Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μαθητές λιποθυμούν απ' την πείνα (Βίντεο)



Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί μόλις πριν δυο χρόνια ότι θα φτάναμε στο σημείο ότι θα υπάρχουν μικροί μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, να υπάρχουν χιλιάδες
άνθρωποι που καθημερινά ψάχνουν τα σκουπίδια για να καταπολεμήσουν την πείνα τους. Και όμως τα παραπάνω είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να την κρύψουν πια ούτε τα αστικά ΜΜΕ. Το Κυριακάτικο "Παρόν" γράφει για 4 παιδιά που μεταφέρθηκαν με ασιτία στο Τζάνειο νοσοκομείο. Χτες το κανάλι «Κόντρα» είχε ρεπορτάζ από ανθρώπους που έχασαν πρόσφατα την εργασία τους, οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση και τώρα ψάχνουν την τροφή τους στα σκουπίδια, και σήμερα το Mega μας λέει –προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα- για μαθητές που λιποθυμούν απ’ την πείνα. (Δείτε το βίντεο)Πηγή
Μαθητές λιποθυμούν απ' την πείνα (Βίντεο)
Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί μόλις πριν δυο χρόνια ότι θα φτάναμε στο σημείο ότι θα υπάρχουν μικροί μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, να υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά ψάχνουν τα σκουπίδια για να καταπολεμήσουν την πείνα τους. Και όμως τα παραπάνω είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να την κρύψουν πια ούτε τα αστικά ΜΜΕ. Το Κυριακάτικο "Παρόν" γράφει για 4 παιδιά που μεταφέρθηκαν με ασιτία στο Τζάνειο νοσοκομείο. Χτες το κανάλι «Κόντρα» είχε ρεπορτάζ από ανθρώπους που έχασαν πρόσφατα την εργασία τους, οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση και τώρα ψάχνουν την τροφή τους στα σκουπίδια, και σήμερα το Mega μας λέει –προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα- για μαθητές που λιποθυμούν απ’ την πείνα. (Δείτε το βίντεο)





Πηγή


Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2011/12/blog-post_680.html#ixzz1gAJOrnyc

ΝΔ προς κυβέρνηση: "Ξεκαθαρίστε & σταματήστε να παίζετε με τους συνταξιούχους"!






Image
Ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Νικολόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος». Ο βουλευτής της ΝΔ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «εξοργιστική ανακολουθία» και «συνεχή διάψευση» των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την ώρα που οι συνεχείς, όπως επισημαίνει, περικοπές των συντάξεων «έχουν φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες συνταξιούχους».
«Από το «δεν πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες περικοπές σε συντάξεις» του κ. Βενιζέλου, φτάσαμε στο «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις» του κ. Κουτρουμάνη. Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια και προσήλωση στα πραγματικά δεδομένα των συντάξεων», παρατηρεί ο κ. Νικολόπουλος.
«Όχι άλλα παιχνίδια με τους Συνταξιούχους. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι χειρότερες και από τις περικοπές», καταλήγει.






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ή φεύγεις ή πεθαίνεις" - Οι 242 ημέρες ομηρείας του Κώστα Καραμανλή


"

Με ευθεία απειλή δολοφονίας
του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργόςΚώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών, αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.
Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, Προκόπης Παυλόπουλος τουπαρέδωσε τον φάκελο με τον εντοπισμό από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) του σχεδίου δολοφονίας τους.
Από τότε, ως το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς όταν η ΝΔ έχασε στις εκλογές, βρισκόταν...
, σύμφωνα με το περιοδικό Crash, ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν "υπό ομηρεία".

Το περιοδικό αποκαλύπτει πώς ο πρώην πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε πρόωρη έξοδο από το Μαξίμου.Στα μέσα Μαρτίου του 2009 διαμηνύεται τελεσιγραφικά στον ίδιο από "δυτικό κέντρο" μέσω διαύλου της FSB και της ΕΥΠ ότι «πρέπει να δρομολογήσει την άμεση έξοδό του από την εξουσία». 

Το μήνυμα ήταν σαφές: «Φεύγεις τώρα. Είναι αδιανόητο χώρα μέλους της ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία». 

«Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βεβαίως ότι θα δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το περιοδικό, σε στενό του φίλο ο κ. Καραμανλής.

«Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσσα αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από σπίτι».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



ΕΜΠΡΟΣ για ανάπτυξη  

Ο Καραμανλής και οι off the record διάλογοι



Οι αθέατες πτυχές της κυβέρνησης Καραμανλή σε βιβλίο του Μ. Κοττάκη. Ο συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεων Καραμανλή με τους βαρόνους των media, μέχρι το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τις σοβαρές καταστροφές, μετά από κάθε συμφωνία με τη Ρωσία. 

Ένα βιβλίο 500 σελίδων υπό τον εύγλωττο τίτλο "Καραμανλής - off the record" πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, ενώ αποσπάσματά του δημοσιεύονται στο σημερινό 112ο τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" (8/12/2011).
Μέσα από τις αθέατες αλλά σημαντικές πτυχές της 5ετούς διακυβέρνησης τουΚώστα Καραμανλή, οι αναγνώστες του νέου βιβλίου του Μανώλη Κοττάκηθα έχουν την τύχη να γνωρίσουν το παρασκήνιο των αποφάσεων που στιγμάτισαν την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας.
Οι νταβατζήδες και το Βατοπέδι
Σύμφωνα με το απόσπασμα του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη και το περιοδικό "Επίκαιρα", ο πόλεμος κατά της διαπλοκής αναδείχτηκε σε βασικό όπλο του Καραμανλή στην προσπάθεια ανάληψης της διακυβέρνησης.
Ο συγγραφέας θυμάται την περιβόητη ατάκα για τους νταβατζήδες και ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεων Καραμανλή με τους βαρόνους των media, από την έμπνευση του νόμου περί βασικού μετόχου μέχρι την ανακάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου.
"Αυτή η παράταξη Μανώλη δεν έχει νταβατζήδες, το ΠΑΣΟΚ έχει δύο. Τους γνωστούς. Εμάς προσπάθησε κάποια στιγμή η Βλάχου, όχι όπως αυτοί. Δεν τα κατάφερε ποτέ", είχε πει ο Κώστας Καραμανλής.
Και όταν ένας υπουργός της ΝΔ που επισκέφτηκε προηγουμένως τον Χρήστο Λαμπράκη στην Αναγνωστοπούλου τού πρότεινε να ρίξει γέφυρες προς εκείνον για λογαριασμό του, ο Καραμανλής τον στραβοκοίταξε και του είπε: "Μα, καλά πώς τον εμπιστεύεσαι αυτόν, νομίζεις ότι πιάνεται πάντα φίλος;".
Από τους ισχυρούς επιχειρηματίες, άλλοι αναδιπλώθηκαν και άλλοι συνέχισαν τον πόλεμο, με πρωτοστάτη τον Γιώργο Μπόμπολα.
Όμως ο αυτοδημιούργητος Γιώργος Μπόμπολας που στη ζωή του έφτιαξε τα πάντα από το μηδέν και έδωσε και τη ψυχή του για να στήσει "Το Έθνος", στεναχωρήθηκε με την παρ' ολίγον απώλειά του (θα το αγόραζε η Γιάννα Αγγελοπούλου),και απλά δεν μπόρεσε να ξεχάσει. Και παρά τις επισκέψεις υπουργών της ΝΔ στο γραφείο του στο Χαλάνδρι, τα αισθήματά του για τον πρωθυπουργό δεν άλλαξαν ποτέ. Αντιθέτως".
Η αντεπίθεση συμφερόντων σάλπισε με την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο ίδιος εμφανίζεται απογοητευμένος με τις ευρωεκλογές 2009 και εκμυστηρεύεται στον συγγραφέα: "Έχω χάσει την πίστη μου στους Έλληνες. Φεύγω 3 μέρες και 20 άτομα τσακώνονται μεταξύ τους. Εμένα βέβαια δεν μου έχουν κάνει μπαμπεσιά, μεταξύ τους όμως... Περνάμε προς τα έξω την εικόνα ενός διαλυμένου κράτους, γεμάτου σκάνδαλα. Και εντάξει η Siemens είναι. Το Βατοπέδι όμως; Πιστεύεις αλήθειας ότι τα πήρε κάποιος; Αν είναι δυνατόν!", αναφέρει στον συγγραφέα.
Τα Δεκεμβριανά και η βαζελίνη από τη Βραζιλία
Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου ο Καραμανλής κάλεσε στο γραφείο του το Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Τον βρήκε απογοητευμένο και δυσαρεστημένο και του είπε: "Γνωρίζεις ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί; Ότι μέσα στη Νομική η βασική γλώσσα συνεννόησης είναι τα Ιταλικά; Γνωρίζεις ότι στο δεύτερο υπόγειο του Πολυτεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με βαζελίνη εισαγόμενη από τη Βραζιλία;", σημειώνεται στο βιβλίο.
Η χώρα, η κυβέρνηση και ο Καραμανλής ήταν πλέον στο στόχαστρο ξένων δυνάμεων και μυστικών πρακτόρων, που εφάρμοζαν το γνωστό σχέδιο "Πυθία".
Ποτέ δεν ήταν Αμερικανόδουλος, απλά Αμερικανόφιλος
Οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τις ΗΠΑ πέρασαν από πολλά στάδια. Αν και σπούδασε στην Αμερική, ποτέ δεν πίστεψε ότι οι φιλίες υπερβαίνουν το εθνικό συμφέρον.
Ο Καραμανλής είχε δώσει από πολύ νωρίς τα διαπιστευτήριά του για το πώς αντιλαμβάνεται τις συμμαχικές σχέσεις.
"Το 1995 σε ένα συνέδριο στην Βοστόνη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απλός βουλευτής Θεσσαλονίκης τότε, αντιδίκησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας, όταν εκείνα υπέδειξαν ωμά στους συμμετέχοντες να βάζουν πλάτη για τα τουρκικά θέματα και να ρίξουν τους τόνους για τα δικά μας δίκαια", υπογραμμίζει ο Μανώλης Κοττάκης στο βιβλίο του, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουν σήμερα "Τα Επίκαιρα".
"Θυμάμαι ότι σε εκείνο το συνέδριο είχε γίνει μεγάλος καβγάς για τα εθνικά θέματα", αναφέρει ο Καραμανλής στον συγγραφέα.
Δημοσιογράφος που παρέστη σε αυτό θυμάται πως ο Καραμανλής προειδοποίησε τους διοργανωτές πως "αν δεν σεβαστείτε τα εθνικά μας συμφέροντα για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, τότε υπάρχουν οι Ρώσοι και οι Άραβες, στους οποίους μπορούμε να στραφούμε".
Μπαίνοντας στο 2004, ο Καραμανλής επικαιροποίησε τις απόψεις του.
Σε μία συνάντησή του στο γραφείο του στη Ρηγίλλης με τον Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος τον είχε επισκεφτεί για να του δώσει το βιβλίο του για τη μειονότητα της Θράκης, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει: "Στο λέω όχι για να το γράψεις, αλλά για το έχεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου: Δεν συμφωνώ με το σχέδιο Αναν!".
Στο περιοδικό "Επίκαιρα" περιγράφεται το πώς κύλησαν οι επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Πώς από το "Όχι" του Μπους, περάσαμε στην εκδίκηση των ΗΠΑ και το ελληνικό βέτο στις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ διπλωματικές και συμμαχικές σχέσεις. Από τις 27 Ιουνίου 2007, ο Κώστας Καραμανλής γράφτηκε οριστικά στη "μαύρη λίστα των συμμάχων".
Ο Μανώλης Κοττάκης προβαίνει σε μία ακόμη αποκάλυψη για το συστηματικό άνοιγμα στη Ρωσία και την αγορά S-300 του Πούτιν, ενώ περιγράφει λεπτομερώς την εμμονή Γαλλίας και Γερμανίας να αγοράσουμε οπλικά συστήματα.
Σε αυτό το σημείο, η αντίδραση Καραμανλή για το κόστος και η αντιπρότασή του να δώσουμε τα 40 παλιά Mirage, προκειμένου να αγοράσουμε από Γαλλία Rafal σε χαμηλότερη τιμή, πυροδότησε την αντίδραση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να καθησυχάσει, λέγοντάς της ότι θα γίνουν αγορές και από Γερμανία.
Η παρτίδα μπορούσε να σωθεί;
Την ημέρα που παρέδωσε ο Καραμανλής την πρωθυπουργία στον Παπανδρέου ήταν Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 και το δημόσιο χρέος ανέρχονταν σε 280 δις ευρώ. 
Τα 130 από τα 280 δις ευρώ μάς τα  είχαν δανείσει δύο μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες. Η γερμανική Deutsche Bank και η γαλλική BNP Paribas. Το χρέος ήταν μεγάλο, αλλά η διαπραγματευτική ισχύς του Κώστα Καραμανλή απέναντι σε Μέρκελ και Σαρκοζί θα ήταν εξίσου μεγάλη, σε περίπτωση που μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όπλο της στάσης πληρωμών.
Όμως ο Παπανδρέου είχε άλλα στο μυαλό του. Στενοί συνεργάτες και συνομιλητές του Καραμανλή την εποχή εκείνη προσθέτουν: "Πιθανότατα θα είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ, αν είχαμε πάρει εμείς μέτρα που εξήγγειλε ο Καραμανλής στη ΔΕΘ.Η παρτίδα σωζόταν και το έλλειμμα θα διατηρούνταν σε λογικά επίπεδα. Φαντάζεστε τον Καραμανλή με τρόικες πάνω από το κεφάλι του;".
Τα μηνύματα βέβαια είχαν ξεκινήσει από την αρχή του έτους, όταν τα διεθνή "κοράκια" και οι κερδοσκόποι είχαν αντιληφθεί τα επίπεδα ελλείμματος και ετοίμαζαν την επίθεσή τους, καθώς ο τότε Γερμανός υπουργός Στάινμπουρκ ρωτούσε να μάθει για τη δυνατότητα δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Παπαθανασίου.
Ο Καραμανλής επικοινώνησε με τον Γιούνκερ που τον συμβούλευσε: "Προσέξτε το χρέος, διότι οι αγορές θα σας δανείζουν με όρους ΔΝΤ".
Αμέσως ο Καραμανλής έδωσε εντολή ο Παπαθανασίου να βγει στις αγορές να βρει δανεικά. Η Ευρώπη όμως ζητούσε μόνιμα μέτρα, γι' αυτό αμέσως μετά την επιστροφή του από την τότε Σύνοδο Κορυφής κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και τους ζήτησε τη συναίνεσή τους σε έξι σημεία.
"Ο Παπανδρέου δεν άκουσε. Στη συνάντηση που είχε με τον Καραμανλή απέρριψε την πρόταση, με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να βρει άλλοθι για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές".
Η αποσταθεροποίηση συνεχίστηκε και κυρίως αυτή του Καραμανλή, που λόγω της ενεργειακής του πολιτικής και της απίστευτης σκανδαλολογίας προκάλεσαν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία μας.
Συνεργάτες του Καραμανλή υπογραμμίζουν ότι αν από το 2009 το ΠΑΣΟΚ συναινούσε σε ηπιότερα οικονομικά μέτρα, η πορεία του τόπου θα ήταν διαφορετική.
Πηγή: "Επίκαιρα"

«Γέφυρες» στη ΝΔ ρίχνει η Ντόρα



Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ αφήνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στη «Real News», η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκτιμά ότι αναλόγως της στάσης που θα κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς, «μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας» μεταξύ του κόμματός της και της ΝΔ

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι ο δικομματισμός, με τη μορφή που είχε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει, εκτιμώντας ωστόσο ότι η πτώση του δεν συνοδεύεται από μία συγκροτημένη εναλλακτική λύση στην κοινωνία.

«Υπάρχουν πλέον οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Μάλιστα, αναφέρει ότι θα στήριζε μια κυβέρνηση, που «κόκκινη γραμμή» θα είχε τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού, που είναι «η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».


Δεξί-X-Trem

Να συλλαμβάνονται όσοι χρωστούν στο Δημόσιο. Με τις οφειλές του Δημοσίου τι θα γίνει;

Τον τελευταίο καιρό συλλαμβάνονται ...αφειδώς, άνθρωποι που χρωστούν στο δημόσιο. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση ηλεκτρικών συσκευών, πουλάει με δόσεις συσκευές 1.000.000 ευρώ τον Ιούνιο. "Εισπράττει" τον ΦΠΑ 23%, δηλαδή 230.000 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι στο συγκεκριμένο μήνα, δεν έχει αγορές (εισροές), πρέπει να αποδώσει τις 230.000 στο δημόσιο μέχρι τις 26 Ιουλίου. Αν δεν αποδώσει, βάζουν βραχιολάκια στον υπεύθυνο της επιχείρησης, για μη απόδοση παρακρατούμενων φόρων. Σου λέει το κράτος "εσύ τα πήρες από τους πελάτες σου και τα τσέπωσες".
Έλα όμως που δεν τα πήρε ο άνθρωπος, αλλά θα τα πάρει !


Το παράδειγμα γίνεται σαφέστερο σε συναλλαγές με το δημόσιο.
Παρέχει π.χ. ο "χ" εργολάβος ή φαρμακευτική εταιρεία ή οποιοσδήποτε προμηθευτής του δημοσίου, κάποια υπηρεσία ή προϊόν στο δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2011. Τιμολογεί και πρέπει να αποδώσει ΦΠΑ τον Ιανουάριο, μέσα σε ένα μήνα. Αν δεν τον πληρώσει, έχει προσαύξηση 1,5% το μήνα και ποινικές κυρώσεις. 
Το δημόσιο όμως εξοφλεί άτοκα την οφειλή, τον Ιανουάριο του 2018 !
Αλλά ούτε προσαύξηση του βάζει κανείς, ούτε κανένας πάει στην "ψειρού".
Ε, πώς να αντέξουν οι επιχειρήσεις, με τον μεγαλύτερο μπαταχτσή του κόσμου (το ελληνικό δημόσιο) απέναντί τους;


Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με τη σύλληψη του υπευθύνου της ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε., μιας σοβαρής εταιρείας, της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια του Πρίνου στη Θάσο και θα καταλάβετε τι έγινε και τι γίνεται σε πολλές περιπτώσεις. 
Συνέλαβαν τον άνθρωπο, ενώ η εταιρεία χρωστούσε 300 ευρώ, την ώρα που το δημόσιο, τους χρωστάει 12.380.914 ευρώ !!!!!!!


ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ






Στοιχεία από το olympia.gr

Τα βάρη του 2012 για φορολογουμένους και ιδιοκτήτες ακινήτων




Τα βάρη του 2012 για φορολογουμένους και ιδιοκτήτες ακινήτων, μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, νέοι φόροι
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Ας ετοιμαστούμε να βάλουμε βαθειά το χέρι στη τσέπη και το 2012 αφού μας περιμένει βροχή από φόρους και νέες επιβαρύνσεις λόγω μείωσης του αφορολόγητου ορίου, περιορισμού των φοροαπαλλαγών, νέων υψηλότερων τεκμηρίων διαβίωσης και των γνωστών έκτακτων εισφορών. 
Τι μας περιμένει:
Εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι (θα πληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους)
Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ που ίσχυε για τα εισοδήματα του 2010 στις 5.000 ευρώ για το 2011 Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα μεγαλύτερα από 5.000 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά ετήσιο φόρο εισοδήματος από 50 έως και 700 ευρώ. Εάν έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα χρεωθούν με επιπλέον φόρους από 700 έως 900 ευρώ.
Όσοι έχουν ένα ή δύο παιδιά και ετήσια εισοδήματα από 7.000 και μέχρι 32.000 ευρώ θα καταβάλουν φόρους αυξημένους κατά 100 έως και 1.040 ευρώ.
Όσοι έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά και ετήσια εισοδήματα από 15.000 έως 32.000 ευρώ θα πληρώσουν έξτρα φόρο κατά 540 έως και 2.750 ευρώ.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011 και τέλος επιτηδεύματος το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων.
Τα τεκμήρια διαβίωσης θα είναι αυξημένα από 10% έως και 70% και αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι που θα βρίσκονται εκτός των νέων ορίων θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο χωρίς να έχουν αύξηση των εισοδημάτων τους.
 Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στο 2012 θα κληθούν να πληρώσουν, αναλόγως του της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους,  ειδικό τέλος ακινήτων των ετών 2011 και 2012 (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ), το ΕΤΑΚ του 2009, την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και για το 2011.


Eklogika.gr


Διαφωνεί η ΝΔ με τον Παπαδήμο για τα μέτρα















Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τα επόμενα χρόνια, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωση του τονίζει με νόημα πως οι παρεμβάσεις που θα ισχύσουν την περίοδο 2013 – 2015 για την επίτευξη των στόχων θα τις διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πέμπτη αποστολή αξιολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουμε ότι η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης έδωσε απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα συνεχίσει το έργο της για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα.

Η δήλωση του Λ. Παπαδήμου για τα μέτρα


Επίσης η ΝΔ σχολιάζοντας τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής τονίζει πως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης προκειμένου να δημιουργηθεί μια Ευρώπη Αλληλεγγύης και όχι σχηματισμοί χωρών.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι απαιτείται η εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης, η επιθετικότερη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ενίσχυση της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης, η έκδοση ευρωομολόγων και η δημιουργία μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής εταιρίας αξιολόγησης». 


Real.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου