Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Προβάδισμα της ΝΔ στο βαρόμετρο της Public Issue για τον Δεκέμβριο






Σχετικά
 VIDEO
Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ.
Την άποψη της κοινής γνώμης για το ευρώ και το ενδεχόμενο της επιστροφής στη δραχμή καταγράφει μεταξύ άλλων, το βαρόμετρο της public issue του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Αναλυτικά:

Αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το 53% των πολιτών και θετική το 44%.

Το 66% έχει θετική άποψη για το ευρώ και το 30% αρνητική. Το 69% πιστεύει ότι εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η κατάσταση θα είναι μάλλον χειρότερη και μόλις το 15% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη.

Το 24% δηλώνει πως έλαβε μέρος σε κάποια κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα. Από τον Μάρτιο έως σήμερα το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε συγκεντρώσεις έχει καταγραφεί τον Ιούλιο και ανέρχεται στο 29%.

Κατά του μνημονίου τάσσεται το 71% των ερωτηθέντων ενώ υπέρ τάσσεται το 20%

Το 51% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και 49% πως ενδιαφέρεται.

Το 45% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το 36% δηλώνει όχι και τόσο, το 13% αρκετά ικανοποιημένο και το 2% πολύ ικανοποιημένο.

Το 81% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης και το 15% ικανοποιημένο.

Το 60% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ το 20% έχει αρνητική άποψη. Υψηλά είναι τα ποσοστά δημοτικότητας του Λουκά Παπαδήμου, καθώς φτάνουν το 60%. Υψηλά είναι τα ποσοστά δημοφιλίας του και στους ψηφοφόρους των κομμάτων. Αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας το 53% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται έναντι 43% που δηλώνει την εμπιστοσύνη του.

Ο Φώτης Κουβέλης είναι ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος με 58%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39% ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 30%, η Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 25 και ο Γιώργος Παπανδρέου με 12%.

Το 27% δηλώνει ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ασκήσει καλύτερα τα καθήκοντά του απέναντι στην κυβέρνηση. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, το ΚΚΕ με 19% η ΝΔ με 12% και ο ΛΑΟΣ με 9%.

Το 38% θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι πολυκομματικές και το 16% αυτοδύναμες. Υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάσσεται το 19% ενώ το 11% υπέρ νέων κομμάτων και προσώπων.

Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τάσσεται το 52% και κατά το 45%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 30%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14, το ΚΚΕ με 13,5, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5, ο ΛΑΟΣ με 6, οι Οικολόγοι με 4 και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%. 


ΣΚΑΙ

Μπαρόζο σε Ιερώνυμο: «Η δημοκρατία κινδυνεύει»



Απάντηση έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ύστερα από επιστολή που του... έστειλε ο πρώτος τον Οκτώβριο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΡΟΖΟ
Ευχαριστώ για την επιστολή σας με την οποία μοιράζεστε μαζί μας τις αναλύσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την κρίση, τις αιτίες, τις πιθανές θεραπείες και το αντίκτυπό της στον Ελληνικό Λαό.

Πρώτα απ' όλα επιτρέψατέ μου να καλωσορίσω θερμά την αναφορά σας στο διάλογο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Πράγματι, το πνεύμα και ο σκοπός του εν λόγω διαλόγου είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για μια ειλικρινή και καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Εκκλησιών και Ευρωπαϊκών θεσμών, πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες. Τα θέματα που θίγετε είναι πράγματι εκείνα που έχουν το περισσότερο ενδιαφέρον για την πλειοψηφία του Λαού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολύ σωστά υπογραμμίζετε ότι η παρούσα κρίση θέτει ευρύτερα θέματα πέραν της οικονομίας. Αυτή συνεπάγεται μιας αυξανόμενης πρόκλησης για την νομιμότητα των πολιτικών θεσμών, εφ' όσον δοκιμάζεται η εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, οι Ευρωπαϊκοί ηγέτες και ιδίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνουν οριστικά μέτρα να συγκρατήσουν την υπέρτατη κρίση ελλείμματος και να ενδυναμώσουν την Ευρωζώνη, για να ενισχύσουν την άμυνά τους.

Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, είναι υψίστης σημασίας όλοι οι πολιτικοί θεσμοί, συμπεριλαμβανόμενοι και εκείνοι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας στους συμπολίτες τους, αλλιώς η Δημοκρατία θα κινδυνεύσει και μόνον λαϊκιστικά κινήματα θα ωφεληθούν.

Μέσα σ' αυτή τη συνάφεια, η υπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας να συμπαρασταθούμε σε μια από τις δικές μας (χώρες) που βρίσκεται τώρα σε ανάγκη.

Θέλω να επαναλάβω την εκτίμησή μου για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Ελληνικός λαός και να εκφράσω την πεποίθησή μου, ότι η διαδικασία της προσαρμογής θα συνεχίσει με την αταλάντευτη δέσμευση όλων των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας. Πιστεύω βαθύτατα, ότι η Ευρώπη μπορεί να μετατρέψει την πρόκληση αυτή σε μια νέα αρχή και είμαι πεπεισμένος, ότι το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μπορεί να εξέλθει από την κρίση περισσότερο δυναμωμένο και αναζωογονημένο.

Συμμερίζομαι πλήρως την άποψή σας ότι τώρα, όπως ποτέ άλλοτε, πρέπει να εμβαθύνουμε στις αξίες πάνω στις οποίες ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως πολύ σωστά υπογραμμίζετε, η παρούσα οικονομική κρίση είναι κατά βάθος μια ηθική κρίση και οφείλουμε να επανεξετάσουμε τα ηθικά θεμέλια των οικονομικών και πολιτικών προσπαθειών μας.

Στην αρχή που ανέλαβα την θέση που κατέχω, πριν επανεκλεγώ από την Ευρωβουλή, μου δόθηκε η ευκαιρία να υπογραμμίσω στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές μου την ίδια με σας βασική άποψη, ότι η Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι πρέπει να επιστρέψουν και να μελετήσουν εκ νέου την δομή των βασικών αξιών επάνω στις οποίες στηρίζεται το Ευρωπαϊκό μας μοντέλο:

“Η Ευρώπη κατάφερε να αναπτύξει μια κοινωνική οικονομία και ένα μοντέλο κοινωνίας που υπερβαίνει την καταστροφική διχοτομία μη ρυθμισμένων αγορών ή παντοδύναμων πολιτειών. Οι απαντήσεις πρέπει να λαμβάνονται από την κοινωνία ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων. Πρέπει να βάλουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην καρδιά των προσπαθειών μας.

Αυτή η αρχή υπήρξε για μένα μια βασική έμπνευση κατά τη διάρκεια της δημόσιας ζωής μου. Γίναμε μάρτυρες της λήξης ορισμένων ιδεολογιών που απετέλεσαν τα πλαίσια της πολιτικής κουλτούρας του εικοστού αιώνα.

Ο “ριζοσπαστικός καπιταλισμός” των ανεξέλεγκτων αγορών και ο ακραίος κολεκτιβισμός ήσαν ιδεολογίες απάνθρωπες. Ο σκοπός τους δεν ήταν να προάγουν την αξιοπρέπεια του πολίτη, και είμαι αποφασισμένος να πράξω ότι πρέπει, ώστε αυτό το ιστορικό λάθος να μην επαναληφθεί. Ταυτόχρονα, τούτο αποτελεί και την έμπνευση που θα μας βγάλει από αυτήν την κρίση.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τα ευγενή και εμπνευσμένα λόγια σας κατ' αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, και για την κοινωνική σας ευαισθησία, ως και για το εντυπωσιακό έργο που έχει αναλάβει η Εκκλησία της Ελλάδος στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών για την φροντίδα των πλέον αναξιοπαθούντων.

Προσβλέπω να συνεργασθώ μαζί σας προσωπικά και με το Γραφείο της Αντιπροσωπείας σας στις Βρυξέλλες, για να προωθήσουμε τις κοινές μας προσπάθειες σε αυτούς τους γεμάτους από προκλήσεις καιρούς.

Πιστά υμέτερος,

José Manuel BARROSO



parapolitika.gr

Σαμαράς: «Ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη»



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία. Μετά το πέρας της συνόδου, ο κ. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία. Μιλώντας σήμερα στη Συνοδό Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επέμεινα στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Δηλαδή, της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ. Παρόμοιες θέσεις υποστήριξαν και άλλοι συνάδελφοί μου.
Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίχθηκαν σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, σε εποχή μάλιστα βαθιάς ύφεσης, δεν βοήθησαν. Η σταθερότητα του ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών, προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη. Ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να τηρήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και σε αυτό επέμεινα στη συνάντησή μου με τους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Εδώ, ακόμα και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν, είπε χτες στο Συνέδριο του ΕΛΚ ότι ήταν λάθος η απόφαση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων. Κάτι όμως που τελικά έγινε αναπόφευκτο μόνο για την Ελλάδα.
Ο Ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον 5 συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς.»



www.kathimerini.gr

UBS: Αν διαλυθεί το ευρώ αγοράστε χρυσό, κονσέρβες και ένα μικρό όπλο


Τι να αγοράσετε εάν διαλυθεί το ευρώ; Χρυσό, τρόφιμα σε με και ένα όπλο, είναι η συμβουλή της UBS προς
τους πελάτες της.
Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος ήταν ο πρώτος που επιχείρησε να υπολογίσει τις συνέπειες της διάσπασης της Ευρωζώνης, όταν ακόμα το σενάριο αυτό φάνταζε αδιανόητο.
Σήμερα, που η Ευρωζώνη παραδέχεται επίσημα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, και ολόκληρος ο πλανήτης επιχειρεί να προετοιμαστεί για το χειρότερο, η UBS επιστρέφει με μία νέα έκθεση, στην οποία ο συντάκτης της, Larry Hatheway, παραδέχεται ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις του οίκου για τις επιπτώσεις της κατάρρευσης του ευρώ ήταν συντηρητικές.
Τότε, είχε υπολογίσει ότι η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ θα κόστιζε από το 20% έως το 40% του ΑΕΠ της.
Τώρα, η UBS προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο σημαντικές. Και τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο αυτό με «ανόητες ιδέες».
Ενώ όλοι συμφωνούν ότι η Ευρωζώνη ήταν ελαττωματική από την αρχή, αυτό δεν σημαίνει ότι η καλύτερη λύση είναι η διάλυσή της. Αντίθετα, αυτό που ήταν «χαλασμένο» θα πρέπει να φτιαχτεί, λέει η UBS.
Όπως επίσης, τονίζει ότι είναι λανθασμένη η άποψη ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός της Ευρωζώνης. Με την επιστροφή στη δραχμή, το δημόσιο χρέος θα μεταφραζόταν στο νέο εθνικό νόμισμα, όμως, τα χρέη του ιδιωτικού τομέα προς ξένα πιστωτικά ιδρύματα θα έπρεπε να αποπληρωθούν στο αρχικό τους νόμισμα.Με δεδομένο ότιη νέα δραχμή θα υποτιμηθεί σημαντικά (κατά 58% υπολογίζει η Nomura), αυτό σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τεράστιες χρεοκοπίες.
Τραπεζικός και μη τραπεζικός τομέας θα κατέρρεαν, οι πιστώσεις θα εξαφανίζονταν και η οικονομία θα έπεφτε σε depression. Η πτώση της δραχμής θα έφερνε εκτίναξη του πληθωρισμού και περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης. Όλα αυτά δεν αντισταθμίζονται μονάχα από μια ήπια αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Επιπλέον, η UBS προειδοποιεί ότι όσοι πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να αποτελέσει ένα μεμονωμένο γεγονός, κάνουν λάθος. «Μόλις μια χώρα φύγει από την Ευρωζώνη, οι κάτοικοι των άλλων χωρών που κινδυνεύουν θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η χώρα τους θα είναι η επόμενη που θα ακολουθήσει. Η λογική υπαγορεύει ότι θα στείλουν τον πλούτο τους στο εξωτερικό, προκαλώντας τραπεζικό πανικό, που θα φέρει την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού τους κλάδου και της οικονομίας τους», εξηγεί.
Όσο για εκείνους που επιχειρούν να προετοιμαστούν για τη διάσπαση του ευρώ (τράπεζες, επιχειρήσεις, οίκοι εκκαθάρισης, ακόμα και κράτη), η UBS εξηγεί ότι απλά αυταπατώνται. Κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. «Πρόκειται για φαντασία. Είναι σαν να ζητάμε από τον Γουέλινγκτον να υποβάλει σε stress test το στρατό του απέναντι στο σενάριο που θέλει τον Ναπολέοντα να έχει B-52 στο Βατερλό. Δεν χαράσσεις νέες θέσεις για τα στρατεύματα, οπισθοχωρείς όσο πιο γρήγορα μπορείς στην άλλη πλευρά της Μάγχης, εάν όχι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», τονίζει ο οίκος.
Ποιες θα ήταν, λοιπόν, οι καλύτερες επενδύσεις στο ενδεχόμενο της διάσπασης του ευρώ;
«Υποθέτω ότι θα υπήρχαν κάποιες επενδύσεις που θα άξιζαν να εξεταστούν. Τα πολύτιμα μέταλλα για παράδειγμα. Όμως, και άλλα μέταλλα θα αποτελούσαν σοφές επενδύσεις, επίσης. Ανάμεσα σε αυτά, οι κονσέρβες τροφίμων και τα όπλα μικρού διαμετρήματος», καταλήγει ο οίκος.

Όνομα erga omnes ζητάει, τώρα, ο Γκρούεφσκι από τον Παπαδήμο,




Ο... παραχαράκτης της ιστορίας, πρωθυπουργός του ψευδοκράτους του Σκοπίων, Νίκολας Γκρούεφσκι, στριμωγμένος στη γωνία, ζητάει τώρα διαπραγμάτευση του ονόματος από τον Παπαδήμο...





Τη σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ εκφράζει -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην απαντητική επιστολή του προς τον ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Επιπλέον, διατυπώνει και την ετοιμότητα της Ελλάδας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων.


Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο πριν από περίπου 10 ημέρες και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ.


Στο μεταξύ τα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι ο κ. Γκρούεφσκι ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά να συναντηθούν στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξάγεται στη Μασσαλία.

Το συνέδριο πραγματοποιείτο «στο πλαίσιο της γνωριμίας, της εμβάθυνσης των σχέσεων καλής γειτονίας, της οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης των σχέσεων για συνεργασία στην περιοχή»

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αδυναμία για συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και έλλειψη διαθέσιμου χρόνου.



Αποκάλυψη για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή στο Crash




Αγνωστες  πλευρές της πτώσης του Κώστα Καραμανλή έρχονται στο φως, με τον τέως πρωθυπουργό να δίνει λεπτομέρειες για την περίοδο πριν από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές, στο περιοδικό CRACH του Γιώργου Τράγκα  που κυκλοφορεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Σε αφιέρωμα του περιοδικού με τίτλο «242 μέρες ομηρίας» περιέχονται, σύμφωνα με τον Γ. Τράγκα, εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή για την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009.

Ο Κώστας Καραμανλής «μίλησε» στον Γιώργο Τράγκα και του είπε ότι «έζησα σε καραντίνα μέχρι το βράδυ των εκλογών». Το περιοδικό συνδέει τις εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή με τα wikileaks και τα μηνιαία δελτία της ΕΥΠ που έπαιρνε στα χέρια του.

Εντωμεταξύ το πρωί της Πέμπτης 8/12 ο Γ. Τράγκας εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι είχε βρεθεί όπλο, συγκεκριμένα καραμπίνα με διόπτρα, απέναντι από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή, που σημάδευε την κατοικία του ενώ ανέφερε και για μια έκρηξη που πέρασε στο ντούκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αφιέρωμα του περιοδικού CRASH σημειώνεται  ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορούσε να «ανεχτεί» μια απ'Α ευθείας σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία (ειδικά για τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Κ. Καραμανλής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν), για αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής κερδίζοντας τις εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2011 το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», είχε δημοσιεύσει ότι υπήρχε σχέδιο με  στόχο τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με το περιοδικό απόρρητο έγγραφο περιέχει αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που προέρχονται από Ρώσο Αξιωματούχο με πηγή προέλευσης την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας.

Ανάλογο έγγραφο που προειδοποιούσε για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή είχε συντάξει και η ΕΥΠ (τ. ΚΥΠ),  την ύπαρξη του οποίου είχε επιβεβαιώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος. "Το περιεχόμενο του εγγράφου και το δημοσίευμα μιλούν για την ουσία και πώς αξιολογήθηκε τότε το συγκεκριμένο περιστατικό", είχε αναφέρει Π. Παυλόπουλος στον Realfm 97,8.

Σε ερώτηση για το αν ο Κώστας Καραμανλής είχε ενημερωθεί σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι όταν υπάρχουν έγγραφα αυτού του είδους ενημερώνονται εκείνοι που πρέπει να ενημερωθούν.

Επιμέλεια: Γιώργος Τζινάκος


 Express.gr

Δήμας: Δεν θα λυθεί δια της «τεθλασμένης» το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων



Δεν θα λυθεί δια της «τεθλασμένης» το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, λέει ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας σχολιάζοντας την απόφαση της Χάγης και του ΝΑΤΟ

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων «δεν πρόκειται να επιλυθεί δια της τεθλασμένης», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και την απόφαση του ΝΑΤΟ την οποία χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντική. Στέλνει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Γκρουέσφσκι για τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος και «δείχνει» ως μόνη λύση, τη λύση του ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Δήμας δήλωσε:

«Η κοινή θέση του ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί επιβεβαιώνει τις ομόφωνες αποφάσεις της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, το Στρασβούργο και τη Λισαβόνα. Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτή, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έλαβε αντίστοιχη απόφαση τη Δεύτερα. Παραμένει ανοικτή, μόλις οι υποψήφιες χώρες εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι δύο οργανισμοί. Πρόκειται για θετικό μήνυμα και πρέπει να το αξιοποιήσουν. Από αυτές εξαρτάται.

Οι τελευταίες τρεις ημέρες ήταν κρίσιμες για την εξωτερική μας πολιτική. Η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία δύσκολες συνθήκες. Τρία σημεία πρέπει να είναι σαφή σε όλους:

1. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μέσω διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ. Λύση που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό των σχέσεων μας. Λύση που θα δώσει ώθηση στην περιφερειακή συνεργασία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της περιοχής. 

2. Το ζήτημα της ονομασίας δεν πρόκειται να επιλυθεί δια της τεθλασμένης. Αυτό επιβεβαίωσε και το Διεθνές Δικαστήριο με την απόφασή του, καλώντας τα δύο μέρη να διαπραγματευθούν με καλή πίστη. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα την έχει. Ελπίζω να δείξει την ίδια βούληση και η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

3. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της περιοχής. Τους επόμενους μήνες θα πάρουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των εταίρων μας στα Δυτικά Βαλκάνια».


Eklogika.gr

Ένας απίστευτος διάλογος Μέρκελ - Σαρκοζί ΜΕΡΚΕΛ: ''Δεν ξέρω τι είσαι εσύ, αλλά εμείς είμαστε το χρηματοκιβώτιο της Ευρώπης''



Οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης θα είναι εκεί προκειμένου απλώς να ακούσουν τι έχει να τους ανακοινώσει το Βερολίνο και τίποτα περισσότερο

Picture 0 for Ένας απίστευτος διάλογος Μέρκελ - Σαρκοζί
Ο διάλογος λέγεται ότι είναι αυθεντικός. Σε κάθε περίπτωση, είναι χαρακτηριστικός του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το μέλλον τηςΕυρωζώνης.
Σύμφωνα με αυτούς που το περιγράφουν, σε κάποια φάση της τελευταίας τους συνάντησης, ο κ. Σαρκοζί φέρεται να είπε απευθυνόμενος προς την Γερμανίδα καγελάριο ότι «εμείς οι δύο είμαστε το μυαλό και η ψυχή της Ευρωζώνης». Κι εκείνη τη απάντησε ατάραχη: «Δεν ξέρω τι είσαι εσύ, πάντως, εγώ είμαι η πρωθυπουργός της».
Εφόσον η απόδοση των λεχθέντων είναι αυθεντική, τότε γίνεται κατανοητό με ποιους όρους και προϋποθέσεις «κατεβαίνει» σήμερα η γερμανική πλευρά στιςΒρυξέλλες, για να συζητήσει.
Υπό αυτή την έννοια οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης θα είναι εκεί, προκειμένου απλώς να ακούσουν τι έχει να τους ανακοινώσει το Βερολίνο και τίποτα περισσότερο.

ΓΑΤΟΣ:  Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 
ΣΑΡΚΟΖΙ: ''Είμαστε το μυαλό και η ψυχή της Ευρωζώνης''
ΜΕΡΚΕΛ: ''Δεν ξέρω τι είσαι εσύ, αλλά εμείς είμαστε το χρηματοκιβώτιο της Ευρώπης''

Έκτακτη συνάντηση Β.Πούτιν με Ισραηλινό ΥΠΕΞ




ImageΟ Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, συναντήθηκε εκτάκτως και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα.
Ο Α. Λίμπερμαν βρίσκεται σε περιοδεία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Συρία και τις έντονες ανησυχίες που προκάλεσε η παράδοση των Yakhont στη Δαμασκό, η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη. Η κρισιμότητα της συνάντησης φαίνεται κι από το γεγονός ότι σε μερικές μέρες θα επισκέπτονταν τη Ρωσία για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους, στους οποίους δε συμπεριλαμβανόταν ο Βλ. Πούτιν.
Γενικότερα, από τη στιγμή που τα συμφέροντα Μόσχας και Τελ Αβίβ φαίνεται να βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, η απειλή για την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια είναι προφανής, ενώ η Μόσχα μπορεί να τροφοδοτήσει κάθε εχθρό του Ισραήλ με οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας περιπλέκοντας σημαντικά την εικόνα…






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάει για αρνητικό ρεκόρ τζίρου … Ελεγχόμενη πτώση στο Χ.Α.


 
  
Σε τραγικά χαμηλά επίπεδα κινείται σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα στο Χ.Α., με την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να σημειώνει αυτή τη στιγμή ελεγχόμενη πτώση, αν και είχε ξεκινήσει ανοδικά. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι φυσικά στραμμένα στις εξελίξεις στην Ε.Ε. εν αναμονή της πολύ κρίσιμης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., αλλά και της απόφασης της ΕΚΤ για τη μεταβολή των επιτοκίων και τις δηλώσεις του Μ. Ντράγκι.
Επιστρέφοντας στο Χ.Α., με πτώση 0,54% ο ΓΔ, στις 682,58 μονάδες, με το τζίρο να είναι μόλις 9,2εκ ευρώ. Την ίδια ώρα στάση αναμονής επικρατεί στις ξένες αγορές με την προσοχή των επενδυτών να είναι φυσικά στραμμένα στις εξελίξεις στην Ε.Ε. Στα στατιστικά, με οριακά κέρδη 0,09% ο Xetra DAX στη Γερμανία, στις 5.994,86 μονάδες, +0,02%. Από την άλλη πλευρά, με μικρές μεταβολές -0,57% το Παρίσι και κέρδη 0,21% το Λονδίνο.  
Στα της τεχνικής ανάλυσης του Χ.Α., μια από τα ίδια, με την προσοχή να είναι κυρίως στραμμένη στην ανάγκη που υπάρχει ο ΓΔ να επιστρέψει υψηλότερα των πολύ σημαντικών αντιστάσεων στις 690 – 700 μονάδες, ενώ επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι η αδυναμία επιστροφής υψηλότερα αυτών μας προβληματίζει.
Οριακή πτώση 0,02% σήμερα για τις τράπεζες, με το δείκτη αυτών στις 280.17 μονάδες. Στις επιμέρους μετοχές, η μοναδική μετοχή με μικρά κέρδη αυτή της ΕΤΕ (1.88 ευρώ, +0,53%), της Alpha Bank (0,602 ευρώ, -0,82%), της EFG Eurobank (0,42 ευρώ, -0,94%), του ΤΤ (0,501 ευρώ, -7,56%), της ΑΤΕ (0,302 ευρώ, -19,68%) και της Marfin Popular Bank (0,253 ευρώ, -0,39%). Με μικρά κέρδη η μετοχή της Πειραιώς (0,304 ευρώ, +0,33%).


Greek Finance Forum

Αρχειοθήκη ιστολογίου