Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

48ωρη απεργία στον «902 Αριστερά στα FM»...


Από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
 http://www.eter.gr/ ,  eter@eter.gr 

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών 
στον ραδιοσταθμό «902 Αριστερά στα FM» 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας 14ης Νοεμβρίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τετάρτης 16ης Νοεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM», με αιτήματα : 
Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας που...
 απελύθη από τον ραδιοσταθμό 902 Αριστερά στα FM.
Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών: Σεπτεμβρίου 2011 και Οκτωβρίου 2011, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού,
Τον σεβασμό και εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ μας.
Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «902 Αριστερά στα FM» να προχωρήσει αμέσως ως οφείλει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος  Μαρία Γεωργέα


Press-gr

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Στην έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους ενός δισ. ευρώ, θα προχωρήσει το δημόσιο στις 15 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης...
Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 18η Νοεμβρίου.


Fimotro

Πούτιν: Πολύ ανήσυχη η Ρωσία για την κρίση χρέους της ευρωζώνης



Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με σημερινές δηλώσεις του επισήμανε ότι η Ρωσία είναι «πολύ ανήσυχη» εξαιτίας της παράτασης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι προέχει ταχέως να ληφθούν μέτρα, ώστε να αποτραπεί η στασιμότητα του προβλήματος.
«Όλοι μας είμαστε πολύ ανήσυχοι από την κρίση στην ευρωζώνη. Εάν επειγόντως δεν ληφθούν μέτρα, στο επόμενο χρονικό στάδιο το πρόβλημα θα παρουσιάσει στασιμότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας στο Κράσνογκορσκ, όπου βρίσκεται σήμερα, συμμετέχοντας σε εκδήλωση της «Λέσχης Βαλντάι».



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

A. Σαμαράς


Σαμαράς: Η πατρίδα είναι ένα χρέος που δεν ξεχρεώνει ποτέ!



Share
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έκανε πριν από λίγο της εξής δήλωση:
Επί δέκα μέρες, η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό, με το λαό βαθιά ανήσυχο, ενώ η κρίση στην Ευρώπη έπαιρνε πρωτοφανείς διαστάσεις.
Πήραμε, λοιπόν, πρωτοβουλία με τέσσερις στόχους:
– Να μη γίνει δημοψήφισμα.
– Να αλλάξει Πρωθυπουργός.
– Να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
– Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο.
Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πετύχαμε και τους τέσσερις στόχους:

* Τελικά άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές άμεσα. Κι αυτό πια είναι μια συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Με συγκεκριμένη ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου.
Άλλωστε, οι εκλογές δεν είναι μόνο δικό μας αίτημα…
Είναι βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία.
Γιατί όταν δεν εκφράζεται η κοινωνία, τότε έρχεται πιο κοντά η κοινωνική έκρηξη…
Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ κόμμα Αντιπολίτευσης: Να αλλάξει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας.
            Αντί να’ χουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές!

Και το τονίζω: Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν. Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις…
Άλλωστε, έχουν δικαιωθεί πλήρως. Η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο…
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί δεν πέτυχε η πολιτική που ακολουθήθηκε.
Το βλέπετε στην οικονομία που βουλιάζει, στη μεσαία τάξη που διαλύεται, στις επιχειρήσεις που κλείνουν, στους ανέργους που πολλαπλασιάζονται, στους νέους που φεύγουν. Στους στόχους που δεν πιάνονται…

            Όλοι ξέρουμε πια πως χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς.
Όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε – ταχύτατα.
Όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές.
Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση…

Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.
Δεν υπόσχομαι τίποτε.
Σας κοιτάω όμως στα μάτια – όλους σας – και σας λέω:
Υπάρχει προοπτική!
Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη.
Όλοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της κι ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών.
Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει
εκεί που πρέπει να τα στείλει…
Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή.
Δεν θέλησα συγκυβέρνηση.
Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί…

Η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα.
Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος.
Είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις!
Μόνο να το τιμήσεις…


Antinews

Ρομπέι: Η Ιταλία χρειάζεται οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όχι εκλογές



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρoμπέι δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία χρειάζεται να εφαρμόσει κατεπείγουσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι να προκηρύξει εκλογές.
Μιλώντας εκτός κειμένου στην διάρκεια ομιλίας του στη Φλωρεντία ο Βαν Ρόμπεϊ είπε ότι «η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όχι εκλογές».
Η Γερουσία της Ιταλίας ενέκρινε σήμερα ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των αγορών και το ίδιο αναμένεται να πράξει η Βουλή αύριο Σάββατο. Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχεδιάζει να παραιτηθεί αμέσως μόλις οι μεταρρυθμίσεις αυτές εγκριθούν οριστικά.
Μέρος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του Βορρά, που αποτελεί ελάσσονα κυβερνητικό εταίρο, ζητούν εκλογές και όχι το σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών για την αντιμετώπιση της κρίσης.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την κυβέρνηση των 100 ημερών


Ποιοι συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λ. Παπαδήμο - Στις 16:00 η ορκωμοσία

Η μεταβατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο είναι πλέον γεγονός, μετά από μια εβδομάδα έντονων παλινωδιών, συνεχών ανατροπών και αλλεπάλληλων εμπλοκών.

Η νέα, ολιγομελής κυβέρνηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων και περιορισμένου χρόνου ορκίζεται σήμερα στις 16:00, με ισχυρή εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, ενώ από χτες οι διεργασίες για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου είναι εντονότατες.
Ωστόσο αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι, ότι παρά τις αυξημένες προσδοκίες, η μεταβατική κυβέρνηση είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση σωτηρίας, καθώς το έργο που καλείται να επιτελέσει είναι προκαθορισμένο και η διάρκειά της - μόλις 100 ημέρες αρχής γενομένης από σήμερα - δεν αφήνει πολλά περιθώρια για υπερβάσεις...
Το έργο της νέας κυβέρνησης είναι σαφές:
Έγκριση και άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ και διενέργεια εκλογών.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να διευκρινιστεί αν τελικά ο αναμενόμενος πολιτικός βίος της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου ή θα παραταθεί για όσο χρειαστεί προκειμένου να εφαρμοστεί η οικονομική πολιτική που συνδέεται με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Η πιθανή σύνθεση της νέας κυβέρνησης

- Στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λ. Παπαδήμο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι υπουργός Οικονομικών θα παραμείνει ο Ευ. Βενιζέλος.
- Από το στρατόπεδο της ΝΔ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Αντ. Σαμαράς πρότεινε να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα οι δύο αντιπρόεδροι κ.κ. Στ. Δήμας και Δημ. Αβραμόπουλος, ο στενός οικονομικός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, Γ. Μουρμούρας, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Κων. Αρβανιτόπουλος.
- Ειδικότερα για τον κ. Αβραμόπουλο ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκε και επισήμως από βουλευτής, καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει η ΝΔ, η συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση θα είναι με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Ο κ. Αβραμόπουλος θα αναλάβει πιθανότατα το υπουργείο Άμυνας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή ο κ. Αβραμόπουλος έμπαινε στη νέα κυβέρνηση ως μέλος της ΚΟ της ΝΔ τότε, βάσει του άρθρου 20 του κανονισμού της Βουλής, ως αξιωματική αντιπολίτευση θα έπαυε να είναι το κόμμα της Συγγρού και θα γινόταν το ΚΚΕ.
-Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είχε θέσει ως όρο για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας να αντικατασταθούν οι σημερινοί υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κατά πληροφορίες, οι κύριοι Καστανίδης, Παπαϊωάννου, Μπεγλίτης, Παπουτσής και Μόσιαλος αναμένεται να τεθούν εκτός του νέου σχήματος, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
- Ο κ. Μουρμούρας προορίζεται για τη στελέχωση του οικονομικού επιτελείου στο πλευρό του κ. Βενιζέλου.
- Από το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν οι Α. Διαμαντοπούλου, Ανδρ. Λοβέρδος, Γ. Ραγκούσης, Μ. Χρυσοχοϊδης, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη ξεκαθαριστεί το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου που θα αναλάβουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μόνο τηλεφώνημα που έγινε χθες από τον Λουκά Παπαδήμο ήταν αυτό προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να τον ενημερώσει ότι θα ήθελε να παραμείνει σε θέση αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών.
Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να είναι ο Σταύρος Δήμας που φημολογείται ότι τοποθετείται στο υπουργείο Εξωτερικών, αν και ο Γ. Παπανδρέου έδινε «μάχη» για την παραμονή Λαμπρινίδη και του Παπακωνσταντίνου.
- Από το ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση συζητείται ότι θα συμμετάσχουν οι κ. κ. Μ. Βορίδης, ο Γ. Γεωργίου και ίσως και ο Ά. Γεωργιάδης.
- Πιθανή θεωρείται και η συμμετοχή του στελέχους της ΝΔ, Πέτρου Αλεβιζάτου, ως υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον τουρισμό.

Σύσκεψη ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ υπό τον κ. Παπαδήμο
Περίπου στις 8.00 το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των τριών πολιτικών κομμάτων που συμφώνησαν για τη μεταβατική κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ν. Αθανασάκη, η ΝΔ από τους κ.κ. Αν. Λυκουρέντζο και κ. Δ. Σταμάτη και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Γ. Γεωργίου.

Λ. Παπαδήμος: Με ενότητα θα βγούμε από την κρίση
«Αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των πολιτικών αρχηγών να σχηματίσω κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε στην πρώτη δήλωσή του ως πρωθυπουργός της χώρας ο Λ. Παπαδήμος και συνέχισε:
«Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη.
Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει  το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής  τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».
«Η Ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις μεγάλες προσπάθεις που έχουν γίνει για την δημοσιονομική εξυγείανση και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στραυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν ως προς την πορεία της και ως προς την πολιτική που θα εφαρμοστεί θα έχουν τεράστια σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαούς.
Η πορεία δεν θα είναι εύκολη αλλά τα προβλήματα είμαι πεπεισμένος ότι θα επιλυθούν. Και θα επιλυθούν ταχύτερα και με λιγότερο κόστος και με αποτελεσματικότερο τρόπο  αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση. Αν όλοι συνδράμομε στη δύσκολη αυτή διαδικασία προσαρμογής και ανόρθρωσης της οικονομίας
Και για αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν στα προβλήματα αυτά στο άμεσσο μέλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική έχει ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει. Το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας. Και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται θα διευκολύνει την  προσαρμογή της οικονομίας και την ανάπτυξή της και πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά για την επίτευξη  των στόχων αυτών.
Τέλος, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι  δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.
Δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς ο χρόνος των εκλογών αλλά υπάρχει ως σημείο αναφοράς στο πλαίσιο αρχών το οποίο διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχών».

www.bankingnews.gr

Η Αριστερά περιμένει τις δημοσκοπήσεις



Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη συμμετοχή και την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, διαμορφώνει νέα δεδομένα και στον πολιτικό χώρο που βρίσκεται… στα αριστερά του Κέντρου.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, ακόμη και οι Οικολόγοι και το Άρμα Πολιτών, που δεν συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα, προσδοκούν να μονοπωλήσουν την αντι-μνημονιακή ρητορική. Τόσο σε πολιτικό-κοινοβουλευτικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.
Στα επιτελεία των κομμάτων της Αριστεράς έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε τρεις παραμέτρους: Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα έχει Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο,τις προγραμματικές δηλώσεις της, καθώς και τις πρώτες δημοσκοπήσεις, που θα καταδείξουν και τις διαθέσεις της κοινωνίας.
Οι δημοσκοπήσεις που είχαν διενεργηθεί πριν από τις τελευταίες εξελίξεις, έφερναν τα κόμματα της Αριστεράς σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, και με τάση διεμβολισμού της παραδοσιακής εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο και το γεγονός ότι το σημερινό κυβερνών κόμμα εμφανίζει μόνιμη και ραγδαία φθορά, με τη συσπείρωσή του να έχει κατρακυλήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Statesmen.gr

Κυβέρνηση – παράρτημα της Trilateral



Της Αριστέας Μπουγάτσου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ’ αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ. Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης. Η Tri- lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ’ αυτήν τεχνοκράτες.

Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.

Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.

Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».

Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».

Λίστα εκλεκτών

Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους.

Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.

Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.

Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.

Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.

Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι’ αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του.



Δεξί X-Trem

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ Ο κ. ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!


       Τωρα ο,τι ειχαν να κανουν το εκαναν... ''Eβαλαν'' την Ελλαδα στο Μνημονιο απο το οποιο θα ''βγει'' ''αναμορφωμενη'', δηλαδη χωριs κατ αρχην τον Δημοσιο Πλουτο ο οποιοs θα εκπεσει ωs υποθηκη υπερ των δανειστων και εν συνεχεια χωριs πλουτο πολιτων ο οποιοs θα ''μεταβει'' στα ενεργειτικα των οσων εχουν αγορασει τα ηδη τιτλοποιημενα δανεια των ελληνικων επιχειρησεων και των ελληνικων νοικοκυριων... Οσο για την προοπτικη αναπτυξεωs, αυτη να την ξεχασουμε, διοτι με το ισχυροτερο του δολλαριου ΕΥΡΩ, η ελληνικη ανταγωνιστικοτητα μετατεθηκε στον ''χωρο τηs μεταφυσικηs''...

       Εκαναν ο,τι ειχαν να κανουν οι Ηγετεs μαs και τωρα πρεπει να βρουν μια εξοδο Προσωπικηs Διαφυγηs αλλα και Παγιωσεωs των καταστροφικων αποτελεσματων του Εργου τουs... Γι αυτο προποσπαθουν να ΕΝΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ αναμεσα στον Ελληνικο Λαο!
      Αρχικωs εδειξαν με τον δεικτη του Ενοχου Χεριου τουs τουs Δημοσιουs Υπαλληλουs και βροντοφωναξαν οτι ''Αυτοι Φταινε'' (!) Ακολουθωs υπεδειχθησαν οι Κομμουνιστεs και χαρακτηριστικαν απο τουs Πολιτικουs του Μνημονιου ωs οι Καταστροφειs (!) Οι συνταγεs πολλεs με στοχο την δημιουργια Λαικηs Αποσυσπειρωσηs...
      Μετα τιs αποπειρεs με τουs Δημοσιουs Υπαλληλουs και τουs Κομμουνιστεs ηεθε η Ωρα του επανακαμτοντοs(?) κ. Αλεκου Παπαδοπουλου να ενσπειρει ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ λεγονταs μαs οτι φταιει που ειμαστε Ανατολικοι... ευθυνεται για την αποδιοργανωση μαs το οτι αναφερομεθα πολιτιστικα στην ''ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ''!!! Και εννοειται πωs η μονη διεξοδοs ειναι η δυτικοστροφη πολιτικη δια μιαs κατισχυσεωs του ''Δυτικου Κομματοs'' εναντι του ''Ανατολικου Κομματοs''...
      Οι Δημοσιοι Υπαλληλοι... Οι Κομμουνιστεs... Οι Ανατολικοφρωνεs του '' Ανατολικου Κομματοs'' τηs Καθ Ημαs Ανατοληs... Βεβαιωs καποιοι αναφερουν και τουs Εβραιουs αλλα αυτουs τουs ''φυλανε'' για την προσεχη παραγωγη ''Ενοχων''... Να ολοι αυτοι... ... ...
      Οι ενστασειs που εχει καποιοs να προβαλλει σ αυτον τον δολιο καταιγισμο αποδιοπομπαιων τραγων, προs δημιουργια διχαστικου κλιματοs, πηγαζουν απο την Απλη Λογικη... Αναρωτωμεθα πωs τολμουν να Υποδεικνυουν ωs θυτεs τουs Δημοσιουs Υπαλληλουs οταν αυτοι οι Ηγετεs μαs ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ και την εν γενει παραγωγη, κατεδιωξαν τουs επιχειρηματιεs και δια των ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΑΝΟΤΟΚΙΩΝ και ΕΞΩΘΗΣΑΝ μεριδα του Λαου μαs στο να ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ στουs πολιτικουs προκειμενου να απολαυσει το συγκριτικα αρκετο αλλα ΑΝΟΣΤΟ ''ψωμι'' του Δημοσιου σε μια πατριδα με αντιαισθητικη εικονα... ... ... Αλλωστε και οι απο τουs ''μνημονιακουs'' πολιτικουs εγκαλουμενοι Κομμουνιστεs  ενομιμοποιηθησαν το 1974 δια κρυφων συμφωνιων με το κατεστημενο τηs Μεταπολιτευσεωs που τωρα τουs υποδεικνυει ωs ενοχουs... Oσο δε για τον πολιτισμο μαs που εκπηγαζει ΚΑΙ απο το Ανατολικο Ρωμαικο Κρατοs, δεν νομιζουμε να μαs ''εβαλε'' στο ΕΥΡΩ που εδωσε την χαριστικη βολη στην οικονομια μαs, καποιοs ''λατρηs'' του Βυζαντιου η καποιοs πιστοs στιs διδαχεs των Πατερων τηs Ορθοδοξου Εκκλησιαs... Ηταν οι ''εκσυγχρονιστεs'' των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ στιs οποιεs μετειχε και ο κ.Αλεκοs Παπαδοπουλοs, αυτεs που πιστεs στα Συμφεροντα του Γερμανοφραγκικου Καπιταλισμου, ΕΔΕΣΑΝ την οικονομια μαs με τον απαγορευτικο για την Αναπτυξη Βρογχο του Ευρω... Ουτε βεβαιωs καπιοs Κομμουνιστηs η καπιοs ορθοδοξοs Πατερικοs και λατρηs του Κοντογλου η μελετητηs του κ. Γιανναρα, εστρεψε τουs Ελληνεs στο Χρηματιστηριο η διεκδικησε και αλλοιμονο, ''πετυχε'' την αναθεση στην Ελλαδα των Ολυμπιακων Αγωνων...
       Το Τριπτυχο Χρηματιστηριο---ΕΥΡΩ---Ολυμπιακοι Αγωνεs που εδωσε ''δυναμικη θανατου'' στην ελληνικη Μεταπολιτευτικη Τραγωδια συμπληρωθηκε με το κατλυτικο τηs εθνικηs μαs κυριαρχιαs μνημονιο που μετετρεψε το ομολογιακο χρεοs τηs χωραs μαs σε ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ...
      Τωρα οι πονηροι Ηγετεs μαs θεωρωνταs πωs εχουν και το Υστατο εμπραγματο δικαιωμα επανω μαs, αυτο επι τηs ιδιαs τηs ζωηs μαs θελουν να μαs βαλλουν στην ΑΡΕΝΑ ενοs νεου ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΥ για να ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ σαν συγχρονοι ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ...
      ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ??? Θα αναλωθουμε απο το επι μερουs μη κυριο ζητημα του ''Ποιοs διοριστηκε στο Δημοσιο, Ποτε, απο Ποιον και Γιατι?'' Θα κοιταξουμε ποιοs ειναι Κομμουνιστηs, Δεξιοs, Πιστοs χριστιανοs η Αθεοs???
      Θα τουs ακολουθησουμε η θα ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ???
      Θα τουs χαιρετησουμε σαν μονομαχοι η θα κραυγασουμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ σ αυτουs που θελουν και να μαs διχασουν,  την φραση του ΚΡΟΜΓΟΥΕΛ ''Φ Υ Γ Ε Τ Ε''!!!  
                                                                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ  

Αρχειοθήκη ιστολογίου