα τα κόμματα της βουλής να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις της ιταλικής οικονομίας. Μιλώντας στο SkyTG24 επανέλαβε πως είναι βέβαιος πως διατηρεί την πλειοψηφία στη Βουλή και προσέθεσε ότι πρόθεση του παραμένει να εξαντλήσει τη θητεία του, η οποία λήγει το 2013.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τυχόν παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ή αποτυχία της κυβέρνησης του να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης δεν οδηγεί απαραιτήτως τη χώρα σε εκλογές. Στην περίπτωση αυτή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία για το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Και δεν είναι ίσως τυχαίο ότι ήδη τις προηγούμενες ημέρες, και χωρίς η κυβέρνηση να έχει ακόμη καταρρεύσει, ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία γύρο επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στις οποίες επεσήμανε την ανάγκη σύσσωμη η πολιτική σκηνή να στηρίξει τα μέτρα, ώστε η Ιταλία να μην εμφανιστεί αναξιόπιστη σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έλαβε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Sofokleus10.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου