Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαι!!!


 


Γαντζωμένος στην καρέκλα του, παρά τις ισχυρές πιέσεις των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός, κράτησε κλειστά τα χάρτια του ρίχνοντας πόρτα...


ιδιαίτερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ονειρεύεται να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας!

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πίεσε τον Παπανδρέου να ανοίξει τον δρόμο ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και άκουσε τα κορυφαία στελέχη του να του ζητούν άμεση εκκίνηση των εσωκομματικών διεργασιών, κράτησε τελικώς κλειστά τα χαρτιά του και φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στις 4 Ιανουαρίου, όταν και θα συγκληθεί εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

 Ευ. Βενιζέλος: «Οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δοθούν τώρα» 
«Κάποιοι προτείνουν να μπούμε σε μία εσωστρέφεια διάρκειας δυόμισι ή τριών μηνών και να αποσαφηνιστούν τα πράγματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές. Αυτό θα υπονομεύσει και την παράταξη και την Κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε δύο μέτωπα. Το μέτωπο είναι ένα: το εθνικό συμφέρον και η επιτυχία της Κυβέρνησης. Αν εμείς διχάσουμε τις προτεραιότητες και την προσοχή μας ,θα δώσουμε άλλοθι στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, θα γίνουμε πρόβλημα για την Κυβέρνηση που εμείς θέλαμε κι εμείς στηρίζουμε. Άρα, οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση, αλλά τώρα».


Γ. Παπανδρέου: «Θα είμαι εγγυητής της ενότητας και των διαδικασιών» 
Ο  Γ. Παπανδρέου έκανε μια ανασκόπηση της κυβερνητικής διετίας του κινήματος, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στην αρχή του νέου έτους, με την κανονική του σύνθεση. «Θα είμαι εγγυητής της ενότητας και των διαδικασιών. Θα κάνω το χρέος μου.» φέρεται να είπε.

Α.Λοβέρδος: Η ασάφεια δεν συμφέρει κανέναν 
Ο υπουργός Υγείας έθεσε στην τοποθέτηση του όλα τα εσωκομματικά θέματα και σημείωσε ότι η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν ξακαθάρισε το τοπίο. «Ποιό από όλα τα καθήκοντα σας; Η εισήγηση σας δεν ξεκαθάρισε. Επικρατεί η ασάφεια που δεν συμφέρει κανέναν» φέρεται να είπε ο Ανδρέας Λοιβέρδος που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες.

«Η λύση είναι μία : Λιτές και αδάπανες διαδικασίες για ανάδειξη Προέδρου, προ των βουλευτικών εκλογών, τριήμερης διάρκειας. Δηλαδή καμμία περιοδεία, όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι γνωστοί στον κόσμο και δεν χρειάζονται συστάσεις, χρήση του αδάπανου Διαδικτύου για την οργάνωση και διεξαγωγή του διαλόγου, οργάνωση των νομαρχιακών συνελεύσεων δίχως την παρουσία των υποψηφίων, εμφάνιση στην T.V. μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες προ των εκλογών από τη βάση. Πιθανός χρόνος αυτού του τριημέρου ο Φεβρουάριος, ή όποτε άλλοτε θεωρηθεί σκοπιμότερο.


Μ. Χρυσοχοϊδης: Άμεση εκλογή με κάλπη

«Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την «προωθητική μας δύναμη». Κρίνω απαραίτητη τη σύγκλιση εθνικού συμβουλίου. Να προχωρήσουμε συντεταγμένα στον καθορισμό διαδικασιών συζήτησης και τοποθέτησης του κινήματος σε όσα έχουν συμβεί».


Α. Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται νέα ηγεσία και πολιτικό πλαίσιο 
«Δεν αρκεί απλά η αλλαγή ηγεσίας πόσω μάλλον όταν το σύνολο των στελεχών έχουν συμμετάσχει ο καθένας με τις απόψεις τις ικανότητες και τις επιδόσεις του όλη την προηγούμενη περίοδο. Ο Πρόεδρος πρέπει να εγγυηθεί και να διασφαλίσει το αδιάβλητο κάθε διαδικασίας Νέα ηγεσία – πολιτικό πλαίσιο – σαφείς στόχοι και πολλά νέα πρόσωπα από τις δυνάμεις της κοινωνίας και της παραγωγής μπορούν να δώσουν δύναμη στον πολιτικό φορέα που εξέφραζε και πρέπει να εκφράζει το δυναμικό Κέντρο και την υπεύθυνη Αριστερά. Αυτό μπορεί να σημαίνει αυτοδιάλυση και επανίδρυση, ευρύτερες συμμαχίες, σε καμία περίπτωση όμως αυτό που ζούμε σήμερα».


Γ. Μίχας: « Το επόμενο βήμα είναι η έναρξη των διαδικασιών για εκλογή νέου προέδρου»

Στην τοποθέτηση του στο πολιτικό συμβούλιο ο Γιάννης Μίχας φέρεται να είπε ότι «πρέπει να προβληματιστούμε τι φταίει και το κίνημα έπαψε ουσιαστικά να λειτουργεί αμέσως μετά την εκλογική νίκη. Γιατί κάναμε το ίδιο λάθος ενώ είχαμε την εμπειρία των προυγούμενων ετών;».

«Το επόμενο βήμα εκτός από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει να είναι η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, του τακτικού μας συνεδρίου με εκλογή νέων οργάνων και κυρίως η επαναχάραξη της ταυτότητας του Κινήματός μας» υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μίχας.

Μ. Καρχιμάκης: Ναι στην αυτοκριτική, όχι στο αυτομαστίγωμα 
«O απολογισμός της πορείας μας, πρέπει να είναι ρεαλιστικός και ψύχραιμος. Στην πολιτική ζυγαριά δεν μπορούν να μπαίνουν μόνο αυτά που δεν πετύχαμε αλλά και αυτά που πετύχαμε. Αν μπούμε στη λογική του διαγωνισμού για το ποιος θα κάνει το καλύτερο αυτομαστίγωμα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε την ουσία».

Planet-Greece

Planet-Greece

Βρήκαν κάτι για CDS και “πειραγμένο” έλλειμμα;



Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι πυροδοτεί η παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, καθώς και «τρικλοποδιές» από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, με επιστολή την οποία έστειλαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, και τον αντιεισαγγελέα Ν. Παντελή.
Η υπόθεση της παραίτησης προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς, εκτός από τις σοβαρές καταγγελίες των δυο δικαστικών λειτουργών, που παραπέμπουν κάθε άλλο παρά σε εικόνα σύγχρονου κράτους, το οποίο διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης, οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκαλούν συζητήσεις, σχόλια και συνειρμούς.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην προσαγωγή στη Δικαιοσύνη επιχειρηματιών που όφειλαν μεγάλα ποσά στο κράτος, ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων, με την υπόθεση των CDS στα οποία είχαν ποντάρει ορισμένοι, προσδοκώντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς και με την παραποίηση στοιχείων του ελλείμματος του 2009 από τη Στατιστική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας έχουν «δείξει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Για τη μεν υπόθεση των CDS, φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ έκαναν λόγο για Έλληνες που είχαν ποντάρει στα ασφάλιστρα κινδύνου, ενώ η υπόθεση με το παραποιημένο έλλειμμα του 2009, σχετίζεται με την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, καθώς πάνω σε αυτά τα στοιχεία αιτιολογήθηκε η απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας, και η αναγκαιότητα έλευσης της τρόικας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υποθέσεις που ερευνούσαν οι δυο εισαγγελείς, περιλαμβάνονταν ακόμη οι καταγγελίες Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, η παραίτηση Σπινέλη και οι «εκπτώσεις» εφοριακών για οφειλές προς το δημόσιο.

Statesmen.gr

Δυο παραιτήσεις που φέρνουν εκλογές;



Στην πολιτική ενυπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου. Που ξεφεύγει από τα αναμενόμενα και τα καθιερωμένα, και ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για ολική ή μερική ανατροπή των δεδομένων.
Στην περίπτωση της ελληνικής πολιτικής καθημερινότητας, το απρόβλεπτο αυτό φαίνεται ότι ήταν οι αποψινές παραιτήσεις των δυο οικονομικών εισαγγελέων. Με βαριά υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, αλλά και με… υποψίες για τη συσχέτιση της εξέλιξης αυτής, με θέματα-ταμπού, τα οποία ερευνούσαν. Όπως τα CDS της χρεοκοπίας, και την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009. Που επέτρεψε τη «δαιμονοποίηση» της κυβέρνησης Καραμανλή, και έσυρε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Μνημόνιο.
Η Νέα Δημοκρατία αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, σήκωσαν τους τόνους. Ζήτησαν πολιτικές εξηγήσεις. Αύριο θα υπάρξουν νεώτερα, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε να σηκώνει στους ώμους του το βαρύ φορτίο της αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία. Να κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει, και απειλεί να εξελιχτεί σε σαράκι για την Ελλάδα της κρίσης, του Μνημονίου, της εθνικής μελαγχολίας.
Σε πολιτικό επίπεδο, η συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου κρέμεται και πάλι σε μια κλωστή. Όπως και πριν από μια εβδομάδα, όταν ο Γιώργος Κουτρουμάνης επέμενε να περάσει το πρόσθετο «τσεκούρι» στις επικουρικές συντάξεις. Σήμερα ωστόσο, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.
Και αν δεν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, αν η έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν φτάσει εις βάθος, δεν οδηγήσει σε αποτέλεσμα, τίθεται μείζον θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Που επισπεύδει τις εκλογές, ώστε να τοποθετηθεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

Statesmen.gr

Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπαδήμου έφαγε τους Πεπόνη-Μουζακίτη!



Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπαδήμου, που είναι χωμένη ως το λαιμό στη διαπλοκή, έφαγε τους Πεπόνη-Μουζακίτη!
Παραίτηση βόμβα, έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Με την επιστολή τους καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους αλλά και παρεμβάσεις εκφραστών οργανωμένων συμφερόντων του οικονομικού εγκλήματος.
Αφορμή για την παραίτησή τους 
ήταν σχέδιο νόμου που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Εισαγγελία με το οποίο καταργείται ουσιαστικά το σημερινό Τμήμα και η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος ανατίθεται σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η επιστολή προωθήθηκε μέσου του προϊσταμένους τους αντεισαγγελέα κ. 
Ν. Παντελή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε.
«Δεν δεχόμαστε», τονίζουν στην επιστολή που αποκαλύπτει το «Βήμα», «να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση», όπως επίσης «και άλλοθι και θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε την ανοχή των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Μας κοινοποιήθηκε σχέδιο νόμου όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία με την οποία επιχειρείται η αντικατάσταση και η απαλλαγή από την παρουσία μας.
 
Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
 
Οι δύο εισαγγελείς επισημαίνουν ακόμη στην επιστολή τους ότι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους «παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι οικονομικού εγκλήματος».
 
Οι υποθέσεις που χειρίζονταν
 
Στα χέρια των δύο εισαγγελέων βρίσκονταν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων:
 
- των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου
 
- των ύποπτων δανειοδοτήσεων από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΠαΣοΚ
 
- του σκανδάλου των υποβρυχίων
 
- τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στην επιβολή προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων
 
- τις καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών
 
- του φακέλου των CDS και των υπεράκτιων εταιρειών που κρύβονταν πίσω από αυτά
 
- τις καταγγελίες για μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα την επιβολή μέτρων λιτότητας μέσω του μνημονίου.

πηγή 

Μετά τις εκλογές ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!



Share
Γράφουμε σε άλλη ανάρτηση για όσα κωμικοτραγικά σημειώθηκαν στην μέχρι τα χαράματα δωδεκάωρη συνεδρίαση του διευρυμένου από τον ΓΑΠ πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ας δούμε τώρα πως διαμορφώνεται η κατάσταση:
1. Ο ΓΑΠ στο πολιτικό συμβούλιο δεν έβαλε χρονοδιάγραμμα για την διαδοχή και τα άφησε όλα φλου.
2. Ο Βενιζέλος ζητά να τελειώσουν όλα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και είναι καθαρό γιατί: Επειδή αυτός θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για το PSI δεν θέλει να βαρύνει την υποψηφιότητά του το αποτέλεσμα. Ζητά επίσης εκλογές στα τέλη Απρίλιο επειδή πιστεύει ότι αυτός θα είναι ο νέος αρχηγός και θέλει χρόνο για να προετοιμασθεί.
3. Ο ΓΑΠ όμως απέρριψε, μέσω των δηλώσεων Μπεγλίτη, το αίτημα Βενιζέλου. Ο Μπεγλίτης, νέος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αν δεν το ξέρετε, περιέγραψε ως εξής το δίλημμα” του ΓΑΠ:
-ή προχωράμε τις διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου
-ή δίνουμε παράταση τεσσάρων μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την δανειακή σύμβαση και το PSI.
Και πρόσθεσε ότι “ο ρεαλισμός επιβάλλει το δεύτερο μέρος του διλήμματος
Πρακτικά, όσα είπε ο κ. Μπεγλίτης σημαίνουν ότι ο ΓΑΠ θέλει να γίνουν πρώτα οι βουλευτικές εκλογές και μετά να εκλεγεί η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν μάλιστα ότι θέλει να κάνει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον …Ιούνιο.
Το … δίλημμα μεταφέρεται τώρα στους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να απαντήσουν αν δέχονται την μεθόδευση του ΓΑΠ. Τι μπορούν να κάνουν όμως; Να διασπάσουν το κόμμα;
Υπάρχει όμως και το   PLAN B του ΓΑΠ: Δεν είναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με τον ίδιο ως υποψήφιο πρωθυπουργό. Μπορεί να πάνε με άλλον για πρωθυπουργό (πχ Παπαδήμο, Βενιζέλο) γιατί “ο ΓΑΠ δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα”. Θα βάλει δηλαδή άλλον να φάει το προεκλογικό ξύλο και ο ίδιος θα παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Με άλλα λόγια είναι προφανές ότι ο ΓΑΠ θα τους κάψει όλους, θα τους κάνει συνένοχους στην μεγαλύτερη ήττα του ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά για να συνεχίσει να ελέγχει την οικογενειακή επιχείρηση.

Antinews

Guardian: Οι Έλληνες δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους



Guardian, άρθρο, πείνα, εγκατάλειψη, παιδιά, πολύτεκνος, κρίση, πρόνοια, Γιαννόπ


Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει σήμερα άρθρο στο οποίο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την άθλια οικονομική κατάσταση σύγχρονων Ελλήνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα ταΐσουν.
Κάτω από τον τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση μετατρέπεται σε τραγωδία για τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι οικογένειές τους» το άρθρο ξεκινά με μια αναφορά στην τραγική κατάσταση ενός πολύτεκνου πατέρα με 10 παιδιά από την Πάτρα που με μοναδικά μηνιαία έσοδα 960 ευρώ και ένα διμηνιαίο επίδομα 460 ευρώ, βρέθηκαν να χρωστούν ακόμα και στον χασάπη, τον φούρναρη και τον μπακάλη . Ο κ. Γασπαρινάτος λέει στην Guardian «Ντρέπομαι που το λέω αλλά έφτασα στο σημείο να μην έχω 2 ευρώ να αγοράσω ψωμί» και εξηγεί πως αναγκάστηκαν με τη γυναίκα του να απευθυνθούν στις δημοτικές αρχές για «να σώσουν τα παιδιά μας».
Το άρθρο συνεχίζει με δηλώσεις από εκπρόσωπο του Δήμου Πατρών που δηλώνει πως πέρσι τα Χριστούγεννα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν τρόφιμα σε 400 οικογένειες αλλά φέτος δέχτηκαν πάνω από 1200 αιτήσεις από οικογένειες που ζητούσαν βοήθεια. Ωστόσο αυτό που πραγματικά τους εξέπληξε ήταν το αίτημα να απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένειά τους προκειμένου να τα σώσουν από την φτώχεια.
Το άρθρο συνεχίζει με το να εξηγεί πως σε μια περήφανη χώρα όπως η Ελλάδα η οικογένεια είναι πάνω από όλα και για αυτό σοκάρει το αίτημα της οικογένειας του κ. Γασπαρινάτου, αλλά τονίζει πως στην Ελλάδα που βρίσκεται σχεδόν στον πέμπτο χρόνο ύφεσης όλοι οι αρμόδιοι φορείς επιβεβαιώνουν το χειρότερο, πως η περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου από την Πάτρα δεν είναι μοναδική. Κάθε άλλο. Σύμφωνα με το άρθρο αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι ελληνικές οικογένειες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα και Πρόνοια γιατί δεν έχουν τα χρήματα να τους προσφέρουν τα απαραίτητα, ενώ αναφέρεται πως παρατηρείται και αύξηση του αλκοολισμού, της χρήσης ναρκωτικών αλλά και της εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων.
Το άρθρο παραθέτει και δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καλοσύνης και της φιλοξενίας και του αλτρουισμού, η οποία συχνά παραβλέπεται».
Το άρθρο κλείνει με μια νότα αισιοδοξίας καθώς αναφέρει πως η οικογένεια Γασπαρινάτου τελικά δεν χρειάστηκε να δώσει τα παιδιά της, καθώς μια πλούσια κυρία από την Αθήνα, όταν έμαθε το δράμα τους, έκανε μια μεγάλη δωρεά στον κ. Γασπαρινάτο και τα 10 παιδιά του, ο οποίος δηλώνει: «Χάρη σε αυτή την καλή κυρία μπορούμε να ελπίζουμε ξανά. Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχουμε μπει όλοι μαζί στο νέο μας σπίτι».

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ


iefimerida.gr

Καραμανλής, Βατοπαίδι και στο βάθος κήπος ... Παπανδρέου!



 
Ο πόλεμος της Ρωσικής GRU με τους ... "αγωνιστές της μίζας" της Siemens!!
Είναι γεγονός ότι κάποιοι “βγάζουν σπυριά” και μόνον στην ιδέα τού ότι είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σχέσεις μεταξύ“Ρωσίας και Ελλάδος”, έστω και θρησκευτικές, έστω και πολιτιστικές, πολύ δε περισσότερο οικονομικές οι οποίες μαθηματικώς είναι βέβαιον ότι στο μέλλον μεταφράζονται σε πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση...
Είναι μία πλήρως “ανεπιθύμητη σχέση” για την Δύση, διότι γεωπολιτικά αλλά και γεωστρατηγικά η Ρωσία αποκτάπλεονέκτημα πρόσβασης στο Αιγαίο και προφανώς μέσω αυτού στην Μεσόγειο, πράγμα το οποίο δεν θέλει η Δύση.
Μετά τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο οι συνθήκες (Σεβρών, Λωζάνης, κτλ) οι οποίες υπεγράφησαν μεταξύ των “συμμάχων”ουσιαστικά απαγόρευαν την κάθοδο πολεμικών πλοίων δια μέσω των στενών των Δαρδανελίων, και ουσιαστικά η πρόσβαση στην Μεσόγειο απο την Ρωσική πολεμική μηχανή επιτυγχάνεται μέσω των στενών του Γιβραλτάρ.

Ο Κ. Καραμανλής εξελέγη στίς 7 Μαρτίου του 2004 ώς πρωθυπουργός της χώρας με σημαντική πλειοψηφία (45.4%) έναντι του αντιπάλου πολιτικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διακυβερνούσε την χώρα επι έντεκα (11) συνεχή χρόνια, κατόπιν επανεξελέγει στίς 16 Σεπτεμβρίου 2007 με ποσοστό 41.83% και απώλεσε την πρωθυπουργία στίς εκλογές του 2009, οι οποίες διεξήχθηκαν πρόωρα κατόπιν αιφνίδιας διάλυσης της Βουλής.Τό γιατί θα το δούμε παρακάτω.
Ουσιαστικά ο Κ. Καραμανλής κυβέρνησε αυτόν τον τόπο για περίπου πέντε χρόνια μεσα στα οποία συνέβησαν γεγονότα τόσο συνταρακτικά και τέτοιου κοινωνικοπολιτικού μεγέθους, αντίστοιχα των οποίων δέν υπήρχαν στηνΙστορία της Νεοτέρας Ελλάδος.
Αναφέρω επιγραμματικά τα γεγονότα και τα σκάνδαλα για τα οποία συστήθηκαν εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές στην Βουλή των Ελλήνων, με μηδενικά σχεδόν αποτελέσματα επι της ουσίας, για όλα τα “σκάνδαλα”, όμως σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της επικοινωνίας, πολύ δε περισσότερο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Το ποιός ήταν ο στόχος και που απέβλεπαν οι εμπνευστές αυτής της πολιτικής σκευωρίας αρχίζει να γίνεται ορατός και ευδιάκριτος, εξ αιτίας της ανικανότητος του επιλεγμένου αντικαταστάτη του Κ.Καραμανλή, απο τα όχι καιαπαραίτητα εξωθεσμικά κέντρα, ημιδαπά και αλλοδαπά, να διαχειρισθεί τα απόνερα της πολιτικής σκευωρίαςεις βάρος του κ. Καραμανλή.

Ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου ήταν ο αντικαταστάτης πρωθυπουργός του κ. Καραμανλή, και ο πολιτικός ο οποίος αποτελούσε τονπολιτικό αντίβαρο του, θεωρητικώς τουλάχιστον.

Ποιά λοιπόν ήταν τα “σκάνδαλα” και που στόχευαν;

Ας αρχίσουμε με το “σκάνδαλο” τών “τηλεφωνικών υποκλοπών”, μέχρι και τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή απεδείχθη ότι παρακολουθούντο, παρ’όλα αυτά, κανένα "αυτί" δεν ίδρωσε, παρ`ότι όλοι γνώριζαν ποιοί παρακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Το γεγονός ότι ταυτοποιήθηκαν τώρα, πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ότι τα τέσσερα από τα  δεκατέσσερα κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας, δείχνει ότι τότε κάποιοι ήθελαν να κλείσει η υπόθεση και να μην διερευνηθεί περαιτέρω.

Το αποτέλεσμα όμως παρέμενε υπαρκτό, παρακολουθείτο ο Πρωθυπουργός της χώρας, με ότι αυτό σημαίνει.

Κατ`αρχήν και η τότε δίωξη ήταν «πλημμελής»: Το αδίκημα της διακεκριμένης κατασκοπείας που είναι κακούργημα και δεν παραγράφεται όπως το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μόλις τώρα αποφασίζεται να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα.Τα νέα στοιχεία που ταυτοποιούν στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα εκείνης της περιόδου, υπήρχαν φυσικά, αλλά μόλις τώρα ζητήθηκε η συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που ιχνηλάτησε από τότε τα «καρτοκινητά σκιές» που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αδίκημα το οποίο έχει πια παραγραφεί.

Ύστερα, ωστόσο, από επιστολή του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος πριν από περίπου δέκα μήνες, με την ιδιότητα, τότε, του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε τη συνέχιση της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο.

Και στην υπόθεση υπάρχει ο μυστηριώδης θάνατος από αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη ο οποίος εν συνεχεία αποκαλύφθηκε ότι αποτελούσε κεντρικό πρόσωπο στις υποκλοπές.

Το “βέτο” του κ. Καραμανλή στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι εξόργισε τον Μπούς και την κυβέρνησή του.

Βέβαια ο Κ.Καραμανλής ήξερε με τι είχε να κάνει: «Η υπόθεση στο Βουκουρέστι είναι μια δύσκολη ιστορία. Θα κάνω το χρέος μου αλλά δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε για πολύ να είμαστε Κυβέρνηση» είχε εκμυστηρευτεί ο πρώην πρωθυπουργός σε στενούς του φίλους οι οποίοι βρισκόντουσαν στο γραφείο του στην Βουλή λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Βουκουρέστι.

"Αντίποινα"  της κυβέρνησης Μπους στην κυβέρνηση Καραµανλή για το "βέτο" του Βουκουρεστίου απέναντι στην ΠΓ∆Μ, ήταν το κόψιµο της Ελλάδας από το πρόγραµµα της βίζας των ΗΠΑ το 2008.

Ως πολιτική τιμωρία και αντίποινα στην κυβέρνηση Καραµανλή για το «βέτο» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ του Βουκουρεστίου χαρακτηρίζεται το κόψιμο της Ελλάδας από το πρόγραμμα της βίζας των ΗΠΑ το 2008.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, όπως παραδέχεται ο αµερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα σε τηλεγράφηµα που διέρρευσε από το Wikileaks, η οργή της κυβέρνησης Μπους «είναι αυτή που καθυστερεί την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραµµα».

Όπως προκύπτει από εµπιστευτικό τηλεγράφηµα (στις 29 Απριλίου του 2009), ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αναµονή για την άρση της βίζας και την είσοδο στο πρόγραµµα visa - waiver από το 1999και τονίζει ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για είσοδο στο πρόγραμμα από το 2005.

Τό σκάνδαλο του Υπουργείου Πολιτισμού, το περιβόητο “σκάνδαλο Ζαχόπουλου”, (έτος 2008).

Η Κα Παπαρήγα δήλωνε τότε «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε στη λογική αυτή που περνάει, και εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΛΑΟΣ, που συμπεριφέρονται ακριβώς σαν να βρήκαν την κότα με το χρυσό αυγό. Ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Η ε/φ ριζοσπάστης κυκλφορεί με πρωτοσέλιδο «Επικίνδυνος για το λαό ο ορυμαγδός της σκανδαλολογίας» («Ρ» 19.1.2008, σελ. 1).

Το επόμενο “σκάνδαλο” ήταν τα “τοξικά ομόλογα” (έτος 2008), Σύμφωνα με την αποτίμηση που υπάρχει στη διεθνή βάση δεδομένων Bloomberg, (στίς 10/11/2008) μόνο τα τέσσερα από τα οκτώ δομημένα ομόλογα υφίστανται απώλειες περίπου 240 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές που καταγράφονται από τις τοποθετήσεις τους σε επενδύσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών (μετοχές), αλλά και από τοποθετήσεις σε αμοιβαία κεφάλαια.

Υπάρχουν όμως εκτιμήσεις από συνδικαλιστές και στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης για απώλειες της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δομημένων ομολόγων».

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15484&m=A14&aa=1

Το επαναλαμβανόμενο επί σειρά ετών έγκλημα των τραπεζών (διάθεση τοξικών ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία) αυτών είναι ότι προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους και να εισπράξουν τα στελέχη τους (πχ Παπαμαρκάκης και λοιποί του σκανδάλου των ομολόγων) μπόνους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, γέμισαν τον κόσμο με σύνθετα χρηματικά προϊόντα, τα λεγόμενα τοξικά, τα οποία τελικά οδηγούν στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως και στην ταυτόχρονη κατάρρευση των χρηματιστηρίων όλων των αξιών (ακινήτων, εμπορευμάτων, ομολόγων κτλ.) και τελικά των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η επισήμανση εδώ είναι ότι αυτό (το σκάνδαλο) είναι και παλιό, και επαναλαμβανόμενο απο προηγούμενα έτη, και παρ`όλα αυτά το αναδυκνείουν τώρα (έτος 2008).

Το επόμενο “σκάνδαλο” του Βατοπεδίου, χρησιμοποιούμε εισαγωγικά, γιατί είναι τοις πάσι γνωστό, αποδείχθηκε και με την «βούλα» της Δικαιοσύνης, αλλά και των Επιτροπών της Βουλής ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο με την έννοια της ζημίας σε βάρος του δημοσίου. Υπήρξε αλαζονική συμπεριφορά Ρουσσόπουλου, επιβεβαιωμένες προνομιακές σχέσεις ακόμα και του Γ.Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και βέβαια του Θ.Ρουσσόπουλου με τον ηγούμενο της Μονής τον Εφραίμ, παράπλευρες ωφέλειες κυβερνητικών στελεχών (οικογένεια Βουλγαράκη κλπ.) αλλά ζημιά του δημοσίου από τις ανταλλαγές δεν υπήρξε.

Μία κόντρα του Θ.Ρουσσόπουλου και  ενός Έλληνα επιχειρηματία με πολύ «ιδιαίτερες» διασυνδέσεις στις ΗΠΑ και πάνω απ`όλα με μεγάλη ρευστότητα φαίνεται ότι αποτελεί την θρυαλίδα του “σκανδάλου”.
Μία ποινική δίωξη σε βάρος του δεύτερου για απάτη την οποία αυτός την αποδίδει σε παρέμβαση Ρουσσόπουλου,«πυροδοτεί» μία κόντρα που οδηγεί στα τέλη Αυγούστου του 2008 στην αποκάλυψη του «σκανδάλου» του Βατοπεδίου, απο γνωστό κανάλι.
Αυτό αποτελεί την επιφάνεια, διότι πλέον ο “στόχος” ήταν ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, και είχε “κλειδωσει”.

Το “σκάνδαλο” του Βατοπεδίου δημιούργησε το κατάλληλο υπόβαθρο για να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 2008, όπου μια σπίθα αρκούσε για να φέρει την καταστροφή, καθώς το κλίμα στην οικονομία επιδεινωνόταν ραγδαίως.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ξέσπασε το μεγαλύτερο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει ποτέ στην χώρα ως αφορμή του θανάτου του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού.

Τα Εξάρχεια ανέκαθεν αποτελούσαν προνομιακό πεδίο δράσης στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας, όπως επιβεβαιώνεται και από τις αποκαλύψεις για την δράση της Valerie Elise Plame (Βάλερι Πλέϊμ) πράκτορα της CIA.

Τον Μάρτιο του 2009 για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ από το 2000 παίρνει την πρωτοπορία στις δημοσκοπήσεις, ο Κ.Καραμανλής, σαφώς πιεζόμενος, πάει σε εκλογές και η χώρα οδηγείται σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, έτσι απλά!!!

Το επόμενο, είναι το σκάνδαλο της SIEMENS κατά το οποίο επτά πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται από την ανακρίτρια, εφέτη Μαρία Νικολακέα προκειμένου να απολογηθούν για το σκάνδαλο της Siemens.

Στους λογαριασμούς των συγκεκριμένων προσώπων, κυρίως σε ελβετικές τράπεζες, έχουν εντοπιστεί καταθέσεις χιλιάδων ευρώ από πρώην στελέχη της Siemens. Τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες είναι από 250.000 έως 1.000.000 ευρώ.

Όλα τα πρόσωπα τα οποία καλούνται να απολογηθούν ήταν μέλη επιτροπών του ΟΤΕ την  επίμαχη περίοδο σύναψης της σύμβασης 8002 του Οργανισμού με τη γερμανική εταιρεία με αντικείμενο την ψηφιοποίηση του δικτύου του Οργανισμού. Σύμφωνα με αγωγή που έχεις ήδη καταθέσει ο ΟΤΕ στη γερμανική Δικαιοσύνη (Πρωτοδικείο του Μονάχου) η ζημιά του Οργανισμού από τη σύναψη της σύμβασης υπολογίζεται σε περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα ευρήματα σε λογαριασμούς της Ελβετίας, δεσπόζουν καταθέσεις που αγγίζουν το 1 εκ. ευρώ από τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα σε πρώην ανώτερο στέλεχος του Οργανισμού ο οποίος εκπροσωπούσε στο ΔΣ τους εργαζόμενους.

Άλλο στέλεχος (ο οποίος χαρακτηρίζεται ως οικονομικό διευθυντικό στέλεχος), έχει δεχτεί τουλάχιστον 450.000 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η δικομματική μεθόδευση όχι μόνο για να παραγραφεί το σκάνδαλο της Siemens, αλλά και για να μην μπορέσει ποτέ στο μέλλον η Βουλή να ελέγξει το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο και τους υπουργούς που ενέχονται σ` αυτό. Η ηχηρή αποδοκιμασία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν μόλις 149 ενώ χρειάζονταν 150, στην πρόταση κατηγορίας κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη εξυπηρέτησε και τα δύο κόμματα εξουσίας, καθώς κανένα στέλεχός τους δεν κινδυνεύει από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Όλοι είναι πλέον αθώοι !!!


Απορρίφθηκε η πρόταση κατηγορίας κατά Χρ. Μαρκογιαννάκη, Γ. Αλογοσκούφη

"Όλα τα εγκλήματα στη χώρα έγιναν συναινετικά. Οι υπερπλειοψηφίες έχουν καταστρέψει τη χώρα" τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι "η συναίνεση αυτή υπάρχει και σήμερα εδώ". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "κανένα από τα δύο κόμματα δεν ήθελε να ακουμπήσει την αυτοκρατορία που λέγεται Siemens" και ότι η γερμανική εταιρεία αποτελεί μέρος της ιστορίας της νεοαποικιοκρατίας στην Ελλάδα.

Αντί να βάλουν το `μαχαίρι στο κόκαλο`, αντί να `ματώσουν`, αντί να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα και τους ενεχόμενους σε αυτά, τα κουκουλώνουν".

Εύλογα τίθεται το ερώτημα, γιατί αφού δεν σκόπευαν να το προχωρήσουν έκαναν επικοινωνιακές “φιέστες” καθ’όλη την διάρκεια της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Είναι πλέον προφανές ότι ο στόχος ήταν να διαμορφώσουν “κλίμα” πτώσης του κ. Κ.Καραμανλή, ήθελαν να υπακούσουν ώς πιστοί υπήκοοι τα υπερατλαντικά τους αφεντικά. 
Πριν από λίγες μέρες μιλώντας  σε στενό του συνεργάτη, ο πρώην πρωθυπουργός  με αφορμή το έγγραφο της ΕΥΠ σχετικά με το σχέδιο δολοφονία του για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα φέρεται να δηλώνει: «Το ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο αμερικανικός παράγοντας είναι απολύτως βέβαιο. Αυτό που ειλικρινά ακόμα δεν έχω αποσαφηνίσει είναι πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν αλλά και σε ποιες υποθέσεις αναμείχθηκαν».

Οι Ρώσοι που αποκάλυψαν την πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, είχαν φέρει στην Ελλάδα ολόκληρη ομάδα ειδικών επιχειρήσεων της GRU για να αποτρέψουν τις τηλεφωνικές υποκλοπές μεταξύ του Κ.Καραμανλή και του Β.Πούτιν.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι τόν κ. Κ.Καραμανλή τον “έφαγαν” οι πολιτικές του επιλογές με βασικό κριτήριο το Εθνικό συμφέρον της χώρας.
Ουδείς πρωθυπουργός της χώρας δεν υπέστη αντίστοιχο ανελέητο “πόλεμο”, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του.
Και παρ’ότι δεν υπήρξα ποτέ “καραμανλικός” οφείλω να αναγνωρίσω την πορεία με απόλυτη προσύλωση στο Εθνικό συμφέρον, ενός Ηγέτη του βεληνεκούς και της βαρύτητος του κ. Κ.Καραμανλή.
Απο την επιλογή της υπογραφής της σύμβασης του αγωγού “Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη” έως το Βουκουρέστι, την θέση του για το σχέδιο Ανάν, ο κ. Κ.Καραμανλής αποδυκνείεται σήμερα ως ο πολιτικός με ήθος και αξία, ο οποίος κράτησε “Θερμοπύλες”, ή τουλάχιστον προσπάθησε να κρατήσει.


EUROBANK : ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ PSI ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Η ταχεία και επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων του δημοσίου (PSI) αποτελεί κλειδί για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την τρέχουσα κρίση. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και...
Προβλέψεων της Eurobank EFG, η οποία εξέδωσε την Τετάρτη το ένατο τεύχος του έκτου τόμου της περιοδικής έκδοσης Οικονομία και Αγορές.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 26η Οκτωβρίου αναμένεται να έχει θετική επίδραση στη ρευστότητα και τη φερεγγυότητα της χώρας. Όσον αφορά τη ρευστότητα, το νέο πακέτο αναμένεται να καλύψει πλήρως τις δανειακές ανάγκες της κυβέρνησης μέχρι το 2014.

«Το νέο πακέτο διάσωσης θα βελτιώσει σημαντικά τη φερεγγυότητα της χώρας. Μεταξύ άλλων παραγόντων, αυτό θα είναι το αποτέλεσμα μιας σημαντικής μείωσης των δαπανών για την αποπληρωμή τόκων (περισσότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ ετησίως την περίοδο 2012-2020)» τονίζει η Eurobank.

Πρόσθετα οφέλη για τη δημοσιονομική θέση της χώρας θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της τράπεζας, να προέλθουν από την εξομοίωση των όρων των υφιστάμενων διμερών δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτούς των νέων δανείων από το EFSF στο πλαίσιο του νέου προγράμματος δανεισμού.

«Θεωρούμε πως η μείωση του δημόσιου χρέους μέσω της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο PSI θα δώσει στη χώρα σημαντική ανάσα χρόνου ώστε η κυβέρνηση να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό έργο» αναφέρει σχετικά η Eurobank, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η άμεση εφαρμογή του PSI θα λειτουργήσει ως θετικό σοκ στην οικονομία, δίνοντας τέλος στην αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας και ανοίγοντας το δρόμο στις ιδιωτικές επενδύσεις και στην ανάπτυξη».

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση της τράπεζας, η ελληνική οικονομία διανύει μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς η ύφεση επιδεινώθηκε το 2011 εξαιτίας των μέτρων επίπονης δημοσιονομικής προσαρμογής, της περιορισμένης πιστωτικής επέκτασης, των καθυστερήσεων στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της χειροτέρευσης του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η Ελληνική οικονομία να παραμείνει σε σημαντική ύφεση το 2012, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωζώνη χειροτερεύουν, κυρίως λόγω της αποτυχίας των Ευρωπαίων ηγετών να αντιμετωπίσουν την κλιμακούμενη Ευρωπαϊκή κρίση χρέους» υπογραμμίζει η Eurobank.

Επιπλέον τονίζει ότι η επίδραση της επικείμενης ύφεσης στην Ευρωζώνη επί της ελληνικής οικονομίας θα είναι σημαντική, καθώς οι εξαγωγές παραμένουν η μοναδική πηγή ανάπτυξης, με συνεισφορά που ξεπέρασε τις 3 ποσοστιαίες μονάδες ΑΕΠ κατά τα τελευταία δυο χρόνια.


Fimotro

Δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό με το νέο έτος





 Από έξι μήνες έως και τρία χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νόμου του 2010.

Τα νέα όρια ηλικίας αφορούν τους ασφαλισμένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενώ εξαιρούνται, όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν από το 1983.

Στο Δημόσιο, η αναπροσαρμογή του ορίου συνταξιοδότησης θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015. Μετά από την ημερομηνία αυτή, για τη συνταξιοδότηση θα απαιτείται η συμπλήρωση 40 χρόνων ασφάλισης και του 65ου έτους της ηλικίας.

Με το νέο έτος για να πάρουν πλήρη σύνταξη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και την ηλικία των 59 ετών (από τα 58 που ίσχυε μέχρι εφέτος).

Για πρόωρη συνταξιοδότηση με 15ετία, το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά 2 χρόνια ενώ απαιτείται η συμπλήρωση του 63ου έτους. Για συνταξιοδότηση με 25ετία, από φέτος, το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά 2 έτη, από τα 56 στα 58.

Για τους γονείς με ανήλικο τέκνο που μπορούν να θεμελιώσουν το 2012 σύνταξη με 25 έτη ασφάλισης, το όριο ηλικίας αυξάνεται από 52 στα 55 έτη.

Στον ιδιωτικό τομέα, από την 1η Ιανουαρίου, για πλήρη σύνταξη θα απαιτείται η συμπλήρωση 37 ετών ασφάλισης, από 36 και η συμπλήρωση των 59 ετών (από 58 το 2011).

Γυναίκες με 15ετία, (δηλαδή με 4.500 ημέρες ασφάλισης) για να πάρουν σύνταξη το 2012, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα 62 έτη, (από 61 εφέτος). Για πρόωρη συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει15 έτη ασφάλισης, και τα 57 χρόνια αντί για τα 56 το 2011.

Για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων που υπάγονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, παράλληλα με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών εργασίας θα απαιτείται η συμπλήρωση των 56 ετών και 6 μηνών και στην περίπτωση μειωμένης σύνταξης, η συμπλήρωση των 54 ετών και 6 μηνών.

Για πρόωρη συνταξιοδότηση ασφαλισμένων στα βαρέα με 4.500 ημέρες ασφάλισης (15ετία) από το 2012, απαιτείται η συμπλήρωση 57 ετών (από 56), ενώ για τη συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων αυτής της κατηγορίας με πλήρη σύνταξη, απαιτούνται 5.500 ημέρες εργασίας, και η συμπλήρωση του 60ου έτους (από 57 φέτος). Για μειωμένη, απαιτούνται 4.500 ένσημα και το 55ο έτος της ηλικίας, (από το 52ο που ισχύει το 2011).

Για τους ασφαλισμένους, στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕTAA), στο οποίο ασφαλίζονται μηχανικοί, εργολήπτες, νομικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί και φαρμακοποιοί, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αυξάνονται κατά ένα χρόνο, στα 37 (από 36 φέτος) και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι 60 για τους άνδρες (από 59 φέτος) και 59 για τις γυναίκες (από 58 φέτος). Ειδικά για τις γυναίκες, στην περίπτωση συμπλήρωσης 25 ετών ασφάλισης στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμεία Νομικών) το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 2012 θα διαμορφωθεί στα 62, από 61 που ισχύει φέτος. Για τις γυναίκες δικηγόρους, μητέρες ανηλίκων καθώς και για τους άνδρες δικηγόρους χήρους, πατέρες ανηλίκων, απαιτούνται αντί 25 έτη, φέτος 22 και του χρόνου, 22,5 έτη ασφάλισης, με όριο ηλικίας τα 58, από 55 που ισχύει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Αυξάνονται επίσης από 4 σε 5 τα πλασματικά έτη, ή 1.500 ημέρες ασφάλισης, που θα μπορούν, να εξαγοράσουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2012.

Από τον Ιανουάριο του 2012, αυξάνονται σταδιακά οι ασφαλιστικές εισφορές για τον OΓA και το ΕTAA.

Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις Οι μειώσεις θα κυμαίνονται μεσοσταθμικά από 15% έως 20% και θα φθάσουν ως το 45% σε επικουρικά Ταμεία που εμφανίζουν μεγάλα ελλείμματα και υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης. Παράλληλα θα διατηρηθεί η ειδική παρακράτηση τύπου ΛAΦKA.

Μειώσεις προβλέπονται και στα εφάπαξ, έτσι ώστε οι καταβαλλόμενες εισφορές να αντιστοιχούν στις παροχές.

Με το νέο έτος καθιερώνεται το «εργόσημο», για εννέα βασικές κατηγορίες κατ' οίκον υπηρεσιών και εργασιών. Το «εργόσημο» καλύπτει μισθολογικά και ασφαλιστικά οικιακές βοηθούς, κηπουρούς, όσους απασχολούνται σε μικροεπισκευαστικές εργασίες που δεν συνιστούν οικοδομικές εργασίες, ιδιαίτερα μαθήματα, φύλαξη νηπίων και βρεφών, παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, κόμμωση και αισθητική, νοσηλευτική φροντίδα και όλες οι αγροτικές εργασίες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ (με εισφορά 10% και όχι 20% όπως στο ΙΚΑ).

Aπό την 1η Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας με παράλληλη μείωση των εισφορών κατά 10% για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν. Οι μειώσεις ισχύουν τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Η κάρτα θα συνδέεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος με το Σώμα Επιθεωρητών και το ΙΚΑ. Το μέτρο το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής θα είναι στην αρχή προαιρετικό και σταδιακά θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων.

Με το νέο έτος θα ισχύσουν επίσης αυστηρότερα εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα και τις προνοιακές παροχές.

Από την 1η Iουλίου του 2012, μειώνεται και ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων από τον ΟΑΕΔ καθώς περιορίζονται οι προϋποθέσεις.

Οι άνεργοι που θα ζητήσουν να επιδοτηθούν για πρώτη φορά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 80 ημερομίσθια κατ' έτος τα τελευταία τρία χρόνια και όσοι ζητούν να επιδοτηθούν για δεύτερη φορά, 150 ημερομίσθια στο εξάμηνο.



Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr
  

Οι «γκρίζοι λύκοι», το βαθύ κράτος και η δήθεν παρεξήγηση



Του Σάββα Καλεντερίδη
O Mεσούτ Γιλμάζ, μετά το ατύχημα στο Σουσουρλούκ (3-4 Νοεμβρίου 1996), έδωσε εντολή ως πρωθυπουργός να διερευνηθεί το τεράστιο θέμα της δράσης των παρακρατικών και μαφιόζικων μηχανισμών υπό τη σκιά και προστασία του τουρκικού κράτους. Υστερα από λίγες ημέρες (24 Νοεμβρίου 1996), ευρισκόμενος στη  Βουδαπέστη, δέχτηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από παρακρατικούς της συμμορίας των Γκρίζων Λύκων (φωτό), για να σταματήσει τις ενέργειες αποκάλυψης και αποκαθήλωσης του ελεγχόμενου από την Τσιλέρ βαθέος κράτους. Τώρα, δύο ημέρες μετά τη δήλωσή του για εμπλοκή του τουρκικού κράτους στις πυρκαγιές των ελληνικών δασών, ανασκευάζει και αρνείται ότι δήλωσε κάτι τέτοιο. Να υποθέσουμε ότι δέχτηκε και πάλι επίθεση, αυτή τη φορά άλλου τύπου;
Η ανακοίνωση
Μετά τον μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις όλων των ελληνικών κομμάτων για το θέμα της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στις πυρπολήσεις ελληνικών δασών, ο Μεσούτ Γιλμάζ έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση στο Πρακτορείο Ανατολή:
«Το θέμα προέκυψε εξ ολοκλήρου από μια παρανόηση. Σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον κύριο Ενβέρ Αϋσεβέρ (Enver Aysever), απαντώντας σε ερώτημα για τις περιπτώσεις που ισχύει το λεγόμενο κρατικό απόρρητο, απάντησα ότι αυτό ισχύει σε περιπτώσεις που σχετίζονται με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως για παράδειγμα το θέμα των εκτιμήσεων που υπήρχαν (Σ.τ.μ.: στο τουρκικό κράτος) για εμπλοκή της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας στις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στα δυτικά παράλια της Τουρκίας τη δεκαετία του 1990. Τότε είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διάδοση και αναμετάδοση τέτοιων πληροφοριών, που δεν ήταν τεκμηριωμένες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Οπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα αφορούσε τις πυρκαγιές στα δάση της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας. Στο θέμα αυτό δεν υπήρχε ζήτημα χρήσης μυστικών κονδυλίων. Αν διαβάσει κανείς το περιεχόμενο της συνέντευξης, θα αντιληφθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την επικεφαλίδα που χρησιμοποιήθηκε.
Κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αυτή η διευκρίνιση στην κοινή γνώμη, για να μη δοθεί η δυνατότητα για λάθος εκτιμήσεις»!
Ο νοών νοείτω!


Αρχειοθήκη ιστολογίου