Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σκοπιανοί Διπλωμάτες και Αλυτρωτικοί Χάρτες της Μακεδονίας σε Εκδήλωση Σκοπιανών στον Καναδά!!!!



Εκδήλωση Σκοπιανών της Διασποράς με την παρουσία Σκοπιανών διπλωματών και… αλυτρωτικού χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας” είχαμε στις αρχές του μήνα στον Καναδά. Συγκεκριμένα σε εκδήλωση Σκοπιανής Οργάνωσης του Καναδά, αυτοαποκαλούμενης ως “Ενωμένοι Μακεδόνες”, προς τιμήν του..
Βούλγαρου Γκότσε Ντέλτσεφ, παρέστησαν o Σκοπιανός πρέσβης στον Καναδά, Lubjen Tevdovski και ο γνωστός Γενικός πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο, Dragan Gjurchevski. Οι επίσημοι, ανάμεσα τους και οι Σκοπιανοί Διπλωμάτες, καθόντουσαν μπροστά από έναν αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης ”Μεγάλης Μακεδονίας”, κρεμασμένο στον τοίχο. 
Η Οργάνωση της Σκοπιανής Διασποράς αναφέρει στο καταστατικό της για ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ της Μακεδονίας από την Ελλάδα, ενώ γίνονται αναφορές για ΕΝΩΜΕΝΗ Μακεδονία. 
Δείτε φωτογραφίες, βίντεο από την Εκδήλωση, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την Σκοπιανή Οργάνωση στον παρακάτω σύνδεσμο: 



TaXalia

Το δεκαήμερο του τρόμου - Τα 79 μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση



 
Δραματική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου φέρνουν τα νέα μέτρα τα οποία η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγκρίνει σε δέκα μόλις ημέρες. Συνολικά θα πρέπει να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις μαζί με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού ώστε οι ευρωπαίοι εταίροι να δώσουν το «πράσινο φως» για το νέο δάνειο.  
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των προαπαιτούμενων δράσεων και των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, και το οποίο παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής», προβλέπονται ουσιαστικά αλλαγές που επιφέρουν βίαιη και ταχεία μεταβολή του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος της ελληνικής οικονομίας. Στόχος είναι το αργότερο ως την προκήρυξη των εκλογών να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για την περίοδο μέχρι το 2015.

Ανάμεσα στις πιο ανατρεπτικές αποφάσεις βρίσκεται η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (σε δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ και των πολυτεκνικών επιδομάτων -ακόμη και τουεπιδόματος τροφής των φοιτητών- και η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και περίθαλψη.

Στη «διορία» μέχρι το τέλος του μήνα περιλαμβάνονται επίσης οι μειώσεις στις συντάξεις, οι περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και των αμυντικών δαπανών.

Τα μέτρα αυτά καλείται να εφαρμόσει είτε με αποφάσεις είτε μέσω του εφαρμοστικού η κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να εγκριθεί το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα και το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του PSI.

Σχετικό Θέμα: 



NewPost.gr

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Casus Belli" Δ.Αλεξάκη 14/2/12

ΕΣΕΕ: Συνεχίζει να μας κρατά σε ύφεση το πακέτο του νέου δανείου



«Σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες. Το πακέτο του νέου δανείου μάς πουλά ακριβά χρόνο και ελπίδα, ενώ συνεχίζει αμετανόητα να μας κρατά σε βαθιά και μακρά ύφεση». Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης για τα προαπαιτούμενα της τρόικας πριν την εκταμίευση του νέου δανείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι τον κατώτερο μισθό θα τον καθορίζει πλέον η κυβέρνηση και όχι οι κοινωνικοί εταίροι.
Συμπλήρωσε δε, ότι τα 79 προαπαιτούμενα μέτρα του νέου μνημονίου κατατάσσουν τη χώρα μας, εργασιακά, σε αυτές των ανατολικών χωρών και των Βαλκανίων, φορολογικά στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες και κοινωνικά σε αυτές των φτωχών αφρικανικών και ασιατικών χωρών.
Όπως δήλωσε: «Οι ανατροπές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις σημαίνει το τέλος της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων. Τα επίπεδα της μισθολογικής φτώχειας και οι εργασιακοί όροι της εξαθλίωσης θα εφαρμοστούν άμεσα με κυβερνητική απόφαση. Δυστυχώς η άποψή μας ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις σημαίνουν καταναλωτική δυνατότητα και αντίστοιχα τζίρο, επιβίωση των επιχειρήσεων, φορολογητέα ύλη και δημόσια έσοδα, δεν έγινε αντιληπτή» και συμπλήρωσε: «η αλόγιστη υπερφορολόγηση και τα αποτυχημένα υφεσιακά μέτρα εκτέλεσαν την αγορά και μας οδηγούν ολοταχώς στον δρόμο για τον τρίτο κόσμο».
Αναφερόμενος στο παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», είπε ότι πρόκειται για μια αντίδραση στην ανθελληνική στάση μέρους της Ευρώπης, που αντί να βοηθήσει την Ελλάδα, τιμωρεί και ταπεινώνει τους Έλληνες.
Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ κατά την προγραμματισμένη στο τέλος του μήνα διήμερη επίσκεψή της στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με τους προέδρους θεσμικών ευρωπαϊκών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, θα ζητήσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, ενώ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ξανασκέψου την Ελλάδα» σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπορικής πίστης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εξωτερικό.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μαρτύριο του παχύσαρκου καρδιοπαθή



Η ανάκαμψη μπορεί να έρθει πολύ πιο σύντομα από ό,τι πιστεύει κανείς στις σημερινές δραματικές συνθήκες. Αλλά είναι δύσκολη υπόθεση, σε αντίθεση με την κατάρρευση…

