Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΠΕ Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ



«Εκείνοι που από την αρχή δεν ήθελαν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, πρέπει να το πάρουν απόφαση και να τον αφήσουν να πρωθυπουργεύσει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε...
ότι «ο Φεβρουάριος είναι μήνας καλός για μασκαράδες, όχι για εκλογές».


Fimotro

Επιβεβαίωση στη Βουλή για το απόρρητο ελληνικό σύστημα που "τύφλωνε" τα F-16!



 



Στιις 17 Αυγούστου το Onalert αποκάλυπτε ότι Έλληνες τεχνικοί είχαν κατορθώσει να κατασκευάσουν ένα σύστημα παρεμβολών που "τύφλωνε" τα αντίπαλα F-16 σε απόσταση 35 μιλίων! Όχι στα λόγια ,αλλά στην πράξη! Το σύστημα είχε τοποθετηθεί σε αεροσκάφη A 7 ,τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν F 16. Τα ποσοστά επιτυχίας "τύφλωσης" των F 16 ήταν εκπληκτικά! Κι όμως την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα κάνουν υπομονή μέχρι παρεξηγήσεως για το πότε επιτέλους θα τελειώσει ...το σήριαλ με τα  αμερικανικά συστήματα αυτοπροστασίας στα "τυφλά" F-16,πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι το ελληνικό εγχείρημα των ανθρώπων της ΠΑ και της ΕΑΒ "δεν μας κάνει" αν και όλοι παραδέχονται ότι λειτούργησε άψογα στις δοκιμές του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ONALERT

Τι απέγινε το σύστημα φτιαγμένο από ελληνικά χέρια; Ο ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Η.Πολατίδη περιέγραψε την πορεία της ελληνικής ανακάλυψης.Έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσετε πως το οδήγησαν στην απαξίωση:

"Αναφέρεστε στο εργαστηριακό πρωτότυπο του συστήματος  Ε2 -92, και αλλιώς παρεμβολέα αυτοπροστασίας αεροσκαφών.
Αυτό το σύστημα πράγματι αναπτύχθηκε από προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας   και στη  συνέχεια ανατέθηκε στην ΕΑΒ, η παραγωγή δύο βιομηχανικών πρωτοτύπων μέσω της σύμβασης 006 του 1999.

Τα βιομηχανικά πρωτότυπα κατασκευάστηκαν και εγκαταστάθηκαν σε  δύο αεροσκάφη Α7. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος , πραγματοποιήθηκαν πτητικές δοκιμές , το έτος  2003,  εναντίον αεροσκαφών F16. Δοκιμές στις οποίες η επιτροπή έκρινε ότι τα αποτελέσματα ήταν όντως ικανοποιητικά.
Η ΕΑΒ στη συνέχεια υπέβαλε πρόταση προσφοράς στην Πολεμική Αεροπορία που αφορούσε στην παραγωγή 40 υπαρκτών συστημάτων Ε2-92 , για τοποθέτηση στα αεροσκάφη Α7. Πάντοτε στο ίδιο πλαίσιο και με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα βιομηχανικά πρωτότυπα.



Στη συνέχεια, ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνοντας υπόψη το απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρότασης της ΕΑΒ, σε συνδυασμό με την επικείμενη τότε απόσυρση των αεροσκαφών Α7, έκρινε ότι δεν υφίσταται επιχειρησιακή απαίτηση αποδοχής της εν λόγω πρότασης.

Τον Δεκέμβριο του 2007, η ΕΑΒ, υπέβαλε εκ νέου πρόταση στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία αφορούσε στην εγκατάσταση του Ε2-92 στα αεροσκάφη F4.

Στα αεροσκάφη F4 με πρωτοβουλίες προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, το υπογραμμίζω αυτό, έχουν ήδη αναπτυχθεί άλλα συστήματα και βελτιωμένες τεχνικές  λειτουργίες των υφιστάμενων συστημάτων τους, τα οποία επιτυγχάνουν με αποτελεσματικό τρόπο την προστασία των αεροσκαφών F4 εναντίον σύγχρονων απειλών.

Κατά συνέπεια, η Πολεμική Αεροπορία έκρινε ότι δεν υφίσταται επιχειρησιακή  απαίτηση αντικατάστασης του υφιστάμενου συστήματος από το Ε2-92.
Πέραν των προαναφερθέντων, και ολοκληρώνω την απάντησή μου, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας της χώρας και με δεδομένο ότι  το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε με ελάχιστο κόστος να πετύχει ικανοποιητική προστασία των F4, με τα υπάρχοντα συστήματα, δεν κρίνεται σκόπιμη η επένδυση, εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος από το Ε2-92.

Τέλος, θέλω να επισημάνω δύο ακόμη πράγματα. Πρώτον,  ότι δεν είναι δυνατή η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Ε2-92 επί του αεροσκάφους  F4, δεδομένου ότι δεν έχει εγκατασταθεί  στον εν λόγω τύπο αεροσκαφών και συνεπώς η λειτουργία του δεν έχει ελεγχθεί σε πτητικές δοκιμές.

Δεύτερον, ότι οι τεχνικές προδιαγραφές του Ε2-92, θεωρούνται πλέον παλαιάς τεχνολογίας, ενώ αυτός είναι προσανατολισμένος  να λειτουργεί μόνο εναντίον του αεροσκάφους F16. Και, συνεπώς, δεν παρέχει προστασία εναντίον  άλλου τύπου απειλών"



Είναι εύκολα κατανοητό ότι κάποιοι δεν ήθελαν να προχωρήσει αυτή η υπόθεση του ελληνικού συστήματος Ε2-92. Ο ΑΝΥΕΘΑ Γ.Ραγκούσης στη δευτερολογία του,παραδέχτηκε ότι "η αξιοποίηση κάθε ιδέας, κάθε πρότασης τεχνογνωσίας, κάθε τεχνολογικής προόδου που μπορεί να προέλθει  ιδιαίτερα  από Έλληνες επιστήμονες, είναι όχι  απλώς ευσπρόσδεκτη, αλλά ένας επιδιωκόμενος σκοπός.

Νομίζω προσωπικά, κύριε Πολατίδη, ότι ίσως η πιο κρίσιμη πρόκληση, στρατηγική πρόκληση για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι αυτή η οποία αποτυπώνεται στο εξής  ερώτημα: πού θέλουμε τεχνολογικά, προς  ποιαν κατεύθυνση θέλουμε τεχνολογικά να οδηγήσουμε και να αναπτύξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα αμυντικά συστήματα που αυτές διαθέτουν".




Το 2026 θα ορθοποδήσει η Ελλάδα βάσει έκθεσης της Goldman Sachs





To 2026, βάσει έκθεσης της Goldman Sachs, εκτιμάται ότι θα καταστεί εκ νέου ανταγωνιστική η Ελλάδα.Επισημαίνεται παράλληλα ότι μεγάλο μέρος των περιφερειακών ανισορροπιών στη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να εξομαλυνθεί μέσω τεχνικής υποτίμησης.

Μία τέτοια ενέργεια, όπως σημειώνεται, θα βελτίωνε τη θέση κρατών όπως η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία σε σχέση με κράτη του "πυρήνα" της Ευρωζώνης.

Η προσαρμογή-τεχνική υποτίμηση στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται, θα είναι ύψους περίπου 35% -όσο και η Ισπανία πάνω-κάτω-, ενώ η Πορτογαλία θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη πραγματική υποτίμηση περίπου κατά 45%.

Αντίστοιχα, ο χρόνος προσαρμογής θα ήταν περίπου 3 χρόνια στην Ιρλανδία, 8 χρόνια στην Ιταλία και την Ισπανία και 20 χρόνια στην Πορτογαλία.

Για την Ελλάδα θεωρεί πως θα απαιτείται μια 15ετής προσαρμογή, στη διάρκεια της οποίας οι τιμές θα πρέπει να αυξάνονται λιγότερο ή ακόμα και να υποχωρούν σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Αυτή η έκθεση μας κρατάει εντός ευρώ γιατί την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Royal Bank of Scotland προειδοποιούσε ότι μια μικρή χώρα θα βγει εκτός της Ευρωζώνης και έκανε λόγο για τρομακτικές πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα της Γηραιάς Ηπείρου.


Τα πιο μαύρα Χριστούγεννα




 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εξήντα και πλέον χρόνια τώρα, από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου και του Εμφύλιου Πολέμου, η Ελλάδα και ο λαός μας δεν έχουν ξαναζήσει τόσο θλιβερά Χριστούγεννα. Οχι, η χώρα δεν έχει ακόμη καταβαραθρωθεί τόσο ώστε να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι φτωχότερη από όσο πριν από δεκαπέντε, είκοσι, πόσω μάλλον τριάντα ή σαράντα χρόνια. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανοησία. Οι Ελληνες όμως έχουν βυθιστεί σε πρωτοφανή απόγνωση σήμερα τόσο εξαιτίας της δραματικής 
μείωσης των εισοδημάτων τους όσο και λόγω της παντελούς έλλειψης προοπτικής και ελπίδων βελτίωσης της κατάστασης.
Παλιότερα η Ελλάδα ήταν πάμπτωχη ή φτωχή, αλλά τα πράγματα συνεχώς καλυτέρευαν. Με ταχύτερο ή βραδύτερο κατά εποχές ρυθμό, αλλά πάντα καλυτέρευαν. Τώρα είναι η πρώτη φορά μετά το 1940 που κατακρημνίζεται βίαια και μαζικά το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων. Με δεδομένη μάλιστα την εξαιρετικά αυξημένη σε σχέση με περασμένες δεκαετίες εξάρτηση τεράστιου τμήματος του πληθυσμού από τις τράπεζες μέσω πολλαπλών δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.), η σημερινή κατακρήμνιση απειλεί να οδηγήσει κατευθείαν στον κοινωνικό Καιάδα όχι μόνο μισθοσυντήρητους και μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους, αλλά και καλοβολεμένους νοικοκυραίους των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, που ούτε διέπραξαν οι ίδιοι κάποιο ολέθριο σφάλμα για να χάσουν τις περιουσίες τους ούτε διανοούντο ποτέ ότι θα ήταν δυνατόν να υποχρεωθούν να καταποντιστούν κοινωνικά και να αλλάξουν τόσο δραστικά επί τα χείρω τρόπο ζωής. Σταδιακά ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι τα φληναφήματα περί «διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών» και «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» συνιστούν προσχήματα που υπηρετούν έναν και μοναδικό στρατηγικό στόχο: να φτωχύνουν βίαια όλοι οι Ελληνες, να πέσουν οι μισθοί -σχηματικά το αναφέρουμε- κάτω από το χιλιάρικο, να γίνουν οι συντάξεις επιδόματα ελεημοσύνης 200-300 ευρώ.
Το ίδιο να γίνει και στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία. Για τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ δεν μιλάμε, εκεί ήδη οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται σε επίπεδα κατώτερα από αυτά που προαναφέραμε.
Με άλλα λόγια, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιες δημοσιονομικές δυσκολίες που οδηγούν σε προσωρινή πτώση μισθών και συντάξεων που στη συνέχεια θα αποκατασταθούν στο προηγούμενο ύψος τους και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Οχι. Εχουμε να κάνουμε με μια κορυφαία πολιτική επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα του γερμανικού πρωτίστως αλλά και του υπόλοιπου ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Αυτή η ραγδαία μείωση μισθών και συντάξεων που παρατηρείται ήδη στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και σταδιακά επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη σηματοδοτεί μια τεράστια ανακατανομή πλούτου με αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολλών και των φτωχών και την ενίσχυση των πλουσίων. Αυτό γίνεται είτε άμεσα, αφού αυτοί που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα πληρώνουν λιγότερο όσους εργάζονται γι' αυτούς, πληρώνουν λιγότερες εργοδοτικές εισφορές κ.λπ., είτε έμμεσα, με την αναδιανομή του πλούτου μέσω του κράτους και των τραπεζών.
Υπό το πρίσμα αυτό, η καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κάποια ανεπιθύμητη «παράπλευρη απώλεια» της ασκούμενης πολιτικής. Αντιθέτως, είναι ο σκοπός, η επιδίωξη, ο στρατηγικός στόχος της ασκούμενης πολιτικής!
Από τη στιγμή δηλαδή που όντως πέφτουν οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει απολύτως! Ολα τα υπόλοιπα για το δημόσιο χρέος κ.λπ. είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να δικαιολογείται αυτή η γραμμή στα μάτια του πανικόβλητου, ζαλισμένου και ανήμπορου για την ώρα να αντιδράσει αποτελεσματικά, λαού.
Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, από το 1993 που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το παρέδωσε στο 115% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κυμαινόταν ανάμεσα στο 100% και στο 110% μέχρι το 2008 και ουδείς ανησυχούσε γι' αυτού, ούτε η κατάσταση επιδεινωνόταν. Ηρθε ο Γιώργος Παπανδρέου, μας είπε ότι χρέος στο 115% του ΑΕΠ σημαίνει καταστροφή και χρεοκοπία, μας οδήγησε στο καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου για να μας σώσει, έλιωσε τον λαό μας και... εκτόξευσε το δημόσιο χρέος μέσα σε δύο χρόνια στο 165% και σε δύο χρόνια ακόμη θα το πάει στο 190% του ΑΕΠ!!! Δεν είναι προφανές ότι μας κοροϊδεύουν;
Κλυδωνισμοί
Εποχή κοινωνικών βίαιων εκρήξεων

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ γίνεται σταδιακά η κατάσταση στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Οι πολίτες αναζητούν για την ώρα ατομικές διεξόδους. Οταν πειστούν ότι τέτοιες προσωπικές λύσεις είναι ανέφικτες για την τεράστια πλειονότητα του πληθυσμού της ΕΕ, τότε ενδέχεται να διεκδικήσουν οι λαοί δυναμικά όσα θεωρούν ότι τους ανήκουν. Κοινωνικές συγκρούσεις και εκρήξεις ή βίαιες εξεγέρσεις δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν. Θα ήταν αφελές να επιχειρήσει κανείς να προδιαγράψει την έκβαση αυτών των συγκρούσεων που δεν γνωρίζουμε καν με βεβαιότητα υπό ποιους όρους θα λάβουν χώρα, ούτε καν αν όντως θα συμβούν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν η ΕΕ δεν αλλάξει πολιτική, το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό.

Αρχειοθήκη ιστολογίου