Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Στόχος η Δημοκρατία



Αυτό που συμβαίνει απόψε στην Αθήνα, είναι το ίδιο που συμβαίνει κάθε φορά σε βάρος της Δημοκρατίας και του ίδιου του λαού. Γιατί αύριο κάποιοι θα έχουν χάσει την περιουσία τους και κάποιοι τις δουλειές τους. Κι όλα αυτά γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κράτος. Όλοι αυτοί που συντονισμένα καίνε και λεηλατούν, δεν καταλύουν την έννομη τάξη. Απλώς την επιβεβαιώνουν. Ας σταματήσουμε πλέον να ζούμε με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Στις πλάτες της χώρας και του λαού παίζονται μεγάλα συμφέροντα. Και τα μεγάλα συμφέροντα εκμεταλλεύονται το θυμό και την οργή του κόσμου, ώστε να την «αξιοποιήσουν» προκειμένου να τη στρέψουν στη συνέχεια εναντίον του λαού και φυσικά των εθνικών συμφερόντων.
Είναι ξεκάθαρο και όσοι δεν το βλέπουν είτε είναι επιεικώς ανεπαρκείς, είτε διευκολύνουν συνειδητά τα συμφέροντα να λεηλατήσουν την Ελλάδα αφού προηγουμένως υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό σύστημα. Οι ευθύνες του κράτους είναι τεράστιες γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα βρίσκεται στο έλεος μερικών εκατοντάδων τραμπούκων, φρενοβλαβών και πρακτόρων. Δεν είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός και η ηγεσία της Αστυνομίας να μη γνώριζαν ότι, κάποιοι θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευθούν τις ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών και να μετατρέψουν την Αθήνα σε εμπόλεμη ζώνη.
Και μόνο ότι από το απόγευμα μέχρι πριν από λίγο(23:00) υπολογίζεται ότι έπεσαν πάνω από 300 βόμβες μολότοφ-εμπρηστικές και εκρηκτικές- φανερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο ανωμαλίας που έχει στόχο τη Δημοκρατία. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι γι αυτό που συμβαίνει φέρουν μεγάλη ευθύνη ο λαϊκισμός που είναι διάχυτος σε όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά και η εμμονή των Ευρωπαίων και της τρόικα που με τις υπερβολές τους προσέφεραν το άλλοθι που αναζητούσαν οι δυνάμεις της ανωμαλίας. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει ένα οριστικό τέλος σ’ αυτή την παρακμιακή εικόνα που σχηματίζεται για τη χώρα μας. Και πρέπει να το κάνουν απόψε. Ανοχή τέλος!

Statesmen.gr

ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ...



ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!!!
Το πλάνο ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στοΛΑΟΣ. Οι βουλευτές χειροκροτούν τονΚαρατζαφέρη μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του και ο Μάκης Βορίδης στα ορεινά της Βουλής συζητά με τον βουλευτή και τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας και άλλους γαλάζιους βουλευτές...
Μιχάλη Παπαδόπουλου. Να μην πιστέψουμε ότι έκλεισε η δουλειά;


Fimotro

15 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ...



ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!
Τουλάχιστον δέκα καταστήματα καίγονται και έχουν καταστραφεί στην αρχή της Σταδίου προς τηνπλατεία Συντάγματος. Τράπεζες, καταστήματα με είδη δώρων και κοσμήματα, κινηματογράφοι, περίπτερα και καταστήματα με παπούτσια έχουν παραδοθεί...
στις φλόγες, με την Πυροσβεστική να μην μπορεί να πλησιάσει από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Εικόνες καταστροφής...


Fimotro

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ...



"ΚΑΡΒΟΥΝΟ" ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Ολοκληρωτική η καταστροφή για το ιστορικό κτίριο τηςΣταδίου, καθώς μέσα όλα έχουν γίνει κάρβουνο. Αυτή την ώρα οι ομάδες κουκουλοφόρων έχουν διασκορπιστεί στα γύρω στενά και συνεχίζουν τις...
επιθέσεις με βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στα σημεία που καίγονται κτίρια, καθώς είναι χιλιάδες οι διαδηλωτές.


Fimotro

Ευρώπη ή χάος? Ευρώ ή δραχμή? Δύση ή ανατολή? Μνημόνιο ή χρεωκοπία? 2012 vs 1453



«Κρειττότερον βασιλεύσαι εν μέση Πόλει φακιόλιον Τούρκων παρά καλύπτρα λατινικήν». Λέγεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Αυτές τις ημέρες το ερώτημα που διακυβεύεται φαίνεται να προσομοιάζει τα γεγονότα και το αντίστοιχο εκείνου του ερωτήματος του χειμώνα του 1453.
- Για τον λαό το ερώτημα ήταν αν ήθελαν βοήθεια από τη δύση (με ότι συνεπάγεται αυτό ιδεολογικό-πολιτικά ή δογματικό-θρησκευτικά) ή αν θα έπεφταν στο έλεος των Οθωμανών
- Για τους ιθύνοντες/προύχοντες το ερώτημα ήταν αν θα κατάφερναν να διατηρήσουν την περιουσία και τα προνόμια τους, εφόσον διαπραγματευόντουσαν καλά πριν παραδώσουν τη πόλη
- για τους κληρικούς, παρόλο που φανάτιζαν τις μάζες ρίχνοντας ως προπέτασμα καπνού το δογματισμό , στην ουσία αυτό που τους ένοιαζε δεν ήταν η ορθοδοξία, αλλά μόνο τα υλικά αγαθά δηλαδή η εκκλησιαστική περιουσία και τα μοναστηριακά φέουδά τους .
Στην πραγματικότητα όμως η ιστορική επιλογή ήταν η εξής: Δύση ή Ανατολή
Οι κληρικοί εμφάνιζαν χρησμούς , προφητείες κι ένα σωρό μαγγανείες για να πετύχουν το σκοπό τους και να ξεγελάσουν τα αμόρφωτα πλήθη. Ο λαός προσέτρεξε και παρασύρθηκε απ αυτούς γιατί αφενός μισούσε τους Φεουδάρχες που του είχαν πιει το αίμα , αφετέρου ήταν νωπές οι αναμνήσεις της άλωσης από τους Σταυροφόρους κάποιες δεκάδες χρόνια νωρίτερα.
Τότε δυστυχώς η τελική επιλογή ήταν ανατολή και οπισθοδρόμηση. Οι πολιορκημένοι και καταπιεσμένοι επέλεξαν το τούρκικο σαρίκι αντί της παπικής τιάρας, και ακολούθησαν 400 χρόνια οθωμανικής κυριαρχίας και σκοταδισμός.
Τηρουμένων των αναλογιών η σημερινή κατάσταση προσομοιάζει με την τότε  εποχή.
Με κάποια δόση υπερβολής, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε  τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν τότε πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους πρωταγωνιστές την σημερινής κρίσης:
  • τον μισητό Πάπα με την (επίσης μισητή) Μέρκελ,
  • τον Παλαιολόγο με τον Παπαδήμο (ή όσους στηρίζουν την κυβέρννηση) ,
  • τον Ιουστινιάνη με την Τρόικα ή τον Ραιχενμπαχ ,
  • τον Νοταρά με τον Τσίπρα και την Παπαρήγα ,
  • τον Γεννάδιο με τον Ανθιμο και την εκκλησία γενικότερα (δεν άλλαξαν και πολλά από τότε εξάλλου),
  • τους κληρικούς και τους ανθενωτικούς και τους θαυμαστές της δραχμής,
  • τους Δυτικούς με τους Ευρωπαίους,
  • τους σταυροφόρους με την ναζιστική Γερμανία και τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο,
  • τους φεουδάρχες με τους πολιτικούς μας και τους απάτριδες κεφαλαιοκράτες του σήμερα.
Σήμερα αυτοί που υποστηρίζουν την δραχμή και της χρεοκοπίας είναι αυτοί που θέλουν να διασφαλίσουν και να μεγεθύνουν τις περιουσίες τους (αυτοί που βγάλανε τα χρήματα στο εξωτερικό, οι ντόπιοι «φεουδάρχες» κοκ). Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που έχουν παρασυρθεί από τα κηρύγματα των παραπάνω.
Τι σήμαινε τότε να «πας» με τον πάπα ?
Ν αποποιηθούν μέρος της ιδεολογίας τους, να δεχτούν προφανώς την πρωτοκαθεδρία του, ν αλλάξουν τρόπο ζωής ίσως.
Τι σημαίνει τώρα να «πάμε» με το μνημόνιο?
Προφανώς ότι πρέπει ν ανατραπεί το παλαιό καθεστώς και ίσως να εκχωρήσουμε μέρος της εθνικής κυριαρχίας μας.
Τι σήμαινε τότε να παραδοθούν στους μωαμεθανούς?
Προφανώς όλεθρος και καταστροφή.
Τι σημαίνει σήμερα η επιστροφή στη δραχμή για τον υπό οικονομική πολιορκία λαό?
Μια Ελλάδα σαν την Αλβανία του προηγούμενου αιώνα. Μια Ελλάδα που θα πισωγυρίσει στην «ανατολίτικη» νοοτροπία του εύκολου πλουτισμού, του μπαξισιού και της κλεψιάς.
To μέλλον μας ζωγραφίζεται, κι ελπίζω να χρησιμοποιήσουν τα σωστά εργαλεία κι όχι μελανά χρώματα…
Μακάρι αυτοί που σήμερα γλυκοκοιτάνε την οπισθοδρόμηση και την δραχμή, να ανατρέξουν και να παραδειγματιστούν από την τύχη των ανθενωτικών  και τις συνέπειες της επιλογής που έγινε τότε.
======================================
Ας δούμε πως περιγράφει περιληπτικά τα γεγονότα ιστορικός Γιάννης Κορδάτος βασισμένος σ’ όλες τις ιστορικές πηγές:
Ο αυτοκράτορας Ιωάννης Η’ ήταν βέβαιος ότι η επιβίωση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, έστω και σε αυτό το ισχνό της μέγεθος, θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με βοήθεια από τη Δύση. Γι’ αυτό και αποφάσισε να πιέσει για την ένωση των Εκκλησιών, η οποία, όπως ήλπιζε, θα οδηγούσε στη δημιουργία μιας νέας Σταυροφορίας κατά των Οθωμανών.
Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, ο ΠάπαςΕυγένιος Δ’ κάλεσε τον αυτοκράτορα να φέρει από την Κωνσταντινούπολη στην Ιταλία μια αντιπροσωπεία για τη Σύνοδο των δύο Εκκλησιών.
Ο Ιωάννης, αν και θα προτιμούσε η Σύνοδος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, δέχτηκε να πάνε στην Ιταλία. Έτσι, με χρηματοδότηση του Κοζίμου των Μεδίκων, άρχισαν στις 9 Απριλίου 1438 στη Φεράρα, οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες του Πάπα Ευγένιου Δ’ και της Ανατολικής Εκκλησίας. Στις αρχές του 1439, οι εργασίες της Συνόδου μεταφέρθηκαν στη Φλωρεντία, όπου, μετά από μακρές και δύσκολες συζητήσεις, υπογράφηκε η ένωση των Εκκλησιών και διαβάστηκαν τα σχετικά έγγραφα στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας, λατινικά με τον καρδινάλιο Τσεζαρίνι και ελληνικά από τον αρχιεπίσκοπο Νικαίας Βησσαρίωνα.
Το 1448, πέθανε ο Ιωάννης Η’ και στο βυζαντινό θρόνο τον διαδέχτηκε ο αδελφός του, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, 45 ετών, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν στον Μυστρά.
Λίγο πριν το πάρσιμο της Πόλης από το σουλτάνο Μωάμεθ Β’ τον Πορθητή στο Βυζάντιο υπήρχε μεγάλο μίσος ανάμεσα στους ενωτικούς και τους ανθενωτικούς.
Οι μεν ενωτικοί με το βασιλιά Κωνσταντίνο Παλαιολόγο κυρίως από ανάγκη, καθώς έβλεπαν το μεγάλο κίνδυνο από τους Τούρκους, ήθελαν την ένωση με τη Δυτική εκκλησία (με τον πάπα) ή δε ανθενωτικοί, με πολιτικό αρχηγό το Δούκα Νοταρά και θρησκευτικό τον Γεννάδιο Σχολάριο (αμέσως μετά την άλωση ο σουλτάνος τον έκανε πατριάρχη) δεν ήθελαν καν ν’ ακούσουν για ένωση των εκκλησιών.
Το μίσος ήταν μεγάλο σε βαθμό που οι ανθενωτικοί, που τους ακολουθούσε η πλειοψηφία του λαού ένεκα του μίσους που έτρεφε κατά των δυτικών λόγω και των σταυροφοριών, έλεγαν: «Κρειττότερον βασιλεύσαι εν μέση Πόλει φακιόλιον Τούρκων παρά καλύπτρα λατινικήν»!
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος βλέποντας το μεγάλο κίνδυνο, και προκειμένου να κολακευτεί ο Πάπας που είχε στείλει μια μικρή βοήθεια με 200 πολεμιστές, διέταξε να γίνει στην Αγιά Σοφιά στις 12 Δεκέμβρη του 1452 η ενωτική λειτουργία στην οποία μνημονεύτηκε ο Πάπας.
Μικρή βοήθεια επίσης από τους δυτικούς είχαν στείλει και οι Βενετσιάνοι (5 γαλέρες= πολεμικά πλοία), όπως και οι Γενοβέζοι που από τη Χίο έστειλαν 700 στρατιώτες με επικεφαλής τον ικανό αξιωματικό Ιουστινιάνη.
Η επίσημη αυτή πράξη του Παλαιολόγου όσο κι αν επιβαλλόταν από πολιτική ανάγκη έριξε λάδι στη φωτιά κι ο αγώνας μεταξύ ενωτικών και ανθενωτικών άρχισε τώρα με μεγαλύτερη λύσσα! Οι καλόγεροι μάλιστα με επικεφαλής το Γεννάδιο ήθελαν ν’ ανοίξουν οι πόρτες των κάστρων για να αληθέψουν οι προφητείες μιαν…ώρα αρχύτερα. Γι αυτό φώναζαν: «Ανοίξατε τις πόρτες του Κάστρου, αντί να περιμένετε να τις καταστρέψει ο άπιστος (= Τούρκος), αφήστε αυτόν να μπει μέσα και να περάσει στη μέση της Πόλης. Τότες άγγελος εξολοθρευτής θα σας σώσει…»!
Η πολιορκία της Πόλης όλο και γινόταν και πιο στενή, κάθε μέρα που περνούσε ήταν για τον Παλαιολόγο αληθινή τραγωδία. Η βοήθεια του Πάπα, στην οποία πίστευε, δεν ερχόταν. Τα τρόφιμα σώνονταν και οι ανθενωτικοί ξεσηκώνονταν και έκαναν ταραχές.

Παραμονές της μεγάλης επίθεσης….
Παραμονές της μεγάλης επίθεσης έγιναν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Σουλτάνο και τον Παλαιολόγο για συνθηκολόγηση και παράδοση της Πόλης. Οι ιστορικοί της εποχής είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα μιλούν γι αυτό. Φαίνεται ότι, σημειώνει ο Κορδάτος, στις παραμονές της μεγάλης επίθεσης έγιναν τέτοιες προτάσεις όχι από το Σουλτάνο αλλά από τον Παλαιολόγο. Οι ανθενωτικοί τις ημέρες εκείνες όχι μόνο έφευγαν και παραδίνονταν στους Τούρκους, μα και μέσα στην Πόλη στενοχωρούσαν τον αυτοκράτορα ή να παραδοθεί ή να φύγει. Ενδεικτικό της έντασης μεταξύ ενωτικών και ανθενωτικών είναι το παρακάτω γεγονός: Ο Ιουστινιάνης (είχε οριστεί φρούραρχος της Πόλης) βλέποντας ότι από την πύλη του Ρωμανού είχε χαλάσει το κάστρο ζήτησε από το Νοταρά να του στείλει κανόνια για να ενισχύσει την άμυνα. Ο Νοταράς όμως αρνήθηκε με πείσμα. Τότε κατά τους χρονικογράφους ο Ιουστινιάνης δε βάσταξε και είπε στο Νοταρά: «ε, προδότη, δεν ξέρω τι με κρατεί να σε σφάξω μ’ αυτό το μαχαίρι»!
Ο φρούραρχος της Πόλης, ο γενοβέζος Ιουστινιάνης, που, η παλικαριά του ήταν ακουστή και που ίσαμε τότες έδειξε αφοσίωση στον αυτοκράτορα, το πρωί της τελευταίας τούρκικης επίθεσης έφυγε. Είναι αλήθεια, πως οι περισσότεροι χρονογράφοι, λένε πως πληγώθηκε …Δύο πράγματα μπορούμε να υποθέσουμε. Ή ο Ιουστινιάνης βρήκε αφορμή την πληγή κι έφυγε, ξέροντας πως κάθε αντίσταση ήταν μάταιη, ή, οι ίδιοι οι ανθενωτικοί (με τη στάση τους) τον ανάγκασαν να φύγει.
Η Κερκόπορτα…
Ας έρθουμε τώρα σ’ ένα άλλο γεγονός. Ο χρονογράφος Δούκας λέει πως το πρωί στις 29 του Μάη, άμα άρχισε η μάχη και καιγόταν ο τόπος από τις κανονιές, μια πύλη του κάστρου που την έλεγαν Κερκόπορτα κι ήταν στο βορεινό μέρος, βρέθηκε ανοιχτή.
Από την πόρτα αυτή μπήκαν στην αρχή καμιά πενηνταριά Τούρκοι κι ύστερα και άλλοι κι άρχισαν να χτυπούν τους υπερασπιστές από μέσα και αναγκάζονταν ολοένα να υποχωρούν…
Όταν μαθεύτηκε η είδηση της συνθηκολόγησης ήταν φυσικό να δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση. Οι ενωτικοί μαζεύτηκαν προς το μέρος της Αγιά Σοφιάς και της πύλης του Ρωμανού για να φύγουν. Οι ανθενωτικοί όμως έμειναν στα σπίτια τους και έβαλαν τα συμφωνημένα σημάδια στις πόρτες και έπεσαν να κοιμηθούν ήσυχοι, όπως μας πληροφορεί ο Δούκας!
Όταν όμως το πρωί στις 29 του Μάη διαδόθηκε πως ο Παλαιολόγος αρνήθηκε να δεχτεί τους νέους επαχθείς όρους του Μωάμεθ, αυτοί (οι ανθενωτικοί) πήγαν και άνοιξαν την Κερκόπορτα, ή, κατά τον Κριτόβουλο, την πυλίδα Ιουστίνου, για να μπουν οι Τούρκοι. […]
Η τύχη των αρχηγών των ανθενωτικών Νοταρά και Γεννάδιου Σχολάριου μετά την άλωση της Πόλης…
Ο μεγάλος δούκας ο Νοταράς, ο αρχηγός των ανθενωτικών, βρέθηκε «σώος και αβλαβής». Το ίδιο και ο Γεννάδιος Σχολάριος βρέθηκε στην Ανδριανούπολη χωρίς να πάθει τίποτα. Κι ακόμα στο σπίτι του Νοταρά ούτε μισός Τούρκος στρατιώτης δεν μπήκε γιατί είχε βάλει ο Μωάμεθ τιμητική φρουρά να το φυλάνε!
Είναι όμως αλήθεια ότι ο Νοταράς δεν πρόφτασε να χαρεί τις τιμές και τις δόξες που του ετοίμαζε ο Μωάμεθ. Σε λίγο, επειδή ο μεγάλος βεζύρης Χαλίλ τον συκοφάντησε, και τον διέβαλε, ο Σουλτάνος τον σκότωσε, μαζί με τα παιδιά του.
Ο άλλος αρχηγός των ανθενωτικών ο Γεννάδιος Σχολάριος, στάθηκε πιο τυχερός. Μόλις μπήκαν οι Τούρκοι μέσα στην πόλη, κάποιος φίλος του Τούρκος πήγε και τον βρήκε και τον πήρε μαζί του στην Ανδριανούπολη.
Ο Μωάμεθ, από τις πρώτες μέρες, «ευθύς μετά την άλωση», γράφει ο Κριτόβουλος, ζήτησε το Γεννάδιο, αλλά δεν τον έβρισκε. Όταν όμως ο Μωάμεθ έμαθε που βρισκόταν ο Γεννάδιος τον κάλεσε κοντά του και επειδή ο πατριαρχικός θρόνος χήρευε και οι κληρικοί παραπονιόνταν, αλλά και για δικούς του πολιτικούς λόγους, τον έκανε Πατριάρχη!!!!
Όπως λένε οι Βυζαντινοί ιστορικοί, ο Μωάμεθ δέχτηκε το Γεννάδιο με μεγάλες τιμές. Ο Φραντζής γράφει πως όχι μόνο τον υποδέχτηκε σαν ηγεμόνα, αλλά του έδωκε «δεκανίκιον»- δείγμα της εξουσίας του- και όταν έφυγε από το παλάτι, τον συνόδεψε ως την πόρτα, «ανεβίβασεν αυτόν εις ίππον ευπρεπισμένον» καο πρόσταξε να τον ακολουθήσει τιμητική φρουρά ως την εκκλησία Αγίων Αποστόλων που ήταν το Πατριαρχείο.
Ο Φραντζής προσθέτει ακόμα πως ο Μωάμεθ, με διατάγματα αναγνώρισε την εκκλησιαστική και δικαστική εξουσία το Πατριάρχη.
Πηγή: Γ. Κορδάτου, Μεγάλη ιστορία της Ελλάδας, Βυζάντιο Β’, εκδ. 20ος αιώνας)


ΝΔ: Όχι στην Κατάρρευση – Ναι στην Ελπίδα!



Η Νέα Δημοκρατία παίρνει τις αποφάσεις της με αίσθημα ευθύνης και συνείδησης του ιστορικού βάρους που της έλαχε για την πορεία του τόπου και την τύχη του ελληνικού λαού.Όσο δύσκολο ήταν το «ΟΧΙ» στο 1ο Μνημόνιο άλλο τόσο δύσκολο είναι το «ΝΑΙ» στο 2ο. Αλλά, ενώ το 1ο Μνημόνιο μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει στο 2ο το δίλημμα είναι ανάμεσα στη λήψη οδυνηρών μέτρων και στην απόλυτη καταστροφή.
Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και συνεχίζει:
Από την πρώτη στιγμή, με επιμονή και σαφήνεια, μιλήσαμε για την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής που θα απέτρεπε τη δέσμευσή μας από το ΔΝΤ. Δεν εισακουστήκαμε και οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.
Καταψηφίσαμε το Μνημόνιο και συνεχίσαμε να ζητούμε τη συνταγή της ανάπτυξης, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα που είχαν παρθεί θα αποτύχουν. Πάλι δεν εισακουστήκαμε και φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού.
Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν και οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά σήμερα αποφασίζουμε για να αποτρέψουμε τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης που αντιμετωπίζει η χώρα, για να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας.
Σήμερα ψηφίζουμε τη δανειακή σύμβαση γιατί η κατάσταση, δυστυχώς, δεν είναι αυτή που ήταν πριν 2 χρόνια, ούτε καν πριν 6 μήνες:
Το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, αλλά ήταν ακόμα βιώσιμο.
Τώρα το έκαναν μη βιώσιμο.
Στις αρχές του 2010, βγαίναμε ακόμα στις αγορέςκαι σε λογικά επιτόκια.
Τώρα αυτό είναι αδύνατο.
Το 2009 υπήρχε η Ευρώπη της Αλληλεγγύης.
Τώρα αναδεικνύεται, όλο και περισσότερο, η Ευρώπη της τιμωρίας.
Ως τον Οκτωβρίου του 2011, οι Ευρωπαίοι πίστευαν ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί.
Μετά την καταστρεπτική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο να αποφύγουμε πάση θυσία:
Την αναγκαστική έξοδό μας από το ευρώ.
Την καταστροφή και τη λεηλασία της χώρας μας, του πλούτου της και του λαού της
Την εφιαλτική προοπτική μιας χώρας με κλειδωμένα μαγαζιά, άδεια ράφια, χωρίςκαύσιμα, χωρίς φάρμακα και με δελτίο στα τρόφιμα.
Σήμερα αποφασίζουμε γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε περισσότερα από την οικονομική μας ευημερία:
την Ελευθερία και
την Ανεξαρτησία μας,
Σήμερα αποφασίζουμε έτσι ώστε να μπορούμε να αντισταθούμε ταυτόχρονα:
σε όσους μας προσβάλλουν και μας αδικούν,
σε όσους εισηγούνται ανοικτά την υποταγή αλλά και
σε όσους λαϊκίζουν επικίνδυνα κερδοσκοπώντας πάνω στη μιζέρια του ελληνικού λαού και προτείνοντας εύκολες δήθεν «λύσεις».
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο:
η χώρα να σταθεί στα πόδια της απαλλασσόμενη από 85 δισεκατομμύρια χρέους.
να μπορεί σύντομα να ορίζει τις τύχες της και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Σήμερα αποφασίζουμε προσδοκώντας να βγούμε από την κρίση και στη συνέχεια:
να διεξαχθούν εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος
να εφαρμοσθεί επιτέλους μια νέα Αναπτυξιακή πορεία
να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει: μόλις ολοκληρωθεί το PSI άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές!
Γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος!
Γιατί θα δυναμώσει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.
Γιατί ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία, αν δεν γίνουν οι εκλογές!
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα:
που παραμένει όρθιο μέσα στη γενική κατάρρευση,
που συνιστά τη μόνη σίγουρη λύση για μια πορεία ανάπτυξης.


logia starata

Στο Ελληνικό δίκαιο τα νέα ομόλογα επιμένει ο Βενιζέλος παρά τα ντοκουμέντα που κυκλοφορούν



Τέλος στα σενάρια περί ισχύος του Βρετανικού Δικαίου της νέας δανειακής σύμβασης επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για...


«απροκάλυπτο ψέμα» και διευκρινίζοντας ότι για την αναγκαστική εκτέλεση ισχύει μόνο το ελληνικό δίκαιο.

«Μην τολμήσει κανείς να πει ξανά το ψέμα για την Ακρόπολη ή τη Δήλο ή τον ορυκτό πλούτο» διεμήνυσε ο Υπουργός.

πηγή:skai.gr

Planet-Greece

Με Αγγλικό δίκαιο και το PSI και η νέα δανειακή…


 

Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.
Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι…
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια...




Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι “Διαδικασίες”) στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.
Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.


Διευκρινίζεται ότι η ίδια παράγραφος έχει συμεριληφθεί και στηνΣύμβαση Διευκόλυνσης της Πιστωτικής Ενίσχυσης ΕΚΤ (σελίδα 32 Παράρτημα ΙΙΙ)

Δείτε τώρα στο Βίντεο που ακολουθεί τι απάντησε στις 2 Δεκ.2011,ο κ. Παπαδήμος για το θέμα..

Σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην “Ώρα του πρωθυπουργού” για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και για την χρήση του αγγλοσαξονικού δίκαιου, απάντησε το πρωί στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος. Τόνισε ο κ. Παπαδήμος ότι, δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο…




πηγή:exomatiakaivlepo.blogspot.com


Planet-Greece

Όταν δεν έχεις τσαγανό και θάρρος της γνώμης ...



Τότε επιλέγεις την ΕΥΚΟΛΗ λύση...

Δέχομαι και τις ΔΥΟ απόψεις...
Και αυτών που στηρίζουν το ΟΧΙ αλλά και αυτών που λένε ΝΑΙ με πόνο ψυχής φοβούμενοι τις συνέπειες...

Και οι δύο έχουν ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ επιχειρήματα...
Αυτό όμως που ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ είναι η τακτική ορισμένωννα μήν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους επιλέγοντας μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.

Προτιμούν να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ από βουλευτές παρά να επιλέξουν !!!
Μα τότε ΓΙΑΤΙ πήγαν στην πολιτική ;;;
Για τις φιοριτούρες και μόνο ;;;

Ακόμα χειρότεροι , κατά την άποψή μου,  είναι όσοι αντί να υποστηρήξουν τις απόψεις τους εκτιθέμενοι στους υπόλοιπους συναδέλφους τους βουλευτές αλλά και στον Ελληνικό Λαό προτιμούν τον ευκολότατο δρόμο της ΑΠΟΧΗΣ από την ψηφοφορία !!!



Τέτοιος τυχοδιωκτισμός !!!

Επιλέγουν να παραμείνουν ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (τουλάχιστον οι άλλοι ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ...) να εισπράττουν το βουλευτικό χρήμα και να έχουν τα βουλευτικά προνόμια και στις δύσκολες αποφάσεις να σφυρίζουν ΑΔΙΑΦΟΡΑ...
Είναι για ΛΥΠΗΣΗ και αυτοί και όσοι ΤΟΛΜΙΣΟΥΝ και τους ξαναψηφίσουν ...


Antilogos.gr

Θα απέχει από την αποψινή ψηφοφορία ο Ηλίας Θεοδωρίδης;



Είδηση της τελευταίας στιγμής

Θα απέχει από την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία ο Ηλίας Θεοδωρίδης; 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βουλευτής Ν. Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσει πρόταση για δημοψήφισμα, ώστε να επιλέξει ο λαός.

AridaiaNews

Σήμερα!..


Σήμερα!..


Η  σημερινή μέρα, Κυριακή 12/02/2012, είναι μια ημερομηνία από μόνη της ξεχωριστή, ακόμα και αισθητικά αν το πάρεις :12022012. Δεν έχει κάτι γοητευτικά μυστήριο και κάπως μεταφυσικό με τα 4 δυάρια, τις δύο μονάδες και τα δύο μηδενικά; Είναι η μέρα που το Έθνος της σύγχρονης Ελλάδας που δημιουργήθηκε (τυπικά μιλάμε τώρα) πριν 191 χρόνια, μετά από δύο σχεδόν αιώνες σκαμπανεβάσματα, αποφασίζει κάτω από...
πολύ δυσμενείς συνθήκες («με το σουγιά στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο» + «δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί») πως θα πορευτεί μπαίνοντας πια στον τρίτο αιώνα ζωής του –την 25η Μαρτίου του 2021.
Την Παρασκευή το βράδυ, στο facebook, εκεί που διάβαζα και έγραφα διάφορα και ανταλλάσσαμε στα όρθια αστεία με την Αναστασία γιατί έπρεπε να βιαστούμε να ετοιμαστούμε να πάμε κάπου όπου ήμασταν καλεσμένοι (όπου περάσαμε μέλι και ζάχαρη!), ο άγνωστός μου “ fb φίλος” Κώστας Κωστόπουλος, μου έγραψε: «Kostas Kostopoulos: Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης. Μακρυγιάννης». Το βρήκα κατά τις 2 το πρωί που επέστρεψα σπίτι το σχόλιό του και, χωρίς να σκεφτώ, του απάντησα: «Τώρα, ο Θεός να με λυπηθεί, μην γίνω βλάσφημος, μήπως όμως, λέω μήπως, ΑΝ ο Μακρυγιάννης είχε δει τα έργα της Αναγέννησης ή του Βαν-Γκόγκ, αν είχε ακούσει το Amarcord του Nino Rota και τους Beatles, αν είχε ερωτευτεί χορεύοντας το Strangers in the night με τη φωνή του Frank Sinatra, αν είχε ονειρευτεί στα κανάλια της Βενετίας ή τις όχθες του Σηκουάνα, αν είχε διαβάσει Μπωντλέρ ή Ντίκενς ή Μάρξ ή και Πούσκιν ή Ντοστογιέφσκι, αν, λέω, είχε δεί το "Οσα Παίρνει ο Ανεμος" με τη Βίβιαν Λή, την "Καζαμπλάνκα" με τον Μπόγκαρντ και την Ιγκριντ Μπέργκμαν ή τον «Πολίτη Καίην» του Όρσον Ουέλλες έστω, μήπως, λέω μήπως, είχε άλλη γνώμη για τους "κακορίζικους" αυτούς -και τους συνανθρώπους τους; Εγώ είμαι βέβαιος. Μια γυμνοπαιδία του Σατί αν είχε ακούσει ο Μακρυγιάννης δεν θα το είχε γράψει αυτό φίλε Κώστα Κωστόπουλε». Και ο Κώστας συμφώνησε –ένας ευγενέστατος σύγχρονος Έλληνας.
Ακούω συνανθρώπους Έλληνες, φίλους και γνωστούς και αγνώστους, να μιλάνε τόσο άσχημα για τους «κουτόφραγκους» και να ανασύρουν κάτι «Βυζαντινές θεωρίες» (όπως ότι η Ελληνική Επανάσταση δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ γιατί αν είχαμε παραμείνει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως ικανότεροι, πιο μορφωμένοι και δημιουργικοί θα ήμασταν μία τεράστια κυρίαρχη δύναμη μέσα σε μια πολυπολιτισμική ισχυρή megaκοινωνία - και θα ανταγωνιζόμασταν μέχρι και τις ΗΠΑ) και αναρωτιέμαι, είμαι πια τόσο αμόρφωτος και τόσο βλάξ ώστε αυτή η εκδοχή να με θυμώνει μέχρις εκρήξεως;
Ε, όχι λοιπόν, θέλαμε να χτίσουμε μια σύγχρονη Ελλάδα με τα κομμάτια και τα θρύψαλα της ιστορίας που σκόρπισε στην 30 σχεδόν αιώνων διαδρομή της και με κυρίως όπλο μας για να «ενοποιήσουμε το χρόνο», την μαγευτική μας γλώσσα που από τις αμμουδιές του Ομήρου (όπως έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε) λέει τον ουρανό-ουρανό και τη γή-γή, τα΄άστρα-άστρα , τη θάλασσα-θάλασσα, την αγάπη-αγάπη (και τον έρωτα-έρωτα -αυτό που το πάς Σαπφώ μου Λεσβία;)
Θα σας πω κάτι: Αυτό που μας συνέβη (που δημιουργήσαμε δηλαδή), μας επιτρέπει ξανά, πέρα από τα λάθη μας, να συνέλθουμε επιτέλους και να βάλουμε άλλες προτεραιότητες –γιατί όχι και να προτείνουμε στην ανθρωπότητα άλλες προτεραιότητες – άλλης τάξεως.
Είμαστε πια ένα με την Ευρώπη, θέλουμε δεν θέλουμε (και κατά 80% περίπου θέλουμε). Να ψηφιστεί με το καλό το PSI, να πάρουμε άλλη μια δόση (άμεσα εννοώ) και να κάτσουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν γίνεται, δεν υπάρχει αυτό, είναι απαράδεκτο να ζούμε με την παλάμη απλωμένη σαν ζητιάνοι και να ζητάμε συνεχώς την επόμενη δόση μας.
Καλή δύναμη σε όλους μας – το 80 με 90% των Ελλήνων που δεν έχουμε καβατζωμένα ευρώ σε ξένες τράπεζες θα ταλαιπωρηθού(ν)με φριχτά. Αλλά θα έχουμε ένα όραμα επιτέλους: Ένα ρεαλιστικό όραμα. Όχι «Η Ελλάδα της δραχμής» και «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Αυτά είναι ντροπή: Πρέπει να δουλέψουμε και έχουμε ένα από τα ακριβότερα οικόπεδα του πλανήτη.
Φτάνει η γκρίνια. Ναι στην ψηφοφορία, ανασχηματισμός την Δευτέρα και αμέσως, χωρίς κολπάκια και μαλαγανιές, αυτό που έχουμε συμφωνήσει και το ζητά και ο Σαμαράς (αδιαπραγμάτευτα) και η αριστερά και το υγιέστερο κομμάτι του (συγχωρεμένου) ΠΑΣΟΚ – και πάνω απ’ όλα και απ’ όλους η κοινωνία: Εκλογές τώρα.


Press-gr

Ποιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λένε «όχι» στο νέο μνημόνιο



Στους 23 έχουν φτάσει οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων που δεν θα ψηφίσουν απόψε στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση
Picture 0 for Ποιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λένε «όχι» στο νέο μνημόνιο
Με αντιδράσεις και αρκετά «όχι», παρότι Σαμαράς και Παπανδρέου έθεσαν θέμα κομματικής πειθαρχίας, ολοκληρώθηκαν χθες οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εν όψει της κρίσιμης αποψινής ψηφοφορίας, κατά την οποία οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Συγκεκριμένα, με δύο επιπλέον απώλειες και δέκα «όχι» βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ, καθώς δύο ακόμα παραιτήσεις των βουλευτών Πέμης Ζούνη(Α' Αθήνας) και Δημήτρη Βαρβαρίγου (Ζακύνθου), ήρθαν να προστεθούν σε εκείνη του βουλευτή Άρτας, Παύλου Στασινού.
 
Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο εξέφρασαν οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ. Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Χρύσα Αράπογλου (Β' Θεσσαλονίκης), Λ. Κατσέλη (Β' Αθήνας), Β. Παπανδρέου (Β' Αθήνας), καθώς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Β' Αθήνας, τέως αναπληρώτρια ΥΠΕΞ). Το μνημόνιο θα καταψηφίσει και η Άννα Βαγενά, η οποία ορκίστηκε σήμερα βουλευτής αντικαθιστώντας την Πέμη Ζούνη.
 
Ερωτηματικά υπάρχουν για τη στάση που θα κρατήσουν δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης και ο Χρήστος Παπουτσής.
 
Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στο στρατόπεδο της ΝΔ, με 13 βουλευτές του κόμματος να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, παρά το ξεκάθαρο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο, ζητώντας να τον εμπιστευτούν.
 
Ειδικότερα την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κώστας Μαρκόπουλος(βουλευτής Ευβοίας), ο τομεάρχης εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης (Λάρισας), ο τομεάρχης Αμυνας κ. Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας), οι βουλευτές κ.κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα (Σερρών), Παναγιώτης Μελάς (Α' Πειραιώς), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Κώστας Παπασιώζος (Άρτας), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριάς), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Έβρου), Γιώργος Βλάχος (Αττικής) και Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κοζάνης).
 
Πριν από λίγο την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Νίκος Λέγκας, ενώ οι κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Μουσουρούλης άφησαν ανοιχτό το τι θα ψηφίσoυν.
 
Επιπλέον, «όχι» στο νέο μνημόνιο θα πουν η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, καθώς και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, με εξαίρεση τους Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη. 
 
Τη νέα δανειακή σύμβαση πρόκειται να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά έχει ταχθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καθώς και όσοι βουλευτές αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάζονται με τη ΔΗΜΑΡ.
 
Επίσης, τα νέα μέτρα θα καταψηφίσουν και οι  ανεξάρτητοι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.
 
Αντίθετα, «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση θα πουν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές του κόμματος της.
 
Υπολογίζεται ότι, παρά τις διαρροές, το νέο μνημόνιο θα περάσει από την ελληνική Βουλή με τουλάχιστον 200 ψήφους. 
 
Σημειώνεται ότι στις 2 το μεσημέρι άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια για το μνημόνιο και το PSI και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.


Voria.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου