Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σφοδρή επίθεση Χάρρυ Κλυνν στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια!



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ (!) ΤΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.
ΗΛΙΘΙΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ.
Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει όταν θα έχει ξεπουληθεί και η τελευταία πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας και όταν...


θα έχουμε χρεωθεί μέχρι 15ης γενεάς!
Μην αναρωτιέστε λοιπόν, μεγαλοδημοσιογράφοι της δεκάρας γιατί συνεχίζουν οι Τροϊκανοί με τα ίδια υφεσιακά μέτρα αφού και οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι δε βοηθάνε να βγει η χώρα από την κρίση…


Planet-Greece

Αρχίζει και γίνεται γελοίο: Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις δόσεις μέτρων !!!



Share
Δεν έχουν τελειωμό οι βόμβες που σκάνε κατά της Ελλάδας και που δείχνουν ότι η επόμενη μέρα της χώρας είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που ζούμε αυτές τις ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία, το γερμανικό κοινοβούλιο ενδέχεται να εγκρίνει μόνο 30 δισ. ευρώ ως νέο δάνειο προς την Ελλάδα από τα συνολικά 130 δισ. (ή 145 δισ. που είχε ειπωθεί ότι θα αυξανόταν) τα οποία έχουν συμφωνηθεί τον Οκτώβριο.
Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί σκέφτονται να «σπάσουν» το δάνειο σε 4 δόσεις το οποίο θα παίρνει έγκριση κάθε φορά και με διαφορετική συνεδρίαση του κοινοβουλίου.
Ουσιαστικά, όμως, αυτό σημαίνει ότι για κάθε έγκριση θα πρέπει να προκύπτει και νέο Μνημόνιο, δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε τέσσερα συνολικά Μνημόνια με μέτρα – σοκ σαν κι αυτά που συζητούνται σήμερα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διαρροές ότι το καλοκαίρι θα έχουμε νέα μέτρα που θα αφορούν τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών και των δικαστικών καθώς και τις φοροαπαλλαγές.
Από την άλλη, δεν αποκλείεται να έρθουν νέα μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων σε περίπτωση που τα έσοδα του κράτους και οι εισφορές των ταμείων καταρρεύσουν, γεγονός σίγουρο φυσικά.
Αν το σενάριο βγει αληθινό τότε θα έχουμε να κάνουμε με τον απόλυτο παραλογισμό και κάποιος πρέπει να βάλει φρένο.
Διαβάστε και τι γράφαμε προηγουμένως για το ίδιο θέμα: Ύπουλο παιχνίδι από Σόιμπλε

ΕΕ - ΔΝΤ: Να φτωχύνουν οι Ελληνες!



Γιώργος Δελαστίκ

Τα παραμύθια τελείωσαν. Οι μάσκες έπεσαν. Ακόμη και οι τελευταίοι αφελείς Ελληνες που νόμιζαν ότι η τρόικα είχε έρθει εδώ για να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο χρέος και τα υπερβάλλοντα ελλείμματα του προϋπολογισμού, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι εντελώς άλλη είναι η αποστολή της. Να φτωχύνουν δραστικά ή και δραματικά τους Ελληνες, όλους τους Ελληνες και πρωτίστως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θέλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτή είναι η αποστολή που τους έχει αναθέσει το Βερολίνο και ακριβώς αυτήν την αποστολή εκτελούν με εξαιρετική επιτυχία!


Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την Ελλάδα φτωχή επαρχία της γερμανικής Ευρώπης, του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ. Το ίδιο άλλωστε επιδιώκουν να κάνουν και την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, ενώ στην κατάσταση αυτή έχουν ήδη περιέλθει οι εξαθλιωμένες «ανατολικές επαρχίες του Ράιχ» - δηλαδή οι Βαλτικές και οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, συνοδευόμενες από τους Βαλκάνιους της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας...

Το Βερολίνο επιδιώκει κατ' αρχάς να γυρίσει τον χρόνο μισόν αιώνα πίσω, στη δεκαετία του 1960 και στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970. Τότε που οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί συνέρρεαν κατά εκατομμύρια στη Γερμανία, για να κάνουν τις κατώτερες δουλειές σε όλους τους τομείς που ήταν απαραίτητες για να αναπτυχθεί η γερμανική οικονομία.



Αν οι Γερμανοί πετύχουν να πετάξουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους μισόν αιώνα πίσω, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο ακόμη ένα πηδηματάκι προς τα πίσω: προς μια οικονομική επανέκδοση της δεκαετίας του 1940, όταν το Τρίτο Ράιχ προσπαθούσε και αποτύγχανε να επιβάλει μέσω της στρατιωτικής βίας τη γερμανική ηγεμονία σε όλη την Ευρώπη... Τώρα που βρισκόμαστε ακόμη σε σχετικά αρχικά στάδια της γερμανικής οικονομικής επέλασης, τα σχέδια του Βερολίνου μπορούν να αποκρουστούν - και μάλιστα με λιγότερα εκατομμύρια οικονομικά θύματα.

Η χώρα μας καλείται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτήν την υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Αν αυτός ο ρόλος θα είναι θετικός ή αρνητικός θα εξαρτηθεί από τη στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά δείχνει να έχει το πολιτικό ανάστημα και το σθένος που απαιτείται για να σηκώσει τέτοιο βάρος.

Οι ευθύνες τους απέναντι στον λαό μας και στην ιστορία είναι πολύ μεγάλες. Οι Γερμανοί απαιτούν μέσω τρόικας όχι μόνο να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων τόσο ώστε να γυρίσουμε συγκριτικά μισόν αιώνα πίσω, αλλά και να περικοπούν δραστικά οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την άμυνα της χώρας. Να ξαναγίνουν δηλαδή άθλια τα νοσοκομεία, να συρρικνωθεί η προληπτική ιατρική, να πεθαίνουν χωρίς φάρμακα οι βαριά ασθενείς. Να κλείσουν χιλιάδες σχολεία, να ξαναγίνουν οι τάξεις των γυμνασίων με 40 και 50 παιδιά, να κλείσουν πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ κατά δεκάδες.

Οσο για την άμυνα, όταν λένε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, δεν εννοούν βεβαίως να αγοράζουμε λιγότερα γερμανικά τανκς ή πολεμικά αεροπλάνα και πολεμοφόδια ή πυραύλους και φρεγάτες. Εννοούν απλούστατα να μην πληρώνονται επαρκώς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, να μην υπάρχουν σε επαρκή αριθμό αξιωματικοί για τη στελέχωση των μονάδων, να μην είναι σε θέση εν κατακλείδι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να αντισταθούν ούτε καν υποτυπωδώς σε τουρκική επίθεση.

Στο πλαίσιο αυτό οι ρυθμίσεις στο Αιγαίο, στα νησιά, στο Κυπριακό, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κ.λπ. θα γίνουν υπό το πρίσμα μιας εκ των προτέρων ηττημένης Ελλάδας, η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από την απεμπόλιση των δικαιωμάτων της και τη δουλόφρονα υποταγή στις απαιτήσεις του Ράιχ και οποιουδήποτε επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη, φυσικό πλούτο, κυριαρχικά ή διαχειριστικά δικαιώματα της χώρας μας.

Κάποτε οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες έλεγαν στον κόσμο -αμφιβάλλουμε, πάντως, αν το πίστευαν ποτέ οι ίδιοι- ότι η ΕΕ θα διασφάλιζε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η ζωή αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο - ότι οι σημερινές απαιτήσεις της ΕΕ όχι μόνο εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, αλλά και ενισχύουν τις επιβουλές εναντίον της χώρας μας.

«Νέο 1938»

Η Ελλάδα πρώτο θύμα του Δ' Ράιχ

Η ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ, ο διαμελισμός της οποίας συνομολογήθηκε από τους Αγγλους και τον Αδόλφο Χίτλερ στις 30 Σεπτεμβρίου 1938, υπήρξε το πρώτο θύμα του Τρίτου Ράιχ , στις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα είναι φανερό ότι έχει επιλεγεί ως πρώτο θύμα του Τέταρτου Ράιχ καλούμενη να παίξει αντίστοιχο με την Τσεχοσλοβακία ρόλο εβδομήντα και πλέον χρόνια αργότερα. Οπως όμως το 1938 η κατάληψη και διάλυση της Τσεχοσλοβακίας αποδείχθηκε ανίκανη να κορέσει την όρεξη του Βερολίνου για πανευρωπαϊκή ηγεμονία, παρά τις ψευδαισθήσεις περί του αντιθέτου που έτρεφαν Λονδίνο και Παρίσι, έτσι και η καταβρόχθιση της Ελλάδας σήμερα αποκλείεται να κορέσει το πάθος της Μέρκελ για μια Ευρώπη υποτελή στη Γερμανία.


 ethnos.gr

Γιάννης Μανώλης: «Έχω την ελπίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα»



Δήλωση του γραμματέα του Συνδικαλιστικού της ΝΔ σε «αντιμνημονιακή» εκδήλωση.


Έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, δηλώνει ο Γιάννης Μανώλης, αν ο Αντώνης Σαμαράς πει «ναι» στα νέα μέτρα.
Μιλώντας σε «αντιμνημονιακή» εκδήλωση συνδικαλιστών της ΝΔ, στο Περιστέρι, ο κ. Μανώλης ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, όμως, όπως είπε, το λάθος δεν μπορεί να συνεχίζεται.
«Έχω την ελπίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα, αλλά ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα εμείς θα είμαστε στο δρόμο», δήλωσε ο κ. Μανώλης, ο οποίος ζήτησε άμεσα εκλογές.
Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κουτσιούκης στην παρέμβασή του κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι «σαν ναρκομανής έκανε τα πάντα για να πάρει τη δόση», ενώ χαρακτήρισε λάθος ότι η ΝΔ μπήκε στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. «Αυτό καλείται ο πρόεδρος να το διορθώσει», τόνισε ο κ. Κουτσιούκης, επισημαίνοντας πως «αν δεν διορθωθεί το λάθος, θα διορθώσουμε εμείς τη ΝΔ στο σύνολό της».








www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστολή Ψωμιάδη σε Σαμαρά: "Πες το μεγάλο ΟΧΙ!"



Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΣε δραματικούς τόνους ο Π.Ψωμιάδης καλεί τον Σαμαρά να μην παραδώσει την χώρα στους "εφιάλτες"
Σε πολύ δραματικούς τόνους, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και τον καλεί να πει το μεγάλο οχι, που θα διατηρήσει την εθνική αξιοπρέπεια και θα απαλλάξει την Ελλάδα από τους εφιάλτες, όπως χαρακτηριστικά 
λέει. Επίσης τόνιζει πως η χώρα αυτη γέννησε ήρωες και καλεί τον Αντώνη Σαμαρά, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς τις "επόμενες ώρες, θα κριθεί το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες". Ολόκληρη η επιστολλη Ψωμιάδη:
«Κύριε Πρόεδρε,
Φτάσαμε πλέον στο σημείο μηδέν.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να χαθεί, επειδή έτσι θέλουν αυτοί που μεθοδικά εργάζονται εδώ και δύο χρόνια για την άνευ όρων παράδοσή της στα χέρια των δανειστών μας.
Οι κερδοσκόποι της Τρόϊκα και των συμφερόντων που υπηρετούν δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση.
Αντιλαμβάνομαι πλέον ως δεδομένο, πως τα δήθεν «σχέδια σωτηρίας» του γαλλογερμανικού άξονα δεν έχουν στόχο να μας σώσουν, αλλά αντίθετα, πρόκειται για την επιβολή μιας βαρύτατης τιμωρίας, βασισμένης σε νοσηρές λογικές. 
Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί, κύριε Πρόεδρε, να υπογράψουμε όταν οι ίδιοι οι ξένοι ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι η δική τους πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα, παρέσυρε τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση;
Κύριε Πρόεδρε,
Ως εδώ, με την άνευ όρων παράδοση στα αδιάβαστα Μνημόνια.
Ως εδώ με την υποτέλεια, δεν μπορούμε να σκύψουμε άλλο το κεφάλι. Δεν έπρεπε να σηκώσουμε τα χέρια στο πρώτο «αλτ». Που χάθηκαν τα περήφανα ΟΧΙ της ελληνικής ιστορίας;
Ο λαός ζητά τον ηγέτη που θα πει το μεγάλο ΟΧΙ. 
Έναν ηγέτη με κύρος, πυγμή και αποφασιστικότητα, που θα βγάλει την Ελλάδα από το εφιαλτικό αδιέξοδο, που θα φέρει πίσω τη χαμένη ελπίδα.
Ήρθε η ώρα των μεγάλων ΟΧΙ.
ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας, του εξευτελισμού και των εκβιασμών.
ΟΧΙ στην εκχώρηση της εθνικής και ιδιωτικής περιουσίας.
ΟΧΙ στην υπογραφή της θανατικής καταδίκης του ελληνικού λαού.
ΟΧΙ στα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία.
ΟΧΙ στην κατάλυση του Συντάγματος, ΟΧΙ στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.
ΟΧΙ στην άφεση αμαρτιών και στα συγχωροχάρτια σε όσους ευθύνονται για τη σημερινή, τραγική κατάσταση της χώρας.
Όποτε στη μακραίωνη ιστορία μας, κύριε Πρόεδρε, ο λαός είπε ΟΧΙ, βγήκε νικητής.
Αυτή η χώρα γέννησε ήρωες, τους ελάχιστους εφιάλτες και τους γραικύλους τους καταδίκασε η συλλογική εθνική συνείδηση.
Κύριε Πρόεδρε, μέσα σε αυτή την ασφυκτική ατμόσφαιρα, ο φόβος δίνει πλέον τη θέση του στην οργή, τα αποθέματα υπομονής έχουν εξαντληθεί, μπροστά στις ουρές των συσσιτίων, τις στρατιές των ανέργων, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.
Πρέπει να ξέρετε, πως αυτή η οργή δεν θα σταματήσει, θα ξεσπάσει και θα παρασύρει μαζί της τους πάντες, όλους όσους συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν στο έγκλημα αυτό κατά της Πατρίδας. Οι Έλληνες ξεπέρασαν τα όριά τους.
Ειλικρινά, πιστεύετε, κύριε Πρόεδρε, πως μπορεί ένας εργαζόμενος με 500 ευρώ μισθό να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του και να πληρώσει τα αλλεπάλληλα χαράτσια;
Ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να παραδώσει την Ελλάδα μας, τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, τον ορυκτό μας πλούτο, στους δανειστές μας.
Αν είναι να πτωχεύσουμε, θα υπάρξει άμεσο αντίκτυπο και στους ξένους. Η ελληνική πλημμύρα, όπως εύστοχα έχει επισημανθεί, θα πνίξει και τους ξένους «φίλους» μας, που προσπαθούν να υψώσουν προστατευτικά «αναχώματα».
Καλύτερα φτωχός και ελεύθερος, παρά δήθεν πλούσιος και φυλακισμένος.
Κύριε Πρόεδρε, τολμήστε.
Διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας.
Μη γίνετε συνένοχος στην εξευτελιστική ατίμωση της Πατρίδας.
Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταλήξει προτεκτοράτο.
Μη συναινέσετε στην υποθήκευση, στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειάς μας.
Ο λαός θα σταθεί στο πλευρό σας.
Η ελληνική κοινωνία περιμένει πολλά από εσάς. Μην την απογοητεύσετε, μην την εγκαταλείψετε.
Μείνετε σταθερός στις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει.


Με εκτίμηση,


Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

http://www.parapolitika.gr/ --- kapistri

Νέο μνημόνιο: Όλα τα νέα μέτρα, για τις μειώσεις μισθών/συντάξεων/εισφορών



Μειώσεις κατά 22% στον κατώτερο μισθό ζητάη τρόικα, προκειμένου να εγκριθεί το νέο πακέτο στήριξης και το δάνειο προς την Ελλάδα. 

Η μείωση αυτή, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη διατήρηση πέντε επιδομάτων από τα περίπου 74, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε απώλειες ακόμη και κατά 40% των αποδοχών των εργαζομένων.

Έτσι, ο κατώτατος μισθός για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία περιορίζεται στα 586,08 από 751,39 ευρώ μεικτά και γύρω στα 450 ευρώ καθαρά. Εργαζόμενος της ίδιας κατηγορίας που αμείβεται με ημερομίσθιο, και λαμβάνει σήμερα 33,57 ευρώ θα παίρνει μετά τη μείωση 26,18. 

Εάν το επίδομα γάμου παραμείνει για τον έγγαμο εργαζόμενο χωρίς προϋπηρεσία, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές μειώνονται στα 644,70 αντί 826,54 ευρώ και το ημερομίσθιο περιορίζεται στα 28,80 από 36,92.

Οι μειώσεις θα επηρεάσουν αναλογικά όλα τα μισθολογικά κλιμάκια και τον 13ο και 14ο μισθό, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας.

Πιο αναλυτικά, όλα τα νέα μέτρα
Α) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
1. Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της
ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο
εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ,
Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012
2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ
καταβολές.
3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου
συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από
το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων
και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
1. Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο
ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν
διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή
επιδομάτων.
Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1. Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του
προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν
υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την
προσαρμογή του κόστους. Μέτρα:
o Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών
διαπραγματεύσεων
2
-Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
-Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του
προγράμματος.
-Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
-Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών
μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα
διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης,
επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας
συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
-Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
-Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
-Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία
μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική
κατάσταση της εταιρίας.
o Προσαρμογή βασικού μισθού
-Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
-Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη
μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
-Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
-Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την
αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις
ανταγωνιστικές χώρες.
o Μη μισθολογικό κόστος
-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των
εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.
-Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς
να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση
αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν
από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον
προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.
-Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά
ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να
3
εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το
ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός
προϋπολογισμός.
Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.
Δ) ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού
0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
5. Εργασιακή εφεδρεία.
6. Μείωση συμβασιούχων.
7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά
σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο
.



E-typos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου