Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα θα μας κοστίσει ακριβά"



Η Ελλάδα "γράφει ιστορία" με το κούρεμα του χρέους. Ποιες οι εκτιμήσεις που εκφράζονται για τις συνέπειες που θα έχει μακροπρόθεσμα στην Ευρώπη
Πολύ ακριβά θα κληθεί να πληρώσει η Ευρώπη το ελληνικό κούρεμα, με τον επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, να εκτιμά πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους συνιστά ιστορική αλλαγή.
Σε συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα θα κοστίσει ακριβά την Ευρώπη, την ώρα που ελληνική κυβέρνηση και ιδιώτες πιστωτές ελπίζουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα να έχουν έρθει σε συμφωνία.
"Η προσδοκία των επενδυτών ήταν ότι η αξία των ομολόγων θα επιστραφεί κατά 100%. Η αρχή αυτή παραβιάστηκε παρά τις όποιες δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα υψηλότερο τίμημα, μεταξύ άλλων και με τη μορφή υψηλότερων επιτοκίων, τα οποία οι επενδυτές θα απαιτήσουν από πολλές κυβερνήσεις", υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, ο Γιόζεφ Ακερμαν επισήμανε ότι ήταν αναγκαία για πολιτικούς λόγους.
"Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για το πακέτο διάσωσης. Είναι επίσης σαφές ότι συνιστά ιστορική αλλαγή διότι τα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών ήταν μέχρι τώρα απολύτως ασφαλή", σημείωσε.
Επικριτικός στη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Μάικελ Νούναν τόνισε ότι η κρίση χρέους οξύνθηκε μετά την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης για τη συμμετοχή τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών και επενδυτικών κεφαλαίων στο κούρεμα.
"Όταν δανείζεις χρήματα η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν είναι αν θα τα επιστρέψεις. Με αυτό το δεδομένο ήταν ολέθριο σφάλμα μια συζήτηση για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα διότι αυτό ήταν που "τρέλανε" τις αγορές", υπογράμμισε.
Ενώ κύκλοι της Ε.Ε. κάνουν λόγο για συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι νέες αιφνιδιαστικές προβλέψεις του Πόλ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για έλλειμμα 150% μέχρι το 2020 δίνουν τροφή σε απαισιόδοξα σενάρια ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.
Οι ιδιώτες πιστωτές, σύμφωνα πάντως με τα πρακτορεία ειδήσεων τα ξημερώματα του Σαββάτου, συμφώνησαν σε κούρεμα 65 με 70%. Εκπρόσωπος τράπεζας έκανε μάλιστα λόγο για ομόλογα διάρκειας 30 ετών με μέσο επιτόκιο 4%.


News247.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κόμμα αφήνει ο Π. Καμμένος


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κόμμα αφήνει ο Π. Καμμένος

Σε συνέντευξη του στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, για πρώτη φορά, να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και μάλιστα ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέντευξή του, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και στη ΝΔ, ξεκαθαρίζει πως η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το πρώην κόμμα του τον οδηγούν στο οριστικό διαζύγιο, κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο και το θέμα των CDS.


 Newsbomb.gr

Ευτυχώς που … Γερμανία και ΔΝΤ δεν άφησαν τον Παπαδήμο να κάνει το ντηλ



Share
Του Γιώργου Χαρβαλιά
Ασφαλώς το περίγραμμα του PSI που δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν προσφέρεται ούτε για πανηγύρια, ούτε για εφησυχασμούς. Στο βαθμό μάλιστα που η επιτυχία του προγράμματος εξακολουθεί να εξαρτάται από το ποσοστό συμμετοχής, η αβεβαιότητα συνεχίζεται και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται προεξοφλημένο.
Η κατάσταση βέβαια, θα μπορούσε να είναι χειρότερη, αν είχε προχωρήσει το αρχικό deal της ελληνικής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο των ξένων ομολογιούχων, Τσαρλς Νταλάρα, που προέβλεπε χορήγηση μεσοσταθμικού επιτοκίου 5,2% στα νέα ομόλογα με συνέπεια να καθιστά το κούρεμα «δώρον-άδωρον». Η πρόθεση του κ. Παπαδήμου να κλείσει άρον-άρον το θέμα με αυτούς τους δυσμενείς για την Ελλάδα όρους, καταγράφηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα των έγκυρων  «ΦαινάνσιαλΤάιμς», χωρίς να τύχει διαψεύσεως από την Αθήνα.
Κοινό μυστικό είναι ότι τόσο οι Γερμανοί, όσο και το IMF, «έπεσαν πάνω» στον Έλληνα πρωθυπουργό και απέτρεψαν το «κλείδωμα» μιας τέτοιας συμφωνίας που εξ ορισμού θα οδηγούσε σε μελλοντική αθέτηση πληρωμών, εκ μέρους της Ελλάδας.
Η ιστορία θα δείξει γιατί ο «έμπειρος τραπεζίτης και διαπραγματευτής» ετοιμαζόταν να κλείσει ένα τέτοιο, ασύμφορο για τη χώρα πακέτο. Σύμφωνα με μία εκδοχή, επειδή επιθυμούσε πάση θυσία να γίνει το «κούρεμα» ελκυστικό για τους ιδιώτες ομολογιούχους, ώστε να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να αποφύγει την εφαρμογή μέτρων «υποχρεωτικής συμμόρφωσης» που θα στιγμάτιζαν την πρωθυπουργική του θητεία με την πρώτη επίσημη χρεοκοπία στην ευρωζώνη.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαδήμος, μπήκε στην άκρη και την διαπραγμάτευση ανέλαβαν για λογαριασμό του οι ξένοι πιστωτές.
Αυτό δεν συνέβη επειδή ξαφνικά μας αγάπησαν η Μέρκελ και τα κοράκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Απλούστατα, οι μεν Γερμανοί αποφάσισαν να «τιμωρήσουν» με ένα χαμηλότερο επιτόκιο τις τράπεζες και τα funds, στο πλαίσιο της εμμονής τους «να πληρώσει και ο ιδιωτικός τομέας το τίμημα της αλόγιστης ελληνικής δανειοδότησης». Και το IMF, που από την πλευρά του επιθυμεί διακαώς, για τους δικούς του λόγους, να συμμετάσχει στο νέο «πρόγραμμα διάσωσης» της Ελλάδας, έπρεπε να νομιμοποιήσει, βάσει του καταστατικού του, την χρηματοδότηση, ψαλιδίζοντας το κουπόνι στα νέα ομόλογα.
Χάρις σε αυτές τις «προτεραιότητες» των ξένων θεσμικών δανειστών, που ελάχιστη σχέση έχουν με τα ελληνικά συμφέροντα ή την διαπραγματευτική δεινότητα του κ. Παπαδήμου, φτάσαμε σε μία περισσότερο…εύπεπτη για την χώρα μας συμφωνία. Από κει και πέρα βέβαια, όπως προανέφερα, τα μεγάλα κεφάλαια που σχετίζονται με την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας, παραμένουν ορθάνοιχτα.
Το μέγεθος του κουρέματος που με την τεχνική εμβάθυνση, μέσω της μείωσης του επιτοκίου, ξεπερνά σημαντικά το αρχικό 50% της ονομαστικής αξίας, δεν είναι τέτοιο που να εγγυάται την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αντιθέτως πρέπει να συμβούν πολλά ακόμη(όπως να αρχίσει η χώρα να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα από φέτος)για να απομακρυνθεί η πιθανότητα μίας μελλοντικής χρεοκοπίας.
Στο σημερινό άκρως υφεσιακό περιβάλλον που επιτείνεται από την συνεχιζόμενη καταστρεπτική εφαρμογή της «συνταγής» του μνημονίου περί «αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μέσω της μείωσης μισθών» και το συνακόλουθο γκρέμισμα του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων που ενισχύεται από την αδιάλειπτη φορο-επιδρομή, είναι πρακτικά αδύνατον να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο με την επαναχάραξη της οικονομικής πολιτικής και την αποστολή αυτή μπορεί να επωμιστεί μόνον μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μία κυβέρνηση που, με νωπή λαική εντολή, θα κληθεί να διαπραγματευτεί, όσα «ξέχασε» να διεκδικήσει από τους δανειστές ο…καλόβολος κύριος Λουκάς.
(δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής” )

Antinews

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης υπό το βλέμμα επιστημόνων λόγω σεισμικής δραστηριότητας



Στο «μικροσκόπιο» σεισμολόγων, γεωλόγων και ηφαιστειολόγων βρίσκεται τους τελευταίους μήνες το νησί της Σαντορίνης. Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπου προβληματίζει τους επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν όλα τα στοιχεία και δεδομένα που έχουν.

Ήδη στην περιοχή τις προηγούμενες εβδομάδες βρέθηκαν Ιταλοί ηφαιστειολόγοι οι οποίοι ερεύνησαν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου ενώ αυτή την περίοδο στο νησί της Καλντέρας βρίσκεται το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του ηφαιστείου.

Σύμφωνα με σεισμολόγους, υπάρχουν ενδείξεις για κάποιες ανωμαλίες, χωρίς όμως αυτό να είναι ανησυχητικό. Οι σεισμοί που γίνονται είναι της τάξης των 2 με 3 Ρίχτερ, μεγέθη πολύ συνηθισμένα για την Ελλάδα. Αλλά και οι τοπικοί φορείς δεν δείχνουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία καθώς πολύ συχνά έχουν σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Το ηφαίστειο του Κολούμπου έδωσε το Σεπτέμβριο του 1650 τη μοναδική ιστορική έκρηξη έξω από το χώρο της καλδέρας της Σαντορίνης. Προηγήθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα. Σταδιακά η ήπια έξοδος μάγματος οικοδόμησε ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο διαμέτρου 30 km και ύψους 300 m, του οποίου η κορυφή μόλις ξεπρόβαλε από την επιφάνεια της θάλασσας. Ακολούθησε μία τεράστια και βίαιη έκρηξη, η οποία εκτίναξε περίπου 2 km3 τέφρας σε ύψος χιλιάδων μέτρων. Η ελαφρόπετρα που επέπλεε έκανε τη γύρω θάλασσα να μοιάζει με στεριά.

Η στάχτη ταξίδεψε ανατολικά μέχρι τη Μικρά Ασία. Το κεντρικό τμήμα του ηφαιστείου κατακρημνίστηκε στον άδειο μαγματικό θάλαμο και σχηματίστηκε μία υποθαλάσσια καλδέρα διαμέτρου 3 km και βάθους 500 m. Η μικρή νησίδα που είχε μείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας διαβρώθηκε γρήγορα από τα κύματα. Σήμερα, το ψηλότερο σημείο του ηφαιστείου βρίσκεται 18 m κάτω από τη θάλασσα.

Η δημιουργία της καλδέρας προκάλεσε τεράστια τσουνάμι ύψους 10 m που σάρωσαν τις ακτές της Σαντορίνης και του Αιγαίου. Εκείνο όμως που προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες ήταν τα ηφαιστειακά αέρια.

Τεράστιες ποσότητες υδροθείου απελευθερώθηκαν και προξένησαν το θάνατο 70 κατοίκων της Θήρας και πάνω 1000 ζώα. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης για να ξορκίσουν το κακό έχτισαν κοντά στο ακρωτήριο του Κολούμπου την εκκλησία της "Παναγιάς του Καλού". Η έκρηξη του Κολούμπου είναι η μεγαλύτερη έκρηξη που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο την τελευταία χιλιετία.

Το 2006 μία αποστολή του NOAA Ocean Explorer (National Oceanic and Atmospheric Administration) αποκάλυψε ότι στον πυθμένα του καλδερικού κρατήρα υπάρχει ένα σημαντικό υδροθερμικό πεδίο.

Από τους υδροθερμικούς πόρους εξέρχονται υπέρθερμα υδροθερμικά ρευστά με μετρηθείσες θερμοκρασίες έως και 224 oC. Τα ρευστά αυτά έχουν αποθέσει πολυμεταλλικά σουλφίδια και θειικά άλατα και έχουν οικοδομήσει καμινάδες ύψους έως και 4 m. Επιπλέον, οι υδροθερμικοί πόροι είναι καλυμμένοι με ένα παχύ στρώμα από βακτηρίδια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τη δραστηριότητα που παρατηρείται, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης. Έχει ελλειπτικό σχήμα, υψώνεται 300 m από το βυθό και στο κέντρο του και στο κέντρο του υπάρχει μία καλδέρα διαμέτρου 3 km και βάθους 500 m. Εκτός από το κεντρικό ηφαίστειο υπάρχουν άλλοι 12 περίπου μικρότεροι κώνοι.


defencenet.gr-tromaktiko

«Ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα» VS «λεφτά υπάρχουν»





Ήταν 1η Φεβρουαρίου 2010, όταν οΑντώνης Σαμαράς, κάνοντας όχι απλή «επίδειξη συναίνεσης», αλλά «εν τη πράξει συναίνεση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση,από το βήμα της Βουλής έλεγε στο Γιώργο Παπανδρέου:
«Επιτέλους ξεκολλήστε, γιατί το σύστημα θα καταρρεύσει στα χέρια σας…. Καθυστερείτε, χάνετε χρόνο, χάνετε αξιοπιστία και τα ελλείμματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε μεγαλώνουν… Αν πάρετε μέτρα επώδυνα, αλλά σωστά, εμείς και πάλι θα σας στηρίξουμε. Αλλά πάρτε τα! Επιτέλους ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα!»,
Από το ίδιο βήμα , την ίδια ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου απαντούσε, με μια ακόμη παραλλαγή του «λεφτά υπάρχουν» : «Χρήματα υπήρχαν και πολλά…» .
Η προχθεσινή επισήμανση Προβόπουλου ότι «η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν αφεθούν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις» , αλλά και η αναφορά Σημίτη στο Μνημόνιο, και ιδίως η επισήμανσή του ότι λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση και επέτεινε την ύφεση, δικαιώνει απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Συγχρόνως εκθέτει όχι μόνο ατομικά τον Γιώργο Παπανδρέου , αλλά συλλογικά το «όλον» ΠΑΣΟΚ, το οποίο όχι μόνο συναινούσε , αλλά όρθιο τον χειροκροτούσε από τα έδρανα της Βουλής.
Στον μωρολόγο και στα μωρολογήματά του , «απαντούσαν» οι μωροίκαι οι μωρόσοφοι, με μωροφιλόδοξα χειροκροτήματα.
Αυτή η εικόνα δεν έχει αποτυπωθεί μόνο στα πρακτικά της Βουλής, αλλά και στα σχετικά βίντεο. Αδιάψευστος μάρτυρας του ναυαγίου της Ελλάδας.
Τα αίτια αυτού του ναυαγίου θα εξεταστούν λεπτομερώς . Οι «πραγματογνώμονες» αυτού του ναυαγίου ήδη έχουν πιάσει δουλεία. Η αρχή γίνεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης που απέστειλαν την δικογραφία της ΕΛ. ΣΤΑΤ στη Βουλή , σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, διαπιστώνοντας ότι από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και των τότε υπουργών Οικονομικών(Γ.Παπακωνσταντίνου), σχετικά με πιθανή τεχνητή διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009.
Η συνέχεια σε λίγους μήνες. Ως γνωστόν ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να κάνει πολιτική με όρους Εθνικούς και κοινωνίας και όχι με όρους κομματικών συμμαχιών ή «έξωθεν κατευθύνσεων».
Πριν λίγους μήνες στην ΔΕΘ το επαναβεβαίωσε υποσχόμενος Εξεταστικήγια το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο και στην προσφυγή στο ΔΝΤ.
Μια Εξεταστική Επιτροπή που θα γίνει επί κυβερνήσεως Σαμαρά θα διερευνήσει, πως φτάσαμε στο μνημόνιο, πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω, πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης και τι ακριβώς έγινε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία , ποιος ο ρόλος των CDS και πολλά άλλα….




ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ




20120121-101946.jpgΓράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «έπεα πτερόεντα» και οι Ρωμαίοι «scripta manent, verba Volant”. Μοιραία, λοιπόν ανακαλούνται γραπτά κείμενα για να καταδείξουν αγυρτείες και ταυτόχρονα ν αποτελέσουν πηγή χιούμορ ξαναδιαβάζοντας τα με μια χρονική απόσταση «ασφαλείας». Έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη ας δούμε το α επεισόδιο


«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ» (γι αυτό λένε...


 ότι ο διάλογος στο σπίτι είναι απαραίτητος. (!!!) Αν τα λεγε ο Αντρέας σπίτι του θα τα άκουγε ο Γιωργάκης και θα υπέγραφε το «παρακάτω κείμενο»:

6)σελ 123,παράγραφος 5… Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση, γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
7)Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος.
Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!



Επιτέλους παραφράζοντας παλαιό σύνθημα «η αφίσα τώρα.δικαιώνεται»

«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Μας φρόντισε, μας φρόντισε όλους από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο. Να είναι καλά δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Τέτοια φροντίδα.!!! Αλίμονο. Προσέξτε όμως λεπτομέρεια στην αφίσα: τα χέρια ζεσταίνονται στα ξύλα, μαγκάλι κάτι τέτοιο. Αλήθεια έλεγαν, αλλά δεν το καταλάβαμεεμείς τότε.20120121-102048.jpg«ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». Μιλάμε για πολλές, μα πάρα πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Στην Γερμανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότιο Αφρική, το Τζιμπουτί, το Μπρουνέι..συγγνώμη έγραφε η αφίσα πού θα είναι οι θέσεις εργασίας; Δεν έγραφε. Άλλωστε στο «παγκόσμιο χωριό» ζούμε. Όπου γη και πατρίς.!!! Ούτε αυτή η αφίσαέλεγε ψέματα20120121-102301.jpg«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ». Αμέ τι νομίζετε; Κι αυτή η αφίσα δε λέει ψέματα, γιατί θέλει ο λαός και
μπορεί το κίνημα να προστατέψει μισθούς και συντάξεις. Να βάλει «προστάτες» δηλαδή. Πώς το λένε; Ο άλλος δεν έλεγε για «νταβατζήδες»; Ε, αυτό εννοεί εδώ, «προστασία». Όχι την «κανονική», αλλά την «άλλη» καλέ!!! 20120121-102402.jpg
20120121-102506.jpg
20120121-102618.jpg«ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» (ιλιγγιώδεις οι ρυθμοί και οι θέσεις άλλο τίποτα.όρεξη να χετε να δουλεύετε!!!) 20120121-102737.jpg«ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ( εδώ εννοούσε «φόρο αλληλεγγύης», ενώ από «κοινωνικό κράτος», κάνουμε και «εξαγωγή» κοινωνικότητας στη.Δανία (του βορρά καλέ, εμείς είμαστε του νότου) 20120121-102844.jpg


πηγή:olympia.gr


«ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ» ( γιατί αλήθεια πρέπει κάποιος να ναι πολύ κακεντρεχής για να μην αισθάνεται όλα τα παραπάνω, αν και η «ασφάλεια» είναι 700 ευρώ το δίμηνο, ενώ η «ελπίδα» πεθαίνει πάντα τελευταία- εμείς δηλαδή μπορεί να πρωτοπάμε- οπότε μέσα είναι κι εδώ)

«Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ». Αυτή η αφίσα λέει μια μεγάλη αλήθεια για τους. «ξένους» και «ντόπιους» δανειστές μας. Η αφίσα έχει αναρτηθεί σε περίοπτη θέση σε πάρα πολλές γαλλο-γερμανικές τράπεζες, οίκους ανοχ.-συγγνώμη οίκους αξιολόγησης- καθώς και στην έδρα του ΔΝΤ στις ΗΠΑ.
20120121-102942.jpg


«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ» και συνεχίζει «με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα ξεπεραστεί επιτέλους η οικονομική κρίση και το «λαϊκό εισόδημα θα πάψει πια να εξανεμίζεται»Αυτή είναι με διαφορά η πιο «ξεκαρδιστική» αφίσα που σίγουρα θα ξανα-κυκλοφορήσει στις επικείμενες εκλογές, καθότι θα τη ζήλευε κι ο. «Πινόκιο».

«ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» τ ακούτε βρέ; Μαμά τ ακούς; Θα τα «κονομήσεις» τρελά. Δαγκωτό ρίξτο σε δυο μήνες. Μην το ξεχάσεις. άστο σε μένα το θέμα. Θα στο δώσω «σταυρωμένο» το ψηφοδέλτιο.

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» μπορεί βρε αλλά δε θέλει ακόμα, μας κρατά σε .αγωνία. Το παιδάκι στην αφίσα ψάχνει τα σχολικά βιβλία. Αυτό δείχνει στο μπαμπά του, που το σκαρφαλώνει στο μαντρότοιχο: «μπαμπά, μπαμπά ήρθαν τρία βιβλία!!!»
«ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ» ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (φτου, φτου, φτου, ακούς εκεί ελλείμματα; Για ποιον μας περάσατε;)
«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ: ΕΣΑΣ» Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Μας έχει «γδύσει» κανονικά. Το «χρηματοδοτούμε» συνεχώς το ρημάδι με ΔΕΗ, ΕΤΑΚ, ΕΜΑΚ, ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΚΤΑΚΤΗ, ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ, ΑΡΑΙΩΣΗ και καμιά 50αριά φόρους. Εσάς κυρίες και κύριοι έχει οικονομικούς πόρους. Καμιά φορά «τσοντάρει» και η Siemens, ο Τσουκάτος, ο Άκης, αλλά σα βασικό «πόρο» έχει εξολοκλήρου εσάς. Ακούτε; ΕΣΑΣ!!!


Planet-Greece

Νέα εμπλοκή με το PSI



Νέα εμπλοκή σημειώθηκε σήμερα στις διαπραγματεύσεις για το PSI, καθώς παρά το θετικό κλίμα που εξέπεμψε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, η τελική συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, πήρε αναβολή, ενδεχομένως για μερικές μέρες.
Ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλλάρα, ο οποίος ουσιαστικά πρωταγωνιστεί στις διαπραγματεύσεις, καλύπτοντας το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση, τις Βρυξέλλες και τα hedge funds, αναχώρησε από την Αθήνα για το Παρίσι. Όπως μάλιστα διέρρευσε, οι συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτή τη φορά όμως τηλεφωνικά.
Σύμφωνα με πήγες μέσα από τη διαπραγμάτευση, που επικαλέστηκε το πρακτορείο «Reuters», είναι εξαιρετικά δύσκολο να επέλθει συμφωνία, πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Η πηγή του «Reuters» περιέγραψε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ως περίπλοκη, παραδέχτηκε ότι έχει διαπιστωθεί ήδη σημαντική πρόοδος αναφορικά με τις απαιτήσεις κάθε πλευράς, επεσήμανε ωστόσο με νόημα ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει.
Το “αγκάθι” που απομένει να ξεπεραστεί, φαίνεται πως είναι το ύψος του επιτοκίου, καθώς και το πόσο κυμαινόμενο θα είναι για τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό ο Τσαρλς Νταλάρα αναχώρησε για το Παρίσι, προκειμένου να έχει του σύνεγγυς συζητήσεις με την ευρωπαϊκή ηγεσία, και ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση που θα είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Statesmen.gr

Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για το PSI, κίνδυνος η σκληρή στάση του ΔΝΤ



Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για το PSI, κίνδυνος η σκληρή στάση του ΔΝΤ, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών γύρω από τους βασικούς όρους για την ανταλλαγή ομολόγων

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Αν και το προγραμματισμένο για το Σάββατο ραντεβού Νταλάρα - Βενιζέλου δεν πραγματοποιήθηκε, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών γύρω από τους βασικούς όρους για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI)ώστε να απομειωθεί και να καταστεί βιώσιμο ελληνικό  χρέος.  Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου το IIF, η συμφωνία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Μάλιστα το IIF καλεί όλες τις πλευρές να δράσουν «αποφασιστικά» ώστε να οριστικοποιηθεί. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν to το Σαββατοκύριακο ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε κάθε λεπτομέρεια.
Το IIF(Institute of International Finance) αναφέρει στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του εκπροσώπου του, Τσαρλς Νταλάρα, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι η συμφωνία θα συμβάλλει στην «οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία»,

Αν και οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί πληροφορίες κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας γύρω από επιτόκιο το οποίο θα ξεκινάει από χαμηλά και θα κλιμακώνεται σε υψηλότερο ποσοστό, δύο φορές μέχρι τη λήξη αποπληρωμής των «κουρεμένων» ομολόγων, ενώ θα υπάρχει και περίοδος χάριτος.
Πάντως τίποτε απ΄όλα αυτά δεν θεωρείται ότι έχει «κλειδώσει» αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες θα είναι οι εγγυήσεις που θα παρέχει το ελληνικό κράτος.
Παράλληλα προέκυψε και νέο πρόβλημα  από τη σκληρή στάση που κρατά το ΔΝΤ και την εκτίμησή του ότι παρά το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα φτάνει το 150% του ΑΕΠ, δηλαδή 60 δισ. ευρώ περισσότερο από τον εκτιμώμενο στόχο με βάση το σημερινό ΑΕΠ και κατά συνέπεια θα συνεχίζει να μην είναι εύκολα διαχειρίσιμο.
Κανείς επίσης δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα αν αυτή η εκτίμηση του ΔΝΤ συνοδευτεί από όρους που θα προκαλέσουν εμμέσως  ξαφνική εμπλοκή στη συμφωνία ή αν προβάλλεται ως μοχλός πίεσης ώστε να δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση τις θέσεις του που σχετίζονται με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, στον 13ο και 14ο μισθό, ενδεχομένως σε νέες απολύσεις στο δημόσιο κλπ.
Πάντως γίνονται προσπάθειες ώστε η συμφωνία για το PSI να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί προς έγκριση στο στο Eurogroup της Δευτέρας


Eklogika.gr

Ο Παπακωνσταντίνου είναι βουλευτής;Μήπως αυτό σημαίνει κάτι;



Όλη η διαδρομή από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010, όπου ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε σε αναγκαστική χρεοκοπία την Ελλάδα...



Η εισαγγελική παρέμβαση των Πεπόνη – Μουζακίτη για την διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών Παπανδρέου - Παπακωσταντίνου και άλλων εμπλεκόμενων υπουργών για τα ‘φουσκωμένα» στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), για το έλλειμμα του 2009, τινάζει ουσιαστικά στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.

Βεβαίως για το αν θα προχωρήσει ο φάκελος προς την Βουλή , με το ερώτημα της άρσης ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού, είναι υπόθεση του Συμβουλίου Εφετών.

Που ενδεχομένως και κάτω από τις επίσημες πολιτικές πιέσεις και απαράδεκτες, από Συνταγματικής απόψεως , εχθρικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαιωάννου, μπορεί να μπλοκάρει την όλη εξέλιξη.

Το πολύ ενδιαφέρον πάντως είναι ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών και περιβάλλοντος σήμερα, Γ. Παπακωσταντίνου δεν είναι βουλευτής και στην περίπτωση του δεν χρειάζεται άδεια της Βουλής για την εξέταση τυχόν ποινικών ευθυνών του, αλλά αντιμετωπίζεται ως απλός πολίτης . Όπως δηλαδή και ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου.

πηγή:newsbomb.gr  - Planet-Greece

Αρχειοθήκη ιστολογίου