Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ελλήνων αέναος Γολγοθάς




 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει η ζωή της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του «κουρέματος» του δημόσιου χρέους. Ικανοποιούνται δηλαδή οι απαιτήσεις των δανειστών της χώρας μας, των τοκογλύφων αλλά και των πιο επιθετικών κερδοσκόπων που αγόρασαν τους τελευταίους μήνες στη δευτερογενή αγορά ελληνικά κρατικά ομόλογα σε «σκοτωμένες» τιμές (π.χ. στο 40% της ονομαστικής τους αξίας) και απειλούσαν να παραπέμψουν την Ελλάδα ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο... Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (!!!), αν δεν εισέπρατταν στο ακέραιο της ονομαστικής τιμής τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, βγάζοντας κέρδος... 150% ή 200% ή και παραπάνω! Τρελός χορός κερδών έχει στηθεί πάνω στο πτώμα της χώρας. Ποιος θα πληρώσει όμως τον λογαριασμό αυτής της ικανοποίησης των δανειστών; Το σύνηθες υποζύγιο, φυσικά. Ο ελληνικός λαός. Μέσω του νέου Μνημονίου που θα αποτυπωθεί στους όρους της περιβόητης νέας δανειακής σύμβασης. Η δυστυχία στην οποία μας βύθισε το «παλιό» Μνημόνιο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτή που θα φέρει το καινούργιο. Μνημόνιο ίσον μνημόσυνο για τον λαό μας.
Απελπισμένοι οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι να κάνουν. Δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν εμπιστεύονται κανέναν, δεν έχουν ελπίδα. Ανατριχιαστικά τα ευρήματα δημοσκόπησης της Public Ιssue για την «Καθημερινή». Το 91% είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το 91% αισθάνονται ανασφαλείς. Το 85% είναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή. Το 87% πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Το 62% δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας. Το 49% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς ικανό για πρωθυπουργό...
«Μοιραίο λάθος πολιτικά» χαρακτηρίζει τώρα δημοσίως το Μνημόνιο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. «Η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να έχει ανακοπεί» δήλωσε μέχρι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Ως και ο γκαουλάιτερ Χορστ Ράιχενμπαχ, ο Γερμανός «κατοχικός διοικητής» της χώρας, δήλωσε φιλεύσπλαχνα ότι «οι Ελληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη στρατηγική» μιλώντας και για «καταβαράθρωση της ζήτησης» ως αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής λεηλασίας των εισοδημάτων.
Συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας συνιστά αυτή η συναινετική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με την εκτόξευσή του σε δυσθεώρητα ύψη. Καταβαραθρώνονται παράλληλα τα εισοδήματα των Ελλήνων.
Η επιστροφή στο βιοτικό επίπεδο των δεκαετιών του 1980, του 1970, του 1960 συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Πρόκειται για πορεία προς τα πίσω, συνοδευόμενη από συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας. Οι Ελληνες θα ζουν όλο και πιο φτωχά για δεκαετίες, αν δεν κατορθώσουν να αλλάξουν αυτή την πολιτική ή αν δεν διαλυθεί η Ευρωζώνη από τις αντιθέσεις που συγκλονίζουν τώρα πλέον και τις χώρες του πυρήνα της, σε συνδυασμό με την εξωτερική πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ. Κανείς δεν αντιστέκεται σε αυτή την ολέθρια πορεία. Η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη στις διαπραγματεύσεις. Απλώς παρίσταται. Το ΔΝΤ, η ΕΕ και οι ξένοι τραπεζίτες και κερδοσκόποι διαπραγματεύονται μεταξύ τους το μέλλον της Ελλάδας. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να εμφανίζεται το ΔΝΤ ως ο ακραίος υπερασπιστής των συμφερόντων της... Ελλάδας (!) απαιτώντας να είναι το επιτόκιο των «κουρεμένων» ομολόγων κάτω από 3% για να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά να μην το στηρίζει ούτε η Αθήνα!
Ζοφερό το μέλλον που μας περιμένει. Σε οικονομικά ερείπια διάσπαρτα με εκατομμύριο και πλέον «κοινωνικά πτώματα» ανέργων μετατρέπουν την Ελλάδα τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων που φορτώνεται και πρέπει να αποπληρώσει ο δυστυχής ελληνικός λαός, ενώ καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των ξένων και των ελληνικών τραπεζών. Αέναος Γολγοθάς για τους Ελληνες...

Κίνδυνος «λουκέτου» για τα ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα


ΚΕΠ, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ελλάδα, υπάλληλος


«SOS» εκπέμπουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πολλές καταγγελίες των εργαζομένων, τα περισσότερα από αυτά υπολειτουργούν αντιμετωπίζοντας τον ορατό πλέον κίνδυνο του λουκέτου.

Ο λόγος; Η λήξη των συμβάσεων των απασχολουμένων σε αυτά, που έφερε την υπηρεσία στα όρια της. Οι 2.390 μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει στα 1.081 ΚΕΠ ανά την επικράτεια, τρέχουν να προλάβουν, προκειμένου να καλύψουν όλα τα αιτήματα.
Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, εκτός από τη μείωση του προσωπικού, στα ΚΕΠ προστίθενται συνεχώς νέες αρμοδιότητες, στις ήδη 1.000 πιστοποιημένες διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος προγραμματισμός. Αποτέλεσμα, όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν να σχηματίζουν πλέον ουρές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ανά περίπου 4.100 κατοίκους, αναλογεί ένας εργαζόμενος σε ΚΕΠ, ενώ η υποστελέχωση έχει ανεβάσει την αναμονή στα γκισέ ακόμα και πάνω από τα 30 λεπτά, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αιτήματος.




iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δυσκολεύεται, αλλά πρέπει να προχωρήσει



Τις δυσκολίες της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι «η χώρα πρέπει να προχωρήσει, διαφορετικά η κατάσταση δεν θα μπορεί να διευθετηθεί».

Σε σημερινές του δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι το Βερολίνο δεν προτίθεται να ενισχύσει τον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης (ESM) πέρα από ό,τι συμφωνήθηκε κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου και πρόσθεσε ότι για την ώρα ισχύουν τα συμφωνηθέντα για δυνατότητα δανεισμού 500 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM.

Σημείωσε, πάντως, ότι τον Μάρτιο θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα, σχετικώς με την επάρκεια του ποσού.

Οι τρείς Έλληνες που κάνουν περήφανη την Ελλάδα




Σε μια περίοδο όπου η χώρα δυσφημείται διεθνώς και έχει γίνει αντικείμενο αρνητικών σχολίων και χλευασμού, υπάρχουν ορισμένοι Έλληνες που κρατούν ακόμα ψηλά τη Ελληνική υπερηφάνεια.
Δηλώνουν υπερήφανοι ως Έλληνες καιαναγνωρίζονται παγκοσμίως για την συνεισφορά στον τομέα όπου δραστηριοποιείται ο καθένας. Καταξίωση που κέρδισαν με τη σκληρή δουλειά τους, την αποφασιστικότητα και την ευρηματικότητα.
Σας παρουσιάζουμε τρεις μεγάλους Έλληνες με παγκόσμια επίδραση, που μεγαλουργούν στο χώρο τους. Πρόκειται για τους: Μάικ Λαζαρίδης, Αθανάσιος Φωκάς και Μανώλης Βεληβασάκης. 

1. Ο Μάικ Λαζαρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνες γονείς το 1961. Το 1966 η οικογένεια Λαζαρίδη αποφασίζει να αφήσει την Κωνσταντινούπολη και μετακινείται στο Γουίντσορ του Καναδά. Σε ηλικία μόλις 12 ετών κερδίζει το πρώτο του βιβλίο από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης, καθώς είχε καταφέρει να διαβάσει όλα τα επιστημονικά βιβλία που διέθετε η Βιβλιοθήκη.
Τη δεκαετία του 1980 ξεκινάει σπουδές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Οντάριο. Τρία χρόνια αργότερα, το 1984, εγκαταλείπει τις σπουδές του, και δανειζόμενος χρήματα, περίπου 15.000 ευρώ, από τους γονείς του ιδρύει την RIM. Αργότερα η εταιρεία του φέρνει στο καταναλωτικό κοινό το κινητό τηλέφωνο BlackBerry, που άλλαξε τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία.
Ο πατέρας της Blackberry συγκαταλέγεται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και οι ετήσιοι χρήστες κινητών τηλεφώνων Blackberry ανέρχονται σε 11 εκατομμύρια.
 
2. Αθανάσιος Φωκάς. Γεννήθηκε το 1953 και κατάγεται από το Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Το 1971 δεν μπόρεσε, για διάφορους λόγους, να εισαχθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και φεύγει για σπουδές αεροναυπηγικής στο Λονδίνο.
Το 1975 αποκτάει το πτυχίο του από το Imperial College του Λονδίνου. Το 1979 του απονέμεται διδακτορικός τίτλος σπουδών στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το California Institute of Technology, και το 1986 ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Miami.
Το 1986, σε ηλικία 33 ετώνεκλέγεται καθηγητής του Πανεπιστημίου Clarkson. 10 χρόνια αργότερα εξελέγη καθηγητής στην έδρα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Imperial College, ενώ το 2002 εξελέγη καθηγητής στην έδρα Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Cambridge.
Το 2000 η Μαθηματική Εταιρεία του Λονδίνου του απονέμει το βραβείο Naylor, που θεωρείται ισάξιο του Νόμπελ για την Μαθηματική Επιστήμη. Το 2004 του απενεμήθη το«Αριστείον» της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ την ίδια χρονιά εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
 
3. Ο Μανώλης Βεληβασάκης γεννήθηκε το 1952 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το 1970 μετέβη στις ΗΠΑ και εγγράφεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών κάνει μεταπτυχιακό στη Μηχανική, και κατόπιν αρχίζει να εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός.
Σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς μηχανικούς όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι αντιπρόεδρος και κύριος μέτοχος της μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας Consulting Thornton – Tomasett, καθώς και πρόεδρος της LZA Technology Division. Ταυτόχρονα, είναι καθηγητής Μηχανικής στο Institute of Design & Construction.
Στην πλούσια επαγγελματική του καριέρα περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, ο σχεδιασμός του Οικονομικού Κέντρου της Ταϊπέι, η δομική ανάλυση και αναστήλωση του θόλου του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, η μελέτη αποκατάστασης του Empire State Building στην Νέα Υόρκη, και η αντισεισμική θωράκιση του αεροδρομίου «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη.


Te-ra-stio

12 λόγοι για τους οποίους πρέπει να στηθεί εξεταστική επιτροπή




Μαζί τα... κάνανε

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας...


Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις μαιμουδιές στα στατιστικά στοιχεία, τις δηλώσεις Προβόπουλου ότι δεν ήταν αναπόφευκτη η ένταξή μας στο ΔΝΤ και τις δηλώσεις Σημίτη για μοιραίο πολιτική λάθος , όλα δείχνουν ότι είναι αναπόφευκτη η συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για να ερευνήσει τι έγινε και μπήκαμε στο μνημόνιο και στο βάθος να αχνοφαίνεται το ειδικό δικαστήριο.
Ας δούμε τους 12 λόγους που χρειάζεται η εξεταστική επιτροπή και ζητούν απαντήσεις

1*Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ντ. Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ εν αγνοία των Ελλήνων, την ...........
ώρα μάλιστα που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν.»

2* Ο Στρος Κάν δήλωσε σε γαλλικό κανάλι ότι είχε πει τότε στον κ. Παπανδρέου πως δεν θα δέχονταν στην ΕΕ το ΔΝΤ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε να το διευθετήσει.

3* Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση σε όλο τον κόσμο και έλεγε πως πρέπει να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Προεξόφλησε δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας με δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα σε χρόνο που το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα παρέμενε ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

4*Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν εξελέγη ήταν να δώσει κίνητρο σε όσους ποντάρουν σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας καθώς αντί να χρειάζεται να «κλείσουν» θέσεις σε τρείς ημέρες, όπως ίσχυε μέχρι τότε, τους έδωσε χρόνο 10 ημερών με το περίφημο Τ+10 που θεσμοθέτησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

5*Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε από τον κ. Παπανδρέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν είχε εκλεγεί με σταυρό στις εθνικές εκλογές αλλά με την λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που έγιναν νωρίτερα.

6* Ακολούθως τοποθετήθηκαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονταν από την Goldman Sachs. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ και ο Παπαδόπουλος του ΤΤ εργάζονταν στην Goldman Sachs.

7* Ο Γεωργίου είναι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τον αφορούν άμεσα οι καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος με εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζουμε ότι ενέταξαν τα χρέη των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και ότι υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών ΔΕΚΟ με τιμές του 80΄. Φούσκωσαν τα χρέη των νοσοκομείων κ.α.

Όλα αυτά και άλλα πολλά λογιστικά τερτίπια είναι που ερευνά η δικαιοσύνη και έστειλε το φάκελο στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν τις καταγγελίες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν προσωπικώς τον Γ. Παπανδρέου για τις πιέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

8* Το ότι οι κ.κ. Παπανδρέου δεν έπαιρναν μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο .

9* Καταγεγραμμένο ιστορικά είναι επίσης ότι αντί να παίρνει μέτρα για την οικονομία, μοίραζε επιδόματα επιβαρύνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που τελικά το έφθασε πάνω από 15%.

10* Ακύρωσε σειρά εισπρακτικών μέτρων και η υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν πολλαπλάσια των προηγούμενων τριμήνων. Ταυτόχρονα, πληρωμές που επρόκειτο να υπαχθούν στο 2010, μετατέθηκαν για το 2009 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

11* Παράλληλα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν πολλές δημόσιες και καταγεγραμμένες συναντήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς κερδοσκόπους , τον Τζόρτζ Σόρος, και φυσικά με την Goldman Sachs.

12* Ακόμη, αγνοήθηκαν επιδεικτικά όλες οι πηγές χρηματοδότησης της χώρας. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που άρχισε η άνοδος στο κόστος δανεισμού το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια δεν εξασφάλισε το σύνολο των ετήσιων αναγκών της χώρας.

πηγή: kafeneio-gr 

 Planet-Greece

Το μισθολογικό στη συνάντηση Σαμαρά - ΓΣΕΕ



Το αίτημα των δανειστών για τη μείωση του μισθολογικού κόστους θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει τη Δευτέρα, στη 1.30 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εκφράσει την αντίθεση του στο ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και τη μείωση του κατώτερου μισθού, θέση που εξέφρασε και στη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τους επικεφαλής της τρόικας το Σάββατο.

Η ΓΣΕΕ έχει διαμηνύσει ότι είναι αντίθετη σε όποιο μέτρο οδηγεί στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενώ εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων με κύριο θέμα το εργασιακό κόστος.

Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται κατά του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων.


Δεξί X-Trem(i)

Λοβέρδος: Κινδυνεύει η κυβέρνηση, εάν πειράξετε τον Παπανδρέου για την ΕΛΣΤΑΤ!



Προειδοποίηση Λοβέρδου στη ΝΔ, ότι κινδυνεύει η κυβέρνηση από «μακελειό», εάν  πειραχτεί ο Παπανδρέου στην έρευνα για ΕΛΣΤΑΤ, για ατιμωρησία μιλά η Βάσω Παπανδρέου

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό»,είναι η φράση προειδοποίησης του Ανδρέα Λοβέρδου προς τη Ν.Δ για την πιθανότητα να εγείρει θέμα ειδικού δικαστηρίου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ. Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Υγείας με σαφήνεια διατύπωσε την άποψη ότι κινδυνεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου, σε περίπτωση που επιχειρηθεί άμεσα, δηλαδή στη Βουλή, η πολιτική αποδόμηση του Γιώργου Παπανδρέου:
«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: Από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Μάλιστα έδωσε συνέχεια στην εχθρική μεταχείριση που επιφύλαξαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και το ΠΑΣΟΚ προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, που συμπεριέλαβε στη δικογραφία την ανάγκη διερεύνησης τυχόν ευθυνών των τέως πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών. Είπε ο κ. Λοβέρδος: «Όφειλε ο εισαγγελικός λειτουργός, όταν υπάρχει μία καταγγελία ενός πολίτη και ακούγεται το όνομα κάποιου που είναι υπουργός, να σταματά επί τόπου, γιατί απαγορεύεται να κάνει αξιολόγηση, γιατί αλλιώς παραβιάζει το Σύνταγμα και τις κείμενες νομοθεσίες, και να αποστείλει το φάκελο στη Βουλή η οποία και θα κρίνει».
Ενώ ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί ότι τα περί «κάθαρσης» και «όλα στο φώς» δεν μπορούν να αφορούν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του κινήματος Βάσω Παπανδρέου, ευθέως υποστηρίζει ότι «ο ένας κρατάει τον άλλον και δεν μπαίνει κανείς φυλακή»...
Μιλώντας στην “Real News” η κ. Παπανδρέου θέτει θέμα ατιμωρησίας και των πολιτικών που πλούτισαν ξαφνικά και σημειώνει: «Ποιος κρατάει ποιόν; Ο ένας κρατάει τον άλλον και δεν μπαίνει κανείς φυλακή». Ασκεί κριτική ότι ατιμωρησία υπήρχε και με τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ενώ ζητά ουσιαστικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ειδικά όσων έχουν χρηματίσει υπουργοί.   
Στον αντίποδα, πιο διαλλακτικός από την σκληρή ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ασφαλώς τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης του ελλείμματος και όλων όσων έγιναν, από την ημέρα των εκλογών», αλλά τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής τουλάχιστον την παρούσα περίοδο:
«Βεβαίως πρέπει να ερευνήσουμε τις έγινε και πώς έγινε, αν μη τι άλλο για να αποδοθεί η αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου, συμπληρώνοντας: «Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην γίνουν εκατό χιλιάδες εξεταστικές. Αυτή τη στιγμή ας μείνουμε εδώ και ας αφήσουμε το τι έγινε πριν από 2,5 χρόνια. Βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν πιστεύω εγώ προσωπικά ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το σημαντικότερο ζήτημα».
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούληςαναφέρει πώς «οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντί να κοκορομαχούν αποπροσανατολιστικά  στο βωμό φθηνών μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, οφείλουν να αναγνωρίσουν και να αναλάβουν τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που έχουν και οι δύο. Τόσο για τα μεγάλα ελλείμματα, όσο και για τις μαγειρεμένες στατιστικές.
Η ελληνική βουλή οφείλει, εξετάζοντας σε βάθος όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, να καταλογίσει τις προφανείς πολιτικές ευθύνες, διακρίνοντας τες προσεκτικά, χωρίς τα «χρωματιστά γυαλιά» της μικροκομματικής σκοπιμότητας, από τις ενδεχόμενες ποινικές  ευθύνες πολιτικών προσώπων».


Eklogika.gr

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα μεγαλοοφειλετών



Διαβάστε τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Ποιος χρωστάει τα περισσότερα


Λίστα με 4.152 ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου  έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες χρωστούν συνολικά (ληξιπρόθεσμες οφειλές) 14,877 δισ. ευρώ. Τριάντα χρωστούν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ και οι υπόλοιποι από ένα έως πενήντα.
Σύμφωνα με τη λίστα, η οποία αναρτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μεγαλύτερος οφειλέτης φέρεται να είναι ο Νικόλας Κασιμάτης, με συνολικά χρέη 952 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθεί ο Ευ. Σιέμπος με χρέη 320 εκατομμύρια ευρώ και η Ελ. Καρυδοπούλου με χρέη 239 εκατομμύρια ευρώ.
Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους.


News247.gr

ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ SITE ΠΑΣΟΚΩΝ



ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ FIMOTRO
Να μας πιστεύετε όταν γράφουμε κάτι. Μέχρι και το υπουργείο Μεταρρύθμισης μπήκε στον κόπο να απαντήσει στην ανάρτησή μας με ανακοίνωση που μας έστειλε πριν από λίγο.
Τι λέει η ανακοίνωση;
"Με αφορμή αναρτήσεις του Fimotro, στις 15:12 με τίτλο ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ SITE ΠΑΣΟΚΩΝ και στις 15:55 με...
τίτλο : Ο ΡΕΠΠΑΣ ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, δηλώνουμε ότι ουδέποτε μας απασχόλησε τέτοιο θέμα γιατί απλούστατα ουδέποτε έπεσε στην αντίληψή μας κάτι σχετικό. Οι ισχυρισμοί για διαρροή είναι απαράδεκτοι και κατασκευασμένοι για προφανείς λόγους.
Αν το fimotro.blogspot.com έχει οποιοδήποτε «στοιχείο» για εμπλοκή σε τέτοια θέματα του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα ή συνεργατών του να το αποκαλύψει εδώ και τώρα, μήπως μάθουμε κι εμείς τι ακριβώς συμβαίνει".
Από το Γραφείο Τύπου του υπ. Μεταρρύθμισης...
Σ.Σ. Fimotro : Θα το αποκαλύψουμε πολύ σύντομα. Το ψάχνουν και αρκετές εφημερίδες, άλλωστε. Eλπίζουμε να μην... εκπλαγείτε όταν μεταξύ των ονομάτων διαπιστώσετε ότι βρίσκονται στελέχη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και εταιρείες που σχετίζονται με προγράμματα και υπολογιστές...


Fimotro

Με 25 ευρώ το στρέμμα ξεκινάει η ολοκληρωμένη στα ζαχαρότευτλα



 
Γύρω στα 25 ευρώ το στρέμμα μπορούν να περιμένουν από φέτος οι τευτλοκαλλιεργητές που θα ενταχθούν στο πενταετές πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης το οποίο πρόκειται να εφαρμοσθεί, με βάση τον σχεδιασμό στον οποίο καταλήγουν η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) με τις ευλογίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Agronews, στο κονδύλι που έχει προβλεφθεί για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης μέσα από τον προγραμματισμό του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», υπολογίζεται περί τα 20 εκατ. ευρώ για την προσεχή πενταετία 2012-2016, δηλαδή 4 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Η απλή αριθμητική λέει ότι η φιλοδοξία των αρμοδίων αρχών εξαντλείται στην καλλιέργεια 160.000 στρεμμάτων με ζαχαρότευτλα το χρόνο, για τα οποία θα προβλέπεται ποιοτικό πριμ 25 ευρώ το στρέμμα.Το πολύ σε δύο μήνες, ο ΕΛΓΟ θα έχει έτοιμο το πρωτόκολλο ποιότητας για την παραγωγή και πιστοποίηση ζάχαρης.
Ο τρόπος με τον οποίο δομείται το όλο πρόγραμμα προβλέπει το διαχωρισμό των της τευτλοκαλλιέργειας σε τέσσερις ζώνες, κάτι που προβλέπεται ήδη από το οργανόγραμμα λειτουργίας της ΕΒΖ και η δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας παραγωγών για κάθε ζώνη.
Πολύ σύντομα, όπως λέγεται, δηλαδή το πολύ σε δύο μήνες, ο ΕΛΓΟ (Agrocert) θα έχει έτοιμο το πρωτόκολλο ποιότητας (Agro 2) για την παραγωγή και πιστοποίηση ζάχαρης από καλλιέργειες ζαχαροτεύτλων που εφαρμόζουν τις πρακτικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Με βάση αυτό το πρωτόκολλο οι ιδιωτικές εταιρείες πιστοποίησης ποιότητας θα μπορούν να συνεργάζονται με τις αντίστοιχες (τέσσερις) ομάδες παραγωγών δίνοντας στους καλλιεργητές τις αντίστοιχες κατευθύνσεις και πιστοποιώντας στο τέλος της χρονιάς την παραγωγή ζαχαροτεύτλων με βάση τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.
Θα πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι ο παραπάνω σχεδιασμός δεν βρίσκει ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους καλλιεργητές ζαχαροτεύτλων οι οποίοι από φέτος έχουν απολέσει τα 50 ευρώ το στρέμμα που εισέπρατταν ως πριμ ποιότητας από τον ισχύοντα κοινοτικό κανονισμό για τη ζάχαρη, ενώ την ίδια στιγμή η βιομηχανία δεν έχει αναθεωρήσει ουσιαστικά την τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσε έναντι των παραγωγών την περασμένη χρονιά.
ΠΗΓΗ:agronews.gr- logospellas.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου