Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση γερμανικού τύπου «Αποτυχία στην Αθήνα»



Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει τα νέα μέτρα, στα οποία συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα. Οι περισσότερες εφημερίδες αμφισβητούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί λύση στο αδιέξοδο της χώρας.
Η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί με αφορμή τα νέα μέτρα λιτότητας: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί ούτε με τη μείωση των κατώτατων μισθών, ούτε με τις μειώσεις των αποδοχών, που 
παγώνουν έως ότου η ανεργία πέσει κάτω από 10%. Από πού θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας; Προς το παρόν καμία μεγαλύτερη επιχείρηση δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα. Γι' αυτό και δεν θα προχωρήσει η υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων. Χαμηλότερες αποδοχές σημαίνουν μόνο: λιγότερα έσοδα για το δημόσιο και περιορισμό της κατανάλωσης. Άδεια θα παραμείνουν επίσης και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο».
«Το μόνο που απομένει είναι ένα ριζικό κούρεμα από τους μεγάλους ιδιώτες πιστωτές, όπως οι τράπεζες κα τα hedge funds. Το μερίδιό της θα πρέπει να καταβάλει και η ΕΚΤ. Στη συνέχεια η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ. Όλα αυτά έχουν αναμφίβολα κόστος και τα αποτελέσματα θα αργήσουν να φανούν. Δεν υπάρχει όμως καμία ρεαλιστική εναλλακτική λύση».

Ο φόβος μπροστά στο μεγάλο βήμα
 

Είναι πιθανή μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ;
Η εφημερίδα Die Welt δεν είναι πεπεισμένη ότι η λύση της κρίσης στην Ελλάδα βρίσκεται στις περικοπές και τις απολύσεις: «Αν δούμε τα πράγματα από οικονομική σκοπιά τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη διότι είναι οικονομική αδύναμη και επειδή το επίπεδο της δημόσιας διοίκησής δεν αρκεί για να συμπορευθεί με τις άλλες χώρες-μέλη. Από πολιτική άποψη όμως, εκείνοι που διαχειρίζονται την κρίση τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό φοβούνται να κάνουν ένα τόσο μεγάλο βήμα».

Την αποτελεσματικότητα των μέτρων αμφισβητεί και η
Frankfurter Rundschau: «Ποιο θα είναι το κέρδος μιας γενικής μείωσης μισθών σε μια χώρα, στην οποία οι εξαγωγές αποτελούν μόλις το 8% του ΑΕΠ; Ίσως όμως η υποταγή της Αθήνας να συμβάλλει στην σταθερότητα στην ευρωζώνη. Διότι η σκληρότητα σε βάρος της οικονομικά ασήμαντης Ελλάδας, όπως άλλωστε και το δημοσιονομικό σύμφωνο, έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να ξεκαθαρίσουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη».

Καμία ευκαιρία δεν δόθηκε στον Λουκά Παπαδήμο
 

Γιατί δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες ο Λουκάς Παπαδήμος;
Η Frankfurter Allgemeine Zeitungαναφέρεται στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της με τίτλο «Αποτυχία στην Αθήνα»:
«Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μικρή διάρκεια της θητείας της. Τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες σε μια χώρα που χρειάζεται ριζικές αλλαγές; Και όλα αυτά υπό αντίξοες συνθήκες, με έναν ανεπίσημο κυβερνητικό συνασπισμό κομμάτων, του οποίου τα μέλη μισούνται μεταξύ τους μέχρι θανάτου και προετοιμάζονται για τις επόμενες εκλογές.

Στον Λουκά Παπαδήμο δεν δόθηκε εξ αρχής καμία ευκαιρία, ούτε η δυνατότητα να την εκμεταλλευθεί. Εκείνοι που θα μπορούσαν να πληρώσουν φόρους έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Απομένουν οι φτωχότεροι να πληρώσουν το λογαριασμό και είτε δεν θέλουν πλέον να το πράξουν, είτε δεν μπορούν».

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθ. Σύνταξης: Άρης Καλτιριμτζής

Δολοφόνησαν τον νέο ηγέτη της Βόρειας Κορέας;



Δολοφόνησαν τον νέο ηγέτη της Βόρειας Κορέας;
Τον γύρω του διαδικτύου κάνει στο κινέζικο twitter η είδηση δολοφονίας του νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η φήμη που έχει κακατακτήσει τις τελευταίες ώρες το Weybo, την κινεζική έκδοση του twitter, δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο λέγεται πως η δολοφονία του έγινε στην πρεσβεία της βόρειας Κορέας στο Πεκίνο.

Ο Άρειος Πάγος δέχθηκε την μήνυση για "Εσχάτη Προδοσία" !