Picture 0 for Το μαρτύριο του παχύσαρκου καρδιοπαθή
του Γιώργου Χατζηλίδη

Το μαρτύριο της σταγόνας, στους επόμενους μήνες επτά-οκτώ μήνες, φαίνεται ότι τελειώνει για τον ελληνικό λαό. Μπορεί η εκτίμηση να ακούγεται παρακινδυνευμένη, σε πρώτη ανάγνωση ακόμα και αισιόδοξη, ουσιαστικά όμως αποτυπώνει την ανάγκη μίας κοινωνίας, που, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, θα γίνει πραγματικότητα.
Ανεξάρτητα ποια θέση έχει λάβει ο καθένας απέναντι στην κρίση που ζούμε, στο νέο μνημόνιο ή στα πολιτικά κόμματα, άπαντες συμφωνούν ότι ένα πράγμα δεν αντέχεται: Η παρατεινόμενη αβεβαιότητα, αυτή η αίσθηση ότι δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, που κατατρύχει την καθημερινότητα των ανθρώπων, τσαλακώνει τις ελπίδες των νέων, σκοτώνει τις επιχειρηματικές προσδοκίες, διαβρώνει την οικονομία. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μία κοινωνία, την ελληνική, που μέχρι πριν λίγο μόλις καιρό ζούσε με τις βεβαιότητες της δανεικής και επίπλαστης ευημερίας.
Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι, εντός των επόμενων μηνών, η Ελλάδα είτε θα ζήσει τον εφιάλτη της άτακτης χρεοκοπίας είτε θα μπει σε θετική τροχιά επανεκκίνησης και αναδημιουργίας. Η μέση «λύση» με το μαρτύριο της δόσης, ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, έχει εξαντληθεί. Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος πιστεύει, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο ή στο Μαξίμου, ότι η τρόικα θα έρθει το καλοκαίρι με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και η ζωή θα συνεχιστεί, (έστω) όπως συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Η κοινωνική συνοχή κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή και οι πολίτες, πριν από όλα ψυχολογικά, δεν θα αντέξουν νέα τελεσίγραφα. Το νέο μνημόνιο σηματοδοτεί τη δεύτερη και τελευταία φάση της εσωτερικής υποτίμησης, απόπειρα τρίτης φάσης θα δώσει τη χαριστική βολή στα νοικοκυριά, θα εδραιώσει στον μέσο Έλληνα αντιευρωπαϊκά και αντιγερμανικά συναισθήματα και στερεότυπα και θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.
Προϋποθέσεις και χαμένες προσδοκίες
Για να αποφύγουμε λοιπόν την κατάρρευση πρέπει να εκπληρωθούν, δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα- είναι ένα ερώτημα αν αυτή διασφαλίζεται με εκλογές τον Απρίλιο. Δεύτερον, χρειάζεται άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή όσων έχουν ψηφιστεί.
Αρκούν; Κάθε άλλο. Σε παράλληλο χρόνο, πρέπει κατεπειγόντως να πάρει ανάσα η ημιθανής ελληνική αγορά. Κατά προτεραιότητα, όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία, με πόρους από το νέο δάνειο που κατά τα φαινόμενα κλειδώνει αύριο, πρέπει να πληρωθούν αμέσως τα χρέη του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, μιλάμε για 6-7 δισ. ευρώ. Παράλληλα, πρέπει τα απεμπλακεί το ΕΣΠΑ από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου και η διαχείρισή του να μεταφερθεί στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν την τεχνογνωσία(βλέπε ΠΕΠ) να το τρέξουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά- άλλωστε δεν θα διαχειρίζονται δικά τους χρήματα για να δείχνουν τη φειδώ του τελευταίου διαστήματος.
Την ανάγκη τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και το σχετικά αίτημα που έχει διατυπώσει η ελληνική κυβέρνηση προς τις ευρωπαϊκές δομές επισήμανε, όχι τυχαία, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Στη νέα αυτή προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος συνεπικουρεί η φιλελληνική τάση που αρχίζει να αναπτύσσεται, σε πολιτικό και ακτιβιστικό επίπεδο, στην Ευρώπη.
Βέβαια, όλα τα παραπάνω όσο εύκολα γράφονται τόσο δύσκολα γίνονται. Αλλά μπορούν και πρέπει να γίνουν για να ανακτηθούν οι χαμένες θετικές προσδοκίες,  ο παράγοντας εκείνος δηλαδή που μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα της ανάκαμψης. Και τότε όλα αυτά που σήμερα μοιάζουν με μακρινούς στόχους και εικόνες ουτοπίας, όπως ο περιορισμός των ελλειμμάτων, η βιωσιμότητα του χρέους, η πολυπόθητη ανάκαμψη, οι επενδύσεις, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αισιοδοξία, τα συχνά χαμόγελα στην καθημερινότητά μας, θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν πολύ πιο σύντομα από ό,τι πιστεύει κανείς στις σημερινές δραματικές συνθήκες.
Η διάγνωση
«Η κυρία Μέρκελ έχει κάνει τη διάγνωση: η Ελλάδα είναι παχύσαρκη. Αρκεί λοιπόν μια αυστηρή δίαιτα. Η Ελλάδα όμως είναι και καρδιοπαθής. Χρειάζεται βηματοδότη και ενδοφλέβιο ορό, αλλιώς ο ασθενής θα πεθάνει. Χρειάζεται ένα ‘Σχέδιο Μάρσαλ’, με επενδύσεις σε τομείς ανάπτυξης». Η γλαφυρή όσο και περιεκτική περιγραφή ανήκει στον επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Το μαρτύριο του παχύσαρκου καρδιοπαθή όμως φθάνει στο τέλος του. Εξαρτάται πρώτα από εμάς και μετά από την Ευρώπη αν θα οδηγηθεί στον ξαφνικό θάνατο ή θα παραμείνει ζωντανός, σαφώς πιο λιτοδίαιτος αλλά ταυτόχρονα και περισσότερο υγιής.

Voria.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου