Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ



Απολύτως απαραίτητη θεωρεί ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) την συναίνεση των κομμάτων ώστε να εκταμιευτεί η...
έκτη δόση.

O Γεράσιμος Βουδούρης είπε πως η καταβολή των συντάξεων για το Δεκέμβριο βρίσκεται «στον αέρα», ενώ το ταμείο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο των Βενζινοπωλών.

Σε εσωτερικό δανεισμό 100 εκ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ και 130 εκ ευρώ από το ΕΤΕΑΜ έχει ήδη προχωρήσει το ΙΚΑ.

«Εάν δεν εκταμιευτεί η έκτη δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου, τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, αφήνοντας να εννοηθεί πως χωρίς τη νέα δόση θα υπάρξει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, τόνισε πως το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι πολύ σοβαρό, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει αποθεματικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα τα ταμεία να κάνουν εσωτερικό δανεισμό. 

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στις γραπτές δεσμεύσεις που ζητά η ΕΕ για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίο



Fimotro

Αρχειοθήκη ιστολογίου