Mνημόνιο !!!
Ποιός ξέρει κάτι γι' αυτό; 
Ο Αρειος Πάγος αποδέχτηκε και έκρινε βάσιμη την μήνυση πολίτη.
Απίστευτη (για την Ελλάδα) εξέλιξη είχε το ζήτημα της μήνυσης του Ιατρού από την Χαλκίδα κ.Αντωνίου.
Πριν από ένα μήνα είχε γραφτεί ότι η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν! 
Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο,«βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη.
Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί. 
Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο. 
Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν! 
Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα: Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο
Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδηςτην παρέπεμψε στη Βουλή, διότι ...
κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί!

Έτσι, εδώ και μερικές εβδομάδες,στη βουλή, έχει φτάσει το πόρισμα στην ουσία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για «εσχάτη προδοσία» εκ μέρους των βουλευτών! Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους και είναι εξόχως σοβαρό. Ανεξάρτητα της έκβασης που θα έχει η υπόθεση και ανεξάρτητα πόσο συντεχνιακά θα λειτουργήσουν οι βουλευτές, τώρα, πρέπει να βρεθεί ένας αριθμός εν ενεργεία βουλευτών, που δεν τους «αγγίζει» το κατηγορητήριο, και να συγκροτήσουν επιτροπή που θα
διερευνήσει το όλο ζήτημα!
 Θα διερευνήσει δηλαδή κατά πόσο οι «κατηγορούμενοι» διέπραξαν το υπέρτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!

Κι εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα
Ερωτήματα που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μας και ειδικότερα προς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης!
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είδατε εσείς πουθενά έστω ένα σχόλιο σταλεγόμενα "επίσημα" ή παραδοσιακά ΜΜΕ; 
Ένα μονόστηλο σε εφημερίδα ή ένα ρεπορτάζ 30 δευτερολέπτων σε κάποιον από αυτά τα ΜΜΕ; 
Ολοι έχουν μείνει στο μεγάλο ντόρο της υπόθεσης, ότι κατέπεσε ως κατηγορία στο εφετείο και τελείωσε!!
Η βουλή, δεν έκανε τον κόπο να εκδώσει ούτε καν ένα δελτίο τύπου. Την στιγμή που όταν ο πρόεδρος συναντά το Σωματείο προσκόπων της Αυστραλίας, εκδίδεται δελτίο τύπου συνοδευόμενο από φωτογραφίες! 
Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση . τίποτα! Ακρα του τάφου σιγή! 
ΣΕ ένα βίντεο, από μια τετράωρη σύσκεψη της βουλής, στην οποία ήλθε το ζήτημα και η βουλή έπρεπε να ενημερώσει τους βουλευτές ( Διότι δεν γινόταν αλλιώς!) η διαδικασία ενημέρωσης κράτησε. 28 δευτερόλεπτα!!! 
Μάλιστα! Τόσο χρειάστηκε το προεδρείο της Βουλής για να ενημερώσει το Σώμα ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία!
Στο βίντεο ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνεται η βουλή και συνεπώς οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι, είναι συντεχνιακός και καλυμμένος, μιας και η αναφορά γίνεται με έναν τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις ότι το θέμα αφορά σε παράβαση του ΚΟΚ !!! 
Είναι πλέον προφανές, ότι το Κοινοβούλιό μας, λειτουργεί συντεχνιακά! Δεν γνωρίζω αν τα κόμματα και οι βουλευτές που ΔΕΝ κατηγορούνται γνωρίζουν το θέμα αυτό. 
Σίγουρα κάποιοι έχουν ενημερωθεί από τον μηνυτή!
Το ζητούμενο είναι ότι η πληροφόρηση στο λαό για ένα τέτοιο ζήτημα δεν ήταν καν η στοιχειώδης. 
Τέτοιοι αποκλεισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του πλανήτη παρά μόνο σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα!Είναι γεγονός πάντως, ότι η επιμονή ενός γιατρού από την Χαλκίδα ήταν ικανή, να ξεμπροστιάσει το σάπιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα της χώρας μας που καταρρέει."
Το είδαμε ΕΔΩ


ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ



Δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας παράλληλα πως «εάν  ο Πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο προσωπικά εξακολουθώ να στηρίζω, θέλει τους υπουργούς μου, δεν θα τους αποσύρω».  Κατά τη...
διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι εξακολουθεί αν στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο και επανέλαβε  την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης και ακόμα καλύτερα του σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Ο ίδιος ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου με επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται την ταπείνωση της Ελλάδας, «ακόμα και αν πεινάω».

Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας».

Άσκησε κριτική  στο Βερολίνο, λέγοντας ότι το ίδιο (με τις χώρες-δορυφόρους του) έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ζητά τις ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και είναι σύννομα.

«Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα» συνέχισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολές στους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών ομάδων, ενώ ήδη υπήρξε ανταπόκριση από τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

«Ζήτησα να πάει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθεί όλη η ΕΕ για το συμβαίνει» εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πώς έκλεισε η λεγόμενη συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή την απόφαση να κοπούν δαπάνες από την άμυνα και τις δημόσιες επενδύσεις.

«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» συνέχισε εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα ενώ -επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.

«Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνημα του Έλληνα και της πατρίδας.»

Fimotro

Επιστολή Γκι Φερχόφστατ στον Μπαρόζο για το ελληνικό ζήτημα




Η αδυναμία να βρεθεί λύση για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup αποτελεί ευκαιρία για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων, αντί να επιλέγεται η λύση της αυξημένης φορολογίας και της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ σε επιστολή του στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.
Ο κ. Φερχόφστατ επισημαίνει την ανάγκη κατάλληλης προώθησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και τονίζει ότι τα έσοδα από αυτή τη διαδικασία δεν θα πρέπει να αποβλέπουν μόνο στην εξυπηρέτηση του χρέους αλλά και στην τόνωση των επενδύσεων.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Αποκάλυψη βόμβα: Το μεγάλο έγκλημα του Παπαδήμου σε βάρος της Χώρας!


Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012


Ως Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος σε συνεργασία με την Γερμανία υπέσκαψε εσκεμμένα το συμφέρον της χώρας! 
Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο άνθρωπος που σήμερα –υποτίθεται- διαπραγματεύεται...
με τη Γερμανία το μέλλον της Ελλάδος και των επόμενων γενεών, είναι αυτός που έμπηγε πρώτος το μαχαίρι στη χώρα, όταν από το 1998 έως το 2002, ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος , δημιουργούσε πλασματικές και θανατηφόρες συνθήκες για την είσοδο της Πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος , ήταν στην κατάλληλη θέση, υπηρετώντας από τότε τα συμφέροντα της Γερμανίας σε βάρος της χώρας μας. Τα στοιχεία που δημοσιεύουμε, αποτυπώνουν τον εγκληματικό ρόλο που έπαιξε από τότε ο Λουκάς Παπαδήμος:
Ως γνωστόν, η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της ήταν αρμόδιος για τον καθορισμό της ισοτιμίας της δραχμής σε σχέση με τα ξένα νομίσματα. Τον Μάρτιο του 1998 καθορίστηκε η ισοτιμία της δραχμής σε σχέση με το ecu, την λογιστική μορφή του ευρώ πριν αυτό καταστεί ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Τότε λοιπόν, έλαβε χώρα η επιβεβλημένη υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με το ecu. Από 311 δρχ. ανά ecu η δραχμή καθορίστηκε σε 357 δρχ. ανά ecu. Μια λογική υποτίμηση της τάξεως του 14% ακολουθούσα τις αντίστοιχες υποτιμήσεις και διολισθήσεις της δραχμής από το 1983 κι εντεύθεν, προκειμένου η ελληνική οικονομία να παραμείνει ανταγωνιστική.
 
Από το 1998 όμως, μετά την τελευταία υποτίμηση μέχρι και το «κλείδωμα» της ισοτιμίας δραχμής- ecu-ευρώ, άρχισε –όλως παραδόξως - να ανατιμάται η δραχμή!!! Έως ότου φτάσαμε στον Απρίλιο του 2000 οπότε η ισοτιμία «κλείδωσε» (πού παρακαλώ;) σε 1 ευρώ= 340,75 δρχ.

Αντί δηλαδή η δραχμή να εξακολουθήσει να υποτιμάται-διολισθαίνει…ανατιμήθηκε τεχνηέντως και δολίως και μάλιστα κατά 5%. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της δραχμής. Ο Λουκάς Παπαδήμος, ως απολύτως αρμόδιος, με την εγκληματική αυτή ενέργεια σε βάρος της χώρας επέφερε τρία μεγάλα κακά:

1. Έβλαψε την ανταγωνιστικότητα της χώρας, 2. Αύξησε το δημόσιο έλλειμμά της και 3. Αύξησε το δημόσιο χρέος της. Ακριβώς από αυτή την ενέργεια Παπαδήμου το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκαν αλματωδώς με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Αποδεικνύεται ότι ο ρόλος του Παπαδήμου να ανατιμήσει τεχνηέντως τη δραχμή σε σχέση με το ευρώ, μόνον τυχαίος δεν ήταν: Έκανε το χατίρι της Γερμανίας, η οποία ήθελε τους εταίρους της στην ΟΝΕ όσο το δυνατόν λιγότερο ανταγωνιστικούς. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει η Γερμανία και με άλλες χώρες που εισέρχονταν στην ΟΝΕ με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιταλία, η οποία όμως αντιστάθηκε και κατάφερε να «κλειδώσει» το εθνικό της νόμισμα με ισοτιμία 1 ευρώ= 2000 λιρέτες. Την ίδια ώρα, ο τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αντί να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας μας, μαζί με τον Σημίτη στην Πρωθυπουργία, χαντάκωναν την Ελλάδα, όπως επιθυμούσε η Γερμανία! Σήμερα, ο ίδιος μοιραίος άνθρωπος, ο Λουκάς Παπαδήμος, συνδιαλέγεται με την Γερμανία, για να ρίξει την χαριστική βολή στην Ελλάδα και τους Έλληνες!
Τον άνθρωπο αυτό σήμερα ταΐζουμε απ’ το αίμα μας και το υστέρημά μας, με το μισθό του Πρωθυπουργού. Δοξάστε τον ή κάντε του ό,τι άλλο νομίζετε εσείς.

Απαισιοδοξία για την προοπτική σωτηρίας της Ελλάδας



ft460Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα αποτελούν βασικά θέματα στον σημερινό γερμανικό Τύπο. Στο σύνολό του o Τύπος της Γερμανίας εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για την προοπτική σωτηρίας της Ελλάδας, ενώ είναι διάχυτη η αμφισβήτηση των προθέσεων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. 
Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», «Η φάρσα της Αθήνας» και το σχόλιο που αναφέρει: «Το θέατρο που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα ήταν μια φάρσα. Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο με μια συντεταγμένη χρεοκοπία. Χωρίς αυτό το νέο ξεκίνημα η Ελλάς είναι χαμένη». Το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας έχει τίτλο: «Δεύτερο πακέτο σωτηρίας - Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έβαλαν το πιστόλι στο στήθος της Αθήνας».
Η «Sueddeutsche Zeitung» έχει τίτλο στο ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες «Τελεσίγραφο στην Αθήνα», ενώ σε σχόλιο με τίτλο «Κοντσέρτο Επιθυμιών της Αθήνας», αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα είναι μια 15ασέλιδη λίστα επιθυμιών» και ακόμη: «Οι Έλληνες πολιτικοί μπορούν να υποσχεθούν στους εταίρους ό,τι θέλουν, αλλά εάν τα πολιτικά κόμματα πράγματι θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις, είναι απολύτως ασαφές. Και οι δύο πλευρές φοβούνται την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια: Το νέο πακέτο λιτότητας δεν θα σώσει την χώρα, άρα χρειάζεται μια απαλλαγή από το χρέος. Είναι όμως πιο εύκολο να κατηγορείς την ΕΕ ως υπεύθυνη, παρά να κοιτάς στον καθρέφτη».
Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, τίτλος είναι «Το Eurogroup βάζει την Ελλάδα τιμωρία» και το ρεπορτάζ σημειώνει ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε και επαίνεσε το νέο πρόγραμμα λιτότητας ως «δυνατό και αξιόπιστο», αλλά οι συνάδελφοί του δεν ήθελαν να τον πιστέψουν και αρνήθηκαν στην χώρα που παραπατά την γρήγορη έγκριση - των μεγάλων λόγων πρέπει να προηγούνται πράξεις».
Σε σχόλιο, η ίδια εφημερίδα αναφέρει: «Αποτυχία στην Αθήνα. Η κυβέρνηση Παπαδήμου που είχε ξεκινήσει με προκαταβολικούς επαίνους δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις ελπίδες που πολλοί, και Έλληνες ακόμη, είχαν εναποθέσει. Αυτό οφείλεται σε δομικά σφάλματα, το μεγαλύτερο εκ των οποίων ήταν η πρόβλεψη για σύντομη θητεία. Τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μερικούς μήνες σε μια χώρα που χρειάζεται ανανέωση εκ θεμελίων; Κι αυτό μάλιστα με έναν ανεπίσημο μεγάλο συνασπισμό κομμάτων που είναι θανάσιμοι εχθροί και ετοιμάζονται για προεκλογική εκστρατεία. Ο Παπαδήμος κατά βάση δεν είχε καμία ευκαιρία. Αυτοί που θα μπορούσαν να πληρώσουν φόρους έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω από τη χώρα και οι ανόητοι είναι λιγότερο εύποροι και τώρα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό και είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν”.
Η εφημερίδα «Die Welt» έχει τίτλο «Και στο τέλος πληρώνουν οι άλλοι, δηλαδή οι Γερμανοί» και συνεχίζει: «Από οικονομική άποψη θα έπρεπε η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ επειδή είναι οικονομικά πολύ αδύναμη και οι δομές της διοίκησης δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένες ώστε να συμβαδίζει με τους άλλους. Για αυτό σε πολιτικό επίπεδο τόσο οι διασώστες όσο και η ελληνική κυβέρνηση φοβούνται πολύ μια τέτοια εξέλιξη».
Η «Die Zeit», σε άρθρο με τίτλο «Εργασία για το σπίτι στην Αθήνα», αναφέρει ότι «η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στα ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι μικρή, ωστόσο η έως σήμερα ακολουθούμενη πολιτική σωτηρίας συνεχίζεται - υπό πιο αυστηρούς όρους».
Οι «Financial Times Deutschland» έχουν τίτλο «Τελευταία προθεσμία για την Ελλάδα» και στο ρεπορτάζ αναφέρουν: «Με σκληρό τρόπο αναγκάζεται η κυβέρνηση της Αθήνας να διασφαλίσει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας δισεκατομμυρίων. Η Ευρώπη δίνει στην Ελλάδα μια εβδομάδα για να εκπληρώσει τους όρους για το πρόγραμμα διάσωσης». Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι αν και η ιδέα του Επιτρόπου έχει απορριφθεί, στην ΕΕ βλέπουν θετικά την πρόταση για «ειδικό λογαριασμό χρέους».
Το περιοδικό «Der Spiegel», υπό τον τίτλο «Το Eurogroup αφήνει τους Έλληνες να συνεχίζουν να ανησυχούν», αναφέρει:» Οι έλληνες πολιτικοί αρχηγοί δέχθηκαν την ευρωπαϊκή επιβολή λιτότητας, αλλά οι υπουργοί του ευρώ ακόμη δεν είναι ευχαριστημένοι. Το δεύτερο πακέτο θα απελευθερωθεί μόνο όταν οι λεπτομέρειες έχουν ξεκαθαρίσει. Το πρόβλημα χρέους όμως δεν θα το λύσουν τα δισεκατομμύρια σωτηρίας».

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ...



ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!!!
Έντονη είναι η φημολογία τα τελευταία λεπτά ότι ο Παπαδήμος σε λίγη ώρα στο υπουργικό συμβούλιο θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών για να προχωρήσει σε πιθανό ανασχηματισμό και ορκωμοσία νέας κυβέρνησης ακόμη και εντός της...
ημέρας! Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο σήμερα ίσως πραγματοποιηθεί αύριο ή το αργότερο την Κυριακή. Για να δούμε τι θα δούμε...


fimotro

Αγροτική Τράπεζα: Ένα διαχρονικό σκάνδαλο...


Η αποκάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών βρισκότανε σε εξέλιξη. Η διοίκηση Μηλιάκου στην Αγροτική Τράπεζα τοποθετούσε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε δομημένα προϊόντα. Έπαιζε στον τζόγο περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ, όταν τα χρήματα αυτά ήταν το προϊόν αύξησης κεφαλαίου, δίχως την οποία η τράπεζα θα έχανε την άδεια λειτουργίας της. Ξαφνικά, όλα σταμάτησαν. Οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες. Μαντέψτε!


Ναι! Το ΠΑΣΟΚ πήρε τότε ένα μεγάλο δάνειο και μπόρεσε με αυτό να συνεχίσει την μισθοδοσία του προσωπικού του και να οραματίζεται την ανάληψη της εξουσίας για τη σωτηρία της χώρας. Έκτοτε έχουμε χορτάσει από σωτήρες και το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα κόμματα, να επιστρέψουν τα δανεικά στην Αγροτική Τράπεζα. Ίσως πάλι δεν χρειαστεί. Μαντέψτε και πάλι!

Ναι, η Αγροτική Τράπεζα κινδυνεύει για άλλη μία φορά να σωριαστεί στο έδαφος. Και το ελληνικό δημόσιο καλείται για άλλη μία φορά να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βρει κεφάλαια που δεν έχει για να ορθοποδήσει η τράπεζα της υπαίθρου. Δεν έχουν ακόμη ρωτήσει πως η τότε διοίκηση Μηλιάκου είχε τοποθετήσει τόσα πολλά λεφτά σε ακραίες μορφές επενδύσεων και δίχως να έχει η τράπεζα την δυνατότητα να τις παρακολουθήσει αποτελεσματικά. Ωστόσο, είναι διατεθειμένοι να εμπιστευτούν στα τυφλά και στις επόμενες διοικήσεις μερικές ακόμη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Στο κάτω – κάτω της γραφής, ποιος έχει δώσει λογαριασμό σε αυτή την χώρα για να δώσουν λογαριασμό οι παλιές διοικήσεις της Αγροτικής...

Σήμερα ο κ. Πανταλάκης παρουσιάζεται από οργανωμένα κέντρα παραπληροφόρησης ως ο κύριος υπαίτιος της χρεοκοπίας της Αγροτικής. Λυπούμαστε, αλλά όφειλε να προσέχει. Από την στιγμή που δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει τα τρωκτικά, φυσικό ήταν να τα βρει στην συνέχεια μπροστά του.

Ευθύνη, βέβαια, έχουν και οι διοικήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Διότι επέτρεψαν τότε ένα μεγάλο πάρτι στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Αγροτική Τράπεζα. Τα δομημένα προϊόντα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι πέρασαν τις εξετάσεις. Όπως δεν τις πέρασαν και σε άλλες περιπτώσεις στην συνέχεια. Διότι μπορεί τα κόμματα να έχασαν το αποκούμπι της Αγροτικής, αλλά δεν έμειναν σε αυτό! Μαντέψτε!

Τώρα τα κόμματα παίρνουν δάνεια από άλλα κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Διότι αυτή είναι μία βιομηχανία που δεν πρόκειται να τελειώσει έτσι απλά. Η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει, οι τράπεζες να ανακεφαλαιωθούν μερικές φορές, αλλά τα δάνεια των κομμάτων είναι μία σταθερή αξία. Και μαντέψτε για μία τελευταία φορά: Δεν θα υπάρξει άνθρωπος να ψάξει το σκάνδαλο της Αγροτικής. Μην σας πω ότι σε λίγο θα μας πείσουν ότι ο κ. Πανταλάκης φταίει για όλα. Για όσα έχουν συμβεί από την εποχή ακόμη του αείμνηστου Αλέξανδρου Παπαναστασίου...

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr

Η ώρα του ανασχηματισμού



Η επί της ουσίας άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπαδήμου από την πλευρά του Γιώργου Καρατζαφέρη, οδηγεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε ανασχηματισμό, ακόμη και εντός της ημέρας.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έστειλε επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, με την οποία γνωστοποιεί ότι είναι στη διάθεση του κ. Παπαδήμου οι παραιτήσεις των στελεχών του κόμματός του, Βορίδη, Γεωργιάδη, Γεωργίου και Ροντούλη.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, το υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα αναμένεται να είναι και το τελευταίο με τη συγκεκριμένη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, για να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό.

Statesmen.gr

ΤΩΡΑ:ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.Παραιτούνται υπουργοί



Τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό υπέβαλαν πριν λίγο οι τέσσερις υπουργοί...


που ανήκουν στοΝ ΛΑ.Ο.Σ.Πρόκειται για τον  υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη, τον  αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Γεώργιο Γεωργίου και τους  υφυπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.


Planet-Greece

Κι αν η Ελλάδα “ξυπνούσε”;



Η Μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, αυτή η τεράστια αγκαλιά θαλπωρής, ζεστασιάς και αλληλεγγύης, που κάνει να δακρύζει τον Ελληνικό λαό από τη συγκίνηση (και όχι από την πείνα όπως κάποιοι λένε..), αυτή η τεράστια οικογένεια που θέλει να μας κρατήσει, στο σπίτι της, με κάθε κόστος (τόκο) για εμάς, ως ένα «μπάσταρδο» παιδί, ..μας ζητά και κάτι περικοπές ακόμη.. 325 εκ. ευρώ τον αριθμό, ως ένδειξη, ότι καταλάβαμε το μάθημά μας..
Το νέο δάνειο που θα λάβουμε για να πληρώσουμε τα προηγούμενα δάνεια, έχει θυσίες.
Το τραγικό εθνικό ολίσθημα της Ελλάδας, να παραδοθεί το 2010 αμαχητί, αβλεπεί και αμελλητί στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειάς μας, έχει ανοίξει για τα καλά τις ορέξεις των ανθελλήνων κανιβάλων των οικονομικών αγορών, που επιθυμούν την ολοκληρωτική υποδούλωση και σε καμία περίπτωση σωτηρία της χώρας μας.
Αυτοί που Άνοιξαν την Porta Maggiore του κάστρου της Ελλάδας, μέσω του πρώτου Μνημονίου, αυτοί οι εθνικά επιζήμιοι είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω αδιαβασιάς, είτε λόγω υστεροβουλίας, αυτοί οι άθλιοι «ερασιτέχνες», που κρύβονται τώρα να την κλείσουν;
Γιατί δεν ψάχνουν στις τσέπες τους να δουν αν τους περισσεύουν οι περικοπές των συντάξεων, ή τα τελευταία 325 εκ. ευρω, ή τα λεφτά για τη ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα;;; Αλλά μάλλον ήταν κι αυτοί συντροφο-μάγκες με τα λεφτά του Δημοσίου.. Αυτοί οι Ελάχιστοι Ψηφοθήρες.
Μέχρι την Κυριακή, μας λένε οι Ευρωπαίοι Πατέρες μας της σύγχρονης Ιεράς Εξέτασης, πως πρέπει να έχουμε απαντήσει στο «Ερώτημα», «The Question».. ναι το Ερώτημα, τον γνωστό βασανισμό του μεσαίωνα για την ανακάλυψη της Αλήθειας.. και σήμερα της πίστης στον «Μαμμωνά» (τους), δηλαδή να έχουμε υπογράψει και να έχουμε ψηφίσει τα νέα μέτρα αυτοκάθαρσης και επιπλέον να έχουμε βρει και τα 325 εκ. ευρώ..
Ζητήθηκαν τα χρήματα από τους Αδιάβαστους, τους καθοδηγητές της Ελλάδας στην εθνική τραγωδία.. και αυτή τη στιγμή δεν τα έχουν ..δεν πειράζει.. τους καταλαβαίνουμε, όλοι έχουν τις δύσκολες στιγμές τους.
Έτσι εμείς τώρα, οι διαβασμένοι, πρέπει να βρούμε τη οικονομική λύση, μέχρι την Κυριακή, αλλιώς… αλλιώς μάλλον θα ακολουθήσει το παιδομάζωμα..
Αντιπροτείνουμε λοιπόν, εμείς η χώρα του 1 εκ. ανέργων, των συσσιτίων, του 30% στο όριο της φτώχειας, κλπ, τις παρακάτω λύσεις στους «συγγενείς» μας της Ευρώπης, που θέλουν να μας σώσουν.
- Για αρχή τους στέλνουμε τα δύο εκατομμύρια λαθρομεταναστών, που μας κοστίζουν πάνω από 10 δις ευρώ το χρόνο και που χρησιμοποιούν τη χώρα μας, ως πύλη εισόδου για τον παράδεισο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό το νούμερο υπερκαλύπτει αυτό που ζητούν, αλλά σώζει και το θέμα των συντάξεων και άλλα πολλά. Ταυτόχρονα τακτοποιείται εφάπαξ το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της γκετοποίησης των αστικών κέντρων της χώρας. Δώρο, τους στέλνουμε επίσης και τους αριστερούς συντρόφους που αγαπούν τις «ανοικτές-μπάχαλο» κοινωνίες, να είναι όλοι μαζί να τα λένε.. Και μερικούς αδιάβαστους… έτσι να υπάρχουν.
- Στη συνέχεια σταματούμε να «ψωνίζουμε» όπλα, τανκ, φρεγάτες, αεροπλάνα και όλα τα καλά (γερμένα και στραβά) που μας προμηθεύουν απλόχερα, για να σωζόμαστε από τους εξ ανατολών γείτονες. Έτσι κι αλλιώς η Ευρωπαϊκή οικογένεια ποτέ δεν εξασφάλισε την εδαφική ακεραιότητα και προστασία της Ελλάδας, το αντίθετο.. την εξαθλίωσε και την κατέλαβε, πριν από τους Τούρκους. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Άγιος ο πρώην εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός που γκριζάρισε μόνο τα Ίμια.. ο φέρων το δαχτυλίδι του, γκριζάρισε όλη τη χώρα! και εμάς μαζί (δώρο).
- Κάθε φορά που θα χρησιμοποιούν Ελληνική λέξη -ναι αυτές που έχουν σε όλες τους τις επιστήμες (μας)- θα μας καταβάλουν 0,5 ευρω.
- Θα μας αποδίδουν το 90% των κερδών από τα πολιτιστικά μας μνημεία που «φιλοξενούν» στα μουσεία τους, ναι αυτά που έχουν «δανειστεί» για να τα προσέχουν και που τα ..ξύνουν κάθε τόσο γιατί δεν είναι αρκετά άσπρα..
- Κάθε φορά που κοιτούν τον Ουρανό, απλά θα μας ευγνωμονούν γιατί και αυτόν το βρήκαν έτοιμο χαρτογραφημένο και ονοματισμένο από τους Έλληνες. Θα γράφουν για το λόγο αυτό, ένα επαινετικό άρθρο που θα δημοσιεύουν παγκοσμίως, ως αντιστάθμισμα για όσα έχουν πει και γράψει τα τελευταία δύο χρόνια.
- Εμείς από τη δική μας πλευρά, οδηγούμαστε κατά εκατοντάδες στον ψυχολόγο για να απεξαρτηθούμε από Cayenne, CLK, 525i, X5, TSI και άλλους πολλούς συμβολισμούς για την νεοελληνική ματαιοδοξία.
Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε μποϊκοτάζ, ξένων προϊόντων, όχι για να τιμωρήσουμε τους ξένους (εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς…) αλλά για να ενισχύσουμε την Ελληνική παραγωγή. Άλλωστε αυτό μας ζητούν κι αυτοί.. να σταθούμε στα πόδια μας, για να μπορούμε να πληρώνουμε τα τοκογλυφικά δάνεια. (εδώ πάλι, κάποιοι κακεντρεχείς, λένε πως δεν μιλούν πια για ανάπτυξη στην Ελλάδα, για να αγοράζουμε μόνο τα ξένα προϊόντα.. ντροπή..).
- Τέλος τους διαβιβάζουμε το εξώδικο για τις πολεμικές αποζημιώσεις, των «Ανθρώπων», αυτών που επέζησαν ως παιδιά, στην κατοχή (τους), του 1940 και τώρα πεθαίνουν ως συνταξιούχοι στην κατοχή (τους), του 2012.
Σε όλα τα παραπάνω, οι συγγενείς μας, αυτοί της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειάς μας, πρέπει να έχουν συμφωνήσει και υπογράψει μέχρι το Σάββατο το βράδυ, αλλιώς εμείς δεν υπογράφουμε την Κυριακή… και φυσικά θα αναγκαστούμε να τους υποβάλουμε και στο «Ερώτημα» για την εξακρίβωση της πίστης τους στον Ελληνικό Πολιτισμό, ιδεώδη και επιστήμες που επάνω του έχτισαν τις αυτοκρατορίες τους.

Statesmen.gr

Ο Καρατζαφέρης δεν ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση - Φήμες για αποχώρηση κορυφαίων στελεχών










0
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη από τα γραφεία του κόμματος όπου και παρουσιάζει τις θέσεις του γύρω απο τις τελευταίες εξελίξεις στην προσπάθεια της χώρας να αντινετωπίσει την οικονομική κρίση.
«Δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση. Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει τις δεσμεύσεις της 26ης Οκτωβρίου...», δηλώνει ο κ. Καρατζαφέρης. «Εάν θελήσει ο πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.ΟΣ. θα μείνουν. Εγω τον Παπαδήμο, ως Παπαδήμο θα τον στηρίξω».  Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση. Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τέσσερα από τα κομματικά στελέχη του, μεταξύ των οποίων και υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου, θα αποχωρήσουν από το κόμμα του. 
Η συνέντευξη Τύπου άρχισε με επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων. 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει εκτός Ε.Ε, μπορεί όμως να κάνει εκτός γερμανικής μπότας!», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συνέχισε λέγοντας ότι «η Γερμανία εξουσιάζει την Ευρώπη επείδη έχει φουσκωτο πορτοφόλι». Ο κ. Καρατζαφέρης είχε πριν... χαρακτηρίσει τον Πολ Τόμσεν «persona non grata» για την Ελλάδα! 

«Δεν ανέχομαι τον ευτελισμό, δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω. Μας έδιναν επίπλαστη ευδαιμονία και μας έπαιρναν εθνική κυριαρχία. Ο Έλληνας δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος», τόνισε και συνέχισε να ασκεί δριμύτατη στο Βερολίνο κριτική, λέγοντας ότι το ίδιο (με τις χώρες-δορυφόρους του) έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης.

«Ο Γιούνκερ ήταν ο πιο συννενοήσιμος και ο πιο συμβατός. Έχει μεταμορφωθεί σε Σόιμπλε νούμερο 2» δήλωσε ο κ.Καρατζαφέρης. 

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ζητά τις ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και είναι σύννομα.
«Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα» συνέχισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολές στους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών ομάδων, ενώ ήδη υπήρξε ανταπόκριση από τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

«Ζήτησα να πάει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθεί όλη η ΕΕ για το συμβαίνει» εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πώς έκλεισε η λεγόμενη συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή την απόφαση να κοπούν δαπάνες από την άμυνα και τις δημόσιες επενδύσεις.

«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» συνέχισε εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα ενώ -επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.

«Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνημα του Έλληνα και της πατρίδας.»

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συναντήση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.  Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε ζητήσει ο ίδιος τη συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις απόψεις του γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, καθώς και για την περαιτέρω στάση του έναντι της κυβέρνησης. «Ποιος αέρας σας φέρνει εδώ;», τον ρώτησε ο κ. Παπούλιας, στην αρχή της συνάντησή τους. 

«Αέρας με φέρνει», απαντησε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν είναι καλός ή θύελλα».Ο κ. Καρατζαφέρης παρέδωσε στον Πρόεδρο εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, την οποία -όπως είπε- τού την έδωσε ο πνευματικός του να την δώσει στον Πρόεδρο. 
«Λέτε να μας βοηθήσει;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας. «Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια του Θεού», απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης.



Newpost.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου