Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά»




Την αναγκαία συναίνεση όλων των μελών της κυβέρνησης, των κομμάτων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστων, του πνευματικού κόσμου, των επιχειρηματιών και των κρατικών λειτουργών, με τον ίδιο να την εγγυάται προσωπικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας τονίζει ότι "το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά", ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. "Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο. Λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής", υπογραμμίζει.

Εκτιμά ως σημαντικό βήμα τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου "που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει: "Το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή -με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους". Δυστυχώς, όπως αναφέρει, στην ευρωζώνη κυριαρχεί η αντίληψη ότι η περιοριστική πολιτική είναι η απάντηση στην κρίση. 

Ειδικότερα, επισημαίνει την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, ως ζήτημα εθνικής επιβίωσης και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας. 


"Δεν πιστεύω ότι η ισορροπία των αριθμών φέρνει την ευτυχία των λαών. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Γι' αυτό είναι κρίσιμο να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση", υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχόμενος προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τους στρατιώτες μας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας, σε κάθε συμπολίτη μας που δεν μετέχει στη γιορτή.

Καταλήγοντας απευθύνεται "στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και νοσταλγούν μια πατρίδα που συχνά τους πληγώνει". 

Real.gr

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ



«Τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, με αληθινή κόλαση», προειδοποιεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Ο Γ. Προβόπουλος περιγράφει τη...
ζοφερή, όπως τη χαρακτηρίζει, εικόνα της μετά ευρώ εποχής λέγοντας ότι «θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματα».
Με δυο λέξεις, η κατάσταση θα παραπέμπει στη δεκαετία του '50, όπως λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και καθώς συμβαίνει, «σε τέτοιες 'ανώμαλες' καταστάσεις αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι. Αυτοί που θα επωφεληθούν θα είναι οι λίγοι επιτήδειοι».


Fimotro

Ψάχνουν στην Ελβετία, αλλά το χρήμα είναι αλλού



Δεκάδες δισ. ευρώ έχουν διοχετεύσει σε γειτονικές χώρες Έλληνες επενδυτές σύμφωνα με έρευνα του ΔΝΤ. Την τιμητική τους έχουν και διάφοροι φορολογικοί παράδεισοι ανά τον κόσμο. Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Σε μαγικά νησιά, φορολογικούς παραδείσους, αλλά και γειτονικές χώρες πήγαν τα λεφτά τους, Έλληνες καταθέτες, λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συντονισμένης Έρευνας για τις Άμεσες Επενδύσεις που διεξήγαγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ οι άμεσες επενδύσεις είναι κατηγορία διασυνοριακών επενδύσεων, όπου ο μόνιμος κάτοικος μιας χώρας ελέγχει ή επηρεάζει τη διοίκηση εταιρείας που έχει την έδρα της σε άλλο κράτος.
Όπως αναφέρει ο "Τύπος της Κυριακής" η έρευνα αφορά 80 χώρες για το έτος 2010, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι εκροές κεφαλαίων από την Ελλάδα προς άλλες οικονομίες έφτασαν τα 33 δισ. ευρώ (42,73 δισ. δολάρια).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, από αυτό το ποσό, μόλις ένα εκατομμύριο δολάριαέχει κατατεθεί στην Ελβετία.
Ο δημοφιλέστερος προορισμός για χρήματα που φεύγουν από την Ελλάδα, είναι η Κύπρος και ακολουθεί η Τουρκία και η Ρουμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες περιορίζουν σταδιακά τις καταθέσεις τους στην Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην ευρωζώνη.
Η Ολλανδία ωστόσο παραμένει τέταρτη, στη λίστα, λόγω των σημαντικών φορολογικών ελαφρύνσεων που παρέχει σε ορισμένες κατηγορίες επενδύσεων.
Αύξηση κατά ένα δισ. δολάρια παρουσίασαν τα κεφάλαια που κατευθύνθηκαν προς τις ΗΠΑ το 2010, ενώ και οι αμερικανικές Παρθένες Νήσοι είχαν την τιμητική τους.
Στη λίστα με τις χώρες όπου διοχετεύθηκαν ελληνικά κεφάλαια φιγουράρουν εκτός από τις παραπάνω χώρες και αρκετοί "φορολογικοί παράδεισοι".
Η λίστα εκροών για το 2012, όπως τη δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής" σε εκατ. δολάρια
Κύπρος 11.827
Τουρκία 6.033
Ρουμανία 5.048
Ολλανδία 3.259
Σερβία 2.841
ΗΠΑ 2.819
Βουλγαρία 2.775
Νησιά Κεϊμάν 1.849
Αίγυπτος 840
Ουκρανία 696
Αμ. Παρθένοι Νήσοι 675
Χονγκ Κονγκ 657
Αλβανία 555
Υερσέη (Τσέρσεϊ) 532
Γερμανία 530
ΠΓΔΜ 517
Αυστρία 440
Ισπανία 257
Λουξεμβούργο 200
Ουγγαρία 188

Καλή χρονιά σε όλους

“Να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημά μας”


ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη, πραγματοποίησε απρογραμμάτιστη επίσκεψη, σήμερα, στην 331 ΜΠΚ στην 114 ΠΜ (Τανάγρα).
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και ενημερώθηκε για το επίπεδο ετοιμότητας της Μοίρας.
Τέλος, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και χειριστές της 331 Μοίρας καθώς και στους Ιπτάμενους και Τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής.
Ο κύριος Υπουργός μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Με αυτή την απρογραμμάτιστη, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, επίσκεψη δόθηκε ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία. Μήνυμα σιγουριάς, εθνικής ευθύνης και καθήκοντος. Μήνυμα της ελληνικής πολιτείας. Μήνυμα αναγνώρισης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης συνολικά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ειδικότερα προς το ευαίσθητο αυτό κομμάτι της, που όπως, χαρακτηριστικά είπα, ενώ όλοι εμείς  αυτό τον καιρό, ως πολίτες της χώρας, απολαμβάνουμε την ηρεμία, την γαλήνη και την ασφάλεια, κάποιοι με οδηγό την συνείδηση και το καθήκον είναι στην πρώτη γραμμή και επαγρυπνούν.
Και το «readiness» δηλαδή η ετοιμότητα των σχηματισμών αυτών της Πολεμικής Αεροπορίας αυτό το μήνυμα στέλνει.
Όλα όσα προηγήθηκαν, τόσο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εδώ, αλλά και πρωτύτερα με κάνουν να πιστεύω ότι η Ελληνική Αεροπορία και όχι τυχαία στέκεται στο ύψος της αποστολής της, συνεχίζοντας μια παράδοση ενός ολόκληρου αιώνα ουσιαστικής και χρήσιμης εθνικής προσφοράς.
Εκείνο που έχω διαπιστώσει, όλο αυτό τον καιρό, που είμαι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την καθημερινή επικοινωνία που έχω με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με όλους τους Κλάδους, είναι ότι και εσείς έχετε αντιληφθεί το πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές και οι καταστάσεις που ζούμε. Και δεν κρύβω, ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να δοθούν οδηγίες ή να εξηγηθούν κάποια πράγματα. Από μόνες τους οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα , αλλά όπως είπα πριν, αυτό δεν σημαίνει  ότι εδώ σταματάει η δικιά μας ευθύνη.
Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σημείωσα και τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο της Μοίρας όσο γενικότερα της Αεροπορικής βάσεως της Τανάγρας αλλά και από τα όσα προηγήθηκαν, από το τι χρειάζεται για να κρατήσουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας, μαχητικότητας, αξιόπιστης λειτουργίας, του αμυντικού συστήματος της Ελληνικής Αεροπορίας. Εκεί ξεκινάει και η δικιά μου ευθύνη. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κάνω εκείνο που μου αναλογεί.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της Μοίρας για την ενημέρωση, τα στελέχη και τους χειριστές μας που είναι  σήμερα εδώ, να επαναλάβω ότι είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που μοιράστηκα μαζί σας και να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε σ’ όλους τους συναδέλφους σας, πραγματικά ευχές καρδιάς και πάνω απ’ όλα υγεία, αντοχή, δύναμη, καλές και ασφαλείς πτήσεις.
Να εκφράσω δημόσια τον έπαινο και την ευγνωμοσύνη της πολιτείας για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε και θα ήθελα να μεταφέρετε στους συναδέλφους σας, ένα μήνυμα αγάπης και στις οικογένειές τους.
Να σας ζητήσω να κρατήσετε υψηλό το φρόνημά σας, να συνεχίσετε απρόσκοπτα να ασκείτε την αποστολή σας  που συντελείται πέρα και πάνω από τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα. Είμαι βέβαιος ότι  το νιώθετε και στις κατ’ ιδίαν  επαφές που έχετε με φίλους, γνωστούς σας, ότι όλοι στέκονται με σεβασμό και αναγνώριση σ’ αυτό που γίνεται εδώ και που εσείς με υψηλό αίσθημα δημόσιου και εθνικού καθήκοντος επιτελείτε.
Θα σας παρακαλέσω να μεταφέρετε και στις μονάδες διασποράς αυτό το μήνυμα, που σήμερα, με την ευκαιρία της επίσκεψης, θα ήθελα να εκπέμψω, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και της ελληνικής πολιτείας. Και βέβαια θα ήθελα να ξανάρθω εδώ, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία πλέον να μιλήσουμε συνολικά με όλους τους συναδέλφους σας. Και μην διστάζετε να μας επισημαίνετε, στο βαθμό που μπορούμε ως πολιτική ηγεσία, πάντοτε μέσα σε πνεύμα εξαιρετικής συνεννόησης με τη στρατιωτική ηγεσία να λύνουμε πρακτικά προβλήματα έτσι ώστε απρόσκοπτα να ασκείτε τα καθήκοντά σας.
Μέσα, λοιπόν, στο πνεύμα των ημερών ευχές, υγεία πάνω απ’ όλα, δύναμη με περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια  στο δύσκολο έργο που επιτελείτε, στις οικογένειές σας, σ’ όλους  και στο στρατιωτικό και στο πολιτικό προσωπικό. Και οι καιροί εδώ θα μας φέρνουν να βρισκόμαστε συχνά πυκνά κοντά και να μοιραζόμαστε όχι μονάχα προβληματισμούς αλλά και ωραία, αγνότερα και βαθειά αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για το σπουδαίο έργο σας.
Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά .
Χρόνια πολλά».

Statesmen.gr

Μήνυμα των "γκρίζων λύκων" στους Έλληνες Καταδρομείς



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Bikgum – Αποτελούν την επιβεβαίωση και ανάμειξη της ΜΙΤ και των Γκρίζων Λύκων στον μυστικό ανορθόδοξο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας με το κάψιμο των Δασών μας στα νησιά του Αιγαίου, της Κρήτης, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πελοπονήσου και..
της Μακεδονίας. Η σοβαρή αυτή απόδειξη ήρθε στο φως στις 3/11/96 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη περιοχή Σουρσουλούκ

Στα συντρίμμια βρέθηκαν εξοπλισμός υποκλοπών και μυστικών επιχειρήσεων, όπλα, ναρκωτικά, χρήματα και αποκαλυπτικά έγγραφα. Το σκάνδαλο ήταν οι επιβάτες. Οδηγός ήταν ο Χουσεΐν Κοτσαντάγκ υποδιευθυντής Ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και πρώην διευθυντής ειδικών επιχειρήσεων στις κουρδικές επαρχίες. Νεκρός, όπως και η ερωμένη του αεροσυνοδός Γκόντσα Ους. Νεκρός ήταν και ένας τρίτος επιβάτης. Το όνομά του δεν ήταν γνωστό, αλλά σύντομα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για τον καταζητούμενο Αμπντουλάχ Τσατλί. Ο Τσατλί ήταν στέλεχος των Γκρίζων Λύκων και -σύμφωνα με ομολογία του υπαρχηγού της ΜΙΤ Μεχμέτ Εϊμούρ- συνεργάτης της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας με μεγάλη δράση στο εξωτερικό, όπου συχνά ταξίδευε με διπλωματικό διαβατήριο! Είχε συλληφθεί στην Ελβετία για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, απ’ όπου δραπέτευσε με την παρέμβαση Τούρκων πρακτόρων. 
Στο ατύχημα του Σουσουρλούκ, όμως, υπήρξε και επιβάτης, που επέζησε. Ηταν ο Εντίπ Σεντάτ Μπουτσάκ, βουλευτής, αρχηγός μιας ισχυρής παρακρατικής ομάδας στις κουρδικές επαρχίες και σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες υπεύθυνος για πλήθος δολοφονιών. Ας σημειωθεί ότι η θωρακισμένη Μερσεντές συνοδευόταν και από υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας, στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί. Οι αποκαλύψεις που προέκυψαν από το ατύχημα στο Σουσουρλούκ προκάλεσαν μείζονα πολιτική κρίση, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης Τσιλέρ και στον τραυματισμό του κύρους των ενόπλων δυνάμεων. 

Στην Ελλάδα από το 1992 οι Δασικές Πυρκαγιές παρουσίασαν limit up φθάνοντας το 1 εκατομμύριο στρέμματα. Το 1993 η Κυβέρνηση αποφάσισε να αντιδράσει ιδρύοντας μέσω της Γενικής Γραμματείας Δασών, το Σώμα των Αερομεταφερόμενων Δασοκομάντος, τον πρώτο Αξιωματικό Καταδρομών που κάλεσαν ήταν ο Έφεδρος Ταγματάρχης Αλεξιπτωτιστών Αλέξανδρος Κόντος Γεν. Γραμματέας της Λέσχης Καταδρομών και Ιερολοχιτών. Ο ίδιος απεδέχθη την τιμή να είναι ο ιδρυτής και εκπαιδευτής του 1ου Τάγματος Δασοκομάντος και σε 15 ημέρες σκληρής εκπαίδευσης πρωί-βράδυ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ και την Καναδική εταιρεία που διέθεσε 16 ελικόπτερα, το τάγμα της φωτιάς με εφέδρους καταδρομείς αφού αξιολογήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι, πιστοποιήθηκαν το 60% οι καλύτεροι από αυτούς και έλαβαν δίπλωμα από το ΕΘΙΑΓΕ, από τους Δασολόγους τους, τον Υφυπουργό Γεωργίας κ. Απ.Σταύρου και τον Γεν. Γραμματέα Δασών κ. Δημ. Κατσούδα και τον διοικητή τους κ. Αλέξανδρο Κόντο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ημέρα αποφοίτησής τους ξέσπασε η πολύ μεγάλη φωτιά στον Μαραθόκαμπο της Σάμου κι έτσι όλοι μαζί με C 130 πέταξαν στο νησί και μετά από 2 ημέρες έσβησαν τις φωτιές. Το 1994 ιδρύθηκε το 2ο Τάγμα Δασοκομάντος έχοντας στο Σώμα 500 Άνδρες πλέον στη δύναμή του και 16 βάσεις ελικοπτέρων σε ολόκληρη την Ελλάδα με Στρατηγικό Στόχο το γρήγορο χτύπημα της φωτιάς πριν εξαπλωθεί στο δάσος. 

Η επιτυχία των Δασοκομμάντος υπήρξε δεδομένη. Τα ευρήματα μέσα στα δάση από τους commandos των εμπρηστικών μηχανισμών, ανάγκασαν τη Γεν. Γραμματεία Δασών να στείλει στις ΗΠΑ ομάδα Δασολόγων να εκπαιδευτούν στην ανίχνευση των εμπρηστικών μηχανισμών. Το σώμα των Δασοκομμάντος εξετέλεσε 1000 περίπου αποστολές Άμεσης Επέμβασης και διέσωσε μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου μας χάρις στην αυτοθυσία και το μαχητικό πνεύμα των Εφέδρων Καταδρομέων, του Διοικητή και των Ομαδαρχών του μετά την επιπλογή τους. 

Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία τους που ανάγκασε τους Γκρίζους Λύκους να κολλήσουν απειλητικό σημείωμα στα γραφεία της Λέσχης Καταδρομέων στο Σύνταγμα, γράφοντας στις 11/7/1994: «ΚΑΘΩΣ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΩΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!!! ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ»!!! 

Την ίδια χρονιά έπεσε ελικόπτερο του ΕΣ στη Καβάλα στο όρος Φαλακρό σκοτώνοντας 10 Δασοκομάντος, μία από τις καλύτερες ομάδες μας.Τα πολιτικά πάθη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όμως, διέλυσαν το 1998 το απόλυτα Επιτυχημένο Σώμα των Δασοκομάντος από τον τότε Υπουργό ΓεωργίαςΣτ. Τζουμάκα, γιατί ιδρύθηκαν το 1993 από την Κυβέρνηση της ΝΔ, κι έτσι η Δασοπυρόσβεση εδόθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι έμπειροι Δασοκομάντος, οι περισσότεροι έφυγαν, έμειναν πολύ λίγοι που ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ως μόνιμοι δυστυχώς για τη χώρα μας, χάνοντας το πλεονέκτημα, του γρήγορου πρώτου χτυπήματος της φωτιάς σε ολόκληρη τη χώρα. 
Μαζί με τους Δασοκομάντος διαλύθηκε και η Γεν. Γραμματεία δασών, όλοι οι έμπειροι Δασολόγοι – Δασοπόνοι δεν χρησιμοποιούνται καθόλου από το Κράτος, η αντιπαλότητα με την Π.Υ. που ανέλαβε και τη Δασοπυρόσβεση χωρίς πρακτική εμπειρία των Δασικών Πυρκαγιών, χωρίς ελικόπτερα, προσπαθεί για το καλύτερο σε μια μάχη χαμένη από χέρι, σε μια μάχη που το πολιτικό σύστημα διαλύει ότι χρήσιμο για τη χώρα. Το κλείσιμο της Γεν. Γραμματείας Δασών και των Αερομεταφερόμενων Δασοκομάντος, που χρησιμοποιούσαν άμεσα το πρώτο χτύπημα της φωτιάς χωρίς πυροσβεστικά οχήματα στη καρδιά του Δάσους, η ανάληψη της ευθύνης από την Π.Υ. χωρίς πρακτική εμπειρία και οι Τούρκοι έκαψαν την Πάρνηθα, τη Πεντέλη, την Ολυμπία, τον Πύργο, την Ικαρία, τη Κρήτη και την Πελοπόνησσο, κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα Τραγικά Εγκλήματα Πολιτικών Σκοπιμοτήτων, ο πρώην ΥΠΕΘΑ αποστράτευσε τους περισσότερους χειριστές Πυροσβεστικών Αεροσκαφών. 
Καλή Χρονιά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Tα δωράκια του Βενιζέλου ( στους .. γερμανούς !)




Συγκλονιστικές οι κατηγορίες των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τα πεπραγμένα του Ευάγγελου Βενιζέλου ( στο Υπουργείο Άμυνας). Με νόμο (τον Σεπτέμβριο 2010) έδωσε για τα περίφημα υποβρύχια ( μόνον μέχρι σήμερα) 412 εκατομμύρια στους γερμανούς ( που μαζί με τον φίλο του Γιώργου Παπανδρέου λιβανέζο Σάφα αγόρασαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά) οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνεια καμμία απολύτως εργασία στα υποβρύχια. Ο νόμος εκείνος του Σεπτεμβρίου του 2010 ψηφίστηκε στην Βουλή (εκτός από το ΠΑΣΟΚ) και από το…ΛΑΟΣ. Απο το 2000 μέχρι σήμερα οι γερμανοί έχουν πάρει συνολικά 2.433.100.000 ευρώ (!!!) και έχουν παραδώσει ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ υποβρύχιο. Στην ουσία οι Βενιζέλος-Καρατζαφέρης αναβίωσαν την αμαρτωλή σύμβαση του Άκη. Οι καταγγελίες των εργαζομένων στα ναυπηγεία Βασίλη Τσιμπίδη και Νίκου Τριπολιτσιώτη έγιναν στο Κontra Channel και στην εκπομπή ” Στην πρώτη γραμμή” ( στις 29-12-11)
πηγη: YouTube

www.olympia.gr

Το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί;



Με αφορμή τη δραματική συρρίκνωση της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, και της δύσκολης διαδοχής που προδιαγράφεται, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα τα καταφέρει αυτή τη φορά. Και η βιωματική απειλή της διάσπασης, με την οποία πορεύεται στην ιστορική διαδρομή του κάθε πολυσυλλεκτικό και πολυτασικό κόμμα, θα γίνει πραγματικότητα.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μάλλον όχι. Όσοι επιμένουν για τη μελλοντική διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, είναι εκείνοι οι οποίοι αδυνατούν να διαβάσουν εις βάθος τις εξελίξεις, σε αμιγώς εσωκομματικό αλλά και σε ευρύτερα πολιτικό επίπεδο.
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα διασπαστεί. Επειδή… δεν συμφέρει κανέναν. Δεν συμφέρει την παπανδρεϊκή πτέρυγα, που γνωρίζει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα και η λεγόμενη Δημοκρατική Παράταξη θα βιώσουν την επανάληψη της «πράξης τέλους» για την Ένωση Κέντρου.
Δεν συμφέρει τους δελφίνους, τουλάχιστον εκείνους που έχουν αντικειμενικά σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσουν την ηγεσία ή, εφόσον χάσουν, να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα. Ποιος άλλωστε θα άφηνε ένα… μαγαζί γωνία, για να φτιάξει από την αρχή… μπακαλικάκι;
Κυρίως όμως, η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ δεν συμφέρει το «σύστημα». Και εννοούμε το σύστημα που οικοδομήθηκε δίπλα και γύρω από το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή της ίδρυσής του, και κυρίως της επέλασής του στην εξουσία.
Επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, συνδικαλιστές, παράγοντες του δημοσίου βίου, τραπεζίτες, καθηγητές πανεπιστήμιου, όσοι βρήκαν στο ΠΑΣΟΚ την αναγκαία απενοχοποίηση για όσα έκαναν και οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό εθνικό κατάντημα.
Όλοι αυτοί, δεν θα αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να διασπαστεί. Ακόμη και σήμερα, που η κοινωνία το έχει εγκαταλείψει, καλλιεργείται η προοπτική της ανάκαμψης, μέσα από την πολιτική θυσία του Γιώργου Παπανδρέου.
Παραβλέπουν μια λεπτομέρεια. Εξαιρετικά κρίσιμη: Η εθνική οργή για το ΠΑΣΟΚ, δεν περιορίζεται στον Γιώργο Παπανδρέου, έστω κι αν εκείνος την προσωποποιεί περισσότερο εμφαντικά από κάθε άλλον. Αφορά το «όλον ΠΑΣΟΚ», που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ή καλύτερα, τα «πολλά ΠΑΣΟΚ», που συνωστίζονται στην πολιτική, την οικονομία, παντού. Και αυτή η οργή, θα οδηγήσει στη ρήξη. Με το «σύστημα ΠΑΣΟΚ».


Statesmen.gr

Με απευθείας ανάθεση ...Εταιρεία "φάντασμα" έκανε την αποτίμηση των AIRBUS A340-300



Δείτε τι αποφάσισε η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ & ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με την απόφαση 197/05.12.2011... 

Στις 30.11.2011 η GRANT THORNTON σύμβουλος της Ελληνικής κυβέρνησης με επιστολή της δηλώνει ότι, δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την αποτίμηση κατόπιν επιτόπιας επιθεώρησης, των 4 προς πώληση αεροσκαφών AIRBUS A340-300 πριν από τις 18 Ιανουαρίου του 2011..

Δείτε τώρα τι έκαναν στην συνέχεια τα λαμόγια...

Στις 02.12.2011 πήραν γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της συναλλαγής Hogan Lovells LLP (άλλος ένας ακριβοπληρωμένος νομικός Σύμβουλος), που λέει ότι:

Είναι δυνατή η απευθείας ανάθεση του έργου του ανεξάρτητου επιτόπιου απομιμητή, για λόγους επείγοντος και εφόσον η αμοιβή είναι μικρότερη από συγκεκριμένο όριο.

Αφού έλαβαν υπόψη όλα τα ανωτέρω:
Με απευθείας ανάθεση, ανέθεσαν στην εταιρία SL ENGINEERING & SERVICES LTD, την επιτόπια την αποτίμηση της αξίας τους.

Δείτε τώρα ποια είναι η εταιρεία "SL ENGINEERING & SERVICES LTD "

Δεν την ξέρει ούτε η θειά τους...
Μια ανύπαρκτη εταιρεία...
Δείτε την ιστοσελίδα της και θα καταλάβετε.
Ούτε τηλέφωνο, ούτε διεύθυνση, ούτε ποιοι είναι, μόνο ένα mail...
Και από δουλειές χαμός...
Δυο επιθεωρήσεις το 2010 και μια το 2011
Μια εταιρεία φάντασμα !!!

Υ.Γ
Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι στην εταιρεία, Apollo Aviation Group, που πουλήθηκαν τα 4 αεροπλάνα, δυο υψηλόβαθμα στελέχη της δούλευαν πριν στις PricewaterhouseCoopers (PwC) και KPMG...

Ξέρετε αυτές οι καλές εταιρείες συμβούλων, μέλος των Βig 5, που κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα από πέρυσι τον Ιούνιο...

Για να σας θυμίσουμε το ιστορικό διαβάστε αυτό: Το Ιστορικό του ξεπουλήματος και οι Βig 5...












Τότε που ζούσαν περήφανα!



Πρωτοχρονιά του 1970 ,τότε που ήμασταν παιδιά ,στο σπίτι τα άκρως απαραίτητα όχι γιατί είχαμε μικρό ψυγείο αλλά επειδή ξέραν οι γονείς μας μέχρι που να απλωθούν ,το σταθερά σε εβδομαδιαία βάση κοτόπουλο αντί για γαλοπούλα,λίγο χοιρινό αντί για ψαρονέφρι ,μια μοσχαρίσια μπριζόλα για τον πατέρα (μιά φορά στις τόσες να ξεφύγει από το κοτόπουλο, αφού από τις κακουχίες στα νιάτα του στα πιο παραγωγικά του χρόνια έμεινε ανίκανος για εργασία και του απαγορευόταν το χοιρινό) αντί φιλέτο μοσχάρι ,άφθονο νερό αντί coca – cola διαφόρων τύπων ,λίγη ρετσίνα αντί μποζολέ , πολύ υπερηφάνεια , ευτυχία και φιλότιμο παντού γύρω μας!Στην αλλαγή του χρόνου σπάσιμο του ροδιού στην είσοδο ,και είσοδο στην πορτα του συγγενή,του φίλου ή του γείτονα(τότε είχαμε γείτονες και φίλους-φίλους όπως τους λέει και η Κατερίνα η Γώγου και συγγενείς ατόφια διαμάντια που πόναγαν ο ένας για τον άλλο) ευχές και καλή χρονιά αντί αχαλίνωτη διασκέδαση στα ξενυχτάδικα με δανεικά!
Παραμονή του 2012 όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας με κλεισμένες(το χειρότερο) τις καρδιές,
πνιγμένοι στις έννοιες ,θα μπορέσω να πληρώσω :ΟΤΕ ,ΔΕΗ ,έκτακτους φόρους ,τέλη -ουφ πήραμε παράταση ,τώρα τι θα γίνει και θα μπορέσουμε να τα πληρώσουμε σε δέκα μέρες κανεις δεν το σκέφτεται- ,δόση σπιτιού ,καταναλωτικού δανείου -ήθελα διακοποδάνειο το 2007 για να πάω στις Μαλδίβες γαμήλιο ταξίδι-, αυτοκινήτου-εδώ δεν έχω για τα τέλη τη δόση θα σκεφτώ;τι την ήθελα την κορεάτικη τζιπάρα για να πηγαίνω στον Παρνασσό ;καλά δεν με πήγαινε το φιατάκι με την αμόλυβδη;-
γραμμάτειο στον αλβανό μάστορα που μου έβαψε το σπίτι,γραμμάτειο στο λαμόγιο που μου έφτιαξε κάτι πρόσθετα κλπ.Βγαίνουμε στο δρόμο και δε βλέπει ο ένας τον άλλο !
Τότε ο γείτονας που του λείπαν τα απαραίτητα ένοιωθε πως θα γευτεί από το φτωχικό τραπέζι των γειτόνων -όλοι διακριτικά θα του πάνε ένα πιάτο φαί σκεπασμένο -,ο φίλος και ο συγγενής ήξεραν οτι οι πόρτες είναι ανοιχτές και οι οικοδεσπότες το θεωρούσαν ύψιστη τιμή να τους επισκεφτούν και να είναι στο τραπέζι τους οι <<ΑΔΕΛΦΟΙ>> τους.
Τώρα έχουμε αρκετά ακόμα τρόφιμα σε πολλούς αλλά και την καινούργια μόδα, τα αμφιβόλου σκοπιμότητας συσίτια -θα πείτε πάλι καλά – και την έρευνα στα απορρίματα για ένα κόκκαλο με λίγο ψαχνό!
Η διαφορά τότε και τώρα; ΤΟΤΕ ΖΟΥΣΑΜΕ,ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Λ. Παπαδήμος: «Ιδιαίτερα κρίσιμοι οι επόμενοι τρεις μήνες»



 Σε συλλογική προσπάθεια για να μείνουμε στο ευρώ και να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης, καλεί ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Συλλογική προσπάθεια με συστηματική εργασία και επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, ζητεί από όλους τους Έλληνες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο μήνυμα του για τη νέα χρονιά, για να αποφύγει οριστικά η χώρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, την άτακτη καταστροφική χρεοκοπία το κρίσιμο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ώστε να παραμείνει στο ευρώ και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, μειώνοντας την ανεργία.
«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά. Με σχέδιο, συλλογική προσπάθεια, σαφείς στόχους, επιμονή στην υλοποίησή τους, με την ευθύνη και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, μπορούμε να μετατρέψουμε το 2012 σε χρονιά ελπίδας», επισημαίνει ο πρωθυπουργός και τονίζει την ανάγκη να μην σταματήσουν τα βήματα που ξεκίνησαν το απερχόμενο 2011 και κράτησαν τη χώρα στα πόδια της.
«Οι προσπάθειες που έγιναν, οι θυσίες του ελληνικού λαού και η αλληλεγγύη των εταίρων μας, είχαν ως αποτέλεσμα να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή και να κάνουμε σημαντικά βήματα εξόδου από την κρίση», αναφέρει.
Ο κ. Παπαδήμος ζητεί από όλους να συμβάλλουν για να αντιμετωπισθεί η αβεβαιότητα και οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης καθώς «η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά. Τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε. Χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, σε κοινή δοκιμασία», υπογραμμίζει.
Ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες παλαιότερων γενεών που δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο και θέτει ως προτεραιότητες «να εξυγιάνουμε το κράτος, να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις, να την κάνουμε ξανά ανταγωνιστική. Είμαστε υπερήφανος λαός. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στην Ευρώπη. Το ευρώ είναι το νόμισμά μας. Η Ευρώπη των ανεπτυγμένων χωρών είναι το κοινό μας σπίτι», τονίζει.
Για την κατάσταση στον κόσμο και την κρίση στην ευρωζώνη, ο κ. Παπαδήμος αναφέρει ότι «δεν ζούμε σε συνήθεις καιρούς. Ζούμε τη χειρότερη διεθνή και εγχώρια κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Όμως, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» και καλεί σε ενότητα για έξοδο από την κρίση.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Eίμαι κι εγώ Έλληνας" - Θερμή συμπαράσταση εκ Γαλλίας!





Image
Στη Γαλλία έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές εβδομάδες ένα φιλελληνικό κίνημα με κεντρικό σύνθημα "Για αλληλεγγύη, είμαι και εγώ Έλληνας'', το οποίο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, διεθνώς! Η γαλλική σελίδα στο blogspot η οποία ξεκίνησε ένα νέο κίνημα συμπαράστασης προς τη χώρα μας ονομάζεταιhttp://jesuisgrec.blogspot.com

Αρκετοί Ευρωπαίοι φιλέλληνες, μετά τη σύνοδο των Καννών, έχουν καταθέσει αίτηση συμβολικά για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας καταγγέλλοντας τη ''δικτατορία των αγορών'', που θέλει να τσακίσει έναν λαό που αντιστέκεται.
Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε από την πόλη Νάντη της Γαλλίας και αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που έχουν δημοσιεύσει οι εμπνευστές του κινήματος και κυκλοφορεί στο ίντερνετ, σε αρκετές μάλιστα γλώσσες.

Κοινό τους αίτημα: να λάβουν και την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική συμπαράσταση στους Έλληνες.

''Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα στα προξενεία μας'', αναφέρει ο κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, εκπρόσωπος Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.


Ολόκληρο το κείμενο με τίτλο ''Η έκκληση της Νάντης για την Ελλάδα'' το βρήκαμε στο mediagate.gr και έχει ως εξής:


Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!
 
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα

Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!

Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας
 (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών, και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί (2),
 καταδικασμένος σε μια ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την "ηθική τάξη", την "προσπάθεια" και το "πνεύμα ηδονής".

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν!
Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία
 (3).

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος
 (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο της άμεσης Δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν από 2500 χρόνια (6).

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα να μη γίνουμε συνένοχοι, μέσω της παθητικότητάς μας, ούτε μια στιγμή παραπάνω, στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας
 (7). 
Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές μήνυμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, την τύχη του λαού της.

Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής Αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942
 (8).




Και το κείμενο της αίτησης είναι το ακόλουθο:

Κύριε Πρέσβη,

Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Έλληνας/ίδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά τον Σόλωνα, τον Κλεισθένη και τον Περικλή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Με αδελφοσύνη προς τον λαό σας.

ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ή ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................

Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στην πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στην ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου: jesuisgrec@numericable.fr

Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιο κάτω blog :

http://jesuisgrec.blogspot.com/

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος «Ν.Ε.U.F» «Nantes Est Une Fête!» (H Νάντη είναι μια γιορτή) (9).
 

Image

Σημειώσεις κειμένου έκκλησης:

(1). Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης, εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.

Αισθανόμαστε ντροπή για το ζεύγος Μέρκελ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μια Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μια θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος την πολιτική του κυριαρχία, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός για χάρη μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών και των συνενόχων τους.

(2). Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.

(3). Ο Τσώρτσιλ είχε πει την περίφημη φράση μετά το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας αν διαλέξετε την ατιμία, θα έχετε τον πόλεμο». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει: «Η Ευρώπη πούλησε την ψυχή της για να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί τον θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της».

Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένης στην Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει την παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση για να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει την τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στον τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθη και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.

(4). Γιατί η Ελλάδα έδωσε στον κόσμο τον εκπληκτικό μύθο της Αντιγόνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.

(5). Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη τον πρώτο σπόρο της άμεσης Δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μια τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης άμεσα από κληρωτούς βουλευτές).

(6). Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναϊκή Δημοκρατία πρώτος σπόρος -ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως- που αποφάσισε ο νομοθέτης Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώς η κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιος το θυμάται;

Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική Ελληνική Αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.

(7). Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και την προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με τον κίνδυνο μιας προ-φασιστικής κρίσης.

(8). Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στον στρατηγικής σημασίας άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μια μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της Ελληνικής Αντίστασης, των κομμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κομμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.

(9). Ο σύλλογος Ν.Ε.U.F. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των Γλωσσών και των Διαδρομών Μνήμης της Αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε τη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το «Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς» μπροστά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου για τον φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.Ε.U.F. πήρε επίσης την πρωτοβουλία της «Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004» (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, 10 καινούργια δικαιώματα για τον προσεχή αιώνα».




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια δημοσκόπηση που… λέει πολλά



Με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα 8,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ, κλείνει το 2011, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 21,4%, έναντι 12,6% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,2%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στο 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5%, οι Οικολόγοι στο 2,8% και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,5%.
Το 56,2% των πολιτών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο, όταν εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI, ενώ μόλις το 37,7% επιθυμεί να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, και να εξαντλήσει τη συνταγματική εντολή που πήραν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009.
Το 51,8% θέλει από το κόμμα που θα ψηφίσει στις εκλογές, να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση, έναντι 33,7% που δηλώνει το αντίθετο, ενώ το 77,2% τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας πρέπει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου