Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αντίθετος με μειώσες μισθών και απολύσεις στο δημόσιο ο Α.Σαμαράς






ImageAντίθετος σε νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα θέλει να εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράςκαι αρνείται να συζητήσει και μελλοντικές απολύσεις, επιμένοντας στην πρόταση της Ν.Δ. για εργασιακή εφεδρεία.
Κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, στα γραφεία του κόμματος το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. -που ήδη κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς- εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική να υπάρξουν νέες μισθολογικές παρεμβάσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κ. Σαμαράς, που ανέφερε ότι σωστό και πρέπει να μειωθεί η σπατάλη του Δημοσίου, είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των συνδικαλιστών του κόμματος και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα που αφορούν το δημόσιο τομέα, στα πλαίσια και των τελευταίων πινελιών που μπαίνουν στο «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα αρχίσει σιγά-σιγά να παρουσιάζεται.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο ο κ. Σαμαράς θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα. Το πιο σοβαρό όμως για τον πρόεδρο της Ν.Δ., με βάσει τα όσα είπε στους συνδικαλιστές, είναι το ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές, καθώς και τις περιπτώσεις των απολυθέντων που, αντί αποζημίωσης, πήραν ομόλογα του Δημοσίου, όπως και των εταιρειών που πήραν ομόλογα έναντι οφειλών του Δημοσίου.
    
Στη σκιά της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τη ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, πληθαίνουν οι φωνές, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Κ.Ο., όσων υποστηρίζουν ότι η Ν.Δ. πρέπει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να αντιδράσει και να ξεκόψει κάθε συζήτηση για μελλοντικά μέτρα.
«Η ''μετρολογία'' της κυβέρνησης κάνει κακό στην προσπάθεια της Ν.Δ. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με αυτό» λένε πολλοί και θεωρούν ότι πρέπει σε ανώτατο επίπεδο και με τον πιο σαφή τρόπο να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο.
Μετά τη συνομιλία με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, ο κ. Σαμαράς είδε τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, αφού είχε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί. 







Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

I am Greek and i wanna go home (video)



Αυτή είναι η φράση και το κεντρικό μήνυμα που αποστέλλεται παντού μέσο διαδικτύου, από την Ανεξάρτητη εθελοντική κίνηση με σκοπό την επιστροφή των Ελληνικών αρχαιοτήτων που παράνομα κρατούνται εκτός Ελλάδας. Εμπνευστής και δημιουργός είναι ο Μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Ares Καλογερόπουλος ο οποιος..
διαμένει και δραστηριοποιείται στο Oldenburg της Βόρειας Γερμανίας Η Ανεξάρτητη αυτή κίνηση, απέκτησε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές στο διαδίκτυο, μιας και ξεκίνησε μέσω Facebook, από το προσωπικό Προφίλ του Ares Καλογερόπουλος. Το μήνυμα "I AM GREEK AND Η WANNA GO HOME" καθώς και η αισθητική ματια που συνοδεύει τις εικόνες, είναι δημιουργημένες ώστε να χτυπήσουν τις πόρτες του συναισθήματος εντός και εκτος Ελλάδας.
Για αυτό το λόγο άλλωστε επικοινωνείται στην Αγγλική γλώσσα.
  


Η ελληνική εξωτερική πολιτική μετά τη νίκη του Πούτιν



Share
Όσο μεγάλες ή μη, όσο αυθόρμητες ή υποκινούμενες, οι αντιδράσεις για τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν στάθηκαν αρκετές για να χάσει τις προεδρικές εκλογές και να μειωθεί η δημοφιλία του. Το ότι ο Ρώσος ηγέτης κέρδισε από την πρώτη Κυριακή με ένα μεγάλο ποσοστό, δείχνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιστρέφει και εδραιώνεται στην ηγεσία της Ρωσίας για μια τρίτη θητεία, εξαετή αυτή τη φορά.
Ο Πούτιν φαίνεται να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο με πάνω από 60%. Ακολουθεί ο ηγέτης των κομμουνιστών Γκενάντι Ζουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, που συμμετείχε ως  ανεξάρτητος υποψήφιος κι έκανε την έκπληξη των εκλογών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 9,2 έως 9,6%, ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου – Δημοκρατικού Κόμματος με 7,4% και ο πρόεδρος της “κεντροαριστερής” “Δίκαιης Ρωσίας” Σεργκέι Μορόνοφ με 4,3%.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συμμετοχή των Ρώσων στις εκλογές ξεπέρασε το 56%. Με την ανακοίνωση των exit polls, οι οπαδοί του Πούτιν ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μόσχας για να πανηγυρίσουν τη νίκη του. Περισσότεροι από 100.000 Μοσχοβίτες συγκεντρώθηκαν στο Κρεμλίνο επευφημώντας τον Πούτιν.
“Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε, και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία”, είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση. “Κερδίσαμε σε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη”, πρόσθεσε. “Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν ‘ναι’ στη μεγάλη Ρωσία”, συνέχισε ο Πούτιν, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
“Οι ψηφοφόροι μας μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ανανέωση και των πολιτικών προκλήσεων, στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν το κράτος μας”, επεσήμανε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση. “Δεν θα περάσουν!”, υπογράμμισε. Αυτές οι εκλογές ήταν “μία σημαντική δοκιμασία για εμάς, για όλο τον λαό, μία δοκιμασία για την πολιτική ωριμότητα και την διατήρηση της ανεξαρτησίας της πατρίδας”, σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι εκλογές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν δίχως παρεκτροπές, ενώ από την άλλη, υποψήφιοι από  φιλοδυτικά κόμματα μίλησαν για “μετακινήσεις ψηφοφόρων από περιφέρεια σε περιφέρεια με σκοπό να διπλοψηφίσουν ή και να τριπλοψηφίσουν”, ενώ κάνουν λόγο και για εκφοβισμό ψηφοφόρων. Ακόμη και να ισχύουν αυτά, μιλούμε όμως για ένα εκλογικό σώμα που φτάνει τα 109 εκατ. ψηφοφόρους. Σε τέτοια μεγέθη, πόσο μπορούν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα αντιδημοκρατικές πρακτικές, αν δεχθούμε ότι μπορεί και να υπήρξαν;
Στην δίχως στρατηγική Αθήνα, μετά την νίκη Πούτιν, αβέβαιο παραμένει αν την εποχή των ”πάγων” με την Ρωσία, έργο εν πολλοίς Γιώργου Παπανδρέου, θα διαδεχθεί μια εποχή καλύτερων σχέσεων. Παρά την επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα, όπου έγινε δεκτός σαν εν αναμονή πρωθυπουργός, η Μόσχα είναι έτοιμη να αντιδράσει, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες για ενεργό ελληνική συμμετοχή στην αντιβαλλιστική ομπρέλα του ΝΑΤΟ.
Επ’ αυτού, πηγές από το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών διαρρέουν ήδη ότι σε αυτή την περίπτωση, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει τα μέτρα της, όπως έχει κάνει και με άλλες χώρες που φιλοξενούν ραντάρ ή αντιβαλλιστικά συστήματα της ΝΑΤΟικής αντιπυραυλικής ασπίδας” (στοχοποίηση δηλαδή της Ελλάδος, όπως έχουν ήδη κάνει οι Ρώσοι με την Τουρκία).
Φημολογείται έντονα πως η Μόσχα θα συζητούσε να μην διατεθεί στην αντιπυραυλική άμυνα συστοιχία αμερικανικών Patriot PAC-3, αλλά το τεχνικά ανώτερο σύστημα S-300 PMU-1, το οποίο παραμένει ανενεργό στην Κρήτη. Οι Ρώσοι θεωρούν πως το S-300 θα ήταν ιδανικό προς αντιμετώπιση των ιρανικών βλημάτων, και σύμφωνα με τη συλλογιστική τους, το ότι οι ΗΠΑ επιμένουν στην χρήση των εν Ελλάδι  Patriot PAC-3 σημαίνει πως το ΝΑΤΟ δεν θέλει την αντιπυραυλική ασπίδα για το Ιράν, αλλά για να πλήξει τη Ρωσία.
Το αναμφίβολο, μετά και τη νίκη Πούτιν, είναι πως η ελληνική εξωτερική πολιτική θα κληθεί να κινηθεί σε εξαιρετικά λεπτές ισσοροπίες, αν θελήσει να ασκήσει πολυεπίπεδη και πολυσχιδή πολιτική, εν μέσω ενός όλο και πιό ρευστού περιβάλλοντος ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Η μεγάλη προδοσία του Γ. Παπανδρέου με τα ελληνικά πετρέλαια και το ξεπούλημα της χώρας που σχεδίαζε [ΒΙΝΤΕΟ - ΚΟΛΑΦΟΣ]



Δείτε σε 2 βίντεο όλη την αλήθεια με την εθνική προδοσία!

Το Wikilieaks προκαλεί σεισμό στο ελληνικό πολιτικό κι επιχειρηματικό σύστημα, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη... παραμιλάει με τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί στη χώρα μας. Δείτε πώς ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με συγκεκριμένους αμερικανικούς επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, εδώ και χρόνια έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε η χώρα είτε να μείνει καταχρεωμένη είτε υπόδουλη σε εκείνους....



Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών...
των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το planet-greece κλπ.

Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!



Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…

Δείτε, λοιπόν, σε ακόμη ένα βίντεο, πώς η Χίλαρι Κλίντον, αποκάλυψε όλη τη συνωμοσία που είχε στηθεί σε βάρος της χώρας:



Τώρα ξέρετε ποιοι είναι οι πρωτεργάτες της Εθνικής μας προδοσίας και πλήρους οικονομικής υποδούλωσης.


Καραμανλής σε Προκόπη: "Καλά ρε ακόμα μ΄αυτό το μαλά@@ μιλάς;"



Όπως σας υποσχεθήκαμε, σήμερα αποκαλύπτουμε το άγνωστο επεισόδιο με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον εργαζόμενο στον ΔΟΛ κύριο Γεώργιο Παπαχρήστο εντός βουλής, προ των θυρών του ανεκλυστήρα.
Η αποκάλυψη φυσικά από την Τρολυμπία:
 
Ένα απίστευτο επεισόδιο διαδραματίστηκε στην βουλή το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου, το οποίο σας αποκαλύπτω σήμερα καλές μου φίλες με κάθε λεπτομέρεια.
Η ένταση στο Ζενίθ, οι σπεκουλαδόροι του Ολυμπία να γράφουν άρθρα για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού που τα διέψευδαν σε χρόνο ρεκόρ άλλα, φιλικά σάιτς, αντάρτικο στα κόμματα και άλλα αδρελινοβόρα συμβάντα...


Έξω από τον ανελκυστήρα της βουλής, στέκονται ο Κώστας Καραμανλής και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο ιδρώτας του Προκόπη έχει γεμίσει το μπουτόν αντανακλώντας το φως του πολυελαιου σαν ένα ασημένιο ποτάμι που φτάνει στο χείλος του καταρράκτη. Η ανησυχία και των δύο ανδρών, αποτυπωμένη στα πρόσωπα τους.

Εκείνη την ώρα, μία αέρινη παρουσία ζυγώνει τους δύο άνδρες, από την μεριά του Παυλόπουλου. “Υπουργέ τι κάνεις;” ακούγεται η κελαριστή φωνή του ανδρός, σαν ρυάκι σε φτωχογειτονιά του Τσοντσινγκ όπου η αποχέτευση αποτελεί όνειρο μακρινό σαν της εκβολές του Κίτρινου ποταμού που όταν περνά από την ορεινή αυτή πόλη γίνεται ακόμα πιο κίτρινος…

Ο Παυλόπουλος αναγνώρισε αμέσως την χαρακτηριστική φωνή. Ήταν ο Γιώργος Παπαχρήστος. Γνωστός από τις εκκεντρικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, όπου επιμένει να υπερασπίζεται το μνημόνιο 1 το οποίο κοντεύει να αποκηρύξει ακόμα και ο Παπακωνσταντίνου, εργαζόμενος στον ΔΟΛ.

Αγωνίζομαι Γιώργο, απαντά ο Παυλόπουλος κρατώντας – τι άλλο; – παθητική στάση.

Δικαιολογημένα βέβαια αυτή την φορά αφού ο κύριος Παπαχρήστος εάν ξέρεις να εκτιμήσεις την παρουσία του είναι μία ευχάριστη νότα που σε συνεπαίρνει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν πάει καιρός που ο ιδιαίτερος Γιώργος είχε κατηγορήσει την Λιάνα Κανέλλη για …ρατσισμό (!!) την ώρα που ο ίδιος εργάζεται στα τιμημένα μελάνια που εκθείαζαν τον Φον Άλτεμπουργκ που ήθελε χίλιους Εβραίους στην καθησιά του, ή την ηρωϊκή αντίσταση του Ράιχ απέναντι στους εγκληματίες συμμάχους!

Εδώ λοιπόν ξετυλίγεται η φρίκη. Ο Γιώργος Παπαχρήστος με την αφοπλιστική αθωότητα που τον διακρίνει, γυρνά στον Κώστα Καραμανλή που στο μεσοδιάστημα έχει ματιάσει τον …ιδρώτα του Παυλόπουλου ο οποίος ρέει πλέον στο πάτωμα…

“Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε…”

Η αντίδραση του Καραμανλή είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια.

Γυρνά το κεφάλι και του ρίχνει το βλέμμα που θα έριχνε η Λέλα Καραγιάννη εάν έβλεπε τον Αδόλφο στο επισκεπτήριο, μετά την πρώτη “συνεργασία” της με την Γκεστάπο. Ένα βλέμμα που πάγωσε ακόμα και τον μονίμως παγωμένο Παυλόπουλο, αφού δεν είχε ξαναδεί τον Καραμανλή να απαξιώνει έτσι άνθρωπο.

Μιλάμε για το βλέμμα που θα έριχνε χορτοφάγος σε αρνίσιο κεφαλάκι. Μουλάς των Ταλιμπάν σε μάρτυρα του Ιεχωβά που θα επιχειρούσε να του πουλήσει συνδρομή στο “Ξύπνα” ενώ φυλάει σκοπιά έξω από την οικεία του Μπιν Λάντεν.

Ένα βλέμμα που έκανε ακόμα και τον αθώο Γιώργο Παπαχρήστο να καταλάβει την απέχθεια που προσωποποιούσε.

Ρίγη διαπέρασαν τον συνήθως γελαστό Γιώργο, τον άνθρωπο που δεν είχε πρόβλημα να χαιρετίσει εγκάρδια τον Καραμανλή ακόμα και μετά από 524 άρθρα που του καταλόγιζαν ευθύνη ακόμα και για τον αφανισμό των Μάγια. Προφανώς γι’ αυτό ο Καραμανλής ετρεφε τέτοια απέχθεια και φέρθηκε τόσο απάνθρωπα σε ένα άνθρωπο που δεν το άξιζε…

Διότι ο Γιώργος Παπαχρήστος δεν είναι μία περιοριστική προσωπικότητα. Είναι ένα Χάπενινγκ από μόνος του. Ένας Κουλούρης των Μήντια. Ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να μιλήσει και ενάντια στην χούντα του Ιωαννίδη, παρά τις τελευταίες αποκαλύψεις στην Κυπριακή βουλή για τον ρόλο του Λαμπράκη στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου…

Ο Καραμανλής συνέχισε να δείχνει το απάνθρωπο του πρόσωπο ακόμα και μέσα στον ανελκυστήρα, στρεφόμενος στον -έχοντας πάντα παθητική στάση- Παυλόπουλο: “Καλά ρε, ακόμα με αυτό το ***** μιλάς”;

Ακόμα και τα συρματόσκοινα ένιωσαν την σκληρότητα και την απανθρωπιά του Κώστα Καραμανλή, απέναντι στο συμβάν που ονομάζεται Γιώργος Παπαχρήστος.

Trolympia

Πως μόλις 9 δισ. € τινάζουν στον αέρα το PSI



questionΜεγάλο σκεπτικισμό έχει προκαλέσει συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στους  προσεκτικούς παρατηρητές της διεθνούς αγοράς ομολόγων μέσα και έξω από την Ελλάδα καθώς οι τελική όροι που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή στην πρόσκληση για τη συμμετοχή των κατόχων και ελληνικών ομολόγων περιέχουν κάποια στοιχεία που οι καλοπροαίρετοι παρατηρητές χαρακτηρίζουν επιεικώς «δύσκολα επιτεύξιμα» και οι ανά τον κόσμο θιασώτες της συνομωσιολογίας ως την τελική πόρτα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με βάση την πεποίθηση ότι τελικά η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, το γνωστό μας PSI, είναι κατασκευασμένη για να αποτύχει.!
Η συμφωνία μετά το αρχικό ατόπημα όπου γινόταν λόγος για 66% συμμετοχή, αλλά διαπιστώθηκε ότι οι όροι που ενσωματώνονται στα ομόλογα αγγλικού δικαίου που ήδη έχουν εκδοθεί επιβάλλουν να ανεβεί το όριο στο 75% αναφέρει τα εξής: «Απαιτείται συμμετοχή στο PSI των κατόχων ποσοστού τουλάχιστον 75% του χρέους των 206 δισ. ευρώ, αλλιώς το πρόγραμμα θα ματαιωθεί από την κυβέρνηση. Αν το ποσοστό συμμετοχής ξεπεράσει το 75%, αλλά όχι και το 90%, η κυβέρνηση θα εξετάσει την εφαρμογή των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC’s), για να «κουρέψει» υποχρεωτικά και τη μειοψηφία των πιστωτών, κάτι που θα ενεργοποιήσει τα CDS και θα κατατάξει την Ελλάδα στην κατηγορία default (χρεοκοπία) των οίκων αξιολόγησης.  Αν η συμμετοχή ξεπεράσει το 90%, χωρίς όμως να προσεγγίσει το 100%, οι ρήτρες δεν ενεργοποιούνται και θα πρέπει να γίνει νέα διαπραγμάτευση με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, για να καλυφθεί το «κενό» που θα προκύψει, με ένα δάνειο επιπλέον των 130 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση υπολογίζει ως πιθανότερο σενάριο για την εξέλιξή του, να υπάρξει μια συμμετοχή μεταξύ 75% και 90% και να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, μέσω των οποίων το «κούρεμα» θα επιβληθεί στο 100% των ομολόγων.»
Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό; Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ή κάποια hedge funds που για δικούς του λόγους, θέλουν να αποτύχει η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 25% συν ένα ομόλογό από τα 177 δισ. ομολόγων του ελληνικού δικαίου που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά μπορούν να κρατήσουν όμηρο τόσο την Ελλάδα όσο και ολόκληρη την ευρωζώνη.
Οι σημερινές τιμές αυτών των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά ανέρχονται περίπου στα 20 σεντς ανά δολάριο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι παραπάνω «κακοπροαίρετοι» επενδυτές θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την όλη διαδικασία για μόλις 9 δις ευρώ.
Ταυτόχρονα στη συμφωνία περιλαμβάνονται και ομόλογα αγγλικού δικαίου ή ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα όποια αθροιζόμενα με τα παραπάνω παράγουν το τελικό άθροισμα του υπό ρύθμιση χρέους της τάξεως των 206 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και σε αυτή την κατηγορία ο οποιοσδήποτε κακοπροαίρετος  επενδυτής μπορεί να αγοράσει το 25% του πακέτου αυτού, με κόστος περίπου 30 σεντς ανα δολάριο διαθέτοντας μόλις 2 δισ. €…
Τα hedge funds που διατηρούν θέσεις στο ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι, μεταξύ άλλων, τα Och-Ziff Capital Management Group LLC, York Capital LP, Saba Capital Management LP, Greylock Capital Management και Vega Asset Management LLC.
Η Vega υπενθυμίζεται ότι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για το PSI τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς αρνήθηκε να αποδεχθεί ζημίες άνω του 50% (σε όρους καθαρής παρούσας αξίας).

Θα δώσουν λοιπόν κάποια έν πολλοίς άγνωστα «κακά» hedge funds την πόρτα εξόδου στην Γερμανία χωρίς η ίδια η Μέρκελ να χρεωθεί την αποτυχία ; Λίγες μέρες έμειναν…




Έτοιμο και με ορίζοντα δεκαετίας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ


Συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση έχει έτοιμο η Νέα Δημοκρατία, με έμφαση στηνανάπτυξη , αλλά και την κοινωνική πολιτικήμε ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων και ενίσχυση των ανέργων.
Η στρατηγική της ΝΔ αποτυπώνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα που είναι με ορίζοντα δεκαετίας (και όχι τετραετίας) και το οποίο σηματοδοτεί με ευκρίνεια την κατεύθυνση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές.
Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχουν 18 θεματικές πολιτικέςπου υλοποιούνται από ένα υπουργείο η καθεμία και 6 οριζόντιες πολιτικές όπου συνεργάζονται πολλά χαρτοφυλάκια.
Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων γίνεται με κριτήριο το χαμηλό ή μηδενικό δημοσιονομικό κόστος και την υψηλή οικονομική αναπτυξιακή ή κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Το πρόγραμμα προϊόν προγραμματικών συσκέψεων σε επίπεδο ΝΟΔΕ σε54 νομούς σε όλη την Ελλάδα και συγκέντρωσης υλικού και για τα 13περιφερειακά και 54 νομαρχιακά προγράμματα , μελέτησε και επιμελήθηκε ο γραμματέας Προγράμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Κυρίαρχοι οδηγοί του προγράμματος είναι η Αλήθεια και ο Ρεαλισμός, οι δε στόχοι του : η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η προστασία της κοινωνικής δικαιοσύνης,η ασφάλεια των πολιτών και η αποκατάστασητης εμπιστοσύνης προς την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα.
Το πρόγραμμα απενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα και την φιλοδοξία, μετατρέπει το κράτος σε ρυθμιστή και επόπτη κανόνωνπου διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για όλους και δίνει ιδιαίτερη έμφαση προς τον άξονα της εμπιστοσύνης των υγιών δυνάμεων της αγοράς και της εργασίας, οι οποίες γεννούν πλούτο για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
Κάθε μεταρρύθμιση που εξυγιαίνει το σύστημα συνοδεύεται και από μέτρα που ενισχύουν την κοινωνική πολιτική, προκειμένου να σταθεί όρθια η μεσαία και φτωχή οικογένεια.
Το πρόγραμμα συνυπολογίζει τους περιορισμούς του Μνημονίου, είναι συμβατό με την πολιτική πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην ομάδα του οποίου ανήκει η ΝΔ, και αξιοποιεί τις εθνικές ιδιαιτερότητες ώστε γρήγορα να ξαναβγάλει την Ελλάδα μπροστά ως πρωταγωνιστή της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.
Ο σχετικός φάκελος του Προγράμματος της ΝΔ έχει παραδοθεί στον κ.Αντώνη Σαμαρά για τελική επεξεργασία και έγκριση και θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.






Στην τελική ευθεία για την υπογραφή το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία. Την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής


 

Στην τελική ευθεία για την υπογραφή το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία. Την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής
Στην τελική ευθεία για την υπογραφή του βρίσκεται το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις». Ειδικότερα, την Τετάρτη 7 Μαρτίου, το νομοσχέδιο το οποίο έχει σαν κύριο στόχο να βάλει μια τάξη στην αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, θα συζητηθεί στη Ολομέλεια της Βουλής και στην συνέχεια θα οδηγηθεί προς ψήφιση. Σύμφωνα με όσα έχει ήδη γράψει πρώτος ο ΑγροΤύπος, σχετικά με την αδειοδότηση προβλέπει να δίνονται πρώτα οι άδειες (One stop shop) και μετά να πραγματοποιείται ο έλεγχος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΥπΑΑΤ.
Αυτό θα συμβαίνει προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος αλλά και το κόστος για τους κτηνοτρόφους. Επίσης, προβλέπεται η αναστολή των προστίμων που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής σε σταβλικές εγκαταστάσεις χωρίς άδεια ενώ μειώνονται και οι ελάχιστες αποστάσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (με ειδική πρόβλεψη για επιπλέον μείωση στα νησιά).
Επιπλέον, αλλάζουν τα δεδομένα στις περιοχές Natura, προβλέπεται η δημιουργία Κτηνοτροφικών Μονάδων Καινοτομίας, δημιουργείται «υπομητρώο» κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ενώ οι συστεγαζόμενοι κτηνοτρόφοι μπορούν να είναι δικαιούχοι προγραμμάτων ενίσχυσης της εγκατάστασής τους από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στο ακέραιο.
Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι στην έννοια της κτηνοτροφικής εγκατάστασης θα συμπεριλαμβάνεται πλέον η χοιροτροφική και η πτηνοτροφική εγκατάσταση ενώ η Αρμόδια Aδειοδοτούσα Aρχή (ΑΑΑ) θα είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, εντός των ορίων της οποίας είναι εγκατεστημένη η κτηνοτροφική μονάδα. Στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, συνιστάται τριμελής επιτροπή σταυλισμού. Η επιτροπή σταυλισμού είναι αρμόδια για τον έλεγχο, τη διενέργεια αυτοψίας κ.α.

Κατάταξη των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με βάση τα είδη των κτηρίων και τη δυναμικότητά τους

Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατατάσσονται, ανάλογα με το είδος της κατασκευής και τη μορφή τους, στις ακόλουθες κατηγορίες:
α) Κατηγορία πρώτη: Πρόχειρα καταλύματα ζώων, τα οποία εξυπηρετούν εκτατικής μορφής κτηνοτροφία και μετακινούμενους κτηνοτρόφους (μαντριά) και για τα οποία δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.
β) Κατηγορία δεύτερη:
αα) Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένους τύπους κτηνοτροφικών στεγάστρων με σκελετό θερμοκηπίου, για τις οποίες απαιτείται πιστοποιητικό τήρησης του τύπου κατασκευής από την αρμόδια Πολεοδομία.
ββ) Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν μέγεθος μέχρι 300 τ.μ. και κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένα πρότυπα κατασκευών, για τις οποίες απαιτείται πιστοποιητικό τήρησης των προτύπων κατασκευής από την αρμόδια Πολεοδομία.
γ) Κατηγορία τρίτη: Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις εκτροφών εντατικής μορφής, για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.

Agrotypos

ΑΠΟ ΤΙΣ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ...


Ευάγγελος Βενιζέλος, Χρήστος Παπουτσής, Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλη
Εκλογή με δύο υποψήφιους, αλλά πολλά μανιφέστα στο ΠΑΣΟΚ

Στοίχημα ένα... τραπέζι έβαλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με δημοσιογράφο για το μέγεθος της συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Ο κ. Καρχιμάκης αισιοδοξεί, και υποστηρίζει ότι περισσότερα από 100.000 μέλη και φίλοι θα προσέλθουν την Κυριακή 18η Μαρτίου στις κάλπες για να εκλέξουν τον διάδοχο του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Ακόμη και αν ο αριθμός αυτός επιβεβαιωθεί, είναι προφανές ότι ο πήχης στο ΠΑΣΟΚ έχει πέσει πολύ: Ενα εκατομμύριο είχαν εκλέξει τον κ. Παπανδρέου ως πρόεδρο το 2004 και άλλοι 700.000 (σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιπποκράτους) είχαν προσέλθει το 2007.
Σ' αυτές τις συνθήκες -με το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει δημοσκοπικά, τις οργανώσεις να είναι διαλυμένες και τους φίλους του Κινήματος να... αναζητούνται- ακόμη και το 1/10 να προσέλθει θα θεωρηθεί επιτυχία για την νομιμοποίηση του νέου προέδρου.
Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει πάντως στην τελική ευθεία. Οι δύο -έως αυτή τη στιγμή- επίσημοι υποψήφιοι οι οποίοι μάλλον θα είναι και οι μόνοι) ξεκίνησαν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις.
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤ-1), ενώ ο κ. Χρήστος Παπουτσής εμφανίστηκε στη ΝΕΤ το Σάββατο και σήμερα έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real fm.
Ταυτόχρονα, οι δύο υποψήφιοι συνεχίζουν τις επαφές τους με κορυφαία στελέχη αλλά και με κομματικούς στην προσπάθεια να επηρεάσουν τους εκλογείς.
Η πλευρά του κ. Βενιζέλου διατείνεται ότι μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 75 βουλευτών και η φιλοδοξία της είναι να πλησιάσουν τους 95 - 100 καθώς και περίπου 150 μελών του Εθνικού Συμβουλίου.
Ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα παραβρεθεί ως «υποψήφιος» στην Εθνική Συνδιάσκεψη που σημαίνει ότι θα έχει παραιτηθεί εντός της εβδομάδος από την θέση του υπουργού Οικονομικών. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραιτηθεί εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπουτσής ευελπιστεί στη στήριξη ενός σημαντικού κομματιού του κομματικού μηχανισμού που ελέγχεται από τον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ενώ συνεχίζει τα τηλεφωνήματα και τις επαφές με βουλευτές και κομματικά στελέχη για να συγκεντρώσει τις 95 απαιτούμενες υπογραφές.
Ο κ. Στέφανος Τζουμάκας που επίσης έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μαζέψει τις υπογραφές που απαιτούνται και αναμένεται να ζητήσει να επαναληφθεί η διαδικασία του 2007 όταν de facto ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι -κατά παράβαση του καταστατικού- οι κύριοι Παπανδρέου, Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο αυτοχρισθείς υποψήφιος Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει απομονωθεί πολιτικά και αναζητεί τρόπο να υπαναχωρήσει από την υποψηφιότητα του και θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει τον κ. Βενιζέλο.
Οι «7» αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί με την κοινή τους δήλωση εμφανίστηκαν αποστασιοποιημένοι και αυστηροί προς τους υποψηφίους αλλά είναι σαφές ότι θα στηρίξουν επίσης τον κ. Βενιζέλο.
Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να καταθέσει το δικό της πολιτικό κείμενο - παρέμβαση στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος συνεχίζει τις επαφές με τους «Νέους Μεταρρυθμιστές» εκφράζοντας σαφώς την αντίθεση του με τις δύο κύριες υποψηφιότητες.
Με ενδιαφέρον αναμένεται εντός της εβδομάδος η παρέμβαση που έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης.
Οπως έχει γράψει ήδη η iefimerida.gr, ο κ. Ραγκούσης δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος ωστόσο θα καταφέρεται με σαφήνεια εναντίον των κυρίων Βενιζέλου και Παπουτσή.
Τις τελευταίες ημέρες επαναλαμβάνει την άποψη περί της ανάγκης «αλλαγής υποδείγματος». «Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδείγματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Ρήξη με το παρελθόν» είναι η γραμμή του.
Οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χάρης Καστανίδης ετοιμάζουν στο μεταξύ νέο κόμμα τις επόμενες ημέρες το οποίο θα απευθύνεται στο «μαλακό υπογάστριο» του ΠΑΣΟΚ εξ αριστερών.




iefimerida.gr

Το 18,6% των αμερικανών δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τρόφιμα



Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει τρόφιμα αποκαλύπτει πρόσφατη... έκθεση της μη κερδοσκοπικής ερευνητικής οργάνωσης, Κέντρο Έρευνας και Δράσης για τα Τρόφιμα (FRAC), όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα Huffington Post.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2011 υπήρξε η χειρότερη χρονιά για τους φτωχούς Αμερικανούς, αφού παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που δεν μπορούσε να αγοράσει φαγητό.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από την αρχή της κρίσης: περίπου το 18,6% των Αμερικανών, δήλωσε σε δημοσκόπηση, ότι δεν είχε χρήματα για τη σίτιση όλων των μελών της οικογένειας του.


platanum.blogspot.com/

Δημήτρης Κουρέτας: Ο Έλληνας εφευρέτης του θαυματουργού κέικ



Μοιάζει με κοινό κέικ και έχει βάρος μόλις 80 γραμμάρια, αρκεί όμως για να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό επί ένα 24ωρο, καθώς περιέχει τις...θερμίδες και τις πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος. Η συνταγή είναι του καθηγητή Βιοχημείας Δημήτρη Κουρέτα.

Η μαζική παραγωγή του θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστη επισιτιστική βοήθεια για τον Τρίτο Κόσμο αλλά και να λύσει ένα οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα, που ευθύνεται για μαζικούς θανάτους χιλιάδων ψαριών στα ελληνικά υδάτινα οικοσυστήματα. Το θαυματουργό ελληνικό αρτοσκεύασμα αποτελεί παγκόσμια πατέντα, που διατίθεται ήδη στο εμπόριο κι έχει γίνει περιζήτητo εκτός συνόρων. Ονομάζεται κέικ αποκατάστασης Feed Back (=ανατροφοδότηση) και το κύριο συστατικό του προέρχεται από το τυρόγαλα ή ορό γάλακτος, το εξαιρετικά ρυπογόνο απόβλητο των τυροκομείων, που απορρίπτεται ανεξέλεγκτα στα ποτάμια, εξαφανίζοντας το οξυγόνο και κάθε ίχνος ζωής σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Για κάθε κιλό τυριού παράγονται 9 κιλά τυρογάλακτος, ενώ το απόβλητο μόνο ενός τυροκομείου έχει ισοδύναμο βιολογικό φορτίο με αυτό μιας μικρής πόλης 40.000 κατοίκων.

Τα αμέτρητα περιβαλλοντικά επεισόδια στον Πηνειό, ο οποίος κάθε τόσο παρουσιάζει τη θλιβερή εικόνα των άσπρων νερών που ξεβράζουν νεκρά ψάρια στις όχθες του, οδήγησε τη Νομαρχία Λάρισας να αποταθεί σε ειδικούς επιστήμονες. Το 2006 ανέθεσε στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την εκπόνηση ειδικής μελέτης για την αναζήτηση λύσεων στη διαχείριση του ρυπογόνου απόβλητου. Κανείς ωστόσο δεν υπολόγιζε τότε πως αυτή θα ήταν η αφετηρία και ο οδηγός για την εφεύρεση ενός θαυματουργού κέικ. "Στο εργαστήριο ανακαλύψαμε μια διαδικασία επεξεργασίας του τυρογάλακτος που απομονώνει την πρωτεΐνη και αυτό που απομένει είναι απλό νερό, απαλλαγμένο από ρυπαντικό φορτίο", εξηγεί o επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αναπληρωτής καθηγητής, Δημήτρης Κουρέτας. Η ιδέα άρχισε τότε να γεννιέται και ο στόχος της μελέτης έγινε διπλός: Λύση στο περιβαλλοντικό πρόβλημα και αξιοποίηση της πρωτεΐνης.

Οι πρωτεΐνες του τυρογάλακτος συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών με την υψηλότερη βιολογική αξία και αποτελούν δημοφιλή συμπληρώματα στον χώρο της αθλητικής διατροφής και όχι μόνο. Βελτιώνουν την απόδοση του οργανισμού, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθούν στην αποκατάσταση τραυματιών, καταπονημένων οργανισμών έπειτα από έντονη σωματική άσκηση, καθώς κι άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Εχοντας καταφέρει να απομονώσει την πολύτιμη πρωτεΐνη από τον ορό του γάλακτος και να τη διαθέτει σε μορφή σκόνης, ο καθηγητής αναζήτησε τρόπους να αξιοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματά της. Αναμειγνύοντας στο εργαστήριο πρωτεΐνη με ένα μείγμα πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων και προσθέτοντας κάποια αρωματικά στοιχεία, παρασκεύασε το πρωτοποριακό ενεργειακό αρτοσκεύασμα. Ο κ. Κουρέτας δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά προώθησε ο ίδιος τη διαδικασία μετατροπής της πατέντας του σε τελικό προϊόν που θα διατίθεται στο εμπόριο. Συνεργάστηκε με την εταιρεία "Πρωτεΐνες Κεντρικής Ελλάδος", που εδρεύει στην Καρδίτσα και μπορεί να επεξεργάζεται τυρόγαλα σε μεγάλη κλίμακα, απομονώνοντας την πρωτεΐνη, αλλά και με τους Μύλους Καπλανίδη στις Σέρρες, που προχώρησαν στη βιομηχανική παραγωγή του τελικού συσκευασμένου προϊόντος.

"Από την αρχή του χρόνου, το Feed Back διατίθεται σε ινστιτούτα διατροφής, αθλητικούς χώρους, καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, ενώ ήδη ξεκίνησε και η εξαγωγή του", αναφέρει ο γενικός διευθυντής των Μύλων Καπλανίδη, Δημήτρης Τσιλιακούδης.

Δείγμα του προϊόντος, με πληροφορίες για τη σύσταση και τις ιδιότητές του, έχει σταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, συνοδευόμενο από πρόταση των δημιουργών του να αποτελέσει μέρος της επισιτιστικής βοήθειας της Ελλάδας προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. "Είναι ένα προϊόν πράσινης επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό μέσο πράσινης διπλωματίας, αφού μπορεί να φτάσει στον αποδέκτη συσκευασμένο και έτοιμο προς κατανάλωση, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε συντήρηση", επισημαίνει ο κ. Κουρέτας.

Ο ίδιος είδε με ικανοποίηση ξένες εταιρείες, από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία, ευρωπαϊκές κι αφρικανικές χώρες και αλλού, να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το Feed Back. Εγινε αποδέκτης σκέψεων για τη χορήγησή του σε ξένους στρατιώτες, ενώ δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες από Ιταλία και Ισπανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα διατροφής των αθλητών τους. "Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συνήθως, μας ανακαλύπτουν πρώτα εκτός συνόρων", σχολιάζει ο καθηγητής.

Η έρευνα στο Εργαστήριο του Τμήματος στη Λάρισα συνεχίζεται για την ανάπτυξη νέων καινοτομικών προϊόντων. Ηδη έχει αναπτυχθεί το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ψωμιού, κέικ και άλλων σκευασμάτων. Το προϊόν διευκολύνει τη σωστή λειτουργία των αγγείων σε άτομα με υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία, ενώ έχει προστατευτική δράση έναντι του οξειδωτικού στρες. Αυτή την εποχή η έρευνα επικεντρώνεται στη μελέτη των ενδημικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ελληνικής υπαίθρου, με στόχο την αξιοποίηση των βιολειτουργικών τους ιδιοτήτων και την παραγωγή ειδικών τροφίμων.

Παυλόπουλος: Ούτε κουβέντα για συγκυβέρνηση, ο Καραμανλής δεν εγκαταλείπει!


Στα άκρα οι απόψεις για την συγκυβέρνηση. 


Φωτιά βάζουν οι δηλώσεις Παυλόπουλου στο ήδη βεβαρυμένο πολιτικό σκηνικό αφού φτάνει στο σημείο να αποκαλεί ακόμα και αντισυνταγματικές τις θέσεις Αβραμόπουλου! Αίσθηση όμως προκάλεσε και η αναφορά του στον Κώστα Καραμανλή που για πολλούς αποτελεί “καμπανάκι” αφού “υπενθύμισε” ότι ο Καραμανλής παρέδωσε την ηγεσία, δεν “ηττήθηκε” ώστε τώρα να σκέφτεται απόσυρση από το πολιτικό σκηνικό. Διαβάστε:

Κεντρικός προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή ”Καλημέρα Σκαι” του Γιώργου Αυτιά σήμερα ο Π. Παυλόπουλος σχολιάζοντας σχετική δήλωση του Αντιπροέδρου της Ν. Δ. και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου εξέφρασε την άποψη ότι:
”Η δημιουργία Κυβέρνησης συνεργασίας ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της Ν. Δημοκρατίας δεν με βρίσκει ούτε πολιτικά ούτε συνταγματικά σύμφωνο. Όταν ένα κόμμα εξασφαλίζει αυτοδυναμία οφείλει να υλοποιήσει την Λαϊκή εντολή και να αναλάβει τηνδιακυβέρνηση της Χώρας”.

Στην συνέχει αποσαφήνισε για μια ακόμα φορά το ρόλο και τις θέσεις του τέως Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός, αφού παρέδωσε μετά από δημοκρατικές διαδικασίες την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζει την στρατηγική και τις επιλογές του Προέδρου του κόμματος και ως βουλευτής της Ν.Δ. θα δώσει την μάχη για το καλό της Χώρας και της παράταξης…
Με πληροφορίες από το “Ζουζούνι“.


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ALCO: 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΥΛΑΚΗ!!




ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ ΣΚΑΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ “ΓΑΠ” ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ
Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό,Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Τα αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb political x-ray” by alco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:
- 8 στους 10 Ελληνες θεωρούν πως ο Γ. Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία και
- 6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμοςυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.
Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε αποκλειστικά για το newsbomb.gr μια από τις παλαιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει»ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
alcob02
Είναι ενδεικτικό ότι ο δεύτερος σε σειρά, Κώστας Καραμανλής, απέχει παρασάγγες από το ποσοστό του διαδόχου του στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Αν, μάλιστα, σκεφτεί κανείς ότι -την ώρα που αποχωρούσε από την εξουσία- ο Κ. Καραμανλής είχε χρεωθεί, εξαιτίας των σκανδάλων και των λανθασμένων επιλογών των υπουργών του, την οικονομική αποτυχία της χώρας, η αλλαγή του σκηνικού είναι εντυπωσιακή. Μετά από μόλις δυο χρόνια διακυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου έχει καταγραφεί στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη ως ο σχεδόν αποκλειστικός υπεύθυνος για την εκτίναξη της φτώχειας και της ανέχειας, για την απώλεια της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού, με τεράστια απόσταση -μάλιστα- από τον δεύτερο. Την ίδια ώρα, ο Κ. Καραμανλής έχει απομακρυνθεί πολύ από το κέντρο του κάδρου των ευθυνών, αφού -προφανώς- πιστώνεται το γεγονός ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, είπε στον κόσμο τη σκληρή αλήθεια και, παρότι το πλήρωσε εκλογικά, επιβεβαιώθηκε από τα πράγματα στη συνέχεια.
Αντίθετα, πολύ ψηλά στην ιεράρχηση των υπευθύνων για την κατάντια μας -σε σχέση με τα οκτώ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει μετά την αποχώρησή του από την εξουσία- παραμένει ο Κώστας Σημίτης. Είναι σαφές ότι ο κόσμος του χρεώνει την επίπλαστη ευημερία που έσκασε σα φούσκα στα μούτρα του ελληνικού λαού. Είναι επίσης σαφές ότι οι πολίτες υιοθετούν τις κατηγορίες περί πλαστών μεγεθών που «μαγειρεύτηκαν» επί διακυβέρνησης Σημίτη και οδήγησαν μεν, σε πρώτη φάση, στην είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά είχαν ευθεία συνέπεια και την μετέπειτα κατρακύλα.
Στην ιεράρχηση των πολιτικών που είναι -κατά τον Ελληνα πολίτη- υπεύθυνοι για την οικονομική κατάρρευση του τόπου και πρέπει να πληρώσουν για αυτή, ακολουθούν στη δημοσκόπηση της alco για το newsbomb.gr ο υπουργός Οικονομίας επί ημερών Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου (με 14%)και ο ομόλογός του επί Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης (με 8%).
Εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι στον κατάλογο των πέντε πρώτων πολιτικών που ο ελληνικός λαός εντοπίζει ως «φταίχτες» για τη σημερινή μας κατάσταση δεν εμφανίζεται το όνομα του νυν υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Είναι σαφές πως ο κόσμος αναγνωρίζει στον Βαγγέλη Βενιζέλο το γεγονός ότι ανέλαβε το κρίσιμο πόστο (ή, καλύτερα, την «καυτή πατάτα») αφού τα εγκλήματα εις βάρος της οικονομίας μας είχαν ήδη συντελεστεί. Επίσης, πιστώνεται ότι είχε το θάρρος να αποδεχθεί την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία και, βέβαια, στα υπέρ του καταγράφονται και οι όποιες επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ευρήματα αυτά συνιστούν και σοβαρά πολιτικά «όπλα» στην πορεία του Βαγγέλη Βενιζέλου προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και, ακολούθως, στο υπό την καθοδήγησή του μέλλον του Κινήματος.
Ένα άλλο στοιχείο που έχει τη δική του σημασία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (το 65%) των ερωτηθέντων από την «πολιτική ακτινογραφία», το «political x-ray» της alco για το newsbomb.grαπαντά αυθόρμητα «όλοι» στην ερώτηση ποιοι πολιτικοί φταίνε και πρέπει να πληρώσουν . Η απάντηση καταδεικνύει την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στα μάτια του ελληνικού λαού. Βεβαίως, η ανάλυση που προηγήθηκε έγινε επί όσων εκ των ερωτηθέντων απάντησαν κάποιο όνομα (ή ονόματα) στην ερώτηση του «political x-ray».
Ταρακουνά την κεντροδεξιά «πολυκατοικία» ο Π. Καμμένος!
alcob04
Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό φαίνεται να εξασφαλίζει το κόμμα που ίδρυσε οΠάνος Καμμένος, «Ανεξάρτητοι Ελληνες», όπως προκύπτει από τη δεύτερη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε η alco για το newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, το 8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε το νέο κόμμα του Π. Καμμένου αν αυτή την Κυριακή είχαμε εκλογές. Το 70% τοποθετήθηκε αρνητικά, ενώ το 8% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Το συγκεκριμένο εύρημα έχει ξεχωριστή αξία, αφενός διότι πρόκειται για μια από τις πρώτες δημοσκοπικές καταγραφές του νέου πολιτικού σχηματισμού. Αφετέρου, γιατί -ακόμη και αν δεν διατηρηθεί σε τόσο υψηλά ποσοστά στο δρόμο μέχρι την κάλπη- καταδεικνύει δομικές αλλαγές στο χώρο της ελληνικής κεντροδεξιάς.
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που μια νέα κεντροδεξιά κίνηση καταγράφει υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το εγχείρημα τουΔημήτρη Αβραμόπουλου, που είχε φτάσει να καταγράφεται στις έρευνες με πρόθεση ψήφου μέχρι και 15%, για να αποτύχει παταγωδώς στη συνέχεια και ο εμπνευστής του να επιστρέψει -κακήν κακώς- στο μαντρί. Μεταξύ Αβραμόπουλου και Καμμένου, όμως, υπάρχουν διαφορές και, μάλιστα, δομικές. Η κίνηση Αβραμόπολου αποδείχθηκε καιροσκοπική. Είχε χαρακτήρα δημοσιοσχετίστικο και περισσότερο βασιζόταν σε μια εφήμερη δημοφιλία του επικεφαλής της, παρά στην ανάγκη ενός κοινωνικού ρεύματος να εκφραστεί. Στο σημείο αυτό ακριβώς έγκειται και η ειδοποιός διαφορά του Π. Καμμένου. Το υψηλό ποσοστό στήριξης -έστω και θεωρητικής, ακόμη- που καταγράφεται στη δημοσκόπηση της alco προκύπτει από ένα υπαρκτό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας, ένα σημαντικό κομμάτι της κεντροδεξιάς που έχει δυσαρεστηθεί από τις επιλογές της Ν.Δ. και του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά (κυρίως τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπερψήφιση του νέου μνημονίου) και βρίσκει έκφραση μέσα από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες».
Με άλλα λόγια, ο Π. Καμμένος μοιάζει -βάσει αυτής, της πρώτης δημοσκοπικής του καταγραφής- ικανός να φέρει μόνιμες ανακατατάξεις στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία». Παίρνει ένα 13% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και ένα 28% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ.
Ακόμη και αν τα ποσοστά του μειωθούν κατά τι καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, δείχνει να βρίσκεται σε σαφή τροχιά εισόδου στη Βουλή. Αν αυτό συμβεί, είναι πολύ πιθανό να αφήσει εκτός Κοινοβουλίου τον Γιώργο Καρατζαφέρη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στερεί την -όποια- ελπίδα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης από τη Χρυσή Αυγή.
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» παίρνουν και ένα ποσοστό 5% -κεντρώων, προφανώς- ψηφοφόρων τουΠΑΣΟΚ.
Ας μην υποτιμήσουμε, μάλιστα, ότι αυτή η πρώτη καταγραφή του κόμματος του Π. Καμμένου γίνεται πριν καν αποκτήσει πιο σταθερά χαρακτηριστικά, πριν καν ανακοινώσει την υποστήριξη περισσότερων προσώπων, με την ενδεχόμενη προσχώρηση επιπλέον βουλευτών από τους διαγραφέντες της Ν.Δ. και άλλων προσωπικοτήτων που, αναμφισβήτητα, θα τονώσουν περαιτέρω τη δυναμική του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)
ΕΝΤΟΛΕΑΣ:NEWSBOMB.GR
ΤΥΠΟΣ:ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)
ΔΕΙΓΜΑ:1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΧΡΟΝΟΣ:29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.

Newsbomb.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου