Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Προηγείται η ΝΔ σε δημοσκόπηση της metron analysis για τον ΑΝΤ1



Αναλυτικά όλα τα στοιχεία

Μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για τον ΑΝΤ1. Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 22,7%, οριακά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22%. Ακολουθεί....


 το ΠΑΣΟΚ  με 11,2%, η ΔΗΜΑΡ με 6,7%, οι Ανεξάρτητοι με 5,7% το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,9% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση με 3%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδιευκρίνιστη ψήφου φτάνει στο 16,5%.


Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή)  η ΝΔ προηγείται με 27,1%, ενώ δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,4%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 13,4%, ενώ τέταρτο κόμμα αναδεικνύεται η ΔΗΜΑΡ 8%.



Δείτε και τα διαχρονικά στοιχεία για την εκτίμηση ψήφου σε τέσσερις δημοσκοπήσεις της METRON ANALYSIS.


Στην οκτακομματική βουλή που προκύπτει η ΝΔ καταλαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 121 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 69 και το ΠΑΣΟΚ 35.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων, που δείχνουν από πού "εισπράττουν" ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.



Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο "κανένας" με 34%. Σε ότι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, το 18% απαντάει ότι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, το 17% ο Αλέξης Τσίπρας και το 9% ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Συγχρόνως το 46% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβέρνηση κεντρο-αριστεράς, ποσοστό όμως που έχει μειωθεί σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας όπως βλέπετε στην κάρτα. Αντίστροφα το ποσοστό όσων προτιμούν κυβέρνηση κεντρο-δεξιάς είναι αυξημένο από 36%  σε 40%.


Στην δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει την ίδια επιλογή με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ το 37% δηλώνει ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει στάση στις επικείμενες εκλογές.


Σε ότι αφορά το βασικό κριτήριο για την ψήφο στις επόμενες εκλογές φαίνεται ότι αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που θα ψηφίσουν με βάση την παραμονή ή μη στο ευρώ.
Έτσι το 51% θα ψηφίσει υπέρ ή κατά του ευρώ, ποσοστό που αυξήθηκε από τη δημοσκόπηση στις 16-17 Μαίου, ενώ το 40% θα ψηφίσει υπέρ ή κατά του μνημονίου, ποσοστό που μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

πηγή: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου