Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ηγέτες πατριώτες και ηγέτες προδότες



Λεφτά υπάρχουν… για τους λαούς που τιμούν τους ηγέτες που τολμούν:  
Οικονομική υπερδύναμη η Κύπρος – «Κάθεται» σε 25 τρισ. ευρώ

Εάν η Κύπρος είχε γονατίσει και το μαύρο χρήμα για το “ΝΑΙ” στο ΑΝΑΝ είχε πιάσει τόπο, τώρα οι υδρογονάνθρακες θα μοιραζόντουσαν εκεί που ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να μοιραστούν αυτοί του Αιγαίου. 
Όπως και ο υπόλοιπος πλούτος με την Εθνική περιουσία της Ελλάδας. Τόσο απλά…

Σε λίγες ώρες η Κύπρος θα γνωρίζει πόσο πλούσια θα γίνει, καθώς αναμένεται ανακοίνωση της Noble Energy, στην οποία θα γίνεται λόγος για το κοίτασμα του «οικοπέδου 12» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με δεδομένο ότι υπάρχει τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12», η Κύπρος ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μπαίνοντας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και αναβαθμίζοντας έτσι τον γεωστρατηγικό της ρόλο.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται, ο αριθμός που ακούγεται ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα είναι 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και θεωρείται αρκούντως ικανοποιητικός για να προχωρήσει η εξόρυξη.

Σύμφωνα με πληροφοίες που επικαλείται το κυπριακό κανάλι «Σίγμα», με βάση το συμβόλαιο, το ποσοστό κέρδους για την Κυπριακή Δημοκρατία από το πετρέλαιο είναι 85% και από το φυσικό αέριο 75%. Το κόστος εξόρυξης πετρελαίου είναι περίπου 30 δολάρια το βαρέλι ενώ με βάση τις εκτιμήσεις η τιμή πώλησης ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι, αν το κοίτασμα στο «οικόπεδο 12» περιέχει 290 με 300 δις βαρέλια. «Η εξόρυξή του μπορεί να γίνει σε 6 μήνες και η πώλησή του άμεσα», υποστηρίζει το κυπριακό κανάλι.

Αν ισχύουν οι παραπάνω αριθμοί αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα έσοδα που θα έχει η Κύπρος μόνο από το πετρέλαιο υπολογίζονται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα όχι μόνο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη αλλά και τη διαδικασία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος του νησιού.

Συνεπώς, ο άμεσος δρόμος κέρδους για την Κύπρο είναι να επιλεγεί πρώτα το πετρέλαιο και μετά το φυσικό αέριο. Ωστόσο, με βάση τη συμφωνία που έγινε με την Noble Energy, εναπόκειται στην εταιρεία και μόνο ν’ αποφασίσει την εξόρυξη πρώτα φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

Η Noble προκρίνει το φυσικό αέριο καθώς το πετρέλαιο θα καθυστερήσει αφού η εταιρεία θα δοκιμάσει πρώτα σε οικόπεδο του Ισραήλ και μετά σε κυπριακό, ενώ θα πρέπει να «τρυπήσει» στα 7.5 χιλιάδες μέτρα κάτι που συνεπάγεται επιπλέον έξοδα τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ανοησίες» τα δημοσιεύματα περί συνεκμετάλλευσης

Tην ίδα ώρα «ανοησίες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ ότι η Λευκωσία έχει προτείνει συνεργασία με την Τουρκία για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα η Σαμπάχ ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει προτείνει σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού το φυσικό αέριο να μεταφέρεται στην Ευρώπη με αγωγούς μέσω Τουρκίας.





Πηγή
http://filologos10.wordpress.com/
politika.gr

Πάνος Καμμένος: ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ




Δείτε τι είπε χθες στην επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος.
"Ο πρωθυπουργός εν γνώσει του παραπλανά τον Ελληνικό λαό, ..για να οδηγήσει στη υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που θα οδηγήσει στην παράδοση στο Αγγλικό δίκαιο .."

Δείτε το βίντεο





Exomatiakaivlepo

Στα 12-20 τρις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο εκτιμάται το κοίτασμα Αφροδίτη



ImageΗ κυπριακή εφημερία Πολίτης δημοσίευσε άρθρο στον οποίο αναφέρεται ότι η αμερικανική εταιρεία Noble Energy εκτιμά ότι το κοίτασμα Αφροδίτη περιέχει 12-20 τρις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο. 
Πάντως η εταιρεία αναμένεται εντός της εβδομάδας να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της γεώτρησης. Εάν
τα στοιχεία τα οποία διέρρευσαν είναι αληθινά τότε το κοίτασμα Αφροδίτη είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το ισραηλινό Λεβιάθαν.    





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΗ- ΓΙΑΝΝΙΚΟ!



Αυτή την ώρα, αστυνομικοί αναζητούν το Γιώργο Κουρή και τον Κώστα Γιαννίκο για να τους συλλάβουν στα όρια του αυτοφώρου, μετά την έκδοση ενταλμάτων από τον εισαγγελέα για την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους του ALTER (και οι δυο) και της εφημερίδας ΦΙΛΑΘΛΟΣ (ο πρώτος)!...



Περιπολικά βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις του ΚΟΝΤΡΑ Channel στον Ταύρο, έξω από το σπίτι του Κουρή και έξω από το σπίτι του Γιαννίκου.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης!


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΡΑέχουν συγκεντρωθεί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER που διαμαρτύρονται με συνθήματα κατά του μεγαλομετόχου για την "ανθρωπιά" του να τους αφήνει απλήρωτους εδώ και μήνες, η οποία κορυφώθηκε με τη μη καταβολή του δώρου και των δεδουλευμένων τους.

Τα αναγραφόμενα περί κεράσματος των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών με... περγαμόντο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

http://ergazomenoialter.blogspot.com/

Planet-Greece
Planet

Το κλίμα βάρυνε…



Βαρύ πολιτικό κλίμα διαμορφώνεται ενόψει της αυριανής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο, το πρώτο σημαντικό τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.
Μετά τα όσα διέρρευσαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και κυρίως μετά την είδηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του Λουκά Παπαδήμου με τον Κάρολο Παπούλια, και η φημολογία που ακολούθησε περί ενδεχόμενης σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Συγγρού έσπευσε να απαντήσει, χαράσσοντας τη δική της «κόκκινη γραμμή».
Αυτό που απαντά λοιπόν η Νέα Δημοκρατία στη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν το πλαίσιο και η αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι ότι όσα έχουν συμφωνηθεί είναι προφανή και δεν αλλάζουν, υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο, και δεν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα μιας τέτοια συνάντησης.
Θυμίζοντας με νόημα ότι, για τη Νέα Δημοκρατία, η 19η Φεβρουαρίου είναι η ημερομηνία ορόσημο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, που μπορούν να παραταθούν μόνο για μερικές εβδομάδες.

Statesmen.gr

Η πρώτη δόση του ρωσικού δανείου φτάνει στην Κύπρο



Το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα υλοποιηθεί έμβασμα της πρώτης, από τις τρεις δόσεις του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το έμβασμα ανέρχεται στα 590 εκατομμύρια ευρώ, το δε Φεβρουάριο θα δοθεί η δεύτερη δόση.

Σε ερώτηση, αν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης χρηματοδότησης στην Κύπρο από άλλες σοβαρές πηγές, πέραν της Ρωσίας, ο κ. Καζαμίας είπε ότι θα γίνει ''με παρόμοιους ευνοϊκούς όρους, που είχαμε την προσφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία''.

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοπρασία Γραμματίων και Χρεογράφων του Δημοσίου, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε ικανοποίηση γιατί υπερκαλύφθηκε ο στόχος για άντληση 300 εκατομμυρίων ευρώ.

''Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη επίσημη δοκιμασία μας, μετά τον τελευταίο Μάιο, που άρχισαν και παρουσιάζονταν δυσκολίες πρόσβασης μας στις αγορές'', σημείωσε.-


Δεξί X-Trem

Νέα εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων – Ποιοι δεν εξαιρούνται






Πολύτεκνοι και ανάπηροι με ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ θα πληρώνουν κανονικά το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη νέα εφαρμοστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια εγκύκλιο τίθεται προθεσμία έως τις 20 Ιανουαρίου για να προσέλθουν στους δήμους όπου ανήκουν οι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους.

Ορίζεται επίσης η διαδικασία που θα ακολουθούν όσοι δηλώσουν αδυναμία στην πληρωμή του τέλους με την προσφυγή τους στον προϊστάμενο της εφορίας της περιοχής. 


Skai.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου