Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Στα ύψη η ανεργία στην Ευρώπη - Δυναμική ανάκαμψη στις ΗΠΑ



Σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερο συναπτό μήνα παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Την ίδια ώρα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει παράγοντας 200.000 νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο.

Στα ύψη η ανεργία στην Ευρώπη - Δυναμική ανάκαμψη στις ΗΠΑ
Η ανεργία στις 17 χώρες του κοινού νομίσματος παρέμεινε σκαρφαλωμένη στο 10.3% το Νοέμβριο, νούμερο πίσω από το οποίο κρύβονται 16,3 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς δουλειά και -δεδομένης της κρίσης- χωρίς προοπτική να βρουν γρήγορα.

Την ίδια ώρα -στην απαλλαγμένη από τις μονεταριστικές εμμονές του Βερολίνου- αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει παράγοντας 200.000 νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο και παρουσιάζοντας κέρδη στο σχετικό τομέα για έκτο συνεχόμενο μήνα.
Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη της προσδοκωμένης καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν τη δημιουργία το πολύ 150.00 θέσεων εργασίας.
Το ποσοστό ανεργίας έπεσε έτσι στο 8,5%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο της τελευταίας τριετίας.
Συνολικά, το 2011 δημιουργήθηκαν περίπου 1,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το υψηλότερο ποσοστό από τοι 2006 και έπειτα.
Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 212.000 τον Δεκέμβριο και κατά 1, 9 εκατομμύρια ολόκληρο το έτος.
Η απασχόληση στο δημόσιο τομέα δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή το Δεκέμβριο, καθ΄ όλο το έτος η κρατική απασχόληση μειώθηκε κατά 280.000 θέσεις εργασίας


Ethnos.gr

Άφαντος ο Μπουτάρης



Γιατί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε στον αγιασμό 
του Θερμαϊκού και ανασκευάζει τις δηλώσεις του

Άφαντος ο Μπουτάρης
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Πυρ και μανία είναι οι Θεσσαλονικείς με τον δήμαρχό τους! Μετά τον πρωτοφανή καυγά με τον επίτιμο πρέσβυ της Λεττονίας κ. Άγι Κυνηγόπουλο στο ναό της Αγίας Σοφίας, τους χορούς πάνω σε τραπέζια και τις περίεργες δηλώσεις σχετικώς με τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιάννης Μπουτάρης δεν πήγε ούτε στον εορτασμό των Θεοφανείων!
Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα εξελίσσεται για το ΠΑΣΟΚ που τον υποστήριξε ο κ. Γιάννης Μπουτάρης. Η συμπεριφορά του και οι πολιτικές θέσεις του έχουν εξοργίσει τα στελέχη του κόμματος.
Η νομαρχιακή Α’ Θεσσαλονίκης δέχεται εντονότατες αντιδράσεις από διαμαρτυρόμενους πολίτες ενώ το πολιτικό κόστος της επιλογής αναμένεται να αποδοθεί στον κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και την κ. Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν ως την εναλλακτική λύση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την τελευταία εβδομάδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απασχόλησε την τοπική κοινωνία και την κοινή γνώμη με όσα έπραξε.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής ήταν οι δηλώσεις στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» σχετικώς με τους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Ελληνικό Στρατό το 1912.
Ενώ θα περίμενε κανείς να τιμηθεί ο αγώνας των Ελλήνων και η επιτυχία της αποτίναξης του Οθωμανικού ζυγού πριν από 100 χρόνια, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: «Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο εορτασμός του 2012 πρέπει να ξεφύγει από το κλασικό μοτίβο των εθνικοαπελευθερωτικών ιαχών και να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο. Θεωρώ δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι πήραμε τη διάκριση της πρωτεύουσας της νεολαίας της Ευρώπης για το 2014 ή ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 από τις όποιες εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα γίνουν, διότι δεν θα γίνουν, για την απελευθέρωση».
Δήμαρχος - ίλιγγος
Το ιλιγγιώδες πολιτικό “womex” του δημάρχου Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην πόλη. Οι δημότες διαμαρτύρονται έντονα πλέον λέγοντας ότι αντί ο κ. Μπουτάρης να δώσει λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας που άρχισε να γίνεται ενοχλητικό σε κάθε σημείο του πολεοδομικού ιστού της πόλης συμπεριφέρεται σαν αμέτοχος ακτιβιστής!
Μετά το θόρυβο των τελευταίων δηλώσεών του χθες, έγινε σαφές ότι θα γινόταν δέκτης έντονων διαμαρτυριών. Προφανώς για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης… εξαφανίστηκε. Όχι μόνο δεν πήγε στη δοξολογία αλλά δεν πάτησε ούτε στην τελετή του αγιασμού των υδάτων.
Προφανώς αντελήφθη ότι οι αντιδράσεις των πολιτών προς το πρόσωπο του υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον Αγιασμό, θα ήταν πολλαπλάσιες για εκείνον. Το newsbomb.gr αναζήτησε τον κ. Μπουτάρη αλλά δεν τον εντόπισε. Επίσης, κανείς από το γραφείο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης δεν ήταν διαθέσιμος να ενημερώσει διότι όλοι βρίσκονταν σε αργία!
Να σημειώσουμε πάντως ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεχείρησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αρχικές δηλώσεις του για τον εορτασμό της απελευθέρωσης. Αργά το χθες βράδυ, προσπάθησε να κάνει δήλωση αναδίπλωσης προς οικονομική ηλεκτρονική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας.
Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε: «Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά, είναι ανοησίες. Θα πραγματοποιήσουμε τον εορτασμό σε σοβαρό ύφος, με στόχο να προβάλλουμε τη Θεσσαλονίκη». Το κονδύλι για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ανέρχεται περίπου σε 2,4 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα ταμεία του Δήμου, χωρίς να υπάρχει οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.
Πρόσφατα είχε τονίσει για το ίδιο θέμα ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν έξω από την πόλη αν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους το 1912. Κατά τον κ. Μπουτάρη οι εορτασμοί ικανοποιούν τον εγωϊσμό των δημοτών και δεν χρειάζεται να έχουν εσωστρεφή χαρακτήρα.
Ίσως ένας πιθανός εορτασμός της επετείου γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη να είχε εξωστρεφή χαρακτήρα για τον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό δήμαρχο…
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του 

Newsbomb.gr.

Έλεγχος οικονομικών ΠΑΣΟΚ



thumb
Τον έλεγχο των οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να ζητήσουν βουλευτές του κόμματος καθώς, όπως υπο­στηρίζουν, διαθέτουν κάθε μήνα στο κόμμα 80.000 ευρώ (500 ευρώ ο καθένας), δηλαδή 960.000 ευρώ το έτος ή στο διάστημα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Όπως λένε, πρέπει να υπάρχουν πειστικές απαντήσεις πού πήγαν αυτά τα χρήματα και πώς δικαιολογείται ότι πολλές νομαρχιακές ή τοπικές οργανώσεις κινδυνεύουν με έξωση από τα γραφεία τους ή από εξώδικα προμηθευτών τους καθώς η Ιππο­κράτους δεν αποστέλλει την αναγκαία χρηματοδότηση για την κάλυψη των οφειλών. Η διαφάνεια στο ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν πρόβλημα, που πρόσφατα επιδεινώθηκε. Όσο μάλιστα τα κόμματα δεν έχουν την υποχρέωση να δημοσιεύουν ισολογισμούς, η κατάσταση θα γίνεται πε­ρισσότερο προβληματική. Α.Χ

ΠΟΝΤΙΚΙ

ΝΤΡΟΠΗ - Πλήγμα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία οι καταθέσεις των εισαγγελέων



Βαρύ πλήγμα αποτελούν για τη Δικαιοσύνη τα υπομνήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μάκρη. 
Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι (Πεπόνης και Μουζακίτης) ενήργησαν ώστε να μην τεθεί ο φάκελος στο αρχείο μετά την παρέμβαση του Παπαδήμου εν τούτοις τελικά δεν αναφέρονται σε ονόματα πολιτικών (υπουργών και υφυπουργών) όπως - επαναλαμβάνουμε –οι ίδιοι και πηγές από τον Άρειο Πάγο διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες.
Με τη στάση τους απέδειξαν ότι όχι μόνο είναι αποδέκτες πιέσεων αλλά και ότι υποκύπτουν σε αυτές υφιστάμενοι προσωπικό εξευτελισμό...
Μετά τη συμπληρωματική τους κατάθεση την ερχόμενη Δευτέρα ο φάκελος αναμένεται ότι θα τεθεί οριστικά στο αρχείο, οι αρχικές καταγγελίες θα μείνουν εντελώς αδιερεύνητες , η Δικαιοσύνη θα στιγματιστεί με τον ρόλο του τροχονόμου της διαπλοκής και η κοινωνία θα βυθιστεί πιο βαθιά στο τέλμα της αντιδημοκρατικότητας και της διαφθοράς καθώς κατέρρευσε ένας από τους βασικούς πυλώνες του πολιτεύματος , η ισονομία. 
Ντροπή. 

ΕΜΠΡΟΣ για ανάπτυξη

Πήγε στην εκκλησία και... συνελήφθη για χρέη



Πήγε στην εκκλησία και... συνελήφθη για χρέηΣυνελήφθη σήμερα το πρωί για χρέη προς το Δημόσιο ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Φαρσάλων, την ώρα που βρισκόταν στην εκκλησία για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Το ύψος της οφειλής ανέρχεται στα 909.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Pheme.gr, στον πρόεδρο της ΕΑΣ Φαρσάλων είχε επιδοθεί σχετική κλήση από το ΣΔΟΕ, αλλά ο ίδιος κρυβόταν επί δεκαημέρου, για να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία.

Πουλήστε το σπίτι για να ξεχρεώσετε στο Δημόσιο !!!



Share
Κατοχικές …ιδέες του παπα-δήμιου επιτελείου
Πληροφορούμαι ότι στο πολυνομοσχέδιο σκούπα, το οποίο μάλιστα θα λάβει τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, από την Κυβέρνηση του δοτού Παπαδήμου, υπάρχει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, άν κάποιος οφείλει στο δημόσιο, μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του με  την …ακίνητη περιουσία του!
Κατ’ αρχήν  αναφύονται πολύπλοκα και δυσεπίλυτα ερωτήματα:

- ποιός θα υπολογίζει την αξία τους ανταλασσομένου ακινήτου;
- ποιά τιμή θα ισχύει; η αντικειμενική ή η αγοραστική;
- τι θα γίνει, αν η αξία του ακινήτου  είναι μεγαλύτερη της οφειλής;

Όμως, πέραν αυτών εγείρονται και άλλα ζητήματα.
Δηλαδή, έρχεται το επίσημο κράτος και νομοθετεί με την λογική ο, τι αν δεν μπορείτε να πληρώσετε, δώστε μου το σπίτι σας!
Δεδομένου οτι επανέφεραν την προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο, πάρα πολλοί συμπολίτες μας μπροστά στον κίνδυνο να πάνε φυλακή, θα χάσουν τα σπίτια τους.
Και αν πρόκειται για τίποτα μεγαλο-οφειλέτες, έχει καλώς.
Τι θα γίνει, όμως, με τη μέση ελληνική οικογένεια, που λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και της δραματικής συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που συνεχώς επιβάλλει το δημόσιο;
Και μάλιστα σε μια περίοδο που η αγορά ακινήτου έχει καταρρεύσει.
Αν τελικά ψηφιστεί αυτή η ρύθμιση πολύ φοβούμαι ό,τι θα έχουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή ιδιοκτησίας μεταπολεμικά
Κάτι παρόμοιο έγινε μόνον επί κατοχής, όταν από το 1941 μέχρι το 1944 άλλαξαν ιδιοκτησία 340.000  ακίνητα!
Για να έχουμε ένα καλό ερώτημα: Τι θα τα κάνει όλα αυτά τα ακίνητα το δημόσιο;
Μήπως, θα τα παραχωρήσει  στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τα ….περαιτέρω;

Αδέξιος Δεξιός
Υ.Γ. Αλήθεια ποιός είχε τη ….λαμπρή αυτή ιδέα;
ΓΑΤΟΣ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΜ_Λ_ΚΑΣ

Antinews

«Καρχαρίες», «γύπες» και «αρπακτικά» εν δράσει!




greekDebtHorse«Έχω μια εξομολόγηση να κάνω. Κάθε βράδυ, όταν πηγαίνω για ύπνο, ονειρεύομαι μία ακόμα ύφεση. Ονειρεύομαι 
την ελληνική χρεοκοπία», παραδέχτηκε πριν από λίγο καιρό ο κ. Αλέσιο Ραστάνι, ένας
άγνωστος ανεξάρτητος trader, αποκαλύπτοντας τον κυνισµό µε τον οποίο η «βιοµηχανία του χρήµατος» ελίσσεται για να βγάλει κέρδη.
Στο παγκόσµιο χρηµατοπιστωτικό σύστηµα εξάλλου δείχνει να λειτουργεί ένας παράλληλος κόσµος καθώς αλλάζουν χέρια µε ιλιγγιώδη ταχύτητα 600 τρισ. δολάρια, κεφάλαια που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 10 φορές το παγκόσµιο ΑΕΠ, καθορίζοντας έτσι ορισµένες φορές την τύχη κρατών και οικονοµιών. Είναι λοιπόν φυσικό η ευρωπαϊκή κρίση χρέους να έχει αφυπνίσει τα αντανακλαστικά και των λεγόµενων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Τα hedge funds (οι «καρχαρίες» των αγορών), τα vulture funds (οι «γύπες»), αλλά και τα private equity funds (τα «αρπακτικά») βρίσκονται σε επιφυλακή επιδιώκοντας να επωφεληθούν από τυχόν χρεοκοπία κάποιας χώρας.
Στο στόχαστρο των hedge funds CDS, ομόλογα και τώρα ευρώ
Τα hedge funds ήταν τα πρώτα που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη δημοσιονομική κρίση με διάφορους τρόπους. Στη περίπτωση της Ελλάδας αγόρασαν CDS χτίζοντας φθηνές θέσεις µε µέσο κόστος ασφάλισης γύρω στις 30 µονάδες βάσης, χωρίς να έχουν βέβαια στην κατοχή τους ελληνικούς τίτλους. Οι κάτοχοι CDS επί του ελληνικού χρέους αγόρασαν εκ των υστέρων ελληνικά ομόλογα ώστε να αρνηθούν τη συμμετοχή στο PSI, να προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός και να εισπράξουν τα ασφάλιστρα. Το παιχνίδι είναι σύνθετο και τα συμφέροντα πολλά και αντικρουόμενα. Την ίδια στιγμή το έξυπνο χρήμα έκανε «παιχνίδια» με τα ιταλικά, ισπανικά και γαλλικά ομόλογα. Εσχάτως τα hedge funds έχουν στρέψει τα βέλη τους στο ευρώ. Οι «καρχαρίες» των αγορών σορτάρουν με… μανία τις τελευταίες ημέρες το ευρωπαϊκό νόμισμα. Τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι Financial Times δείχνουν ρεκόρ short θέσεων. Συγκεκριμένα, οι short θέσεις ξεπέρασαν τις long κατά 127.900 συμβόλαια, κατά την εβδομάδα που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου, έναντι 113.700 συμβολαίων την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως το 2011 πολλά hedge funds έχασαν χρήματα, ποντάροντας στην πτώση του ευρώ μέσα στο 2011, καθώς το κοινό νόμισμα παρέμεινε αναπάντεχα ισχυρό, παρά την επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης. Όμως, η πτωτική πορεία που ακολούθησε το ευρωπαϊκό νόμισμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο ενθάρρυναν όσους πόνταραν στην πτώση του.
Οι γύπες της χρεοκοπίας
Από το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται στις αδύναμες δημοσιονομικά χώρες της Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα vulture funds. Οι λεγόμενοι γύπες των αγορών που δεν διστάζουν να κρατήσουν σε ομηρία χρεοκοπημένες χώρες, όπως η Αργεντινή και το Περού, ή μία από τις φτωχότερες του κόσμου, όπως το Κονγκό, έχουν πλέον μεταφέρει το παιχνίδι τους στην Ελλάδα και στα ομόλογά της.
Ενας από τους «γύπες» της χρεοκοπίας η Greylock Capital Management LLC, είναι μέσα στη 30μελή συντονιστική επιτροπή του IIF για το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI+. Αλλά και το distressed fund Elliott Associates σαρώνει την αγορά για τους φτηνότερους ελληνικούς τίτλους μαζεύοντας στο 10% με 15% της αξίας τους. Η δράση της Elliott Associates είναι γνωστή. Το 1995, το Περού προσέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χρέους του, αντάλλαξε κρατικά ομόλογα με Brady Bonds, τα οποία χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη για το «κούρεμα» των χρεών πολλών αναπτυσσόμενων οικονομιών. Η Elliott Associates αγόρασε εμπορικά δάνεια, με την εγγύηση του περουβιανού κράτους, ύψους 20,7 εκατ. δολ. Και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πιστωτές της χώρας, δεν δέχτηκε να τα ανταλλάξει με τα Brady Bonds. Αντ’ αυτού, κινήθηκε δικαστικά, απαιτώντας αποπληρωμή των δανείων στο ακέραιο. Έβαλε στο μάτι τους τόκους που πλήρωνε το Περού για τα Brady Bonds, και τους διεκδίκησε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Όταν το δικαστήριο της επιδίκασε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία απαγόρευσαν στην Chase Manhattan να πληρώσει τους τόκους για λογαριασμό του Περού, ο εκβιασμός είχε πετύχει. Το Περού δεν είχε την πολυτέλεια του χρόνου, να ασκήσει έφεση. Εάν καθυστερούσε την πληρωμή των τόκων, θα βρισκόταν σε στάση πληρωμών στα Brady Bonds. Για να αποφύγει τη χρεοκοπία, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την Elliott. Έπειτα από αυτή την επιτυχία, η Elliott αποφάσισε να επαναλάβει το κόλπο και στην Αργεντινή. Μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, και έπειτα από δύο προσφορές για την αναδιάρθρωση των χρεών της εποχής εκείνης, η Elliott Associates εξακολουθεί να διεκδικεί δικαστικά να πληρωθεί στο ακέραιο για τα ομόλογα που έχει στα χέρια της. 


Τα «αρπακτικά» που επενδύουν στα ερείπια
Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν αφήνει ασυγκίνητα τα private equity funds (αρπακτικά), τα οποία ειδικεύονται στις επενδύσεις χρεοκοπίας. Όπως αποκαλύπτουν οι Νew York Times οι αμερικάνικες επενδυτικές εταιρείες στέλνουν έμπειρα στελέχη τους παντού, από την Ελλάδα έως την Ιρλανδία και από την Πορτογαλία έως τη Γερμανία, αναζητώντας ακίνητα ή εταιρείες-φιλέτα σε πολύ χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα το Δεκέμβριο επισκέφτηκαν την Αθήνα τρεις τραπεζίτες από τα γραφεία που διατηρεί στο Λονδίνο η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Kohlberg Kravis Robers - γνωστή ως KKR- για να διερευνήσουν την εξαγορά «πολλά υποσχόμενης ιδιωτικής εταιρείας η οποία δεν μπορεί να πείσει ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή της». Η εταιρεία αυτή δεν κατονομάζεται αλλά η κίνηση της KKR είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που αρχίζει να δημιουργείται από όσους έχουν ζεστό χρήμα και θέλουν να επωφεληθούν από την κρίση.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα private equity funds άντλησαν μέσα στο 2010 συνολικά κεφάλαια 5 δισ. δολαρίων από επενδυτές, προκειμένου να τα τοποθετήσουν σε εταιρείες που βρίσκονται σε καθεστώς χρεοκοπίας ή βρίσκονται κοντά στην πτώχευση και πρόκειται να αναδιαρθρωθούν. Συγκριτικά, κατά την ύφεση του 2002, τα funds που επενδύουν στα λεγόμενα distressed assets είχαν αντλήσει 400 εκατ. δολάρια από τους πελάτες τους. Φαίνεται λοιπόν πως η πραγματική άνθιση της βιομηχανίας που επενδύει στα ερείπια της χρεοκοπίας, μόλις τώρα ξεκινά.

Πηγή


Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2012/01/blog-post_2217.html#ixzz1ih4MBgmd

Η Ελληνική βουλή εξουσιοδοτή τους Ελβετούς να ερευνήσουν τις ελληνικές καταθέσεις

Αρχείον:Ελληνική Βουλή Αθήνα.jpg
Η Ελληνική βουλή δίνει την εξουσιοδότηση στις ελβετικές Αρχές
να ερευνήσουν την πιθανή ύπαρξη τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες.

Η αίτηση αυτή θα σταλεί μέσω της Επιτροπής στην Ενωση Ελβετικών Τραπεζών, η οποία θα απαντήσει προσωπικά σε κάθε βουλευτή και όχι στην Επιτροπή.

Έπειτα, ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η έρευνα αφορά σε τυχόν κίνηση λογαριασμών κατά την περίοδο 2007-2011 και με την αίτηση, ο κάθε υπογράφων βουλευτής δηλώνει ότι παραιτείται από κάθε νόμιμο δικαίωμα που έχει για την προστασία σχετικά με το απόρρητο των στοιχείων του.

Οπως αναφέρεται στη σχετική φόρμα-αίτηση:

“Ζητώ από έκαστο και όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελβετία να μου γνωρίσουν εγγράφως εάν αναφέρομαι ως κύριος ή πληρεξούσιος, ή δικαιούχος υπογραφής σε τραπεζικό λογαριασμό οποιασδήποτε μορφής, ή ως εκπρόσωπος αντίστοιχου λογαριασμού νομικού προσώπου ή άλλης οντότητας”.

“Σε περίπτωση καταφατικής αναφοράς παρακαλώ να μου γνωρίσετε εγγράφως το ύψος του οικείου λογαριασμού και την κίνηση αυτού της τελευταίας πενταετίας”.

Πρώτος υπέγραψε την αίτηση ο πρόεδρος της Βουλής κ.Φ. Πετσάλνικος.

Προκαλεί και πάλι το περιοδικό «focus»!



 
Δεν έχουν το Θεό τους! Για ακόμα μία φορά το γερμανικό περιοδικό ειρωνεύεται τον Έλληνα! Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο!...

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω περιοδικό, οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα κρύβουν όπου μπορούν. «Τα χτίζουν ακόμα και σε …
πισίνες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το γερμανικό περιοδικό γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση: «Οι Έλληνες προσπαθούν να σώσουν ό,τι τους έχει απομείνει». «Οι πολίτες στην υπερχρεωμένη χώρα κάνουν σκληρή οικονομία – ένας στους πέντε Έλληνες είναι πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας. Πολλοί πεινούν». «Η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η χώρα αναμένει τη διεθνή βοήθεια των 130 δισ. ευρώ για να μην πτωχεύσει. Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι χωρίς αυτά τα χρήματα θα βγει από το ευρώ».
 
 Η ηλεκτρονική εφημερίδα συμπληρώνει, επίσης, ότι αυτά τα μηνύματα κάνουν τους Έλληνες να φοβούνται ακόμη περισσότερο και να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους εκατομμυριούχους, αλλά και με τους μικρομεσαίους. Μάλιστα, κατηγορούν τους Έλληνες πολίτες ότι τα «σηκώνουν» και τα βάζουν σε χρηματοκιβώτια, λέγοντας ειρωνικά ότι η δημιουργικότητά τους στην αποταμίευση έχει ξεπεράσει τα όρια…» Η εφημερίδα επικαλούμενη τη δήλωση ενός Έλληνα τραπεζικού αποκαλύπτει ότι «ένας πελάτης του τα έχει χτίσει μέσα στην πισίνα του».

Πόσο γελοίοι μπορούν να γίνουν αυτοί οι Γερμανοί; Επειδή έχουν βρει «γατάκια» τους Έλληνες πολιτικούς, νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν και με τον ελληνικό λαό;

Επιτέλους, ας τελειώνει αυτό το παραμύθι! Ας υπερασπιστεί κάποιος τη χώρα του ρε διάολε!
 
πηγή: eglimatikotita     Planet-Greece

Καμμένος: «Πες ότι κάνω κόμμα…»




Φουντώνουν οι φήμες περί ίδρυσης νέου κόμματος από τον Πάνο Καμμένο. Πιθανοί συνεργάτες του , λέγεται πως θα είναι πρώην στελέχη της ΝΔ όπως ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και άλλοι συνδικαλιστές που κινούνται σε απόλυτη αντιμνημονιακή γραμμή. «Όλα μπορεί να γίνουν, αλλά το θέμα δεν είναι να κάνω κόμμα….

εγω σας λέω, πες ότι κάνω κόμμα, το θέμα είναι ότι αυτοί πάνε να καθαρίσουν την υπόθεση πριν από τις εκλογές,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος, μιλώντας στο Ράδιο 9.

πηγή: eglimatikotita  Planet-Greece

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΟΤ...


ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΟΤ...

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τονΕΛΟΤ δημοσιεύει σήμερα η "Παρασκευή και 13" (κλικ). Το θέμα έχει μεγάλο βάθος καθώς δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά για αγορά εκ του πονηρού. Το κτίριο αυτό, άλλωστε δεν το...
αγόραζε κανένας άλλος! Θα απασχολήσει η υπόθεση τους δυο εισαγγελείς;



Fimotro

Μετά τη σημερινή καταγγελία της ΝΔ, ο κ. Παπούλιας πρέπει δημοσιοποιήσει τη γραπτή συμφωνία των αρχηγών.



~
Ενώ είχαμε την εντύπωση ότι η συγκυβέρνηση του δοτού κ. Παπαδήμου, είχε συγκεκριμένη αποστολή, δηλαδή τη 
λήψη της δόσης των 8 δις ευρώ (η οποία ήδη έγινε), το PSI, την υπογραφή 
της δεύτερης δανειακής σύμβασης και αμέσως μετά εκλογές (τουλάχιστον αυτό έχει ανακοινώσει επίσημα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς) εντούτοις βλέπουμε την συγκυβέρνηση αυτή να ασκεί πλήρη κυβερνητική εξουσία ωσάν να ήταν εκλεγμένη από το λαό με....
ορίζοντα τετραετίας. Βλέπουμε να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, να εισάγει φορολογικά νομοσχέδια, να πουλάει δημόσια περιουσία (όπως τα  Airbus), να μελετά απολύσεις ΔΥ κ.λ.π.

Σήμερα όμως το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Παπαδάκη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης ήταν σαφής και κατηγορηματικός. Δήλωσε ευθέως ότι τα θέματα που προχωρά η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, δεν έχουν συμφωνηθεί στη γραπτή συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών. Αμέσως φυσικά ρωτήθηκε που είναι, τέλος πάντων αυτή η γραπτή συμφωνία και τότε απάντησε ότι την γραπτή συμφωνία την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά από αυτή τη σημερινή ξεκάθαρη καταγγελία του εκπροσώπου ενός εκ των τριών κομματικών αρχηγών που μετείχαν στη γραπτή συμφωνία, ότι αυτά που κάνει ο κ. Παπαδήμος δεν έχουν συμφωνηθεί, είναι υποχρεωμένος ο κ. Παπούλιας να δώσει στη δημοσιότητα, τόσο το γραπτό κείμενο της συμφωνίας όσο και τα πρακτικά της συζήτησης, όπως είχε πράξει στην ανάλογη συγκυβέρνηση του 1989 ο πρώην ΠτΔ κ. Σαρτζετάκης. Ο λαός έχει το δικαίωμα να μάθει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί πίσω από την πλάτη του και ποιοι τον εμπαίζουν.

Πάντως, αν πράγματι όλα αυτά που κάνει ο κ. Παπαδήμος και οι υπουργοί και των τριών κομμάτων δεν έχουν συμφωνηθεί, τότε γιατί η ΝΔ δεν καταγγέλλει επίσημα το γεγονός και δεν αποχωρεί από την συγκυβέρνηση; Γιατί τα κόμματα της Αριστεράς δεν ζητούν να έρθει στη δημοσιότητα η γραπτή συμφωνία; Γιατί ο ΠτΔ δεν την δημοσιεύει;

Γιατί απλούστατα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.) λειτουργεί με τη λογική του «τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά τριανταριά». Τώρα δηλαδή που βρήκαν τον κ. Παπαδήμο και έχουν το λαό καθηλωμένο, τρομοκρατούμενο συνεχώς από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να περάσουν όλα τα δύσκολα νομοθετήματα που δεν θα μπορούσε καμία εκλεγμένη κυβέρνηση να περάσει, ώστε το ίδιο σάπιο και διεφθαρμένο πελατειακό πολιτικό σύστημα να παραμείνει στην εξουσία για τα επόμενα 50 χρόνια παίζοντας πολιτικό θέατρο δήθεν ιδεολογικών διαφωνιών και κοινωνικών ευαισθησιών μεταξύ κομμάτων, για να αντλούν, εκ του ασφαλούς,  ψήφους εξουσίας.

Πηγή


Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2012/01/blog-post_5914.html#ixzz1ifnsGfJF

Εκλογές μετά τις 15 Μαρτίου



Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για το PSI, το οποίο παρουσίασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών θα έχει ξεκινήσει μετά τις 15 Μαρτίου.
Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το PSI, που κρίνεται απαραίτητη και συμπληρωματική της συμφωνίας για το Μνημόνιο ΙΙ, δηλαδή τη νέα δανειακή σύμβαση, που θα κληθεί να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες της χώρας, για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, το PSI θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις: Θα υπάρξει ένα πρώτο Μνημόνιο αποκλειστικά για το PSI, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις. Στη συνέχεια, θα χορηγηθούν στην Ελλάδα χρηματοπιστωτικά κεφάλαια που θα έχουν σχέση με την υλοποίηση του PSI, όπως για παράδειγμα, και κυρίως, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που κρίνεται απαραίτητη για τη σταθερότητα του συστήματος.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, θα υπάρξει προσφορά ομολόγων, θα ακολουθήσει επεξεργασία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, και στη συνέχεια θα συνταχθούν δυο Μνημόνια, το ένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το άλλο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το τελικό στάδιο της διαδικασίας θα περιλαμβάνει την κατάθεση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή για την κύρωσή της, που θα ανάψει το «πράσινο φως» για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του επόμενου δανείου. Και ακολούθως, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου