Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πάμε για εκλογές: Αύριο ο Α.Σαμαράς κόβει τον "γόρδιο δεσμό"




Βάζει και όρους ο Λ.Παπαδήμος για να... διοριστεί πρωθυπουργός, οι οποίοι όροι φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί από τη Ν.Δ.: Θέλει να μην γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και να ταπεινωθεί ο Α.Σαμαράς να υπογράψει το κείμενο που χθες αρνήθηκε να υπογράψει, δηλαδή ότι θα δεχθεί την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. 
Επίσης ζήτησε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών από πλευράς Ν.Δ.
Αυτά τα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) ως «προτάσεις που έχουν γίνει αποδεκτές από το Μαξίμου, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν δεκτές από τη Νέα Δημοκρατία γιατί απλά… δεν θα υπάρξει Νέα Δημοκρατία στον «επόμενο τόνο». 
Το 90% της Κ.Ο. είναι κατά αυτής της λύσης και μόνο 7-8 «μπακογιαννικοί» είναι έτοιμοι να δώσουν «γη και ύδωρ», δηλαδή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, υπογραφές όπου και όπως θέλουν οι τροϊκανοί, ίσως και κώ…ο.
Βέβαια πρακτικά αυτή η «διαρροή» ήταν η απάντηση του Γ.Παπανδρέου στον Α.Σαμαρά που είπε «Θα δεχθούμε όποιον μας προτείνει το ΠΑΣΟΚ» για να μην χρεωθεί το σημερινό φιάσκο.
Μπορεί λοιπόν να προτείνει ο Γ.Παπανδρέου αύριο Λ.Παπαδήμο, αλλά με όρους που απλά δεν μπορεί να δεχθεί η Ν.Δ. Ίσως οι εκλογές να είναι περισσότερο κοντά απ’ ό,τι νομίζουν πολλοί…
Αν υπάρξει οπισθοχώρηση του Μαξίμου και αντιπροταθεί ο τραπεζίτης με τους όρους του, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε άμεσα κάλπες...


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οριστικοποιείται η μεταβατική κυβέρνηση- O Φ. Πετσάλνικος πρωθυπουργός...


Στις 18:00 η κρίσιμη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου 

Σφοδρές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: Επιτέλους να τελειώνουμε - Ενοχλημένη η Κομισιόν από τις καθυστερήσεις

09/11/11 - 17:55
Οριστικοποιείται η μεταβατική κυβέρνηση - Στις 18:00 η κρίσιμη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου - O Φ. Πετσάλνικος πρωθυπουργός... Σφοδρές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: Επιτέλους να τελειώνουμε - Ενοχλημένη η Κομισιόν από τις καθυστερήσεις
(upd12)Ο Φ. Πετσάλνικος ο νυν πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός. Στις 18:00, με αναβολή μιας ώρας, θα συναντηθούν τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Γ. Παπανδρέου, όπου και αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση για τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού του Φ. Πετσάλνικου και τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης. Νωρίτερα θα υπάρξει διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου από το Μέγαρο Μαξίμου. Μια ώρα αργότερα, στις 19.00, θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπου θα συμμετάσχουν οι κ. κ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης. Ωστόσο ήδη οι πρώτες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ είναι έντονες και φαίνεται ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στο εσωτερικό του κόμματος... 
Το τέλος των διαπραγματεύσεων προεξόφλησε νωρίτερα η λακωνική δήλωση του κ. Παπούλια "τελειώσαμε" καθώς και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που αναφέρει ότι «η λύση βρίσκεται πλέον στα χέρια του κ. Παπανδρέου. Δεν νοείται άλλη καθυστέρηση. Επιτέλους να τελειώνουμε». Την ίδια ώρα, κυκλοι της Κομισιόν διαρρέουν ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, γι' αυτό θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί η λύση. Είναι προφανές ότι επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός στην ΕΕ για τις καθυστερήσεις της Ελλάδος. Από την άλλη αποτελεί ωμή παρέμβαση για πολλοστή φορά της ΕΕ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
Στα ονόματα που βρέθηκαν επίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνονται επίσης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλης Σκουρής, αλλά και ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ο Γ. Κουκιάδης.
Να σημειωθεί ότι έως αργά χθες το βράδυ ο επικρατέστερος για τη θέση του πρωθυπουργού ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος σήμερα παραδέχθηκε ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει την ηγεσία της νέας κυβέρνησης.
Η λύση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμου οδηγήθηκε σε ναυάγιο καθώς όπως αποκαλύπτεται ο Ε. Βενιζέλος δεν επιθυμούσε για πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και ο Παπαδήμος δεν ήθελε για υπουργό οικονομικών τον Βενιζέλο και όλα αυτά σε μια χώρα που βαίνει σε χρεοκοπία... Καμία σοβαρότητα....Ταυτόχρονα και η ΝΔ δηλώνει ότι ουδέποτε τις ετέθηκε στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση το όνομα του Λ Παπαδήμου.
Ο Γ Παπανδρέου πάντως σήμερα Τετάρτη θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ Παπούλια για να ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού στην μεταβατική κυβέρνηση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών  αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Διεργασίες στις οποίες καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άρνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να αποδεχθεί τη λύση Παπαδήμου και οι οποίες φαίνεται να οδηγούν τώρα σε ανάδειξη πολιτικού προσώπου. Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωση του προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο Β. Βενιζέλος διευκρινίζει ότι ουδέποτε έθεσε βέτο για να μην γίνει ο Παπαδήμος πρωθυπουργός. Μάλιστα, με ένα non paper που διένειμε ο υπουργός αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι :
• Ουδέποτε Παπανδρέου και Σαμαράς μίλησαν για πιθανή λύση Παπαδήμου.
• Ο Παπαδήμος με δική του πρωτοβουλία μόλις το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη. Του είπε ότι δεν υπάρχει θέμα.
• Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό.
• Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο.  Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων.
• Επίσης,  αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στον  Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες . Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεώρει πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή  η διεθνής Ένωση τραπεζών.
Ταυτόχρονα  όπως όλα δείχνουν ο κ. Σαμαράς θα αποκλείσει από τη νέα κυβέρνηση κοινοβουλευτικά στελέχη του, ενώ στόχος είναι η ταχεία προσφυγή στις κάλπες.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές, η ΝΔ φαίνεται ότι εγκρίνει το κ. Βασίλειο Σκουρή για νέο πρωθυπουργό, καθώς έτσι θα δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και όχι ένα σχήμα συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.
Αυτό σημαίνει πως στη «γαλάζια» λίστα για την προσωρινή κυβέρνηση μπορούν να συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο καθηγητής Ι. Μουρμούρας. Συνομιλώντας πριν από λίγο με δημοσιογράφους, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι δεν θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ωστόσο αυτό που πρέπει να τονιστεί με πολύ σαφή τρόπο είναι ότι αν και σήμερα δεν επέλθει συμφωνία τότε η διαδικασία μεταβατικής κυβέρνησης θα πρέπει να ακυρωθεί. Τα κόμματα να ψηφίσουν την δανειακή σύμβαση και η χώρα να προχωρήσει άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Η κοινωνία χρειάζεται καθαρές λύσεις...όχι αβεβαιότητα ή κυβερνήσεις μαριονέτα.
Η διαδικασία συγκρότησης νέας κυβέρνησης έχει εξελιχθεί σε πραγματικό θρίλερ, ενώ τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τη χώρα, μετά τα απανωτά ευρωπαϊκά τελεσίγραφα για άμεση κατάθεση γραπτών δεσμεύσεων από τα ελληνικά κόμματα ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Το μυστήριο... Παπαδήμος και η λοιπή ονοματολογία

Ενώ όλες οι πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τρίτης συνέκλιναν στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμο, το σκηνικό γρήγορα άλλαξε και τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για ναυάγιο...
Το όνομα του Παπαδήμου έρχεται και φεύγει συνεχώς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς κανείς ωστόσο να μπορεί με βεβαιότητα να δηλώσει ότι τελικά οριστική συμφωνία προς το όνομά του υπάρχει.
Οι αξιώσεις του κ. Παπαδήμου δεν μπορούν να υποβαθμιστούν, πόσο μάλιστα όταν κρίνονται εν μέρει υπεύθυνες για τη μέχρι στιγμής δυστοκία στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει θέσει τρεις προϋποθέσεις, ως προς τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, τις δικές του αρμοδιότητες και τα πρόσωπα που θα στελεχώνουν την κυβέρνησή του. Φέρεται μάλιστα να έχει μιλήσει και για συγκεκριμένα πρόσωπα που γνωρίζει καλά και θα μπορούσε να εμπιστευθεί, όπως οι κ.κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης και Τάσος Γιαννίτσης.
Σε πρόσωπο κλειδί για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης τείνει να εξελιχθεί και ο Απ. Κακλαμάνης, που την Τρίτη βρέθηκε στο επίκεντρο, μετά από σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Κακλαμάνης από την πλευρά του διαψεύδει σενάρια που τον θέλουν να εμπλέκεται στη νέα κυβέρνηση.
Από τα σενάρια για τον νέο πρωθυπουργό δεν έλειψε και το όνομα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη, ο οποίος αν και διαψεύδει από τη Δευτέρα ότι έχει δεχθεί κρούση για να αναλάβει τα ηνία της νέας κυβέρνησης, την Τρίτη είχε πολύωρη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα το όνομά του, πέραν της πρωθυπουργίας "έπαιξε" και για υπουργικό θώκο, όπως επίσης και του Β. Ράπανου, του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι ένα ακόμη όνομα που άρχισε να κερδίζει έδαφος το βράδυ της Τρίτης ήταν και αυτό του νυν προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου.
Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ένα... Ο χρόνος μέχρι την τελική ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού μοιάζει βασανιστικός.

Τα ευρωπαϊκά τελεσίγραφα και η άρνηση Σαμαρά να καταθέσει γραπτή δήλωση 
Η νέα συμφωνία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της κυβέρνησης που θα προκύψει και της ΕΕ απαιτεί, όπως διαμηνύουν αυστηρά οι Βρυξέλλες, γραπτές δεσμεύσεις προς το Eurogroup και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Οι Βρυξέλλες απαιτούν οι δεσμεύσεις αυτές να έχουν υπογραφή από τον νέο πρωθυπουργό, τον νέο υπουργό Οικονομικών, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, καθώς και των κ. κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά.
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ  Αντ. Σαμαρά στις απαιτήσεις των Βρυξελλών για γραπτές εγγυήσεις. "Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω εξηγήσει γιατί έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέσει σε αμφιβολία. Δεν υπογράφω, αρκεί η προφορική μου δέσμευση" κατέστησε σαφές ο κ. Σαμαράς.
"Περιμένουμε σαφήνεια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου του Οκτωβρίου", δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας της ΕΕ, O. Rehn, στο άκουσμα της είδησης για την άρνηση του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
"Μετά τη μονομερή απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας προς την Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητούμε όχι μόνο έγγραφες εγγυήσεις αλλά και πράξεις", τόνισε ο επίτροπος.
"Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για τη χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια, απάντησε λίγη ώρα αργότερα στον επίτροπο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

Ραγκούσης: Ο νέος πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών

«Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος Πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσω μάλλον εντός των κομμάτων», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.
Όσο για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως «απολύτως απαράδεκτη» κάθε συζήτηση και σκέψη γύρω από εσωκομματικά ζητήματα σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικά περιστάσεις.

www.bankingnews.gr

«Συμφώνησαν για μένα, τα 'σπασαν για τους υπουργούς»



Φως στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών έριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον έφεραν να προσεγγίζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που έφεραν ως επικρατέστερο τον Λ. Παπαδήμο για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.
(φωτογραφία αρχείου)(φωτογραφία αρχείου)Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο Απ. Κακλαμάνης τόνισε πως "σε ό,τι με αφορά συναντήθηκα με τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντ. Σαμαρά, συμφωνήσαμε."

"Από εκεί και πέρα υπήρχαν ορισμένα θέματα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου αυτής της κυβέρνησης και τη συμμετοχή προσώπων".
"Δεν μου έθεσαν κανένα όρο αν θα αλλάξουν υπουργούς, αλλά σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή προσώπων που θα σηματοδοτούν στον ελληνικό λαό ότι αυτά τα δύο κόμματα κάνουν ένα μορατόριουμ για 2-3 μήνες..."
"Αυτή η προϋπόθεση σημαίνει πως πρέπει να έρθουν στελέχη και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ και αντί να παίζουν κάποιοι τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό ή κάποιοι άλλοι κάτι άλλο..."
"Ελπίζω το νέο πρόσωπο που θα επιλεγεί να είναι εξοπλισμένο με μια τέτοια στελέχωση της νέας κυβέρνησης".

Αναφερόμενος στο πλήθος σεναρίων που εμφάνιζαν ως βέβαιο πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο, ο Απ. Κακλαμάνης τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ "δεν έχει ιδέα" για τις διεργασίες.

Ο Απ. Κακλαμάνης, τέλος, επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού.

Enet.gr

«Έξοδος» της Ελλάδας από το ευρώ 23-26 Νοεμβρίου




Τραπεζική κρίση «βλέπει» διεθνής εταιρεία αναλύσεων κινδύνων

Υπάρχει 65% πιθανότητα να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία τραπεζική κρίση στο διάστημα μεταξύ της 23ης και της 26ης Νοεμβρίου 2011, μετά την ελληνική ανταλλαγή ομολόγων, σύμφωνα με αναλυτές της Exclusive Analysis, μίας εταιρείας ανάλυσης παγκόσμιων κινδύνων.

Σε έκθεση που παρουσιάζει το διεθνές οικονομικό δίκτυο CNBC, το φαινόμενο domino θα λάβει χώρα μετά το ελληνικό PSI, καθώς και τη μαζική απόσυρση καταθέσεων από το ιταλικό τραπεζικό σύστημα.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Exclusive Analysis, οι οποίοι εξέτασαν μία σειρά σεναρίων και μοντέλων, το πιθανότερο σενάριο είναι μία ξαφνική τραπεζική κρίση κατά την οποία οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και οι BRICs θα αρνηθούν να παράσχουν επιπλέον χρηματοδότηση στην ευρωζώνη μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στη χειρότερη περίπτωση, η Exclusive Analysis προβλέπει κατάρρευση των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Πορτογαλία, λόγω της έλλειψης συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αλλά και λόγω της κοινωνικής αναταραχής που θα προκύψει.

Στην έκθεση προβλέπεται επίσης υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας στο διάστημα μεταξύ της 18ης και 22ας Νοεμβρίου του 2011, καθώς και κοινωνική αναταραχή – το ίδιο χρονικό διάστημα – σε Ελλάδα και Ιταλία.

Οι διαδηλώσεις θα μεταφερθούν και στην Ισπανία μετά τις εκλογές, ενώ η Πορτογαλία θα ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου που υπέγραψε με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

«Οι φόβοι για χρεοκοπία των παραπάνω οικονομιών θα οδηγήσει σε μαζική απόσυρση καταθέσεων από Ελλάδα και Πορτογαλία, υποβάθμιση της Γαλλία σε ‘ΑΑ’ από ‘ΑΑΑ» και ταυτόχρονη υποβάθμιση του EFSF σε ‘AA+’», τονίζεται στην έκθεση.

Η έκθεση προβλέπει επίσης έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στο διάστημα μεταξύ της 23ης και της 26ης Νοεμβρίου 2011 και τύπωση νέου χρήματος, το οποίο αμέσως υποτιμάται, ενώ από τη μετατροπή χάνουν χρήματα και οι ξένοι επενδυτές.

Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι πολύ τρομακτικά, αλλά για τους αισιόδοξους, η έκθεση δίνει 25% πιθανότητες η ΕΕ να συνεχίσει να υφίσταται κανονικά, ενώ οι νέες κυβερνήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν νέες λύσεις στην κρίση χρέους έως τα τέλη του έτους.

Σε αυτό το δεύτερο σενάριο (με πιθανότητες 25%) η Ελλάδα χρεοκοπεί στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και προχωρά σε «κούρεμα» του χρέους κατά 70%.

Το νέο μεγάλο «κούρεμα» καθησυχάζει τις αγορές και αποφεύγεται η μετάδοση της κρίσης σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία (λόγω και του γεγονότος ότι και οι τρεις χώρες έχουν ισχυρότερες πολιτικές ηγεσίες), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και ίσως κάποιες κοινωνικές αναταραχές.

Σε αυτήν την περίπτωση «ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ πείθεται για την ανάγκη μεγαλύτερης παρέμβασης στην αγορά ομολόγων, η Ελλάδα χρεοκοπεί το Νοέμβριο, αλλά η νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών καταφέρνει να προχωρήσει σε ελεγχόμενο ‘κούρεμα’ κατά 70% του χρέους, ενώ η Γαλλία υποβαθμίζεται λόγω των ζημιών που θα υποστούν οι τράπεζές της».

Newsbeast.gr

Χαράτσι ΔΕΗ



Οι περισσότεροι δήμοι έχουν πάρει θέση αναφορικά με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Οι 3Β δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, περιμένουμε τη θέση τους για να γνωρίζουμε όταν θα μας χτυπάνε την πόρτα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


tromaktiko

ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΕ ΟΜΠΑΜΑ: «ΤΡΕΛΟΣ» ΚΑΙ «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ» Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!




Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη τύπου Σαρκοζί – Ομπάμα στις Κάννες!
Άρχισαν να σχολιάζουν τους Παπανδρέου και Νετανιάχου, ενώ τα μικρόφωνα είχαν ανοίξει νωρίτερα.
«Τρελό» και «καταθλιπτικό» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien.
Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, και οι δυο ηγέτες έκριναν πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός έκανε σοβαρό λάθος ανακοινώνοντας το επίμαχο δημοψήφισμα για το σχέδιο στήριξης της 26ης Οκτωβρίου.
Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν από συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο των Καννών.
Στη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης «ψεύτη» τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου.
«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», δήλωσε ο Σαρκοζί στο Ομπάμα στις 3 Νοεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 στις Κάννες.
«Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση» απάντησε ο Ομπάμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Arret sur Images και οι οποίες επιβεβαιώνονται και από άλλα ΜΜΕ στη Γαλλία και το Ισραήλ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου