Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η εκδίκαση των εκατέρωθεν αγωγών Π. Καμμένου – Θ. Τσουκάτου


Στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ των Πάνου Καμμένου και Θόδωρου Τσουκάτου, καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών που έχουν ανταλλάξει οι δύο άνδρες, μετά την εμπλοκή του ονόματος του Θ. Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens.
Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκαν δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος περί ύπαρξης ποσού 1 εκατομμυρίων μάρκων, επιπλέον αυτού που έχει παραδεχθεί ότι παρέλαβε ο κ. Τσουκάτος από τη Siemens, που φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του λεγόμενου τότε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, στην Ελβετία. Οι ισχυρισμοί Καμμένου αποτέλεσαν περιεχόμενο της αγωγής του κ. Τσουκάτου, για συκοφαντική δυσφήμιση, με αντικείμενο αποζημίωσης αρχικά 200 χιλιάδες ευρώ και κατά δήλωση του συνηγόρου του στο δικαστήριο 10 χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Καμμένος κατέθεσε ακολούθως αγωγή στον κ. Τσουκάτο με την οποία διεκδικεί ποσό 500.000 ευρώ για τις εκφράσεις που διατύπωσε στο δικόγραφο της αγωγής του ο αντίδικός του, όπως «συκοφάντης και κομματικά εμπαθής».
Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος, υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος είχε γνώση των ανακριβειών που είπε σε βάρος του πρώην βουλευτή καθώς ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens και γνώριζε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας του κ. Καμμένου η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη.






kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το PSI+ θα οδηγήσει την Ελλάδα σε συντεταγμένη, επιλεκτική χρεοκοπία εντός ευρώ..
Αυτό προφανώς και θεωρείται αναμενόμενη διαδικασία καθώς έχει προαναγγελθεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Η υποβάθμιση σε default έχει νομική κυρίως διάσταση καθώς θα είναι διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από την χρεοκοπία. 

Μετά την αναμενόμενη υποβάθμιση της Ελλάδος στην κλίμακα C ή D δηλαδή σε καθεστώς default, σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας, η οποία προφανώς και θα αποτελεί ιστορική εξέλιξη καθώς ουδέποτε χώρα του δυτικού κόσμου χρεοκόπησε…οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s Standard and Poor’s και Fitch θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα έως 8 βαθμίδες πιθανότητα στην κλίμακα Β. Η υποβάθμιση σε καθεστώς χρεοκοπίας της Ελλάδος θεωρείται μια αναμενόμενη εξέλιξη.

Ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος που θα παραμείνει σε καθεστώς default η Ελλάδα. 
Ωστόσο στην επόμενη φάση οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα έως 8 βαθμίδες δηλαδή έως την κλίμακα Β. 

Να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος στην κλίμακα B θα είναι απόρροια των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν τα οποία θα δοθούν στους ομολογιούχους δανειστές στα πλαίσια του PSI+. Αυτά τα νέα ομόλογα θα πρέπει να αξιολογηθούν και θα φέρουν βαθμολογία από τους οίκους αξιολόγησης. Αυτά τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να βαθμολογηθούν έως την κλίμακα Β.

Με βάση όμως ορισμένες πηγές…παρουσιάζεται και μια άλλη παράμετρος που αν συμβεί θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δηλαδή τα νέα ομόλογα του ελληνικού χρέους να φέρουν βαθμολογία Β δηλαδή να αναβαθμιστούν αλλά η Ελλάδα ως παλαιό χρέος…π.χ. κάποιοι μπορεί να μην συμμετάσχουν στο PSI+ ενώ ακόμη και αν καταστεί υποχρεωτικό μπορεί η ΕΚΤ να αποφύγει να εμπλακεί.

Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν δύο βαθμολογίες. Μια νέα αναβαθμισμένη για το νέο χρέος των νέων ομολόγων και μια παλαιά για το εναπομείναν σε κυκλοφορία χρέος.



http://dexiextrem.blogspot.com

Πούτιν: «Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της»



E-mailΕκτύπωσηPDF
 κλικ για μεγέθυνσηΗ Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012".
«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος



Πριν από μερικές μέρες, ο πάντα κατέχων διαπεραστικό πνεύμα Μίμης Ανδρουλάκης, διατύπωσε δημοσίως μια «πονηρή πρόταση»: Να τα βρουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στα πρότυπα της προ σχεδόν 20ετίας συμφωνίας του Τόνι Μπλερ με τον Γκόρντον Μπράουν, για να αλώσουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο άλλοτε θεωρητικός της Αριστεράς υπονοούσε ότι με μια τέτοια συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε στα χέρια τους. Και ενδεχομένως θα είχε πολιτικό μέλλον, που σήμερα… δεν διακρίνεται στον ορίζοντα. Υπονοούσε ακόμη ότι η αντιστοιχία με τους Βρετανούς Εργατικούς είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη: Ο δικός μας… Γκόρντον Μπράουν είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, και θα πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στις ικανότητες, τις φιλοδοξίες και το προβάδισμα του «Τόνι Μπλερ» Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μετά από μερικές μέρες, ο Υπουργός Υγείας έσπευσε πρόθυμα να δεχτεί τον ρόλο που του προσέφερε απλόχερα ο Μίμης Ανδρουλάκης. Μόνο που η αφήγηση της Ιστορίας δεν σταματάει εδώ. Αυτό που δεν είπε ο Μίμης, είναι ότι ο Τόνι Μπλερ «ξεγέλασε» τον Γκόρντον Μπράουν. Και ενώ η συμφωνία τους προέβλεπε δυο θητείες για τον Μπλερ στην πρωθυπουργία, ο άλλοτε θεωρητικός του κοινωνικού κέντρου, παρέμεινε στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μέχρι εκεί που… δεν πήγαινε άλλο.
Το παραπάνω ιστορικό παράδειγμα δεν είναι φυσικό αυτονόητο, ούτε πιθανό να επαναληφθεί με την περίπτωση Βενιζέλου-Λοβέρδου. Πέραν της διακριτής προσωπικής κουλτούρας και ευθυκρισίας των πρωταγωνιστών, οι εποχές έχουν αλλάξει. Το δίδυμο Μπλερ-Μπράουν κληρονόμησε ένα κόμμα το οποίο προερχόταν από διαδοχικές ήττες από τους Τόρις, είχε ωστόσο μια συμπαγή εκλογική βάση. Και την αντίστοιχη απήχηση.
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ… δεν είναι κόμμα. Και πιθανότατα βαδίζει προς το να εκλέξει αρχηγό χωρίς… ακροατήριο. Η προσπάθεια που θα απαιτηθεί λοιπόν, φαντάζει θηριώδης. Γι’ αυτό και έχει ενδιαφέρον να απαντήσει το μέλλον, το όχι και τόσο μακρινό, ποια ακριβώς είναι η ατζέντα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Statesmen.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ



Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Η υποκρισία των διαμορφωτών της κοινής γνώμης αποκαλύφθηκε για μία ακόμη φορά. Εξεπλάγησαν τάχα, διότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφελώς ομολόγησε ότι δεν ανέγνωσε καν το κείμενο του Μνημονίου, που έχει ψηφίσει. Επίστευαν δηλαδή αυτοί που εκπλήσσονται, ότι όλοι οι υπουργοί και βουλευτές, που το ψήφισαν, το είχαν μελετήσει; Όχι βεβαίως. Η σύνταξη του κειμένου του Μνημονίου προϋποθέτει απασχόληση πολλών μηνών.
Όχι μόνον για τη διατύπωσή του, αλλά και για τη συγκέντρωση, αξιολόγηση και εκτίμηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, στα οποία αναφέρεται.
Αναγράφεται στο κείμενο του Μνημονίου ως συντάκτης του, ένα δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, το οποίον πληρώθηκε και αδρά. Αλλά αποκλείεται λογικώς τούτο να συνέταξε το Μνημόνιο και ως προς τις μη νομικές περικοπές του, με τις οποίες δεν είχε ειδικότητα να ασχοληθεί. Κατά συνέπεια, κάποιο κέντρο, εντός ή εκτός Ελλάδος, ασχολήθηκε και εξεπόνησε το υπόλοιπο κείμενο, που είναι και το περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο ότι το Μνημόνιο αναγνώσθηκε και αναλύθηκε πλήρως από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό. Ενώ αντιθέτως υπάρχουν πολλές ενδείξεις και ομολογίες, ότι τούτο δεν αναγνώσθηκε εμπεριστατωμένα από τους υπουργούς και βουλευτές.
Ουδέποτε αναφέρθηκε ποίος και πότε έδωσε την εντολή συντάξεως του Μνημονίου δια του οποίου η Ελλάδα παραδίδεται στους ξένους. Υπάρχει μόνον η ομολογία του κ. Strauss Khan, στην τελευταία συνέντευξή του, ότι ο Γ. Παπανδρέου, πολύ προ των εκλογών, συζητούσε υπογείως και προετοίμαζε τον δανεισμό της Ελλάδος από το Δ.Ν.Τ. Και μάλιστα ενώ κατηγορούσε στο λαό το τελευταίο, λέγων, ότι όπου τούτο αναμείχθηκε κατέστρεψε την οικονομία της χώρας και έφερε τη δυστυχία στους πολίτες της.
Από την εκτίμηση των όσων συνέβησαν κατά την τελευταία διετία, προκύπτει ότι υπήρξε ένα «στρατήγημα» για τον τρόπο συντάξεως του Μνημονίου, ώστε να ψηφισθεί χωρίς να μελετηθεί και να γίνει αποδεκτό αυτούσιο. Να γιατί οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές αποφεύγουν να δεχθούν ότι μελέτησαν το Μνημόνιο και δια τούτο το εψήφισαν.
Η Εφημερίδα των Βρυξελών New Europe σε άρθρο της με τίτλο «Ποια είναι η πραγματική αλήθεια για την ελληνική καταστροφή;» γράφει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα, όπως μας πληροφορεί η ΕΣΤΙΑ της 27ης-1-2012: Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα και θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήσαν.
Στα τέλη του 2009 η Ευρώπη και ο Κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας (a fraud and a deceiver) η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τις οικονομικές τις επιδόσεις, ώστε να καρπούται τα οφέλη μιας προνομιακής λέσχης εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ.
Όμως, πόσο ακριβές είναι τελικά αυτό; Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσεως η πλειονότης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν ανακριβείς στις εκτιμήσεις τους για τα ελλείμματά τους. Για παράδειγμα, στα σταθεροποιητικά τους προγράμματα στις αρχές του 2009 η Βρετανία είχε προβλέψει έλλειμμα 8,2%, το οποίο έφθασε τελικά στο 11,4%. Η Ολλανδία είχε προβλέψει πλεόνασμα 1,2%, το οποίο μετεστράφη σε έλλειμμα 5,4%. Και η Πορτογαλία είχε προβλέψει έλλειμμα 3,9%, το οποίο ανήλθε τελικά σε 9,2%.
Ακόμη, κατά τα έτη 2008-2009, το έλλειμμα στην Ισπανία επεκτάθηκε σε 11,1% και στις Η.Π.Α. 12,9%. Τον Απρίλιο του 2010 η Ιρλανδία προέβλεψε έλλειμμα 11,6% και τελικά έφθασε στο 32%. Ωστόσο ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και ως αναξιόπιστη. Και αυτό από την ίδια την κυβέρνησή της!».
Και συνεχίζει: «...ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση μετέδιδε στις διεθνείς αγορές από τις οποίες έπρεπε να δανεισθεί, την ιδέα ότι η Ελλάδα ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια συστηματική διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία, μεγάλη ανισότητα και αυθαιρεσία, ακόμη και συγκρίνοντας τη χώρα με το βυθιζόμενο Τιτανικό, εξαπολύοντας έτσι τα επιτόκια του δανεισμού (spreads) στα ύψη. Η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να μετατρέψει το πρόβλημα του ελλείμματος, που ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε πρόβλημα δανεισμού, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Και διερωτάται η εφημερίς New Europe: «Προς τί ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάς για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τα άλλα, από την ίδια της την κυβέρνηση; Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;»
Και δίδει την απάντηση: «Προδήλως διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους πριν από τις εκλογές για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες και έδωσε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει».
Να που και ο ξένος Τύπος πλέον βοά, ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξηπάτησε τους Έλληνες για να ανέλθει στην εξουσία, παρέδωσε την Ελλάδα εκ προθέσεως στο Δ.Ν.Τ. και περιήγαγε το λαό της στη σημερινή δυστυχία. Από το 2009 μέχρι σήμερα αύξησε την ύφεση της οικονομίας, την ανεργία και την πενία. Θέλει να απολύσει 150.000 υπαλλήλους. Δηλαδή 150.000 οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο. Δεν αντιλαμβάνονται αυτοί που προγραμματίζουν αυτές τις εκκαθαρίσεις, ότι ο λαός θα οδηγηθεί στην απόγνωση και στα άκρα;
Δεν είναι νοητό το κράτος να επιδιώκει την μείωση των δαπανών, δια της αποφυγής της προμηθείας των ενδεδειγμένων φαρμάκων και συγχρόνως να έχει 1.112 ειδικούς συμβούλους διαφόρων υπουργών, παχυλώς αμειβομένους. Και μάλιστα όταν η κυβέρνηση αυτή, ως εκ της φύσεώς της, είναι βραχύβια και αποσκοπεί στην υπογραφή της συμβάσεως της 26ης Οκτωβρίου και τη διενέργεια εκλογών.
Ο αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, με εμπνευσμένη αναφορά του προς το Δ.Σ. της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος, μεταξύ άλλων, στηλιτεύει τις άτυχες δηλώσεις του υπουργού Υγείας και καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου περί «μακελειού», που έγιναν υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας και συνιστούν την αξιόποινη πράξη της προκλήσεως σε τέλεση πλημμελήματος.
Αν και για τους εμπαθείς, αγραμμάτους, αμετανοήτους ψυχοπαθείς και φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, τέτοιες δηλώσεις ισοδυναμούν με προτροπή προς αιματοχυσία! Οπωσδήποτε ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, έστω και υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας δεν είναι θεμιτό, ηθικό και ανεκτό, να απειλεί με «μακελειό» καθένα που θα προκαλέσει δίωξη του Γεωργίου Παπανδρέου, για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
Το ίδιο έκαναν οι δόλιοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και όταν διώχθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, για την υπόθεση του σκανδάλου της Τραπέζης Κρήτης. Απειλούσαν ότι θα κάψουν τα σπίτια των Δικαστών και όλη την Αθήνα, αν δικαζόταν το ίνδαλμά τους. Ένας μάλιστα Δικαστής έγραψε και σχετικό βιβλίο, πώς έσωσε την Ελλάδα από την καταστροφή, με την συμβολή του στην αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου!
Είναι λυπηρό να υπάρχει 15% των πολιτών, που υποστηρίζουν ακόμη το «πράσινο κίνημα», όταν αυτό είναι υπαίτιο της καταστροφής της χώρας και μας έφερε στην κατάσταση, στην οποία ευρισκόμαστε σήμερα. Όλες οι λειτουργίες του κράτους να έχουν πληγεί. Η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η δημόσια τάξη, οι ένοπλες δυνάμεις και η δημόσια διοίκηση. Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας έχουν ακινητοποιηθεί ελλείψει ανταλλακτικών και βενζίνης. Ομοίως και στρατιωτικά αεροπλάνα και πλοία. Πολλά αεροδρόμια είναι εντελώς εγκαταλελειμμένα.
Στο μεταξύ η σπατάλη του κράτους οργιάζει. 115.000.000 ευρώ έχουν δοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι δαπάνες του υπουργείου τούτου αυξήθηκαν κατά 270% για τα «απόρρητα κονδύλια» την τελευταία διετία! Περί τα 7.500.000 ευρώ εισέπραξε το Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης με τίτλο «Ευρωπαϊκή Προοπτική». 1.100.000 ευρώ εδόθη στην «Ελληνική Δράση Αφρικής». Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» εισέπραξε 23.126.000 ευρώ.
Γύρω στα 9.000.000 ευρώ έλαβε το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» από το 2000 έως το 2004 για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών. Και με 544.000 χρηματοδοτήθηκε το ΕΛΙΑΜΕΤ, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχουν νεωτεριστές, αναθεωρητές της ιστορίας, με απόψεις ανθελληνικές και επιζήμιες σε ζητήματα εθνικής σημασίας.
Μετά τον «συνωστισμό στο λιμένα της Σμύρνης», συνεπεία του οποίου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κατά τους νεωτεριστές αυτούς, προσετέθη και ο συνωστισμός δια του οποίου έχασαν τη ζωή τους οι Σουλιώτισσες! Αξίζει να αναγνώσει κανείς το άκρως ενδιαφέρον ιστορικό πόνημα, του Γεωργίου Καραμπελιά με τίτλο «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο» (εναλλακτικών εκδόσεων).
Η μοίρα της ωραίας αυτής χώρας είναι να επιβιώνει μαχομένη. Και θα επιβιώσει και αυτή τη φορά όσο κι΄ αν αδικηθεί από αυτούς που εποφθαλμιούν το πλούσιο υπέδαφός της. Αυτό υπογραμμίζουν και οι στίχοι του εθνικού μας ποιητής Κ. Παλαμά:
Η Ελλάδα δεν χάνεται στα τάρταρα, / μονάχα ξαποσταίνει.
Στη ζωή ξαναφαίνεται / και λαούς ανασταίνει!
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=77120

Exomatiakaivlepo

Fitch: Ελληνική χρεοκοπία μέσα στο ευρώ



Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε το κορυφαίο στέλεχος της Fitch, Ντέιβιντ Ράιλι, επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του διεθνούς οίκου αξιολόγησης. 
Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι σε περίπτωση μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος
εκροής των κεφαλαίων από την ευρωζώνη ή ακόμη και διάλυσης της ζώνης του ευρώ, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η επιβίωση της Ευρωζώνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην Ιταλία.
«Δεν πιστεύουμε μεν πως η λιτότητα είναι πολιτική που υπονομεύει τον εαυτό της, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η Ιταλία, η περαιτέρω λιτότητα πιθανότατα δε θα είναι δυνατή», ανέφερε ο Ράιλι, τονίζοντας πως η ιταλική κυβέρνηση «πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στις δυναμικές ανάπτυξης».
Αναφορικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα επιστρέψει η χώρα σε καθεστώς θετικής προοπτικής πριν το 2013.  




City Press Newsroom

 KAPISTRI 

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε πριν λίγο στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο αρχιπέλαγος Βανουάτου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο...
Γεωφυσικής.

Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει απειλή από το σεισμό. 

S&P: Στα τέλη της χρονιάς η έξοδος της Ευρωζώνης από την ύφεση



thumb
Στα τέλη του 2012 τοποθετεί το τέλος της ύφεσης για την ευρωζώνη, η νέα έκτακτη έκθεση του οίκου αξιολόγης Standard & Poor's.

Με βάση την έκθεση, υπάρχει 60% πιθανότητα να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για έξοδο από την ύφεση στο τέλος του 2012, αλλά και 40% πιθανότητα να υπάρξει διπλή ύφεση στην ζώνη (double dip).

H  Standard & Poor's, ωστόσο, εκτιμά πως η έξοδος από την κρίση θα έχει ως εκκίνηση της χώρας του πυρήνα, ενώ διατυπώνει τις αμφιβολίες της σχετικά με την πορεία των πιο αδύναμων χωρών.

Ο S&P πάντως, εκτιμά ότι την έξοδο από την ύφεση θα δείξουν οι χώρες του πυρήνα , ενώ δεν κρύβει τον προβληματισμό για την πορεία των αδύναμων χωρών, οι οποίες πιθανόν να έχουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τι ισχυρότερες χώρες.


Pontiki.gr

Ψάχνονται για βοήθεια άνω των 145 δισ. οι Ευρωπαίοι



Ψάχνονται για βοήθεια άνω των 145 δισ. οι Ευρωπαίοι
Πέρα από το PSI, στο τραπέζι βρίσκεται σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές "κούρεμα" στα ελληνικά των Κεντρικών Τραπεζών, ή τουεπιτοκίου στα δάνεια του πρώτου πακέτου.
Τα δεδομένα για την ελληνική βοήθεια έχουν αλλάξει και πλέον οι Ευρωπαίοι αναζητούν λύση πέραν του ιδιωτικού τομέα ή τις ΕΚΤ, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Η αύξηση αυτή από τα 130 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση για το δεύτερο ελληνικό πακέτο οφείλεται στην καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα, αλλά και στις αυξημένες απαιτήσεις για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Handelsblatt: Εκτός από την ΕΚΤ, και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες στο κούρεμα


Έτσι, τον τρόπο να εμπλακούν και οι Κεντρικές Τράπεζες στο κούρεμα του ελληνικού χρέους αναζητούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με την Handelsblatt που επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα, η συμμετοχή του δημόσιου τομέα, προετοιμάζεται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες όπου οι Κεντρικές Τράπεζες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε ένα ελληνικό «κούρεμα».
Μάλιστα, όπως τονίζει η «Handelsblatt» οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα μειώνοντας και τα επιτόκια που πληρώνει αυτή τη στιγμή, τα οποία ανέρχονται στο 4,5%.

Το ελληνικό «κούρεμα» υποστηρίζει η «Handelsblatt» θα είναι επιζήμιο για τις Κεντρικές Τράπεζες από την ΕΚΤ, καθώς αρκετές από αυτές θα καταγράψουν σημαντικές απώλειες και θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση.

Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αγοράσει σημαντικό μέρος των ομολόγων σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την ονομαστική αξία των ομολόγων.
Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα, η ΕΚΤ διακρατεί ελληνικά ομόλογα ύψους 55 δισ. ευρώ , ενώ πολλά ελληνικά ομόλογα διακρατούν επίσης οι Κεντρικές Τράπεζες της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ελπίζουν ότι η συμμετοχή των κεντρικών τραπεζών θα είναι εθελοντική, τονίζει η «Handelsblatt», υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περί τα 145-150 δισ. ευρώ για το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Εσθονία έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες για τις αυξημένες απαιτήσεις του δεύτερου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.

Πιέσεις για χαμηλότερο κουπόνι και στο πρώτο πακέτο βοήθειας

Με το κουπόνι στα νέα ομόλογα του PSI να μην επαρκεί για να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, σύμφωνα με τις δυσμενείς προβλέψεις για την ελληνική ύφεση και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, τίθεται και πάλι στο τραπέζι το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα με το πρώτο πακέτο διάσωσης, όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είναι πάντως πρώιμο για την ώρα να γίνει μία εκτίμηση για το ύψος της μείωσης, καθώς όπως ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι "Δεν είναι ξεκάθαρο τί περιθώριο υπάρχει για περαιτέρω μείωση του επιτοκίου", διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.

Σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν ήδη μειώσει το επιτόκιο των εν λόγω δανείων ύψους 80 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει μέχρι το 2013 η Ελλάδα: Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3% για τα πρώτα τρία χρόνια αποπληρωμής και στο 4% για τη συνέχεια.

Το ζήτημα είναι εάν οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας, δηλαδή οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, η ΕΚΤ ή ακόμα και το ΔΝΤ, θα κάνουν υποχωρήσεις ώστε να βοηθήσουν τη χώρα να επιτύχει το στόχο για μείωση του χρέους της περίπου στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.


Reporter.gr

Δείχνουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οι Εισαγγελείς στο "μαγείρεμα" των στοιχείων για τη διόγκωση του ελλείμματος



Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής, διαβίβασε σήμερα στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) που αφορά τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς, σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη που χειριζόταν την υπόθεση, προέκυψε...


εμπλοκή πολιτικών προσώπων.


Ο κ. Παντελής διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του και να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.

Προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά τόσο του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου όσο και από τον πρώην τσάρο της οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Planet-Greece

Τώρα που τελείωσε το πάρτυ θέλει να περάσει από τη μεριά του λαού... Έ, όχι ρε μπαγλαμά δεν σε θέλουμε από δω



Απίστευτες παπαριές λέει το αριστεροπαράσιτο ο Κούνδουρος προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να χαϊδέψει τους ηλίθιους. Παραβλέπω τις παπαριέςτου για "την πουτά@@ τη Μέρκελ που είπε τους Έλληνες σκουπίδια και τεμπέληδες" (κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ αλλά δείχνει τον πολιτισμό του), παραβλέπω ότι είπε να τραγουδάει η Μούσχουρη παρά να μιλάει, γιατί καταλαβαίνω τη συμμορίτικη αντίληψή του ότι όποιος λέει κάτι άλλο πρέπει να φιμωθεί. Στέκομαι λοιπόν στο ερώτημά του "ποιος έφερε την Ελλάδα εδώ;" όπου εννοείται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, την έφεραν οι πολιτικοί. Σε αυτό θα συμφωνήσω! Την έφεραν οι μαλάκες οι πολιτικοί που έτρεφαν ρεμάλια...
σαν τον Κούνδουρο προκειμένου να το παίζουν κουλτουριάρηδες και σκηνοθέτες...

Ας μας πει λοιπόν ο μάγκας ο Κούνδουρος πόσα έχει εισπράξει από το Υπ. Πολιτισμού, από το Ελ. Κέντρο Κινηματογράφου, από χρηματικά βραβεία του κράτους κ.λπ "χορηγίες" που έπαιρνε φιλώντας κατουρημένες ποδιές και μετά να μας πει και ποιοι μας έφεραν εδώ. 

Όχι ρε Κούνδουρε! Τώρα που τελείωσε το πάρτυ θυμήθηκες να περάσεις από τη μεριά του λαού;

Δεν τσιμπάμε σε αντίθεση με πολλούς που κάνουν σημαία τους τις επαναστατικές δηλώσεις επωνύμων... δεν χρειάζεται να μας πει ο κάθε καραγκιόζης Κούνδουρος ποιοι φταίνε και ποιοι δεν φταίνε βγάζοντας την ουρά του απ' έξωΌλοι αυτοί φάγανε και ήταν στο κύκλωμα που κατέστρεψε τη χώρα...



ΥΓ. Μην μου πει κανείς "μα γύρισε τον 1922" γιατί ο άνθρωπος έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του: Είναι αριστερός διανοούμενος απλά διαφωνεί με τη διεθνιστική θεωρία της αριστεράς... οπότε μια τρύπα στο νερό


Δεξί Χ-Trem

Το «καβούρι» που σώζει από τον καρκίνο του στομάχου



Ένα μικροσκοπικό ρομπότ που θυμίζει κάβουρα και μπορεί να αφαιρέσει καρκινικά κύτταρα από το στομάχι, σε περιπτώσεις που η ασθένεια... βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, κατασκεύασαν επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη.

Το ρομπότ-κάβουρας πήρε το όνομα αυτό επειδή έχει μία τανάλια κι ένα άγκιστρο και θυμίζει καβούρι. Μπορεί μάλιστα να επέμβει σωτήρια στο στομάχι χωρίς μάλιστα να αφήσει πληγές.

Μέσω του ενδοσκοπίου, το ρομπότ μπαίνει στο γαστρικό σύστημα του ασθενή από το στόμα. Με τη μικροσκοπική τανάλια κρατά τα καρκινικά κύτταρα και με το άγκιστρο τα κόβει. Στη συνέχεια σταματά και την αιμορραγία.

Με τη βοήθεια μίας μικροσκοπικής κάμερας στο ενδοσκόπιο, ο χειρουργός μπορεί να δει πού κινεί το ρομπότ και κατευθύνει τα «χέρια» του από μακριά, μέσω ενός μόνιτορ.

«Τα ρομπότ μπορούν να εκτελούν πολύ λεπτές κινήσεις χωρίς να τρέμουν, όπως τα χέρια μας», δήλωσε ο γαστρεντερολόγος Λόρενς Χο, που συνέβαλε στο σχεδιασμό του ρομπότ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρομπότ έχε ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε πέντε ασθενείς με καρκίνο του στομάχου σε αρχικό στάδιο στην Ινδία και το Χονγκ Κονγκ και μάλιστα σε πολύ μικρότερο χρόνο απ’ ότι χρειάζεται με τις συνήθεις επεμβατικές μεθόδους.

Ο ηγέτης δεν μιλάει αλλά πράττει!...




Αναμεταδίδεται σήμερα από πολλά διεθνή έντυπα ότι η Ρωσία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του μεγαλό-επενδυτή G. Soros. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος G. Soros σκόπευε να κερδοσκοπήσει εναντίον της Ρωσικής Οικονομίας σύμφωνα με το σκεπτικό βάσει του οποίου εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά σκόπευε (αν ευσταθεί το κατηγορητήριο) να...
κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που έκαναν οι διεθνείς κερδοσκόποι εναντίον της Ελλάδας το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2009 - Απρίλιος 2010.
Συμπέρασμα: Υπάρχει πάντα νόμιμος τρόπος σοβαρής και αξιόμαχης αντίδρασης εναντίον των κερδοσκόπων που σκοπεύουν να επιτεθούν για να καταστρέψουν την οικονομία μίας χώρας. Τώρα τι επιλέγει να κάνει ο κάθε ηγέτης είναι άλλο πράγμα. Άλλοι κάνουν και λένε ανοησίες π.χ. ότι θα βάλουν το πιστόλι πάνω στο τραπέζι…. Μόνο που στο τέλος το πιστόλι αποδεικνύεται σοκολατένιο. Ο ηγέτης όμως δεν μιλάει αλλά πράττει!
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σύντροφος της KGB δεν έπραξε απλώς… Του τίναξε τα πέταλα του George του τσαχπίνη!


ΕΝΑΣ ΑΓΓΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ... ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΜΑ...



Γράφει η Σοφία
Συγκρίνετε το λόγο και το περιεχόμενο του Νάιτζελ Φάραζ

με αυτόν της Νίκης Τζαβέλλα
Δείτε πώς μιλά και πώς στέκεται ο Ευρωβουλευτής που βρίσκεται εκεί με την αξία του και το όραμά του, και πώς μιλά η διορισμένη υπάλληλος, που ενώ η χώρα της χάνεται, αυτή σαν σχολαστική μαθητριούλα λεέι το μάθημα για να πάρει το βαθμό της και δίνει διαπιστευτήρια δουλοφροσύνης στο όνομά μας.
Προτείνω να πάρουμε το μισθό της Τζαβέλλα και να τον δίνουμε στον Νάιτζελ Φάραζ.
Ο Φάραζ όντως υπηρετεί την ουσία αυτού που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη και στιλητεύει την ευρωπαϊκή απάτη του τραπεζικού διευθυντηρίου.
Κι επειδή το καλό της Ευρώπης καίει και την Τζαβέλλα ας καεί κι ο δικός της μισθός για το καλό της Ευρώπης.
Τουλάχιστον αν τον παίρνει ο Φάραζ αυτός ο μισθός θα πάψει να είναι λεφτά πεταμένα στα σκουπίδια!

Αρχειοθήκη ιστολογίου